2023-12-07 251 浏览
第一時間寫食評,呢次係意想不到的驚喜。本身夜晚十點幾,係諗住求其買啲嘢食醫下肚。附近兩個老字號越來越難食,就試吓呢間。買咗青咖喱雞飯同燒豬頸肉,本身完全冇乜期望。竟然出奇地好食!
外卖自取
2023-08-29 351 浏览
雖然位於出名多中產既堅尼地城呢個地段 但價錢一d都唔貴 可惜既係無堂食但如果有堂食又未必可以做到呢個價錢呢間我係非常鐘意既一間泰菜 平·靚·正 三個字講曬通常有三樣我會叫既野食1.燒牛肉飯 7成左右熟 講真60蚊都無得要求佢有好靚肉質 好濃牛味 但就係以佢咁平既價錢 火侯燒得好好 肉質唔算太鞋 泰國野既靈魂辣汁 為牛肉點左睛 份量亦十分充足 飯似係泰國米係比較乾身好推👍🏻👍🏻2.酸辣鳳爪我唔係好食得辣 可以同店家講少啲辣不過我都覺得好辣😂😂😂不過酸甜剛好係屬於惹味 鳳爪配料有紫洋蔥等等 味道就多少少層次 份量充足 3 印度薄餅串燒套餐印度薄餅係超市可以買到個隻 但串燒入味 火侯剛好 有配沙爹汁 不過我個人就麻麻地 因為對我黎講太甜 覺得唔太襯d串燒 腌尖總結:咁既價錢 有呢個質素 我覺得無任何可以挑剔唯一挑剔係無堂食 區外人想試就可能要去海旁 不過對住個海可能更有泰國風味😂😂😂外賣店包裝都好緊要 呢間算做得好好熱食用保溫盒 串燒用錫紙袋 凍食用紙盒 呢個外賣包裝既規格真係好好個人願意經常光顧👍🏻👍🏻👍🏻原因:一間外賣店 無論包裝 食物 價錢 都係個人覺得水準以上 同埋見到細節用心
雖然位於出名多中產既堅尼地城呢個地段

外賣店包裝都好緊要 呢間算做得好好
熱食用保溫盒 串燒用錫紙袋 凍食用紙盒
呢個外賣包裝既規格真係好好

個人願意經常光顧👍🏻👍🏻👍🏻
原因:一間外賣店 無論包裝 食物 價錢 都係個人覺得水準以上 同埋見到細節用心 試過有一次揀唔到要乜野汁 店員好慷慨兩款都比左我地 😂😂私心覺得好好

燒牛肉飯  鳳爪  薄餅餐
2023-07-16
等候时间
15 分钟 (堂食)
燒牛肉飯  鳳爪  薄餅餐
  • 燒牛肉飯
2022-08-25 844 浏览
今晚好想再試smiling elephant 微笑大象的泰國食品,先WhatsApp或致電落order, 之後才去取,可以不用在店等。今次食泰式豬頸肉飯$58配沙爹花生醬出面大多豬頸肉會薄切,細細條,但他們是厚切的。豬頸肉醃得好入味,而豬頸肉大家都知是有脂肪,而他們用烤的方法,所以脂肪烤得薄薄,咬落爽口,邊位有少少香脆感,好像食緊厚身豬肉乾咁。連拌菜的青瓜和蕃茄仔都很新鮮清甜。沙爹花生醬,大大粒香口花生,帶點甜,有少少咖哩的辣,還有微微的椰香,好鐘意!另外再叫特濃椰汁$30如果喜歡椰汁的話,這個特濃椰汁一定要推介,打爛的椰肉和椰汁,口感和味道一絕!
泰式豬頸肉飯

