餐厅: Sushi N
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-11-05 33 浏览
近期很多朋友都去旅行,弄得我都心癢癢想去,唯有先吃Omakase止一止引😆無意之中發現這間餐廳價錢吸引,性價比很高!🍱全日set $689前菜:🔸沙律 / 茶碗蒸茶碗蒸用鰹魚湯蒸煮,加入新鮮三文魚籽、冬菇、等材料。而蒸蛋口感嫩滑溜,多重口感味道很豐富。🔸北海道厚岸蠔上面有北海道啫喱,生蠔新鮮肥美,充滿濃濃的海水味。🔸間八刺身加黑松露酸汁間八原來是指體長達2m以上的大型鰤魚,魚腩部位非常肥美,口感相當濃郁香醇,肥而不腻。🔸甜蝦他他配鱈魚脆片經烘過的鱈魚片十分脆口,加上甜蝦他他的彈牙及自身的鮮味,只需加上少許柚子皮及岩鹽已很美味。🔸香煎油甘魚油甘魚皮好脆,再配搭黃椒汁味道,令魚的味道再提升。🍣壽司🔸鯛魚昆布漬壽司:利用昆布能提升鯛魚的鮮味。🔸帶子壽司:新鮮北海道帶子,面上有青檸汁掃上面,令人覺得很開胃🔸炙燒和牛海膽卷:🔸黑木魚壽司:三升漬,類似豆辦醬,食落有豆香味。就如麵豉,中和油膩感🔸 中拖羅蓉軍艦:脂肪不太多, 但因為幾乎無筋,口感豐富,入口即溶🔸左口炙燒魚邊壽司:口感既肥美又爽口,炙燒後甘甜魚油滲出。🔸北海道海膽壽司:味道濃郁,回味中帶有甘甜滋味。🔸醋漬青魚:鯖魚醋漬將腥味除去,但

🍱全日set $689
前菜:
🔸沙律 / 茶碗蒸

🔸北海道厚岸蠔

上面有北海道啫喱,生蠔新鮮肥美,充滿濃濃的海水味。

🔸間八刺身加黑松露酸汁

🔸甜蝦他他配鱈魚脆片

🔸香煎油甘魚

油甘魚皮好脆,再配搭黃椒汁味道,令魚的味道再提升。

🍣壽司

🔸鯛魚昆布漬壽司:利用昆布能提升鯛魚的鮮味。
🔸炙燒和牛海膽卷:
🔸左口炙燒魚邊壽司:口感既肥美又爽口,炙燒後甘甜魚油滲出。
🔸北海道海膽壽司:味道濃郁,回味中帶有甘甜滋味。
🔸醋漬青魚:鯖魚醋漬將腥味除去,但仍能保持鮮味
🔸清酒蒸鮑魚:鮑魚火喉剛好,肉質柔軟,鮮甜肉質帶有清酒香味

