2024-11-13 452 浏览
為了慶祝朋友的生日,特意選了這間優雅而富有情調的餐廳。這裡的環境非常適合慶祝,還有戶外座位,讓人可以悠閒地享用美食和飲品,感受輕鬆的氛圍。美食精緻可口,帶來浪漫的用餐體驗。Chefs Tasting $498 x236-Months Iberico Jamon先來火腿界的天花板,36個月的伊比利火腿,肉質細膩油潤,散發著誘人的鹹香,每一口都是幸福的滿足,搭配香脆的蕃茄多士,清新可口。Southern Seas - Scallop Ceviche刺身級帶子肥美鮮嫩,以檸汁醃製酸甜開胃,加上蔥油香茅醋汁和牛油果慕絲,層次豐富,超好味。Perfectly Pink-ish - Gambas - Sweet Prawns蒜油煮的大虎蝦肉質彈牙,蒜香四溢。Dos Dias Patatas薯仔千層糕外層酥脆,內裡鬆軟,口感特別,令人印象深刻。Pan-seared Foie Gras on Buttered Brioche with Fig Jam +$88香煎鵝肝厚切,表面金黃酥脆,入口即溶,搭配香甜的無花果醬和脆多士,讓人回味無窮。QM Signature Suckling Pig乳豬皮脆肉嫩,
為了慶祝朋友的生日,特意選了這間優雅而富有情調的餐廳。

美食精緻可口,帶來浪漫的用餐體驗。

Chefs Tasting $498 x2
36-Months Iberico Jamon
蒜油煮的大虎蝦肉質彈牙,蒜香四溢。
Dos Dias Patatas
薯仔千層糕外層酥脆,內裡鬆軟,口感特別,令人印象深刻。
QM Signature Suckling Pig
乳豬皮脆肉嫩,搭配香甜的南瓜蓉,有效中和了油膩感,還有西班牙青椒和薯角,讓整道菜誠意十足。
QM Signature Suckling Pig
巴塞隆納海鮮飯,飯粒鮮味十足,焦香四溢,海鮮足料,青口、蜆肉、魷魚、大蝦等皆見,水準不俗。
Crema Catalana
奶凍入口軟滑,焦糖風味濃郁,好高質。
Crema Catalana
Chocolate Lava Cake with Banana & Caramel Ice-cream +$108
心太軟外層脆口,內裡流心的朱古力漿濃郁香滑,令人陶醉。搭配香蕉雪糕,散發著迷人的蕉香,讓人一口接一口,回味無窮。
Basque Burnt Cheesecake
巴斯克蛋糕口感綿密,甜而不膩,搭配酸甜的紅莓雪葩,讓人感到清新解膩,為今晚的美好餐點畫下完美的句號。
2024-11-11
  • Southern Seas
One of my favorite Italian cuisines in Central 🤩一坐低侍應就會送上三文魚青瓜多士作為welcome tapas❤️what a sweet treat!-Give a Flying Fig, Pan-fried Fole Gras with spiced apple compoteand fresh figs on buttered brioche呢道tapas一定一定要叫!真係太好味😋千萬唔好走寶!-Red Snapper "Robespiere", Tomato, capers & mild-spice piparras with white wine butter sauce 魚肉口感紮實,鮮嫩很滑,搭配醬汁很香口😋推介!-Perfectly Pink-ish (4pcs), "Gambas" - Sweet Prawns, braised to coral perfection dressed with chili and garlic一上檯已經聞到好香的味道🤤蒜蓉味道好濃郁,蝦肉彈牙好新鮮👍🏼-Southern Seas, Fre

-Southern Seas, Fresh Scallop Ceviche alonaside âvocado
mousse with a shallot-lemongrass vinaigrette 帶子切片厚度適中口感新鮮入口即溶😋搭配source令口感更豐富👍🏼

-Pulpo a la Gallega, Tender Galician Grilled Octopus - steamed,
grilled, served on creamy mashed potatoes八爪魚腳好厚身,烤得好香口,口感軟綿😆