今次食泰式豬頸肉飯$58
配沙爹花生醬
沙爹花生醬

特濃椰沐

另外再叫特濃椰汁$30

2022-08-25
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
泰式豬頸肉飯
沙爹花生醬
特濃椰沐
2022-08-24 92 浏览
有天落街見到有新食店開張,但不太顯眼,不知道是賣什麼的,所以並無幫襯。直至最近在網上發現原來是泰國食店,所以在幾天前同埋老公落去看看和買外賣!他們店舖雖小,但見門面有經過細心設計。而可供選擇的食物不多,不過每個種類都有少少。如飯、串燒、沙律、小食、甜品和飲品。一去到店員服務很好,很有耐性等我們選擇,及提供意見。我們買了兩個泰式香茅雞中翼飯有5隻,$44,可自由配搭4款醬汁,如泰式青檸酸辣汁、沙爹花生醬、泰式酸甜醬或青咖哩汁(加$4)。我配了沙爹汁,老公配酸甜醬。之後見到他們玻璃凍櫃有一支支熊公仔飲品,經店員介紹下要了一支特濃椰汁$30!落單後,店員話因即叫即煮,製作需時提意我們出去行行,然後再回來取,(提意大家預早電話叫外賣,到時間才去取。)好了回家吃飯了!泰式香茅雞中翼飯$44雞中翼是以燒烤的方法煮成,很有郊外燒烤的味道,雖說是香茅,但味道不太濃不會搶走原有的雞味,雞肉亦醃得剛剛好。所配的沙爹花生醬,因有香口的花生在內,真的好好味!就連拌碟的青瓜和蕃茄仔都好新鮮。另外最值得介紹的是特濃椰汁$30最初覺得$30好似稍為貴一點,而且以為是一般的椰汁,不抱太大希望,純粹因為熊仔好吸引。但當

一去到店員服務很好,很有耐性等我們選擇,及提供意見。

好了回家吃飯了!

泰式香茅雞中翼飯$44

另外最值得介紹的是
特濃椰汁$30
最初覺得$30好似稍為貴一點,而且以為是一般的椰汁,不抱太大希望,純粹因為熊仔好吸引。但當飲第一口時,已經知道是值回票價!
因為它是飲和食到有很多由攪拌機打爛的椰子肉,椰汁清甜,難怪叫特濃椰汁。

泰式香茅雞中翼飯
2022-08-19
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
泰式香茅雞中翼飯
2022-07-04 501 浏览
行經過堅尼地城見到一間貼滿曬AK同AL嘅鋪頭我老婆捉住我入去,諗住落去攞應援物,順便幫襯下,點咗個檸檬燒牛肉飯同薄餅套餐價錢正常都係五六十蚊左右,買完之後喺附近嘅公園坐喺度食檸檬燒牛肉飯非常開胃!牛肉接近七成熟,又霖又香口,最好味係青檸辣汁,同牛肉配搭得非常好!58蚊有呢個質素非常驚喜!薄餅套餐豬腩肉非常香口!另外雞肉都好滑再配個花生沙嗲汁真係好正!結果我哋食完之後再去買多六串套餐返屋企食!真係估唔到堅尼地城有一個咁高質素價錢又唔係貴嘅外賣店!!!
行經過堅尼地城見到一間貼滿曬AK同AL嘅鋪頭
價錢正常都係五六十蚊左右,買完之後喺附近嘅公園坐喺度食
!58蚊有呢個質素非常驚喜!
薄餅套餐
豬腩肉非常香口!另外雞肉都好滑再配個花生沙嗲汁真係好正!
結果我哋食完之後再去買多六串套餐返屋企食!
真係估唔到堅尼地城有一個咁高質素價錢又唔係貴嘅外賣店!!!

等候时间
15 分钟 (外卖自取)
  • 串燒魷魚
  • 串燒豬腩肉
  • 檸檬燒牛肉
2022-06-19 341 浏览
呢間小店唔會有好多選擇,比較專注做串燒,之前行經舖頭好多次都仲未幫襯過,今日係好有誠意特登來幫襯,可惜被之前嘅食評誤導咗以為等5-10分鐘,事實要等足15分鐘,連累我Miss咗班穿梭巴士,徒步行返上屋企身水身汗呀,想去幫襯嘅記住預留時間要等啊!六串combo set 抵食呀老闆娘慷慨地俾晒兩個汁我,原本我一直掙扎究竟叫沙嗲花生醬定係泰式酸辣汁….

