2018-10-07 658 浏览
男友對漢堡甚是喜歡連大型連鎖店也著迷這天就帶他來位於尖東的漢堡店價位我覺得比起連鎖沒有貴很多但質素就差遠了!安格斯是必選了吧?本來牛油果甚吸引我不過最後選了標著HOT ITEM的香酥雞堡選了跟餐,不過還多選了一客美式炸熱狗兒時回憶先來了小吃炸熱狗店員貼心提醒很熱的真的熱呼呼我超愛那個包!炸得乾身脆脆的內的是軟綿綿香酥雞堡的雞很JUICE比一般炸雞店的炸雞好吃這店用上的是粗薯條,很飽肚不過2個比較,我還是比較喜歡安格斯呢!雖然安格斯未到很厚的程度不過肉質跟肉汁都很豐富!平常的我討厭吃酸瓜不過Seafood stand的酸瓜比較不太酸這樣感覺可以解膩吃起來清新感~其實我會願意多付一點,吃一個像樣的漢堡辛苦搵來志在吃~
男友對漢堡甚是喜歡
連大型連鎖店也著迷
這天就帶他來位於尖東的漢堡店
價位我覺得比起連鎖沒有貴很多
但質素就差遠了!

安格斯是必選了吧?
本來牛油果甚吸引我
不過最後選了標著HOT ITEM的香酥雞堡

選了跟餐,不過還多選了一客美式炸熱狗
兒時回憶

先來了小吃炸熱狗
店員貼心提醒很熱的
真的熱呼呼

我超愛那個包!炸得乾身脆脆的
內的是軟綿綿

香酥雞堡的雞很JUICE
比一般炸雞店的炸雞好吃

這店用上的是粗薯條,很飽肚

不過2個比較,我還是比較喜歡安格斯呢!

雖然安格斯未到很厚的程度
不過肉質跟肉汁都很豐富!

平常的我討厭吃酸瓜
不過Seafood stand的酸瓜比較不太酸
這樣感覺可以解膩吃起來清新感~

其實我會願意多付一點,吃一個像樣的漢堡
辛苦搵來志在吃~
  • 安格斯漢堡
  • 炸熱狗
2018-10-07 333 浏览
這天朋友突然想吃Burger,上網search到這間seafood stand的burger價格相宜,於是一試。店內環境充滿快餐店味道,以高桌形式裝修。燈光十分充足,環境整潔,點單直接對店員說便可以。小食方面,我們點了美式炸熱狗。美式炸熱狗外脆內軟,表面十分金黃而酥脆。中間的腸仔也很溫熱,又有咬口,和朋友share剛剛好。點了一枝菠蘿飲品,味道相當的清新,有淡淡的茉莉香,朋友本來還想點名叫排毒博士的果汁,可惜已經賣完了。Burger我們點了安格斯牛堡和牛油果吉列牛堡。兩款都很有特色,而且份量十分足夠。跟餐贈送的薯條亦都很香脆。安格斯牛堡餡料充足,安格斯牛充滿肉汁,配菜亦十分新鮮。至於牛油果餡料都很新鮮,十分清新,吉列牛的肉質和安格斯牛十分相似。下次會試下其他款式burger,於尖沙咀來說,真的是很划算呢。

店內環境充滿快餐店味道,以高桌形式裝修。

燈光十分充足,環境整潔,點單直接對店員說便可以。

小食方面,我們點了美式炸熱狗。

美式炸熱狗外脆內軟,表面十分金黃而酥脆。

中間的腸仔也很溫熱,又有咬口,和朋友share剛剛好。

Burger我們點了安格斯牛堡和牛油果吉列牛堡。
兩款都很有特色,而且份量十分足夠。

跟餐贈送的薯條亦都很香脆。

安格斯牛堡餡料充足,安格斯牛充滿肉汁,配菜亦十分新鮮。

2018-09-28
2018-10-02 69 浏览
今次食呢間尖東既SEAFOODSTAND,位置好隱蔽,不過租應該好平,所以相應食物價錢都平。今次叫左牛油果吉列牛堡跟餐、鰻魚汁豬堡同埋水牛城雞翼。牛油果吉列牛堡跟餐係會有薯條同汽水,五十幾蚊係尖沙咀食到成個BURGER ET抵到爛啦! 薯條係即炸既,好脆好好食,不過好熱氣,哈哈!牛油果醬好多,同塊牛堡好夾,有交融既感覺,值得一試!鰻魚汁豬堡,果塊豬柳質感適中,唔太硬唔太軟,好JUICY,入面呢就有生菜以同醃左既白蘿蔔絲,係酸酸甜甜既,另外係仲有鰻魚汁係到既。水牛城雞翼,呢個小食入面係有兩件雞鎚同兩件雞翼,外面塊皮加汁係辣辣地,不過如果再濃D味就更加PERFECT。本身隻味係唔錯,入面D肉係滑,唔係超乾,有點JUICY。另外有埋藍芝士醬點黎食,不過唔係人人都鍾意藍芝士,叫果陣自己決定點唔點啦!

