2024-08-29 156 浏览
好欣賞佢嘅豆奶,好豐富嘅大豆味,而且質感濃厚,又滑又香,再配搭佢嘅斑斕咖央多士,夠熱嘅多士,溶咗嘅牛油同咖央,咬一口,非常好味味道,而且淡淡嘅牛油味,再加斑斕咖央嘅味道,實在係大滿足,口感非常豐富,層次感難以形容,再配返一啖豆漿,簡直就係絕配。佢嘅豆腐花,同樣精彩,非常之滑,加少少糖,簡直美味難忘。環境衛生整潔乾淨,交通非常方便,喺地鐵站對面,職員嘅態度非常之好,仲講解好多俾我聽,獲益良多,值得推薦。

佢嘅豆腐花,同樣精彩,非常之滑,加少少糖,簡直美味難忘。

2024-08-16 163 浏览
又返去前公司葵芳附近同個客坐低傾一陣嘢。之前行過新都會廣場四樓哩間豆奶飲品一直想試,佢都有好多款揀,不過唔想黃昏飲咖啡同飲啲甜底/糖漿嘢﹐於是響綠茶同玄米茶之間糾結咗一陣,最後都係揀穩陣綠茶有機豆漿($38)少甜少冰。綠茶粉加豆漿,綠茶味唔算太出,但豆香濃,而且真係唔甜,飲落順滑,手調飲品三十零蚊唔算貴。堂座啲枱比較細,店面光猛﹐望入去水吧收銀都幾乾淨。純粹好奇,唔知要日賺幾多先夠交租…? (目測都有唔少外賣單。)
又返去前公司葵芳附近同個客坐低傾一陣嘢。

堂座啲枱比較細,店面光猛﹐望入去水吧收銀都幾乾淨。
2024-08-12
2024-05-03 363 浏览
#太耐冇去葵芳 見到有個廣告牌先知新都會開左間有機豆奶甜品店 即刻去試一試先💫 店內有一幅好靚嘅插畫牆可以打卡📸今次試左💚抹茶有機豆奶身為抹茶控既我一見到呢杯就諗都唔洗諗🍵抹茶味好香濃 用左豆乳都好香滑唔會好甜 可以encore 👍🏻店鋪仲有好多口味 下次試下oreo 先~仲有支裝豆奶可以買走💓📍 SOYMYLK.CO (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場4樓493A號舖

#
💚抹茶有機豆奶

店鋪仲有好多口味 下次試下oreo 先~
仲有支裝豆奶可以買走💓

📍 SOYMYLK.CO (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場4樓493A號舖
2024-04-02 373 浏览
好舒服的小店,食了芝麻豆腐花,可選不同糖,薑糖、桂花糖都好食!糖分開上,好的色,仲要有一小杯淡豆漿俾你加入豆腐花之中,令豆腐花更加滑,本身佢個豆腐花已經好滑。其他飲品都好似好吸引,下次再去試吓,推薦!小店難做,覺得佢做得好有誠意,所以專登寫食評,唔係廣告,純街坊意見。
2024-03-23
2024-03-25 444 浏览
係葵芳新都會廣場,新開左一間有機豆奶甜品店。店內有一幅好靚嘅插畫牆好搶眼,係嚟自香港插畫家「JasonTommy小塗蛙」,畫左一杯豆漿由生產到入樽嘅製作過程,真係好特別啱晒打咭呀📸 🍵抹茶紅豆豆奶蓋 $48身為抹茶控必飲!抹茶和紅豆perfect match,抹茶味香濃,豆奶抹茶混合咗飲落更加平衡,加埋奶蓋入口更加香滑❣️🌼桂花咖啡豆奶拿鐵 $36豆奶做成的咖啡拿鐵,入口特別滑溜,桂花的清香好特別,女生大愛🫶🍪黑芝麻奥利奧加豆奶蓋 $46Oreo朱古力味濃郁,黑芝麻中和朱古力的甜,加埋奶蓋無得輸👍🏻🥛支裝純豆奶 (少甜/走甜) $28有機黑芝麻豆奶 (少甜/走甜) $38佢地既支裝豆奶用上有機豆做成,有少甜同無甜比你選擇,飲過你就知有幾香濃,絕對係健康首選,仲方便攜帶😍❄️黑糖雪花配豆腐花豆腐花可以跟個人喜好加入不同配料🥰(可加芋圓、小丸子、桃膠、珍珠、燒仙草、紅豆、紫米、涼粉、燕麥、水晶和咖啡啫喱)個人就最鍾意芋圓,煙煙韌韌口感十足😋
係葵芳新都會廣場,新開左一間有機豆奶甜品店。