🔸漬物
入面醃蘿蔔、薑片及淮山。當中淮山用了小麥酒浸,咬下去有一點點酒香。

🔸麵豉湯
用料相當豐富!有日本豆腐、紅蘿蔔、豆腐卜、蔥及蜆肉,有別於一般的麵豉湯

這餐廳很坑爹,餐廳經理的服務態度非常不太好。你如果不是在App上訂餐,而是到了餐廳才點餐,他們就不會給折扣。不像其他餐廳會提醒你在App上點餐,經理的態度非常無禮和蠻橫,難怪沒幾個客人。環境方面,餐廳座位顯得有點擁擠,如果人多的話,估計會不太舒適,還好當天只有我們一桌客人。壽司師傅的態度比較好,手藝感覺也不錯,只是食材很一般,和價格不是很匹配。餐廳所在地比較方便,附近還有多個停車場,只是,畢竟在銅鑼灣市中心,比較堵。
2023-11-04 15 浏览
銅鑼灣亨利中心Sushi N做緊全日套餐,食物一向有水準,價錢只需$698,男仕食都夠飽肚,又唔會將貨就價,抵讚👍沙律及茶碗蒸,沙律菜好新鮮茶碗蒸上枱熱焫焫,上面鋪滿三文魚籽及新鮮紫菜碎,蛋入面就有蟹柳冬菇白果同雞肉,非常豐富生蠔,北海道仙鳳趾,蠔味非常重,裙邊爽脆清甜,好食間八魚配黑松露,黑松露嘅味道混入咗酸汁裏面,雖然落嘅份量好少,但都足夠提鮮,令到魚肉有少少煙燻過嘅感覺甜蝦他他,伴隨雪魚片一齊食,上面只灑上少少岩鹽同柚子皮,有足夠嘅鹹味同鮮味熟食有香煎油甘魚配牛油汁,西餐嘅做法,平時油甘魚都係食刺身,今次熟食魚味更濃松川鰈壽司,上面一小塊係火炙過嘅裙邊,將啲魚油迫咗出嚟,再加少少酸汁蘿蔔蓉,平衡返油膩感北海道嘅帆立貝一定爽口鮮甜,加青檸汁係最能提鮮嘅食法秋刀魚,屬於時令魚種,而家食應該係最肥美,單看魚皮嘅光澤就知好新鮮,食落味道果然香濃肥美清酒蒸南非鮑魚壽司,需要慢煮6至7小時,又腍又入味,切薄片有啲唔夠喉醋漬鯖魚壽司,漬嘅時間唔太長,魚肉唔會過酸,仲食到魚油香左口魚邊壽司,魚肉經過火炙,更提升咗魚油嘅香味,配微辣紅蘿蔔蓉有助減輕油膩感中拖羅壽司配芥末籽,魚肉嘅位置介乎大拖羅與中

沙律及茶碗蒸,沙律菜好新鮮

生蠔,北海道仙鳳趾,蠔味非常重,裙邊爽脆清甜,好食

北海道嘅帆立貝一定爽口鮮甜,加青檸汁係最能提鮮嘅食法

醋漬鯖魚壽司,漬嘅時間唔太長,魚肉唔會過酸,仲食到魚油香

中拖羅壽司配芥末籽,魚肉嘅位置介乎大拖羅與中拖羅之間,入口無筋,又唔會食到一口油,魚油魚味非常平均

海膽壽司,份糧足,紫菜又夠脆,又冇怪味,好食

海膽和牛卷中間卷住黃色漬蘿蔔,而和牛用火槍燒到帶有焦香,D油份超濃,配漬蘿蔔非常夾

最後仲有湯物及甜品
成個餐真係非常抵食
2023-11-02 23 浏览
今日同朋友去食Omakase 揀咗平平地嘅套餐 $698/位 包咗前菜/茶碗蒸/刺身/和食/壽司/湯同甜品等等前菜 淋上沙律醋嘅沙律 酸酸甜甜開下胃茶碗蒸 滑捋捋嘅蒸蛋面頭加咗三文魚子 裏面有蟹柳 冬菇 白果 食落有不同口感季節生蠔 來自北海道 加左有醋味嘅啫哩 更加提鮮間白刺身配黑松露酸汁 面頭仲有啲紫蘇花 師傅話可以揀少少花嚟食增添香味清湯煮白子 白子其實係鱈魚既精巢 食落去清清地鮮鮮地香煎油甘魚 配左日本小青椒 醬汁係由高湯煮成嘅黃椒汁 油甘魚外皮煎香左好Crispy 魚肉亦唔會Overcooked手握壽司 當日當日師父安排咗(1)鯛魚昆布漬 (2)帶子 (3)清酒鮑魚 (4)醋漬鯖魚 (5) 火灸鮫蝶 (6) 梳子魚 (7)馬糞海膽 全部都新鮮有水準壽司食完就有個麵豉湯 最後以甜品作結 當日甜品係曲奇雪糕一千蚊有找可以舒舒服服喺銅鑼灣搵個地方食Omakase 同師傅可以有互動交流 都算係幾唔錯嘅選擇

