2017-07-12 1737 浏览
作為一個爲食鬼,捐窿捐罅去搵食其實都好基本。今晚我就同幾個老友去左大角咀。大角咀呢個地方都幾得意,係一個新舊交融既舊區,雖然地方細細,但係都有好多好野食,除左有已經出左名既火鍋,海南雞飯,車仔麵之外,其實都仲有好多隱世小店等你去發掘架。今晚我地就黎到大全街街頭呢間cafe。雖然佢比較的色,裝修簡約,但係環境都好舒服。Menu呢度係以西餐爲主,係menu上面既main course加$30都可以轉做餐,有餐湯同餐飲,如果加$38,仲可以升級配埋特飲tim。是日餐湯 - 龍蝦忌廉湯呢個龍蝦湯似乎多左d忌廉,龍蝦味超濃,不過我就唔太好,所以覺得一般芒果熱情果乳酪沙冰(左)士多啤梨乳酪沙冰(中)青蘋果蜜桃梳打(右)三杯飲品既賣相同味道都唔錯,不過乳酪沙冰飲完會飽肚d,所以我自己會鍾意fresh d既梳打,arm晒宜家咁熱需要降溫解渴既天氣黑松露芝士忌廉汁配美國炸薯條 $58呢個薯條係連皮炸既,所以好夠薯味,而且炸得好香脆,配埋個黑松露芝士忌廉汁,味道夾之餘,又芝味又惹味意式辣茄汁雞翼 $38呢個雞翼做到皮脆肉嫩,加埋個酸酸辣辣既意式辣茄汁,越食越想食真空慢煮西班牙栗飼豬肉眼扒 $158平時食既

Menu

是日餐湯 - 龍蝦忌廉湯

芒果熱情果乳酪沙冰(左)
士多啤梨乳酪沙冰(中)
青蘋果蜜桃梳打(右)

黑松露芝士忌廉汁配美國炸薯條 $58

意式辣茄汁雞翼 $38

真空慢煮西班牙栗飼豬肉眼扒 $158
平時食既豬扒一般都鞋既,但係呢個豬肉眼扒食落肉質嫩滑,肉味香濃又juicy,口感味道都唔錯

香燒葡萄牙豬肋排伴燒烤醬汁 $178
呢個味道其實唔錯,不過我略嫌佢個ribs太過淋,冇左個種肉連住骨既口感,覺得佢似豬軟骨多d。好彩佢有又脆又夠薯味既薯條咋,幫成個dish挽回番d分數

日本溫泉蛋風乾火腿卡邦尼意大利粉 $88
呢個意粉通常都實冇輸既,意粉口感適中,味道夠creamy,配埋隻半熟溫泉蛋,加埋蛋汁,yummy

牛肝菌什菇雞肉意大利燴飯 $148
呢個risotto賣相雖然好一般,不過味道香濃,而且個飯既質地好creamy,飯粒就軟中帶硬

總括黎講,食物質素唔錯,環境又舒服,價錢又公道
2017-07-11
2017-07-10 121 浏览
Menu 以 keyboard 形式顯示,好切合餐廳名,而檯上的裝飾品除了有趣,還有不少心思。Lunch menu 不少選擇,而且沒有加一費用。裝潢簡潔,有陽光透進室內,感覺充實。即焗窩夫配蒜香鹽燒無激素雞上脾扒 $88意粉、飯都常見,waffle 咸食較少有,窩夫屬於質感厚厚的那種,少少外脆,內裡濕潤似蛋糕,幾香蛋味,不過真係好飽肚。至於雞扒個皮好脆~~雞肉不算太滑。茄汁焗西班牙栗飼豬扒飯 $88好大碟,份量十足,男士應該也可填飽肚。厚切的豬扒,肉質還算鬆化,有開胃的蕃茄汁,不過飯就焗得未夠乾身,太濕了。Lunch set 包飲品,另加 $20 轉 Rose Latte,拉花好~精~美,至於咖啡以濃為主,品嚐完甜品再飲,苦味更突出。甜品也有不少選擇,點了 自選甜品併配 (焦焗燉蛋/布朗尼/戚風蛋糕)配單球雪糕 $58。我們太飽就揀了輕量的焦焗燉蛋,燉蛋甜度適中,味道不錯,下次想試下戚風蛋糕。

