2018-07-24 1031 浏览
雖然食lunch時間得一個鐘,又雖然我地4個女仔都係眼闊肚窄之人,但今日都同同事係season plus食semi-lunch buffet。主菜+沙律任食,價錢由98蚊到2百幾不等。我自己就簡左最平既pasta,因為主攻沙律,當然要食回本既Parma ham 同鵝肝醬,不過呢兩樣都refill得比較慢,好快俾人消晒。份量真係幾少下,不過都岩既,可以食多d沙律,味道無乜驚喜,正常普通肉醬意粉。同事食呢個帶子刺身丼,份量超大,食唔晒。另外仲送海鮮前菜,生蠔或凍蝦加翡翠螺,生蠔細係細隻無乜肉,我唔食既,同事話ok可以,呢個價錢無得投訴。凍蝦反而幾爽又甜,翡翠螺就有沙,要小心d食。

主菜+沙律任食,價錢由98蚊到2百幾不等。

同事食呢個帶子刺身丼,份量超大,食唔晒。
2018-07-16 319 浏览
是晚有朋友生日, 決定去食生蠔夜為朋友興生~ 好彩book 左枱, 唔駛等位. 選這店係因為朋友好LIKE 食生蠔, 有人推介它正在做緊9蚊隻生蠔, 抵到唔食唔得. 既然是生日飯, 當然要食返D 靚生蠔添, 咁佢又做緊個2XX 既12隻生蠔SET, 每款味2隻, 仲包埋未白酒, 咁抵緊係要叫埋啦. 貴D 連擺位都靚D 呢SET 生蠔果然比9蚊隻既更加新鮮肥美, 大大隻, 海水味嘆鼻, 加埋佢套餐包既白酒夠灑冰凍, 性價比高, 好正呀! 太興奮而家先發現忘了影支白酒除左生蠔, 由於其中有個朋友仔唔食生蠔, 加上要野填飽下大家個胃~仲叫左幾款熱食. 呢個紐西蘭炸魚手指配薯條, 原本以係佢真係fish finger, 點知原來係fish fillet 呢個spare ribs, 肉質很有咬口, 熱熱的, 啲醬汁完全入哂味, 好野味呀!跟住上枱就係意粉同黑松露帶子飯, 賣相唔錯, 一上枱即傳來香氣, 食落味道夠濃, 好滿足!食物有水準!果然係食蠔既好地方, 下次要食蠔都要再諗諗啦.但services 就一般, d waiter 好似好fresh, 剛好隔離枱也有叫白酒, 個waiter 竟然開
是晚有朋友生日, 決定去食生蠔夜為朋友興生~
 好彩book 左枱, 唔駛等位.
9蚊生蠔拼盤(共10隻)

6款生蠔拼盤套餐(連白酒1支)

紐西蘭炸魚手指配薯條

Spare Ribs

白汁意粉
黑松露帶子飯

食物有水準!果然係食蠔既好地方, 下次要食蠔都要再諗諗啦.

但services 就一般, d waiter 好似好fresh, 剛好隔離枱也有叫白酒, 個waiter 竟然開到整到落個客度, 有待改善.
而且我地食到一枱都係碟, 都無人主動幫我地收碟, 呢個真係麻麻.
2018-07-15
庆祝纪念
生日
9蚊生蠔拼盤(共10隻)
6款生蠔拼盤套餐(連白酒1支)
紐西蘭炸魚手指配薯條
Spare Ribs
白汁意粉
黑松露帶子飯
2018-07-04 211 浏览
Both times we were here, we noticed it's managed by local inexperienced and below standard F&B labour not able to take initiative serving guests and making sure their orders come within reasonable time. Both times we ordered the $9 oysters and they come like an hour later. Everything else is also extremely bad managed and taking ages without responses.
2018-07-04
等候时间
60 分钟 (堂食)
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
試食活動
2018-06-28 2005 浏览
許久沒有到戲院睇戲,剛有免費贈券,相約友人共賞~ 睇戲前梗要醫醫肚、吹吹水……訂位19:15 未有太多客人,隨即入座。先點小食生蠔套餐、芝士黑松露焗大蘑菇、海膽多士 下一 Round 再點黃金吉列炸蝦、 紐西蘭炸魚手指、熊本霜降西冷同秘製醬汁焗豬肋骨個人覺得當中比較出色嘅有……香檳生蠔套餐…生蠔新鮮肥美、香檳夠冰凍易入口黑松露大蘑菇…足料芝士、大蘑菇厚肉又Juicy 熊本霜降西冷…入口不油膩、肉質鬆軟。配菜 薯角"依支棒"黃金吉列炸蝦…急凍蝦,外皮炸得鬆化脆口,配沙律醬一般般的……海膽多士…多士脆卜卜,只是吃不出海膽味來紐西蘭炸魚手指… 外皮不及炸蝦鬆脆,沒什麼特別,只當佐酒小吃秘製醬汁焗豬肋骨…賣相一般般,醬汁不夠濃,肉味不夠香…用燒的方法會更好吃!這店整體環境氣氛不錯,只是員工不夠主動和熱心! 客人的餐碟滿是蠔殼、醬汁也不更換……有待改善!

