2024-02-22 125 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯都市人生活壓力大,想搵知地方放鬆下都唔易。今次介紹嘅餐廳「Sensu」,採用日式森系風格打造和風輕食體驗,令人食完身心都有滿足嘅體驗。Signature set $258Appetizer (3選1)冰鎮清酒鮑魚,山葵醬油汁鮑魚係凍食,預先用咗清酒醃製,充滿酒香和醬油味,而飽魚口感爽口彈牙。Main (3選1)烤乳豬卷,橙杏桃果醬外皮香脆嘅乳豬卷,內間肉質有彈性又軟腍。橙杏桃果醬可以帶番啲果香出嚟,更加可以中和油膩感。Side (2選1)越光米飯.溫泉蛋Add-on 北海道8.0牛乳軟雪糕 +$48我就另外選配咗士多啤梨醬雙色鮮果,雪糕口感幼滑又有奶香。Dinner set $338是日沙律是日餐湯今日嘅廚師推介餐湯係南瓜湯,味道夠清甜又冇顆粒感。Main (8選1)慢煮澳洲 M7和牛板腿扒,紅撒香熬牛油M7級數嘅和牛油花已經好豐富,慢煮可以更有效地鎖住肉汁,亦都可以令到口感更加軟腍。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯SENSU

Signature set $258

Appetizer (3選1)
冰鎮清酒鮑魚,山葵醬油汁

Main (3選1)
烤乳豬卷,橙杏桃果醬

Side (2選1)
越光米飯.溫泉蛋

Add-on
北海道8.0牛乳軟雪糕 +$48
我就另外選配咗士多啤梨醬雙色鮮果,雪糕口感幼滑又有奶香。

Dinner set $338
是日沙律

是日餐湯
今日嘅廚師推介餐湯係南瓜湯,味道夠清甜又冇顆粒感。

Main (8選1)
慢煮澳洲 M7和牛板腿扒,紅撒香熬牛油

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

SENSU (時代廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B224A號舖

2024-02-21 116 浏览
SENSU每一家分店裝潢更是落足心思,為客人提供別具格調的舒適用餐體驗,今日到訪銅鑼灣即約埋朋友👫每個SET都可以簡兩個前菜,一個主菜,同埋一份主食,另外跟餐仲有漬物同湯,冰鎮清酒鮑魚 . 山葵醬油汁爽口彈牙,鮑魚配咗山葵醬油汁,令味覺層次更豐富石蝦天婦羅 . 香蒜蛋黃醬外脆內軟嘅蝦肉,啖啖爽脆,外層包裹金黃外層配埋蛋黃醬非常惹味燒銀鱈魚 . 照燒汁鱈魚表面金黃,魚肉帶有淡淡白味噌的甘甜味,半熟溫泉蛋配粒粒飽滿越光米非常滿足冰鎮清酒鮑魚 . 山葵醬油汁蒲燒鰻魚 . 玉子鰻魚充滿油脂,仲帶少少焦脆,一口鰻魚一口玉子✨慢煮澳洲 M7 和牛板腱扒 .紅椒香蒜牛油肉味香濃而且咬落去有肉汁,配埋個紅椒香蒜牛油帶點焦香小木耳 . 涼拌蒟蒻麵美味健康清新嘅一款主食,蒟蒻麵低卡無負擔✨伯爵鴛鴦沙冰配咖啡酒雪糕賣相非常可愛,而且好吸引飲落去會帶少少酒香味,但係唔會好甜📍SENSU CAFE 銅鑼灣勿地臣街1 號時代廣場B2 樓B224A 號舖