2018-09-18
2018-10-01 82 浏览
Seafood Stand ge 即叫即製, 新鮮好味之前 o係紅磡食過, 今次就 o黎 o左尖東店水準都係 o甘好~黃色工業風 ge 裝修好有活力呢店子小小坐位唔係好多不過就多 o左種溫馨感覺 最貴 o個款漢堡包餐都係 $58套餐有漢堡同汽水薯條, 性價比好高 漢堡除 o左牛之外, 仲有魚, 豬同雞可以揀, 選擇好多元化我叫 o左鰻魚汁豬堡餐依個配搭幾新穎呢唔似牛肉 o甘, 豬肉一定要煮到全熟但肉質仍然保持到鬆軟又帶點嚼勁外層煎得微焦, 入口香氣十足呢!漢堡包亦細心地烘 o左底暖笠笠又有少少脆口, 好好食 跟餐 ge 粗身連皮薯條, 份量好多 ar炸得金黃又熱辣辣加 o左個薯條醬汁, 係咸蛋沙律醬, 幾特別朋友單點 o左香酥雞堡另外叫 o左支 bless ge cold pressed juice 同小食依支係 bless 熱情果·富士蘋果·茉莉花茶果茶味道好清香解膩~ 香酥雞堡充滿肉汁非常juicy ar, 雞肉好嫩滑!加上爽脆 ge 沙律菜口感一流呢依度 d 漢堡份量都幾大 ga食完一個都差不多飽 lu小食嗌 o左個水牛雞翼Buffalo 醬汁香辣惹味, 超級過癮
Seafood Stand ge 即叫即製, 新鮮好味
之前 o係紅磡食過, 今次就 o黎 o左尖東店
水準都係 o甘好~

黃色工業風 ge 裝修好有活力呢
店子小小坐位唔係好多
不過就多 o左種溫馨感覺

最貴 o個款漢堡包餐都係 $58
套餐有漢堡同汽水薯條, 性價比好高

我叫 o左鰻魚汁豬堡餐
依個配搭幾新穎呢

唔似牛肉 o甘, 豬肉一定要煮到全熟
但肉質仍然保持到鬆軟又帶點嚼勁
外層煎得微焦, 入口香氣十足呢!
漢堡包亦細心地烘 o左底
暖笠笠又有少少脆口, 好好食

跟餐 ge 粗身連皮薯條, 份量好多 ar
炸得金黃又熱辣辣
加 o左個薯條醬汁, 係咸蛋沙律醬, 幾特別

朋友單點 o左香酥雞堡

依支係 bless 熱情果·富士蘋果·茉莉花茶
果茶味道好清香解膩~

香酥雞堡充滿肉汁非常juicy ar, 雞肉好嫩滑!
加上爽脆 ge 沙律菜口感一流呢
依度 d 漢堡份量都幾大 ga
食完一個都差不多飽 lu

小食嗌 o左個水牛雞翼
Buffalo 醬汁香辣惹味, 超級過癮

1. 牛油果吉列牛堡 (跟餐$55,單點$45)🍔🍟跟餐有埋薯條同汽水,$55係尖沙咀食到成個漢堡餐算幾抵👍🏻薯條即炸,上菜時仲係熱辣辣,點少少蠔味蛋黃醬,好食又特別😋配上牛油果嘅吉列牛堡增加濕潤應,牛堡外脆內多汁,份量岩岩好😊彤樂評分:7.5/102. 鰻魚汁豬堡 (跟餐$55,單點$45)🍔豬柳質感厚實,又多肉汁,入面仲夾住新鮮生菜以同醃製過既酸白蘿蔔絲,襯上鰻魚汁,酸酸甜甜👍🏻彤樂評分:7/103. 水牛城雞翼($38)🍗一份有兩件雞鎚同兩件雞翼,外身有少辣,有啲似水牛城,而入面又係厚肉多汁,再點埋藍芝士醬食就更豐富🧀平時我最怕藍芝士,但依個醬係完全接受到😁盤內仲有兩條青瓜🥒同甘筍🥕可以解膩👍🏻👍🏻👍🏻彤樂評分:8/10
1. 牛油果吉列牛堡 (跟餐$55,單點$45)🍔🍟