-甜品係Basque Burnt Cheese Cake with
Mixed Berries Sorbet, 如果唔想太甜一定係揀呢個甜品,超好吃

-QM Colada (Coconut Milk, Pineapple Juice, Milk Cream)椰奶味香濃仲有無花果味都濃郁🍹

-Virgin Sangria都係一如我預期酸酸甜甜好Fresh,好好飲🍹
  • Perfectly Pink-ish
  • Give a Flying Fig
  • Basque Burnt Cheesecake
  • Scallop  Ceviche
2024-09-11 2587 浏览
星期日終於有機會和老公到中環Quiero Más 吃Weekend BrunchHK$338 一位 有4款 TAPAS + MAIN + SWEET FINALE部分菜式要另加 HK$38-782 小時Free Flow Package HK$218 ppTAPAS 我們每款一碟, 可以試哂8 款!Tapas的好處就是可以樣樣試少少🦪Fresh Fine de Claire Oyster 我們一致認為的MVP,生蠔非常新鮮,鮮甜味美,蠔味濃郁亦有點Creamy 👍🏻🦵🏾Spanish Cold Cuts and Cheese with Crystal Tomato Bread估不到的驚喜😍份量很多,風乾黑毛豬火腿肉質柔軟,保留到充足油分,鹹香惹味👍🏻佐酒一流😋蕃茄麵包好香脆,酸甜開胃❗️必點‼️🪿Pan-seared Foie Gras on Buttered Brioche with Fig Jam正常發揮,鵝肝尚算肥美,不過就未煎出入口即溶的那種質感,但味道是很好的🥑Scallop Ceviche, Avocado Mousse, Lemongrass-Vinaigrette帶子刺身好
部分菜式要另加 HK$38-78

🦪Fresh Fine de Claire Oyster

帶子刺身好爽甜,配牛油果蓉、香茅醋汁,感覺清新

🍤Gambas, Garlic-Chilli Prawns
Tapas必食!蒜油蝦好好食🤩好大隻虎蝦,蝦頭有好多鮮甜蝦膏,蝦肉好爽,吸收盡蒜油的精華👍🏻

🍟Broken Eggs with Chorizo
另一個驚喜,半熟蛋配炒蘑菇加薯條!薯條除了點茄汁之外,這個配搭又好夾啊!好吃

🐮Beef Tartare with Crostini
他他牛肉新鮮嫩滑,調味用香草、洋蔥、芥辣、鹽和黑椒,調配得恰到好處

🐟Barca Hamachi, Heirloom tomatoes, Brioche
油甘魚都很新鮮,味道相對牛肉他他就淡了一點,可能先食呢個會好啲

來到這個時候都還有胃口食主菜,皆因之前Tapas全部都好開胃

🥘Seafood Paella Barcelona (Minimum 2 persons)
好有驚喜🤩🤩一上枱就已經聞到好香的海鮮味!個人認為飯🍚是主角,每顆飯粒都被香濃嘅海鮮醬汁滿滿包圍,個飯真的好好食😋😋虎蝦都好爽口彈牙,同樣有好香濃的蝦膏,其他海鮮都好新鮮!必點‼️

可能之前的菜式實在太驚艷,甜品個人覺得一般水準

🍫Churros with Chocolate Dip
已經是即食,可惜唔脆,味道還好

🍰Basque Burnt Cheesecake with Raspberry Coulis Catalan cream
份量就是一小件剛剛好,甜度不算高,味道不錯

🍹Virgin Sangria
餵母乳的我暫時不適宜飲酒,來杯Virgin Sangria 同樣有Feel 😎個底用咗葡萄汁加Sparkling Water,浸住不同水果,好好飲👍🏻

