2011-04-07
今日同同學們一行十一人落去食飯~ 經過呢間麝香貓. 新野wo 老闆又係門口好友善地望住我地.好啦 試下 d lunch 價錢由$68-108不等 我同一個同學揀左一個 黑松露忌廉野菌扁麵($68) 同埋 rosemary baby lamb rack ($108)點完餐後 就有熱辣辣既牛油法包同埋好開胃既番茄湯 傾多一陣計 影下相 主菜就黎喇~黑松露忌廉野菌扁面個linguine係al dente架~ 個汁都好好味! 亦都好足料呀d野菌! 好快就清左! (可能因為分量都唔係多...)rosemary baby lamb rack好香herbs味 有足足4條骨既baby lamb, 我地一人兩舊都有d意猶未盡添叫左7成熟亦都真係做到7成熟比我地 無話血淋淋亦無話太熟肉質好嫰, 唔會話好大陣羊騷味~果然係baby lamb 之後可以選擇 +$20 要甜品 我地都加左呀 今日既甜品係chocolate mousse cake不過都唔係好似mousse...幾硬凈的 好rich 幾漏但好味呀.餐飲 唔知係咪只限試業期間呢 可以揀menu裏面的不同飲品 例如caramel latte同m
老闆又係門口好友善地望住我地.
好啦 試下
點完餐後 就有熱辣辣既牛油法包同埋好開胃既番茄湯
傾多一陣計 影下相 主菜就黎喇~
黑松露忌廉野菌扁面
rosemary baby lamb rack
好香herbs味
叫左7成熟亦都真係做到7成熟比我地 無話血淋淋亦無話太熟
肉質好嫰, 唔會話好大陣羊騷味~果然係baby lamb
餐飲 唔知係咪只限試業期間呢 可以揀menu裏面的不同飲品 例如caramel latte同mocha都唔洗加錢.
呢間餐廳係sell咖啡既 飲品質素當然有返咁上下
新張期間免加一
雖然比我地平時既lunch要貴一點, 但係d野好食嘛, 同埋如果計返杯野飲既錢, 都值返啦.
有下次
ps 老闆話 tumbler $58 包一杯飲品 第日再黎買野飲可以平4蚊, 諗落都幾抵wo..