彤樂評分:8/10
2018-09-18
  • 牛油果吉列牛堡
2018-09-29 22 浏览
今日假期出開尖沙咀,由於周圍都滿是人,所以揀左入少少近尖東的餐廳,一個人揀了快餐的漢堡包,但就材料十足又製作用心,門面有大大個招牌,都幾易搵。有5款漢堡選擇,牛、雞、魚都有,我心大心細正考慮食魚還是牛,最後決定要吉列牛堡,揀套餐除了有薯條飲品,仲可以加錢揀冷壓果汁。呢度仲有沙律套餐,不過食肉獸既我,都係想食返啖啖肉。還有幾款小食,下次帶朋友再黎食水牛城雞翼,好似幾吸引。等左10分鐘就上菜,即叫即製新鮮熱辣。薯條係帶皮粗薯,炸得剛好,薯味重有口感。【牛油果吉列牛堡】$55個牛油果醬好Green好健康,吉列牛厚身好誘人,整個包都好大個,女仔食完超飽。牛漢堡炸皮薄而香脆,牛肉鬆化多汁,牛味濃郁,亦好夾牛油果醬,芝麻葉帶香也中和膩感。麵包鬆軟亦烘得夠脆,用心製作。【Bless Apple Tea】+$12搖勻先飲,用Earl Grey作茶底,有陣陣橘子清香,茶味清純可口,沒有茶澀味,加上富士蘋果汁,清甜帶果香,好好飲。

呢度仲有沙律套餐,不過食肉獸既我,都係想食返啖啖肉。

還有幾款小食,下次帶朋友再黎食水牛城雞翼,好似幾吸引。

【牛油果吉列牛堡】$55

【Bless Apple Tea】+$12
2018-09-19
2018-09-23 35 浏览
安格斯牛堡 跟餐$58安格斯牛好有肉汁,好juicy! 而且又唔會煎到太硬太實,好正啊!加上洋蔥、蕃茄、生菜、芝士的配搭,可以解除油膩感同罪惡感!漢堡包皮亦有稍微煎過,鬆軟好吃!漢堡嘅份量絕對唔少,厚厚的,要用手夾在一起先可以一口咬!另外,喜歡他們將漢堡放在紙袋内,免得啲肉汁配料等邊食邊跌,就算女仔食也不失儀態。跟餐的好處就是有埋薯條和汽水。薯條都是現炸的粗身薯條,好味!上菜時熱辣辣,薯條又炸得恰到好處,不會過度。再配上蠔味蛋黃醬,充滿蠔嘅鮮味啊!好正,推介!水牛城雞翼 $38有兩件雞鎚兩件雞翼,充滿醬汁,本身嘅醬汁有少少辣,再點上附送嘅酸酸地嘅醬汁,好好味!有水牛城風味!碟內亦有兩條青瓜和甘筍,可以解一解膩。

安格斯牛堡 跟餐$58

水牛城雞翼 $38
2018-09-21 34 浏览
Seafood Stand acp0201放工約咗朋友係尖沙咀行街,行到攰攰哋,就去咗seafood stand度食醫一醫肚。Seafood Stand喺安達中心地下,都幾易搵。 主打係漢堡同埋西式小食, 大概五十零蚊已經可以有個set, 包埋薯條同飲品,感覺幾抵食。店面設計好有外國嘅風味, 入面都有位可以坐低食下嘢涼下冷氣。招牌安格斯漢堡麵包啱啱烘起, 熱辣辣兼外脆內軟。 安格斯漢堡夠厚身, 牛味十足, 配合半溶嘅芝士, 十分惹味。 配菜有洋蔥,火箭菜, 蕃茄同酸瓜, 好新鮮而且好足料。 店員仲另外送咗一個鹹蛋沙律醬俾我地試下, 有蛋香之餘亦唔會話太膩, 配合埋啱啱炸起嘅薯條食,感覺更加之香😋。水牛城雞翼雞翼外皮香辣夠惹味, 配合埋忌廉芝士醬, 酸咪咪, 喺夏天食勁開胃😋。Seafood stand 用料新鮮,大份夾抵食。 同朋友食完都好滿足咁捧住個肚, 叉足電繼續喺尖沙咀shooping🤣。
Seafood Stand
acp0201