前菜 淋上沙律醋嘅沙律 酸酸甜甜開下胃

季節生蠔 來自北海道 加左有醋味嘅啫哩 更加提鮮

清湯煮白子 白子其實係鱈魚既精巢 食落去清清地鮮鮮地

壽司食完就有個麵豉湯 最後以甜品作結 當日甜品係曲奇雪糕

2023-11-01 13 浏览
餐廳而家將本來既午市套餐延長到晚市都可以食到,幾百蚊就可以食到晚市既omakase,而且份量同質素一d都唔hea,性價比極高全日套餐($689)🥗前菜什菜沙律,蔬菜好新鮮,配埋酸酸甜甜既沙律汁,好開胃🦪北海道厚岸蠔生蠔新鮮,肥肉肥美鮮甜,入口有淡淡既海水味🥚茶碗蒸雞蛋好嫩滑,帶有海鮮既鮮甜,配埋上面既三文魚子既鹹味,味道岩岩好🐟間八刺身被認為係日本最高級食材之一,肉質肥美,油脂豐富,搭配黑松露酸汁,帶黎更獨特既風味🦐甜蝦他他搭配好新穎,香脆既鱈魚脆片加上鮮甜既甜蝦他他,再加上柚子皮同岩鹽,營造左口感豐富既組合。🐟香煎油甘魚油甘魚刺身食得多,煎熟黎食都係第一次,入口有微微焦香咪,仲保留到肉汁同油甘魚既油份🍣鯛魚昆布漬壽司鯛魚用左昆布漬既方法,令魚味更濃郁,別有一番風味。🍣新鮮帶子壽司青檸汁提供了清新的酸味,與帶子既鮮甜完美融合。🍣醋漬鯖魚壽司鯖魚醋漬過後腥味盡去,留返低鯖魚既鮮甜同魚油既香味🍣黑鯥魚壽司深海既肉食魚類,肉質鮮甜無比,上面三星漬既鹹香味,更加帶出左佢既鮮味🍣清酒蒸鮑魚鮑魚岩岩好熟,口感柔軟,味道鮮甜帶有清酒既香味🍣中拖羅蓉軍艦份量好多,入口充滿魚油既甘香🍣炙燒左口魚邊壽司左

全日套餐($689)

🥗前菜
什菜沙律,蔬菜好新鮮,配埋酸酸甜甜既沙律汁,好開胃

🦪北海道厚岸蠔
生蠔新鮮,肥肉肥美鮮甜,入口有淡淡既海水味

🥚茶碗蒸

🐟間八刺身

🦐甜蝦他他

🐟香煎油甘魚

🍣鯛魚昆布漬壽司
鯛魚用左昆布漬既方法,令魚味更濃郁,別有一番風味。

🍣新鮮帶子壽司
青檸汁提供了清新的酸味,與帶子既鮮甜完美融合。

🍣醋漬鯖魚壽司
鯖魚醋漬過後腥味盡去,留返低鯖魚既鮮甜同魚油既香味

🍣黑鯥魚壽司

🍣清酒蒸鮑魚
鮑魚岩岩好熟,口感柔軟,味道鮮甜帶有清酒既香味

🍣中拖羅蓉軍艦
份量好多,入口充滿魚油既甘香

🍣炙燒左口魚邊壽司
左口魚邊經過炙燒後有微微既焦香味,入口即溶,魚油味極香

🍣北海道海膽壽司
海膽鮮甜無比,而且份量好多

🍣炙燒和牛海膽壽司
炙燒和牛搭配海膽,和牛既肉香味加上海膽既鮮甜,簡直一絕。

🥣麵豉湯
味蕾受左咁多刺身,飲返碗麵豉湯清清口腔就舒服哂

🍨紫薯雪糕
最後食返個紫薯雪糕做甜品,作為成餐既結尾

2023-10-23 22 浏览
和朋友很想吃日式料理,特意尋找一下有什麼值得一試的餐廳,找到了這一間廚師發辦可是價格相宜的壽司店和朋友點了一款性價比十足的套餐,只需698一位,但菜式種類卻不少,前菜已經有數款,這道間八刺身十分令人回味,廚師用黑松露,胡椒作簡單調味,帶出了刺身的油脂香氣甜蝦他他,配搭鱈魚脆餅,甜蝦香味濃郁,廚師處理得像質感濃稠的醬汁一樣,配搭脆餅入口海鮮味道十足吉列泡菜豚卷配泡菜醬,外皮香脆,餐廳自家製的泡菜醬汁惹味,配搭半肥瘦的豚肉入口刺激香濃再來就是這個套餐的各件壽司主角,即使價格相宜的套餐可是用料上絕不氣場,每一種壽司都採用了新鮮而且突出的食材,非常推薦左口魚邊,入口油脂爆發,另外他們的海膽亦採用北海道產地,入口新鮮,重海水鹹香和海膽清甜,非常滿足和朋友晚飯後都認為這間餐廳的套餐性價比非常之高,新鮮的食材,種類繁多的菜式只是698一位十分超值,相信短時間一定會再來品嚐

