2025-07-15 272 浏览
這間人氣咖啡店其中一間分店位於鰂魚涌的龍景大廈,主打精緻輕食、小食、咖啡及甜點。店內環境寬敞舒適,裝潢以日系木為主,氛圍簡約清新,適合約會或多人適會。二人套餐 - $460鵝肝鮮檸檬醬貓耳朵粉 +$20兩塊厚度十足的香煎鵝肝細膩柔滑,豐腴鮮美得入口即化,有鵝油香的濃郁氣息,貓耳朵粉煙韌有嚼勁,有少少蘆筍仔,酸甜的檸檬汁正好平衡膩感。辣芝士醬明蝦扁意粉多隻去殼鮮蝦爽滑彈牙,扁意粉煙韌富彈性好掛汁,濃稠的辣芝士醬順滑惹味。蒜香雞翼六隻肥美飽滿的炸雞中翼毫不油膩,滿佈香脆的蒜蓉粒,咬開嫩滑多汁不乾柴。開心果味雪糕 +$20/球幼滑細膩的雪糕球有濃厚的開心果味,更有開心果碎碎,堅果味十足。朱古力鮮奶 +$10香濃滑順的朱古力有醇厚的可可豆香氣,鮮奶增添順滑感,又有綿密的泡沫,再淋上朱古力醬及白朱古力碎。抹茶鮮奶 +$10轉燕麥奶 +$5優雅醇厚的宇治抹茶有幽香的茶味,滑順的燕麥奶細緻香醇。

二人套餐 - $460

朱古力鮮奶 +$10
抹茶鮮奶

抹茶鮮奶 +$10
轉燕麥奶 +$5
優雅醇厚的宇治抹茶有幽香的茶味,滑順的燕麥奶細緻香醇。
2025-07-14
2025-07-24 0 浏览
鰂魚涌店整體表現優秀,無論味道、環境還是服務都比葵芳分店更勝一籌。唯一的不足之處在於店內樓底較低,聲音回音較大,若有客人交談聲稍大,整體氛圍會受影響。但餐點水準極高,絕對值得一試。主菜鵝肝鮮檸檬醬貓耳朵粉鵝肝煎得恰到好處,外脆內嫩,既不過油亦無燒焦痕跡,保留了本身的豐腴細膩口感。搭配清新的檸檬醬,巧妙中和了鵝肝的濃郁,提升整體層次感。手工貓耳朵粉質感彈牙,充分吸收醬汁,美味且富有嚼勁。香烤八爪魚墨汁意大利飯八爪魚火候掌握得宜,外層微焦帶點煙熏風味,內裡仍然柔嫩。墨汁意大利飯入味,米粒吸收了鮮香的海洋氣息,口感濃郁,每口都充滿層次。配菜忌廉菠菜口感順滑,奶油與菠菜比例均衡,既保留菠菜的清爽,又帶來絲滑的口感,極具層次感。蘑菇整體表現中規中矩,味道尚可,但相較主菜及其他配菜,略顯普通。推薦給喜歡細緻料理、講究口感層次的胃寶!

主菜

香烤八爪魚墨汁意大利飯

配菜
忌廉菠菜

蘑菇

推薦給喜歡細緻料理、講究口感層次的胃寶!

2025-06-12
2025-07-16 0 浏览
今晚收工嚟到鰂魚涌一間新開嘅Cafe、尤其是夜晚呢一度除咗更加有氣氛入面嘅裝修亦都好有風格!呢度間餐廳認真做好每碟意大利粉,可以用親民㗎食到高質,同高檔嘅意大利粉同出面連鎖店嘅意大利粉質素真係完全好唔一樣㗎!今次朋友除咗帶咗我嚟呢度食意大利粉之外佢仲帶我食餐廳最出名嘅甜品、呢度嘅食物除咗好似藝術品之外仲好有獨特嘅風格!包括嗰個戚風蛋糕、用雲呢拿嘅味道再加雲呢拿嘅雪糕入面再有朱古力味道層次嘅蛋糕混合埋一齊雜果仁、感覺非常有藝術感!仲有就係佢嘅忌廉菠菜、味道自然層次豐富!亦都非常低脂適合健康人士喜愛的菜式!雙層鵝肝鮮檸檬醬貓耳朵粉、雙層鵝肝松露香菇意大利飯!呢兩款必食鵝肝層次飽滿!厚度適中喜歡食鵝肝食物人士必定喜歡上面再加了米通!食落去層面非常吸引!最後黑松露醬薯條、呢個黑松露醬味道非常獨特再配合蕃茄醬一鹹一甜味道層次好香!鰂魚涌Rosie鰂魚涌海堤街6-16號龍景大廈地下1號舖m

