2019-12-16 2699 浏览
行到邊食到邊~中環。-朋友在12月不幹那份沉悶工作,拉我往中環蘭桂芳大吃一頓🤣。-環境:餐廳一角放滿音樂器材,還期待Live band表演。誰知道當天沒有呢!聽朋友說C ALL Star有份投資這餐廳,幸運的會遇見呢?!餐廳內佈置聖誕裝飾還放了一個大的紅色Bear Bear。窗外的景色是中環的夜景,喝著Cocktail,真寫意。-服務:這裏的侍應每逢上一道菜便解說菜的材料及建議吃法。等待客人吃完每一道菜後,才上第二道菜。完全沒有催促的感覺。HK$168 Baked Bone Morrow牛骨髓不僅香,而且味道非常好,再配上果酸及牛根,吃的時候用個勺子把裏面的油脂挖出。放在心裡烤脆的薄麵包上,口感是滑、Q彈及脆口感於一身。味道是甜、酸、鹹、油潤的。吃過一塊後會再接再厲。HK$248 Baccala Ravoili -Entree 亮黑色的墨魚汁雲吞皮,內裡包著鹹香的馬介休、青橄㰖同薯仔蓉。雲吞是手做的,雲吞皮是煙靭質感配上軟綿綿的內饀及裝飾的脆脆脆薯粗絲,豐富口感。-HK$498 10oz USDA Prime Rib Eye 銀魚柳牛油,海鹽焗牛骨髓,來自美國的頂級肋眼牛扒。吃的時候,
行到邊食到邊~中環。
朋友在12月不幹那份沉悶工作,拉我往中環蘭桂芳大吃一頓🤣。
窗外的景色是中環的夜景,喝著Cocktail,真寫意。

HK$168 Baked Bone Morrow
Bake  bone  marrow

Baccala    Ravoilo

銀魚柳牛油,海鹽焗牛骨髓,來自美國的頂級肋眼牛扒。吃的時候,將牛油及牛骨髓像塗麵包一樣,塗在牛扒上。即 溶 的 牛 油及海鹽焗牛骨髓便 成 為 美 味 的 香 汁 , 牛 扒 的 味 道 亦 因 此 變 得 複 雜 有 趣 , 回 味 無 窮 。
10oz  USDA  Reib  eye

我們點兩款飲品也是圍繞C AllStar的歌曲。HK$78愛您變成恨您及 HK$128夜幕天星CALLSTAR味道挺特別的。
愛您變成恨您
2019-12-12
Bake  bone  marrow
Baccala    Ravoilo
10oz  USDA  Reib  eye
愛您變成恨您
  • Baked  bone  Marrow
2019-12-14 601 浏览
下午去蘭桂坊又係另一番體驗 可以係一個舒適嘅環境享受lunch🍴 呢間bar夜晚仲有live band 不過我哋今次就選擇先試咗佢哋嘅午餐😚佢哋嘅lunch set非常豐富 有齊Appetizer Soup Main Course Dessert Drinks😌 Appetizer係一個温泉蛋沙律 半熟嘅溫泉蛋下面係暖暖既薯蓉 加上三文魚籽同橄欖油 味道好濃好creamy😋 湯就係蘑菇湯 同樣加咗橄欖油 飲落特別香濃👍🏻Main Course我地就揀左Eel Risotto同Seared Hokkaido Scallop😚 Eel Risotto好特別 用上蒲燒鮮魚醬汁做Risotto 香濃帶甜味 比較少食到 加上日式壽司用到既醃蘿蔔好fusion 又可以減低膩既感覺👅 Seared Hokkaido Scallop 除左有2大隻煎香左既元貝 仲有藜麥沙律同粟米蓉 加左粟米蓉甜甜地都幾好味👍🏻甜品有手工製Tiramisu 味道很好 有別於平時食到既Tiramisu 呢到面頭既Cream cheese唔係雪到硬身 仲係流質 好creamy好香芝士味 最特別嘅係佢地加左爆炸糖 好刺激🤩 加

