2019-06-02 1280 浏览
星期六陪個friend去Cafe做啲野,想搵一間任坐唔嬲嘅Cafe都唔容易,朋友推介左呢間係牛頭角。👀環境好舒服,座位都編排得好寬躺,簡約工業風設計,空間感十足!👍🏾上:Return Black(芝麻latte)☕️第一次飲芝麻味嘅latte,好新奇,飲落都幾好味,有啲似台灣嗰啲芝麻奶露。下:Latte☕️呢到嘅latte本身都有啲瀝,所以唔使特別叫double shot都夠咖啡味。All Day Breakfast ($108)沙律淋左黑醋,好fresh,全部都幾好食,唯獨是粟米硬心啊!😖叫多左一杯latte,今次叫double shot,真係覺得苦左少少!-呢間cafe好適合週末幾個朋友黎hea一個下午,有無限水供應,全自助所以完全唔收service charge。‼️如果想用電腦可以選擇有插頭嘅位置,睇下書用下電腦就一日喇!

上:Return Black(芝麻latte)
下:Latte

All Day Breakfast ($108)

2019-06-01
午餐
2019-05-09 681 浏览
食完lunch之後想搵間coffee shop飲杯靚啡坐下chill下 係網上面有人推介呢間return coffee 就一路由觀塘行過黎裝修係木色系為主 令人覺得好舒服好文青 最特別係見倒咖啡機前面有好多高達模型😂入到去坐低左再岀去嗌咖啡 一杯$35既高質啡都唔係貴喎 特別係呢到幅牆好多咖啡cert 嗌左一杯mocha一杯cappuccino 黎到既時候好驚喜 大家睇唔睇得岀拉花圖案係咩黎Mocha 用左75%朱古力 特別既係出面咖啡店mocha通常深色d 呢到又無喎 飲落去好香好香朱古力豆既味 最鐘意成杯野唔甜 係好香朱古力同咖啡味mix埋!奶泡好滑☺️Cappuccino理論上cappuccino係難拉花d 但都拉倒咁靚 就算慢慢變粗泡都唔會覺得好難飲聞落有果香 似落好nutty又唔苦 奶泡打得幾綿滑 好香好香 好好飲呀 唔算大杯 但少少咁飲比個口充滿咖啡香已經好正真係好鐘意呢到😭

Cappuccino

真係好鐘意呢到😭
  • Cappuccino
  • Mocha
2019-04-22 599 浏览
第一次來, 令人訝異的是從進店, 跟大概有3位以上職員都對到眼, 可是沒有一位會說這家店以cafe, coffee shop 的形式提供服務, 在外國這類的店, 店員只少會打招呼或者給一個微笑, 這裡的店員就只有看一眼就轉頭了, 像沒看到你一樣, 這一點着實需要改善。撇開這一點來說, 食物賣相不錯, 味道也可以。只是美中不足的是黑松露炒蛋, 出來的是黑松露醬加蛋 而不是黑松露炒蛋, 過多的松露醬使炒蛋咸味太重, 沒有松露的清香, 加上有點過老了。可能這家的咖啡能令人回味, 回頭?

撇開這一點來說, 食物賣相不錯, 味道也可以。

只是美中不足的是黑松露炒蛋,

可能這家的咖啡能令人回味, 回頭?
2019-04-22
2019-04-22 384 浏览
公司就在附近,平時買開他們的外賣咖啡,這天週六的早上,約了好朋友過海來一試他們的食物與堂食咖啡☕️早上十時多來到,沒什麼食客,相對於平日中午寧靜許多,配合餐廳高樓底暗黃的氛圍,很是舒服,適合聊天。原來咖啡店採用半自助形式,自行出收銀處落單付款,然後拿牌子回位等待上菜。餐具桌上已有,用來分享食物的小盤子和清水可以在餐廳的小角落自行拿取。先上食物,左邊是班尼迪蛋配雜菌,下面是黑色薄多士,沒有太大驚喜但還不錯。右邊忘了名字,底是菠菜,再上是sourdough、大啡菇和炒蛋,同樣不大驚喜,但很喜歡上面的醋汁,有甜甜的雜莓味,很喜歡!🍇🍓🍒我最喜歡他們的latte,拉花很美麗!如我上篇食評所述,奶和咖啡的比例恰到好處,咖啡香濃鮮奶醇厚,非常好喝同時看到在咖啡店牆上掛有很多證書,應該是老闆實力的證明吧!順帶一提,去洗手間的時候偶然發現原來咖啡店後面是他們偌大的工場(在洗手間旁),果然對咖啡很認真!總括而言,個人認為咖啡比食物吸引

Cafe  Latte

同時看到在咖啡店牆上掛有很多證書,應該是老闆實力的證明吧!