鰂魚涌Rosie
鰂魚涌海堤街6-16號龍景大廈地下1號舖
m
試食活動
【🇭🇰鰂魚涌隱世高質手工意粉!CP值驚人✨】  東區意粉控有福了~葵芳人氣王「Rosie Cafe」登陸鰂魚涌啦!太古坊收工步行5分鐘即達✨ 純白牆身×淺木系傢俬×藤編吊燈,滿滿日系侘寂風,燈光自帶溫柔濾鏡,閨蜜打卡/情侶約會氛圍感直接拉滿💯  ✨ 必試靈魂菜式 ✨  ✅ 【雙層鵝肝松露野菌燉飯】👉🏻 上桌瞬間松露香氣撲鼻!兩大塊厚切鵝肝煎出焦脆外殼,入口即化不膩口~燉飯吸飽濃郁松露醬汁,米粒分明帶嚼勁,野菌增添口感層次,每一勺都是奢華享受💖 這價格能吃到這品質真的感動哭...  ✅ 【炙燒黑豚肉醬手工意粉】👉🏻 主廚每日手製寬麵!肉醬以高級黑豚肉熬煮,撒上芝士炙燒至微焦🔥 麵條掛汁力超強,濃郁蕃茄香交織炭燒香氣,一口入魂~  ✅ 小食推薦|蒜香雞翼 即炸雞皮脆肉嫩,爆炒蒜粒辛香提味,咬開肉汁滿溢~  🍹 飲品甜點畫句點  ▫️ 百香果梳打酸甜清爽  ▫️ 開心果雪糕 (+$20升級) 必點‼️ 堅果碎量足,濃郁不甜膩  ▫️ 芒果沙冰夏日解暑神器  📌 真實體驗心聲  · 手工意粉水準媲美高級餐廳,價格卻親民太多  · 店員服務細心周到,用餐節奏舒適  · 環境靜謐療癒,燈光超好拍📸
【🇭🇰鰂魚涌隱世高質手工意粉!CP值驚人✨】

✨ 必試靈魂菜式 ✨
✅ 【雙層鵝肝松露野菌燉飯】

✅ 【炙燒黑豚肉醬手工意粉】

✅ 小食推薦|蒜香雞翼
炸雞皮脆肉嫩,爆炒蒜粒辛香提味,咬開肉汁滿溢~

🍹 飲品甜點畫句點
▫️ 百香果梳打酸甜清爽
▫️ 芒果沙冰夏日解暑神器

📌 真實體驗心聲
· 手工意粉水準媲美高級餐廳,價格卻親民太多
· 店員服務細心周到,用餐節奏舒適
· 環境靜謐療癒,燈光超好拍📸

試食活動
手工意粉cafe Rosie 🌹港島東美食新勢力港島居民有福了!意粉控請繼續看葵坊Rosie 相信大家也不會陌生,最近他們開了分店在鰂魚涌,港島東鄉民盛裝待發位置位於鰂魚涌海堤街,鰂魚涌、太古坊上班族搵食寶地環境陽光透過落地玻璃窗戶照進來,配搭滕織燈及波希米亞裝飾,隨手一拍就是峇里度假風情畫自然光反射玻璃窗,拍起來人和食物都自帶濾鏡每張相片都不用修圖,直接出片食物主打西式手工意粉🍝、餐廳提供小食、咖啡、主食:意大利粉及意大利飯、甜品,很多選擇,目不暇給蜂蜜水蜜桃果茶($45):清新可口,以玻璃茶壺承載水蜜桃粒粒清新,配埋甜甜蜜糖味道剛剛好份量足,兩個人share 飲就最岩 鵝肝鮮檸檬醬貓耳朵粉($228):超級推薦!驚艷到我舌頭味蕾煎得焦脆的鵝肝入口即化,太邪惡了!🤤手工貓耳朵粉煙韌彈牙,凹槽中掛滿濃郁香甜檸檬汁清新的口感完美中和鵝肝油膩感🍚慢煮雞肉黑松露意大利飯忌廉、黑松露、芝士🧀的風味讓每一口咸香都充滿層次感每一啖都令我欲罷不能🐥蒜香雞翼+$20:兩隻的份量剛好,蒜香濃郁炸得恰到好處,外脆內嫩,肉汁四射,令人回味無窮🍟炸薯條配黑松露蛋黃醬+$20:一大籃超大份量,薯條甘香酥脆配上
手工意粉cafe Rosie 🌹港島東美食新勢力