Lunch menu 不少選擇,而且沒有加一費用。

裝潢簡潔,有陽光透進室內,感覺充實。

即焗窩夫配蒜香鹽燒無激素雞上脾扒 $88

至於雞扒個皮好脆~~雞肉不算太滑。

茄汁焗西班牙栗飼豬扒飯 $88
好大碟,份量十足,男士應該也可填飽肚。

Rose  latte

自選甜品配單球雪糕 $58

午餐
Rose  latte
自選甜品配單球雪糕 $58
2017-07-10 95 浏览
星期六探完親戚, 天氣又時雨時熱, 決定去cafe hea hea, 唔想幫襯大連鎖店咖啡店,所以去試試親戚家樓下呢間新開嘅咖啡館。當時約lunch/tea 時間, 賬補眼見都全場爆座, 只好等等。 大約5 分鐘就有位坐啦- 兩人位比較細左dd.去咖啡廳必點咖啡嘅我, 二話不說叫左杯玫瑰latte, 妹叫左mocha. 點餐之際見周圍台嘅人都叫左碟waffle 嘅野, 原來係叫伊甸園。好 叫埋啦飲品等左10 分鐘就到、 不出我所料 我嘅rose latte 真係有干玫瑰花、 可能我叫熱飲、 仲有淡淡嘅花香妹叫杯mocha 都幾好、 唔會太甜太多朱古力粉, 味道岩岩好!伊甸園黎啦! 認真呢個價錢嘅份量真心多、 每塊waffle 鋪滿唔同嘅水果,伴上兩球雪糕、超好味、 影相一流

• 伊甸園
2017-07-09 58 浏览
大角咀也有誠意制作推介菜式:肉醬厚多士雲朵蛋(假日特選菜式)貌似甜品的主菜,雲朵蛋制作是由蛋白忌廉加上溫泉蛋制成,忌廉是甜的,而內有意式肉醬,多士是加上紅菜頭制作因此是紅色的。此主菜咸甜間互相配搭得宜,是味覺新享受。
大角咀也有誠意制作
推介菜式:肉醬厚多士雲朵蛋(假日特選菜式)
肉醬厚多士雲朵蛋
2017-07-09
肉醬厚多士雲朵蛋
2017-07-07 57 浏览
現在常聽別人口中說文青,就會和咖啡店連帶一提,就像找一間自己喜歡、充滿濃濃文藝氣息的咖啡店,享用著香濃咖啡與甜點,再細細品味用一本書。Press Enter給人的感覺,就是帶著點點文藝氣息的咖啡店,但當坐在Press Enter之後,又有另一種感覺,就是溫馨。Press Enter雖然是一間咖啡店,但其實都深受一家大細的人前來享用,不止限於文青,來喝一口咖啡,坐在餐廳細味著一本書這樣,而是已經成為一家大細前來享受家庭'樂之選,確實像Press Enter一樣地進入任何人的內心之中。******************************Press Enter的門面,有點像坐落於高尚寫字樓區,但其實Press Enter就位於舊區之中的大角咀。餐廳有著較高深的空間,坐在餐廳之內抬頭一望,一點壓逼感都沒有。此外,還坐滿了不是文青人仕,而是一家大細在享受家庭之樂,氣氛溫馨又融洽。在水吧位置便有一個甜品櫃,放存著餐廳提供的甜品。此外,還有自家製的蛋糕,賣相以花朵為裝飾,食客如有興趣,也可以預訂的。每一頁的餐牌都有些有心思的字句,然後便是各式各樣的飲品,包括咖啡、沙冰、梳打和汽水。還有些特飲

還有些特飲、茶飲或酒精飲品。最吸引的就是甜品,以窩夫為主題的都有4款提供,感覺都幾吸引。

食物的供應都較為簡單,以All Day Breakfast或Set Lunch為主。無論選上什麼,都包了餐湯和指定飲品或是日果茶,加錢可以享用餐牌的其他飲品。

是日果茶便寫在水吧的位置,今天一共有2款果茶選擇,就是一款凍飲和一款熱飲,適合任何人仕之選。

是日餐湯為南瓜湯,南瓜湯之中還;帶點南瓜肉,味道都很清甜。

All Day Breakfast HKD108,當中包括了煙三文魚、豬肉腸、煙肉、炒蛋、炒休菌、蕃茄扒、薯餅、蕃汁豆和雙色多士,份量一點都不少,而且食物帶著繽紛的色彩。