總括而言,個人認為咖啡比食物吸引
2019-04-20
$108 (早餐)
Cafe  Latte
  • Latte
2019-04-11 227 浏览
公司就在鴻圖道,一直渴望找到一間早上也開的cafe / coffee shop,讓我上班前可以有一杯靚啡醒腦提神。前陣子經同事介紹,來到這間連我大老細也很喜歡的cafe買咖啡,今次已經是我第五次光顧了真的真的非常好喝,咖啡既香且濃,烘焙味在喉嚨回甘,牛奶醇厚幼滑,我沒有在其他咖啡店喝過這麼好喝的latte!第一次買的時候覺得size有點小(相對價錢來說),但其實喝下去剛剛好,總好過在大型連鎖咖啡店勉強喝下一杯大而普通的咖啡,小杯比較好享受。除了頭一次外,之後數次我都是用店員推介的「 eCup」app落柯打,可以儲印花換優惠,好像幾乎每一杯也有價格優惠(如果你像我一樣光顧得密的話),例如今天我就用了儲回來的印花和一個app送的優惠買咖啡,由$35減至$17,挺划算的最後不得不提店員的態度很友善,笑容可掬,欣賞

Latte

最後不得不提店員的態度很友善,笑容可掬,欣賞
2019-04-11
5 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
現金券
2019-03-14 478 浏览
約左幾個表姊妹係觀塘食lunch,表妹推介咖啡唔錯,所以就決定一試。12:30去到已經超多人。首先要係收銀落單,會再比個牌你,甘水同餐具要自己拎的。價錢略貴。鮮茄忌廉牛仔粒意粉,個番茄醬汁好creamy ,又唔係太酸,好開胃,牛肉粒有d過熟,意粉煙韌,我鍾意淋少少。南瓜蓉雜菌煙肉意大利飯,南瓜味好香,意大利飯creamy,個飯唔算硬接受到。龍脷魚柳芝士漢堡配焗薯角,份量都幾大,麵包鬆軟,魚柳都唔腥,但唔夠juicy。我加左柸摩卡咖啡,咖啡唔太濃,對我黎講ok,因為我本身不太認識咖啡😆但畫既花好靚。

鮮茄忌廉牛仔粒意粉

南瓜蓉雜菌煙肉意大利飯

龍脷魚柳芝士漢堡配焗薯角

摩卡咖啡
鮮茄忌廉牛仔粒意粉
南瓜蓉雜菌煙肉意大利飯
摩卡咖啡
星期六與友人在觀塘區找個地方吃個Brunch , 傾下計。 呢間coffee幾好,空間感好大,傾計好舒服,唔會話好嘈好逼。 牆上見掛左好多獎狀&證書,店主應該有不停咁進修👍🏻個炒蛋好好味,好滑好香。另外佢個bacon 亦做得好好,唔會好似有d餐廳煮得太油或者係太乾!呢個toast 真係驚喜地好食,佢中間果層唔係普通麵包黎,好軟熟得黎又好有口感👍🏻而且都幾香蛋味,我同朋友本來已經好飽,都忍唔住一定要食哂🤤同朋友各叫左一杯latte & MochaMocha 其實都幾香朱古力味,不過兩杯我地都覺得奶味太濃,但總括黎講個底既咖啡味都係好香👍🏻坐左係間餐廳差唔多2個鐘,好舒服,會再來的😉
星期六與友人在觀塘區找個地方吃個Brunch , 傾下計。

All  day  breakfast

French  Toast

同朋友各叫左一杯latte & Mocha

坐左係間餐廳差唔多2個鐘,好舒服,會再來的😉
2019-02-23
All  day  breakfast
French  Toast
2019-02-14 440 浏览
能夠係觀塘區搵一間好悠閒地飲下咖啡,食下ALL DAY BREAKFAST真係唔容易,今日食LUNCH有同事搵到呢間【Return Coffee House 】真係有點驚訝呢~✨一到食飯時間,估唔到呢到都幾爆場,要搵張台有都點難,都要等一等位。等左十分鐘左右好彩咁岩有台食完~呢到都幾有CAFE悠閒既感覺,主要以深木色為主,感覺都不錯😌睇睇餐牌都以ALL DAY BREAKFAST為主打,佢仲有個EGG BENEDICT SET試下🥗佢呢個SET有3個可以揀,A有SMOKED SALMON、B有BACON、C有MIXED MUSHROOM⋯⋯RETURN ALL DAY 全日早餐 $98 三心兩意既你,如果你想咩都食,呢個RETURN ALL DAY就岩哂你啦~~👍🏻佢有齊SMOKED SALMON、BACON、MUSHROOM!而且仲係大大碟,仲好豐富,包你食到飽食到滿足😋除左有以上既配料,分別仲有沙拉、茄汁豆、薯角、德國腸、麵包之外,最令我驚喜的仲有松露蛋!!相信食完呢一碟,真係ALL DAY都滿足呀💕除左ALL DAY BREAKFAST,呢到既咖啡都幾特別,對咖啡有興趣既朋友,仲