冰鎮清酒鮑魚 . 山葵醬油汁
爽口彈牙,鮑魚配咗山葵醬油汁,令味覺層次更豐富

石蝦天婦羅 . 香蒜蛋黃醬

燒銀鱈魚 . 照燒汁

冰鎮清酒鮑魚 . 山葵醬油汁
蒲燒鰻魚 . 玉子
鰻魚充滿油脂,仲帶少少焦脆,一口鰻魚一口玉子✨

慢煮澳洲 M7 和牛板腱扒 .紅椒香蒜牛油
肉味香濃而且咬落去有肉汁,配埋個紅椒香蒜牛油帶點焦香

小木耳 . 涼拌蒟蒻麵
美味健康清新嘅一款主食,蒟蒻麵低卡無負擔✨

伯爵鴛鴦沙冰配咖啡酒雪糕
賣相非常可愛,而且好吸引飲落去會帶少少酒香味,但係唔會好甜

📍SENSU CAFE
銅鑼灣勿地臣街1 號時代廣場B2 樓B224A 號舖

2024-02-21 84 浏览
銅鑼灣小清新Cafe之前喺荃灣食過呢間下午茶覺得唔錯今晚嚟銅鑼灣呢間食晚餐原來餐廳裝潢設計好唔同銅鑼灣呢間以木系為主調柔和舒服小清新嘅感覺我哋坐最入面嘅小圓枱張枱好得意㗎,望入去好似有個冇盡頭嘅隧道今晚叫咗兩份Signature Set $258隨餐附上漬物及是日餐湯今日餐湯喺南瓜🎃湯,都幾好味,不過唔夠熱第一眼就見到個鮑魚,冰鎮清酒鮑魚好爽口彈牙上面加咗少少山葵醬油汁,令味覺層次更豐富好掂👍🏻石蝦天婦羅🍤我就麻麻哋本來炸好嘅天婦羅,淋咗香蒜蛋黃醬變咗原本應該脆口嘅天婦羅一半淋一半脆怪怪地咁,但係蝦子餅覺得好好味如果個香蒜蛋黃醬,另外小碟上自由選擇點唔點會更加好🥰或者食之前先點細細件蒲燒鰻魚好香口,好味到唔夠喉玉子賣相好似迷你蛋包飯,勁可愛!甜甜地味道都唔錯主菜我哋叫咗慢煮澳洲 M7 和牛板腱扒 . 紅椒香蒜牛油肉味勁濃嘅澳洲 M7 和牛,略微熟咗少少鍾意有咬勁嘅朋友應該會喜歡燒銀鱈魚 . 照燒汁,香滑到不行的銀鱈魚伴隨照燒汁超惹味蝦子餅點了越光米飯配溫泉蛋我就點了健康小木耳涼拌蒟蒻麵口感清爽又健康,感覺吃多少都不會長脂肪😝飲品是我們最欣賞和最推薦的冷香橙鮮果茶 $52濃濃的香橙🍊味,
銅鑼灣小清新Cafe

之前喺荃灣食過呢間下午茶覺得唔錯
今晚嚟銅鑼灣呢間食晚餐
原來餐廳裝潢設計好唔同
銅鑼灣呢間以木系為主調
柔和舒服小清新嘅感覺

我哋坐最入面嘅小圓枱
張枱好得意㗎,望入去好似有個冇盡頭嘅隧道

今晚叫咗兩份Signature Set $258
隨餐附上漬物及是日餐湯
今日餐湯喺南瓜🎃湯,都幾好味,不過唔夠熱

第一眼就見到個鮑魚,冰鎮清酒鮑魚好爽口彈牙
上面加咗少少山葵醬油汁,令味覺層次更豐富
好掂👍🏻

石蝦天婦羅🍤我就麻麻哋
本來炸好嘅天婦羅,淋咗香蒜蛋黃醬
變咗原本應該脆口嘅天婦羅一半淋一半脆
怪怪地咁,但係蝦子餅覺得好好味
如果個香蒜蛋黃醬,另外小碟上
自由選擇點唔點會更加好🥰
或者食之前先點

