2022-03-31
Samsen泰館去食泰國嘢唔一定要去九龍城,正宗泰國味道,喺上環呢間米芝蓮Samsen 都可以搵到,店員大部份都係外國人同ABC,店舖嘅裝修會令你覺得自己好似身處喺泰國咁😍Pad Thai Noodles Of Tiger Prawns ~138泰式虎蝦炒金邊粉,虎蝦都有三四隻,都幾大隻,蝦肉結實彈牙爽口,金邊粉炒得好乾身,夠晒鑊氣,鹹鹹甜甜咁樣,好開胃,加入青芒果撈埋一齊食冇咁油膩Fried Rice Of Wagyu Beef,Tomatoes & Chili ~$138泰式火車炒飯配和牛,呢個真係必食推介,炒飯炒得好乾身,粒粒分明,和牛份量都幾多,牛肉口感豐富,加埋佢嘅醬汁,鹹鹹辣辣,非常惹味香口Aromatic Curry Of Deboned Chicken & Potatoes~$178泰式黃咖喱加咗少少椰奶喺面,咖喱香滑濃郁,雞肉大件嫩滑,撈埋飯一齊食會飽肚Wagyu Beef Wok Fried W/Holy Basil ,Thai Garlic ,Chili ~$138泰式打拋和牛配油炸雞蛋,醬汁比較濃郁,牛肉配埋洋蔥辣椒,非常惹味,配埋隻燶邊雞蛋,加啲白飯撈埋一齊食
泰式打拋和牛配油炸雞蛋,醬汁比較濃郁,牛肉配埋洋蔥辣椒,非常惹味,配埋隻燶邊雞蛋,加啲白飯撈埋一齊食👍🏻
泰式街頭椰子雪糕~$78
食飽飽梗係要食返個甜品,呢度個椰子雪糕椰子味非常濃郁,會有粟米同埋椰子肉,加埋一齊食口感豐富,而且雪糕不太甜,非常滿意嘅飯後甜品😍
呢一餐總括來講真係好滿意,米芝蓮泰菜五樣嘢都好好食😋,下次一定要返嚟食其他嘢
Samsen 泰館
🏠:上環蘇杭街23號地下