2024-10-16 110 浏览
今次試咗Sukiya嘅中型三式芝士牛丼,真係超值!只係$38就可以食到一碗飯量適中、牛肉份量十足嘅丼飯,真係好抵食🍛牛肉煮得啱啱好,入口嫩滑,配上嗰啲濃郁嘅汁,真係好juicy,食落去每一口都充滿滋味。再加上芝士,拎返屋企用微波爐叮30秒,芝士啱啱好溶晒,撈勻埋一齊食,簡直係一流🧀呢個組合真係令人滿足,無論係味道定係份量都恰到好處。下次一定要試埋佢個溫泉蛋,應該會更加豐富呢個味覺體驗🥚呢個牛丼真係值得再試,尤其係想食啲快捷又美味嘅朋友

呢個牛丼真係值得再試,尤其係想食啲快捷又美味嘅朋友
2024-10-13
外卖自取
午餐
  • 三式芝士牛丼
2024-08-19 299 浏览
返工冇帶飯,對於我來講,首選就是sukiya,性價比高。泡菜牛丼+溫泉蛋44元(外賣)米飯軟硬適中,粒粒分明、飽滿,肥牛份量也不少,醬汁撈飯,配上爽脆、微辣的泡菜,一口下去,很有滿足感。留啲白米飯拌溫泉蛋,又有新的口感,順滑,粘膩,更好吃。溫馨提示:呢間店鋪只收現金和八達通
返工冇帶飯,對於我來講,首選就是sukiya,性價比高。

泡菜牛丼+溫泉蛋44元(外賣)
留啲白米飯拌溫泉蛋,又有新的口感,順滑,粘膩,更好吃。
溫馨提示:呢間店鋪只收現金和八達通
外卖自取
2024-05-22 668 浏览
SUKIYA (譽發廣場)地址:油麻地彌敦道560號譽發廣場地下A號舖港鐵油麻地站A2出口,步行约2分鐘外賣自取T 三式芝士牛丼M 1 $39.0T 牛丼 M 1 $30.0合計:$69.0這間店三式芝士牛丼好好食、焗芝士溶和在一起好香、好有口味、有幾個層次、最好可以按需要自己選擇飯size,自己食幾多叫幾多size,牛丼好好食、牛肉好香、煮牛肉不會大老岩岩好、飯好軟熟,好抵食、好平,值得我推介店鋪,一定要試下啦
SUKIYA (譽發廣場)

地址:油麻地彌敦道560號譽發廣場地下A號舖
港鐵油麻地站A2出口,步行约2分鐘

外賣自取

T 三式芝士牛丼M 1 $39.0

T 牛丼 M 1 $30.0

合計:$69.0

5 分钟 (外卖自取)
  • 熱溶三式芝士牛丼
有誰知道 是否真的 24小時營業🈺️?(想試兒童🧒套餐$25 想吃😋日本🇯🇵零食來港這麼久~還是第一次吃(畢竟每次都要人潮洶湧不過以這個價格來說 又真的排一下也可(當然不用排最好啦 哈哈🤣第一次吃當然要吃我的愛 咖哩~~with 炸雞🍗然後我發現一個小秘密㊙️ 點個最小的咖哩飯 再另加炸雞🍗和麵湯(好像再+$5 豬肉湯 也比單點炸雞🍗咖哩飯 加湯什麽的便宜!!咖哩飯S+炸雞 🍗 +豬肉湯 $56咖哩非常日系 濃郁微辣~ 飯粒粒分明 咖哩拌飯還是好咬~炸雞🍗本身味道已經足夠 外皮薄薄 又嫩(以這價格還是不錯 😌👍豬肉湯相較起來 比較成熟一點小孩可能🤔會抗拒(?不知道 他們的麵豉湯又是如何呢~~後來打這文章收集資料時 才知道原來這家是24小時營業的而外賣k/ 餐單又和堂食的不太一樣 下次宵夜/ 想要買外賣時 也可以一試😆
有誰知道 是否真的 24小時營業🈺️?
(想試兒童🧒套餐$25 想吃😋日本🇯🇵零食

來港這麼久~還是第一次吃(畢竟每次都要人潮洶湧

第一次吃當然要吃我的愛 咖哩~~with 炸雞🍗
咖哩飯 S + 炸雞🍗+豬肉湯

咖哩飯S+炸雞 🍗 +豬肉湯 $56
咖哩非常日系 濃郁微辣~ 飯粒粒分明 咖哩拌飯還是好咬~
豬肉湯相較起來 比較成熟一點小孩可能🤔會抗拒(?
不知道 他們的麵豉湯又是如何呢~~