細細件蒲燒鰻魚好香口,好味到唔夠喉
玉子賣相好似迷你蛋包飯,勁可愛!
甜甜地味道都唔錯

主菜我哋叫咗
慢煮澳洲 M7 和牛板腱扒 . 紅椒香蒜牛油
肉味勁濃嘅澳洲 M7 和牛,略微熟咗少少
鍾意有咬勁嘅朋友應該會喜歡

燒銀鱈魚 . 照燒汁,香滑到不行的銀鱈魚
伴隨照燒汁超惹味

蝦子餅點了越光米飯配溫泉蛋
我就點了健康小木耳涼拌蒟蒻麵
口感清爽又健康,感覺吃多少都不會長脂肪😝

飲品是我們最欣賞和最推薦的
冷香橙鮮果茶 $52
濃濃的香橙🍊味,不酸微甜,很清新

日本特濃抹茶奶昔 $68
超香滑嘅奶昔用咗北海道8.0軟雪糕製造
配特濃抹茶的茶味,既香滑又甘甜

最後當然少不了甜品
北海道8.0牛乳軟雪糕上加上現刨雙重朱古力
北海道的雪糕真係得輸
蝦子餅每次食親都大讚好好味

SENSU (時代廣場)
地址: 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B224A號舖
大蝦昆布忌廉汁溫泉蛋扁意粉,$208💰扁意粉煙燻的香氣讓人食指大動。大蝦則以鮮嫩多汁口感和濃郁昆布忌廉汁,而扁意粉搭配溫泉蛋的組合,為整體用餐體驗增添了一絲溫暖。扁意粉煮得剛好彈牙口感,搭配著溫泉蛋的絲滑蛋黃的濃郁,帶來了一種滿足感,仲有埋跟餐龍蝦湯,這是一個濃郁的湯品,用了新鮮的龍蝦肉頭味道鮮甜🍝香煎豬鞍.韓式燒肉汁,$238💰香煎豬鞍厚切的豬鞍肉,表面煎得金黃酥脆,內裡則保持多汁嫩度,配上一種韓式調製的燒肉汁,經過香煎後肉質鮮嫩多汁,搭配著韓式燒肉汁香氣,啖啖的美味🐷阿華田脆脆奶昔,$68💰阿華田脆脆奶昔用了北海道8.0軟雪糕,口感濃郁順滑,帶有著淡淡阿華田風味,非常可口🤩冷雙色葡萄鮮果茶,$52💰冷雙色葡萄鮮果茶飲清新怡人,葡萄甜美和茶葉的清香相融合,讓人享受葡萄香甜🍇

大蝦昆布忌廉汁溫泉蛋扁意粉,$208💰

香煎豬鞍.韓式燒肉汁,$238💰

阿華田脆脆奶昔,$68💰

冷雙色葡萄鮮果茶,$52💰
2024-02-20 94 浏览
Sensu呢間餐廳有數間分店,好像間間氛圍主題都是不一樣的。來到時代廣場地庫這一間,裝潢走悠閒度假風~情人節中午選擇了兩份午餐,可以自選3款 $138/4款 $158配漬物及餐湯 。火炙吞拿魚 配香料蛋黃醬鮮味濃縮,配上特色惹味醬料慢煮雞肉 配青花椒柚子汁雞肉嫩滑,青花椒夠香,同柚子清新好夾!燒茄子 水牛芝士 茄醬炸豆腐 青咖哩蛋黃醬 慢煮豬肉眼 有4-5塊,慢煮保濕 寶雲酥三文魚用上麵包糠油煎鎖住肉汁越光米飯·溫泉蛋蛋汁濃稠滑順十二穀種酸種多士 餐品用木製小托盤及細細精緻食器盛住,本以為會不夠飽,原來吃起來份量還是剛好!

情人節中午選擇了兩份午餐,

可以自選
3款 $138/4款 $158配漬物及餐湯 。

火炙吞拿魚 配香料蛋黃醬
鮮味濃縮,配上特色惹味醬料

慢煮雞肉 配青花椒柚子汁
雞肉嫩滑,青花椒夠香,同柚子清新好夾!