招牌安格斯漢堡

2018-09-17 18 浏览
朋友係尖沙咀個頭收工,佢話最近想食d邪惡d嘅野食,搵到呢間burger 店,位置都幾近以前番學個頭😂 讀左書咁耐都唔知有呢間野嘅。 呢到選擇唔多,但咁先好,專心做幾款通常都好食d🤤牛油果吉烈牛堡 呢到漢堡好抵食,一個套餐都係五十幾,可以係邊到搵🤤 牛肉用麵包糠包住炸,咬落去有汁 唔會實的的。牛油果係整成醬,連我朋友唔好牛油果都覺得唔錯。洋蔥圈,炸得香口唔油,炸皮厚度剛好🤓雖然熱氣,但唔緊要😀唔講唔覺冷壓果汁套餐加12蚊就有,之前已經好興但因為超市買好貴就少飲,好推熱情果蘋果茶味,係好真材實料果汁個種,淡淡茶味但毫無違和感。安格斯牛堡 呢個係我朋友點,我試左一啖,相對比較多汁,而且個紫洋蔥配合得好好,成件事好fresh

呢到選擇唔多,但咁先好,專心做幾款通常都好食d🤤

2018-09-14 683 浏览
這個位於安達的漢堡包店想試很久,終於這天記得回程時順道去試試。這邊看似沒開門,但其實門口在大廈內的另一面,要進入大廈才看到。店面小小的,只有幾個高枱座位。一眼便看到有什麼可以點。選擇不算太多,但作為速食漢堡包店算足夠了,價錢也在合理範圍。芝士煙肉薯條 $48份量不少,薯條尚算香口,但個人較喜歡軟身的芝士,不太喜歡這種乾身的芝士。夏威夷烤雞漢堡 $68超級巨型大件的雞扒,見到有嚇了一跳。漢堡包質地鬆軟,雞扒肉質軟嫩,沒多餘調味,夾著味道香甜帶微酸又juicy 的烤菠蘿,還有番茄、生菜,感覺很fresh。 不過雞扒有點太大,我相信我自己一個會吃不完。紅花忌廉海鮮意粉 $78這裡除了漢堡、沙律也有意粉,款式會定時轉換。這次這個紅花忌廉海鮮意粉,內有大蝦、青口、珍珠帶子和蟹籽,海鮮夠鮮味,醬汁濃郁夠creamy又能均勻掛在意粉上,味道微甜不會太重,意粉煮到軟硬適中,口感煙韌有彈性。來多罐可樂/來多支冷壓果茶,滿足。

店面小小的,只有幾個高枱座位。

一眼便看到有什麼可以點。

芝士煙肉薯條 $48

夏威夷烤雞漢堡 $68
超級巨型大件的雞扒,見到有嚇了一跳。

紅花忌廉海鮮意粉 $78
這裡除了漢堡、沙律也有意粉,款式會定時轉換。

來多罐可樂/來多支冷壓果茶,滿足。
2018-09-14 21 浏览
喺旺區食得多飯,都冇乜對啲食物嘅價錢都冇乜期待🤷🏻‍♀️點知比我哋喺尖沙咀搵到依間五十蚊有找嘅漢堡,真心平民😌選擇唔算多,有牛兩款,豬雞魚各一款,仲有啲小食🤔跟餐有薯條同汽水,都只係加多十蚊,認真抵☺️薯條份量唔算多,但大大條,有薯味不過唔夠熱氣😹芥辣魚堡幾好味,魚肉好嫩滑,芥辣加咗幾分惹味😌牛油果吉列牛漢堡都唔差,牛肉漢堡勁厚身😗牛味都幾香☺️兩個漢堡飽都烘過,帶有甜味😗厚身飽肚😋水牛城雞翼都唔差,帶少少甜味😌依個價錢真係唔錯,係尖沙咀依個貴價地方嘅好選擇😌

