ʀᴇʟɪsʜ 系列餐廳以 ᴀɪʀsɪᴅᴇ 的 ᴅᴇʟɪsʜ 到訪最多位於觀塘的 ʀᴇʟɪsʜ 本店居然一次也沒去過 最近發現有期間限定的「黑白大廚」餐點就立馬拉著友人探店了位於工廠大廈的 ʀᴇʟɪsʜ 推開門後別有洞天 木系裝潢 陽光感的空間角落放著黑膠唱片浸透文藝感 還有招牌月球燈跟 ᴀɪʀsɪᴅᴇ 店的氛圍般舒服又愜意週末 𝟷𝟷ᴀ.ᴍ 起提供多種 ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ價錢包括餐湯/沙律 跟玄米茶𓋪 溏心蛋牛油果蟹籽蟹肉田園沙律𓋪 xᴏ 醬蒜香野菌海鮮炒扁意粉點了沙律跟意粉跟友人分享 都很滿意呢~沙律賣相超加分 半個牛油果上有鮮甜蟹肉絲底下每塊沙律菜都掛上胡麻醬 意粉的海鮮材料豐富 大蝦 帆立貝都超大顆xᴏ醬不算太重的存在感 但蒜香就是惹味的組合𓋪 栗子提拉米蘇大熱節目「黑白大廚」變奏版甜品本來點餐時店員說暫時還沒供應 失望了好一會用餐途中店員特意過來說 現在有供應了 馬上點一份有別於平常咖啡提拉米蘇的濃烈甘苦栗子版的提拉米蘇恰好的輕盈香甜 不過份甜膩也許剛製作的關係 內裡偏濕軟 但我們很 ᴏᴋᴀʏ 是所有人都能接受的提拉米蘇𓐎 玄米茶𓐎 ʟᴀᴛᴛᴇ熱玄米茶清爽帶淡淡米香 可多少解膩一
位於觀塘的 ʀᴇʟɪsʜ 本店居然一次也沒去過
週末 𝟷𝟷ᴀ.ᴍ 起提供多種 ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ
價錢包括餐湯/沙律 跟玄米茶
𓋪 溏心蛋牛油果蟹籽蟹肉田園沙律
𓋪 xᴏ 醬蒜香野菌海鮮炒扁意粉
點了沙律跟意粉跟友人分享 都很滿意呢~
沙律賣相超加分 半個牛油果上有鮮甜蟹肉絲

整體環境跟餐點質素都很不錯
難怪即使週末午餐也坐滿
還有緊貼人氣的栗子提拉米蘇
2024-11-03
好耐冇平日出街食飯喇,之前聽同事講公司附近有間餐廳食fine dining 性價比高,又有feel。今日見早收工,就約埋男朋友去試下。雖然餐廳位於工廠大廈,但裝修好有格調,仲播住宇多田光嘅歌,餐牌係用黑膠碟嘅設計,勁有文藝氣息。環境好寬敞,見到有一家大細帶埋一歲左右嘅BB黎,坐得好舒服。Dinner set人均$400左右,包左welcome drink 、前菜、湯、主食、甜品,非常豐富,賣相仲要勁精緻,港女忍唔住瘋狂打卡。服務方面,侍應每上一道菜都會介紹進食嘅先後次序,而且會留意住客人所需,好細心。Welcome drink 係鼠尾草脊提紅酒醋梳打,酸甜清新嘅口感,好fresh。見welcome drink 有d細杯,唔夠喉,原來set dinner仲包左飲品。我揀左秋桂花鳳梨蜂蜜梳打,唔會太甜,岩岩好。男朋友中意王桂味,所以揀左桑格利亞葡萄玉桂梳打。前菜有3樣,包括48個月風乾火腿配蜜瓜果凍、冧酒車厘子鵝肝慕絲、火炙日本甜粟忌廉芝士撻配鵪鶉蛋。我最中意密瓜果凍,真係食到一粒粒新鮮嘅密瓜係入面,好足料。湯方面,我同男朋友都揀左千邑龍蝦濃湯,好濃郁,有2隻彈牙嘅蝦,仲食到少少爽口嘅蘆筍

湯方面,我同男朋友都揀左千邑龍蝦濃湯,好濃郁,有2隻彈牙嘅蝦,仲食到少少爽口嘅蘆筍。

主菜方面,我揀左紅花西班牙海鮮飯,有虎蝦、鮑魚、尤魚、大蜆,樣樣都勁大隻,好滿足,海鮮控必須點!

而男朋友就揀左西班牙杜洛克豬胺扒伴煙肉芝士玉米餅。我偷食左幾舊,豬胺肥瘦均勻,好好食!

