6天前
呢間討論度極高嘅人氣意粉咖啡店晚市排晒長龍,主菜餐牌選擇唔多,意粉等咗40分鐘 + 飲品等咗20分鐘先上😰 ❛ 經典卡邦尼煙腩肉麻花卷粉 classic carbonara casareccia ($138)卡邦尼係唔用忌廉嘅傳統做法,麻花卷粉掛汁,醬汁夠稠但係味道唔夠濃煙腩肉鋪喺面頭賣相精緻,但係成碟上菜嘅時候都唔夠熱😵❛ 白酒蒜片欖油大蜆意粉 spaghetti alle vongole ($138)意粉煮得恰到好處,唔會太油唔會太乾身,蜆肉鮮嫩多汁,意粉蒜味香同埋有微辣❛ 草莓巴斯克蛋糕 strawberry basque burnt cheesecake ($62)巴斯克主體比一般軟身個人覺得唔夠厚實,食落軟滑入面有啲草莓顆粒唔會太甜,上面有一層草莓忌廉❛ 抹茶鮮奶 iced matcha latte ($45)❛ 蘋果桂花梳打 apple osmanthus soda ($46)—ʜᴋᴅ $150-250 𝗉𝗉 𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: no𝙧𝙚𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩? no𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡: 7/10—📍 Sofi PASTA Co. 上環文咸東街6號地舖
煙腩肉鋪喺面頭賣相精緻,但係成碟上菜嘅時候都唔夠熱😵
—
ʜᴋᴅ $150-250 𝗉𝗉
𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: no
𝙧𝙚𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩? no
𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡: 7/10
—
📍 Sofi PASTA Co.
上環文咸東街6號地舖