2023-12-20 268 浏览
去蘭桂坊除咗去街邊舖之外,其實樓上酒吧都有好多,在乎你識唔識搵,如果你識搵其實有好多驚喜。今日我哋去嘅呢間係位於蘭桂坊行斜路其中一間樓上鋪,入到去其實有好多唔同嘅遊戲玩,例如有beer bong,亦都有Snap cup. 除此之外,佢哋都有特色嘅Cocktail,我叫咗杯煎湯力,都係啲普通嘢,但係又好清新,我另外一個朋友叫咗Too Hot to Handle,所以兩杯都好特別,好好飲。所以其實如果諗住夜晚去clubbing, before that 都可以去呢度去chull下玩吓遊戲先,一定令到你有更期待嘅經歷。

2023-12-17 134 浏览
今晚,我喺Teddy Bear酒吧嘗咗幾款令人心心眼嘅cocktails。第一杯"Teddy Got Jealous",色彩繽紛仲帶點神秘感,每一啖都令我好似感受到小熊嘅小醋勁,酸酸甜甜嘅熱帶水果風味💖。跟住嘅"Teddy Mango",嘩,真係明星款喇!幾口落去,清新嘅芒果香味直衝鼻尖,飲到我心花怒放,甜度剛剛好,酒精味又唔會好重,正喎!中間,我地用着枱上嗰部特別嘅電話,同其他枱嘅朋友Snapchat搞吓傾偈,開心過癮!唔洗臉紅嘅直接接觸,都可以識到新朋友。而且,當有心心喺LED Mon閃,即刻覺得成晚都值返嚟😍。Teddy Bear嘅氣氛輕鬆愉快,裝潢又玩味十足。飲品質素正,服務員態度又好。如果你想搵間地方輕鬆享受夜晚,又想飲啲靚酒,Teddy Bear絕對值得嚟一轉🥂!

2023-11-21 175 浏览
今日去到中環蘭桂坊同朋友佢地飲杯野傾下計!再加上大家呢個地段都好方便離開!所以今次特就預約左一間cocktail又好靚既打卡酒吧!呢間酒吧裝修設計佈置都好有時尚感!加上四周圍都有好多唔同得意可愛立體嘅造型!包括有棉花雲嘅燈!再加上好得意嘅公仔紅霞燈!顯得成個場地更加有藝術感!當然唔可以少有嘅,就係有peer pong嘅枱、滿足到想玩唔同酒game嘅你!今次我同朋友total叫咗三種特飲,全部賣相都非常突出,各有唔同嘅風格!第一杯🥃:vodka mix raspberry tonic特飲用咗黑莓唔同嘅水果混合埋一齊,味道有啲似雜果感覺,但係再帶黑莓味道好清新!加上伏特加濃度啱啱好飲落好舒暢!第二杯🍸 surprise me呢杯用咗甜杏仁,荔枝味嘅風格,飲落清爽微甜,杏仁亦帶出香味,配上荔枝清新風格飲落去層次更加突出!第三杯🍸雜果味嘅MIX shoot配合雜果味嘅S hooter,令到成個酒嘅層次更加豐富,加上好香甜!女士必定鍾意飲!再配合唔同嘅mix,用咗番石榴無花果同埋水果味為主!食落去非常清甜!非常吸引!Teddy bear bar香港中環蘭桂坊Cosmo Building 8-11

第二杯🍸 surprise me

第三杯🍸雜果味嘅MIX shoot

Teddy bear bar
香港中環蘭桂坊Cosmo Building 8-11號
2022-09-24 1124 浏览
疫情咁耐就冇去蘭桂坊咁耐。難得朋友約我去呢間樓上酒吧短聚,6點半冇乜人可以開心影相打卡。之後就陸陸續續開始越來越多靚仔靚女入嚟,打成一遍好開心。最得意係佢地有matching flow 可以scan qrcode 就用得好方便,而且仲有shisha可以chill 住飲。本來同朋友打算留1~2個鐘chitchat 下就去食飯,點知識咗好多新朋友叫埋外賣玩到唔捨得走😆第一次玩beer pong 輸到變poor guy,感謝新朋友邀請一齊玩,開心♥️💯

2022-08-27 718 浏览
What’s up for Friday night ? Deeply missing those fun night out? Cheers 🥂 with friends, And meeting new friends ? Sounds cute that Every table has a Teddy bear on digital 😆, table n table might connect through this. The staffs would explain how to play these in detail. There’s warm up games too. We tried cocktails, definitely a fun place to gather n chill out. They also got many house-made cocktails. We order one with mango flavour, mixed with mango juicy and smoothies, mints leaves on top . Tas
What’s up for Friday night ?