港島居民有福了!意粉控請繼續看

位置
位於鰂魚涌海堤街,鰂魚涌、太古坊上班族搵食寶地

自然光反射玻璃窗,拍起來人和食物都自帶濾鏡
每張相片都不用修圖,直接出片

食物

蜂蜜水蜜桃果茶($45):

清新可口,以玻璃茶壺承載
水蜜桃粒粒清新,配埋甜甜蜜糖味道剛剛好
份量足,兩個人share 飲就最岩

鵝肝鮮檸檬醬貓耳朵粉($228):

超級推薦!驚艷到我舌頭味蕾
煎得焦脆的鵝肝入口即化,太邪惡了!🤤
手工貓耳朵粉煙韌彈牙,凹槽中掛滿濃郁香甜檸檬汁
清新的口感完美中和鵝肝油膩感

🍚慢煮雞肉黑松露意大利飯

忌廉、黑松露、芝士🧀的風味讓每一口咸香都充滿層次感
每一啖都令我欲罷不能

🐥蒜香雞翼+$20:

兩隻的份量剛好,蒜香濃郁
炸得恰到好處,外脆內嫩,肉汁四射,令人回味無窮

🍟炸薯條配黑松露蛋黃醬+$20:
一大籃超大份量,薯條甘香酥脆
配上黑松露蛋黃醬及蕃茄醬更是完美配搭

🍧朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕($88)

甜品是女人的第二個胃,沒有甜品沒有人生
一揭開就見到濃郁瀑布如泉湧,滑到讓人不想停手
心太軟配上自家製的開心果意式雪糕,幸福感滿瀉

以親民的價格享受到高檔意大利手工意粉及甜品,打卡美食渡假之旅,chill chill der~
之前去過葵芳分店,今次到訪鰂魚涌店,發現主要多閨蜜和附近辦公室的一大群公司同事來聚餐。這間餐廳的食物價錢不便宜,但無論味道和賣相都有相當水準,絕對值得一試🙌🏻🥩香草牛油封門牛肉汁意粉 $196意粉一上枱,店員便用上火槍炙燒封門柳上的牛油,逼出其牛油香!封門柳火候剛好,內裡呈粉嫩玫瑰色,肉質軟嫩帶嚼勁,牛油香氣突出。意粉掛滿濃郁牛肉汁,整體味道醇厚但不會過膩😋🍋鵝肝鮮檸檬醬貓耳朵粉 $228煎得金黃的鵝肝外脆內嫩,入口即化,油脂豐腴但不會過膩。貓耳朵粉口感彈牙,裹著酸甜清新的檸檬醬,檸檬的酸度剛好平衡鵝肝的油膩感,搭配非常巧妙🤤🍫朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕 $88心太軟外層微脆,一切開濃郁的朱古力漿瞬間湧出,可可味濃厚但不會過甜。開心果雪糕的堅果香氣突出,質地綿密,與熱騰騰的心太軟形成冰火口感,非常過癮😍🪼藍水母 $68藍水母其實是一杯香醇的鮮奶咖啡,夢幻的藍白漸變層用上蝶豆花調配而成,既像海洋,又似藍天白雲,味道和打卡也一流🥰

🥩香草牛油封門牛肉汁意粉 $196

🍋鵝肝鮮檸檬醬貓耳朵粉 $228

🍫朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕 $88

🪼藍水母 $68

2025-07-06 154 浏览
甜品主食都超滿足💕龍蝦濃湯蟹肉帶子麵 $198滿滿嘅蟹肉🤤超鮮甜✨濃湯熬得超濃郁 索滿湯汁嘅墨汁意粉配上蟹肉同帶子 完全唔膩❤️鵝肝松露香菇意大利飯 $228鵝肝煎得外脆內軟 松露香超濃郁令意大利飯嘅味道超有層次🤤慢煮無激素雞胸 ($20) & 流心蛋 ($12) 雞胸超嫩!完全不柴😍流心的溏心蛋✨簡單搭配好食🤭朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕 $88最後一定要試甜品💚一刀切開熱辣辣嘅巧克力漿就流出嚟🍫配上超濃郁嘅開心果gelato 🤤冰火交融嘅口感太正了!重點唔會太甜 超推薦!💕
甜品主食都超滿足💕