2023-10-21 39 浏览
銅鑼灣食lunch,選擇真係多籮籮。今日心血來潮想食好d,就泥左亨利中心12樓嘅呢間『Sushi N』,嘆番個Omakase。12點正上到去啱啱開鋪,所以我係第一個客人,坐低左即刻叫左個lunch set。無幾耐之後,師傅就出泥開始為我準備料理。前菜係沙津同『三文魚子蒸蛋』。跟住係差唔多手掌咁大既『北海道岩蠔』,相當鮮甜味美。今日既seasonal sashimi 2 品分別係『間白魚刺身』同『鱈白子』(姐係鱈魚既精子)。咁大個仔都係第一次食魚精子,比我想好味,師傅話鱈白子呢排當造,所以特別肥美。Hot dish 係『香煎油甘魚』,點埋佢特製醬汁一齊食,就會食到唔同味道層樓。壽司方面,分別有『春子鯛』,『左口魚裙邊』,『醋鯖魚』,『帆立貝』,『酒煮鮑魚』,『拖羅』,另外仲有『海膽軍艦』,『海膽和牛手卷』。每一款我都中意,無乜可以挑剔嘅地方。最後飲埋個湯,食埋雪糕,咁就大功告成。總結,好滿足嘅一次Omakase 。有機會一定會再泥食。
銅鑼灣食lunch,選擇真係多籮籮。

前菜係沙津同『三文魚子蒸蛋』。
跟住係差唔多手掌咁大既『北海道岩蠔』,相當鮮甜味美。

最後飲埋個湯,食埋雪糕,咁就大功告成。

總結,好滿足嘅一次Omakase 。有機會一定會再泥食。
2023-10-19
2023-10-20 244 浏览
晚上8點入場,9點已經係我面前執好曬野準備落閘收工👍🏻。好少見omakase可以上菜咁快,唔洗一個鐘湯都飲埋。已經專登減慢速度進食,仍然可以維持到急速上菜速度,冇返10年8年經驗都做唔到。欣賞師傅重男輕女Concept,所有壽司連手卷都比男士先 令男士感受到被尊重感覺。個雪糕味道有家既感覺 好似落樓下7仔買咁。欣賞侍應收碟極快手 就算阻住你進食都要收左先。建議大家一定要試下 比人當做第一次食omakase感覺真係好。
晚上8點入場,9點已經係我面前執好曬野準備落閘收工👍🏻。

好少見omakase可以上菜咁快,唔洗一個鐘湯都飲埋。

個雪糕味道有家既感覺 好似落樓下7仔買咁。

欣賞侍應收碟極快手 就算阻住你進食都要收左先。

2023-10-18
  • 甜品
2023-10-20 28 浏览
Sushi N可能因為日本輻射嘅關係,而家好多時去日本餐廳食嘢都冇以前咁多人,但係都減低唔到我對食日本嘢嘅意欲。今日晏晝我就去咗銅鑼灣試sushi n😂😂😂諗都唔諗就決左左試lunch omakase😍首先送上嘅係沙律同埋茶碗蒸😍茶碗新加入左新鮮嘅三文魚子,勁好食,令到成個蛋冇咁單調🩵師傅建議,要趁熱食。然後就太大大隻既生蠔刺身😍肥嘟嘟脹卜卜,非常鮮甜。同一時間,師傅送上咗一啲酸菜,有酸蘿蔔。佢話可以食壽司食到咁上下嘅時候放酸嘢落口,清新一下😆(個酸蘿蔔好好食😂😂😂)熟食方面,係煎銀鱈魚,而且用高湯製成😍亦無overcook,大啖大啖食好嫩口😎😎😎然後就係壽司五貫😍除咗有燒左口魚,亦都有右口魚😍😍仲有海膽壽司!又有拖羅。呢個價錢既omakase 性價比好好!師傅做既壽司size好好,唔會話舊飯太太或者太細😆好專業!壽司之中,我最欣賞就係燒和牛卷!和牛入口即溶,配埋海膽,能夠平衡返和牛嘅油分😍超….好… 食。最後就係湯同埋甜品,今日甜品就係豆腐雪糕😍食完好滿足,令到全日心情都好好🤤
Sushi N

今日晏晝我就去咗銅鑼灣試sushi n😂😂😂
諗都唔諗就決左左試lunch omakase😍
首先送上嘅係沙律同埋茶碗蒸😍

然後就太大大隻既生蠔刺身😍肥嘟嘟脹卜卜,非常鮮甜。

然後就係壽司五貫😍

師傅做既壽司size好好,唔會話舊飯太太或者太細😆好專業!
壽司之中,我最欣賞就係燒和牛卷!