個人覺得當中比較出色嘅有……
香檳生蠔套餐…生蠔新鮮肥美、香檳夠冰凍易入口

黑松露大蘑菇…足料芝士、大蘑菇厚肉又Juicy

熊本霜降西冷…入口不油膩、肉質鬆軟。配菜 薯角"依支棒"

黃金吉列炸蝦…急凍蝦,外皮炸得鬆化脆口,配沙律醬

一般般的……
海膽多士…多士脆卜卜,只是吃不出海膽味來

海膽多士

熊本霜降西冷
秘製醬汁焗豬肋骨
  • 生蠔
2018-06-25 239 浏览
朋友在6月18日假期預訂了12點食位去食午餐, 當日我們早到了一些, 門口已有2至3人在等待, 他們是訂11:30 的, 但好奇怪, 已到午餐時間, 但仍沒有人回來開門同預備, 打電話到其他分店亦沒有人接電話, 我們真係好嬲, 間野係咪突然執笠,  問看更, 佢話平時一般都係開1點, 11點幾就有人回來開門同預備, 佢都唔知點解果日會冇人返去開門, 最後都有大約十人來到在等, 我們覺得不對勁, 最後轉了去吃其他野! 呢間野真係有問題, 我朋友之後走去問番佢地點解會咁, 佢就話可能訂位的同事當日唔記得果日係公眾假期喎, 佢地公眾假期係唔開門的, 我覺得係唔可以接受的excuse.  佢地唔覺得有問題, 有咁樣的公司, 管理咁有問題, 完全係不負責任, 我都係第一次見 !!! 我係唔會再去的 !!!
2018-06-18
2018-06-24 126 浏览
本身一早睇到好評,一心想去試下。見OpenRice 寫23:00 先關門,諗住睇完個戲過去食。20:50入到去,個職員同我地講21:00 last order左 ,未能入坐!? 明明仲有10分鐘先21:00,俾人感覺,好唔想做生意,堅係離譜。真係非常之失望!如果係咁,請寫明"必須"21:00前到!1. 23:00先關門,21:00 last order? 啲野要食兩個鐘?2. 雖然係遲, 但仲有10分鐘都唔俾order?
真係非常之失望!如果係咁,請寫明"必須"21:00前到!
2. 雖然係遲, 但仲有10分鐘都唔俾order?
外卖自取
2018-06-16 335 浏览
星期五約咗好朋友食飯, 之前已經去過尖沙咀嘅Season Plus, 感覺非常之好,所以今次決定再嚟食, 但就試咗觀塘嘅Season Plus! 我早一日前訂位, 本身店員話會畀卡位我哋, 但係入到去嘅時候佢哋同我講安排唔到畀我哋,真係有點失望! 我哋八點鐘開始食,但九點鐘佢哋就話last order, 對於佢哋收12點嚟講嘅時間應該早咗少少! 我哋今晚點左海鮮拼盤, 兩打生蠔(白酒生蠔拼盤) , 炸日本廣島蠔,炸美國薯條, 熊本霜降西冷牛扒, 日本磯煮鮑魚4隻, 沙律拼盤海鮮拼盤 & 日本磯煮鮑魚, 鮑魚唔錯好入味, 但係分量好似尖沙咀多啲兩打生蠔都好新鮮, $198嘅價錢有生蠔加白酒好抵食 沙律拼盤, 唔知點解觀塘店嘅份量會畀尖沙咀嘅店細d, 不過沙律菜都算新鮮!炸日本廣島蠔, 鬆脆鮮味炸薯條, 冇乜特別, 不過用嚟送下酒都ok!熊本霜降西冷牛扒, 真係好細塊,店員拎上枱既時候,我哋個個都話點解可以咁細塊嘅 味道一般啦還可以!總括嚟講觀塘店裝修得唔錯地方都幾新淨, 不過服務方面有待改善, 個人比較喜歡尖沙咀店