🍹Salted Sweet and Sour
杯邊塗上海鹽,酸酸甜甜的新鮮西柚汁,混合百里香及梳打,味道清新,不過我還是鐘意Virgin Sangria 多點

餐廳環境好靚,景觀好開揚,
好像還望到動植物公園的部份山景!除了有室內座位,天台還有一個露天的小型酒吧區!唔落雨坐上去應該幾chill嘅
  • Signature Seafood Paella Barcelona
  • Scallop Ceviche
想在中環吃飯都談不上便宜或性價比高的,不過這間就在蘭桂芳附近的樓上餐廳在週末的時候就會提供Brunch的套餐,性價比比想像中的還要高,前菜都很有驚喜!還包括了甜品呢!Weekend Brunch(338元/人)Tapas(任選4款)Spanish Cold Cuts and Cheese with Crystal Tomato Bread挺豐富的一個拼盤,有幾款辣肉腸,芝士和火腿,再配上蕃茄多士,吃起來味道鹹香,又有不同的口感,令人回味。Scallop Ceviche, Avocado Mousse, Lemongrass- Vinaigrette這個聽店員說是人氣挺高的一款,鮮嫩的帆立貝配上蔥油,炸洋蔥碎,莞茜,青紅椒等調味,很有地中海風味,入口又鮮甜又有油香,味道豐富,又有牛油果增加綿滑的口感。Gambas, Garlic-Chilli Prawns西班牙菜挺常見的一款牛油蒜蓉大蝦,調味非常濃香,蝦肉爽滑彈牙,麵包吸飽湯汁來吃特別香!Broken Eggs with Chorizo溫泉蛋加上炸薯條的組合,雖然簡單,但味道不錯,薯條新鮮炸起,外脆內軟的,沾上蛋汁後,多了一份嫩滑的口感
Weekend Brunch(338元/人)
Tapas(任選4款)
Broken Eggs with Chorizo
溫泉蛋加上炸薯條的組合,雖然簡單,但味道不錯,薯條新鮮炸起,外脆內軟的,沾上蛋汁後,多了一份嫩滑的口感!本身撒了點辣粉來調味。
Fresh Fine de Claire Oyster (2pcs) (+78元)
蠔非常新鮮,口感偏脆嫩的,蠔味特別突出,海水味濃。
Pan-seared Fole Gras on Buttered Brioche with Fig Jam (+88元)
鵝肝煎得焦嫩,配上解膩的新鮮無花果和鬆軟的牛油麵包,滿口都是油香!
The Main Event
乳豬經過慢煮後再經過焗香焗脆,吃起來外脆內嫩的,而且有豐富的肉汁,陣陣的豬肉香!
Dry-Aged Wagyu Bavette, Mashed Potato, Sauteed Spinach (+48元)
用的是比較少見的牛腰肉,煎得約五成熟,吃起來非常嫩滑多汁,而且沒有油膩的感覺,醬汁亦非常濃香!另外配的薯蓉鹹香幼滑,蘆筍脆嫩。
A Sweet Finale
Churros with Chocolate Dip
濃濃的肉桂香的西班牙油條,口感外脆內鬆軟,味道不會太甜。
芝士蛋糕綿滑,芝士士味濃,配上酸甜的樹莓醬解膩。
Vigin Sangria (98元)
喝起來有點像雜果濱治,味道酸酸甜甜的,有水果的香甜,邊喝邊吃的!
Lychee Green (98元)
荔枝味特別的香甜,而且有大量的果肉。
2024-08-25
週末去咗中環嘆個靚Brunch(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)網上見餐廳唔少好評又有靚景配美食可惜當日落雨無藍天白雲做背景打卡🥹Weekend Brunch最平$𝟑𝟑𝟖+𝟏𝟎%就食到四款前菜+主食+甜品(某些菜品需+$𝟑𝟖-$𝟖𝟖)每人$𝟐𝟏𝟖更可𝟐小時任飲指定紅白酒 啤酒 烈酒等前菜八選四༯ Fresh Fine de Claire Oyster (2pcs) +$𝟕𝟖我地一致首選生蠔蠔身大隻幾肥美 鮮甜淡海水味配有檸檬及清新青草汁༯ Scallop Ceviche, Avocado Mousse, Lemongrass-Vinaigrette本人幾喜歡呢款帶子刺身肉身非常鮮甜軟嫩 用檸汁醃製配搭牛油果蓉 香茅醋汁 微酸甜好開胃༯ Beef Tartare with Crostini +$𝟑𝟖牛肉他他口感嫩滑細膩 味道醇香調味不重有層次感 先鮮甜後帶酸甜༯ Gambas, Garlic-Chilli Prawns蒜油蝦爽口大大隻 貼心去殼上蝦頭仲有香濃鮮味蝦膏༯ Broken Eggs with Chorizo薯條+炒菇配半熟蛋又幾夾少許鹽巴調味中多份滑溜蛋香主菜༯ Truffle & Ricot
週末去咗中環嘆個靚Brunch(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
網上見餐廳唔少好評又有靚景配美食
可惜當日落雨無藍天白雲做背景打卡🥹
(某些菜品需+$𝟑𝟖-$𝟖𝟖)
每人$𝟐𝟏𝟖更可𝟐小時任飲指定紅白酒 啤酒 烈酒等
༯ Broken Eggs with Chorizo
薯條+炒菇配半熟蛋又幾夾
少許鹽巴調味中多份滑溜蛋香
主菜
༯ Truffle & Ricotta Ravioli in Truffle Cream
啖啖松露香跟芝士濃郁味
餡料菜感少 食落全是芝士般
芝士控好~滿足😍
奶油醬柔順香滑 整體不太膩
༯ QM Signature Suckling Pig, Pumpkin Puree, Roasted Rosemary Potatoes, Jus
乳豬皮脆肉厚 肉質醇香軟嫩
朋友平時對豬肉膻味好敏感
但呢次大讚 的確好食無膻味
中層肥肉油膩感較重 (我地切走咗)
配搭的淡香南瓜泥醬中和不少膩感