湯就係蘑菇湯 同樣加咗橄欖油 飲落特別香濃👍🏻

加$48仲可以飲番杯Sparkling Wine 正🌟
2019-12-14 409 浏览
今日約咗朋友去大館去之前就睇吓附近有咩好食啦所以就黎到呢間有好多好平嘅餐廳呢度午市嘅時候比較少人但相信到咗夜晚應該都好旺場因為呢度仲有live嘅舞台會有人唱歌表演所以相信到晚試試應該會全場滿座午市套餐都會跟一個餐包餐包極有可能係homemade 一定唔係嘉頓麵包麵包嘅質地非常軟熟加上橄欖油之後就更加好味Daily soup 椰菜花忌廉蘑菇湯可以好肯定咁話俾你聽呢個湯係即叫即整所以等候嘅時間都會比較耐但係味道絕對唔會令你失望香濃嘅忌廉蘑菇味再加上椰菜花呢個健康配搭飲完好想再要多一碗Daily salad 芝士魚子半熟蛋薯仔沙律呢個沙律同平時食開嘅真係好唔同平時食開嘅都會以蔬菜為主而呢個沙律偏偏就冇任何嘅蔬菜🥬反而全部都係芝士同薯仔食落口亦都係暖暖地魚子入口即溶半熟蛋晶瑩剔透咬開咗之後竟然係流心蛋黃所以呢個沙律真係相當有驚喜完全打破咗我對傳統沙律嘅觀念USDA Prime ribeye $248牛扒揀咗五成熟生熟程度煮得啱啱好上面鋪滿左火箭菜再加上紅菜頭疼紅菜頭嘅汁成為左天然嘅調味料令到食牛扒嘅時候更加開胃牛肉嘅質感非常好亦都好友牛肉嘅味道而令我意想不到嘅係估唔到個薯仔真係好好食薯仔係切左
今日約咗朋友去大館

整好之後再拎去焗
所以薯仔外層略脆
而中間千層嘅感覺
亦都令口感帶來新鮮感

無論賣相,味道,甚至連口感
全部都攞到滿分💯

聖誕或者倒數
都好大機會會再嚟渡過

2019-12-07
2019-12-11 285 浏览
今日去中環同fd lunch順便傾下一個trip行程, 實係揀LKF貪地點方便, 但又想環境靚而靜, 就去其中一間想去list嘅bar x restaurant啦🤩. >豐富嘅lunch set包括南瓜包, 日式糖心蛋同餐湯, 餐茶選擇夠唒多, 是日有四款main course揀, 入座時會serve三款水: still, sparkling, tap, 好有fine dining感覺. >南瓜薑湯原個南瓜🎃加入薑打成嘅濃湯一點湯渣都無, 口感勁幼滑味道超級甜呢, 天氣咁凍, 有薑味嘅湯零舍暖胃.>日式糖心蛋x魚子x泡沫薯仔🥔有驚喜嘅開胃菜👍🏻, 半流心嘅糖心蛋以打成泡沫嘅薯仔襯托, 加上一粒粒薯仔嘅口感, 配合大粒魚子咬破嘅咸香, 幾重味道優雅地勁match. >鰻魚意大利飯 (HKD218)意大利飯大多數都忌廉汁高滑底一定無失手, chef以蒲燒汁燴意大利米配鰻魚li個創新配搭, 意大利飯並無燴得太腍口感非常正宗帶點Q彈感). 鰻魚大大片蒲燒汁味道勁濃, 當中醃漬大根(白蘿蔔)切成粒粒, 每一口意大利飯總有一兩粒醃大根酸酸的味道, 大大減低食riso

日式糖心蛋x魚子x泡沫薯仔🥔
日式糖心蛋

鰻魚意大利飯 (HKD218)
鰻魚意大利飯

意大利飯大多數都忌廉汁高滑底一定無失手, chef以蒲燒汁燴意大利米配鰻魚li個創新配搭, 意大利飯並無燴得太腍口感非常正宗帶點Q彈感). 鰻魚大大片蒲燒汁味道勁濃, 當中醃漬大根(白蘿蔔)切成粒粒, 每一口意大利飯總有一兩粒醃大根酸酸的味道, 大大減低食risotto嘅heavy感👍🏻.
美國肉眼扒 (HKD248)
美國肉眼扒

