2024-11-09 114 浏览
Signature Sick! Burger 撚手牛肉漢堡 (單層)$93 + 薯條 (+$34) + Coke Zero 可樂第一印象係嗰隻蛋,煎得好靚,蛋黃介乎會穿同唔穿之間,好驚佢爆🤣🤣煎蛋,下面就係一層手打牛肉,超級Juicy又煎得好香😍😍 牛肉嘅烹調程度恰到好處,外焦內嫩,搭配新鮮的生菜同番茄,口感層次分明。唔知我有冇講過,我係唔食蕃茄嘅,因為我覺得佢個味道好出,但係今次呢個唔會!因為味道比牛香同埋煎蛋等食材覆蓋咗,醬汁亦都係加分位🫰🤩麵包嘅功夫都唔少,又烘又煎令到佢外脆內軟熟,口感幾好👍🏻薯條外脆內軟,鹽味適中,食到薯仔嘅味道🥰 Sick! Fish Burger 魚柳漢堡 $78 + 黑啤蔥油洋蔥圈 (+$34) + Ramun 波子汽水 (+$6)魚柳好大份,配料都唔少。魚柳外脆內嫩,搭配醬汁同新鮮嘅生菜,令入感覺非常爽口,超滿足!黑啤蔥油洋蔥圈外型特別,黑啤嘅味道唔會太突出,但又有香味,洋蔥圈亦都炸得好脆,炸粉唔會太厚,有咬口!☺️人大咗就好少飲波子汽水,連點樣打開都唔記得🤣 最後倒瀉咗少少,好可惜,不過食burger梗係要配汽水🤓Pistachio Mochi sic

麵包嘅功夫都唔少,又烘又煎令到佢外脆內軟熟,口感幾好👍🏻

薯條外脆內軟,鹽味適中,食到薯仔嘅味道🥰

Pistachio Mochi sick! toast $48
開心果麻糬多士巧巧食!🤤 多士嘅外層烤到金黃酥脆,配搭軟糯彈牙嘅麻糬,滿滿開心果香氣同埋濃郁嘅開心果醬,真係食唔停口🙈 不過朋友麻麻哋甜嘢,就覺得偏甜,所以我差唔多食晒成個,好開心😝

結論
🫰味道出色!值得一試請問
🫰有自助吧,斟水、拎紙巾、餐具等等
小店係希雲街盡頭,要行多幾步🌞

好味度:9/10

營業時間:星期一至日 11:30-21:00
  • 黑啤蔥油洋蔥圈
  • 炸薯條
  • 魚柳漢堡
今次去咗已經bookmark咗好耐好Chill嘅漢堡店🍔餐廳裝修以復古懷舊為主題,帶有歐美復古風🕰️食物係歐美風mix港式風味道🤣仲有多款勁打卡嘅Milkshake🤤樣樣都好吸引🤣🤣🤣🥩招牌牛肉漢堡 ($73)漢堡即叫即整勁香🤤牛肉漢堡豐儉由人,由一層到三層任君選擇😆漢堡扒唔算好厚但牛肉味濃👍🏻麵包軟熟有彈性,食得出煎過後嘅牛油香🧈🐟魚柳漢堡 ($78)呢個魚柳bell勁豐富😲大大塊魚柳,炸得香脆又厚肉😋再加上好多醃蔬菜🥬酸酸甜甜好清新😆🧅黑啤蔥油洋蔥圈 (套餐+$34)洋蔥圈比平時食嘅大好多🤣炸衣外脆內微煙靭,加入咗香蔥,大大提升香氣🤤洋蔥本身都好甜,成個炸洋蔥圈都好高質👍🏻🥪Pistachio Mochi sick toast ($48+雪糕$10)開心果控點可以放過每一個食開心果嘅機會😆仲+$10加多球朱古力雪糕😋邪惡加邪惡😈多士切開有驚喜😍兩片多士搽滿開心果醬再夾住厚厚嘅麻薯,每啖都充滿開心果味😋🍠香芋維他奶sick (套餐+$48)🧋樽裝奶茶 ($33)

招牌牛肉漢堡
🥩招牌牛肉漢堡 ($73)

魚柳漢堡
🐟魚柳漢堡 ($78)

