2021-03-25
家上海罰企 45 分鐘有多都未有位,朋友們到齊就立即轉場食碗豬扒飯算數!食飽飽齊齊想去嘆杯酒傾傾計,走到英國佬再次無位又要等,截返型點是但 Stormies 吧!轉眼十多年朋友們都結晒婚疴晒蛋咯!Chianti Italy,我睇中 California,但朋友仔想飲意大利,無所謂就先來意大利。厚身偏酸有少少微澀,免強可以的,飲完即轉。PinotNoir California,相比之下好飲多倍,同樣厚身但帶果香,濃濃掛杯。墨西哥粟米片拼盤配芝士辣牛肉、番茄蓉、酸忌廉及牛油果醬,別出心裁紅黃色的粟米片,顏免鮮艷增進食慾,兩煮同樣脆卜卜連味道都一樣。估您唔到竟然係混醬,所有醬料倒在同一個碗裡面,撈埋幾種醬又得,獨立點一種醬亦得!各具特色各有風格。我較為喜歡芝士辣牛肉混番茄蓉,咸香鮮茄還有肉食呢!梳乎里班戟配海鹽焦糖牛油、雜莓及雲尼拿意大利雪糕,大家將外觀跟餐牌上的照片比較,差距甚大,失望了!班戟不熱,只有微弱的暖意,就連牛油都不太溶到,免強夠鬆軟,清淡的甜味,過過口癮吧。