2024-09-20 2127 浏览
相信好多人都同我哋一樣,好重視儀式感🥳生日月當然想大肆慶祝一番!但是但是不是很多餐廳都會有滑畫碟的服務,最近我們得知深水埗有一間西餐廳,除了有很浪漫的打卡位之外,生日月更可以免費送火焰雪山甜品及有寫字畫碟服務,而且更是寵物友善餐廳。當日我們點選了以下幾款食物:🌟澳洲龍蝦明太子薄餅平時食薄餅多數都是辣肉腸或雜錦海鮮薄餅,今次特意點了一個龍蝦明太子薄,造型都相當浮誇,半隻龍蝦鋪滿薄餅的面層,打卡一流。🌟極濃蟹膏蟹肉意大利飯喜歡吃蟹的朋友一定要點選這個充滿蟹肉的意大利飯,濃郁的味令你食慾大增,每啖都充滿蟹肉和蟹膏,相信會令你很有滿足感。🌟 烤焦糖菠蘿配杜洛克豬鞍架這個豬肝燒得非常可口惹味,配上焦糖菠蘿很適合夏天享用。肉質鮮嫩多汁,切起來也很鬆軟,切薄片加上特製醬汁進食效果最佳。凡惠顧主菜、意粉、意大利飯、薄餅及沙律可加S68 轉配是日廚師餐湯、沙律、餐飲及是日甜品各一份餐飲可選咖啡或茶正價特飲減-$30特飲🌟蕉力樂園充滿香蕉味的朱古力特飲,非常香甜美味。🌟奧妙夢幻有Oreo餅碎的奶類特飲,口感又滑。🌟火焰雪山九月之星的哥哥可免費得到火焰雪山甜品一個,令人驚喜的味道和效果,除了生果以外,雪山裏

當日我們點選了以下幾款食物:

🌟澳洲龍蝦明太子薄餅

🌟極濃蟹膏蟹肉意大利飯

🌟 烤焦糖菠蘿配杜洛克豬鞍架

可選咖啡或茶
正價特飲減-$30

特飲
🌟蕉力樂園
充滿香蕉味的朱古力特飲,非常香甜美味。

🌟奧妙夢幻
有Oreo餅碎的奶類特飲,口感又滑。

🌟火焰雪山
九月之星的哥哥可免費得到火焰雪山甜品一個,令人驚喜的味道和效果,除了生果以外,雪山裏面的朱古力蛋糕亦很鬆軟。

2024-09-16
2024-09-01 3157 浏览
餐廳位於北河街地舖, 環境以星光作主題, 帶點浪漫情調, 是一間ғᴜsɪᴏɴ菜西餐廳, 主打多國菜扒類、意粉、小食及特式酒精飲料✨我們點了火焰金箔和牛🥩 賣相非常吸引, 店內招牌人氣之選, 上枱前服務員會隨即點火形成火焰效果, 充滿視覺享受, 金光閃閃的金箔和牛十分奢華, 肉味特別甘香濃郁, 配了薯條, 非常豐富可加+ $𝟔𝟖 轉左晚市套餐套餐包括是日廚師餐湯配蒜蓉包/ 特式沙律及飲品餐湯升級法式龍蝦湯🦞 湯頭濃郁有鮮味、濃而不膩, 還有龍蝦肉黑松露野菌扁意粉🍝 滿滿野菌配香氣十足的黑松露, 醬汁濃郁、意粉軟硬適中, 味道層次分明甜品經典火焰牛角雪山🔥 外層鋪滿層層蛋白霜、內層是海綿蛋糕包住雪糕球, 服務員將酒點火淋在雪山上, 燃起藍色火焰, 滿滿視覺效果和酒香, 冷熱交融的口感非常特別飲品🍸ʙʟᴜᴇ sᴋʏ 杯邊用了鮮花作裝飾, 海洋鮮豔的藍色, 荔枝果香清甜味道, 入口冰涼清爽濃情蜜意 甜絲絲的棉花糖充滿少女心, 味道帶酸酸甜甜這問餐廳是寵物友善餐廳, 可以帶毛小孩一同用膳, 枱與枱之間空間感十足, 每位服務員都很有禮、細心服務, 由入座至用餐都很親切, 性價比高餐廳有寫字畫碟服務