海鮮拼盤

兩打生蠔都好新鮮, $198嘅價錢有生蠔加白酒好抵食

白酒生蠔拼盤

沙律拼盤

炸日本廣島蠔, 鬆脆鮮味

炸日本廣島蠔

炸薯條, 冇乜特別, 不過用嚟送下酒都ok!
炸美國薯條

味道一般啦還可以!
熊本霜降西冷牛扒

2018-06-15
海鮮拼盤
白酒生蠔拼盤
沙律拼盤
炸日本廣島蠔
炸美國薯條
2018-06-11 215 浏览
第一次寫評量,因為真係食得好唔開心,如果你地想比錢買難受就食呢間啦一入到黎呢間餐廳個待應就同我講冇哂下午餐,我心諗其實我唔係黎食下午茶係黎食生蠔,之後我問佢有冇晚餐,晚餐有冇生蠔,佢話有,之後佢問我幾點走我話可能6點幾,之後佢話ok,因為今晚有booking,佢甘講其實可能想我地食快啲一坐底佢就俾個menu我,眼見佢間餐廳都冇咩人,有2,3個待廳係吹下水都唔會走過黎俾杯水你,心諗洗唔洗甘hea啊🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️開始叫野食,我係叫左一份海膽,9蚊既生蠔叫左6隻,18蚊既生蠔叫左6隻,28蚊既生蠔叫左4隻叫完之後好快上海膽(唔記得影相)食落唔新鮮有啲苦有啲甜,感覺好一般唔知係咪果時冇咩人既關係所以就冇服務大家想試下俾錢買難受就試下呢間野

唔知係咪果時冇咩人既關係所以就冇服務
大家想試下俾錢買難受就試下呢間野

食生蠔用大义
2018-06-10
  • 待應既服務態度
2018-06-09 202 浏览
作為打工窮薯一粒,當然無時無刻也留意抵食餐廳,這次就選了這間提供任食沙律吧的餐廳。午餐可以單叫任食沙律吧,不叫主食,但惠顧餐B-J的話就送海鮮盤一個加任食沙律吧。賬面上看好像叫主食的話比較化算,所以我選了慢煮加拿大豬鞍扒,少飯。沙律吧有各式青菜、長通粉、薯仔沙律、生果、芝士、火腿,還有鵝肝😳但沒有甜品實在有點可惜本人比較挑食,所以覺得可取的就只有生果和粟米🤷🏻‍♀️我沒有吃長通粉,但友人吃完後說沙律吧的長通粉比餐牌上的白汁海鮮意大利粉更好吃🤭下圖是二人份量的海鮮拼盤,每人有兩隻蝦,兩隻青口,兩隻生蠔和一隻螺。生冷的海鮮不是我的口味,唯一覺得可取的就只有那一隻螺。海鮮中的沙應該是這間餐廳的特色之一?友人吃白汁海鮮意粉,說蜆有沙,而我吃海鮮拼盤的蝦竟然也有沙🤯是為了增加口感嗎?因為有任食沙律吧,所以叫了少飯。豬鞍扒的厚度比想像中厚,但亦因為太厚的原故,即使標榜為慢煮,也有點"鞋"和硬,味道亦一般,沒有驚喜。惠顧指定金額(好像是$500?忘記了), 送$50優惠券一張,但只能用於晚巿,每惠顧$500可使用一張,只限觀塘店。雖說不接受經塗改的優惠券,但優惠券到手的那一刻,有限日期已經被改為另一個