We order one with mango flavour, mixed with mango juicy and smoothies, mints leaves on top . Taste so fresh.

One In strawberry flavour. Very nice for photo 📸. Girls would love.
2022-08-19
2022-08-25 537 浏览
最近有好幾個女仔朋友都話去過呢間matching bar覺得幾好玩介紹我去飲野識新朋友今日同左幾位單身美人食飯後就去左呢一間bar飲野內裏裝修係型格黑沙發加霓虹燈打卡位最吸睛我哋一坐低職員就細心過嚟講俾我哋聽佢地間酒吧嘅概念同講解陣間會有啲咩遊戲玩電話其中一個function可以改變電子版上面嘅心情《Teddy got jealous》好Flash嘅西瓜特飲酒味淡好適合女士《Voka lime》呢杯朋友話唔錯《sweet as rose》賣相好靚 聞到有淡淡的玫瑰荔枝味荔枝味好出 酒唔算濃剛剛好係咁多杯裏面最得我歡心《Teddy gin sour》酸酸地透着淡淡菠蘿味好適合夏天飲大約去到10點左右已經滿場飲左杯酒看見在場男男女女開始進入狀態玩遊戲不亦樂乎又過了一個愉快嘅晚上
今日同左幾位單身美人食飯後就去左呢一間bar飲野

大約去到10點左右已經滿場
飲左杯酒看見在場男男女女開始進入狀態玩遊戲不亦樂乎
又過了一個愉快嘅晚上

2022-08-23 366 浏览
First and ever matching bar in LKF!Despite the fact that the pandemic situation has been getting a bit bumpy in Hong Kong, bars are still considered to be safe to go to, especially when people have to provide a negative rat result before entry . During these high stress time some people may prefer to sweat it out at the gym, others might opt for activities that are a little more indulgent. If you’d like to meet some new buddies like me, teddy bear is definitely the best option for you Teddy bear

During these high stress time

Teddy bear is a local bar with cozy interiors and neon signs, which give this lounge its distinctive look.

Furthermore, it has a beer pong table and a vip room. And it doesn’t matter if you’re a cocktail beginner, as the friendly team is always down to guide you through its menu.

Most importantly, each table is provided a tablet with Snapchat installed and a 20 cm x 20 cm electronic display. Whenever there is an incoming Snapchat message, or some other tables are posting Snapchat stories, the electronic display will let them know. Snapchat also means your message will be deleted shortly and automatically, so whatever you say here, no one gets a copy!
以前睇韓劇嘅時候,見到啲Huntingbar或者餐廳就覺得好好奇,依家香港都終於有一間啦,即刻同朋友來試一試! 😆😆叫左兩杯cocktails, 一杯soju mojito, 一杯係Whiskey lemon. 兩杯都好有水準,mojito 用左soju,但其實都唔重酒味,酸酸地涼涼地,好岩夏天飲😆Whiskey lemon 都係酸味為主嘅cocktail, 但因為係溝whiskey,酒味會出d, but I like it😋黎到重點Hunting 啦! 佢地呢到每枱都有部電話可以比你msg另一枱人睇岩就可以出擊啦😉 怕羞嘅話店員仲會過黎幫手一齊度下pick-up line🤣收到msg 個啤啤牌會有signal, 好得意😆總括黎講單身嘅可以一試🤣

收到msg 個啤啤牌會有signal, 好得意😆
總括黎講單身嘅可以一試🤣
岩岩過左個8號波長假期🌬一落波即刻約朋友去Teddy Bear飲下酒傾下計🍸介紹返Teddy Bear係全港第一間Matching Bar黎!成個過程都好得意 每張台會有個熊仔LED Mon🐻店員會提供返一部電話📲比你同其他枱客用snap chat傾計🗣避免左識新朋友老尷既情況出現XD同埋知道對方對你係咪都有興趣🤫如果你收到snap chat msg個LED Mon就會變左做一個心心❤️好QQ聽老闆講如果有時見兩枱客傾到興起會主動ice breaking夾枱一齊坐🙆🏻‍♀️單身既朋友可以去試下依個咁特別既體驗 可能真係識返個另一半返黎😏📍Cocktails🍸Teddy Got Jealous HKD158Teddy Mango HKD158兩隻都好岩女仔飲👩🏻‍🤝‍👩🏼酒味唔濃 甜甜地幾清新~
岩岩過左個8號波長假期🌬