感覺並唔係非常大塊嘅肉眼扒其實食完好飽. 我prefer五成熟, 切開exactly我想要嘅內裡有點紅而外邊位煎脆嘅, 值得讚讚讚係整塊肉眼扒完全食唔到筋位, 五成熟點切都一咬就咬得開, 食材真心高質. 面頭金黃色切片焗薯仔🥔好好味, 薯仔焗得又香又夠腍身仲好有層次感呢.
餐茶我地飲熱檸水同earl grey tea, 温馨提示order時一次過嗌埋因為個茶以100度熱水沖泡唔攤一陣熱到飛起, 佢以玻璃茶壺serve, 邊吃邊飲就perfect.
Earl  grey

餐廳lunch hour坐到全滿, 事先book枱先有個靚靚窗口景位jaaa. 另一邊係個set好樂器嘅表演stage, 夜晚黎食一定更有氣氛.
2019-12-11
日式糖心蛋
Earl  grey
  • 美國USDA肉眼扒
2019-12-10 208 浏览
少有地去法國餐廳。突然想浪漫下。開得係中環應該都吾差。一入去好柔和既燈光,約會一流!餐廳入面仲見到有一set樂器。以我推斷應該都有live band。但平日黎所以應該未必有。叫完野食,staff就會上左包先。Baked Bone Morrow 薄多士 配 秘制牛骨髓薄多士 就無乜好介紹個牛骨髓都幾特別,有牛既香味,亦有少少既果香,就咁食就可能有少少油。但配返個薄多士,都真係幾夾!少少油既牛骨髓配少少干既薄多士。岩岩好!互補不足!出面既餐廳吾多地方有牛骨髓食。所以 推薦!!!Pappardelle White Bolognese其實佢就係一個闊條麵。但就係用最classic既做法去整!問左staff佢有豬有牛仲有奶去整。佢呢個好有咬口,但並吾係未熟個隻!對於想食有咬感既人,係好正既!所以我就好鐘意!相信呢個就係佢既classic之處!仲有!吾好以為佢細細碟。食完都好飽!可能因為係闊條既關係。Sauvignon Blanc New Zealand對白酒有少少了解既話,見到個白酒list就只有Sauvignon 比較無咁甜。所以我就叫左呢個啦。總體,呢間係一間有質素既餐廳。質素同價格係正比!

少有地去法國餐廳。突然想浪漫下。
開得係中環應該都吾差。
一入去好柔和既燈光,約會一流!
餐廳入面仲見到有一set樂器。
以我推斷應該都有live band。
但平日黎所以應該未必有。

叫完野食,staff就會上左包先。

Baked Bone Morrow
薄多士 配 秘制牛骨髓
薄多士 就無乜好介紹
個牛骨髓都幾特別,有牛既香味,
亦有少少既果香,就咁食就可能有少少油。
但配返個薄多士,都真係幾夾!
少少油既牛骨髓配少少干既薄多士。
岩岩好!互補不足!
出面既餐廳吾多地方有牛骨髓食。
所以 推薦!!!

Pappardelle White Bolognese
其實佢就係一個闊條麵。
但就係用最classic既做法去整!
問左staff佢有豬有牛仲有奶去整。
佢呢個好有咬口,但並吾係未熟個隻!
對於想食有咬感既人,係好正既!
所以我就好鐘意!
相信呢個就係佢既classic之處!
仲有!吾好以為佢細細碟。
食完都好飽!可能因為係闊條既關係。