雖說不接受經塗改的優惠券,但優惠券到手的那一刻,有限日期已經被改為另一個日子,是因為生意不好,送不完之前的優惠券嗎?😶

總括來說,如果單點任食沙律吧,我覺得還可以,有長通粉和薯仔沙律,我相信已夠一餐的份量。至於其它主食我就不推薦。雖然大約百多元就有任食沙律吧、主食、海鮮拼盤和餐飲,算是抵食,但以質素而言,我認為這間餐廳仍有改善的空間。
以為去咗茶餐廳,食物一般,服務一般差!坐位唔舒服,沒有換碟服務,沙律吧一般,餐廳開門時間不準時,入坐之後還見服務人員在搬枱椅!主菜水準一般!重點都是服務員太急落單同提醒客人冇人手
2018-05-13 271 浏览
閒日7點入坐,場內唔太full我地2個人、食唔到好多野,所以好快揀好野食支白酒幾甜幾好飲海鮮拼盤有2隻小龍蝦,6隻青口,2隻翡翠螺同6隻蝦青口配檸檬汁都幾鮮味,翡翠螺好甜、正!小龍蝦冇咩肉食,但肉質唔錯,蝦冇咩特別,食完拼盤都飽左幾成拼盤入面仲有鮑魚,好鮮好厚肉,唔會太硬我至愛既生蠔,睇相都覺得juicy,海水味唔太濃,唔太creamy,易入口,多幾隻都唔漏驚唔夠飽叫左個risotto,普普通通,有點乾如果可以上左冷盤先上個飯會比較好!
閒日7點入坐,場內唔太full
我地2個人、食唔到好多野,所以好快揀好野食

支白酒幾甜幾好飲

海鮮拼盤有2隻小龍蝦,6隻青口,2隻翡翠螺同6隻蝦

拼盤入面仲有鮑魚,好鮮好厚肉,唔會太硬

驚唔夠飽叫左個risotto,普普通通,有點乾

如果可以上左冷盤先上個飯會比較好!
2018-04-29 349 浏览
一個好好既朋友生日, 諗住請佢食飯,但諗極都唔知食咩好!中餐食到厭,日式放題又悶,打邊爐又肥,真係諗到頭都大哂!最後問左係觀塘返工既親戚,介紹左一間叫season plus既餐廳,主打海鮮同紅白酒,今餐一於食豪D啦。入到去餐廳,環境都幾浪漫,座位寬落。睇埋餐牌其實咩都想食想試下哈哈!地先叫左個超豪華既生蠔套餐,個套餐包一支白香檳,六隻普通蠔加六隻美國蠔,生蠔肥美,最緊要夠新鮮因為食到海水味!再來一個超大既龍蝦海鮮併盤,不得了原隻龍蝦上,龍蝦肉爽夾甜。潮流興慢煮,梗係要試埋佢既慢煮牛柳,肉質都唔錯都幾juice,但略嫌過熟 ! 另外仲有羊架,唔騷,怕騷味既我都覺得幾好!沙律菜夠大碟,三文魚同巴馬火腿舖到成碟到係,好誇張!總括黎講,餐生日飯我同朋友都好滿意
一個好好既朋友生日, 諗住請佢食飯,
但諗極都唔知食咩好!
中餐食到厭,日式放題又悶,打邊爐又肥,
真係諗到頭都大哂!
入到去餐廳,環境都幾浪漫,座位寬落。
睇埋餐牌其實咩都想食想試下哈哈!

,生蠔肥美,最緊要夠新鮮因為食到海水味!

