2025-02-18
Tagline's Monthly Bubbly Brunch Party✨ 星期六情人節後的中午,我去了TaglineMonthly Bubbly Brunch Party, 呢個以放鬆、享受美食同壯麗香港景觀為主題嘅活動,絕對係一場視覺同味覺嘅盛宴!🍹🎶 Tagline係搬鋪後,空間更加寬敞,光線充足,配搭住窗外嘅美麗景色,真係令人心曠神怡!🎉當日仲有現場音樂表演,DJ、歌手同小提琴演奏交替進行,現場氣氛好熱鬧,仲有動感舞蹈演出,為整個Brunch增添不少活力!🕺🎻 前菜:每一道前菜都係精緻又有層次感: 香草芝士焗豆腐:芝士香濃,豆腐煙韌,味道清新得嚟又唔會太膩。 雞肉Tikka:香料味濃郁,雞肉嫩滑,仲帶有陣陣炭燒香味,簡直係印度菜迷嘅福音! 炸意大利飯球(Arancini Balls):外脆內軟,飯球嘅內餡混合咗濃郁芝士同香草,食落好滿足! 🍛 主菜主菜部分選擇非常多元化,滿足咗唔同口味嘅需要: Penne alla Rossa: 紅醬意粉酸酸甜甜,配搭住香濃嘅番茄味道,係一個經典意式選擇。 Kung Pao雞配蕎麥麵:創意十足嘅融合菜,Kung Pao雞味道
前菜:
每一道前菜都係精緻又有層次感:
🍛 主菜
主菜部分選擇非常多元化,滿足咗唔同口味嘅需要:
Kung Pao雞配蕎麥麵:創意十足嘅融合菜,Kung Pao雞味道濃郁,蕎麥麵煙韌爽口,兩者結合得非常出色!
印度Biryani飯:香料味十足,飯粒嘅質感鬆軟,配搭濃郁嘅咖喱汁,令人一試難忘。
🍰 甜品
甜品方面,餐廳特別準備咗情人節特製士多啤梨芝士蛋糕,芝士嘅濃郁口感配搭住新鮮士多啤梨嘅酸甜滋味,細細杯!🍓💖
🍸 飲品
當日提供咗無限暢飲服務,選擇包括多款優質酒類,從清新嘅雞尾酒到香檳、葡萄酒一應俱全,真係飲到唔想停!🥂🍷
價錢與性價比
呢個Brunch套餐每位HKD 680,包埋咁多種類嘅美食、飲品同不停歇嘅娛樂表演,真係物超所值!✨對於想搵一個週末放鬆同朋友聚會嘅人嚟講,呢度絕對係一個唔錯嘅選擇!