甜品各點了一款
༯ Churros with Chocolate Dip
西班牙油條 睇落感覺似甜不辣
十分酥脆內軟少煙韌 食到有花生香
加上甜甜苦苦朱古力醬好邪惡
Churros with Chocolate Dip
༯ Basque Burnt Cheesecake with Raspberry Coulis Catalan cream
少不了我心愛的芝士蛋糕
  • Avocado Mousse
  • Lemongrass-Vinaigrette
  • Gambas
  • Garlic-Chilli Prawns
位於中環的Quiero Más餐廳,融合了西班牙和地中海的獨特風情。餐廳內部裝潢充滿了濃厚的異國情調,色彩鮮豔的壁畫和傳統的西班牙裝飾讓人感受到熱情與活力。座位安排寬敞舒適,燈光柔和,營造出一種溫馨而愉悅的用餐氛圍。餐廳還有天枱座位,環境開揚,可以飽覽中環夜景🌃-🇪🇸Southern Seas (Fresh Scallop Leviche)$168賣相鮮艷漂亮! 菜式結合了新鮮的扇貝和牛油果慕斯,配上青蔥檸檬草醬汁。扇貝肉質鮮嫩,與香滑的牛油果慕斯相得益彰,再加上微酸的檸檬草醬汁,味道層次豐富-🇪🇸 Barca Hamachi $188選用了新鮮的Hamachi鰤魚,搭配切成粒狀的牛油果和番茄,形成一道清新爽口的美味。鰤魚肉質鮮嫩,口感滑潤,牛油果的柔滑和番茄的酸甜完美地融合在一起。簡單的調味讓每一口都充滿了大自然的鮮味,健康美味的佳餚-🇪🇸Dos Dias Patatas $118(Crispy Potatoes Mille-Feuille)千層薯片外皮酥脆,內裡鬆軟!烤得金黃香脆。這道菜簡單卻不失美味,每一口都能感受到薯仔🥔的自然香氣-🇪🇸Perfectly Pink-ish (4

🇪🇸 Barca Hamachi $188

🇪🇸Dos Dias Patatas $118

🇪🇸Perfectly Pink-ish (4pcs) $178 🦐
「Gambas」即甜蝦,搭配辣椒和大蒜調味。蝦肉鮮甜多汁,辣椒和大蒜的香氣讓味道更加豐富

🇪🇸Pulpo a la Gallega $188
Tender Galician Grilled Octopus 🐙
選用來自Galician烤章魚,經過蒸煮和烤製,外層金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁,香氣四溢。簡單調味完美地凸顯了章魚的天然鮮味! 還搭配creamy 薯蓉,很滿足

🇪🇸Bikini Toasties from Barcelona $118
➡️Truffle & Cheese
這道菜來自Barcelona,結合了松露和芝士的濃郁獨特風味。外層酥脆,內餡香濃!

🇪🇸Dessert
🔸 Churros with Chocolate Dip and Vanilla Ice-cream $98
甜品是經典的西班牙油條,搭配巧克力醬和香草雪糕。油條外酥內軟,沾上濃郁的巧克力醬,香甜可口。配上雪糕,口感更加豐富和完美

🔸Basque Burnt Cheese Cake 🍰🍧 $108
巴斯克芝士蛋糕外層烤得金黃微焦,內裡卻濕潤綿密,口感細膩豐富。搭配酸甜清爽的Mixed Berries雪葩,增添了清新風味

🇪🇸Cocktail
🍷🍸Quiero Más Sangria in Red & White Wine $98 each
Sangria 分為紅酒和白酒兩種口味。前者🍷酒香濃郁,果香撲鼻;後者🍸則清爽宜人,帶有淡淡的水果香氣。兩者都非常適合搭配各道西班牙美食

