2025-01-09
🍖RUD燒肉小西灣道10號小西灣廣場1樓111號舖四個人嚟食個個都食到好飽離開. 店舖開係屋邨商場, 無好高期望, 點知都係俾佢嘅性價比驚艷到. 有多款唔同嘅定食選擇, 會精緻地一人一個小餐盤放好, 包括開胃小菜椰菜絲、日式海苔味噌湯、珍珠飯, 仲可以加 $10升級為紫菜玉子飯. 當然可以按照自己嘅需要, 加配燒物/ 小食/ 肉類/ 特色飲品/ Movenpick雪糕. 枱上面準備咗黑胡椒海塩 同三種調味醬汁, 燒肉汁、檸檬薑汁、柚子蒜蓉汁, 推第三款 甜甜地好清新.服務態度都唔錯, 因為工作關係遲咗少少到, 到就閂門都仲食緊, 職員都冇催促, 仲好友善咁樣叫我哋唔洗急. 𓌉◯𓇋 360g 燒肉拼盤 $112大家都每人叫咗一個combo set, 食齊豬牛雞, 好滿足! 套餐包括有牛胸膛 豚腩肉 雞腿肉. 肉類一啲都唔會韌. 正正常常, 唔會話好大浸雪藏味. 估唔到雞腿肉入口嫩滑. 味噌湯豆腐量多, 口感不錯, 唯味道偏鹹.𓌉◯𓇋 紫菜玉子飯 (加配 +$10)味道有驚喜, 珍珠米粒粒分明.𓌉◯𓇋 白桃烏龍冷泡茶 (加配 +$12)白桃味唔重, 無artificial嘅果甜, 有清清嘅
小西灣道10號小西灣廣場1樓111號舖
𓌉◯𓇋 360g 燒肉拼盤 $112
𓌉◯𓇋 紫菜玉子飯 (加配 +$10)
味道有驚喜, 珍珠米粒粒分明.
𓌉◯𓇋 白桃烏龍冷泡茶 (加配 +$12)
白桃味唔重, 無artificial嘅果甜, 有清清嘅烏龍味.
𓌉◯𓇋 Movenpick雪糕 (加配 +$15)
approx. $120/ppl
無需加入服務費