燒茄子 水牛芝士 茄醬

用上麵包糠油煎鎖住肉汁

越光米飯·溫泉蛋蛋汁濃稠滑順

十二穀種酸種多士

2024-02-18 69 浏览
一直都比較少行去time square地庫原本地庫內都幾多唔同類型嘅餐廳咁啱經過見到呢間sensu見到內在環境好舒服又充滿休閑風Signature set Cold & Hot Appetizer l Soup l Main l SideCold & Hot Appetizer 冰鎮清酒鮑魚.山葵醬油汁鮑魚彈牙又唔會過韌味道充滿清酒甘甜香氣加入少少山葵帶辛香感更惹味石蝦天婦羅。香蒜蛋黃醬蝦肉好爽彈 外層炸漿又唔會過厚外脆內彈牙 入口充滿蝦鮮味加入香甜蛋黃醬平衡返油炸膩感蒲燒鰻魚•玉子燒鰻魚汁香甜惹味鰻魚無骨啖啖肉底下玉子燒厚身又鬆軟Soup薯仔忌廉湯香滑又充滿薯香Main燒銀鱈魚.照燒汁銀鱈魚自己充滿豐腴油分入口充滿濃厚甘香鱈魚肉質香滑結實又唔鬆散入口好香滑嫩香慢煮澳洲M7和牛板腱扒。紅椒蒜香牛油牛板腱肉質好嫩腍又唔會帶筋切開中間仍然保持粉嫩雖然油脂量較低但肉味更突出Side越光米飯。溫泉蛋珍珠米粒粒分明每粒飯粒都好飽滿加入溫泉蛋充滿蛋香得黎又香滑冷雙色葡萄鮮果茶葡萄好香甜 味道好清新好清爽解膩現刨雙色特濃朱古力熔岩級朱古力 朱古力好香濃入口好香滑 朱古力控一定唔好錯過
一直都比較少行去time square地庫

冰鎮清酒鮑魚.山葵醬油汁
鮑魚彈牙又唔會過韌
味道充滿清酒甘甜香氣
加入少少山葵帶辛香感更惹味

石蝦天婦羅。香蒜蛋黃醬
蝦肉好爽彈 外層炸漿又唔會過厚

好清爽解膩

熔岩級朱古力 朱古力好香濃
入口好香滑 朱古力控一定唔好錯過

2024-02-17 50 浏览
原來時代廣場裡面都有SENSU, 地點好方便,港鐵站一上就見到了!裝修簡約舒服同朋友每人叫左個dinner set, dinner set包括左沙津、是日餐湯同埋一款主菜!沙律有田園沙律同埋是日沙律,我地各要左一個,今日既沙律既吞拿魚沙律,2款沙律菜都好新鮮餐湯係雜菜湯,酸甜度岩岩好主菜就叫左香草牛油汁雜錦蘑菇扁意粉同埋香煎豬鞍配韓式燒肉汁意粉有咬口唔會太腍,牛油味香個豬鞍會配上薯蓉同雜菜,薯蓉幾滑,個豬鞍都煎得幾香佢地既飲品都幾有特色,阿華田脆脆奶昔同港式格仔餅風味咖啡沙冰配煉奶果仁鮮忌廉!個咖啡沙冰好特別,個味道真係好似食緊格仔餅咁,再帶有咖啡香阿華田脆脆奶昔既牛奶味好香。仲有濃郁阿華田味!整體環境同食物都唔錯呀