雙色多士的其中一款,加了點炒蛋和茄汁豆而吃,炒蛋非常之滑溜,多士沒有什麼特別味道,但色澤非常之鮮艷,特別吸引人注意,再加點茄汁豆,又多一番風味。

綠色的多士也是沒有什麼特別味道,這次用上茄汁豆配了炒雜菌,雜菌味道都幾香,沒想到伴著茄汁豆又幾夾,確實不錯。

豬肉腸,不像是平常所吃的德國香腸,沒有香草的味道,但又不一般的雞肉腸,口感和味道也算不錯。

一共有2大片煙肉,不像平常在茶餐廳所吃的很多脂肪,非常之薄片的煙肉,這是脂肪相對比較少,而切的有點厚度。煙肉咸香味也不會很重,夾著沙律菜一起吃是如此夾,沒有肉的油膩感,也沒有菜的那麼簡調。

薯餅都有點脆和香,不會很油膩。

煙三文魚也是很多人都無可抗拒的美食,而且有2片,無論夾蛋而吃,或是用上多士伴吃也一樣好食。

班尼迪蛋煙三文魚熱狗包配薯條 HKD78,大大個熱狗包放了2隻班尼廸蛋和煙三文魚,賣相就像一樣潛艇般吸引。還有份量不少的薯條,2個人吃也很足夠。

就把這個熱狗包切開,班尼廸蛋便是帶點流心狀態,實在吸引,一啖班尼廸蛋一啖煙三文魚,已經讓人回味,再加上熱狗包的軟綿口感,非常好食。

薯條份量也不少,薯條不算很脆口,但是薯味十足又好食。

每個午餐都包指定飲品一杯,凍飲不會另外收費,所以便選了凍柚子蜜。柚子蜜很清香,而且又大大杯都幾抵飲。

Press Enter以咖啡店為名,所以都要來一杯特濃咖啡。咖啡味香濃無比,不常飲咖啡的我,也一樣被那香濃的咖啡吸引著。

看著餐牌有著不同的甜品,很自然地便想吃上一份,自選甜品併配 HKD58,就是可以選了法式焦糖燉蛋、布朗尼、迷你戚風蛋糕任選其中一樣,再配上雪糕球一個。雪糕的味道今天也有4款味道,包括了芝麻、抹茶、雪呢拿和朱古力。

最後便選上了法式焦糖燉蛋配芝麻雪糕,當送上來時便多了一份驚喜,就是在雪糕之上加了一片像花的的裝飾。

原來那片像花的薄片,是蘿蔔,味道酸酸甜甜都幾特別。

法式焦糖燉蛋口感滑溜,蛋味香濃,而且又不會很甜,實在好食。

芝麻雪糕有著芝麻的清香味道,吃完這個甜品很滿足。

2人前來吃個午餐,還有甜品每人都是HKD122,真是物超所值,怪不得Press Enter會如此滿座又能吸引一家大細都前來享用。
  • 芝麻雪糕
  • 法式焦糖燉蛋
  • 特濃咖啡
  • 班尼迪蛋煙三文魚熱狗包配薯條
  • All Day Breakfast
2017-07-04 40 浏览
星期日下午,天氣同心情都悶悶地,決定食餐好d舒展心情。餐廳佈置行簡約文青路線,坐得舒服,SOFA位仲有CUSHION可以用。店員都好有禮貌,整體感覺不錯。點了一個燴飯、一客卡邦尼意粉、一客甜窩夫。隨餐跟送一壺熱蜜桃茶,甜甜地,暖暖的,非常舒適可口,飲完好舒服。另外一個跟餐加$20改成熱泡沫咖啡,拉花好看,咖啡好香,輕微苦澀,十分醒神。套餐仲有餐湯送,是日係南瓜湯,不過不失。卡邦尼意粉醬汁香濃好滑,芝士又香,再加上煙肉同蘑菇比例不錯,不過調味過鹹。燴飯做得不錯,D米不會煮到非常淋身,仲有少少咬口。飯看似好少,其實非常飽肚。推介。
星期日下午,
天氣同心情都悶悶地,
決定食餐好d舒展心情。