後來打這文章收集資料時 才知道原來這家是24小時營業的
2024-03-09
咖哩飯 S + 炸雞🍗+豬肉湯
  • 炸雞
2024-03-06 543 浏览
秋葵牛丼(M) $38Okra Gyudon好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{今日試下這款秋葵牛丼 牛丼可選份量 我點了最小的 份量很多 價錢亦很平 秋葵做得不錯 配上醬汁煮過 每粒都很爽口 不會太鹹或者太黏 牛肉片亦很多很大片 不會太多脂肪 每片都很入味很腍 飯既份量亦很多 一人食很足夠}
秋葵牛丼(M) $38
Okra Gyudon
好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭

2024-01-16 472 浏览
黎到油麻地唔知食咩好又想食日式嘢冇咁貴12點幾差唔多一點都要排隊等一陣好多人放飯都黎食之前聽朋友講呢個豚肉丼好食平時都係食牛肉飯呢個豚肉雖然話係燒?但冇咩燒嘅香味似係滷過嗰種烹調方式不過都唔差嘅,肥瘦均勻加埋七味粉辣辣地仲有溫泉蛋撈飯食一向都係好好食嘅配搭整體黎講都ok
黎到油麻地唔知食咩好
又想食日式嘢冇咁貴
12點幾差唔多一點都要排隊等一陣
好多人放飯都黎食

之前聽朋友講呢個豚肉丼好食
平時都係食牛肉飯
呢個豚肉雖然話係燒?
但冇咩燒嘅香味
似係滷過嗰種烹調方式
不過都唔差嘅,肥瘦均勻
加埋七味粉辣辣地
仲有溫泉蛋撈飯食一向都係好好食嘅配搭
整體黎講都ok
2023-11-06 614 浏览
【食物質素同價錢成正比】 平日經常見這家大排長龍,今天一試,價錢親民,不過食物、服務質素一般。🍱溫泉蛋炙燒豚丼🍱,分了中(M)、大(L)份量,適合不同胃口人士。溫泉蛋自己加,幾特別,醬汁肉質就一般,偏腍無口感;沙律菜只有幾滴醬汁;配冰紅茶,正常無糖。至於服務,其實體諒,外面多人排隊,入面只見一個樓面一個收銀。當時入面見有4個空位,卻遲遲未有人招待,情急下入去一問,就被轟了出來,說:「外面等等!」只見她一人點餐下單,連座位分配的時間也沒有,實屬不忍,公司是該請人了?對員工好一點吧。 SUKIYA すき家 (譽發廣場) (油麻地)油麻地彌敦道560號譽發廣場地下A號舖
【食物質素同價錢成正比】

SUKIYA すき家 (譽發廣場) (油麻地)
油麻地彌敦道560號譽發廣場地下A號舖
2023-10-23
2023-10-19 430 浏览
自從吉野家使人失望,被大多香港人杯葛起,我幸運地在香港找到這日本的平民食店,特別是吉野家持續加價,一般餐品都要40多50以上,從平民食店,變成與民為敵,我便不停光顧這店的外賣,渡過三年的疫情今日去這店買了外賣,卻使我首次對這店失望,回家後發現,一盒是正常的牛肉飯,別一盒是差別的牛肉飯,開蓋只見全是洋蔥,翻到底只有半片牛肉,是職員的失誤,還是管理的失職,希望以後不再發生,打破以往的良好印象,叫我對這店失望⋯⋯

2023-10-19
15 分钟 (外卖自取)
  • 牛肉飯
2023-07-07 685 浏览
✨溫泉蛋牛丼作為一個套餐都算豐富,有一碗牛丼、溫泉蛋、唐揚炸雞、飲品。牛丼有好多椰菜,配上沙律醬及醬汁,吃起來甜甜的,牛肉薄身入口即溶,仲附送一包木魚碎粉比你,唐揚炸雞就比較干身,但外皮夠脆,整體嚟講都不過不失。
✨溫泉蛋牛丼

