2024-02-27 498 浏览
今日係波鞋街買完野,就去左好耐冇去既女人街食飯,好彩我地早食,唔洗點等位,2人套餐好抵食,2百幾蚊有炸雞,粉絲,飯卷同飲品。亞之媽炸雞半隻炸雞可選甜辣味,蜂蜜芥末,芝士撒粉同埋牛油蜜糖味,我揀左甜辣味,炸雞粉漿夠薄,外皮夠脆,雞皮上充滿甜辣醬,好惹味,肉質亦非常嫩滑,辣豬肉炒粉絲炒粉絲可選烤牛肉或辣豬肉,粉絲炒得乾身,調味足,辣豬肉好有口感,少辣好開胃。傳統雜錦紫菜包飯紫菜包飯既配料有餐肉,蛋,青瓜,黃瓜等,size 比較小,剛剛好一口一啖。蜂蜜紅棗茶,藍莓乳酸梳打

亞之媽炸雞半隻

辣豬肉炒粉絲

傳統雜錦紫菜包飯

蜂蜜紅棗茶,藍莓乳酸梳打
2024-01-03 642 浏览
位於長沙灣呢間外賣韓式便當小食店,有多款唔同嘅韓式便當、粉麵、小食選擇叫咗份 [ 一人炸雞套餐 $75 ] 亞之媽炸雞四件,外層脆口,雞肉肉質嫩滑,點埋個甜辣醬就更佳;主食揀咗泡菜湯,湯底香濃好味,內裡有泡菜、五花腩、豆腐、洋蔥,份量都幾多,包埋個白飯,仲有罐裝飲品;配埋酸甜蘿蔔,食完夠哂開胃另外叫咗份小食 [ 韓國特色蛋卷 $78 ] 揀咗紫菜明太子,滿滿餡料,蛋香濃郁,中間夾住明太子,多到爆汁嘅明太子微微辣味口感,食落好惹味

2023-12-31
外卖自取
  • 紫菜明太子
又到開心星期五,今年雖然遲來的冬天,但一諗起下星期就嚟到聖誕節心情都開心返晒。難得星期五趁依家冬天拿拿聲去洗車先,一如以往去返營盤街附近嘅車房幫架車扮靚靚。放低部車行下附近有乜嘢可以買返屋企食,呢條街開咗好多新嘅舖頭,見到有一間專做外賣嘅韓國舖頭,心血來潮見咁耐無食過就食呢間啦~佢嘅門面唔算大,但睇佢嘅餐牌款式都唔算少喎,   係我諗緊呢段時間見到有好多外賣單,而且見佢份量都好多,最後驚食唔晒就要咗兩個一人餐,分別一人炸雞套餐同埋一人便當餐。個職員都話兩個人食都已經好足夠,間外賣店啲單都真係無停過,大約等咗15分鐘左右所有食物都終於齊晒,果然好似佢咁樣講份量真係唔少。最後攞返架車後揸返屋企準備開餐,返到去我隻寶貝第一時間聞下個袋,梗係啦~ 有熱辣辣既炸雞喎~ 餵完佢食嘢之後,我哋都準備開餐囉~上枱啦~ 打開晒啲食物手機食先,影相個陣發現性價比相當高,份量好夠大但價錢一啲都唔貴。首先講佢嘅一人炸雞套餐,佢有四件雞仲附送一兜蜜糖等你返到去先點,咁就唔會淋晒,呢啲細心位值得加分。咬佢一啖炸雞,成件雞脆卜卜而且肉質鮮嫩多汁,配合佢嘅蜜糖勁香甜。最後到佢個海鮮湯份量非常大碗,個湯辣辣地好開胃,入
心血來潮見咁耐無食過就食呢間啦~
佢嘅門面唔算大,但睇佢嘅餐牌款式都唔算少喎,