另外仲有羊架,唔騷,怕騷味既我都覺得幾好!
沙律菜夠大碟,三文魚同巴馬火腿舖到成碟到係,好誇張!
總括黎講,餐生日飯我同朋友都好滿意
2018-04-23 330 浏览
朋友好鐘意食生蠔 介紹我黎呢度食佢地9蚊生蠔話都幾新鮮咁先黎個三文魚沙律 三文魚都唔少架 大大片又鮮甜 沙律菜食得出好新鮮 黑醋不會過酸 清新開胃加拿大海膽 粒粒分明唔會溶曬 金黃色好新鮮 食落無腥味 唔錯重點熊本西冷 超好食 medium都好嫩 邊位煎得香脆有燒肉既感覺哈哈不得不提薯角好好食另一重點生蠔 味道鮮甜唔腥 可以試下最後重點就係海鮮拼盤 有龍蝦 釜山蜆 翡翠螺 青口咁龍蝦都幾厚肉 食落都有鮮味 個鉗好大隻好好味青口都幾新鮮咁 蜆就好足料比咁多 每隻都好爽口

朋友好鐘意食生蠔 介紹我黎呢度食佢地9蚊生蠔話都幾新鮮咁

不得不提薯角好好食

另一重點生蠔 味道鮮甜唔腥 可以試下

最後重點就係海鮮拼盤 有龍蝦 釜山蜆 翡翠螺 青口咁
龍蝦都幾厚肉 食落都有鮮味 個鉗好大隻好好味
青口都幾新鮮咁 蜆就好足料比咁多 每隻都好爽口
2018-04-22 272 浏览
朋友send左食蠔餐牌比我,我一向無食開蠔,不過呢間d蠔好好味,食完之後仲會記得佢個味道同口感,好正。叫左精選蠔同美國蠔,美國蠔好大隻,大概精選兩倍咁大。先食左精選,好滑好鮮甜,海水味重d,腥味都多少少。之後試美國蠔,不得了,好爽口,肉好厚身,一d都唔腥,仲要係甜架,叫左六隻我食到一隻係腥嘅,但完全唔影響我對佢嘅好感,食完之後忍唔住encore美國蠔。另外叫左海膽多士,呢個就真係失望,多士唔夠鬆脆,海膽醬幾只有微微海膽味,其他橙色部分唔知係咩黎。呢間食蠔真係要再黎食,價錢叫係平,唔洗等位。

美國蠔,精選蠔

叫左精選蠔同美國蠔,美國蠔好大隻,大概精選兩倍咁大。

海膽多士

呢間食蠔真係要再黎食,價錢叫係平,唔洗等位。
2018-04-22
美國蠔,精選蠔
  • 美國蠔
2018-04-22 318 浏览
難得過海黎到觀塘,梗係要食好啲先對得住自己喇!帶左家姐去食Season Plus,因為佢同我一樣最鐘意就係食生蠔同海鮮!先揀左幾款生蠔,有愛爾蘭石蠔,好肥美大隻呀,又鮮甜!之後就法國吉拉多生蠔,稍為瘦過愛爾蘭少少,而且海水味好似重啲,都係新鮮好味!美國中碼生蠔話就話中碼,但都幾大隻喎!反而4隻南非生蠔就比較參差,同埋味道普通!跟住黎左客加拿大海膽刺身,一向都鐘意加拿大嘅海膽,因為好甜好厚肉,果然一客裏面嗰兩件海膽刺身,真係好好食,好甜呀!然後又叫左個巴馬火腿盤,有三種火腿,包括帕爾馬火腿,伊比利火腿同莎樂美腸!三種火腿都咸香十足,肥瘦均勻,愈食愈上癮!咁少野食梗係唔夠喇,加多左個海鮮拼盤,再散叫左日本磯煮鮑魚同加拿大翡翠螺!呢盤海鮮真係誇張地大同抵食,足足一隻龍蝦,啖啖肉又新鮮!加上好多蜆同青口,隻隻有肉又肥!螺肉同蝦肉又係好結實,好爽口!相比下,鮑魚就比較un!最後叫多隻芝士黑松露焗大蘑菇,一上枱勁香嘅黑松露味,加埋拉絲芝士,而且大蘑菇燒完都仲好多汁,真係好味到極呀!本身我地未到七點去到,得幾枱客,到我地八點幾望一望時,幾乎全場就爆客,真係唔難理解,因為價錢平民,食物質素又掂,自然多

本身我地未到七點去到,得幾枱客,到我地八點幾望一望時,幾乎全場就爆客,真係唔難理解,因為價錢平民,食物質素又掂,自然多人黎食架喇!