這間貝果店標榜正宗NY Style,吃起來確係軟硬適中有嚼勁,試完三文治即刻想買幾個返屋企。貝果三文治的配搭也很有紐約風味,當中有幾款蛋奶素食也有一個係VEGAN。在中環吃完才發現上環開了新店,想坐得更舒服可以揀去上環店。中環上山的巷子裡,隔壁都係食肆小店,對面有咖啡飲。中環店只設簡單吧檯座位,一兩個人快食都ok嘅。有貝果、抹醬和三文治,貝果越買得多越抵,平常有在家吃早餐或屋企好多人食的話可以留意。貝果都長得胖胖很可愛,口味都係紐約經典。Egg & Scheese HK$95成舊水一份三文治單價略高,不過食落都覺得無偷工減料既。貝果我揀左everything,包身香軟好咬口,夾住餡料都咬到,最正係夠多芝士,佢唔係用美式假芝士而係歐式真芝士,味道香濃配隻煎蛋好味道。牛油果份量亦幾足,再加少少蕃茄保持清新。
中環上山的巷子裡,隔壁都係食肆小店,對面有咖啡飲。
中環店只設簡單吧檯座位,一兩個人快食都ok嘅。
貝果都長得胖胖很可愛,口味都係紐約經典。
Egg & Scheese HK$95
2023-07-10
2023-06-13 360 浏览
多款BAGEL口味選擇點了EGG & CHEESE ONION BAGEL材料很豐富, 牛油果,雞蛋,蕃茄,芝士都塞滿整個BAGEL.不過ONION BAGEL 好似洋葱味唔太出_______________________
多款BAGEL口味選擇

點了EGG & CHEESE ONION BAGEL
不過ONION BAGEL 好似洋葱味唔太出
_______________________
2023-05-28
2023-06-12 299 浏览
呢間美式bagel都幾出名 喺Grand Hyatt, JW Marriot等大酒店都會見到呢間Bagel嘅蹤跡👍🏻 Bagel每日新鮮製造 店舖提供不少夾心款式自由配搭各款bagel🥯 Combo set嘅咖啡可要求加奶加糖 迎合各人口味☕️———————————————————————🐕 Egg n Scheese 🐕(Fried egg, Avocado, Cheese, tomato)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯Fried egg似over-medium夾上牛油果, 番茄和芝士片是經典又平實的配搭可惜的是芝士頗淡味 其他配料本身味道亦偏內斂令到整體比較平庸寡務沒有令人眼前一亮 ——————————————————————🐕Schturkey 🐕(Turkey, Honey & Pecan Schmear, apple)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯Bagel揀了店員推薦的cinnamon and raisins 果然!值得一試!混雜在包身的甜提子乾和肉桂本就匹配誰知夾上蜜糖核桃醬更是令人驚艷蜜糖的甜和肉桂香交替出現 互相輝映不斷飄盪那股香氣回甘偶爾奔出火雞片的咸
———————————————————————
🐕 Egg n Scheese 🐕
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
Egg n Scheese
Fried egg似over-medium
夾上牛油果, 番茄和芝士片
是經典又平實的配搭
——————————————————————
🐕Schturkey 🐕
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
Schturkey
果然!值得一試!

混雜在包身的甜提子乾和肉桂本就匹配

切片蘋果同時帶來爽脆口感
是味道和質感兼備的一餐😋
———————————————————————
Schturkey
呢間Bagel專門店聽聞講係唔少五星級酒店嘅供應商 比較高端嘅超市都有賣緊店內氣氛比較Western 好多外國人顧客 見lunch唔多人就即係試下~.🐈🎀 ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★☆☆ .▪️Loxy Lady - $95Smoked salmon, scallion schmear, capers, red onion.貝果可以揀啱自己口味嘅Bagel 例如乾洋蔥碎 罌粟籽 芝麻等常溫貝果 口感偏煙韌 中間鬆軟夾餡份量不算太多 煙三文魚配奶油芝士都幾好食😋
呢間Bagel專門店聽聞講係唔少五星級酒店嘅供應商
比較高端嘅超市都有賣緊
店內氣氛比較Western 好多外國人顧客
見lunch唔多人就即係試下~
🐈🎀
例如乾洋蔥碎 罌粟籽 芝麻等
常溫貝果 口感偏煙韌 中間鬆軟
夾餡份量不算太多 煙三文魚配奶油芝士都幾好食😋