我們點了
火焰金箔和牛🥩

可加+ $𝟔𝟖 轉左晚市套餐
套餐包括是日廚師餐湯配蒜蓉包/ 特式沙律及飲品

餐湯升級法式龍蝦湯🦞
湯頭濃郁有鮮味、濃而不膩, 還有龍蝦肉

黑松露野菌扁意粉🍝

甜品
經典火焰牛角雪山🔥

飲品🍸
ʙʟᴜᴇ sᴋʏ

濃情蜜意
甜絲絲的棉花糖充滿少女心, 味道帶酸酸甜甜

餐廳有寫字畫碟服務, 非常適合慶祝生日及紀念日💕

🌟 專享生日優惠, 9月生日的朋友只需晚市堂食正價餐牌惠顧$𝟔𝟎𝟎或以上, 即享有火焰牛角雪山一客
  • 經典火焰牛角雪山
餐廳10月有生日優惠👍🏻送火焰雪山蛋糕🎂畫花寫字都好有心思💖提供多款有酒精同無酒精飲品🍸🍹好適合生日紀念日聚會打卡~留紀念✨儀式感滿滿🌈食物方面不過不失,黑松露蘑菇意粉🍝👍🏻深受女兒喜歡,口感豐富味道濃郁非常yummy~主食個豬胺搭配燒咗既焦糖菠蘿🍍口感好特別💕水果中和返肉類令人食落唔會感到漏👍🏻飲品都幾清新夠fresh👌🏻門口有佈置月亮燈飾影像幾靚🌙🌟
2024-10-15 550 浏览
平時好少去深水埗食晚餐 ~~最近被S3 186 裡面的月亮打卡位吸引😍本來想在中秋節前去這邊拍拍月亮 🌙最後忙到中秋後才有時間去~~必食推薦龍蝦明太子Pizza 🦞 半隻龍蝦放在Pizza上 拍照打卡一流 Pizza裝滿龍蝦肉 鮮甜美味邪惡黃金卡邦尼意粉 🍝幾有特色既卡邦尼 平時食開都好重芝士味今次呢個主要會用鹹蛋黃取代芝士~如果喜歡吃鹹蛋也可以試試看 點主菜 + $68 可以轉為Set Dinner 包沙律菜+ 餐湯 + 飲品 🥤 9月生日餐廳還可以免費送火焰雪山 🔥火焰雪山還會有寫字畫碟服務 ~~同朋友慶祝生日一流呀😍😍
平時好少去深水埗食晚餐 ~~
最近被S3 186 裡面的月亮打卡位吸引😍
本來想在中秋節前去這邊拍拍月亮 🌙
最後忙到中秋後才有時間去~~

必食推薦龍蝦明太子Pizza 🦞
半隻龍蝦放在Pizza上 拍照打卡一流
Pizza裝滿龍蝦肉 鮮甜美味

邪惡黃金卡邦尼意粉 🍝
幾有特色既卡邦尼 平時食開都好重芝士味
今次呢個主要會用鹹蛋黃取代芝士~
如果喜歡吃鹹蛋也可以試試看

點主菜 + $68 可以轉為Set Dinner
包沙律菜+ 餐湯 + 飲品 🥤

9月生日餐廳還可以免費送火焰雪山 🔥
火焰雪山還會有寫字畫碟服務 ~~
同朋友慶祝生日一流呀😍😍
有時女仔之間既心思,真係會被窩心到~今日朋友帶左我黎呢間@S3 186 一入到黎,wa~咁靚既😍,好夢幻,估唔到深水埗都有間又打卡,又有儀式感既西餐廳✨好多選擇,好多都好吸引😍主食有得加$68轉做set dinner 🍽 田園salad🥗磨菇湯🍵威靈頓牛柳🐮蟹膏蟹肉意大利飯🦀🍸🍷揀左兩杯又靚又好飲既cocktail ~Missing you🫶🏼Tropical tago💫甜品(優惠)夠哂打卡既火焰牛角雪山⭐性價比好高,仲見到可以帶毛孩,係打卡位影相,好可愛❤️真係好啱生日,紀念日,黎浪漫一下👍🏼
好多選擇,好多都好吸引😍
主食有得加$68轉做set dinner 🍽
田園salad🥗
磨菇湯🍵
威靈頓牛柳🐮
蟹膏蟹肉意大利飯🦀