黑啤蔥油洋蔥圈
🧅黑啤蔥油洋蔥圈 (套餐+$34)

香芋維他奶sick
🍠香芋維他奶sick (套餐+$48)

樽裝奶茶
🧋樽裝奶茶 ($33)

招牌牛肉漢堡
魚柳漢堡
黑啤蔥油洋蔥圈
香芋維他奶sick
樽裝奶茶
【美式融入港風·漢堡包配邪惡Milkshake🍔】//////上星期搵到位於港島fusion配搭嘅漢堡包店!!夜晚環境昏暗 裝修櫥窗美式風格 開放式廚房堂食等嘅時候 欣賞店員即整漢堡包過程😍|撚手 E.B.L.T ($93)同朋友兩個人share 叫左個雙層(+$30)食到安格斯牛肉好滿足 牛味重又多汁漢堡包包體軟熟有牛油香 有番茄平衡健康🤣配料包埋煙肉 燶邊太陽蛋 性價比高🫴🏻|Onion Rings ($34)洋葱圈用黑啤醃製🍻多一層啤酒甘香味道加入葱油更香口 配蛋黃醬可以減低油膩度|Taro milkshake ($48)表面有甜絲絲嘅蜂巢脆脆🍯以及香芋忌廉芋圓口感煙韌 成杯維他奶奶昔都好豐富🤣|One Bite Chicken ($38)雞件加左孜然粉好惹味 重口味人士要食🤭外皮炸得脆卟卟 內裏超多肉汁wohooooo|Choco milkshake ($58)阿華田配搭朱古力雪糕 曲奇🍪甜度較高仲有甜到漏嘅棉花糖 見到朋友都忍唔住飲晒
【美式融入港風·漢堡包配邪惡Milkshake🍔】
//////
上星期搵到位於港島fusion配搭嘅漢堡包店!!
夜晚環境昏暗 裝修櫥窗美式風格 開放式廚房
堂食等嘅時候 欣賞店員即整漢堡包過程😍

|撚手 E.B.L.T ($93)
同朋友兩個人share 叫左個雙層(+$30)
食到安格斯牛肉好滿足 牛味重又多汁
漢堡包包體軟熟有牛油香 有番茄平衡健康🤣
配料包埋煙肉 燶邊太陽蛋 性價比高🫴🏻

|Onion Rings ($34)
洋葱圈用黑啤醃製🍻多一層啤酒甘香味道
加入葱油更香口 配蛋黃醬可以減低油膩度

|Taro milkshake ($48)
表面有甜絲絲嘅蜂巢脆脆🍯以及香芋忌廉
芋圓口感煙韌 成杯維他奶奶昔都好豐富🤣

|One Bite Chicken ($38)
雞件加左孜然粉好惹味 重口味人士要食🤭
外皮炸得脆卟卟 內裏超多肉汁wohooooo

|Choco milkshake ($58)
阿華田配搭朱古力雪糕 曲奇🍪甜度較高
仲有甜到漏嘅棉花糖 見到朋友都忍唔住飲晒
2024-08-28
2024-08-28 944 浏览
呢度既裝修加入左好多港式既元素, 漢堡同飲品都走少少fusion既路線🤩招牌牛肉漢堡🥩($73)安格斯漢堡, 李子醬, 生菜, 招牌醬, Chedder Cheese, 柚子, 洋蔥醬, 焦糖洋蔥多款材料整成既漢堡好有口感, 漢堡扒都勁Juicy 同埋牛味都幾濃郁, 比起平日食開既漢堡配料會有啲唔同🤗魚柳漢堡🐟($78)炸啤酒大西洋鱈魚, 辣根蛋黃醬, 自製泡菜, 生菜整成既魚柳漢堡好鬆脆, 加埋自製泡菜辣辣地幾惹味😊金沙黃紫菜薯條🍟($52)滿滿既蛋黃碎同紫菜包裹住薯條, 味道十分濃郁又極邪惡, 但係我鐘意🤣香芋維他奶昔🥛($58)加入左香芋雪糕, 維他奶豆腐花, 煙韌既芋圓, 脆卜卜既焦糖脆脆整成既呢杯奶昔, 香芋既味道好濃郁好幼滑, 飲落一啲都唔邪惡, 仲有我最愛既芋圓, 香芋控一定要試😎華牛奶Sick🍫 ($58)阿華田配上朱古力雪糕, 脆片, 朱古力曲奇, 棉花糖, 朱古力味好濃郁, 雖然比起香芋果杯邪惡, 但係都會忍唔住飲曬😝呢度既所有食物同飲品都驚艷到我, 明白點解排隊都要食, 大家一定要去試下☺️

