2024-06-13 76 浏览
旺角最近開了一間樓上女僕餐廳可以跟女僕一起食嘢,也有表演當然還有女僕對食物施加魔法啦~~一入餐廳門口女僕就以熱情日文歡迎客人~他們各自角色扮演服裝也十分可愛❤️晚餐方面,有兩個特別套餐選擇「特別套餐 Set A」 $188「沙律、A類主菜、小食、飲品」「特別套餐 Set B」 $168「沙律、B/C類主菜、小食、飲品」價錢不同其實在於主菜的類別不同可以各自選擇自己喜歡的主菜~~主食蟹肉什菇忌廉燴飯這個主食是由女僕跟我們推薦的新鮮的蟹肉搭上濃郁的忌廉醬汁,再配以燴飯蟹肉的香甜與香菇的鮮美相互融合,讓整道菜更美味香蒜蝦菠菜忌廉汁意粉🍝小食拼盤任選兩樣或加$20可選三款選擇了「雞翼、炸花枝丸丶炸魚柳和黑松露薯條」外脆內嫩,又夠Juicy,私心必吃炸花枝丸Steamy Manor(旺角)📍旺角彌敦道726號7樓
旺角最近開了一間樓上女僕餐廳
可以跟女僕一起食嘢,也有表演
當然還有女僕對食物施加魔法啦~~

一入餐廳門口
女僕就以熱情日文歡迎客人~
他們各自角色扮演服裝也十分可愛❤️

晚餐方面,有兩個特別套餐選擇
「特別套餐 Set A」 $188
「沙律、A類主菜、小食、飲品」
「特別套餐 Set B」 $168
「沙律、B/C類主菜、小食、飲品」

價錢不同其實在於主菜的類別不同
可以各自選擇自己喜歡的主菜~~

主食
蟹肉什菇忌廉燴飯
這個主食是由女僕跟我們推薦的
新鮮的蟹肉搭上濃郁的忌廉醬汁,再配以燴飯
蟹肉的香甜與香菇的鮮美相互融合,讓整道菜更美味
香蒜蝦菠菜忌廉汁意粉🍝

小食拼盤任選兩樣或加$20可選三款
選擇了「雞翼、炸花枝丸丶炸魚柳和黑松露薯條」
外脆內嫩,又夠Juicy,私心必吃炸花枝丸

Steamy Manor(旺角)
📍旺角彌敦道726號7樓

2024-06-11 51 浏览
剛去咗一間女僕Cafe,真係超級有特色!首先入場就感受到似魔法漫畫風,店員都係穿住清純女僕裝,態度超級款待,真係好有Feel!食咗兩個套餐,首先就係沙律,新鮮蔬菜再配合芝士碎同英式沙律醬,清新爽口,簡直就係夏日消暑必選。接住嚟就係檸檬大蝦意粉,麵條QQ又滑,大蝦肉質鮮甜,再加埋香濃檸檬汁,酸甜適中,夠回甘漢堡包麵包酥脆香口,裡面有牛肉burger、芝士、生菜,每一種配搭都恰到好處,加埋薯條,配上香濃,蛋黃醬,真係齒頰留香!最後就係一些小食,包括鹽酥雞、香腸同手打蝦餅,每一件都炸得金黃酥脆,真係食到停唔到口!最後,就係一杯清新可口嘅荔枝soda解膩又消暑,真係令人一試難忘!

剛去咗一間女僕Cafe,真係超級有特色!

食咗兩個套餐,

漢堡包麵包酥脆香口,裡面有牛肉burger、芝士、生菜,

2024-06-10 30 浏览
一直都想黎試下但係一直冇搵到時間今日朋友當值過黎順便搵下佢,之前仲留左貓店長的cheki不過冇時間過黎攞,不過唔知點解今日限死左個套餐唔可以點表演餐要額外買直筆宿題同埋表演卷,不過都新開冇幾耐嘅maid cafe個主題目前為止係全香港maid cafe我最鍾意嘅,希望可以越來越好