溫泉蛋牛丼
2023-04-13
  • 溫泉蛋牛丼
2023-07-05 496 浏览
所謂「隔離飯香」,講得一啲都冇錯~ 從前去 #日本 旅行,唔係去到山窮水盡嗰日,都好少考慮會去 #連鎖快餐店 食 #丼飯 😅 所以每次行過彌敦道見到 Sukiya Hong Kong-すき家 香港 門口總係排滿人龍,#小編 都好好奇想入去試吓究竟有幾吸引🤤早兩日咁啱喺附近搵嘢食,難得 #すき家 門口只有一個食客等緊,當然要把握機會去「朝聖」☺️ 餐牌上面嘅食物圖片都幾吸引,而且價錢真係好貼地😉 簡簡單單嘅牛肉丼(細)$30左右都已經可以試到🤤 不過一分錢一分貨,我要嘅 #溫泉蛋牛丼 味道似乎無咩驚喜,落單唔夠兩分鐘食物已經送到面前,連食物盤上面嘅水漬都未印乾,呢個畫面對我嚟講有啲唔自在😅 另外$20加配嘅 #炸雞、#麵豉湯,都真係好抵食嘅,可惜佢哋啲炸雞唔凍唔熱咁… 覺得廚房喺呢方面可以控制得好啲囉😝 好在碗飯都係熱辣辣嘅🍚 而且六十蚊唔使就可以試到「人龍店」,算係咁啦🤤📍 SUKIYA すき家 (油麻地)彌敦道560號譽發廣場地下A號舖

2023-07-03
2023-04-14 596 浏览
價錢💯牛肉飯😝見超抵食好味🥰同朋友慣常嚟呢間食😍日式👍✨餐廳🥰有沙律加埋湯先至套餐 加十蚊好抵👍👍💥午餐晚餐同價錢 一點或者六點時間最多人排隊😂齊人先入得📌香蔥牛肉丼😉(期間限定)新嘅京蔥😎係生蔥味📌溫泉蛋牛丼 幾好食 又多🥰仲可以自己加子薑✨📌日式沙律😉有生菜紫椰菜粟米 任加麻醬👏🥰📍油麻地彌敦道560號譽發廣場地下A號舖
價錢💯牛肉飯

😝見超抵食好味🥰同朋友慣常嚟呢間食😍日式👍✨餐廳

🥰有沙律加埋湯先至套餐 加十蚊好抵👍👍

💥午餐晚餐同價錢
一點或者六點時間最多人排隊😂
齊人先入得

📌香蔥牛肉丼😉(期間限定)
新嘅京蔥😎係生蔥味

👏🥰

📍油麻地彌敦道560號譽發廣場地下A號舖
  • 溫泉蛋牛丼
2023-04-05 706 浏览
今日(5-4-2023 Wed)清明節,匯合一早已出咗去嘅老公嚟呢間晏,我去到時,龍尾啱啱排到轉彎,等咗20分鐘有位,呢喥舖位雖大,但座位唔多,唔怪得成日有人龍.而我哋坐嗰位冷氣開得好大.睇完menu就撳鐘叫人落單,我哋要咗: 1. $63.00中size嘅炸雞咖哩沙律套餐原本想要佢哋嘅特色飲品布甸宇治抹茶牛奶,但係冇得話跟餐優惠價叫,所以唔要,就要咗麵豉湯.麵豉湯同沙律正常冇問題,而沙律係會擺低成樽芝麻醬俾客人自己加,唔錯.味道:3分炸雞咖哩飯呢?睇見有3件炸雞,食落唔脆但內裡juicy,咖哩汁有好多,但都算辣.味道:2.8分2. $45.00中size嘅高菜明太子沙律醬牛丼原來高菜係香港人食開嘅雪菜,感覺有啲奇,但好彩所有食材味道又唔係太濃,所以都舒服,而牛肉係薄切同嫩滑.味道:3.5分3. $10.00嘅秋葵秋葵切粒,呢個正常冇問題.味道:3分呢個份量竟然係唔多夠飽,好快有啲肚餓感.2.8分環境:呢喥冇洗手間但有洗手設施.

睇完menu
就撳鐘叫人落單,我哋要咗:

1. $63.00中size嘅炸雞咖哩沙律套餐
中size嘅炸雞咖哩沙律套餐
味道:3分

炸雞咖哩飯呢?睇見有3件炸雞,食落唔脆但內裡juicy,
炸雞
咖哩汁有好多,但都算辣.
味道:2.8分

2. $45.00中size嘅高菜明太子沙律醬牛丼
味道:3.5分

3. $10.00嘅秋葵
秋葵切粒,呢個正常冇問題.
味道:3分
左: 中size嘅高菜明太子沙律醬牛丼, 右: 秋葵
呢個份量竟然係唔多夠飽,好快有啲肚餓感.
2.8分