餐廳佈置行簡約文青路線,
坐得舒服,
SOFA位仲有CUSHION可以用。
店員都好有禮貌,整體感覺不錯。

點了一個燴飯、一客卡邦尼意粉、一客甜窩夫。
隨餐跟送一壺熱蜜桃茶,
甜甜地,暖暖的,
非常舒適可口,飲完好舒服。

另外一個跟餐加$20改成熱泡沫咖啡,
拉花好看,
咖啡好香,輕微苦澀,十分醒神。

套餐仲有餐湯送,
是日係南瓜湯,
不過不失。

卡邦尼意粉醬汁香濃好滑,
芝士又香,再加上煙肉同蘑菇比例不錯,
不過調味過鹹。

燴飯做得不錯,
D米不會煮到非常淋身,
仲有少少咬口。
飯看似好少,
其實非常飽肚。
推介。
2017-07-02
2017-07-04 28 浏览
Press enter平時就成日經過,一直都想試,今日就約埋幾個朋友一去做文青。Press enter由設計到裝修都俾人感覺好文青,打佢姐枱櫈都有睇得出係精心挑選。而餐牌就唔算太多食物選擇,我哋就揀咗其中幾樣,佢飲品嘅餐牌就做得好精緻,飲品有酒、咖啡梳打等,仲有幾款甜品。呢杯青蘋果蜜桃梳打飲落口同聞上去都好重青蘋果嘅味道,反而蜜桃嘅味道就少好多。我哋先叫咗兩款小食,一款係黑松露芝士忌廉汁配美國薯條。食落口黑松露味太重,可能比忌廉汁嘅味道蓋過咗,薯條都炸得好脆,芝士味都幾重,鍾意食芝士嘅朋友一定試吓呢個薯條。另外一款係意式辣茄汁雞翼。雞翼食落口辣味唔會好重,而茄汁都唔會有太酸嘅感覺,而且佢有陪一啲黑醋汁嘅沙律菜,食完辣嘅雞翼食下沙律都幾清新。主食都有兩款,一款係黑蒜油胡麻醬忌廉汁配雞柳意粉,呢款意粉忌廉汁味好重,食落口之後有一陣黑蒜油嘅味道,而配料就有一啲菇菌,每一啖意粉都沾滿住忌廉汁。第二款係煎焗原隻法國春雞。因為呢款菜式嘅春雞係原隻上嘅關係,我哋食上去比較唔方便,因為我哋用刀叉比較難切原隻春雞,但係春雞食落口肉質好嫩滑,用刀叉切之後有好多雞汁,再點埋佢配嘅醬汁,但整體都好好味。最後

最後我哋都叫咗一個窩夫嘅甜品,呢個甜品一上枱就見到窩夫上面有滿滿嘅芒果肉,每食一啖窩夫都食到芒果嘅味道,而且配埋芒果雪糕一齊食,口感都唔差,但係窩夫可以再脆啲就更好。

整體來講嘢食同賣相都好吸引,但係係價錢上就稍為偏貴少少,不過間唔中來飲一杯咖啡,慢慢休閑地坐下,都不失為假日一個好去處,而且如果情侶之間黎食一個西式晚餐,呢度都係一個唔錯嘅選擇。

2017-06-28
  • 煎焗法國原隻春雞
2017-07-04 38 浏览
the beauty of hong kong is that you can get away with things lightly.having studied environmental health and worked as health dept officers overseas you would be surprised how many restaurants and jobs would fail inspections.anyway came here for dinner , one of the waitresses was rather moody clearing the tables, you could hear glasses and ceramics clinking hard.after observing this i noticed the glass was chipped in two places, a big issue overseas because bacteria can accumulate.Cakes were