裝修簡約舒服

餐湯係雜菜湯,酸甜度岩岩好

主菜就叫左香草牛油汁雜錦蘑菇扁意粉同埋香煎豬鞍配韓式燒肉汁

意粉有咬口唔會太腍,牛油味香

個豬鞍會配上薯蓉同雜菜,薯蓉幾滑,個豬鞍都煎得幾香

個咖啡沙冰好特別,個味道真係好似食緊格仔餅咁,再帶有咖啡香

A new conceptual café to take ease in a fast-paced life and distress...係Time Square 行到攰想歇一歇❓來Cafe ☕️。以簡約和熱帶風情既植物作主題,呢間概念店除提供單品及精品咖啡外,更特意引入茶道元素嚴選日本及台灣的優質茶葉調配一系列茶飲。加上各款日式異國風味料理🍱,加上色彩繽紛既飲料🍹,讓自己在步伐急促的生活中於SENSU稍微放慢腳步,小憩一會吧。食物精緻好看,自選配搭超級豐富,日式料理就是那麼細緻,份量少少卻能試得更多。是日甘筍湯濃濃甜甜🧡;而前菜中最愛冰鎮鮑魚,肉質彈牙滿有酒香,加上山葵味道更fresh;炸雞也嫩滑多汁呢。主食方面M7 和牛扒,煎封外焦內粉嫩而滿有肉香有肉汁,呢個價位可以喔!配上日本越光米,飯粒帶黏口感,全都是下飯好料!最後加配既甜品牛乳雪糕🍨,作一個完美結束。呢度飲品都超香濃足料,都是我喜歡的❤️,double rich chocolate 真的十分香濃順滑;花生醬奶昔超香濃花香醬香好特出,加上海鹽芝士帶出咸香味道,一咸一甜很滋味,鐘意濃郁邪惡口味如我,呢個十分推介!下次我會飲返佢😋

炸雞也嫩滑多汁呢。

呢度飲品都超香濃足料,都是我喜歡的❤️,double rich chocolate 真的十分香濃順滑;花生醬奶昔超香濃花香醬香好特出,加上海鹽芝士帶出咸香味道,一咸一甜很滋味,鐘意濃郁邪惡口味如我,呢個十分推介!下次我會飲返佢😋。

SIGNATURE SET $258
Cold + Hot + Main + Side + Soup
隨餐附上漬物及是日餐湯 (甘筍湯)
Served with Pickles and Daily Soup

Appetizer
🔸冰鎮清酒鮑魚.山葵醬油汁
🔸石蝦天婦羅,香蒜蛋黃醬
🔸蒲燒鰻魚,玉子燒

Main
🔸燒銀鱈魚,照燒汁

🔸慢煮澳洲 M7 和牛板腱扒• 紅椒香蒜牛油

Side
🔸越光米飯• 溫泉蛋

Add-on +$48
🔸北海道 8.0 牛乳軟雪糕(阿華田脆脆)

🔸現刨雙色特濃朱古力 $58
Double Rich Chocolate

🔸海鹽芝士花生醬奶昔 $68
(使用北海道 8.0 軟雪糕)
×××[SENSU]×××
©銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B224A號舖
2024-02-17 22 浏览
之前經過見到呢間《sensu》嘅裝修覺得好靚,感覺好舒服,都諗住下次要嚟試吓,點知今次朋友約食飯原來book咗呢間🤩每人叫咗份Dinner Set 🍴有前菜、主菜同餐湯ღDaily Soup-南瓜湯 ღSalad-吞拿魚沙律 ღ 雜錦蘑菇.香草牛油汁.扁意粉 $168Mixed Mushrooms. Butter Herls Suc用咗牛油汁煮嘅扁意粉好香噴噴,而且軟硬適中,入口煙韌,雜錦蘑菇份量都幾多,仲有juicy嘅翠玉瓜😍口感相當豐富ღ 香煎豬鞍.韓式燒肉汁 $238Pan-fried Pork Chop . Korean BBQ Sauce豬鞍味道濃郁,帶有油脂,食落肉質鬆軟,加上燒汁香口惹味!ღ白桃茶啡 $52白桃嘅清香同濃郁嘅咖啡結合,口感香醇帶點茶香ღ朱古力咖啡 $50mocha 味道唔會太甜,香濃滑順

每人叫咗份Dinner Set 🍴
有前菜、主菜同餐湯

ღDaily Soup-南瓜湯

ღSalad-吞拿魚沙律

ღ 雜錦蘑菇.香草牛油汁.扁意粉 $168

ღ 香煎豬鞍.韓式燒肉汁 $238

豬鞍味道濃郁,帶有油脂,食落肉質鬆軟,加上燒汁香口惹味!