牛油果吉列牛漢堡都唔差,牛肉漢堡勁厚身😗牛味都幾香☺️

兩個漢堡飽都烘過,帶有甜味😗厚身飽肚😋

水牛城雞翼都唔差,帶少少甜味😌

依個價錢真係唔錯,係尖沙咀依個貴價地方嘅好選擇😌
2018-09-13 22 浏览
之前喺筲箕灣都見過呢間連鎖快餐店,但給我機會是,估唔到今日開完會係尖沙咀見到,咁一定要抓緊機會,食一次!一嚟到當然叫一個用牛肉做主打嘅漢堡包啦!,他的牛肉味精不重,而且不會很乾身,食得出非常之多汁。這每一啖吃得出中間有一些是洋蔥的味道,令到整個漢堡包油而不肥膩~~從呢個角度睇得出個漢堡包其實都好大份,所以一個人要食哂都有一啲勉強~~之後有朋友話想食個炸魚薯條,所以我哋就叫左一份。反而炸魚薯條的份量不算太多,但識得欣賞是他有兩沙律醬可以選擇 配搭到鯊魚是10分夾!而且左手邊有得啲沙律作半碟,令到整個差不會有一種吃完胃口很脹的感覺~~😆😁😁最後我都叫咗支天然的蘋果汁,味道中規中矩,但原來餐廳是沒有水可以提供的所以懶得買一支嘢飲解下渇😆😆😆
2018-07-14
  • 安格斯牛堡
呢間 Seafood Stand 喺尖沙咀安達中心,好易揾,幾就腳,店面唔大,去嘅時候唔多人,唔洗等位;叫左牛油果吉列牛堡set & Bless 冷壓果汁 (apple tea),牛堡都唔錯,不過有少少乾,可以再juicy啲就好,真係好厚~薯條正常~個apple tea係富士蘋果百爵茶,少少甜啱我,茶味都重,如果蘋果味再出啲就更好~
2018-09-12 9 浏览
食burger就食得多,但如果食好少少閒閒哋都要成百蚊一個套餐, 好彩俾我搵到一間喺尖沙咀 嘅餐廳, 主要食burger, 但價錢比出面差唔多平一半,地點又好就腳。我叫咗個鰻魚汁豬堡餐, 原來鰻魚汁同豬柳個味係咁夾, 加上豬柳漢堡好厚肉 , 都只係買55蚊,性價比極高。男朋友叫咗安格斯牛堡 ,賣相非常吸引,我都忍唔住偷食咗幾啖 。牛肉亦都係厚身,牛味好重,芝士好多, 成個牛肉都cover曬😚😚😚。我哋仲另外嗌咗個小食- 炸白菌 ,味道絕對比美某間美國連鎖餐廳。 食到最尾嗰粒 ,我仲要同男朋友爭食㖭🤭🤭🤭🤭。

雖然漢堡好吃吸引 不過並不是每一間都足料味美 而且大多都不是新鮮即製 吃不出鮮味誠意 最近跟友人就搵到呢間位於尖東既Seafood Stand 舖位不算大 但座位亦不少 而且也蠻舒適 跟三五知己來個短聚小吃也不錯嗯~ 餐牌上選擇也不少 除左有精緻既漢堡之外 仲有OL喜愛之選清新沙律 款式都不少 更有好幾款小食可以過下口癮 確實不錯呢 連薯條都有好幾款醬汁可以選擇搭配 喜歡試新口味既人士實在大飽口福 跟友人各點了漢堡餐 跟餐中轉配了冷壓果汁 果汁酸酸甜甜 開胃解膩 分別點了鰻汁豬柳漢堡 漢堡是即叫即製 新鮮份量足 麵包是經過烘焗再塗上牛油 所以帶有淡淡牛油香 豬柳質感厚實 肉汁細嫩 除左豬柳 漢堡仲配上新鮮生菜以及醃製過既酸白蘿蔔絲 襯上鰻魚汁味道甜甜酸酸 整體意外地夾及好吃 仲可以一解豬柳既油膩感 友人則點了安格斯牛堡 似巴掌般大既牛堡 厚身足料配料份量亦十足 牛肉香嫩多汁不會過熟 牛肉味滿滿 配上新鮮生菜蕃茄洋蔥芝士仲有酸瓜 爽口味好又不會感到太膩 但不會搶了牛肉味 整體清新獨特 薯條用上是比較少見既連皮薯仔 味道就更香口 質感香軟不失薯香
雖然漢堡好吃吸引 不過並不是每一間都足料味美

除左豬柳 漢堡仲配上新鮮生菜以及醃製過既酸白蘿蔔絲
友人則點了安格斯牛堡
似巴掌般大既牛堡 厚身足料配料份量亦十足
爽口味好又不會感到太膩 但不會搶了牛肉味 整體清新獨特
跟餐是沒有醬汁 不過有時原汁原味反而更好 簡單地配上蕃茄醬又或是鹽都已經足夠
埋單亦不過百多元 實在是抵食高質素漢堡之選
Seafood Stand