甜品方面,有朱古力紅桑子開心果脆脆+薰衣草薑檸啤+青檸椰子薄荷意式沙冰,細細件,唔洗怕漏,三種唔同口味可以一次過試晒。

今餐我同男朋友都好滿意,真係全靠同事介紹,我先唔會錯過呢間又打卡able 又好食又唔貴服務又好嘅餐廳~
2025-03-03
2025-03-04 0 浏览
3 courses fine dining可以揀主菜 湯 同飲品前菜同甜品無得揀食物每個設計都好精緻味道亦好特別尤其係前菜 非常有特色每個味道都意想不到主菜揀了西班牙海鮮飯比想像中好 搵返係西班牙嘅味道有驚喜!甜品同飲品反而有啲失望無咩特別價錢整體而言比較貴但係環境氛圍係真的唔錯偶爾一兩次都okay
3 courses fine dining

但係環境氛圍係真的唔錯
偶爾一兩次都okay
3  courses

3  courses
📍 藏身於觀塘鴻運工廠大廈五樓的「Relish」營造出低調卻充滿個性的用餐空間,餐牌都非常特別,用CD型式呈現,彷彿都市中的秘密基地。 🍹 Welcome Drinks|鼠尾草青提紅酒醋梳打 以鼠尾草的草本香氣打頭陣,青提的酸甜與紅酒醋的微澀在氣泡中交織,十分清新輕盈🥗 Starter|三重奏🌽火炙日本甜粟忌廉芝士撻配鵪鶉蛋 焦糖化後的甜粟粒粒爆汁,芝士撻奶香濃郁,鹹甜交融的層次 48個月風乾火腿配蜜瓜果凍🍈 鹹香濃郁火腿,搭配自製蜜瓜果凍的冰涼清甜,傳統與創新取得平衡冧酒車厘子鵝肝慕絲🍒 鵝肝慕絲入口絲滑,冧酒漬車厘子的酒香與果酸完美中和🍲 Soup|千邑龍蝦濃湯 龍蝦鮮味濃郁,湯體稠厚,蝦肉爽口彈牙🍖 Main Course|榛子芥末烤紐西蘭羊架 羊架外層裹上榛籽芥末,炙烤後散發淡淡香氣,肉質粉嫩無羶,搭配煙肉芝士玉米餅,濃郁中透出墨西哥風情 🥩咖啡香料烤澳洲M5牛腹扒 M5牛腹扒以咖啡與香料醃製後炭烤,表層焦脆帶苦韻,內裡肉汁洶湧🍨 Dessert- 朱古力紅桑子開心果脆脆🍫 紅桑子果醬的酸度點亮味覺,開心果忌廉增配上底部朱古力撻,添堅果香與口感 -🪻薰衣草與薑

🍹 Welcome Drinks|鼠尾草青提紅酒醋梳打

🥗 Starter|三重奏
🌽火炙日本甜粟忌廉芝士撻配鵪鶉蛋
焦糖化後的甜粟粒粒爆汁,芝士撻奶香濃郁,鹹甜交融的層次

48個月風乾火腿配蜜瓜果凍🍈

冧酒車厘子鵝肝慕絲🍒
鵝肝慕絲入口絲滑,冧酒漬車厘子的酒香與果酸完美中和

🍲 Soup|千邑龍蝦濃湯
龍蝦鮮味濃郁,湯體稠厚,蝦肉爽口彈牙

🍖 Main Course|榛子芥末烤紐西蘭羊架

🥩咖啡香料烤澳洲M5牛腹扒

🍨 Dessert
- 朱古力紅桑子開心果脆脆🍫

-🪻薰衣草與薑汁碰撞出花香與辛香,檸檬啤酒的微苦收尾;青檸沙冰則以椰子甜與薄荷涼感收尾,如雨後森林般清爽。

🍹 Drinks|創意調飲
桑格利亞葡萄玉桂梳打 🍇
西班牙水果酒變奏版,肉桂香氣與葡萄果香在氣泡中跳躍,微醺感恰到好處。
秋桂花鳳梨蜂蜜梳打🍍
桂花幽香纏繞鳳梨熱帶甜味,蜂蜜溫柔收尾,彷彿將秋日釀入杯中。