ღ白桃茶啡 $52
白桃嘅清香同濃郁嘅咖啡結合,口感香醇帶點茶香

ღ朱古力咖啡 $50
mocha 味道唔會太甜,香濃滑順
2024-02-15 36 浏览
今日同朋友去到最熱鬧的銅鑼灣時代廣場入面搵野食、除左環境要靚之外、食物質素都好緊要!今次晚餐dinner set::$450一位是日沙律🥗煙燻巴馬火腿吞拿魚哈密瓜蔬菜🥒哈密瓜蔬菜🥒本身好清新、配上清新巴馬火腿吞拿魚煙燻香味、除左口感嫩滑仲好有質量!味道大愛👅!當然仲有香濃既龍蝦湯!慢煮M7和牛板腱扒、紅椒香蒜牛🐮;剩係慢煮既M7和牛板腱扒己經流哂口水、紅椒🌶️亦好香唔會太辛辣感覺!香蒜能夠更加提升口感!美國牛煙肉🥓大蝦昆布忌廉汁、意大利扁意粉🍝溫泉蛋;牛煙肉相信香港好小接觸到、除左味道獨特、大蝦亦好香滑彈牙、昆布忌廉汁香濃,配上溫泉蛋更加係夾到爆!飲品🍸華田咖啡沙冰配脆脆鮮忌廉;淨係賣相己經係高性價比,加上點綴好多,層次感爆登!華田香濃,鮮忌廉滑溜!好開胃花生醬奶昔🍸好香花生醬幼滑味道👅、加上奶昔香濃、杯裝飾好精緻!一杯完全值回票價!銅鑼灣時代廣場b2層樓B224ASENSUal(銅鑼灣時代廣場) 。

今次晚餐dinner set::$450一位
是日沙律🥗
煙燻巴馬火腿吞拿魚哈密瓜蔬菜🥒

慢煮M7和牛板腱扒、紅椒香蒜牛🐮;

美國牛煙肉🥓大蝦昆布忌廉汁、意大利扁意粉🍝溫泉蛋;

飲品🍸
華田咖啡沙冰配脆脆鮮忌廉;

花生醬奶昔🍸

銅鑼灣時代廣場b2層樓B224A
SENSUal(銅鑼灣時代廣場) 。
🌿Signature Set $258/位前菜:冰鎮清酒鮑魚. 山葵醬油汁石蝦天婦羅. 香蒜蛋黃醬蒲燒鰻魚. 玉子燒主菜(選一):烤乳豬卷. 橙杏桃果醬慢煮澳洲m7和牛板腱扒. 紅椒香蒜牛油伴菜(選一):越光米飯. 溫泉蛋小木耳. 涼拌蒟蒻麵🥤港式格仔餅風味咖啡沙冰配煉奶果仁鮮忌廉 $68 (套餐可再減$15)🥤海鹽芝士花生醬奶昔 $68 (套餐可再減$15)🔸呢間日西fusion文青風cafe真係今日最值得提介嘅cafe,佢嘅晚市Signature Set $258一位,我覺得係物超所值!🔸首先前菜有三款,冰鎮清酒鮑魚配上山葵醬油汁,鮮甜嘅鮑魚同山葵嘅香辣味道相互輝映,令人回味無窮。石蝦天婦羅伴上香蒜蛋黃醬,石蝦嘅鮮嫩質感同脆口嘅外層結合得天衣無縫😍而蒲燒鰻魚配上玉子燒,絕對係日本味道嘅經典組合,鰻魚嘅醇香與玉子燒嘅柔滑相得益彰😙🔸主菜環節揀咗一款係烤乳豬卷配上橙杏桃果醬,乳豬嘅肉質鮮嫩多汁,加上果醬嘅酸甜口感,絕對美味絕倫👍🏻另外揀嘅係牛肉,慢煮澳洲M7和牛板腱扒配上紅椒香蒜牛油經過慢煮處理,牛肉質感嫩滑,再加上香辣嘅紅椒香蒜牛油,味道更加豐富😙🔸伴菜方面,越光米飯配上溫泉蛋嘅米飯
🌿Signature Set $258/位