招牌牛肉漢堡🥩($73)

魚柳漢堡🐟($78)

金沙黃紫菜薯條🍟($52)

香芋維他奶昔🥛($58)

華牛奶Sick🍫 ($58)

2024-08-24
  • 金沙黃紫菜薯條
  • 魚柳漢堡
2024-07-05 1479 浏览
📍#銅鑼灣 Sick Burger @sickburger_hk#羊羊在銅鑼灣#羊羊在港島這次朋友帶🐑來吃一間漢堡包店,是正宗的美式漢堡,但又加了港式元素,很特别😆 漢堡不是普通的香,推開門就嗅到香味,不誇張🤤店員以外國人為主,但不用怕,用this👆🏻this👆🏻this👆🏻就可以溝通到🤣餐廳點評:美式快餐風格,牆上掛了港風牌匾(?)美式份量,大大個漢堡,大大份薯條,大大杯奶昔🫄🏻敢說每一款食物都真的十分香,明顯精心設計過😎🍔撚手牛肉漢堡(雙層) $123看到漂亮焦邊的太陽蛋馬上選了,蛋黃還是金黄的✨漢堡扒大大塊,也有點厚度,兩層剛剛好😋真的很juicy,裡面加了洋蔥粒,吃完看到包裝紙上還剩了牛肉汁呢💦不得不提,漢堡包的外皮也煎過,所以連麵包吃起來特別香脆(看到店家的用心🥰🍔雞肉漢堡 $73 (+$10另加炒蛋)這個有點驚豔,雞肉炸的香脆就不多說,要提雞肉的醃料有點像咖喱,下了許多香料,開胃又解膩🍛漢堡很大,要分兩口才咬到所有配料,第一口未吃到雞,已經咬到紫蘇葉,嘗到香噴噴的漢堡,一口接一口😄炒蛋除了因為看下去更美觀,也是加了濕潤的口感,也建議加配😋🍟芝士煙肉薯條 (套餐加配+$48)

#羊羊在銅鑼灣
#羊羊在港島

🍔撚手牛肉漢堡(雙層) $123

🍔雞肉漢堡 $73 (+$10另加炒蛋)

炒蛋除了因為看下去更美觀,也是加了濕潤的口感,也建議加配😋

🍟芝士煙肉薯條 (套餐加配+$48)
到手要馬上吃阿,會牽絲🧀熱騰騰的芝士蓋在香脆的薯條,再加煙肉脆脆,也太邪惡了🤪

🥤陳皮紅豆奶昔 (套餐加配+$48)
表面下了奶昔常見的米通和忌廉,裡面用了椰奶代替紅豆冰的花奶,底層就是陳皮紅豆泥🫘整體是很有趣的配搭,值得一試🤩

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀
想知多啲吃喝玩樂資訊就快啲follow我ig!!!

2024-11-12 0 浏览
捐窿捐罅去咗一間我去咗銅鑼灣一間好有特色嘅漢堡包店,呢度嘅裝修風格融合咗西式同港式元素,令整個環境既摩登又親切。店入面座位唔算多,在有戶外位置,就算係吸煙、放狗嘅人士都可以冇障礙咁喺度用餐😄而開放式嘅廚房設計都可以清楚地望住廚師即叫即做,食物嘅製作過程透明而新鮮🥰⭐️SIGNATURE SICK! BURGER 撚手牛肉漢堡 (E.B.L.T) $123 (雙層漢堡價錢)作為一個貪心嘅小孩子,我揀咗兩層漢堡肉🤤呢個漢堡都幾大個,餡料好豐富,有蕃茄、洋蔥、生菜,最令人期待嘅太陽蛋。一咬落去流出嘅蛋黃即刻沾滿曬整個漢堡。漢堡肉每塊好大塊,搭配著新鮮嘅蔬菜,多層次嘅味道既唔會過於油膩,整體嘅口感更加立體。⭐️SICK! CHICKEN BURGER 雞肉漢堡 $73配料包括炸雞、涼拌高麗菜、紫蘇葉、檸檬皮、紅洋蔥調味料同凱薩醬。炸雞厚肉,外皮金黃香脆,同傳統嘅炸雞漢堡相比,呢個帶啲酸酸地去咗油膩感更加輕盈。-⭐️脆甜蕃薯條 $42 (跟餐價)單點價係$52,呢個番薯條真係買少見少😭佢係粗番薯條!金黃嘅外表下食落去唔似薯條咁腍,有啲口感又帶著自然嘅甜味🙂‍↔️睇落份量好少,但係因為粗切嘅關係其實食咗一