5天前 0 浏览
我同朋友都中意食野揀左間位於中環既餐廳主打地中海菜裝潢雅緻,十分有情調。設有室內、外位置可以飽覽中環半山夜景🌃Chef's Tasting Menu HK$498 pp + 10% service chargesTO START36-Months lberico Jamon採用經橡果飼養的伊比利亞黑毛豬的前腿製成,醃製36個月。味道唔會好咸,肉質柔軟,帶微微果香。配搭香脆蕃茄多士,感覺清新。Southern Seas - Scallop Ceviche 帶子刺身新鮮肥美,以檸檬草油汁、香醋汁調製,加上牛油果mouses,味道酸甜,口感增添順滑感,好味!TO WARM UPPerfectly Pink-ish Gambas - Sweet Prawns以辣椒、大蒜調製既醬汁十分惹味,多士沾上醬汁食特別滋味。虎蝦肉質爽口彈牙,蒜味相當濃郁。Dos Dias Patatas Bravas呢款脆皮馬鈴薯千層酥我好中意!!外層金黃酥脆,內裏鬆軟,薯味相當濃郁!簡單調味已經好好食!THE MAIN EVENT QM Signature Suckling Pig呢款係招牌菜! 乳豬皮又薄又脆,肉質
我同朋友都中意食野
揀左間位於中環既餐廳
主打地中海菜
裝潢雅緻,十分有情調。
設有室內、外位置可以飽覽中環半山夜景🌃

TO START
36-Months lberico Jamon

TO WARM UP

Dos Dias Patatas Bravas

THE MAIN EVENT
QM Signature Suckling Pig
呢款係招牌菜! 乳豬皮又薄又脆,肉質嫩滑,肉汁豐盈,食到肉本身既鮮味,簡單以黑椒調味已經好出色。沾上南瓜蓉,又別有一番風味。伴碟仲有烤薯仔同埋青椒,滿足。

THE GRAND EVENT
海班牙海鮮飯 (虎蝦,魷魚,青口,蜆) 海鮮飯顏色鮮豔,賣相超吸睛!虎蝦彈牙仲食到蝦膏、青口都好鮮甜。米飯煮得岩岩好,唔會太軟糯,整體層次感豐富,非常有西班牙既風味!

A SWEET FINALE
Crema Catalana
奶凍好軟滑,焦糖味濃郁。

Basque Burnt Cheesecake
巴斯克口感綿密柔軟,特別鍾意紅莓味雪葩,莓味濃郁,酸酸甜甜,十分解膩。

2024-11-14 74 浏览
今次是第2次黎 覺得食物質素係唔差本身諗住同朋友好好慶祝生日 一早落左Birthday Request ,出發前一日職員打黎re-confirm booking 仲專登對多次朋友個名岩唔岩 。點知去到當日食完主菜,叫左甜品諗住會有生日碟,但最後無。咁就去同經理confirm係米漏左,咁佢就話即刻處理補番比我地,叫我等一陣,於是我等左45分鐘,等到個聽員同我講last order 😅😅😅😅 我又再問多次,聽員話可能漏左,即刻整番比我,最後終於有啦,不過就無左朋友個名,得番Happy birthday 🥺🥺🥺🥺雖然d職員好helpful ,但重覆既錯誤令到成餐感覺好差🫠
今次是第2次黎 覺得食物質素係唔差
餐廳主打地中海西班牙菜式, 落地大玻璃可以欣賞到中環景色🌃~ 寬敞又高尚嘅用餐環境, 美食配美酒🍷, 成個氣氛好chill, 餐廳嘅天台更設有露天小型酒吧區🥂, 絕對係慶祝節日嘅好地方🍾🥗The Caesar 有新鮮羅馬生菜🥬、香草蒜味面包粒、刨絲芝士🧀、煙燻煙肉🥓, 係清新開胃嘅沙律🍴Steak Tartare推介👍🏻 生牛肉以香草🌿、洋蔥🧅、酸豆等調味, 肉質鮮嫩柔軟, 肉味香濃。烘過嘅Brioche香口又鬆軟, 有牛油香, 十分滋味😋!🍝Carabinero Linguine 推介👍🏻 將墨汁扁意粉與珍寶紅蝦巧妙結合, 展現出濃郁嘅海洋風味!意粉煮至 al dente, 口感煙韌彈牙, 🦐紅蝦肉質鮮甜, 搭配蒜香, 每一口都充滿誘人嘅味道!🐟Red Snapper 推介👍🏻 紅鯛魚煎得好香, 魚肉非常細緻, 嫩滑且多汁, 充滿魚油, 調味出色, 配以white wine butter sauce, 醬汁與鮮美嘅魚肉一拍即合!🍰Basque Burnt Cheesecake 芝士味濃郁, 質感綿密, 入口細緻順滑, 味道同口感似New York Cheesecake