龍蝦濃湯蟹肉帶子麵 $198

鵝肝松露香菇意大利飯 $228
鵝肝煎得外脆內軟 松露香超濃郁
令意大利飯嘅味道超有層次🤤

慢煮無激素雞胸 ($20) & 流心蛋 ($12)
雞胸超嫩!完全不柴😍
流心的溏心蛋✨簡單搭配好食🤭

朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕 $88
2025-07-06 122 浏览
鰂魚涌Rosie港島區靚景Cafe!!收工可以過去食吓!但江蘇蟹黃天使面哇!呢個蟹黃天使面真係不得了!麵質超幼滑,掛滿晒濃郁嘅江蘇蟹黃醬,每一啖都係鮮味大爆發!蟹黃嘅香味同埋微微嘅甘香,完全冇腥味,仲有少少蟹肉增加口感,正!抹茶鮮奶(冷)抹茶控必試!呢杯抹茶鮮奶茶味夠濃,帶少少回甘,完全唔會死甜。鮮奶好滑,同抹茶嘅苦澀味平衡得啱啱好,冰涼清爽,飲完成個人醒神晒!朱古力鮮奶(冷)朱古力鮮奶都好出色!朱古力味好濃郁,但又唔會太甜,飲落好順喉。鮮奶嘅奶香同朱古力嘅可可香結合得好好,冰凍飲真係好爽!鵝肝松露香菇意大利飯呢個意大利飯真係高級享受!鵝肝煎得外脆內軟,入口即化,油香超濃郁。松露醬嘅香氣好突出,每一粒飯都沾滿晒松露同香菇嘅香味,creamy得嚟又唔會太膩。香菇增加咗口感,整體配搭好夾,食完成個口都係余香!
鰂魚涌Rosie
港島區靚景Cafe!!收工可以過去食吓!但江蘇蟹黃天使面
抹茶鮮奶(冷)
朱古力鮮奶(冷)
鵝肝松露香菇意大利飯
又到咗同閨蜜享受下午茶嘅時候啦!💕今日我同朋友嚟到位於鰂魚涌嘅Rosie,一齊嘆咗個好chill嘅下午茶時間!☕呢間餐廳佈置精美,環境舒適整潔,一行到入去就覺得已經放鬆曬呀!今次嘅野食非常令人驚喜!🍋鵝肝鮮檸檬醬貓耳朵粉 $228- 貓耳朵粉口感彈牙,鵝肝香滑唔會油膩,檸檬醬清新而且酸度啱啱好,貓耳朵粉配檸檬醬口味特別而且非常開胃!🍝江蘇蟹黃天使麵 $198- 麵嘅口感絲滑而且軟硬度啱啱好,蟹黃味道濃郁,每一啖都充滿蟹黃嘅香味!🍸藍水母 $68- 蝶豆花配咖啡,湖水藍嘅顏色好精美,非常適合用嚟打卡📸,好飲又好睇!🍹奶蓋蜜糖咖啡 $53- 咖啡味道香濃,再加上一層滑順嘅奶蓋,配埋淡淡嘅蜜糖味,令人回味無窮!今次嘅下午茶體驗非常好,有鐘意嘅朋友都可以嚟體驗下!💕
又到咗同閨蜜享受下午茶嘅時候啦!💕