🍸🍷
揀左兩杯又靚又好飲既cocktail ~
Missing you🫶🏼
Tropical tago💫

甜品(優惠)
夠哂打卡既火焰牛角雪山⭐

性價比好高,仲見到可以帶毛孩,係打卡位影相,好可愛❤️
真係好啱生日,紀念日,黎浪漫一下👍🏼
2024-09-27
  • 軟殼蟹海膽意大利飯
深水埗呢間店一入門口就有個打卡月亮夢幻位😍仲有得玩飛鏢~之前上網比佢個甜品吸引左,所以同閨蜜黎順便慶祝一下😋蟹肉牛油果釀松葉蟹蓋 蟹肉搭配牛油果勁夾,口感更加creamy,蟹肉味道更晒鮮甜,牛油果熟成度岩岩好!仲有芝士忌廉鋪面,增添口感層次感,啖啖肉🦀邪惡黃金卡邦尼意大利粉最特別之處係原粒黃金鹹蛋黃串住兩粒上😍可以跟據自己想既份量整碎溶入意粉❤️每一啖都充滿肉香同奶香~仲有意粉份量都好多!澳洲焗龍蝦(半隻)配龍蝦汁意大利飯一黎到視覺已經好吸引!焗完既龍蝦仍然肉質鮮嫩,搭配濃稠既芝士汁勁正!飯吸晒豐富的龍蝦汁,口感滑順,醬香四溢😋😋😋必點!火焰牛角雪山又係一視覺享受😋!打卡夠晒靚~入面仲有朱古力海綿蛋糕,生日月仲可以免費寫字,啲畫工都好好靚😍熱情果梳打|雜莓星雲兩杯都係比較開胃既飲品,唔會好甜😋

蟹肉牛油果釀松葉蟹蓋

邪惡黃金卡邦尼意大利粉

澳洲焗龍蝦(半隻)配龍蝦汁意大利飯

火焰牛角雪山

熱情果梳打|雜莓星雲
兩杯都係比較開胃既飲品,唔會好甜😋

2024-10-03 502 浏览
門口睇到甜品櫃,嘩,咁多人黎 慶生!老闆娘話 有難忘 又適合打卡既 火焰雪山,有低調既 (多款)自家製 蛋糕再加埋 手繪大盤,感覺到連經理都 貼心照顧,影相 歡笑~用心經營,係感覺到既🥰
門口睇到甜品櫃,嘩,咁多人黎 慶生!
老闆娘話 有難忘 又適合打卡既 火焰雪山,
有低調既 (多款)自家製 蛋糕
再加埋 手繪大盤,感覺到
連經理都 貼心照顧,影相 歡笑~

用心經營,係感覺到既🥰
2024-10-03
  • 軟殼蟹海膽意大利飯
2024-10-02 455 浏览
偏打卡系餐廳,平時應該做酒客多,餐點偏貴重味,係衝住火焰雪山去,本身就諗住自費,因為驚係限量所以book位果陣留咗個火焰雪山。因為無留意佢ig有生日活動,叫完野待應無拉拉話個雪山係要消費滿600先有,都無提過係送。咁我哋就以為叫夠600先叫得,跟手叫多左個海鮮拼盤,其實淨係食到蒜頭味咩味都無食到,然後龍蝦湯係南瓜粉湯味😞不過機本上所有味都係好濃味,配酒應該幾岩。
2024-08-31
2024-10-02 717 浏览
非常之驚喜,因為本身有小朋友之後,根本就好少去能夠去餐廳用餐,希望同朋友生日食餐便飯,時間都只能安排食午餐,但係一直都搵唔到經濟優惠嘅畫碟服務,畫碟服務不是天價的酒店,就是只晚市提供,還要不知早一頭半個月預約,對我嚟講,根本就直接跳過,無意之中發現哩間隱世西餐廳,即管whatsapp 問下,點知道12點的午餐都能提供畫碟服務,當然馬上預訂,係哩個相機先食年代,賣相一定重要過食物,但就係我所講的驚喜,哩間餐廳我直情用無可挑剔來形容,茶餐廳嘅價錢,酒店級的水準服務,肉類講緊100元鬆啲,但係唔好以為係快餐店的食物,其實食緊高級扒房的肉,加嘅芝士焗蠔,我一人食咗三隻,肥美嫩滑多汁芝士份量充足,一啲都唔嚡口,火喉掌握得好好,因為平時其他地方食焗蠔好多時都變咗食蠔豉,羊扒方面一啲都唔會有臊味,沙律新鮮爽脆,雞尾酒方面我都揀咗一杯打卡必備小朋友好喜歡個心心冰,酒味唔濃適合女士飲用,甜品直程冇得頂,生日畫碟服務提早預訂比訂金就可以提供,訂金都會扣番比你,招呼服務真係超級好,不過溫馨提示,始終呢間應該係平時係招呼成人的餐廳,所以如果需要使用餐椅嘅話可能要自己自備便攜餐椅,因為餐廳冇小朋友嘅餐椅,一個字
沙律新鮮爽脆,
甜品直程冇得頂,生日畫碟服務提早預訂比訂金就可以提供,訂金都會扣番比你,招呼服務真係超級好,不過溫馨提示,始終呢間應該係平時係招呼成人的餐廳,所以如果需要使用餐椅嘅話可能要自己自備便攜餐椅,因為餐廳冇小朋友嘅餐椅,一個字,我會再來慶祝生日活動,
2024-09-29
2024-10-02 694 浏览
最近社交媒體網站見到人分享話好味,所以膽粗粗去試吓!早三日訂枱免+1,埋單時候照+1,睇單之後問點解,員工話訂枱時冇註明,因為電話訂枱冇記錄,最後都免+1!所謂西餐放題,主菜牛扒、羊架、鴨髀!牛扒味道正常,如果你好鍾意食牛扒嘅話都可以試吓,但係其他所有嘢冇一樣好味,放題款式少,飲品需要加$38一位,酒精飲品加$98,第一次食放題飲品要加錢!認真失望的一餐,唔會再幫襯!1:湯是凍的(問員工點解湯是凍的,員工答忘記開電爐制)2:卡邦尼意粉唔合格(個人覺得薩莉亞好味啲)3: pizza完全唔好味4:黑松露薯條(薯條上面冇黑松露,黑松露醬極少黑松露)5:墨西哥粟米片(超市就可以買到)6:雞皮餃子(完全唔知自己食緊啲乜嘢)