Sauvignon Blanc New Zealand
對白酒有少少了解既話,見到個白酒list
就只有Sauvignon 比較無咁甜。
所以我就叫左呢個啦。

總體,呢間係一間有質素既餐廳。
質素同價格係正比!
值得去食!下次有機會會再黎!
2019-12-07 258 浏览
Spark Bar & RestaurantEnvironment: ★★★★★Service: ★★★★★Taste: ★★★★★It was a special lunch arranged by my family on a beautiful Saturday. The restaurant is situated in Central, on the 4th floor of a nice building at Lan Kwai Fong. We take a 5 minutes’ walk from the Central MTR station to reach it.We did some research and saw some good reviews of Spark Bar & Restaurant. We made our reservation in advance as there were only about 20 seats in total.I have to say this is a remarkable fusion meal. It s
Spark Bar & Restaurant
Environment: ★★★★★
Service: ★★★★★
Taste: ★★★★★

I have to say this is a remarkable fusion meal. It started with a refreshing appetizer – the “Japanese Soft Boiled Egg”. The egg has a very runny yolk and is cooked in a Japanese souse. It is served in a creamy potato foam and salmon roe.

It is then followed by a rich, creamy cauliflower soup in stylish plates.

We had the “Eel Risotto” and “Potato Cappelletti” as our main course. I am surprised by their home made cappelletti which is served with smoked cheese, spicy chorizo and a stunning souse. On the other hand, the risotto is a bit salty and solid.

Overall we are surrounding by relaxing light music and an elegant restaurant setting. The staff is nice and helpful. We will definitely visit again.

🔛🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️
中環蘭桂坊雲咸街29號LKF 29 4樓
2019-12-07
  • Cuttlefish
  • Bread
  • Ham
  • Cheese & Truffle "Tramezzino"
  • Buffalo Wings
  • Baked Baby Pork Leg French Style
  • Chitarra
2019-12-06 250 浏览
今天放假,想食好西,睇open rice搵到spark bar 呢間餐廳,評價幾高,很多人推介海膽意大利飯,一試無妨, 上到餐廳環境真的很好,可能因為過了午膳時間所以較清靜, 侍應安排我們坐窗口位,十分合我心意,經過她們的介紹,最後點了肉眼扒餐和帶子餐,加了一份海膽意大利飯,頭盤都有驚喜溫泉蛋沙律很精緻,牛尾什菜湯,好飲,夠熱,聽著悠悠的歌聲,望著窗外的景色,十分寫意,當我期待主菜的時候,我聽到待應同女廚師講我們是專程來食海膽意大利飯的,但女廚師竟然話專程來關我X事咩,是講粗口, 後來待應走出來同我們道歉話海膽來唔到貨,升級藍蟹肉取代好嗎?味道都很夾的,並說很抱歉這麼遲才通知我們,其實我知道她都是剛剛才收到通知,所以她都無奈,亦見她十分有誠意,一直招呼都很親切,所以接受了,到主菜來,意大利飯沒有令我失望,很濃味,好食,可惜肉眼扒我點了5成熟,似7成熟, 毫無血水,另一位成熟的待應馬上幫我們更換,但我又聽到女廚師講,要生d就唔好話要5成熟啦,我相信她忽略了餐廳是開放式廚房,她的對答我是聽到的,心裡不是味兒,難度當我未食過牛扒嗎,成熟待應好識做,送甜品俾我地,但已一肚氣,所以拒絕了,平心而論,餐廳環境好好,2位待應服務周到 ,食物味道不錯,開放式廚房本是賣點,但不時聽到廚師粗言穢語 ,一個優美環境,實在大煞風景!
2019-12-03
2019-12-05 210 浏览
中環Fringe Club 對面嘅Spark Bar & Restaurant , 晚上有live band 表演,但即使你唔係為了享受音樂而來,呢度嘅食物質素同環境都好好。餐前麵包及橄欖油,麵包帶點番茄香味。Baby potato salad ($138)選用本地bb薯仔,酸青瓜,蛋黃醬,蛋白及味道更勝Parma ham的San Daniele ham,配料豐富,味道亦唔錯。Pappardelle White Bolognese ($178)自家製寬條麵加包含了牛、豬及雞肉製成的肉醬,以及牛清湯熬製3小時的白汁,入口好濃厚芝士味,而且自家製pasta好新鮮,口感更優。Sea Urchin & Abalone Risotto ($398)一個包括墨魚脆漿、慢煮鮑魚、海膽的意大利飯,入口香濃微辣,有好rich的龍蝦味,非常回味。