最後就係湯同埋甜品,今日甜品就係豆腐雪糕😍
食完好滿足,令到全日心情都好好🤤
2023-10-16 23 浏览
有朋友近來極力推薦這一間位於銅鑼灣,性價比超高的廚師發辦壽司店,找了位同事陪伴過去嘗試一下餐廳裝修日系風格,設計簡約木系建築,坐得舒適,另外他們的套餐真的性價比十足, $698套餐,包含不少菜式茶碗蒸,用高湯和三文魚子,配搭帶出鮮味的海苔以及香菇,入口舒適味道濃郁,是一度暖胃的前菜北海道生蠔,配搭香醋啫喱帶出鮮味,生蠔肉質飽滿有鮮味,不帶礦物質味道,卻有濃厚的本身生蠔清甜味道間八刺身,高質素的油甘魚,師傅將油甘魚厚切,另外配搭紫蘇花,黑松露,胡椒,入口除了魚肉本身的油香加添了松露的甘香和胡椒的刺激甜蝦他他配脆餅,簡單以岩鹽作調味,甜蝦他他入口黏身,蝦肉的香甜十分濃郁他們餐廳更提供自家醃製的小吃,廚師溫馨提示在每一道小菜中間可以用小吃作一個間場,梳理一下味蕾吉列泡菜豚卷配以泡菜醬,味道比較刺激的一道,泡菜配搭豚肉,再以吉列外層處理,入口帶有兩種爽脆,配搭他們自製的泡菜醬,味道濃郁套餐內包含手握壽司,每一款都能夠吃出本身魚類的鮮味和配搭廚師主理的調味, 十分出色,當中的左口魚邊和鯖魚令人回味無窮,左口魚廚師以火炙處理,入口油脂飽滿,另外鯖魚肉質結實彈牙,入口充滿濃烈魚香北海道海膽壽司,看到

北海道海膽壽司,看到廚師不吝嗇地將海膽疊高,入口充滿着海膽的香氣和creamy的口感, 十分滿足

火炙和牛海膽卷,經過火炙後的和牛油香四濺,配搭海膽的鮮香味是一道無與倫比的壽司

總括而言這個套餐不論價錢和食物質素上真的無可挑剔,性價比超高,而且環境舒適, 絕對適合喜歡高質素日食的朋友

木系餐廳裝修令人感覺溫暖廚師熱情好客 好friendly咁同客人傾計真係會學到好多野呀👍🏻.🐈ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ 🎀ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆ .🌟Dinner set $698/person沙律&刺身 ▪️甜蝦他他紅蝦彈牙黏口,烘過嘅鱈魚片更加脆身增添口感▪️紅甘魚配上松露酸汁、食用紫蘇葉花提昇鮮味酸酸甜甜▪️生蠔新鮮肥美口感滑溜.和食 ▪️香煎油甘魚脆皮肉嫩啖啖肉 鹹香味十足.壽司▪️真明鰹▪️梭子魚▪️帆立貝竹炭▪️清酒鮑魚▪️左口魚邊 ▪️北海道紫海膽壽司▪️炙燒海膽和牛卷最欣賞炙燒海膽和牛卷 是日最佳❤️和牛花紋清晰油脂分布平均 加上口感creamy嘅靚海膽 奢華的美味🥰.甜品▪️抹茶奶凍 十勝紅豆蓉味道濃郁 奶凍分層賣相吸引好Q彈
木系餐廳裝修令人感覺溫暖
廚師熱情好客 好friendly咁同客人傾計
真係會學到好多野呀👍🏻
🐈ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆
🎀ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆
🌟Dinner set $698/person
沙律&刺身
▪️甜蝦他他
紅蝦彈牙黏口,烘過嘅鱈魚片更加脆身增添口感
▪️紅甘魚
配上松露酸汁、食用紫蘇葉花提昇鮮味酸酸甜甜
▪️生蠔
甜品
▪️抹茶奶凍
十勝紅豆蓉味道濃郁 奶凍分層賣相吸引好Q彈