等左十分鐘左右好彩咁岩有台食完~

RETURN ALL DAY 全日早餐 $98
Return All Day
而且仲係大大碟,仲好豐富,包你食到飽食到滿足😋
最令我驚喜的仲有松露蛋!!
Return All Day
相信食完呢一碟,真係ALL DAY都滿足呀💕

對咖啡有興趣既朋友,仲可以同職員一齊傾下心得☕️
2019-01-16
2019-02-03 2030 浏览
觀塘其實都開始開多新餐廳,會令人翻轉頭嘅餐廳確實係證明呢間餐廳係真係性價比高(除左要快靚正嘅),呢間return都係我推薦之一。價錢唔算貴,食物質素卻高。首先碗湯,小小淡,可以接受,佢係粟米湯。朋友喜歡食risotto,份量都多,唔錯,都幾好食,料都幾足。我就叫咗魚柳漢堡,真係好大份,魚柳煎得恰到好處,芝士係原片上,麵包有烘過,好味。呢杯係黑芝麻加奶,都畫咗心心,好有心思。例牌latte,畫得有心機,啡底又濃,奶亦剛剛好,真心抵。係真係要快攞位,好快full。唯店內油煙味仍然係勁,要返公司噴除味劑。

價錢唔算貴,食物質素卻高。

首先碗湯,小小淡,可以接受,佢係粟米湯。

呢杯係黑芝麻加奶,都畫咗心心,好有心思。

例牌latte,畫得有心機,啡底又濃,奶亦剛剛好,真心抵。

2019-01-03 1019 浏览
觀塘有好多cafe就眾所週知,但做埋早餐既cafe相對上就少好多,呢間cafe我地都係去到先知原來有早餐menu選擇幾多之餘,價錢仲幾相宜,而且幾多vegetarian/ vegan choices!.我地叫左一份牛油果醬sourdough toast,炒蛋都幾嫩滑,多士香脆,可惜牛油果味道唔夠突出.所以小編更喜歡我地點既另一個早餐— ”邪惡!法式西多士”西多士煎得金黃,而唔係港式油炸果種,相對上感覺無咁邪惡,外脆內軟而且好有蛋味,配上清甜既水果減低邪惡度.飲品方面,小編點左pink lady,即係 beetroot + oat milk,紅菜頭唔只顏色夠sharp,味道都好突出,飲落就係一杯高纖又好飲既vegan smoothie,估唔到一間咖啡店,製作非咖啡既飲品都唔錯。.雖然呢間cafe位置有點隱世,但內裡工業風設計幾開揚,坐得幾舒服,同朋友小聚或自己黎做野都幾合適!回頭度高~.
觀塘有好多cafe就眾所週知,
但做埋早餐既cafe相對上就少好多,
呢間cafe我地都係去到先知原來有早餐menu

選擇幾多之餘,價錢仲幾相宜,

我地叫左一份牛油果醬sourdough toast,
炒蛋都幾嫩滑,多士香脆,
可惜牛油果味道唔夠突出
Scrambled egg w/ sourdough & avocado

所以小編更喜歡我地點既另一個早餐—
”邪惡!法式西多士”
Semi French Toast

西多士煎得金黃,
而唔係港式油炸果種,
相對上感覺無咁邪惡,
外脆內軟而且好有蛋味,
配上清甜既水果減低邪惡度

飲品方面,
小編點左pink lady,
即係 beetroot + oat milk,
紅菜頭唔只顏色夠sharp,
味道都好突出,
飲落就係一杯高纖又好飲既vegan smoothie,
估唔到一間咖啡店,
製作非咖啡既飲品都唔錯。