從食材配搭到擺盤皆見巧思,敢於打破傳統框架,將東西元素玩轉於舌尖,每一道菜都是驚喜的開始😋

📍 Relish (觀塘)
觀塘鴻圖道63-65號鴻運工廠大廈5樓B號舖
成日聽講觀塘嘅工廈因為租平所以好多性價比高嘅美食臥虎藏龍,今日就特登去試下 relish 呢間西餐。裝修都幾別出心裁,有星球主題混合輕工業風,令人覺得好舒適好有空間感。餐牌用黑膠碟呈現現有種懷舊復古嘅味道。前菜三重奏有鹹有甜,先由鵪鶉蛋配粟米芝士撻食起,然後到由黑毛豬製成嘅風乾火腿配蜜瓜果凍,食落口感好豐富,配合得天衣無縫,有 d 似 parma ham 但更具特色。鵝肝配車厘子亦都好match,落左 d 冧酒更加係畫龍點睛毫無破綻。食完前菜醒一醒胃後就到湯,龍蝦湯非常濃郁,香氣撲鼻,而椰絲牛油果蜜瓜凍湯就好清甜,個人覺得龍蝦湯更勝一籌。至於主菜則點左西班牙海鮮飯同紐西蘭羊架。羊唔羶食落好嫩滑而且好香羊味,唔會過份熟因此仲好彈牙得黎唔會韌,可以話係恰到好處。而內裡鎖住肉汁保持 juicy,襯埋芥末醬就更加好味。至於海鮮飯就好足料,美味程度不遑多讓各有千秋,大大隻蝦仲有蜆、青口等高級海鮮,用料上乘烹調技巧優秀,令飯亦吸收曬海鮮嘅鮮味,食到齒頰留香欲罷不能!整體而言,成餐飯嘅體驗良好,呢個價錢仲有青檸沙冰同朱古力紅桑子開心果脆脆作為甜品作結真係無得輸。而且飲品如玉桂梳打、紅蘋果洋甘菊茶等都

整體而言,成餐飯嘅體驗良好,呢個價錢仲有青檸沙冰同朱古力紅桑子開心果脆脆作為甜品作結真係無得輸。而且飲品如玉桂梳打、紅蘋果洋甘菊茶等都好養生,啱曬注重健康嘅朋友。推介大家都黎試下,相信你都會覺得有驚喜~
今日離開觀塘區試衫 順便喺度食埋晚飯千揀萬揀 揀咗呢間好多好評又岩打卡嘅Fine Dining(其實最主要係見到佢個牛扒煎得好靚所以吸引咗食肉獸過嚟)🤭我覺得性價比超高 同埋唔使做咁多選擇淨係需要俾Main dish嘅價錢就已經包晒welcome drink、Starter比齊三款、餐湯、Main dish、甜品比齊三款、再包一杯特色飲品只係需要揀主菜、湯同飲品就搞掂岩哂好貪心又選擇困難嘅我同埋份量勁大,我哋兩個女仔係食唔晒所有嘢🫢仲要呢個價錢係比我享受到fine dining既服務侍應上頭盤嘅時候會介紹食用嘅先後次序-由淡至濃咁食我覺得呢個服務好受寵若驚😂😂😂👍🏽三道前菜擺盤好精緻展現咗廚師豐富嘅創意 融合得好好-48個月風乾火腿配蜜瓜果凍-冧酒車厘子鵝肝慕絲-火炙日本甜栗忌廉芝士撻配鵪鶉蛋(最有驚喜係呢個面頭有濃郁既魚子醬,餡仲食到好出既黑松露味唔油膩,粟米又好甜,撻皮脆🥺🩷鼠尾草青提紅酒醋梳打(welcome drink酸酸甜甜好清新🫶🏽打開左我既胃口干邑龍蝦濃湯食西餐最鍾意飲嘅就係龍蝦湯!其實係湯我都鍾意湯嘅質地厚得來依然保持到順滑嘅口感而且仲有好兩隻大隻嘅蝦、翠玉瓜可以食,好
今日離開觀塘區試衫 順便喺度食埋晚飯
千揀萬揀
揀咗呢間好多好評又岩打卡嘅Fine Dining
(其實最主要係見到佢個牛扒煎得好靚所以吸引咗食肉獸過嚟)🤭
我覺得性價比超高 同埋唔使做咁多選擇
淨係需要俾Main dish嘅價錢
只係需要揀主菜、湯同飲品就搞掂
岩哂好貪心又選擇困難嘅我
同埋份量勁大,我哋兩個女仔係食唔晒所有嘢🫢
仲要呢個價錢係比我享受到fine dining既服務
侍應上頭盤嘅時候會介紹食用嘅先後次序-由淡至濃咁食
我覺得呢個服務好受寵若驚😂😂😂👍🏽

三道前菜擺盤好精緻
展現咗廚師豐富嘅創意 融合得好好
-48個月風乾火腿配蜜瓜果凍
-冧酒車厘子鵝肝慕絲
-火炙日本甜栗忌廉芝士撻配鵪鶉蛋(最有驚喜係呢個
面頭有濃郁既魚子醬,餡仲食到好出既黑松露味
唔油膩,粟米又好甜,撻皮脆🥺🩷