佢有四件雞仲附送一兜蜜糖等你返到去先點,咁就唔會淋晒,
個湯辣辣地好開胃,入面有好多海鮮配料,有魷魚、蜆肉、蝦仁等,
亦有蔬菜仲有隻半生熟蛋,
溝埋嚟食非常惹味。配合埋佢送嘅木耳絲同埋酸蘿蔔仲有一大碗白飯,
真係好飽好值得推介。
之後到另一半食嘅一人便當餐,我當然要試埋啦~
佢嘅烤牛肉份量都多而且烤得好香,加上地道韓國炒粉絲真係好好味,
粉絲煙煙韌韌又大碟。便當入面有幾款雜錦小食,有雞蛋卷同埋蔬菜、香菇等,每款食物都好入味,佢個雞蛋卷好有驚喜,雞蛋好嫩滑唔會好乾身,
成個便當都豐富。另外有三款前菜分別係紫菜卷、芝士卷、同埋蕃薯餅,
件件都係炸到卜卜脆好香口,入口好夠熱。 最後好彩食得晒,飲埋兩罐餐飲成件事好完滿,
呢餐飯都係$150蚊,有呢啲質素嘅外賣店真係一定要推介,下次有多幾個客人一定要試埋佢個部隊鍋同埋個魷魚鬚,應該都好正~~~
2023-12-15
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
  • 亞之媽炸雞(牛油蜜糖)四件
  • 海鮮湯
  • 韓國烤牛肉粉絲便當
位於長沙灣的韓國便當、炸雞的外賣小店,供應多款韓國便當、飯卷、粉麵、小食、炸物等等,還有套餐選擇。飯/便當系列:雞胸肉雜菜拌飯各式各樣的雜菜如菠菜、翠玉瓜片、芽菜、蘿蔔絲、煎雞蛋配手撕雞胸肉,底下就是蓋飯,另外可以額外加添醬汁及醃蘿蔔一拼吃。飯/便當系列:無骨炸雞、韓國粉絲、紫菜包飯便當炸雞大塊,沒有骨頭,啖啖肉。韓式炒粉絲有紅蘿蔔、生菜等材料,粉絲粗條,口感煙煙韌韌。不過食物全部都放到同一個外賣碗裡,建議應放在有分隔的便當盒。飯/便當系列:傳統雜錦紫菜包配肉鬆紫菜包飯內有醃黃瓜、雞蛋、牛蒡、蘿蔔及自選的肉鬆,味道鹹香,帶點麻油香,不用蘸任何醬汁都很香口。
位於長沙灣的韓國便當、炸雞的外賣小店,
供應多款韓國便當、飯卷、粉麵、小食、炸物等等,
還有套餐選擇。
飯/便當系列:雞胸肉雜菜拌飯

飯/便當系列:無骨炸雞、韓國粉絲、紫菜包飯便當

炸雞大塊,沒有骨頭,啖啖肉。
韓式炒粉絲有紅蘿蔔、生菜等材料,粉絲粗條,口感煙煙韌韌。
飯/便當系列:傳統雜錦紫菜包配肉鬆

紫菜包飯內有醃黃瓜、雞蛋、牛蒡、蘿蔔及自選的肉鬆,
味道鹹香,帶點麻油香,不用蘸任何醬汁都很香口。
2023-12-14 263 浏览
由於好耐都無食韓國野,今日見到呢間新開張既韓國料理 – SUN HARU,二話不說今日lunch就決定揀你啦! 店名: SUN HARU (長沙灣)地點: 長沙灣青山道145-153號安寧大廈地下B號舖呢間韓國料理上網睇返,原來佢都有其他分店既,而長沙灣呢間應該係新外賣分店佢價錢都非常親民!50幾蚊已經有套餐跟罐裝飲品。今次我地揀左 2個套餐,分別係 A02 紫菜包飯便當拼蛋卷 (芝士炸雞) + A01 石鍋拌飯 (烤牛肉)A02 紫菜包飯便當拼蛋卷 (芝士炸雞) $58 配可樂呢份便當又有紫菜包飯,又有蛋卷,又可以揀多款肉 (烤牛肉 / 腩肉 / 芝士炸雞 / 雞胸肉),仲要有D配菜,岩曬咩都想試下但又食量5多既我!紫菜包飯有好香既香油味,但又5會覺得好油!而蛋卷係有一絲絲既甜味,重點又5會好甜果種!重點推介蛋卷!而個芝士炸雞我外賣返去都仲係好脆!肉質絕對5會炸到好乾身!配埋芝士醬好香啊~~~ 滿足!A01 石鍋拌飯 (烤牛肉) $58 配芒果汁呢份石鍋拌飯勁抵食,個份量超大份,配料都有好多種,好colourful!賣相極為吸引!有翠玉瓜,木耳,菠菜,芽菜等等,佢可以揀一款肉類 (

店名: SUN HARU (長沙灣)
地點: 長沙灣青山道145-153號安寧大廈地下B號舖

佢價錢都非常親民!50幾蚊已經有套餐跟罐裝飲品。

A02 紫菜包飯便當拼蛋卷 (芝士炸雞) $58 配可樂
紫菜包飯便當拼蛋卷 (芝士炸雞)

A01 石鍋拌飯 (烤牛肉) $58 配芒果汁
石鍋拌飯 (烤牛肉)

呢份石鍋拌飯勁抵食,個份量超大份,配料都有好多種,好colourful!賣相極為吸引!有翠玉瓜,木耳,菠菜,芽菜等等,佢可以揀一款肉類 (烤牛肉 / 腩肉 / 芝士炸雞 / 雞胸肉),然後淋上佢地既韓式拌飯醬汁,聞落真心好香!啖啖都好滿足!

炸薯條 $25
炸薯條

薯條炸得好香脆,唔會太軟身,亦都唔會炸得太耐!份量都好大份添
紫菜包飯便當拼蛋卷 (芝士炸雞)
石鍋拌飯 (烤牛肉)
炸薯條