⭐️脆甜蕃薯條 $42 (跟餐價)
單點價係$52,呢個番薯條真係買少見少😭佢係粗番薯條!金黃嘅外表下食落去唔似薯條咁腍,有啲口感又帶著自然嘅甜味🙂‍↔️睇落份量好少,但係因為粗切嘅關係其實食咗一半已經好飽🙂‍↔️
2024-11-10 0 浏览
I’ve known about Sick! Burger for a while and didn’t know that they also had a shop at Causeway Bay. We loved the vibes here as they were playing some oldie but goodies 🎵 whilst we were devouring our burgers. To our surprise, the chicken burger was actually our favorite. The chicken patty was fried perfectly crisp and tender. I especially loved their house sauce (not too much, not too little). The double patty sick! burger had a perfect balance in terms of taste and texture since the meat pattie

To our surprise, the chicken burger was actually our favorite. The chicken patty was fried perfectly crisp and tender. I especially loved their house sauce (not too much, not too little). The double patty sick! burger had a perfect balance in terms of taste and texture since the meat patties were paired with fresh lettuce, onion relish and caramelized onion. It was also great that they served the burgers in a sheet of paper, so it made it easy to eat without getting the sauce / patty juice everywhere.

Of course, no cheat meal is complete without a thick chocolate milkshake 🤪 the choco and ovaltine shake had a fair amount of toppings - marshmallows, chocolate chips and some chocolate cereal bites. Soooo indulgent and worth the calories. I would come again and try their other burgers!!
2024-11-05 39 浏览
唔止一個人同我講Sick Burger一定要試,今日出銅鑼灣就見識下。叫咗combo包括一個單層招牌牛肉漢堡配黑啤蔥油洋蔥圈再加一杯lime soda,總共107蚊。佢嘅漢堡偏向肉質結實煎得焦香,味道平實無邊樣嘢味道特別強,我有少少後悔冇叫兩層牛肉。而黑啤蔥油洋蔥圈就好有驚喜,夠曬味道又炸得鬆軟,配埋沙律醬十分惹味,我最先食曬嘅係佢!睇返佢嘅餐牌其實仲有好多唔同食物種類,有炸雞又有雞翼仲有甜品,全部睇落都好吸引。我覺得呢間小店需要俾多啲時間繼續研究!😂

2024-11-04
2024-10-29 67 浏览
呢間burger店位於銅鑼灣希雲街街尾,十分就腳裝修走美式復古風格,懷舊嘅同時不忘強調Made in Hong Kong。所有漢堡都係即叫即製,十分新鮮👍🏻🌼 撚手單層牛肉漢堡 SIGNATURE SICK! BURGER鋪頭招牌作果然係正😋牛肉夠juicy,最特別係配有燶邊太陽蛋🌼香菇藜麥脆薯餅素漢堡SICK! VEGGIE BURGER 薯餅炸得好脆,配料有好多瓜菜,口感豐富另外跟餐配咗凱撒沙律同薯條,份量十足再配埋杯阿華田朱古力奶昔,超級香濃(沒有用餐優惠)