鼠尾草青提紅酒醋梳打(welcome drink
酸酸甜甜好清新🫶🏽打開左我既胃口

干邑龍蝦濃湯
食西餐最鍾意飲嘅就係龍蝦湯!
其實係湯我都鍾意
湯嘅質地厚得來依然保持到順滑嘅口感
而且仲有好兩隻大隻嘅蝦、翠玉瓜可以食,好鮮甜😋

椰絲牛油果蜜瓜凍湯

咖啡香料烤澳洲 M5牛腹扒伴煙肉芝士玉米餅$488
叫左五成熟 上枱就係煎得如此漂亮既牛扒😍
一睇就知肉質非常軟嫩同多汁!
牛味又重 呢個份量岩岩好唔算細份🤓
煙肉芝士玉米餅都幾得意 口感鬆軟
有啲似Ikex個蔬菜薯餅
不過芝士味唔會太出 係食到煎到脆脆地同香甜粟米味個到正

榛子芥末烤紐西蘭羊架煙肉芝士玉米餅$438
叫左七成熟,上枱見到咁紅開頭有啲驚
但係肉質非常軟淋無腥味!
每件羊架都大大件好多肉好少肥膏位(加分!!)
足足有成6支骨 所以係非常抵食😭

-朱古力紅桑子開心果脆脆
-薰衣草薑檸啤;
-青檸椰子薄荷意式沙冰
甜品冇分先後次序
我最鍾意嘅都係開心果脆脆!朱古力味好濃!
最滿意嘅係佢寫得出三種食材
你食落口嘅時候三種食材嘅味都會食得到
而且本身自己好鍾意脆脆撻類嘅口感
所以真係大讚

熱紅蘋果洋甘菊茶
呢個又係勁加分!
有好多片砌到花型既薄切蘋果片喺個杯到
再加入熱洋甘菊茶,茶味好重
好佩服佢地咁都諗到蘋果配洋甘菊
平時就咁飲洋甘菊太重味
岩哂想低卡啲但又唔想夜晚攝入咖啡因既我🥺🩷
而且入口都相當之溫潤,係冬天飲好正

秋桂花鳳梨蜂蜜梳打

這間cafe一直風評不錯文青木系裝潢配上植物🪴再加上巨型月球的佈置,環境的確舒適訂座後才留意到晚餐只有set menu而不設a la carte的今次的menu以retro黑膠唱片為主題,更以唱片造型的膠盤盛載前菜飲品有三款可選,個人覺得飲品可算是這間餐廳亮點之一🍊柚香橘皮古樹普洱冰茶用上中式茶杯,銀杏葉作為裝飾,幾絲橘皮配上普洱很香🎍冷萃白甘蔗咖啡就是蔗汁混合咖啡的味道,甘蔗清甜不死甜,好喝Welcome drink 🫚接骨木花薑啤配湯力泡沫從口味到口感也非常清新,要到餘韻才嘗到淡淡的薑啤味前菜🦐阿根廷紅蝦桂花青瓜果凍伴黑魚子略嫌欠缺調味,就像蝦子果凍🦀青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼松葉蟹肉鮮甜,份量也夠,透明的立體脆殼造型有趣,有點硬掉不夠酥脆🍉伏特加西瓜‧刁草忌廉發達芝士‧竹炭芝士脆片芝士脆片香濃起司味,酒味的西瓜正好🥣椰香烤紅菜頭濃湯湯品份量很多,紅菜頭濃湯喝起來清爽而沒有草青味主菜🦪紫菜松露忌廉汁廣島蠔手工意粉 $368手工意粉口感有嚼勁,海苔忌廉醬汁很開胃主角廣島蠔也算大顆,也沒有煮得過熟🐖西班牙杜洛克豬胺扒 $398點了7成熟,上桌後剛剛好全熟,肉質仍然維持軟嫩,不用沾燒汁也好
這間cafe一直風評不錯
文青木系裝潢配上植物🪴再加上巨型月球的佈置,環境的確舒適
飲品有三款可選,個人覺得飲品可算是這間餐廳亮點之一
🍊柚香橘皮古樹普洱冰茶
用上中式茶杯,銀杏葉作為裝飾,幾絲橘皮配上普洱很香
🎍冷萃白甘蔗咖啡
就是蔗汁混合咖啡的味道,甘蔗清甜不死甜,好喝

Welcome drink 🫚接骨木花薑啤配湯力泡沫
從口味到口感也非常清新,要到餘韻才嘗到淡淡的薑啤味

前菜
🦐阿根廷紅蝦桂花青瓜果凍伴黑魚子
略嫌欠缺調味,就像蝦子果凍
🦀青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼
🍉伏特加西瓜‧刁草忌廉發達芝士‧竹炭芝士脆片
芝士脆片香濃起司味,酒味的西瓜正好
椰香烤紅菜頭濃湯
🥣椰香烤紅菜頭濃湯
湯品份量很多,紅菜頭濃湯喝起來清爽而沒有草青味