📍Cocktails🍸
Teddy Got Jealous HKD158
Teddy Mango HKD158
兩隻都好岩女仔飲👩🏻‍🤝‍👩🏼
酒味唔濃 甜甜地幾清新~
2022-07-02
2022-07-12 138 浏览
[#kwfoodie酒吧]🍽Teddy Bear香港首間以男女Matching作招徠的酒吧🫣店主參考了韓國🇰🇷流行的Hunting Bar,讓客人使用電話應用程式作為溝通的橋樑🤣在餐廳提供的手機上📱溝通後,可以與另一桌客人拼桌,免卻了溝通上的尷尬😳同時餐廳亦設有包廂,可以作私人聚會用途~另外,每一張桌子也會放上顯示屏,如果看見紅色心心❤️在顯示屏出現,便代表有其他客人發了訊息✉️給你(可見圖2),屬於十分有趣的體驗~#Margarita當日暫時未有提供signature cocktail, 所以小編點了classic cocktail裏最喜歡的Margarita~杯邊的一層鹽,是令整杯酒的昇華的重點~味道屬於偏甜,龍舌蘭酒味亦較濃👍🏻味道小評分:😋😋😋😋/5#SexOnTheBeach另外一杯點選了較容易入口的Sex on the Beach, 充滿熱帶果香,酒味亦較淡,適合女士們的Cocktail選擇~味道小評分:😋😋😋😋😋/5🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比:💰💰💰💰/5環境:💕💕💕💕/5服務:✅✅✅✅✅/5打卡指數:
[#kwfoodie酒吧]

環境:💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸/5
2022-07-07 129 浏览
好耐冇同朋友出去飲野 最近見到LKF呢間matching theme bar 朋友話佢都想去好耐 於是一齊去玩下😚本身同朋友約左食lunch 但8號波搞到邊到都冇得去🥲所以見夜晚落波就即刻出嚟🤭 Teddy Bear參考咗韓國嘅hunting bar 每枱都有部手機&iPad 可以用手機snapchat同唔同枱嘅人傾偈 收到msg嘅嗰枱部ipad就會彈出心心圖案❤當然啦 對話內容就只有呢兩張枱嘅人先見到😉傾啱仲可以一齊玩🤭不過呢晚可能打完風冇乜人出嚟玩 haha 不過老闆同staff都成功帶旺個場氣氛 所以都唔悶呀🥂 場內仲可以玩BeerPong、SlapCup🏓😎 老闆介紹咗兩款signature cocktail比我哋🍹🍹Teddy Mango 💰158<Rum, mango juice, mint leaves, honey, lemon juice>呢款味道比較fresh 清新薄荷味🌱 🍹Sweet as Rose 💰158<Vodka, lychee, egg white>呢杯比較甜 飲到雞蛋味🌹 🔔另設加一💬提提大家 依家落吧要持有快速測試結

場內仲可以玩BeerPong、SlapCup🏓😎

老闆介紹咗兩款signature cocktail比我哋🍹

🍹Teddy Mango 💰158
呢款味道比較fresh 清新薄荷味🌱

🍹Sweet as Rose 💰158
<Vodka, lychee, egg white>
呢杯比較甜 飲到雞蛋味🌹

🔔另設加一

💬提提大家 依家落吧要持有快速測試結果呀 如果冇嘅話 現場20蚊買一個即刻做👃🏻

🔎Instagram: tracy_fooddiary
2022-06-29 139 浏览
Happy Friday當然要同好姐妹chill番杯啦😎今次去到公司附近呢間新開酒吧估唔到有驚喜喎!環境方面都非常闊落,座位空間都比較大👍🏻好適合一班朋友過嚟飲嘢傾偈!-▪️Matching concept每張枱都會有呢個matching bear係枱面,店員都會比一部matching phone比你擺係枱面,透過connect snapchat去同其他枱嘅人進行chat就可以識到新朋友仔🤭呢個concept真係好新奇最適合尷尬唔敢抄牌嘅你!成功收到message枱上嘅熊熊pattern會變做心心pattern㗎❤️▪️Slap Cup $485以前係德國讀書真係飲唔少酒同玩酒game呢🍺今次隔離枱邀請我地玩番個slap cup🍋slap cup即係「甩杯」,係一個快節奏比拼嘅酒game,參與者要將乒乓球鬥快彈到杯入面,太慢就要飲🤭用黎做ice break game幾好㗎▪️Tailor-made Cocktail $108叫咗杯乳酸base cocktail,係似益力多味酸酸甜甜幾開胃🍹配合埋蛋酒非常容易入口👍🏻
▪️Matching concept