六串combo set 抵食呀

2022-02-24 659 浏览
又係禁晚市推💛外賣時間💖今日食性價比高既串燒店❤️💬泰式燒牛肉飯- $58我本身超鍾意食牛扒, 依個燒牛肉飯係可以滿足到我想食牛扒既心, 佢係用紐西蘭肉眼 , 肉好香嫩又入味, 加上醬料一齊食十分開胃😍 性價比高🔝 仲有少少青瓜同車厘茄伴送 好fresh 💬泰式燒豬頸飯- $58我覺得相比燒牛飯, 佢都幾好味, 不過不失, 正常發揮 🤪豬頸肉都幾爽口🤗💬串燒佢有個兩款串燒套餐架, 不過我揀咗自己岩食既~~ 兩串雞腎 $12@1一串五花腩 $15一串雞軟骨 $14三款都好正 🤪🤪🤪最鍾意係五花腩, 燒香咗既油香不得了😝Order飯佢會有汁配的, 我個人覺得佢哋個泰式青檸酸辣汁幾好味, 不過唔食辣既朋友就要小心了~~😂都有啲辣 另外個沙爹花生醬料係偏甜甜哋, 都幾好味 不過佢係醬料唔係汁 好快俾我ko了🥰
又係禁晚市推💛外賣時間💖今日食性價比高既串燒店❤️

💬泰式燒牛肉飯- $58

💬泰式燒豬頸飯- $58

💬串燒
佢有個兩款串燒套餐架, 不過我揀咗自己岩食既~~
兩串雞腎 $12@1
一串五花腩 $15
一串雞軟骨 $14
三款都好正 🤪🤪🤪最鍾意係五花腩, 燒香咗既油香不得了😝

2021-11-14 302 浏览
串燒燒得啱啱好,好Jucy,沙嗲汁好香甜,個人口味鍾意食辣,如果沙嗲汁有得加辣味更加好。泰式奶茶用熊仔樽超吸睛,所以都叫咗一支試吓,呢個泰式奶茶好飲,唔會太甜。另外包裝都非常之乾淨企理。
另外包裝都非常之乾淨企理。
2021-11-14
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 雞肉串
  • 泰式奶茶
  • 牛肉串
2021-10-13 186 浏览
前幾日經過堅尼地城,發現開咗間泰式外賣舖,自己特別鍾意食泰式串燒,所以梗係立即入去試吓啦😋 Order咗個6串combo餐,啱啱好可以每款都試到,分別係有牛、雞、豬,雞軟骨,雞腎同埋豬腩肉。原來係即叫先燒,等咗5分鐘多啲就有,醬有3款揀,我就揀咗沙嗲醬味,趁熱係舖頭門外即食🤤,D串燒實在太惹味,肉質醃得都算入味,而且燒完仍然有鎖實肉汁,呢一點會俾贊佢👍🏻因為我係出面食得太多又乾又鞋口既串燒😵‍💫 至於我至愛既沙嗲醬味道就好濃郁,最開心係有好多粗粒花生🥜係裡面,口感一流,又帶dd微椰香😍 串燒款款都好好味,首選係豬腩肉🐷超級香口,咬落又爽又脆一定要食!!! 睇番餐牌,仲有好多我至愛既燒豬頸肉飯,燒牛肉飯,泰式鳳爪沙律,大過手掌既燒魷魚,價錢同出面比係合理,比出面係平dd,真係要逐樣試🤣 真心推介呢一間,感覺到佢係用心製作,確實係好味❤️

Order咗個6串combo餐

真心推介呢一間,感覺到佢係用心製作,確實係好味❤️
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
  • 串燒combo