環境:
呢喥冇洗手間但有洗手設施.
2023-04-05
2023-02-19 627 浏览
自從無再食吉野家後 都好少食牛丼 係滿滿嘅中學回憶🤣🤣次次經過都好想食 但成日都會因為佢條人龍而卻步 今次終於的起心肝排隊 但因為佢嘅turnover都幾高 weekend晏晝都只係等咗半粒鐘就有位😆❣️溫泉蛋燒肉丼 (M $44) 炸雞套餐 +$20呢到嘅飯有4款size揀 大家可以根據自己嘅食量去揀 大食嘅人都唔驚唔夠食😆我自己就覺得M size嘅分量都已經好夠(๑•̀ㅁ•́๑)✧見佢溫泉蛋都只係加$5 咁就梗係要加🥰牛肉份量適中 燒肉丼嘅牛係用燒汁微微燒過所以更加惹味 拌埋溫泉蛋同燒肉汁一齊食 令到個飯更加昇華🥰炸雞我就覺得可以唔駛加😂唔知係咪因為冷氣太凍 啲炸雞唔算熱 而且偏肥😂但冰紅茶都唔錯 甜度啱啱好~❣️雖然味道未去到令人驚艷嘅程度 但呢個價錢性價比都真係幾高 係窮人恩物 如果佢係中環分多間分店就好 會再encore!推薦指數:🌟🌟🌟🌟【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 3.5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 3.5/5】

❣️溫泉蛋燒肉丼 (M $44) 炸雞套餐 +$20

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
2023-02-12 437 浏览
開左咁耐終於食到 本來都驚夜晚要等好耐,不過都係大約等左半個鐘到同朋友一樣叫左牛肉壽喜燒鍋,岩岩送上黎個鍋好淺,睇落份量唔多,但其實女仔食完都會好飽。唔好眼闊肚窄浪費食物。佢個壽喜燒湯底味道比較偏甜,同比較濃。配菜有洋蔥、烏冬、牛肉、蟹柳、生菜、金菇想特別講佢個烏冬好好食😋 好吸湯底有d唔明點解佢有兩份主食,寧願佢俾多啲烏冬!野飲叫左冰紅茶,味道幾特別!推介大家叫!都幾抵食,有時間都會再排下隊。店員送餐,執野,落單都幾快手。
開左咁耐終於食到

本來都驚夜晚要等好耐,不過都係大約等左半個鐘到

但其實女仔食完都會好飽。唔好眼闊肚窄浪費食物。
佢個壽喜燒湯底味道比較偏甜,同比較濃。
配菜有洋蔥、烏冬、牛肉、蟹柳、生菜、金菇
想特別講佢個烏冬好好食😋 好吸湯底
有d唔明點解佢有兩份主食,寧願佢俾多啲烏冬!
野飲叫左冰紅茶,味道幾特別!推介大家叫!
牛肉壽喜燒鍋

2023-01-28
牛肉壽喜燒鍋
2023-02-06 506 浏览
牛肉燒肉雙拼丼 (M) $58加配 沙律套餐 $10💮兩款煮法既牛肉都想試下,心大心細,所以叫個雙拼滿足晒自己欲望💮燒肉當然香口啲,仲有陣炭燒味💮濃郁醇香既秘製醬汁重現左日本醬汁既味道💮薄切肥牛係使用美國進口牛肉💮肥牛味道正正常常,入味又唔韌💮洋蔥都好甜💮白飯採用日本產既越光米,粒粒分明,份量都好多,食唔晒💮沙律菜就普普通通,胡麻醬可按自己個人口味,隨意添加溫泉蛋大阪燒牛丼炸雞套餐 $63💮大阪燒味道既牛肉飯💮估唔到大阪燒汁同碗飯夾埋食都幾正💮肥牛味道都係正正常常💮大阪燒汁撈埋椰菜食就無左陣草青味💮溫泉蛋水嫰💮炸雞唔算好脆,不過炸粉唔厚,所以都keep到鮮嫰肉汁
牛肉燒肉雙拼丼 (M) $58
加配 沙律套餐 $10
💮燒肉當然香口啲,仲有陣炭燒味
💮濃郁醇香既秘製醬汁重現左日本醬汁既味道
💮薄切肥牛係使用美國進口牛肉
💮肥牛味道正正常常,入味又唔韌
💮洋蔥都好甜
💮白飯採用日本產既越光米,粒粒分明,份量都好多,食唔晒
💮沙律菜就普普通通,胡麻醬可按自己個人口味,隨意添加

溫泉蛋大阪燒牛丼炸雞套餐 $63
💮大阪燒味道既牛肉飯
💮估唔到大阪燒汁同碗飯夾埋食都幾正
💮肥牛味道都係正正常常
💮大阪燒汁撈埋椰菜食就無左陣草青味
💮溫泉蛋水嫰
💮炸雞唔算好脆,不過炸粉唔厚,所以都keep到鮮嫰肉汁