1:湯是凍的(問員工點解湯是凍的,員工答忘記開電爐制)
2:卡邦尼意粉唔合格(個人覺得薩莉亞好味啲)
3: pizza完全唔好味
4:黑松露薯條(薯條上面冇黑松露,黑松露醬極少黑松露)
5:墨西哥粟米片(超市就可以買到)
6:雞皮餃子(完全唔知自己食緊啲乜嘢)

2024-09-29 611 浏览
🐮威靈頓牛柳 $288揀左5成熟,一人份都好大份,可以share酥皮好香牛油味🧈焗到好酥脆😍牛柳切開仲係微粉紅,牛味重👍🏻再腍啲就更加好🫶🏻配菜有西蘭花、紅蘿蔔、焗薯🥔🦀蟹肉意大利飯 $178用左蟹造型嘅碗好搞笑🤣蟹膏另外用杯裝,想食幾濃味都可以自己加💕醬汁加左鹹蛋煮,食出更濃味😆撈飯就好正🥦沙律、湯、飲品、甜品 (跟餐+$68)☕Latte $48Latte偏苦,奶比例較少,咖啡味重☕

🐮威靈頓牛柳 $288
揀左5成熟,一人份都好大份,可以share
酥皮好香牛油味🧈焗到好酥脆😍
牛柳切開仲係微粉紅,牛味重👍🏻再腍啲就更加好🫶🏻
配菜有西蘭花、紅蘿蔔、焗薯🥔

🦀蟹肉意大利飯 $178
用左蟹造型嘅碗好搞笑🤣
蟹膏另外用杯裝,想食幾濃味都可以自己加💕
醬汁加左鹹蛋煮,食出更濃味😆撈飯就好正

🥦沙律、湯、飲品、甜品 (跟餐+$68)

☕Latte $48
Latte偏苦,奶比例較少,咖啡味重☕
2024-09-29 600 浏览
老公帶我去深水埗區一間幾有情調嘅西餐廳,餐廳以星空主題做為布置,特別係天花板上滿佈著燈泡,營造出滿天星星嘅夢幻氛圍,都幾浪漫啊叫任何主食加$68可轉套餐,包有餐湯、沙律,餐飲同甜品,我地二人叫左兩個餐❤️雜菜沙律沙律菜和車厘茄都新鮮,沙律菜好爽脆,加上芒果醬汁,酸酸甜甜好開胃❤️餐湯是日餐湯係忌廉湯,口感綿滑,加上炒香嘅蔬菜粒,增添了湯嘅口感❤️火焰金箔牛扒果然係招牌菜式,上枱後,店員係你面前即場點火🔥,夠晒氣氛兼且充滿視覺享受,火焰燒盡後就見到金箔牛扒,十分奢華,牛扒五成熟,牛味香濃,配菜有焗薯、栗米、甘荀等❤️心都碎肉醬意粉值得讚嘅肉醬意粉,新鮮蕃茄肉醬開胃得黎,食落又濃郁同帶少少甜,加埋意粉韌度剛剛好❤️火焰雪山🔥火焰雪山作為甜品,外表被炙燒過的蛋白好吸引,還加入了新鮮水果作點綴,外層係雪白的蛋白霜,內裏係朱古力海綿蛋糕,生日月更可以免費送火焰雪山甜品及有寫字畫碟服務,打卡一流!❤️飲品芒果梳打雜莓星雲💸平均每位消費 $330