🥗The Caesar

2024-11-10
  • Basque Burnt Cheesecake
  • Steak Tartare
  • Broccolini
🍴DINNER MENUHK$398 PER PERSON 另收加一服務費🍴餐前小食普通鹹香火腿嘅多士,多士係好薄襯但係唔脆,配咗個火腿都幾香口唔會太鹹。🍴Ibérico Jamon with Crystal Tomato Bread麵包非常香脆,但少少鹹香加埋蕃茄牛肉清新,火腿都係軟滑,帶微微鹹香!🍴Scallop Ceviche, Avocado-Mousse, Lemongrass-Vinaigrette個帶子好嫩滑鮮甜,加咗少少酸酸鹹鹹嘅醬汁加埋盒牛油果嚟真係好夾!🍴Gambas, Garlic-Chili Prawn佢係蒜蓉味比較重嘅蝦,個辣味係食完先會出嚟即刻大隻爽口彈牙仲有蝦膏添,個包點埋啲辣辣嘅蒜蓉汁都幾唔錯!🍴Truffle & Cheese Bikini多士可以啊,香脆滋味濃郁,黑松露味都好香!🍴Ibérico Ham & Cheese Croquette食落去好似係辣辣地嘅薯波波,香脆唔油膩嘅OK嘅!🍴THE MAIN EVENTQM Signature Suckling Pig with Padron Pepper, Rosemary Potato,乳豬分成兩嚿
🍴DINNER MENU
HK$398 PER PERSON 另收加一服務費

🍴餐前小食

🍴Gambas, Garlic-Chili Prawn

🍴Truffle & Cheese Bikini
多士可以啊,香脆滋味濃郁,黑松露味都好香!

食落去好似係辣辣地嘅薯波波,香脆唔油膩嘅OK嘅!

🍴THE MAIN EVENT
乳豬分成兩嚿好貼心個皮超級香脆,一啲都唔油膩佢係西式嗰種,而係中式夾住油脂嗰種,肉都好嫩滑,配埋個南瓜蓉再加辣椒仔薯仔都唔錯!

🍴Pumpkin Puree, Jus Or Dry-Aged Wagyu Bavette served with Mashed Potato and
Sautéed Spinach in Barolo Sauce
蝸牛食落去好嫩滑又有牛味有肉香,一啲都唔嚡口,菠菜就比較鹹少少,薯蓉就好重牛油香好香滑!

🍴Basque Burnt Cheese Cake with Raspberry Coulis
正常芝士蛋糕,有少少芝士嘅味,但味最好香濃,口感比較結實啲

🍴Churros with Chocolate Dip
都算香脆有肉桂粉有糖,有朱古力醬,都唔錯!

推薦指數: 8/10
前菜主菜都好唔錯,甜品就正常,冇諗過呢間西班牙餐廳好食呀,記得訂嘅時候mark窗邊位先有得睇靚景啊,如果唔係就要坐中間㗎啦!
2024-11-13 0 浏览
說起西班牙菜🇪🇸 不得不提到位於中環「Quiero Mas」 ✨Barca Hamachi麵包香甜鬆軟 上面舖滿粒粒油甘魚🐟滋味又滿足❤️蕃茄沾滿油醋香氣十足🫧Chef's Tasting Menu $498 pp 🫧✨36-Months Ibérico Jamon伊比尼亞火腿鹹香並存 番茄多士清新開胃🥖✨Southern Seas - Scallop Ceviche帶子鮮甜肥美 伴以香蔥油醋汁 散發陣陣地中海風味😛✨Perfectly Pink-ish - Gambas - Sweet Prawns大蝦爽甜彈牙 蒜香帶辣勁 惹味到不得了😮‍💨✨Dos Dias Patatas Bravas一口千層薯仔🥔口感薄脆軟腍✨QM Signature Suckling Pig乳豬皮脆肉嫩 每一口充滿油香 啖啖肉好滋味😛✨Signature Seafood Paella Barcelona (Minimum 2 Persons)西班牙飯粒濕潤脆口👍🏿海鮮有大蝦、青口、蜆肉 鮮味滿瀉😮‍💨✨Crema Catalana✨Basque Burnt Cheesecake卡達拉娜蛋香濃厚 巴斯克芝士蛋
✨Barca Hamachi