今次嘅野食非常令人驚喜!
🍋鵝肝鮮檸檬醬貓耳朵粉 $228

🍝江蘇蟹黃天使麵 $198

🍸藍水母 $68

🍹奶蓋蜜糖咖啡 $53

今次嘅下午茶體驗非常好,有鐘意嘅朋友都可以嚟體驗下!💕

2025-06-27
2025-07-05 183 浏览
鰂魚涌隱世打卡西餐廳-Rosie相隔左半年後我再去Rosie食~原來因係因為佢餐廳佈置除左有地中海度假feel可以打卡外,店員良好既服務態度同佢地d意粉整我覺得相當好食同抵食性格比非常之高呀‼️🩷💯😋但今次唔係去返葵芳鋪度食而係專程出港島去佢地鰂魚涌鋪頭度食~今次同朋友去試佢地最新出既鵝肝系列既意大利飯同意粉呢2款非常值得推介‼️💯🙌🏻1.鵝肝松露香菇意大利飯  $248 (圖8️⃣)之前食開佢地既意粉今次想試佢哋新出既意大利飯~有2大塊既鵝肝加上香菇同佢哋秘制嘅松露醬非常香濃簡直係絕佳配搭同口感好creamy‼️就好似去左正宗法國高級餐廳嘅口感‼️而且以二百幾蚊既價錢就可以食到鵝肝嘅菜式相信去其他西餐廳食鵝肝嘅菜式一定唔止呢個價錢非常之抵同性價比高呀‼️🤩2.鵝肝鮮檸檬醬貓耳朵粉  $228 (圖9️⃣)同樣2塊大塊鵝肝加上秘製嘅檸檬醬味道酸酸甜甜超開胃呀‼️配上貓耳朵粉我都係第一次食‼️佢嘅外形非常之似貓耳非常超得意而且口感好彈滑‼️鍾意酸甜口味既朋友一定唔好錯過呀‼️💯👍🏼
鰂魚涌隱世打卡西餐廳-Rosie

1.鵝肝松露香菇意大利飯  $248 (圖8️⃣)

2.鵝肝鮮檸檬醬貓耳朵粉  $228 (圖9️⃣)

2025-06-26
2025-06-25 190 浏览
餐廳:鰂魚涌 Rosie地址:鰂魚涌海堤街6-16號龍景大廈地下1號舖港島區收工夜晚可以過去食吓呢間靚景Cafe!推介菜式:辣芝士醬明蝦扁意粉一上枱就搶晒鏡——兩隻開邊大蝦鋪喺面,橙紅色嘅辣芝士醬掛滿每條扁意粉,加啲芫荽同辣椒絲做裝飾,睇見都流口水! 味道1. 大蝦:新鮮爽彈,煎到啱啱好,蝦頭啲膏仲撈埋落醬汁度,超鮮味。 2. 芝士醬:芝士味濃到化唔開,辣度慢慢滲出嚟,唔會搶咗冇呀芝士嘅風頭,食落好過癮。 3. 扁意粉:煮得夠(有咬口),索晒啲醬汁,一啖接一啖停唔到口。
餐廳:鰂魚涌 Rosie
地址:鰂魚涌海堤街6-16號龍景大廈地下1號舖

港島區收工夜晚可以過去食吓呢間靚景Cafe!
推介菜式:

2025-06-20 398 浏览
Rosie係鰂魚涌新開cafe☕️,另一分店在葵芳~夜晚收工就最啱嚟約friend chill下👭🏻,愛pasta🍝迷必嚟!廚師認真做好每碟意大利粉,可以用親民價🤑食到高檔意大利 pasta,有別於連鎖店意粉!👍🏻鵝肝松露香菇意大利飯🍄‍🟫鵝肝松露一聽就知係貴價野💲,呢個係絶配,冇得輸!香濃又creamy,仲要係親民價,好抵食!🤩炸薯條配黑松露蛋黃醬🍟呢個又係經典配搭,食幾多次都唔厭!😋🍫朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕🍨流心設計過癮又aesthetic,果然甜品又係另一個胃~🤣雜莓沙冰🍓🫐好足料!飲得出真係用鮮雜莓blend成,好快就俾我KO咗😆紫薯鮮奶🍠🥛甜甜嘅紫薯味配牛奶個乳香味好wholesome!

鵝肝松露香菇意大利飯🍄‍🟫

炸薯條配黑松露蛋黃醬🍟
呢個又係經典配搭,食幾多次都唔厭!😋

🍫朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕🍨
流心設計過癮又aesthetic,果然甜品又係另一個胃~🤣

