2024-11-20 215 浏览
咖啡店位於中環太子大廈,與Ralph Lauren服裝店相連,此店設有座位,但並不多☺️店舖貫徹服裝店裝潢,以深色的胡桃木為主調,並用品牌的墨綠色來襯托。除了提供咖啡☕️、甜點🧁,還有三文治🥪套餐,供客人選擇。Tuna & Tomato Long Brioche 厚厚的面包外酥內軟,帶微甜😋餡料是滿滿的吞拿魚,配蕃茄及沙律菜😋Pesto Chicken Ciabatta帶脆皮的義大利麵包,跟法國長棍口感相似。雞肉配上薄薄一層青醬,原來這配搭也不錯👍🏻可惜咖啡是用紙杯奉上,flat white也沒有拉花🌺這裏有點失望🙂‍↕️

除了提供咖啡☕️、甜點🧁,還有三文治🥪套餐,供客人選擇。

Tuna & Tomato Long Brioche

Pesto Chicken Ciabatta
帶脆皮的義大利麵包,跟法國長棍口感相似。
雞肉配上薄薄一層青醬,原來這配搭也不錯👍🏻

2024-11-19
2024-10-27 360 浏览
今日經過中環做嘢,剛好有些時間!係咪想搵間cafe飲杯咖啡,食少少嘢!之前book mark咗呢間Cafe,就特登走過嚟太子大廈去試吓!呢間Cafe都有啲特別,位置位於一間時裝店入面,而且裝修保存很英倫風格的華麗裝修,雖然座位好少,有少少迫添,但整體感覺好舒服!叫咗Moka 同三文治!三文治叫咗兩份,一份係碎蛋三文治、而另一份係碎吞拿魚三文治,三文治係用上long brioche,有香香的牛油香味,加埋咖啡真係一絕!
每次經過Ralph’s Coffee 都俾佢嘅綠色吸引住,因為我係好鍾意綠色嘅人,之前有飲過佢杯Mocha,係超級濃郁嘅朱古力味咖啡。所以今次出咗嘅月餅都好吸引,最吸引嘅係佢用玩具火車嘅設計,好代表到美國嘅特色。同埋架火車真係可以郁嘅,有車轆架,另外仲跟左隻熊仔。呢盒月餅一共有六個,分別有流心奶黃,流心白蓮蓉味道各三顆,同埋香港製造係好有代表性嘅,而且叮熱有流心既效果非常吸引。如果下次想俾啲特別啲既月餅禮盒俾朋友,Ralph’s Coffee 都係一個幾好既選擇。

同埋架火車真係可以郁嘅,有車轆架,另外仲跟左隻熊仔。

2024-06-29 1015 浏览
Ralph 美式 + 英倫風café (´▽`)ノ♪Café 位於中環寫字樓核心地帶所以office hr好多時都要等位(⊙o⊙)搞不清是美式或英倫風格 (^▽^) 但總有一點逃離了繁忙工作環境暫時放空或chill一下的不錯之選Sandwich用上long brioche 有牛油香入口頗為鬆軟(∩▽∩)不過,如果coffee有咖啡豆嘅選擇同埋可以加番拉花更chill (*^﹏^*)有sandwich set price $98都係中環嘅一般價格了(〃'▽'〃)
Ralph 美式 + 英倫風café (´▽`)ノ♪

Café 位於中環寫字樓
核心地帶所以office hr
好多時都要等位(⊙o⊙)
搞不清是美式或英倫
風格 (^▽^)
但總有一點逃離了
繁忙工作環境暫時
放空或chill一下的
不錯之選

Sandwich用上long brioche
有牛油香入口頗為鬆軟(∩▽∩)
不過,如果coffee
有咖啡豆嘅選擇同埋
可以加番拉花更chill (*^﹏^*)

有sandwich set price $98
都係中環嘅一般價格了(〃'▽'〃)
2024-05-01 1164 浏览
I found this café inside a Ralph Lauren store to be quite special. The coffee tasted good, but what really caught my eye were the beautifully crafted cups and cup holders. It's a place I sometimes go to for a change of scenery. However, it's a bit pricey.喺 Ralph Lauren 衣物店入面嘅咖啡店,真係好特別。咖啡味道唔錯,但最吸引嘅係精美設計嘅杯同杯墊。呢度係我偶爾去改變環境嘅地方。不過,價錢有啲貴。
2024-04-13 936 浏览
叫咗熱Latte ☕️,味道中規中矩,但完全唔夠熱,飲落去個口感,就好似一杯已經擺咗起碼30分鐘嘅熱咖啡,我見我朋友飲嗰杯熱Americano ☕️就不停咁出煙,我哋估計係個奶出事,唔知係咪打奶嘅時間唔夠長,mix 咗落咖啡度就出現咁嘅效果,令到杯咖啡唔夠熱,完全唔好飲,可惜…..😥服務方面就比起一般連鎖咖啡店好,大家部份員工都有禮貌,帶笑容。環境方面都屬於中上,地方乾淨,客人一走,就有職員上前清潔。