主菜
紫菜松露忌廉汁廣島蠔手工意粉
🦪紫菜松露忌廉汁廣島蠔手工意粉 $368
手工意粉口感有嚼勁,海苔忌廉醬汁很開胃
主角廣島蠔也算大顆,也沒有煮得過熟
西班牙杜洛克豬胺扒
🐖西班牙杜洛克豬胺扒 $398
點了7成熟,上桌後剛剛好全熟,肉質仍然維持軟嫩,不用沾燒汁也好吃
伴碟的西蘭花苗也烤得脆脆嫩嫩,焗薯配起司醬也好吃
甜品三重奏
三件甜品三重奏都以清爽的口味為主:
🌱青梅酒薄荷氣泡水
青梅很爽脆,薄荷味重,正好適合餐後清一清口腔
🍧紅棗桑椹意式沙冰
切片的紅棗帶點中式的味道,但沙冰有點硬,如果改成細碎點的刨冰會更好
🍰豆腐芝麻柚子撻
豆腐味蠻重的,添加少許柚子味更加清新
2024-09-27
西班牙杜洛克豬胺扒
  • 紫菜松露忌廉汁廣島蠔手工意粉
2025-02-24 0 浏览
情人節當然要食好啲!好早前已經有朋友推介依間隱世高質Cafe,今日終於有機會試下。 餐廳裝修好靚,大地色調望落好舒服,中間仲有好大個月亮裝飾,好特別。裝牌係黑膠碟,睇得出好有誠意。 鼠尾草青提红酒醋梳打 係Welcome drink,清新既味道用黎開胃最岩。前菜好豐富,包括有火炙日本甜粟忌廉芝士撻配鵪鶉蛋,48 個月風乾火腿配蜜瓜果凍,冧酒車厘子鵝肝慕絲。味道分別係由淡到濃,店員會好用心甘介紹。個人比較喜歡鵝肝慕絲,似分子料理非常特別。 再黎係湯品,椰絲牛油果蜜瓜凍湯非常清新可口,而干邑龍蝦濃湯好正,湯好味之餘仲有可以睇到店員倒濃既一刻,正。 主食叫左紅花西班牙海鮮飯,包括有野生虎蝦,鲍魚,尤魚大蜆。依個汁比較似龍蝦湯味,多左一陣海鮮味。海蝦超大隻,蝦頭仲有大量蝦膏,撈埋啲飯食正到爆。 西班牙杜洛克豬胺扒伴煙肉芝士玉米餅,豬胺厚切,切開既時候仲好多汁水流出黎。玉米位餅口感有啲似玉子,林林地配住豬胺食又幾有層次,好味。 最後甜品都要讚下店家,有好靚既裝飾品楓葉。包括有朱古力紅桑子開心果脆脆,薰衣草薑檸啤,青檸椰子薄荷意式沙冰。一餐飯竟然附帶三款甜品,非常誇張!個人最中意係開心果脆脆,堅果

餅口感有啲似玉子,林林地配住豬胺食又幾有層次,好味。

最後甜品都要讚下店家,有好靚既裝飾品楓葉。包括有朱古力紅桑子開心果脆脆,薰衣草薑檸啤,青檸椰子薄荷意式沙冰。一餐飯竟然附帶三款甜品,非常誇張!個人最中意係開心果脆脆,堅果味又濃又滑。

整體黎講今餐又刷新左我既期待,環境,食物,服務都好滿意,下次一定再黎試埋其他菜色!

自從生咗BB之後,都好少同老公二人世界,今晚老公話帶我私奔到月球,帶我食fine Dining,到咗餐廳先知佢冇吹水,一入門口已經比好大嘅月球吸引住,瘋狂用相機影相😍今次老公又book得幾好,滿足我嘅願望😘我哋order咗2個relish fine dining ,包咗以下啲嘢食Welcome Drinks鼠尾草青提紅酒醋梳打真係好特別!味道清新,青提嘅酸甜同鼠尾草嘅香氣完美融合,每一口都有驚喜。氣泡嘅口感亦令整體更加清爽,特別適合炎炎夏日飲用。飲完之後,口中留有淡淡嘅香草味,令人回味無窮。無論係聚會定係自己一個人享受,都係個好選擇!強烈推薦俾喜歡新鮮口味嘅朋友!Trio Starter48個月風乾火腿配蜜瓜果凍真係好味!火腿咸香濃郁,搭配蜜瓜果凍嘅清甜,味道對比好平衡。果凍滑溜,令整體口感更加豐富,食完令人心情都好好!值得一試!冧酒車厘子鵝肝慕絲真係一個高級享受!鵝肝慕絲滑得冇得輸,入口即化,搭配冧酒車厘子嘅甘甜,味道層次好豐富。果啲車厘子仲帶有微微酸味,平衡咗鵝肝嘅油膩感,食落去非常開胃。擺盤又靚,真係好適合喺聚會上分享,無論係味道定視覺都令人驚喜!火炙日本甜粟忌廉芝士撻真係好正!