🍵抹茶紅豆豆奶蓋 $48

🌼桂花咖啡豆奶拿鐵 $36

🍪黑芝麻奥利奧加豆奶蓋 $46

🥛支裝純豆奶 (少甜/走甜) $28

有機黑芝麻豆奶 (少甜/走甜) $38

❄️黑糖雪花配豆腐花

豆腐花可以跟個人喜好加入不同配料🥰
2024-02-20 462 浏览
葵芳新都會廣場最近開左一間以豆製品為主嘅甜品店。望一望餐牌,原來都有幾多選擇,有豆奶、咖啡同豆腐花,每款都好吸引好想試。因為想食奶蓋,最後叫左一杯黑芝麻奧利奧加奶蓋,甜度同冰量都有得揀,唔鍾意太甜嘅我叫左少甜少冰。黑芝麻味濃厚,,又有好香嘅豆奶味,奶蓋嘅甜味亦啱啱好,就咁食都唔會膩,感覺幾健康,自己飲完一杯都唔會有罪惡感😝😝鋪頭裝修簡潔,有少少位可以坐低慢慢飲,係行街行到攰又口渴嘅時候嘅唔錯選擇。

2024-02-04
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-02-19 310 浏览
相比起牛奶 個人一向更加鍾意豆乳 見到葵芳開咗豆乳店 專程去試吓!聽店主講品牌來自馬來西亞🇲🇾❝比利時朱古力豆奶 $32 飲開走甜嘅我都建議一定落糖 因為佢哋採用100%可可🍫 加無糖豆漿調配 就咁飲真係有啲寡 選擇少甜就啱啱好啦!相比起豆乳狂人 SOYMYLK .CO嘅杯裝豆乳比較輕盈 而且甜度嘅選擇亦比較多當日佢哋咁啱有提供支裝豆乳嘅試飲 發覺質感相比杯裝更為濃稠 鍾意濃稠嘅朋友可以選擇支裝!。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。SOYMYLK.CO葵芳興芳路223號新都會廣場4樓493A號舖。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

❝比利時朱古力豆奶 $32
比利時朱古力豆奶

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

SOYMYLK.CO
葵芳興芳路223號新都會廣場4樓493A號舖

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
2024-01-23 342 浏览
今日行過見到舖頭新開張,除咗豆奶類飲品,仲可以食自選配料嘅豆腐花。員工非常熱情招待,有提供小杯試飲,有原味無糖豆奶,以及黑芝麻豆奶。一入口非常驚艷,因為口感超級濃厚,有輕微顆粒口感。有見及此,我們立刻買了一杯黑糖豆奶蓋咖啡加仙草凍,當是飯後甜品。第一次嘗試豆奶蓋,味道較淡,但是質感較厚和滑,配上同樣低糖的咖啡,起到提神作用。仙草凍大粒彈牙,而且屬於健康食品,多食都唔怕。外賣拎走嘅黑芝麻豆奶,有超濃縮嘅感覺。可以揀無糖或少糖,客人可揀自己口味。下次有機會再來,一定要試試自選配料豆腐花!

仙草凍大粒彈牙,而且屬於健康食品,多食都唔怕。

下次有機會再來,一定要試試自選配料豆腐花!

2024-01-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 黑糖豆奶咖啡豆奶蓋配燒仙草凍
2024-01-05 287 浏览
某日經過葵芳新都會,見到有間新開既茶飲店,佢地主打豆漿飲品, 門口有得試飲, 咁就試下啦, 初時唔知點解會咁杰但好有豆味, 問左先知原來同一般豆漿唔一樣,係壓榨的方法造的。 飲完之後又覺得啲豆味唔錯, 啲豆味停留左係口入面好耐,會再次光顧的。另外亦有不同甜度選擇, 我比較喜歡無糖。仲有其他口味可以揀,如咖啡等,亦有豆花配合不同要求店舖都幾整潔, 特別喜愛佢塊featured wall, 唔知出自邊個手筆呢?下次都想試埋佢啲小食同三文治。

另外亦有不同甜度選擇, 我比較喜歡無糖。
仲有其他口味可以揀,如咖啡等,亦有豆花配合不同要求

下次都想試埋佢啲小食同三文治。
外卖自取