呢間burger店位於銅鑼灣希雲街街尾,十分就腳

鋪頭招牌作果然係正😋
牛肉夠juicy,最特別係配有燶邊太陽蛋

薯餅炸得好脆,配料有好多瓜菜,口感豐富

另外跟餐配咗凱撒沙律同薯條,份量十足
再配埋杯阿華田朱古力奶昔,超級香濃

(沒有用餐優惠)
2024-10-18 171 浏览
講到burger,有邊個會唔鐘意🍔銅鑼灣呢間Sick Burger,無論環境氣氛同食物,都好啱我心水~呢度主打美式burger,而裝修卻係港式復古,綠色磚牆,鏡面牌匾等等,勁IGable📸Sick! Burger(Double)🐂Burger愛好者叫雙層真係基本款,最要讚佢哋嘅牛肉真係好juicy而且充滿牛肉香🤤加上多款配料如生菜,洋蔥等,口感層次豐富~醬汁用嘅係肉醬而唔係一般蕃茄醬,有誠意!Sick! Fish Burger🐟唔係一般嘅魚柳bell😌呢度炸魚嘅造法係平時fish & chips嗰種啤酒炸魚,鬆脆炸漿配嫩滑鱈魚肉,加上他他醬同酸瓜等,食完成個都唔會覺得膩~而我哋都升級咗套餐跟埋小食同飲品,小食都幾大份🫣One Bite Chicken係孜然味嘅炸雞,夠香口,多肉汁🐤Salty egg Fries嘅鹹蛋黃味好濃厚,點埋蛋黃醬更加好食😋飲品就推介大家試吓Sick!milkshake,今次飲咗Choco,賣相靚之餘又好飲,質感仲幾滑~
2024-10-09 185 浏览
我嚟呢間漢堡店唔食burger 只係食佢一樣嘢 就係呢個香芋麻糬Milkshake 🥰🥰 雖然價錢都唔平 但係真係好好味 ❤️香芋麻糬Milkshake 拎起嘅時候已經覺得好重手 個香芋味好濃 對於一啲鍾意芋頭嘅人嚟講一定要試吓 佢嘅面頭仲有啲麻糬粒粒 同埋焦糖脆脆 成件事好有口感 因為我哋係單點 所以價錢好似相對上貴啲 如果有burger嘅話就可以用優惠價跟餐嗌 真係建議大家去試一試佢 雖然係有啲Heavy 但係飲完之後會好開心🥰🥰

❤️香芋麻糬Milkshake

2024-09-26 246 浏览
隱世的Sick Burger,招牌漢堡絕對讓令人大快朵頤。當我進入餐廳個陣,現代的設計同輕鬆的氛圍立即吸引左我的。今次我同老婆黎食,點左雞肉漢堡、撚手牛肉漢堡,薯條,以及Ovai and Choco奶昔雞肉漢堡外皮酥脆,內裡的雞肉多汁,同新鮮生菜完美搭配,每一口都充滿清新感。而撚手牛肉漢堡則更是驚艷,肉質鮮嫩,每一口都散發著濃郁的肉香。仲有隻太陽蛋,令整個漢堡更添一層滑順的口感,蛋黃咬個陣流出,與牛肉的味道交融,令人回味無窮。至於Ovai and Choco奶昔,濃郁巧克力風味同香滑的奶昔完美融合,依款奶昔絕對搭配漢堡完美選擇,令整個用餐體驗增添亮點。總的來說,Sick Burger提供左美味的漢堡外仲有舒適的環境同服務,非常適合與朋友聚餐or享受一人時光。下次再黎,一定會想嘗試他們更多既創意漢堡
隱世的Sick Burger,招牌漢堡絕對讓

下午茶
✔️撚手牛肉漢堡(E.B.L.T)$123漢堡扒數量可以自己揀🥩我哋就揀咗兩塊~ 漢堡扒牛味唔係特別濃 但係油香十足🥰 裏面仲夾咗太陽蛋🍳 煙肉🥓 超欣賞佢個太陽蛋邊係好脆同埋好香 蕃茄同生菜令到成個包都清新咗 唔會太膩🤤🤤✔️金沙黃紫菜薯條 +$42呢個必點 鹹蛋黃味超重😳 仲要係每條都舖滿上鹹蛋黃酥🤩另外仲會有陣陣紫菜味 十分有層次😚✔️孜然一口雞 +$34冇諗過呢個價錢竟然會有咁多件😮 雞件唔係話好脆嗰種 但係入面勁嫩滑🥰面頭嘅孜然粉份量亦都啱啱好唔會過鹹😋✔️PISTACHIO MOCHI SICK! TOAST $48剛剛炸起嘅西多士配上好濃郁嘅開心果醬🥪🌰 面頭再有一球雪糕🍨呢個組合真係好邪惡😍😍 西多士入面仲要有一層麻糬 講唔停覺得好好食🤤 不過呢個係會有啲膩 建議多啲朋友一齊share🙈✔️SICK! SHAKES 奶昔 $48
✔️撚手牛肉漢堡(E.B.L.T)$123