✨Basque Burnt Cheesecake
卡達拉娜蛋香濃厚
巴斯克芝士蛋糕入口香甜軟滑 酸甜野莓Sorbet 中和膩感
Camomile Tea
Full Estrella Galicia draught H/H

2024-11-12 0 浏览
中環威靈頓街一向不乏美食,商廈M88有多間餐廳,附近一帶打工仔可以放工後去食美食放鬆吓😊𝑸𝒖𝒊𝒆𝒓𝒐 𝑴á𝒔環境富有情調,可以眺望中環半山美景🌃有多款西班牙菜式供客人選擇🇪🇸✿ 𝑺𝒐𝒖𝒕𝒉𝒆𝒓𝒏 𝑺𝒆𝒂𝒔酸汁醃帶子,旁邊有牛油果𝒎𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆🥑搭配青蔥 檸檬汁 香醋汁,帶子新鮮爽口,每一片被切成薄片,牛油果𝒎𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆健康清新💚各種醬汁組合十分開胃。✿ 𝑩𝒊𝒌𝒊𝒏𝒊 𝑻𝒐𝒂𝒔𝒕𝒊𝒆𝒔 𝒇𝒓𝒐𝒎 𝑩𝒂𝒓𝒄𝒆𝒍𝒐𝒏𝒂 𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 & 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆松露芝士多士🧀食多士都可以食得咁高級😍松露香氣十足🖤芝士芝味非常,兩者完美融合。✿ 𝑮𝒊𝒗𝒆 𝒂 𝑭𝒍𝒚𝒊𝒏𝒈 𝑭𝒊𝒈 鵝肝多士🦢鵝肝經過香煎後,配以無花果同埋蘋果蜜餞醬汁,令原本容易令人感覺生膩嘅鵝肝達至解膩作用,無花果味道清甜令菜式生色不少。✿ 𝑺𝒖𝒄𝒌𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑷𝒊𝒈餐廳招牌菜,西班牙乳豬外層香脆可口,乳豬肉口感結實,富有西班牙風味西班牙🇪🇸旁邊有南瓜蓉軟綿解膩🎃✿ 𝑷𝒂𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑩𝒂𝒓𝒄𝒆𝒍𝒐𝒏𝒂經典西班牙海鮮飯🥘好大盤!海鮮有蜆肉 青口 大蝦🦐青口同大蝦都好新鮮,大蝦爽口彈牙,蜆肉亦冇沙。米飯充滿嚼勁,有檸檬香草汁🍋🌿同米飯混合後有香甜

✿ 𝑺𝒐𝒖𝒕𝒉𝒆𝒓𝒏 𝑺𝒆𝒂𝒔

✿ 𝑮𝒊𝒗𝒆 𝒂 𝑭𝒍𝒚𝒊𝒏𝒈 𝑭𝒊𝒈

✿ 𝑺𝒖𝒄𝒌𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑷𝒊𝒈

✿ 𝑷𝒂𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑩𝒂𝒓𝒄𝒆𝒍𝒐𝒏𝒂
經典西班牙海鮮飯🥘好大盤!海鮮有蜆肉 青口 大蝦🦐青口同大蝦都好新鮮,大蝦爽口彈牙,蜆肉亦冇沙。米飯充滿嚼勁,有檸檬香草汁🍋🌿同米飯混合後有香甜味道而不膩。

✿ 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑳𝒂𝒗𝒂 𝑪𝒂𝒌𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑩𝒂𝒏𝒂𝒏𝒂 & 𝑪𝒂𝒓𝒂𝒎𝒆𝒍 𝑰𝒄𝒆-𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎
朱古力心太軟賣相同出面吾同🍫驚系伏野,好彩食落朱古力味都系好濃🤎表面淋滿焦糖醬,香甜可口。香蕉雪糕🍌香蕉自然甜味相當不俗。

2024-11-06
  • Suckling Pig
  • Paella Barcelona
  • Southern Seas
  • Give a Flying Fig
2024-11-04 288 浏览
Happy Friday,真係要獎勵吓自己, 搵間 睇起嚟舒服又好食嘅餐廳。。。之前喺openrice見到食評好似唔錯, 已經bookmark咗呢間餐廳一段時間, 終於有時間嚟試呢間餐廳有rooftop,坐咗一陣飲嘢,環境非常正,望到半山景開餐就坐返去樓下, 食物同服務都很好, 點咗個set, 全部食物都唔錯,每碟份量亦好多, 食到超級飽,杯Sangria 亦溝得好好飲整體嚟講很好,下次有時間再嚟試下個brunch先