2024-06-10
2024-06-06 46 浏览
之前食過卡邦尼意,雞排飯,連其中一名女僕都食過的擔擔面都超級正唔止咁,女僕又nice,又唱得跳得,仲會打鏢,太正呀人間界的打工仔,放假中的旅行家,我真心私心推介的好地方
唔止咁,女僕又nice,又唱得跳得,仲會打鏢,太正呀
人間界的打工仔,放假中的旅行家,我真心私心推介的好地方
  • 擔擔面(午市餐)
📍Steamy Manor (旺角)旺角彌敦道726號7樓之前同朋友去日本有去過女僕cafe,覺得幾有趣,見呢間新開,又想去體驗下,原本視覺為主,點知個味覺好有驚喜,啲嘢食好好味,真係睇得又食得,我指嘢食,服務仲親切👉套餐B💰$168😋😋😋😋.8/5冬陰功海鮮飯呢個海鮮飯真係超驚喜,好香濃冬陰功味,酸酸辣辣,又唔會太濕,仲要超多海鮮,爽口又彈牙,仲要份量超多,好味到成個食哂雞翼外脆內嫩,又夠Juicy,必吃炸花枝丸超新鮮弾牙,咬落有花枝粒粒,炸到金黃色,睇見到想食Latte好多奶泡,味道偏淡👉套餐C💰$168😋😋😋😋.7/5吉列豬扒三文治麵包烘到金黃鬆脆,夾住大大件吉列豬扒,見到都流口水,咬落脆卜卜,豬扒又多汁,配埋沙律同沙律菜,解去油膩鹽酥雞粒份量多,炸到好香口,慢慢食,邊食邊欣賞女僕雞翼大大隻,每人食兩隻已經好滿足焦糖咖啡厚厚一層奶泡,微微焦糖味,回頭:yesyesyes!女僕細心又親民,又會係嘢食上施魔法,真係好kawaii呢
📍Steamy Manor (旺角)
旺角彌敦道726號7樓

👉套餐B
💰$168
😋😋😋😋.8/5
冬陰功海鮮飯

雞翼
外脆內嫩,又夠Juicy,必吃

炸花枝丸
超新鮮弾牙,咬落有花枝粒粒,炸到金黃色,睇見到想食

Latte
好多奶泡,味道偏淡

👉套餐C
💰$168
😋😋😋😋.7/5
吉列豬扒三文治

鹽酥雞粒
份量多,炸到好香口,慢慢食,邊食邊欣賞女僕

雞翼
大大隻,每人食兩隻已經好滿足

焦糖咖啡
厚厚一層奶泡,微微焦糖味,

2024-05-28 106 浏览
Steamy Manor 係旺角新開左呢間女僕Cafe店特登過嚟朝聖嚟到門口,女僕就好熱情用日文歡迎我哋而且佢哋都有各自嘅角色扮演服裝真係好可愛(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)我哋都叫咗晚餐set食物未上嚟之前女僕好熱情走過來我哋張枱同我哋玩遊戲亦都周不時用日文講一啲讚美嘅說話嚟咗一個飲品女僕問我哋想唔想好飲啲我回答咗「想」佢就教我講咗一句日文嘅魔法語真係好有置身係動漫嘅感覺當日總共見到三位女僕全部都好可愛,好靚女有機會會再上嚟玩遊戲不過食物質素就真係有待改善( ・᷄ὢ・᷅ )
Steamy Manor

係旺角新開左呢間女僕Cafe店
特登過嚟朝聖

嚟到門口,女僕就好熱情用日文歡迎我哋
而且佢哋都有各自嘅角色扮演服裝
真係好可愛(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

我哋都叫咗晚餐set

我回答咗「想」
佢就教我講咗一句日文嘅魔法語
真係好有置身係動漫嘅感覺
當日總共見到三位女僕
全部都好可愛,好靚女
有機會會再上嚟玩遊戲
不過食物質素就真係有待改善( ・᷄ὢ・᷅ )
2024-05-28 47 浏览
上回出星鐵陣剛剛撞正午飯時間,我就本住東張精神衝住試食上回試左個雞排飯,真心好食,有啲steam punk maid, 唔使加一,有鏢打,仲有水吹比我呻 今回食個卡邦尼意 仲有茄汁畫 正
上回出星鐵陣剛剛撞正午飯時間,我就本住東張精神衝住試食
今回食個卡邦尼意 仲有茄汁畫 正
2024-05-24 72 浏览
店舖面積都幾大 一入到黎 就會有女僕同客人講歡迎回家感覺好溫馨 女僕十分有禮 會主動介紹menu 同收費可以同女僕玩遊戲同扔飛標仲可以一齊唱K或者彈樂器全店均由女僕打理 有女僕即叫即整手作料理❤️女僕咒語注入萌萌好吃魔法 有女僕畫上既愛心蛋包飯與女僕談心或拍照更可以升級為同女僕一對一聊天🫶🏻🫶🏻🫶🏻餐廳有大量日本動畫、遊戲相關的活動可以同女僕咖啡廳內的女服務生顧客一齊參與唔同Cosplay活動,感覺新奇有趣😁與女僕的各式互動,如拍照、一齊打機或者一齊欣賞日本動畫等,成個過程都好開心,好僕去左轉日本咁👍👍👍
店舖面積都幾大