✔️金沙黃紫菜薯條 +$42

✔️孜然一口雞 +$34

✔️SICK! SHAKES 奶昔 $48

2024-09-22 261 浏览
朋友介紹下,走到銅鑼灣希雲街,希雲街一向有不少Cafe存在,而今次我到來到的是一間手工漢堡專賣店「Sick Burger」。一走進店已見到裝潢有點工業風,紙皮石地磚和水泥牆,牆壁都貼上了不少海報、霓虹燈招牌,再傳來一陣香氣,香味四溢。D24榴槤花生奶昔奶昔上加入了D24榴槤的濃郁香氣和花生的醇厚口感,讓人第一口就感受到榴槤的芳香與奶昔的絲滑,甜美交織,令人回味無窮。絲襪奶茶見到有搖奶聖手,都不忘要了絲襪奶茶,茶香濃郁回甘,順滑濃厚,口感層次豐富。孜然一口雞孜然一口雞香氣四溢,微微香辣,雞肉外酥內嫩,驚喜十足,口感十分豐富。脆甜蕃薯條蕃薯條外酥內軟,層次分明,每一根蕃薯條都帶有淡淡的鹽香和天然甜味,讓人吃上一根又忍不住再來一根。雙層招牌牛肉漢堡他們的招牌之作「雙層招牌牛肉漢堡」,漢堡的肉厚多汁,經過精心調味,讓每一口都充滿肉香,再有自家製醬汁/紫洋蔥等,每一口都有小驚喜,令人一試難忘。

D24榴槤花生奶昔

絲襪奶茶

孜然一口雞

脆甜蕃薯條

雙層招牌牛肉漢堡
2024-09-21 285 浏览
must try sick burgers @sickburger_hk in Causeway Bay, Hong Kong 🍔 juicy angus beef patty 🐄 and thick crispy chicken 🐓 indulge in creamy sick milkshakes ☁️ make it a combo and pair with unique sides 🍟 enjoy a cozy retro-inspired interior 🕹️香港銅鑼灣必試撚手漢堡和奶昔 @sickburger_hk 🍔 鮮嫩多汁的安格斯牛肉🐄 和厚實酥脆的雞肉 🐓 還有濃郁邪惡的奶昔 ☁️ 搭配獨特的小食 🍟 復古風格 舒適氣氛 🕹️🐄 撚手牛肉漢堡 (單層) HKD$93signature sick burger (single patty)安格欺牛肉 鮮嫩多汁 流心太陽蛋麵包鬆軟 微微烤過 牛油香氣 自家醬汁配搭煙肉 番茄生菜 芝士洋蔥 滋味滿足🐓 雞肉漢堡 HKD$73sick chicken burger馬薩拉酪乳醃製雞肉 外皮香脆 厚肉嫩滑搭配柚子葉 檸檬皮 紅洋蔥

🐄 撚手牛肉漢堡 (單層) HKD$93

馬薩拉酪乳醃製雞肉 外皮香脆 厚肉嫩滑
搭配柚子葉 檸檬皮 紅洋蔥 酸捲心菜絲
凱撒沙拉醬 清新微酸 充滿香料風味

🍠 芋頭奶昔 combo + HKD$48
sick shake (taro)
芋香奶濃 綿密香甜 邪惡吸睛

🍗 孜然一口雞 combo + HKD$34
one bite chicken
外皮酥脆 肉嫩多汁 孜然香氣
配上蛋黃醬 濃郁惹味

📍銅鑼灣希雲街31號地舖 (various locations) 🇭🇰
  • 雞肉漢堡
  • 金沙黃紫菜薯條