Welcome Drinks

鼠尾草青提紅酒醋梳打

Trio Starter

48個月風乾火腿配蜜瓜果凍

冧酒車厘子鵝肝慕絲

火炙日本甜粟忌廉芝士撻
真係好正!撻底酥脆,裡面嘅忌廉芝士滑得冇話,仲有甜粟嘅自然甜味,食落去好香濃。火炙過後,表面微焦,增添咗一種煙燻嘅香氣。再加上鵪鶉蛋,口感層次更加豐富,鹹香配合甜味,真係一個完美嘅組合!每一口都令人滿足,真係好推介!

3Soup
千邑龍蝦濃湯
真係好味!湯底濃郁,味道鮮香,龍蝦嘅鮮味好突顯,飲落去非常滿足。口感滑順,仲有少少香草味,令人忍不住一口接一口。絕對係海鮮愛好者唔可以錯過!

Main course
慢煮三文魚柳拌芝士茄蓉牛肝菌意大利雲吞
💰398

真係好有驚喜!三文魚柳慢煮得恰到好處,鮮嫩多汁,配合芝士同茄蓉,味道濃郁又唔過膩。牛肝菌嘅香氣令整個菜式更添層次,意大利雲吞皮薄餡靚,口感滑順。每一口都好有滿足感,真係一個高級又美味嘅選擇,適合慶祝或者聚餐時享用!

咖啡香料烤澳洲M5牛腹扒
💰488
真係好正!牛扒外脆內嫩,咖啡香料嘅味道非常獨特,為肉帶出咗多層次嘅風味。伴隨嘅煙肉芝士玉米餅又香又滑,配合牛扒一齊食更添美味。每一口都充滿香氣,口感豐富,真係令人回味無窮!無論係聚餐定自己享受,呢個菜式都絕對值得一試!