有女僕即叫即整手作料理❤️
女僕咒語注入萌萌好吃魔法
有女僕畫上既愛心蛋包飯
與女僕談心或拍照更可以升級為同女僕一對一聊天🫶🏻🫶🏻🫶🏻

餐廳有大量日本動畫、遊戲相關的活動

用餐优惠
試食活動
2024-05-21 51 浏览
地點位於旺角市中心,交通方便易搵,環境舒適優雅,舖面幾大,很闊落,服務招呼周到,女僕很可愛😍,中午的lunch set價錢都算可以,性價比高,食物味道很好,令人放鬆愉快!🥰😋 #美食 #餐廳 #享受
照燒汁雞扒蛋飯
2024-05-21
午餐
照燒汁雞扒蛋飯
2024-05-20 37 浏览
女僕車厘子服務態度非常好,人靚聲甜,很積極。入座和結帳時都很親切友善。餐點迅速,很細心調製飲品。可以嘗試其他餐廳沒有的體驗!!環境氣氛不錯,十分美觀的裝修,看得出來十分用心。冷氣溫度剛剛好,餐廳音樂好聽,主要係現時流行的J-Pop Music。餐廳內置還設有飛鏢機,空閑的時候可以可以體驗射飛鏢的樂趣。午餐時段去嘗試吉列豬扒擔擔麵,份量剛剛好不會太多不會太少,很濃厚花生醬味,吉列豬扒皮薄肉多。價廉物美CP值高

吉列豬扒
擔擔面
吉列豬扒
擔擔面
  • 吉列豬扒擔擔麵
2024-05-20 92 浏览
今日因為有限定既推當值(即係支持緊既地下偶像),所以黎左呢間CAFE比起坊間既MAID CAFE,呢到樓底高,座位超級舒適,而且仲有好欣勤既服務員(超級可愛既服裝)(同埋超有禮)入到門口,會有可愛既MAID 黎接待你同帶位~坐低左之後,如果第一次黎既客人佢地都會慢慢同你講解餐廳守則同有既SET等等~~不過大家要留意消費伴隨住時間限制,所以可能要留意時間我講要留意時間係因為,佢地既出既餐實在太豐富了餐廳有5個SET ,我簡左最平既168 SET(一個主食*有多款飯,意粉選擇,另外佢竟然有漢堡包餐!!!!,另外仲有跟兩款小食,加少少錢仲可以有3款,唔好睇佢講小食以為好少...個份量多到一個點,另外仲有多款特飲選擇)其他既SET 都因應客人需要而設的,大家可以去睇睇MEUN~~~短時間內塞咁多野落肚.90分鐘真係有D辛苦,同埋如果你想加時坐耐D,再叫野飲野食都未必食得落,特別係如果你好想同可愛既MAID 們傾耐D交流下既話,90分鐘真係唔會夠一開始先上左一個小沙律,酸酸地開胃的,跟住就黎左青蘋果梳打~叫左一個魚柳包餐拼薯條,個包大到不得了,不過因為排住同我的推傾計睇佢表演...放耐左個包都硬
不過大家要留意消費伴隨住時間限制,所以可能要留意時間
我講要留意時間係因為,佢地既出既餐實在太豐富了
叫左一個魚柳包餐拼薯條,個包大到不得了,不過因為排住同我的推傾計睇佢表演...放耐左個包都硬曬...建議大家真係要趁熱食
另外小食簡左炸雞同埋花枝丸~~~炸雞有超多粒,但花枝丸得兩粒,個比例怪左少少但係都已經好飽好飽了真係(順帶一提,小食都有好多款~~)
最後係想講下環境~環境開揚真係好好FEEL.唔會成間餐廳油煙味,係食市林立既商業大廈,有一邊有好大既(昌),仲有部飛鏢機,感覺好好的
餐廳內有分男女廁,呢樣值得一讚
額外要講既係 : 呢到既表演台夠高真係好正,平時多數都會睇人頭多,好難得一間CAFE地方夠大又做到呢個效果
一個多野食,有表演睇,仲有最緊要一樣係香港人成日掛係嘴邊既良好服務態度,呢到絕對比到你
另外見到佢地做既LUNCH SET 真係抵到爆~~
最後提提有加一收費的~~
脆雞粒+炸花枝丸
青蘋果梳打
魚柳包拉薯條
2024-05-19
脆雞粒+炸花枝丸
青蘋果梳打
魚柳包拉薯條
今次初體驗感覺新鮮,因為不只是美食,更和可愛的女僕有唔同嘅互動。點了兩個套餐,套餐有配飲品一杯、野菜柚子沙律、2份小食、主食。在等待食物的期間,女僕會主動和我們一起玩卡片遊戲,女僕非常有耐性地和我們介紹規則,遊戲簡單有趣,我哋都玩得幾開心。玩嘅中途,食品都不斷送到,玩完後主食就剛好送上了。而上菜時會與女僕一同諗咒語施展魔法,非常有趣。點了紅酒汁蛋包飯套餐($188),她在蛋包飯上面用茄汁細心地繪畫了一隻可愛大貓咪,一開始都覺得可愛到唔捨得食。蛋飯和紅酒汁配搭令口感覺味道口感都很濃郁,融合得很好。小食花枝丸和炸香腸炸到金,花枝丸口感彈牙,味道都幾鮮。草莓乳酸也不錯。另一個套餐是冬蔭功海鮮意粉($168),味道獨特的泰式意粉,冬蔭功酸辣的味道重,喜歡吃辣的可以品嚐一下,意粉本身口感彈牙,小食炸魚和炸洋蔥圈同樣美味,芒果梳打是芒果甜味適中,很清爽解渴。作為女仔都覺得佢哋女僕都服務員們穿得很可愛,笑容親切,服務都好周到。除此之外,女僕餐廳仲有即影即有相片服務,,留下美好回憶。女僕們也會表演歌舞,令人真心驚喜,亦看得出她們的努力訓練的成果。呢次的女僕餐廳體驗不同,服務真的很好,感覺到被重視,賓至