Cakes were soft and delicious.
the straw was reusuable and made of metal, i hope it was washed before!!
anyway the drink was very sweet and the drink was cold and refreshing
2017-07-04 1181 浏览
在悠閑的下午,我和同學在大角咀圖書館自修。一到食晏時間在附近見到一間有waffle 食的餐廳。我朋友雙眼發光,我們決定入去試試。星期六當天好多人在內進餐食set lunch,我相信不錯。環境不錯以黑色及吊燈為主要裝飾。蛋糕櫃有平有貴,$30幾元細小蛋糕至訂造嘅婚宴蛋糕$900幾都有。我相信外貌同味道一定很好。Set lunch 餐牌有咸食waffle,但我決定散叫甜食waffle。最後我食個輕食,燒南瓜什菜沙律配有機雞扒伴黑醋汁($68)朋友點了個薄燒澳洲草飼肉眼牛扒伴紅酒汁配飯($108)餐湯是南瓜蕃茄湯,入面有粒粒蕃茄及南瓜蓉。好濃郁廚師無加忌廉奶更令西湯保留蔬菜原味。一條條燒烤坑纹令牛扒保留燒香味。牛扒本身淋身及7成熟,食落去肉汁滿瀉。朋友仔話好滿意😍只需加$5可以轉美式咖啡。到我大大碟沙津餐。我見到五光十色沙律菜都相當開心。南瓜非常甜美,青瓜清爽。我自身於熱帶雨林非常舒服,清腸胃好有益。雞扒煎到香脆。我見隔離枱小朋友來了杯士多啤梨乳酪特飲,佢不停同爸爸話好飲。我相信小朋友的說話是可信,所以跟餐加$20轉特飲。果然此言非虛,相當有水準特飲,甜甜酸酸有小小士多啤梨益力多味道。在夏日

星期六當天好多人在內進餐食set lunch,我相信不錯。

環境不錯以黑色及吊燈為主要裝飾。

朋友點了個薄燒澳洲草飼肉眼牛扒伴紅酒汁配飯($108)

只需加$5可以轉美式咖啡。

我見隔離枱小朋友來了杯士多啤梨乳酪特飲,佢不停同爸爸話好飲。我相信小朋友的說話是可信,所以跟餐加$20轉特飲。果然此言非虛,相當有水準特飲,甜甜酸酸有小小士多啤梨益力多味道。在夏日飲這杯飲品十分適合🙂

餐牌標名甜waffle 價格由$128-$85,要是乎雪糕球多少及選用生果。
熱帶風情($85)選用鲜芒果、雲呢拿雪糕、焦糖醬。waffle 蛋香濃郁加上熱烘烘,充滿蛋糕質感。配上鮮忌廉及凍冰冰雪糕好食到停不到口。我一個人食了三小件,朋友仔只食一小件。真的要佩服自己食力。

Lunch 無收加一服務費。真的愉快午餐🤗
  • 熱帶風情waffle
  • 士多啤梨乳酪特飲
1K
2017-07-04 29 浏览
上次來大角咀行到街頭見到木系小店Press Enter已經有衝動一試,可惜上次全店滿座(苦笑)今天早一點避開繁忙時間來吃,七點後亦見滿座了!更發現原來可以book位!(記下重點!)一如想像這裡是舒適的,木調添上幾分文青味,連drink menu亦見心思。是晚不少菜式沽清,或許是最近天雨令到有些食材送不了貨吧?如果慕名而來吃魔鬼魚就有點可惜了。晚餐配餐湯,是晚是羅宋湯,少少一碗有一半是椰菜和蘿蔔,酸酸的很開胃。第一次來先試一些「穩陣系」美食,雖然是「穩陣」,當中不乏玩味創意。這是中式芝士卡邦尼,甚麼?中式芝士乃腐乳是也!是意想不到的美味!腐乳味濃,加了忌廉,厚度又如芝士。材了有煙肉和雜椒,意粉份量不少,不吝嗇醬汁,所以挺飽的,男生也足夠!(碟子其實有一定的深度的啊!)另一款食物亦是意粉(誰叫我倆口子均是意粉控...)同樣具新意!是胡麻黑蒜油雞柳意粉,份量同樣多!胡麻和黑蒜油單獨本身已經沒得輸,原來配合一起亦非常棒!黑蒜油極香,刺激嗅覺,而胡麻醬不用多介紹,基本上甚麼食材配上胡麻醬都錯不了(笑)雞柳為數不少,去皮感覺是清新不肥膩。要一讚這裡的意粉,軟硬適中,彈牙有嚼勁,掛汁力高,每一條意粉

要一讚這裡的意粉,軟硬適中,彈牙有嚼勁,掛汁力高,每一條意粉都沾滿了汁,滑溜溜讓人欲罷不能!

玫瑰latte,賣相精緻,味道很好沒過甜。更欣賞餐廳用上鐵飲管,除了環保之外,其實它更有讓凍飲更冰的功效,每口咖啡都冰冰涼涼的,有種透心涼的快感!