餐前麵包及橄欖油,麵包帶點番茄香味。

Baby potato salad ($138)

難得小妹接我收工,梗係要帶佢食好嘢啦!😏用openrice search中環有咩好西食嘅時候,見到有間西餐廳「Spark Bar & Restaurant」名列前茅,價錢又唔貴,就試吓啦!餐廳環境優雅,仲有個live band stage,不過我我哋去個日係平日,所以就冇live band註場啦,如果要睇live band,就要星期五啦!見到佢有新鮮生蠔,係小編嘅favourite!❤️梗係唔可以錯過啦!😏是日生蠔$68一隻,價錢都算合理,我order左各一,法國聖庭爾 Sentinelle 入口creamy,清淡而有鮮味。Ostra Regal即係愛爾蘭西北部登那格爾灣,蠔肉飽滿,入口有海水鹹鮮,中間滲出甜味,餘韻更有榛子香。整體來說,生蠔都幾新鮮,值得一試。🌟推薦❗️ Heirloom Cherry Tomato & Crab Salad($188) 作為一道前菜來說,係有d貴,不過味道係唔錯嘅,法國車厘茄冇基因改造過,香甜可口,藍蟹已經拆咗肉,一梳梳,鮮甜又有咬口,加上酸酸甜甜嘅迴香醬汁好開胃!😋Pappardelle White Bolognese($238)店家介紹說呢個肉醬用
難得小妹接我收工,
梗係要帶佢食好嘢啦!😏
用openrice search中環有咩好西食嘅時候,

餐廳環境優雅,
仲有個live band stage,
不過我我哋去個日係平日,
所以就冇live band註場啦,
如果要睇live band,就要星期五啦!
餐包

見到佢有新鮮生蠔,
係小編嘅favourite!❤️
梗係唔可以錯過啦!😏
是日生蠔$68一隻,價錢都算合理,
我order左各一,
法國聖庭爾 Sentinelle 入口creamy,
清淡而有鮮味。
Ostra Regal即係愛爾蘭西北部登那格爾灣,
蠔肉飽滿,入口有海水鹹鮮,
中間滲出甜味,餘韻更有榛子香。
整體來說,生蠔都幾新鮮,值得一試。
生蠔

作為一道前菜來說,係有d貴,
不過味道係唔錯嘅,
法國車厘茄冇基因改造過,香甜可口,
藍蟹已經拆咗肉,一梳梳,鮮甜又有咬口,
加上酸酸甜甜嘅迴香醬汁好開胃!😋

店家介紹說呢個肉醬用咗三種肉:雞肉、牛肉、豬肉,和牛湯慢煮三小時而成,
味道確實唔錯!
肉香味美,口感十足,
自家製嘅闊條麵幾有咬口,
不過小編就覺得唔係好夠al dente。
Pappardelle White Bolognese
生蠔
🔸Sea Urchin & Abalone Risotto果然冇令我失望🤤新鮮海膽 慢煮鮑魚粒超濃郁龍蝦汁煮risotto 每粒米飯🍚都被精華緊緊包住好好食呀🧡面頭一塊塊墨魚脆脆更加增添口感.🔸Pappardelle White Bolognese(homemade)自家製手工闊麵 份外煙韌彈牙用牛奶、牛清湯 熬煮三小時滿滿的香濃芝士讓你不捨得放手.🔸Heriloom Cherry Tomato & Crab Salad通常蟹肉沙律🥗都係得個好細篤蟹肉「碎」但這裏的真的蠻有驚喜唔止多 而且肉質結實鮮嫩唔太碎還用上法國🇫🇷三種車厘茄吃得出誠意來Spark Bar & Restaurant 身為樓上舖 環境優雅還有浪漫燭光🕯️配live band🎷🎻想係老蘭想搵個靜靜地嘅地方傾計 其實唔難————————————————————