除此之外,女僕餐廳仲有即影即有相片服務,,留下美好回憶。女僕們也會表演歌舞,令人真心驚喜,亦看得出她們的努力訓練的成果。呢次的女僕餐廳體驗不同,服務真的很好,感覺到被重視,賓至如歸的感覺。
2024-05-19 18 浏览
不一樣午餐,第一次體驗,女僕服務態度非常好!食物質素好過好多外面餐廳!餐飲種類可以再多一些選擇會較好!👍👍👍😋😋😋不一樣的體驗!☺️☺️☺️☺️☺️☺️
2024-05-19
2024-05-17 27 浏览
Steamy Manor (旺角)旺角彌敦道726號7樓裝潢得十分精緻,營造一種可愛和浪漫的氛圍。女僕們使用餐過程更加有趣和可愛,被女僕們的服飾和禮貌所吸引。女僕們通常以親切和友善的方式接待客人,並使用特殊的用語和動作來增添互動和娛樂性。1. 蟹肉什菇忌廉燴飯:這道菜以新鮮的蟹肉和香菇作為主要成分,搭配濃郁的忌廉醬汁,再配以燴飯。蟹肉的香甜與香菇的鮮美相互融合,忌廉醬汁的滑順口感增添了整道菜的豐富層次感。燴飯則是提供了滿足感和濃郁的口味,讓整道菜更加豐富美味。這道菜不僅是一道美味的主菜,也是一道令人滿足的料理。2. 漢堡包配薯條:漢堡包配薯條是一對經典組合。漢堡包的麵包鬆軟彈牙,內部則包裹著多汁的漢堡肉、蔬菜和醬料。不同的漢堡店可能有不同的配料組合,但總體來說,漢堡包的味道豐富多樣,滿足肉食愛好者的口味。薯條則是香脆可口,搭配漢堡包一起食用,增添了整體的口感和滿足感。3. 炸花枝丸:炸花枝丸是一道受歡迎的台灣小吃。花枝丸是用新鮮的花枝肉製成的小圓球,外層裹上麵粉糊,油炸至金黃酥脆。這道菜的特點是口感鮮嫩彈牙,外層酥脆,內裡多汁。4. 鹽酥雞:鹽酥雞是台灣的傳統小吃之一,也是街頭美食的代
Steamy Manor (旺角)
旺角彌敦道726號7樓

裝潢得十分精緻,營造一種可愛和浪漫的氛圍。

1. 蟹肉什菇忌廉燴飯:

2. 漢堡包配薯條:

3. 炸花枝丸:

4. 鹽酥雞:
鹽酥雞是台灣的傳統小吃之一,也是街頭美食的代表。這道菜由新鮮的雞肉切塊裹上麵粉糊,油炸至外酥內嫩,再撒上獨特的鹽酥調味料而得名。鹽酥雞的外皮酥脆,內部肉質嫩滑,味道香脆可口。

5. 摩卡:
摩卡是一種混合了咖啡和巧克力的特色飲品。它以濃郁的咖啡香氣和濃厚的巧克力味道為特點。摩卡通常由咖啡、巧克力、牛奶和奶泡組成,可以根據個人口味調整甜度和濃度。是咖啡愛好者和巧克力愛好者的絕佳選擇。
2024-05-16 34 浏览
旺角lunch time時間度度都多人排隊,呢間樓上cafeLunch time時間去,完全唔使等位,又有sofa坐✨叫左個卡邦尼意粉($58)好食 環境好大 坐得舒服💕

叫左個卡邦尼意粉($58)好食 環境好大 坐得舒服💕
2024-05-16