老公堅持點不喝咖啡的熱飲(即使是三十多度的炎夏!)這裡亦有數款西茶供應。餐具甚精緻,一壺容量很大,所以亦沒特別要求添加熱水了。

作為主打年輕市場的輕食cafe室,Press Enter的輕食、甜品和飲料都做得很不錯!有賣相,有味道!一客香蕉朱古力窩夫,即叫即做(所以要稍等15分鐘左右)價錢和意粉差不多($85),不過去到哪裡吃甜品一向索價都比較高,畢竟是手工貨嘛。甜度調教得不錯的,不會因為全是朱古力醬和雪糕就變得超級甜。香蕉以焦糖微烤,不論是味道和顏色都很吸引!有誠意,是值得再來的餐廳(下次再來希望能試到魔鬼魚吧!)
2017-07-03 19 浏览
今日去到大角咀 見到其實都多咗好多唔同類型嘅食肆 ,特別有 一間以黑色同木為主 ,裝修都幾靚 坐得幾舒服 ,所以就諗住做完嘢過嚟食個晚餐。黎到見到餐牌都有好多唔同嘅選擇, 今次我就試咗一個豬鞍扒同埋一個魔鬼魚薯條 , 之後就同朋友喺度傾下偈食嘢 都幾舒服, 而且價錢都幾合理 ,下次應該會再試去其他唔同嘅晚餐。 真空慢煮韓式醬醃法式有骨無菌豬鞍扒,先要讚一讚的確豬肉味濃香,而韓式醬也調較得不錯,切一小塊豬鞍肉醺點一下汁吾錯。每次去到新餐廳見到奇怪新菜式,心底裏都想點來試試,見到呢個炸魔鬼魚翼加薯條… 魔鬼魚味道都口感幾特別,其魚翼位置的魚骨爽口,薯條熱呼呼味道不錯。

2017-07-02 17 浏览
大角咀宜架真係好多野食 cafe 都越黎越多今晚同姐妹去左press enter 幾慢活嘅小店門口大大個enter制係餐廳嘅特色好有特色嘅menu 成個keyboard咁我地㨂左兩個main course再加錢轉套餐包餐湯同飲品 餐湯味道唔錯 材料十足中式芝卡邦尼意粉 咩叫中式?原來係加左辣同三色椒咁解 芝士味十分香濃辣辣地十分惹味 不過略嫌有點咸再黎M6和牛漢堡 估唔到係墨魚汁burger漢堡牛味濃 而且好juice 配上芝士同醬汁味道一流 重有粗身薯條 香脆好味最後跟餐一人一疏打 消消暑 爽
大角咀宜架真係好多野食 cafe 都越黎越多
今晚同姐妹去左press enter 幾慢活嘅小店
門口大大個enter制係餐廳嘅特色

好有特色嘅menu 成個keyboard咁

我地㨂左兩個main course再加錢轉套餐
包餐湯同飲品 餐湯味道唔錯 材料十足

中式芝卡邦尼意粉 咩叫中式?
原來係加左辣同三色椒咁解 芝士味十分香濃

M6和牛窩夫漢堡
青檸疏打
香橙水蜜桃疏打
2017-07-01 24 浏览
☕️檸檬生薑茶 - 啱曬女仔飲,促進血液循環,有美白之用,唔太辣又唔太甜🍝是日精選意粉 - carbonara 唔漏,三文魚量都幾多,麵量適中,唔會滯🍦即焗窩夫配自選生果+雪糕,揀咗vanilla 雪糕,窩夫唔冧,少脆👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🍫朱古力鮮果芭菲 - 雙重朱古力,味濃,香蕉唔係普遍嘅臭蕉,食得出係即切即整下面有冰keep 溫度,唔快溶,可以消暑慢慢嘆環境舒適,好relax地方易搵,有車位剩亦可以喺旺角地鐵站bossini 前搭18號巴士,大同新村落車就會見到Press Enter
是日精選意粉