雖然呢間cafe位置有點隱世,
但內裡工業風設計幾開揚,
坐得幾舒服,
同朋友小聚或自己黎做野都幾合適!
回頭度高~

$70 (早餐)
Semi French Toast
2019-01-02 547 浏览
呢間實際位於牛頭角工廠區既cafe,地區偏之外連招牌都冇,如果唔係咁岩去開嗰頭casting,又俾佢d食物香味吸引住既話,應該都唔會識搵黎食,但試過之後差不多個個月都會去食一次😽😽基本上有炒蛋既菜式我都推薦,因為個炒蛋實在太岩我口味😋😋每次坐喺吧枱都想偷師學下點樣炒到咁好食🤣🤣其中All Day Breakfast 真心份量十足,沙律菜非常清新,怕太大份食唔曬既,下午茶時段仲有輕量版,岩曬我呢d為食但又怕肥既吃貨😁😁食完之後一邊嘆住杯咖啡,一邊發下呆,感覺實在太寫意,唯一可惜係差左個海景😂😂

All day breakfast
All day breakfast
  • Latte
  • all day breakfast
Craving for something light and healthy before a yoga class, I visited Return Coffee House for a coffee and a small bite. I was actually surprised by the healthy food they serve.This Oatmeal Cup with Yogurt and & Fruits is truly delightful. The layers of yogurt and muesli were just right to the point. The blueberries and strawberries on top were fresh and sweet! Nice! The strawberry syrup was a bit too sweet for me though, as I always go for plain Greek yogurt, so you know I would prefer somethi

This Oatmeal Cup with Yogurt and & Fruits is truly delightful. The layers of yogurt and muesli were just right to the point. The blueberries and strawberries on top were fresh and sweet! Nice! The strawberry syrup was a bit too sweet for me though, as I always go for plain Greek yogurt, so you know I would prefer something less sweet.
Spicy Hot Chocolate

This Spicy Hot Chocolate is a winter special, and it is definitely worth a try! The black dots on top are actually pepper! Sounds weird right? But this black pepper actually went so well with the smooth and rich hot chocolate! Yum!
2018-12-27
Spicy Hot Chocolate
2018-11-22 575 浏览
今天下午由牛頭角行到觀塘,經過這間Cafe,是位於工廠大廈的地下。門面比較細,但進去後地方也很大,座位闊落。首先到收銀處點餐,然後店員會給你一個牌放在枱面上,水及餐具可自行到旁邊的枱面領取。Lunch包餐湯一般但不包括飲品廚房是開放式的,望落去都幾乾淨鮮茄忌廉牛柳粒意粉 ($96),意粉汁味香很開胃和一般茄汁意粉的味道不同,至於牛柳粒有一點硬, 可能煮得太熟了,價錢其實也有一點貴,不過味道是OK的鮮果雜菜藜麥沙律,我們加了煙三文魚。這個沙律比想像中好,菜也很新鮮,配上生果很開胃

Lunch包餐湯一般但不包括飲品

廚房是開放式的,望落去都幾乾淨

, 可能煮得太熟了,價錢其實也有一點貴,不過味道是OK的
鮮茄忌廉牛肉粒意粉

鮮果雜菜藜麥沙律加煙三文魚

鮮茄忌廉牛肉粒意粉
鮮果雜菜藜麥沙律加煙三文魚
2018-10-31 567 浏览
☕️Return Coffee☕️ 唔明點解死都叫啲係屋企煮到既all day breakfast😂黑松露炒蛋香滑🍳又有香草豬肉腸 炒蘑菇同煎煙肉呢啲香口野🥓牛油多士香脆 沙律新鮮🥗咖啡先係cafe既主角☕️latte香滑順囗 奶同咖啡比例啱啱好!!! 會因爲杯咖啡而return!!!❤️
2018-10-19 564 浏览
今次去左牛頭角Return Coffee House食午餐,我地叫左個Return All Day Breakfast同Bello on Toast, 飲品點左Earl Grey同咖啡~Return All Day 全日早餐 $98$98大份又抵食,裏面有煙三文魚,豬肉腸,牛油吐司,炒蛋,冬菇,薯餅,茄汁豆,煙肉和車厘茄,真係超多野食~味道都唔錯呀,個早餐又整得冇咩油Bello on Toast 芝士炒蛋烤大啡菇 $65大啡菇面頭加左炒蛋同芝士,好香芝士味 這個好好吃Earl Grey咖啡餐飲都係正常味,冇咩特別~如得閒來呢到食個All Day Breakfast也是不錯選擇

Return All Day 全日早餐 $98

味道都唔錯呀,個早餐又整得冇咩油

Bello on Toast 芝士炒蛋烤大啡菇 $65

大啡菇面頭加左炒蛋同芝士,好香芝士味
這個好好吃

Earl Grey

咖啡

餐飲都係正常味,冇咩特別~