🔸Sea Urchin & Abalone Risotto
果然冇令我失望🤤
新鮮海膽 慢煮鮑魚粒
超濃郁龍蝦汁煮risotto
每粒米飯🍚都被精華緊緊包住
好好食呀🧡
面頭一塊塊墨魚脆脆更加增添口感

自家製手工闊麵 份外煙韌彈牙
用牛奶、牛清湯 熬煮三小時
滿滿的香濃芝士讓你不捨得放手

通常蟹肉沙律🥗都係得個好細篤蟹肉「碎」
但這裏的真的蠻有驚喜
唔止多 而且肉質結實鮮嫩唔太碎
還用上法國🇫🇷三種車厘茄
吃得出誠意來

還有浪漫燭光🕯️配live band🎷🎻
想係老蘭想搵個靜靜地嘅地方傾計 其實唔難
————————————————————
2019-11-25 358 浏览
星期六中午嘅蘭桂坊特別寧靜,如果想好悠閑咁食個午餐呢到fit晒!呢間餐廳C All Star有份投資,聽講星期五六晚仲有live band,好彩嘅話仲會聽到佢地唱歌!店員先送上麵包做前菜,麵包烘過暖暖地,質感鬆軟,點橄欖油食好開胃Pappardelle White Bolognese ($238)看似平平無奇嘅意粉,原來肉碎用咗成三種肉整,包括豬肉、牛肉同雞肉,醬汁由牛腩清湯加牛奶煮成,芝士十分濃郁,闊條麵係自家製,煙韌有咬口,份量睇落以為好少咁,但食到最後都幾飽肚

2019-11-23
  • Pappardelle White Bolognese
2019-11-16 269 浏览
Ham, Cheese & Truffle Tramezzino🥪 $158揀左呢個推薦嘅Appetizer,有火腿,黑松露,芝士,一上菜已經好大陣黑松露味😍個火腿用左煙豬頰肉,超香又足料!諗起都流口水🤤.pappardelle white bolognese🍝 $238用左三種肉,牛肉、豬肉同雞肉再加入牛奶慢煮,闊條麵煮得好入味,本身見到份量有d少,食食吓原來都幾飽肚😋.Ps 佢哋逢星期五都有live band 表演添🥳.Spark Bar & Restaurant📍中環蘭桂坊雲咸街29號LKF 29 4樓

Ps 佢哋逢星期五都有live band 表演添🥳
Spark Bar & Restaurant
📍中環蘭桂坊雲咸街29號LKF 29 4樓
1K
2019-11-11 3022 浏览
Spark Bar & Restaurant 一入到門口就見到有live band setting, 我都FF過C Allstar都會係度, 不過果晚咁岩冇人唱。我地appetizer, pasta, 同main course 各揀左一款, 再加上signature cocktail C Allstar, 成餐飯都好滿足呀!每碟上菜時waiter都會同我地介紹下材料同做法, 好貼心Baked Bone MarrowD骨髓加左果jam, 用黎搽包, 煙煙韌韌又酸酸地好開胃。Beetroot Gnocchetti好重blue cheese味, 個汁又係酸酸地, 個pasta本身用紅菜頭整, 唔算好重味, 偏清新, 不過如果再韌D就好!C Allstar係signature cocktail呀, 佢其實仲有同名mocktail, 兩款都係secret recipe, 又係酸甜味, 好fresh, 又唔會得個甜字好漏咁, 好味。Braised French Baby Milk Fed Lamb Belly介始時話係用法國BB羊, 好似好殘忍咁, 不過真係好好食。個lamb好入味, 煮得林得黎又

每碟上菜時waiter都會同我地介紹下材料同做法, 好貼心

Baked Bone Marrow
D骨髓加左果jam, 用黎搽包, 煙煙韌韌又酸酸地好開胃。

Beetroot Gnocchetti

C Allstar

介始時話係用法國BB羊, 好似好殘忍咁, 不過真係好好食。個lamb好入味, 煮得林得黎又好有肉質, D配菜係蘿蔔同豆, 老實講我平時係麻麻, 但佢都煮得好好, 個汁仲正, 係用黎點包食嫁, 100分