2023-10-07 19 浏览
很久沒吃日本刺身,於是便找了這間omakase,餐廳裝修很靚很高級。 池魚壽司池魚很新鮮,食落啖啖肉,口感豐富,鮮甜好味。 劍魚腩魚腩很肥美,加了少少胡椒係面,鮮味提昇,口感和味道都很吸引。清酒蒸鮑魚鮑魚咬落有香醇的清酒香,而且很有咬口,煙煙韌韌好好味。北海道紫海膽海膽新鮮,入口即融,鮮甜美味。超托羅壽司托羅非常大件,面頭加了芥末籽,配搭很夾,好好味。 海膽和牛壽司香脆的紫菜包住海膽和和牛,和牛油脂多,吃落很香,加上海膽的鮮味和少少wasabi伴親,味道出奇地夾和好味。蜆味噌湯蜆肉很多,飲落幾甜好味。左口魚邊炙燒過後,魚油更香,口感和味道都有所提升。間八間八配黑松露油,口感細膩,配上黑松露味道更香更鮮。 綠茶奶凍香濃的綠茶味,吃落還有奶香味,好正的甜品。

池魚壽司
池魚很新鮮,食落啖啖肉,口感豐富,鮮甜好味。

劍魚腩

清酒蒸鮑魚
鮑魚咬落有香醇的清酒香,而且很有咬口,煙煙韌韌好好味。

北海道紫海膽
海膽新鮮,入口即融,鮮甜美味。

超托羅壽司
托羅非常大件,面頭加了芥末籽,配搭很夾,好好味。

海膽和牛壽司

蜆味噌湯
蜆肉很多,飲落幾甜好味。

左口魚邊
炙燒過後,魚油更香,口感和味道都有所提升。

間八
間八配黑松露油,口感細膩,配上黑松露味道更香更鮮。

綠茶奶凍
香濃的綠茶味,吃落還有奶香味,好正的甜品
2023-10-07 21 浏览
朋友請食生日飯,選擇了這間Omakase ,性價比之高,味道好味,值得一試。沙律菜翠綠新鮮,口感爽甜,配上沙律醋,開胃又好味。茶碗蒸口感滑溜,由鰹魚高湯煮成,再配上新鮮三文魚籽,鮮甜倍增。梭子魚口感結實、炙燒過,魚油更出更香,香甜美味。真明鰹肉質鮮嫩,口感爽口,灑上柚子皮,魚肉更鮮甜清香。醋鯖魚經過醋製,所以魚肉味較重,而且一點也不腥味,鮮甜好味,魚油香氣瞬間充斥口腔。旬の牡蠣生蠔都肉身肥厚、淡淡肉的,加上質地滑溜,讓人食指大動。間八口感韌中帶爽,味道清淡,但配上黑松露油,鮮香美味。和食煎香的銀鱈魚,再用高湯烹製魚肉更香更鮮,吃落鮮嫩多汁,非常好味。北海道帶子帶子肉質柔軟,鮮味濃郁。雲丹海膽味道濃郁,入口即溶,鮮味充斥整個口腔。拖羅拖羅口感柔軟,肉質肥美,入口即溶,鮮甜美味。 炙燒和牛卷在壽司飯上鋪上和牛,口感豐富,入口充斥牛油香,最後加埋海膽,鮮香爆燈。