5 / Trio Dessert Platter

**朱古力紅桑子開心果脆脆**
呢個甜品層次豐富,朱古力濃郁,紅桑子帶有微酸,配合開心果嘅香脆,口感好有趣。每一口都令人驚喜,甜而不膩,完美嘅享受!

**薰衣草薑檸啤**
呢杯飲品清新又獨特,薰衣草香味撲鼻,薑味同檸檬嘅微酸平衡得好好,令人一飲成主顧。喺炎熱天氣下,真係好消暑,值得一試!

**青原椰子薄荷意式沙冰**
呢個沙冰口感冰涼,椰子味濃郁,薄荷帶來清新感覺。每一口都令人神清氣爽,特別適合夏天享用,味道真係好清新,令人心情愉快!

06/ Outro Drinks

**熱紅蘋果洋甘菊茶**
呢杯熱紅蘋果洋甘菊茶好暖心!紅蘋果嘅甜味配合洋甘菊嘅香氣,飲落去非常舒適,仲有助放鬆。無咖啡因,喺夜晚飲正好,令人感覺好平靜,真係好推介!

**秋桂花鳳梨蜂蜜梳打**
呢杯秋桂花鳳梨蜂蜜梳打清新又有趣!桂花香氣撲鼻,配合鳳梨嘅酸甜,飲落去好過癮。氣泡感好爽口,仲有蜂蜜嘅甜味,簡直係夏天嘅完美選擇,真係令人心情大好!

Welcome  drink 鼠尾草青提紅酒醋梳打
Main  course 慢煮三文魚柳拌芝士茄蓉牛肝菌意大利雲吞
Main  course 咖啡香料烤澳洲M5 牛腹扒伴煙肉芝士玉米餅
熱紅蘋果洋甘菊茶(無咖啡因)
朱古力紅桑子開心果脆脆•薰衣草薑檸啤•青原椰子薄荷意式沙冰
2025-02-19
Welcome  drink 鼠尾草青提紅酒醋梳打
熱紅蘋果洋甘菊茶(無咖啡因)
朱古力紅桑子開心果脆脆•薰衣草薑檸啤•青原椰子薄荷意式沙冰
  • 咖啡香料烤澳洲M5 牛腹扒伴煙肉芝士玉米餅
  • 熱紅蘋果洋甘菊茶(無咖啡因) 秋桂花鳳梨蜂蜜梳打
  • Fine  Dining  menu
2025-02-06 493 浏览
It is not my first time to dine in Relief. However, it is fantastic for every dining experience. It is similar to fine-dining aand with high quality.   The dishes are fantastic and with with great design. There is no time limitation for dinner. My friend and I enjoy the time here. It is an extraordinary high-standard restaurant found in Kwun Tong. Highly recommended.
2024-12-20
2025-02-05 584 浏览
晚餐時間同老公就近近地去觀塘附近搵下嘢食先,今次去左開係觀塘工廈的隱世人氣餐廳~Relish,一入門口,已經見到大大個月球🌝燈掛係天花板,影相打卡都好靚🥰🌟 48個月風乾火腿配蜜瓜果凍/冧酒車厘子鵝靜幕絲/火炙日本甜粟忌廉芝士撻配鵪鶉蛋:風乾火腿的鹹香與蜜瓜果凍的清甜形成絕妙的對比,冧酒車厘子的酸甜提升了整體的風味。火炙的甜粟搭配濃郁的芝士,既豐富又有層次,鵪鶉蛋則增添了細膩感🌟千邑龍蝦濃湯龍蝦濃湯香濃滑順,海鮮的鮮味讓人感受到大海的氣息,搭配一些香草增添了清新感,是一道非常誘人的開胃菜🌟慢煮三文魚柳伴芝士茄蓉牛肝菌意大利雲吞三文魚柳的嫩滑搭配牛肝菌的濃郁味道,意大利雲吞的口感讓整道菜更具豐富性。芝士茄蓉的搭配增添了奶香,讓人一口接一口🌟西班牙杜洛克豬胺扒伴煙肉芝士玉米餅杜洛克豬的肉質鮮嫩多汁,煙肉的香氣和芝士的濃郁使得玉米餅的口感更加豐富🌟秋桂花鳳梨蛑蠁梳打桂花的香氣與鳳梨的酸甜相得益彰,爽口的梳打使得呢杯餐後飲品非常適合用來清口🌟鼠尾草青提紅酒醋梳打鼠尾草的清新混合了青提的果香加上紅酒醋的酸味,味道酸酸甜甜令人開胃 食慾大增

🌟千邑龍蝦濃湯

🌟慢煮三文魚柳伴芝士茄蓉牛肝菌意大利雲吞

🌟西班牙杜洛克豬胺扒伴煙肉芝士玉米餅

🌟秋桂花鳳梨蛑蠁梳打

🌟鼠尾草青提紅酒醋梳打
2025-01-27
2025-01-27 862 浏览
觀塘鴻圖道63-65號,鴻運工廠大廈5樓B鋪,從地鐵站走來只是幾分鐘。這是一間日式洋食樓上café及餐廳提供咖啡、生酮蛋糕、Set Lunch及5 courses Set Dinner 。餐廳由擁有多年酒店餐飲經驗的大廚主理 ;融合酒店西餐質素和日式洋食文化。 大廚定期選用日本時令食材 Menu定期更新,特別注重儀式感,程序和擺盤都很講究,色香味中視覺享受就滿分了👀。六道菜套餐在唱片上展開 ,就像六個美妙的音樂樂章,一段段慢慢開演。🤩兩個主食最出色🎉🎉紅花西班牙海鮮飯,色彩斑斕,飽滿的米粒與各式海鮮完美融合,輕鬆烹飪出令人垂涎的鮮美滋味。每一口都帶來海洋的撫慰,紅花點綴其間,更顯氣質非凡。這是一道色香味俱全的佳肴,讓人一嚐難忘。🤩🤩黑毛豬鞍扒佐以鮮美玉米餅,加上清甜的長青豆、彩椒與小番茄,口感層次豐富,讓人一啖接一啖,回味無窮。

這是一間日式洋食樓上café及餐廳
提供咖啡、生酮蛋糕、Set Lunch及
5 courses Set Dinner 。
餐廳由擁有多年酒店餐飲經驗的大
廚主理 ;融合酒店西餐質素和日式
洋食文化。 大廚定期選用日本時令

