2024-10-19
已經係呢個大廈食過3間餐廳,都係睇到同一個景🤣Restaurant Week又揾到間令我surprise既餐廳•無記錯好似係$498/ppStarter揀咗Beef Tartare,薯片比牛肉好食🙈Hokkaido Scallop都幾彈牙,又大粒👍🏼•Lobster 係佢哋攞獎既一道菜真係好好架食!龍蝦新鮮彈牙,唔需要自己拆殼,食落啖啖肉🤤下面有塊大根,配埋佢個汁架架食,仲有d提子係呀,真係提子黎架得意,但又幾夾wor😋由於個汁太好食,所以佢哋有配埋包比你可以食埋d汁,又係好好☺️☺️呢個Lobster Cappuccino都好出色佢勁濃仲有d龍蝦肉,使唔使咁好味先,加埋入面既Melon and preserve lemon,甜甜地唔會有酸味,都幾balance💛•Main就叫咗Honey Glazed Yellow Chicken好滑wor,係雞胸位都滑,好岩我呢d唔鍾意食擦子膠雞既人🤣不過真係好飽,完全食唔晒!另外加喊$180轉M9 Wagyu Rib Eye (8oz)睇落覺得勁大塊!Wagyu一定好夠肥美,無得輸•DessertVanilla Panna Cotta 唔知點解覺得佢
無記錯好似係$498/pp
Starter揀咗
Beef Tartare,薯片比牛肉好食🙈
Hokkaido Scallop
都幾彈牙,又大粒👍🏼
Lobster
係佢哋攞獎既一道菜
真係好好架食!
龍蝦新鮮彈牙,唔需要自己拆殼,食落啖啖肉🤤
下面有塊大根,配埋佢個汁架架食,仲有d提子
係呀,真係提子黎架得意,但又幾夾wor😋
呢個Lobster Cappuccino都好出色
Main就叫咗
Honey Glazed Yellow Chicken
好滑wor,係雞胸位都滑,好岩我呢d唔鍾意食擦子膠雞既人🤣
不過真係好飽,完全食唔晒!
另外加喊$180轉
M9 Wagyu Rib Eye (8oz)
睇落覺得勁大塊!
Wagyu一定好夠肥美,無得輸
Dessert
Vanilla Panna Cotta
唔知點解覺得佢有杏霜味🤣不過佢有勁多白桃,好味既不過都係太飽🙈
Coconut Sorbet
椰子味好重,好好味
Sorbet無咁飽 下面d芒果夾sorbet食好正,反而烤菠蘿就麻麻地🤔
其實個餐都真係好多野食,不過就無包飲品
推介👍🏼
所以我哋加咗1位wine pairing ,不過唔記得價錢🙈