沙律菜
翠綠新鮮,口感爽甜,配上沙律醋,開胃又好味。

茶碗蒸
口感滑溜,由鰹魚高湯煮成,再配上新鮮三文魚籽,鮮甜倍增。

梭子魚
口感結實、炙燒過,魚油更出更香,香甜美味。

真明鰹
肉質鮮嫩,口感爽口,灑上柚子皮,魚肉更鮮甜清香。

醋鯖魚

旬の牡蠣
生蠔都肉身肥厚、淡淡肉的,加上質地滑溜,讓人食指大動。

間八
口感韌中帶爽,味道清淡,但配上黑松露油,鮮香美味。

和食

北海道帶子
帶子肉質柔軟,鮮味濃郁。

雲丹
海膽味道濃郁,入口即溶,鮮味充斥整個口腔。

拖羅
拖羅口感柔軟,肉質肥美,入口即溶,鮮甜美味。

炙燒和牛卷

2023-10-04 46 浏览
朋友生日🎂,同佢去銅鑼灣Sushi N 食生日飯,朋友就住我荷包,食698 既Omakase Set,個餐有前菜、刺身、壽司、炸物、 壽司、甜品及吸物,都好豐富。先黎新鮮晚沙律菜🥗同好滑溜、材料豐富嘅茶碗蒸,茶碗蒸入面有蟹柳、三文魚子、冬菇,仲有雞肉添😯。北海道真蠔🦪鮮甜爽身,配青檸汁口感特別清新。深海池魚刺身,配住師傅自調既黑松露汁同紫蘇花,真係冇得彈。銀雪魚,魚皮位火炙過,迫左魚油出黎,令魚再香啲,加埋炸蔥絲,香上加香。壽司🍣昆布漬鯛魚,淡淡昆布味,鯛魚唔會太油膩。肥美既劍魚腩同中超拖羅。鮮帆立貝,上面黑色嗰啲係竹炭鹽,有提鮮作用。清酒鮑魚彈牙。北海道紫海膽,冰凍鮮甜。醋青魚配青蘋果🍏薑蓉,夠特色。魚油豐富既炙燒左口魚配辣椒蘿白蓉。外層香脆既泡菜豚肉🐽卷,用上自家製泡菜汁,伴碟既日本辣椒仔好嫩,唔辣架。海膽和牛卷,和牛入口即溶。😍個麵豉湯有蜆肉。食埋呢個十勝紅豆綠茶奶凍,就超級完美。
朋友生日🎂,同佢去銅鑼灣Sushi N 食生日飯,朋友就住我荷包,食698 既Omakase Set,個餐有前菜、刺身壽司、炸物、 壽司甜品及吸物,都好豐富。

北海道真蠔🦪鮮甜爽身,配青檸汁口感特別清新。

深海池魚刺身,配住師傅自調既黑松露汁同紫蘇花,真係冇得彈。

壽司🍣
昆布漬鯛魚,淡淡昆布味,鯛魚唔會太油膩。

肥美既劍魚腩同中超拖羅。

鮮帆立貝,上面黑色嗰啲係竹炭鹽,有提鮮作用。

清酒鮑魚彈牙。

北海道紫海膽,冰凍鮮甜。

醋青魚配青蘋果🍏薑蓉,夠特色。

魚油豐富既炙燒左口魚配辣椒蘿白蓉。

海膽和牛卷,和牛入口即溶。😍

個麵豉湯有蜆肉。

食埋呢個十勝紅豆綠茶奶凍,就超級完美。

2023-10-04 24 浏览
昨晚去左銅鑼灣Sushi N食omakase ,選擇了$698 全日餐,幾抵食。🥗前菜:先來野菜沙律開胃。🥚茶碗蒸:蒸蛋嫩滑,有三文魚子點綴。🥢刺身:🦪北海道仙鳳趾真蠔,充滿海水味,配青檸食。🐟深海池魚配黑松露酸汁及紫蘇花肉質十分幼滑。🐟銀雪魚燒過,逼出油脂,配炸蔥絲,非常香口。🥢和食 :泡菜豚肉卷配日本小青椒及泡菜汁,幾惹味。🍣壽司:昆布漬鯛魚鮮甜。劍魚腩好肥美。帆立貝配竹炭鹽,鮮味滿分。醋青魚配青蘋果薑蓉, 一啲腥味都冇。清酒鮑魚嫩滑。紫海膽新鮮。中拖羅勁肥美💞😍炙燒左口魚邊油脂豐富。👍❤️海膽和牛巻,和牛充滿油香。🥣吸物 :蜆肉麵豉湯🍮甜品:自家製抹茶奶凍配十勝紅豆,香甜滑溜😋

🥗前菜:先來野菜沙律開胃。

🥚茶碗蒸:蒸蛋嫩滑,有三文魚子點綴。

🥢刺身

🦪北海道仙鳳趾真蠔,充滿海水味,配青檸食。

🐟深海池魚配黑松露酸汁及紫蘇花

肉質十分幼滑。

🐟銀雪魚燒過,逼出油脂,配炸蔥絲,非常香口。

🥢和食 :

泡菜豚肉卷配日本小青椒及泡菜汁,幾惹味。

🍣壽司:

昆布漬鯛魚鮮甜。

劍魚腩好肥美。

帆立貝配竹炭鹽,鮮味滿分。

醋青魚配青蘋果薑蓉, 一啲腥味都冇。

清酒鮑魚嫩滑。

紫海膽新鮮。

中拖羅勁肥美💞😍

炙燒左口魚邊油脂豐富。👍

❤️海膽和牛巻,和牛充滿油香。

🥣吸物 :蜆肉麵豉湯

🍮甜品

自家製抹茶奶凍配十勝紅豆,香甜滑溜😋

2023-10-03