兩個主食最出色
🎉🎉紅花西班牙海鮮飯,

每一口都帶來海洋的撫慰,紅花點綴其間,更顯氣質非凡。

這是一道色香味俱全的佳肴,讓人一嚐難忘。

2025-01-20 950 浏览
今日特別去咗一間餐廳試吓佢哋嘅套餐,真係好驚喜!*01 Welcome Drink 🍷* 鼠尾草青提紅酒醋梳打:呢款飲品真係好特別,紅酒醋同青提嘅味道配合得好好,入口清新又唔太甜,係個完美嘅開端。*02 Trio Starter*• 48個月風乾火腿配蜜瓜果凍:火腿嘅鹹味同蜜瓜嘅甜味中和得剛剛好,真係開胃。• 冧酒車厘子鵝肝慕絲:鵝肝慕絲滑溜溜,配埋冧酒車厘子,味道層次豐富。• 火炙日本甜粟忌廉芝士撻配鵪鶉蛋:呢個小撻真係好香,鵪鶉蛋嘅味道亦相當突出。*03 Soup* 千邑能蝦濃湯:濃湯好香濃,蝦味非常鮮甜,喝落去暖笠笠。*04 Main* 紅花西班牙海鮮飯(野生處蝦•鮑魚、尤魚•大蜆):海鮮飯用料豐富,紅花嘅香氣撲鼻而來,海鮮都煮得剛好。 ⁠西班牙杜洛克豬膠扒伴煙肉艺术玉米餅:豬膠扒嫩滑多汁,煙肉嘅鹹香同玉米餅嘅鬆脆形成好好嘅對比。05 Trio Dessert Platter* 朱古力紅桑子開心果脆脆:朱古力同紅桑子酸酸甜甜,再加上開心果嘅脆口,簡直係完美。 薏衣草薑檸啤:薏衣草嘅香氣撲鼻而來,薑檸嘅味道又清新提神。因為青檸椰子薄荷意式沙冰:呢個
今日特別去咗一間餐廳試吓佢哋嘅套餐,真係好驚喜!

*01 Welcome Drink 🍷*

*02 Trio Starter*

*03 Soup*
千邑能蝦濃湯:濃湯好香濃,蝦味非常鮮甜,喝落去暖笠笠。

*04 Main*

05 Trio Dessert Platter*
薏衣草薑檸啤:薏衣草嘅香氣撲鼻而來,薑檸嘅味道又清新提神。
因為青檸椰子薄荷意式沙冰:呢個沙冰真係清涼解渴,非常適合飯後。

*06 Outro Drinks*
熱紅蘋果洋甘菊茶(無咖啡因):呢款熱飲非常暖胃,紅蘋果同洋甘菊嘅味道配合得天衣無縫。
⁠秋桂花鳳梨蜂蜜梳打:呢款飲品清新解渴,鳳梨嘅甜味同蜂蜜嘅香氣非常和諧。

整體嚟講,呢次用餐經歷真係非常滿意,每一道菜都好有特色,味道出色,強烈推薦俾大家試吓!

2025-01-15
2025-01-09 1186 浏览
爸媽難得返黎香港探我,緊係帶佢地去食好西啦! 呢間係觀塘既樓上cafe店,晚市比lunch貴非常多😂但野食都高質既🥹👍🏻龍蝦湯好濃,drinks都好好飲,但我覺得最出色的,是最後的那個甜品🌟🌟平時我好怕好甜的東西,但那個朱古力開心果脆脆不會好甜,剛剛好但又好濃朱古力味。主菜個人推薦手工意粉,扒餐入面的芝士玉米餅我覺得怪怪地重要的事情說3次sick本人*沒有*享用任何餐廳提供的用餐優惠/免費試食!!本人*沒有*享用任何餐廳提供的用餐優惠/免費試食!!本人*沒有*享用任何餐廳提供的用餐優惠/免費試食!!

重要的事情說3次sick
2025-01-03 1159 浏览
上個月朋友話想食呢間日系Cafe😌見啲食物好吸引就想嚟試~我哋就叫咗兩個lunch set😅yummy🙂‍↔️XO醬蒜香野菌海鮮炒扁意粉(大蝦、青口、帆立貝)扁意粉的口感Q彈😌好有蒜香的味道😏非常惹味😝~芝士澳洲和牛漢堡伴焦糖洋蔥🧅田園沙律🥗炸甜番薯條配黑松露醬~和牛漢堡扒肉多汁且富有嚼勁,咬下去時肉汁四溢🥳炸甜番薯條🙂外酥內軟好有自然甜味與香脆感😝沙律較蔬菜脆爽,口感清新栗子提拉米蘇栗子味道非常香甜🙂口感綿滑😌入口即溶🤪飲品熱玄米茶~鮮青檸椰青茉莉冰茶~口感清爽~帶有淡淡的花香😝好清甜是日餐湯餐廳環境簡約風格😌有個好大月球燈造型😂非常特別🙂仲有懷舊黑膠唱片/cd觀賞🙂‍↔️

XO醬蒜香野菌海鮮炒扁意粉(大蝦、青口、帆立貝)
扁意粉的口感Q彈😌好有蒜香的味道😏非常惹味😝

栗子提拉米蘇
栗子味道非常香甜🙂口感綿滑😌入口即溶🤪

飲品
熱玄米茶

~鮮青檸椰青茉莉冰茶~
口感清爽~帶有淡淡的花香😝好清甜

是日餐湯