2022-09-21 466 浏览
味道不错但没有特别好,一个贝果三明治近百的单价更是没有必要,有比这性价比更高的选择,不过它家好几年没涨价倒是了·背书比较厉害的一家,据说给不少五星级酒店供应贝果,一些中高端超市也有它的影子,所以可能是贵得有些理直气壮·斜坡上的小店,本来可以堂食但现在只有外带,可以选择把贝果再toast一下或者就是常温贝果🥯·味型和口感都还算得上挺正宗的美式贝果,夹馅份量一般,烟三文鱼不够细腻,奶油芝士还是喜欢·感觉自己的生活正在越来越离不开贝果,不仅喜欢吃各种有趣的增味贝果,还喜欢挖掘各种贝果三明治
2022-09-15
外卖自取
2021-05-12 1095 浏览
有兩位同事升職,所以請食早餐寫light breakfast 點知唔係,我中午未必食到午餐諗住light, 所以照買包做早餐Shragels好好味廠房在黃竹坑,店舖在中環我同另一同事交換,一次可食到兩款
有兩位同事升職,所以請食早餐
寫light breakfast

點知唔係,我中午未必食到午餐
諗住light, 所以照買包做早餐

Shragels
好好味
廠房在黃竹坑,店舖在中環

我同另一同事交換,一次可食到兩款
2021-05-12
外卖送餐
早餐
2021-04-12 755 浏览
聽講呢間餐廳嘅bagel連四季酒店都會買,呢日就專登嚟試吓佢哋嘅bagel有幾好食。去到嘅時候好似舖頭啱啱開,冇乜人,鋪入面得兩個位,坐係吧枱。佢bagel嘅款式都幾多,不過一啲都唔平,所有有餡嘅bagel一律都係$90。睇完一輪之後,同朋友決定試吓egg&cheese,加個salmon,而bagel就揀咗奇亞籽。Bagel都好鬆軟,有少少煙韌,加埋奇亞籽口感好特別,入面有煙三文魚、牛油果、蛋、煙肉,幾好食,但考慮返個價錢就可能有少少貴啦。

2021-03-20 677 浏览
頂住一個半島都用佢嘅光環👑我行完個早山就去潮聖💁🏻‍♀️點知係一個失望🥀Everything bagel🥯包體係香,香到好似開左包sour cream and onion薯片咁🍂一咬😶咁空嘅😂完全超乎我想像,無乜煙韌感🥺望一望佢內層(圖2),好多大小不一嘅空洞😟authentic New York bagels係咁樣架?😥無口感嘅佢,我食完都唔覺得飽🥺價錢💰:$25我當刻覺得好貴🙈總結:唔會再買🤦🏻‍♀️失落

Everything bagel🥯

價錢💰:
我當刻覺得好貴🙈

總結:
唔會再買🤦🏻‍♀️失落
2021-03-20
$25 (早餐)
2020-09-14 1183 浏览
Kick starting the day with a toasted bagel sandwich🥯 Been wanting to try this takeaway bagel shop for so long and finally had the chance. Dough was soft and chewy and love the addition of capers which balanced well with the smoked salmon🐟終於拔草這間種草好久的外賣貝果店選了everything貝果配煙三文魚不太喜歡cream cheese 所以特地剔走加了一顆蛋🥚貝果有烘過但外賣送到的時候已經涼了不過貝果體還是很有嚼勁 表面撒了乾洋蔥碎和罌粟籽 特別香煙三文魚不會太鹹 酸豆起到中和的作用 總體來說是很不錯的貝果三文治(除了有點小貴啦)

終於拔草這間種草好久的外賣貝果店
選了everything貝果配煙三文魚
不太喜歡cream cheese 所以特地剔走加了一顆蛋🥚

貝果有烘過但外賣送到的時候已經涼了
不過貝果體還是很有嚼勁 表面撒了乾洋蔥碎和罌粟籽 特別香

煙三文魚不會太鹹 酸豆起到中和的作用
Loxy  Lady

總體來說是很不錯的貝果三文治(除了有點小貴啦)
外卖送餐