雜莓沙冰🍓🫐
好足料!飲得出真係用鮮雜莓blend成,好快就俾我KO咗😆

紫薯鮮奶🍠🥛
甜甜嘅紫薯味配牛奶個乳香味好wholesome!
放工黎到Rosie 鰂魚涌新開嘅木系Cafe🪵(之前去葵芳店已經幾鍾意),奶白牆襯淺木枱凳,燈光柔和夠chill🍃最驚喜係親民價食到高質意粉,店員仲好細心添! 💛 鵝肝松露香菇意大利飯雙層鵝肝誠意爆燈,上枱松露香攻鼻!兩大塊鵝肝——外層微脆,入口即化,油香同黑松露汁撈飯食,超滿足🩷飯粒濕潤度剛好,控制醬汁飯粒al dente,仲有粒粒香菇🍄‍🟫🧡香煎比目魚配香辣扁意粉魚皮煎到金黃脆身,肉質嫩滑。 扁意粉辣度溫和,怕辣都接受到! 💛蒜香雞翼小食三選一,即炸好香脆,蒜粒爆香惹味,肉質juicy🪼藍水母蝶豆花咖啡Latte漸層超靚,唔捨得拌勻😍咖啡同花香味平衡,打咭一流。💜🤍紫薯鮮奶紫色心心好靚,紫薯蓉打得好滑,奶香濃綿密暖心🥰最後加$20 加配雪糕💚🤍開心果味雪糕,焦糖味雪糕💚開心果真係一定要試,粒粒開心果碎香脆,口感double up!
放工黎到Rosie 鰂魚涌新開嘅木系Cafe🪵
(之前去葵芳店已經幾鍾意),
奶白牆襯淺木枱凳,燈光柔和夠chill🍃
最驚喜係親民價食到高質意粉,店員仲好細心添!

💛 鵝肝松露香菇意大利飯
雙層鵝肝誠意爆燈,上枱松露香攻鼻!

🧡香煎比目魚配香辣扁意粉
魚皮煎到金黃脆身,肉質嫩滑。
扁意粉辣度溫和,怕辣都接受到!

💛蒜香雞翼
小食三選一,即炸好香脆,蒜粒爆香惹味,肉質juicy

🪼藍水母
蝶豆花咖啡Latte漸層超靚,唔捨得拌勻😍
咖啡同花香味平衡,打咭一流。

💜🤍紫薯鮮奶
紫色心心好靚,紫薯蓉打得好滑,奶香濃綿密暖心🥰

最後加$20 加配雪糕💚🤍
開心果味雪糕,焦糖味雪糕

2025-06-19 338 浏览
朋友見我上次個post推薦文青木系茶室,就同我講鰂魚涌新開咗間文青風餐廳,好啱打卡~今日收工就去點咗個二人套餐,有主菜兩款、小食一款、飲品兩杯,再額外加咗兩個甜品⭐️鵝肝松露香菇意大利飯、慢煮雞肉白松露意大利飯鵝肝口感軟滑,唔單止超大塊,仲要有兩塊😳如果單點$228,呢個價錢可以食到鵝肝,真係相對嚟講比較便宜👍🏻白松露超香,一上枱已經被香氣吸引,不過意大利飯如果可以少咸就更好了⭐️甜番薯條好少見餐廳有番薯條,所以叫黎試吓,即叫即炸,而且份量都幾多⭐️朱古力鮮奶/百香果梳打呢度嘅飲品打卡都好睇,套餐轉配只需加$10,而且都好多款可以揀⭐️開心果味雪糕淡淡嘅開心果味,牛奶味較重,作為飯後甜品都唔錯

⭐️鵝肝松露香菇意大利飯、慢煮雞肉白松露意大利飯

⭐️甜番薯條
好少見餐廳有番薯條,所以叫黎試吓,即叫即炸,而且份量都幾多

⭐️朱古力鮮奶/百香果梳打

⭐️開心果味雪糕
淡淡嘅開心果味,牛奶味較重,作為飯後甜品都唔錯
東區嘅Pasta迷有福啦!葵芳人氣手工意粉店 #RosieCafe 強勢登陸鰂魚涌~✨ 太古坊收工行5分鐘就到,白色木系裝修配藤編吊燈,簡約文青風打卡超上鏡!今日著住件靚衫嚟食晚餐,燈光柔和到連食物相都自帶濾鏡,閨蜜聚會/情侶約會首選💕 必試‼️【雙層鵝肝松露香菇意大利飯】 真・高CP值驚喜!兩大塊鵝肝煎到金黃酥脆😋 松露醬完美包裹每粒飯,口感濃郁到以為喺法式fine dining~重點係親民價錢就食到,連鎖店完全比唔到咁嘅層次感! 🍝 香辣比目魚扁意粉(魚皮超脆) 🍨 開心果手工雪糕(超濃開心果味☁️有驚喜😍) 📍鰂魚涌新店近地鐵站~港島人夜晚收工嚟都趕得切,手工意粉控真係要Bookmark! #東區美食 #香港女生打卡 #返工放鬆必去

必試‼️【雙層鵝肝松露香菇意大利飯】

🍝 香辣比目魚扁意粉(魚皮超脆)
🍨 開心果手工雪糕(超濃開心果味☁️有驚喜😍)

#東區美食 #香港女生打卡 #返工放鬆必去
2025-05-29