即焗窩夫配自選生果+雪糕

下面有冰keep 溫度,唔快溶,可以消暑慢慢嘆
朱古力鮮果芭菲

環境舒適,好relax
地方易搵,有車位剩
2017-06-30
$86.5 (下午茶)
是日精選意粉
即焗窩夫配自選生果+雪糕
朱古力鮮果芭菲
2017-07-01 24 浏览
朋友住係大角咀,話一直想試呢間,終於的起心肝去左食!環境同cafe小餐廳一樣,都係好舒服好岩傾計呢個係所有熟食既menu,店員話燒春雞最多人嗌,所以我地都嗌左一份,再加個意粉,薯條,雞翼,同waffle我就嗌左芒果橙梳打,朋友嗌左青蘋果蜜桃梳打,培茶latte青蘋果蜜桃梳打一黎到已經有好香既青蘋果味,但就冇乜蜜桃味而我個杯芒果橙就有驚喜,因為一飲係三隻味都飲得出,但加埋一齊又好夾,仲有芒果粒tim!好快就比我飲哂好好飲呀黑松露芝士忌廉汁薯條個人比較鍾意食脆既薯條,所以會鍾意自己點醬多啲,一上枱係有少少失望既~但好彩佢個醬芝士同黑松露味都夠出,所以我都不停食哈哈意式辣蕃茄雞翼呢個就有少少失望,因為我覺得唔辣同埋蕃茄味又唔夠濃,所以完全滿足唔到黑蒜油日本胡麻醬忌廉汁雞柳意粉好鍾意食好多汁既意粉所以好開心呀一食就係好大好大好大陣黑蒜油味,襯落忌廉意粉到好特別,但就食唔出有日本胡麻醬味。意粉亦煮到岩岩好,唔會太硬太lum,好食重點!燒春雞到啦!成隻雞原隻上,好吸引不過可能期望太大,所以反而覺得冇乜特別。雞肉係嫩滑既,皮係脆既,但要點汁食先會有味而薯蓉方面就有驚喜,因為雖然打得好滑,但會有粒粒薯
朋友住係大角咀,話一直想試呢間,終於的起心肝去左食!
環境同cafe小餐廳一樣,都係好舒服好岩傾計

我就嗌左芒果橙梳打,朋友嗌左青蘋果蜜桃梳打,培茶latte
青蘋果蜜桃梳打一黎到已經有好香既青蘋果味,但就冇乜蜜桃味

黑松露芝士忌廉汁薯條
意式辣蕃茄雞翼
呢個就有少少失望,因為我覺得唔辣
同埋蕃茄味又唔夠濃,所以完全滿足唔到

黑蒜油日本胡麻醬忌廉汁雞柳意粉
好鍾意食好多汁既意粉所以好開心呀

重點!燒春雞到啦!
成隻雞原隻上,好吸引
而薯蓉方面就有驚喜,因為雖然打得好滑,但會有粒粒薯仔係入面!
不過成隻雞食個陣有啲論盡haha
最後係甜品熱帶風情窩夫
姐係芒果配焦糖醬加香草雪糕

勁多芒果粒正呀
waffle方面,佢係偏硬既個隻waffle,而我就比較鍾意脆身既waffle,不過都唔錯,勝在夠多芒果
個人覺得呢到價位算中上,3個人食完都未算好飽,但野食係ok既
環境亦都好舒服
2017-06-30 16 浏览
位於大角嘴大全街6號的Press Enter, 主打西菜,當中頗欣賞小店的窩夫甜品,今次用餐點了一客玫瑰園,一來到賣相已經十分吸引眼球,除了鋪滿一層士多啤梨,整個碟也撒滿了玫瑰花瓣,感覺十分浪漫。切了一小片窩夫,再沾了少許醬汁,原來醬汁是玫瑰花醬,整個口腔都洋溢著玫瑰花的香氣,而且味道不算十分甜。雪糕則是綠茶味雪糕,茶味濃郁而且也不算甜。窩夫則是烘得較為鬆軟,口感也是實淨,有微微的麵粉和雞蛋香,一份窩夫已足夠兩位女生吃呢。唯一有少許可惜的,就是士多啤梨能更甜便更好了。另外,小店提供的午市套餐,味道也不錯。用餐時點了的食物:香燒挪威鯖魚柳配飯伴燒汁火山石燒丹麥豬梅扒伴燒汁配飯是日餐湯 - 羅宋湯凍拿鐵咖啡香橙水蜜桃梳打玫瑰園

另外,小店提供的午市套餐,味道也不錯。
用餐時點了的食物:
香燒挪威鯖魚柳配飯伴燒汁