Bread
Baked  Bone  Marrow
Beetroot  Gnocchetti  -  Half
Braised  French  Baby  Milk  Fed  Lamb  Belly
C  Allstar
Baked  Bone  Marrow
C  Allstar
  • Baked  Bone  Morrow
🤔幾多對持續愛到幾多歲?C ALL STAR唱歌好聽就係好人都知,🤩而佢地有份投資既餐廳一樣咁高質!餐廳位於中環雲咸街,裝潢由內到外都是走⚙️型格工業風,而餐廳內仲有stage, 😣可惜用餐當日撞唔啱有live band~打開menu,細看之下,大部分菜式都加入咗fusion元素,令其更具吸引力!上菜前,侍應先送上麵包+olive oil~ 🍞烤過的麵包微脆微熱,本身已有淡淡的番茄味,故不用”醋加油”, 沾些olive oil已經好好味。Oysters ~ 係seasonal selection, 品種名稱已忘了,🤤反正就是來自法國🇫🇷、新鮮爽脆、海水味又濃吧~.•••APPETIZERS•••🦑Cuttlefish~墨魚經過慢煮處理再薄切,爽口得嚟完全唔韌,配上新鮮海膽(係好鮮甜!)、三文魚籽、柚子泡沫及拌以明太子醬,多重口感非常特別!🥗Heirloom Cherry Tomato & 🦀Crab Salad~Blue crab meat的鮮、Cherry tomato的甜,拌以微酸的特製沙律醬汁,好fresh好醒胃!.•••MAIN COURSE•••🐟Baccala Ravioli
🤔幾多對持續愛到幾多歲?

•••APPETIZERS•••
🦑Cuttlefish~
cuttlefish

Heirloom Cherry Tomato & Crab Salad~

•••MAIN COURSE•••
🐟Baccala Ravioli~
一個好surprise既主菜, 烏黑的意大利雲吞皮(應是墨魚汁吧), 包著黑鱈魚及青橄欖,味道香濃,上面舖滿自家製脆炸薄脆薯片,有半份及的主份選擇🤗
Baccala Ravioli

🐥Sous Vide France White Spring Chicken Roll~
嫩滑春雞肉卷、配以風乾豬面頰肉及毛豆,浸在已調味的Potato Foam,非一般的法式風味~

呢度既🍸special cocktails/Mocktails都以經典流行歌命名,如🎼<怪妳過份美麗>、<愛是永恆><野孩子>等,當然唔少得C ALL STAR的歌la~
我今次就試咗<野孩子>, 酸酸甜甜但略嫌普通~
野孩子

啱啱係我地對面枱有客人生日,靚仔server哥哥仲為客人即席🎸🎤大唱生日歌tim~ 👍🏻好窩心的舉動呀~

希望下次嚟試埋佢地既招牌菜~牛骨髓Ribeye 同Tilefish 😊
2019-09-23
cuttlefish
2019-10-28 392 浏览
商務午餐.朋友推介.期望越大.失望越大.性價比低1.因為其晚餐及live band(聲稱間吾中有C-all-Stars)名氣所以訂枱一嚐,但⋯⋯2.中午12點左右入座,個女侍應只用招3枱共7個食,但依然滾水淥腳,3.前菜冷三文魚腩粒沙律一般4.南瓜蓉湯靚5.Ribeyes牛扒要「raw」竟然吾見紅(血),食扒無扒刀6.手工Tiramisu超靚7.奶茶咖啡保持水準8.除非有其他合理誘因,否則好難再光顧
商務午餐.朋友推介.期望越大.失望越大.性價比低

前菜冷三文魚腩粒沙律一般
南瓜蓉湯靚
Ribeyes牛扒要「raw」竟然吾見紅(血),食扒無扒刀
手工Tiramisu超靚
奶茶咖啡保持水準
除非有其他合理誘因,否則好難再光顧
2019-10-28