環境方面都屬於中上,地方乾淨,客人一走,就有職員上前清潔。
2024-04-12
很幸運地,我們公司有兩個鐘食lunch時間,於是便相約了新同事一起去試吓這間Ralph’s Coffee☕️☕️Ralph’s coffee坐落於中環太子大廈M/F,可以由歷山大廈直接穿過行人通道,轉右經過Cova cake shop,再落一層行人電梯再右轉角落,你會望到店舖有好大隻字寫著「Ralph Lauren」,還見到👉右邊有隻好大的熊公仔🐻穿着咗咖啡店☕️待應生制服來歡迎你🐻哈哈哈😝 店內環境清新明亮而又富有英倫氣息,彰顯 Ralph Lauren 品牌的經典傳統概念🐗🐴🐻的氛圍!新同事點了經典的hot latte,同埋一個甜包sandwich 而我就選了Iced Latte同埋他們好出名嘅朱古力雪芳蛋糕🍰,真心覺得這個朱古力雪芳蛋糕打卡非常靚,味道好濃郁的朱古力味,又不太甜,很值得推介聽聞Ralph’s Coffee的特色咖啡配方,包括Ralph’s Roast、Decaf和Espresso,以產自南美洲、亞洲及非洲的有機咖啡豆調配。無咖啡因咖啡是以純天然的Mountain Water Process加工程序去除咖啡豆內的咖啡因。所以夜晚飲太多咖啡瞓唔着嘅朋友飲這個冇咖啡因嘅咖啡應

聽聞Ralph’s Coffee的特色咖啡配方,包括Ralph’s Roast、Decaf和Espresso,以產自南美洲、亞洲及非洲的有機咖啡豆調配。無咖啡因咖啡是以純天然的Mountain Water Process加工程序去除咖啡豆內的咖啡因。所以夜晚飲太多咖啡瞓唔着嘅朋友飲這個冇咖啡因嘅咖啡應該都係一個唔錯嘅選擇。

Ralph’s coffee ☕️
地址:置地太子M樓M12-16號舖
朱古力蛋糕
2024-02-28
朱古力蛋糕
  • Iced  Latte
最近黎到這間咖啡廳試吓佢哋嘅招牌小食,真係一個驚喜滿滿啊!🍰🍴香滑嘅Carrot Cake食落去一啖又一啖,甜度啱哂,我真係一個箭咁快就掃晒佢!而家嘅意式餅干 Espresso Cookie,外脆內軟,啖啖甜香得黎又唔會過火,同杯濃咖啡真係夾到爆!講到飲品,我啱啱試完佢哋嘅 Espresso Tonic,透心涼嘅湯力水打底,配上香醇嘅意式濃縮咖啡,成杯飲嘢清新得嚟又解渴,夏天飲絕對正。同大舊竹打街嗰間唔同,呢度坐低享受時光既感覺真係一流。佢哋嘅桃木裝潢搭配上金線條,古典氣息撲鼻而嚟,但一啲都唔過分華麗,反而更突出咗嗰份悠閒。喺繁忙嘅都市中,搵個位坐低嚟,食兩口嘢,飲杯靚coffee,真係滿足到不得了!總之,報告完畢,下次拉閘啦!如果想要個Chill下嘅地方,記住黎試下呢度嘅甜品同咖啡,保證滿意!👍🏻🌆🍵

2023-10-17 1485 浏览
今年嘅月餅禮盒設計確實好驚喜,所以都係第一次買佢哋嘅月餅試試。一開始買都真係單純為左個盒,無點細心留意其實入面咩口味。所以當我真正開嚟食嘅時候,反而裡面嘅月餅口味反而令我有啲失望。可能我somehow又唔知點解型住佢係會係咖啡口味(本身我都幾鍾意佢嘅咖啡),所以諗住佢嘅月餅係咖啡味實唔錯,但入面最後得流心奶黃同綠茶口味兩款就確實有啲失望喇~同埋啲口味確實整體唔會話太驚艷過人,只係可以話中規中矩咁~