慢煮澳洲m7和牛板腱扒. 紅椒香蒜牛油

伴菜(選一):
越光米飯. 溫泉蛋
小木耳. 涼拌蒟蒻麵

🥤海鹽芝士花生醬奶昔 $68 (套餐可再減$15)

🔸伴菜方面,越光米飯配上溫泉蛋嘅米飯蓬鬆香口,而溫泉蛋嘅蛋黃滑溜,正正係一個完美嘅組合;小木耳同涼拌蒟蒻麵亦係令人驚喜嘅選擇,小木耳爽脆,涼拌蒟蒻麵嘅口感煙韌,熱量非常低🥺

🔸但重點係,佢哋嘅飲品簡直係驚為天人🤩好多時飲啲花生醬飲品都覺得吹大咗,但呢款海鹽芝士花生醬奶昔因為用埋海鹽,所以保持到花生醬嘅濃香,無溝淡咗,而芝士同花生醬嘅濃郁風味,加上微微嘅海鹽提升晒味覺層次🤤

🔸而港式格仔餅風味咖啡沙冰配上煉奶、果仁同鮮忌廉,其實都係花生醬味飲品,但配埋咖啡底,味道香滑濃郁

🔸呢間日西fusion文青風cafe真係將日本同西方嘅美食文化結合得恰到好處,做到令人驚喜嘅味道同視覺體驗,絕對值得一試
2024-02-10 43 浏览
🤤Times Square 原來有間咁文青嘅餐廳一出地鐵就望到~而且價錢一啲都唔貴叫Dinner Set感覺最抵食又滿足😌🥗巴馬火腿蜜瓜沙律日式嘅醬汁~有兩大塊火腿車厘茄爽脆清甜 沙律菜都好新鮮🦞龍蝦湯飲落好smooth唔會太杰身 龍蝦味濃郁香煎三文魚芫茜青醬扁意粉淡淡嘅芫茜味 冇話太濃霸道意粉做到al dente 嘅口感 三文魚煎到好香口烤慢煮雞扒配牛油果醬雞排好厚切 開咗兩件 每件都係工整嘅長方形雞皮煎到冇晒油脂好薄身脆口 雞肉嫩滑個牛油果醬好開胃 值得一提嘅係佢哋嘅擺盤做得好靚,好日系睇得出店家嘅用心海鹽芝士花生醬奶昔日本特濃抹茶奶昔奶昔用北海道 8.0軟雪糕製成🍦飲落好重奶味又夠smooth花生醬落得夠晒重手 抹茶味亦都帶回甘呢兩杯飲品好飲得嚟真係夠晒邪惡👿
🤤Times Square 原來有間咁文青嘅餐廳