整體嚟講很好,下次有時間再嚟試下個brunch先

2024-11-01
2024-11-01 287 浏览
最近去咗中環一間高級西餐廳,呢度有落地大玻璃,可以望住中環嘅景色,又有大戶外露台,環境相當優雅而開揚**De Claire Fresh Oysters with a refreshing cucumber gazpacho**:De Claire生蠔鮮美多汁,配上清新的青瓜冷湯,口感爽滑,帶有淡淡嘅海洋氣息**Barca Hamachi**:呢道菜以黃鰤魚為主,魚肉鮮甜細膩,配上繼承番茄嘅酸甜同酥脆嘅布里歐麵包,味道層次豐富**Give a Flying Fig**:煎鵝肝外脆內嫩,香氣四溢,配上香料蘋果醬同新鮮無花果,搭配牛油布里歐麵包,甜中帶鹹,口感豐富。**Dos Dias Patatas**:酥脆嘅薯仔千層糕,外層金黃酥脆,內裏鬆軟,每一口都充滿土豆嘅香氣**Dry-Aged Wagyu Beef "Bavette" M5**:乾式熟成嘅和牛肉質細膩,入口即化,配上炒菠菜、蘑菇同薯蓉,整體味道濃郁而均衡。**Perfectly Pink-ish (4pcs) "Gambas" - Sweet Prawns, braised to coral perfection dressed

**Perfectly Pink-ish (4pcs) "Gambas" - Sweet Prawns, braised to coral perfection dressed with chili and garlic**:甜蝦鮮甜多汁,配上辣椒同蒜香,味道層次豐富
超推✨慶祝生日/紀念日餐廳💕設有天台室外位置,成個環境都勁有氣氛仲可以眺望到香港景色,超有feel♡𝙋𝙖𝙣 𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙛𝙤𝙞𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙨鵝肝超肥美,真係入口即溶超推薦✨🎀配酒真係一流!𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙋𝙖𝙚𝙡𝙡𝙖雞肉份量都好多,仲好嫩口個人超鍾意仲有微微飯焦添呀𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 & 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘽𝙞𝙠𝙞𝙣𝙞黑松露芝士多士超香脆,仲可以拉絲添呀𝘾𝙝𝙪𝙧𝙧𝙤𝙨係正宗嘅西班牙口味呀!鬼佬嘅炸油條,成個口感都好鬆脆仲可以沾朱古力醬,超邪惡!𝘽𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚巴斯克蛋糕質感好綿密,芝士超濃仲配有Mix Berries Gelato 🍧 口感超滑,唔會太甜,配埋蛋糕一流!𝙂𝙞𝙣 𝙎𝙥𝙞𝙧𝙚呢度仲有happy hour!超推呢杯🫶🏻易入口,仲要pink pink超靚!📍 Quiero Más (中環)中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 20樓
超推✨慶祝生日/紀念日餐廳💕

設有天台室外位置,成個環境都勁有氣氛
仲可以眺望到香港景色,超有feel♡

𝙋𝙖𝙣 𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙛𝙤𝙞𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙨

鵝肝超肥美,真係入口即溶
超推薦✨🎀配酒真係一流!

𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙋𝙖𝙚𝙡𝙡𝙖

雞肉份量都好多,仲好嫩口
個人超鍾意仲有微微飯焦添呀

𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 & 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘽𝙞𝙠𝙞𝙣𝙞
黑松露芝士多士超香脆,仲可以拉絲添呀

𝘾𝙝𝙪𝙧𝙧𝙤𝙨

係正宗嘅西班牙口味呀!
鬼佬嘅炸油條,成個口感都好鬆脆
仲可以沾朱古力醬,超邪惡!

𝘽𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚
巴斯克蛋糕質感好綿密,芝士超濃
仲配有Mix Berries Gelato 🍧
口感超滑,唔會太甜,配埋蛋糕一流!

𝙂𝙞𝙣 𝙎𝙥𝙞𝙧𝙚

呢度仲有happy hour!超推呢杯🫶🏻
易入口,仲要pink pink超靚!

📍 Quiero Más (中環)
中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 20樓