❤️雜菜沙律

芒果梳打
雜莓星雲

💸平均每位消費 $330

2024-09-27 576 浏览
前幾日朋友生日🎂 佢住屯門嘅關係,我哋攞咗個中間聚餐OpenRice見到佢哋佈置打卡超靚 😍而且$298西餐自助餐 📣📣 仲有牛扒任食 鄰近深水埗地鐵站步行只需要3分鐘地理位置超級方便 👍🏻除咗牛扒之外仲有好多嘢食羊扒、串燒、燒物、炸物、主食、甜品等肉眼牛扒質量唔錯,另外黃金雞翼真係好正 😍燒物火喉都掌握得好好👍🏻另外加咗$138 order咗個火焰雪山奶層朱古力蛋糕超級鬆化,甜度適中,唔錯🥰
前幾日朋友生日🎂
佢住屯門嘅關係,我哋攞咗個中間聚餐
OpenRice見到佢哋佈置打卡超靚 😍
而且$298西餐自助餐 📣📣 仲有牛扒任食

鄰近深水埗地鐵站步行只需要3分鐘
地理位置超級方便 👍🏻
除咗牛扒之外仲有好多嘢食
羊扒、串燒、燒物、炸物、主食、甜品

肉眼牛扒質量唔錯,另外黃金雞翼真係好正 😍
燒物火喉都掌握得好好👍🏻

另外加咗$138 order咗個火焰雪山
奶層朱古力蛋糕超級鬆化,甜度適中,唔錯🥰
2024-09-27 402 浏览
二訪S3 186 上次試過佢個金箔牛扒好食 所以今次藉住朋友生日再嚟多次。Menu度有多款選擇,每道菜都展現出廚師的創意和技巧。今次我選咗幾道招牌菜,希望可以試到餐廳嘅精髓。✨ **火焰金箔和牛** - 呢道菜送上嚟嘅時候好令人驚艷,店員將牛扒上嘅紙點着。2秒間便出現金箔牛扒。金箔的奢華感與和牛的嫩滑完美結合。肉質鮮嫩多汁,每一啖都感受到肉的香氣,更有一絲微微的焦香,讓人回味無窮。✨ **威靈頓牛柳** - 呢道經典菜品的外層酥脆,內裡的牛柳則是完美嘅五成熟。搭配的蘑菇醬增添了豐富的風味,整體口感層次分明,讓人一試成主顧。✨**水牛芝士波波野菜沙律** - 沙律清新可口,水牛芝士的濃郁與新鮮的野菜形成了極好的對比,令人感到輕盈又滿足,適合作為開胃菜。✨ **海洋風暴** - 呢道海鮮拼盤令人驚喜,搭配牛油蒜蓉味嘅調味,海鮮新鮮。牡丹蝦、鳳尾蝦和北海道帶子的口感各異,特別係黃金螺和青口的鮮味,讓這道菜成為海鮮愛好者嘅夢幻之選。時令海鮮和雜菌野菜的搭配,增添了更多的風味層次,甜粟米的甜味則為整道菜帶來了完美的平衡。

✨ **火焰金箔和牛**

✨ **威靈頓牛柳**

✨**水牛芝士波波野菜沙律**

✨ **海洋風暴**
2024-09-24 542 浏览
今日嚟咗深水埗食呢間朋友介紹嘅西餐廳,晚市套餐好多元化,從龍蝦Pizza到蟹肉飯,再到驚喜嘅火焰牛角雪山,每道菜都好有心思,味道層次豐富,絕對係值得再訪嘅地方!🟡澳洲龍蝦明太子Pizza配搭幾特別,Pizza底夠薄夠脆,龍蝦肉質鮮甜,搭配上鹹香嘅明太子醬,味道層次豐富。🔵法式龍蝦濃湯龍蝦濃湯係套餐入面嘅重點。湯底香濃、龍蝦味道突出,質感幼滑,加上湯內有啲龍蝦肉,食起來更滿足。🟤極濃蟹膏蟹肉意大利飯蟹膏味道非常突出,蟹肉亦相當豐富,味道濃郁但唔會覺得膩,真係一試難忘。🟣泰式豬頸肉烤得幾香,表面有少少焦香,肉質嫩滑。配上泰式酸辣醬汁,幾開胃。⚪️火焰牛角雪山朋友今個月生日,餐廳非常之有心思,免費送咗呢個火焰牛角雪山俾我哋食!雪山表面用火燒過,帶出一陣焦糖香氣,內層係雪糕同牛角包嘅結合,口感豐富!

🟡澳洲龍蝦明太子Pizza

🔵法式龍蝦濃湯