烤慢煮雞扒配牛油果醬
雞排好厚切 開咗兩件 每件都係工整嘅長方形
雞皮煎到冇晒油脂好薄身脆口 雞肉嫩滑
個牛油果醬好開胃

值得一提嘅係佢哋嘅擺盤做得好靚,好日系
睇得出店家嘅用心

海鹽芝士花生醬奶昔
日本特濃抹茶奶昔

奶昔用北海道 8.0軟雪糕製成🍦
飲落好重奶味又夠smooth
花生醬落得夠晒重手 抹茶味亦都帶回甘
呢兩杯飲品好飲得嚟真係夠晒邪惡👿
樣樣都想試所以點咗好豐富嘅Signature Set! 除咗漬物及餐湯,冷熱前菜都已經有三款,仲可以三揀一主食,配飯或蒟蒻麵~豐富放滿餐盤!!🥢冰鎮清酒鮑魚•山葵醬油汁鮑魚入味又淋,富有鮮味,山葵醬油汁沒有刺鼻感,香味恰到好處。🥢石蝦天婦羅•香蒜蛋黃醬記住要趁熱食,外脆內軟嘅蝦肉,啖啖肉口感不錯,蛋黃醬香滑帶淡淡蒜味,🥢蒲燒鰻魚•玉子燒蒲燒鰻魚固然好食,玉子燒都唔失色,香滑輕口感。🔴燒銀鱈魚•照燒汁魚皮香脆,鱈魚香滑零魚腥味,而且keep到肉汁。⚪️慢煮澳洲M7和牛板腱扒•紅椒香蒜牛油M7和牛板腱扒清楚見到透明嘅嫩筋,肉質軟嫩中富有「脆彈」的口感,牛肉味香濃,五成熟口感滿分。而紅椒香蒜牛油令牛味更特出。🍚越光米飯•溫泉蛋 ~ 日本米加温泉♨️蛋咁無敵嘅組合,碳水人士必點。🍜小木耳•涼拌蒟蒻麵 ~ 清新低卡,生酮可選擇!而且酸酸甜甜,木耳爽脆,越食越開胃。兩杯奶昔都好滑,椰絲配花生醬奶昔,白朱古力配抹茶奶昔,都非常推介。
Signature  set

🥢冰鎮清酒鮑魚•山葵醬油汁

🥢石蝦天婦羅•香蒜蛋黃醬

🥢蒲燒鰻魚•玉子燒
蒲燒鰻魚固然好食,玉子燒都唔失色,香滑輕口感。
冷熱前菜

🔴燒銀鱈魚•照燒汁
魚皮香脆,鱈魚香滑零魚腥味,而且keep到肉汁。
燒銀鱈魚•照燒汁

小木耳•涼拌蒟蒻麵
奶昔
燒銀鱈魚•照燒汁  set
2024-02-06 36 浏览
上次嚟呢度食仲正正常常 今次根本全程喺度等我哋1915時入座 1925時已經嗌好 諗住都係嗌兩個dinner set啫 應該唔會好耐啩 點知等咗大半個鐘先得個沙律 再等多十五分鐘先有個湯飲 去到2008時先至有第一個主菜食得 第二個主菜就要等到2015時先上到….不過想唔使等咁耐都有另一個方法:就係喺2030時之後入座!唔知點解啲嘢食突然間上得勁快…總括嚟講 呢間嘢嘅嘢食係好食 不過食客要預一個鐘先有主菜食啦!😉
上次嚟呢度食仲正正常常 今次根本全程喺度等

2024-02-03 53 浏览
之前喺呢度買過咖啡,今次有時間終於可以過嚟試吓佢嘅晚餐啦!好鍾意呢度嘅木系裝修,感覺好舒服呀,同埋呢度食飯冇限時,可以同朋友慢慢傾偈🙌🏻佢哋嘅Signature Set可以根據自己口味配搭,仲好貼心咁提供多款生酮友好菜式,例如冰鎮清酒鮑魚、慢煮澳洲M7和牛板腱扒同小木耳涼拌蒟蒻麵!我特別推介澳洲M7和牛牛板腱扒,佢熟嘅程度啱啱好,又唔會太多血水,好有牛味,上面加少少鹽已經好夠,咬落去仲好Juice添😋