▪️Slap Cup $485

▪️Tailor-made Cocktail $108

2022-06-25 118 浏览
今日去咗一間好特別嘅bar😆😆佢係主打match🤪雖然平時酒吧都會match到人,但呢度每張枱都提供一部電話可以snapchat隔離枱🤣🤣怕醜嘅女仔,都可以主動出擊😎除左傾計,仲可以邀請對方玩遊戲添,少少互動熱完身,再面對面傾計就唔怕尷尬啦🤪同埋職員都會好好,如果隔離枱對你有興趣,佢會走過來問你要唔要同改枱一齊夾枱一齊玩😆😆畢竟好少吧有呢種Service🥰整體黎講都係一個幾唔錯嘅體驗
今日去咗一間好特別嘅bar😆😆佢係主打match🤪

一上到去坐低諗住睇menu 諗下飲咩啦,點知有個靚仔staff行過嚟之後放低咗部電話,我當時心諗點解要放低部電話係我面前嘅?跟住個靚仔staff就向我同我啲friend開始介紹,原來係佢哋參考咗韓國酒吧嘅Group match ,部電話同個Pad係用嚟如果想認識隔籬枱可以用部電話send message(如果俾人拒絕都唔會覺得核突 (哈哈)- 叫咗幾杯嘢cocktail 呢杯勁fresh 勁好飲,佢係Whiskey soda不過加咗小小苦酒同青檸汁- 跟住飲飲下同我個朋友講好想食生果,點知咁啱比個staff 聽到,咁佢就勁好人就幫我哋調咗呢兩杯用生果mixing 嘅 cocktail ,原來芒果加vodka 係咁好飲,另一杯係mixed berry cocktail 飲落去淡淡果肉好正😍途中同啲Staff同埋其他枱又有互動一齊玩遊戲勁有氣氛,以後落去中環又有多個地方俾我Chill 啦😌😌😌

2022-06-04
2022-06-07 116 浏览
估唔到喺蘭桂坊都有個咁chill嘅地方一上去見每枱都有一部電話同屏幕,Staff好熱心咁同我解釋佢地參考咗🇰🇷韓國酒吧嘅Group Match,如果想認識隔離枱嘅朋友,可以用酒吧提供嘅電話send msg到隔離枱,被人拒絕都唔洗覺得尷尬🙈🙊🙉就算同隔離枱試左唔啱玩,仲有拯救機制,真係好有諗頭!叫左幾杯tailor-made嘅cocktail🍸1/3香味+1/3果味+1/3酒味👈🏻等住被滿足嘅奇怪要求😂🌹泡打Baileys加玫瑰飲落有玫瑰嘅香味,泡打過嘅Baileys口感好豐富,好易入口,適合少飲酒嘅女孩子🍉西瓜味嘅cocktail每啖都好似真係食緊西瓜沙冰咁,超!級!好!飲!好消暑呀🤤🍋檸檬味Cocktail飲落比較似西柚,感覺好refreshing,成個人置身於沙灘咁🏖️仲講笑叫bartender 加把傘落去🤭🫐🍓Mixed berry cocktail呢杯酒精味會比較濃食落有啖啖果肉,真材實料,完全唔慳住喎!🥭芒果cocktail 第一眼見到咁多芒果真係心心眼😻又香又甜好好味!同vodka好夾,唔覺唔覺又飲多左燈光環境都好有氣氛,坐得好舒服,員工超友善,簡直就係有求必應,下次再嚟🥰
估唔到喺蘭桂坊都有個咁chill嘅地方

🌹泡打Baileys加玫瑰

🍉西瓜味嘅cocktail
每啖都好似真係食緊西瓜沙冰咁,
超!級!好!飲!好消暑呀🤤

🍋檸檬味Cocktail

🫐🍓Mixed berry cocktail
呢杯酒精味會比較濃
食落有啖啖果肉,真材實料,完全唔慳住喎!

🥭芒果cocktail

2022-05-28