2023-09-29
外卖自取
$488 (其他)
𝓡𝓪𝓵𝓹𝓱'𝓼 𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮 ☕英倫風咖啡店位於中環甲級寫字樓『太子大廈』內地點就腳方便店內座位不多亦不太寬闊但環境感覺仍舒適𝐜𝐨𝐳𝐲的坐低relax嘆杯咖啡好地方處於人流旺盛的寫字樓平日下午都要等位呢試咗Sandwich & Coffee都不太似我預期只是不過不失而已 蛋糕大大件~未知會否有驚喜
𝓡𝓪𝓵𝓹𝓱'𝓼 𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮 ☕

都不太似我預期

只是不過不失而已

蛋糕大大件~未知會否有驚喜
2023-08-22 1438 浏览
Ralph’s Coffee是開設在Polo Ralph Lauren的中環旗艦店內,店內裝潢是走英倫格,非常有格調。店內坐位比較少,如遇上人多的時候,可能要在店外排隊。這家Ralph’s Coffee除了提供咖啡外,也有三文治,Cookie DPT的曲奇及蛋糕,食物都非常吸引。另外,Ralph’s Coffee推出一些周邊商品(如T-Shirt,帽,環保袋等),設計用色簡約,突顯其風格。❈ Americano HK$40以往只是在Ralph’s Coffee的尖沙咀店買外賣咖啡或者咖啡豆回家自己沖,這次終於有機會坐在店內品嚐由咖啡師即時沖煮的新鮮咖啡。這次喝了凍Americano, 即濃縮咖啡加水。咖啡味道有點偏酸沒有苦澀味。這咖啡☕️配上曲奇🍪一起,簡直是perfect match👍🏼。

❈ Americano HK$40

2023-07-10 1477 浏览
每次經過中環太子大廈,也想試吓這間名店的咖啡。今日,終於有機會約好友在此相聚。食物的選擇較少,質素一般,但咖啡值得一試👍🏻店內樓底低,多人的時候,會好嘈,需要專心才可以聽到朋友的說話😂

食物的選擇較少,質素一般,但咖啡值得一試👍🏻

2023-07-09
2023-02-07 2820 浏览
Ralph”s Coffee @ 中環呢間店係Ralph Lauren 旗下既coffee shop, 裝潢同餐具都令人感受到大氣既感覺。Take Away返公司慢慢嘆~💃港女提神心法:1) Flat white - extra shot2) Hazelnut Chocolate TartFlat white - 加extra shot 係錯誤既決定:變得太厚,好粗好澀。Hazelnut Chocolate Tart:雖然係甜,但不是硬生生的甜。榛子味濃,餅底偏硬。下次堂食試下佢地signature既食品先😝
Ralph”s Coffee @ 中環

Take Away返公司慢慢嘆~

💃港女提神心法:

1) Flat white - extra shot
2) Hazelnut Chocolate Tart

變得太厚,好粗好澀。

Hazelnut Chocolate Tart:
雖然係甜,但不是硬生生的甜。
榛子味濃,餅底偏硬。

下次堂食試下佢地signature既食品先😝

外卖自取
2023-02-06 1754 浏览
星期六早上約了朋友去這裹早餐、這裏裝修充滿復古風,環境好舒服👍🏻 不過坐位不多。我們叫了capacinno☕️同croissant 🥐 . Coffee 好飲好香滑。
Ralph’s Coffee𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 中環遮打道10號太子大廈M樓M12-16號舖Shop M12-16, M/F, Prince's Building, 10 Chater Road, Central𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)𖦞 Cappuccino 𖦞 Flat White𖦞 Carrot Cake𖦞 Tiramisu· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·𖦞 Cappuccino 奶泡比較厚實,口感層次也更為豐富𖦞 Flat White入口的溫度恰到好處,咖啡味道甜美醇厚,奶很順滑,奶泡厚而密𖦞 Carrot Cake份量大,蛋糕口感濕潤,味道不會過甜𖦞 Tiramisu口感光滑細膩,非常細膩滋潤,有咖啡的甜味,甜味溫和清淡,不會太油膩· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
Ralph’s Coffee
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

中環遮打道10號太子大廈M樓M12-16號舖

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

𖦞 Cappuccino
𖦞 Flat White
𖦞 Carrot Cake
𖦞 Tiramisu

· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𖦞 Cappuccino
奶泡比較厚實,口感層次也更為豐富

𖦞 Flat White
入口的溫度恰到好處,咖啡味道甜美醇厚,奶很順滑,奶泡厚而密

𖦞 Carrot Cake
份量大,蛋糕口感濕潤,味道不會過甜

𖦞 Tiramisu
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·