2024-06-21 1420 浏览
👨🏻‍🍳近來發現尖沙咀漆咸圍進駐了一間隱世的日式鐵板燒 這裡主打創新的鐵板燒料理 店內以灰色為設計主軸 加入園景佈置 環境富現代感且雅致有格調 這裡的Lunch Set 性價比很高 食材配搭頗新穎 有別於一般鐵板燒用的配料 最經濟的Selected Course 已經很豐富 包括海鮮和肉類等十品菜式 相當推薦一試.🐚當日最喜愛的菜式分別是北寄貝和帆立貝 兩款貝類上枱均用原殼承載住 擺盤精緻美觀 帆立貝肉質鮮嫩 伴上三文魚籽更添鮮味 北寄貝口感爽脆彈牙 底層是清甜的翠肉瓜 兩款貝類也加入蔬菜和昆布湯烹煮 湯底十分鮮甜 .🐟另外銀鱈魚和比目魚也很推薦 銀鱈魚外層燒至香脆 肉質鮮嫩並帶有濃郁的魚香 比目魚的外皮同樣燒至金黃色 肉質鮮嫩細膩並帶有柔滑的口感 配上南瓜和菠菜忌廉汁後帶有淡淡的甜味 味道更加豐富 與魚肉的味道很匹配.🥩肉類有美國牛肉薄燒和沖繩黑豚肉 牛肉薄燒以創意方式烹調 肉質鮮嫩特別之處在於加入了wasabi昆布漬和牛旁漬 每一口也散發出牛肉的鹹香與漬物的爽脆 帶來意想不到的豐富口感 另外沖繩黑豚肉肉質脆嫩且並帶有適量脂肪 經過簡單煎烤後 配上鹽昆布食用 能充分品嚐到黑豚的鮮美.

值得一提是這裏的炒飯與坊間的鐵板燒稍有不同 炒飯用了日本米 雞蛋香蔥和高菜調味 飯粒炒至乾身且粒粒分明 師傅炒飯過後更會新鮮即煎一個燶邊流心太陽蛋 味道更加豐富 不禁令人食指大動

總括而言 這裏的午市套餐性價比很高 食材配搭頗新穎 這裡也提供不少海鮮選擇 其中北寄貝 帆立貝 銀鱈魚和比目魚是較印象較深刻的菜式 無論是味道或口感也有獨特的風味💆🏻‍♀️

🔹Lunch Menu | Selected Course $398 (每位)
▪️煙燻雞胸肉沙律
▪️海苔蟹肉茶碗蒸
▪️銀鱈魚 | 比目魚 | 北寄貝 | 帆立貝 (四選二)
▪️美國牛肉薄燒 | 沖繩黑豚 (二選一)
▪️炒飯 | 炒什菜 | 漬物 |麵豉湯
▪️甜品
2024-06-01 1501 浏览
已隔一段時間未有吃鐵板燒,呢日黎到🍴鐵板.壹 Teppanichi 除了可以食到即烹的熱辣辣新鮮料理,仲可以欣賞鐵板燒師傅純熟的烹調功架🥹師傅用鐵鏟將食材迅速翻炒、煎烤,令我們同時可享受食材散發的香氣。假日Lunch Menu 都幾抵食👍🏻即便係最經濟的Selected Course ($398), 已經齊晒最基本鐵板燒既元素。前菜有開胃的雞胸沙律,和柔軟輕滑的蒸蛋,主菜我們各人可選兩款海鮮(北寄貝/帆立貝/銀鱈魚/比目魚)及一款肉類 (美國牛肉薄燒(2卷)/沖繩黑豚),讓師傅才即席烹調。銀鱈魚和比目魚🐟經香煎後可口非常,連香脆魚皮也變得如藝術品般化成裝飾點綴。銀鱈魚的肉質比較細嫩,而比目魚的鮮味就較出色。兩款都配以餐廳製作的南瓜蔬菜忌廉汁作調味,也有即煎的蔬菜作襯托。師傅把北寄貝和帆立貝的熟度烹調得剛好,讓兩款貝款能保持鮮嫩多汁,也很鮮甜。我們都同時選了美國牛肉薄燒,有豐富的牛肉風味和嫩滑的質地,牛肉薄片經鐵板上迅速煎烤,散發濃郁的香氣。配上昆布和檸檬鹽食用,更有風味。蛋炒飯和炒什菜都是鐵板燒重點元素之一,看著師傅把各種材料切好,排列,混合炒香,調味,是吃鐵板燒必欣賞的環節。吃飯後一

蛋炒飯和炒什菜都是鐵板燒重點元素之一,看著師傅把各種材料切好,排列,混合炒香,調味,是吃鐵板燒必欣賞的環節。吃飯後一口一口地把溫熱的麵豉湯喝光,再嚐甜品白桃雪糕,實在滿足~

2024-05-25
-鐵板 • 壱位於尖沙咀 敢於創新既日式鐵板燒料理店主打以新鮮食材及多變既手法炮製創新的菜餚午市套餐最平$398 就有得食10道菜 性價比極高裝潢以灰色為設計主軸 設有2間私隱度高既包廂同時加入園景佈置 整體環境富現代感之餘亦雅致舒適~✨Selected Course ($398/pp)🥗 前菜+ 煙燻巴馬火腿沙律 - 煙燻味突出 沙律配上沙律醬+ 海苔蟹肉茶碗蒸 - 蒸蛋香滑 配上蟹肉 + 海苔 夠鮮味🐟 海鮮(銀鱈魚/ 北寄貝/ 帆立貝/比目魚 每位可選兩款)+ 銀鱈魚/比目魚兩款魚肉肉質鮮嫩 外皮煎到好似薯片咁 增添口感伴有茄子同西蘭花 + 南瓜菠菜忌廉汁+ 北寄貝/帆立貝呢2個都用原殼上碟 賣相唔錯 重點係都有昆布湯底 食完仲可以飲埋湯 真心好飲 係滿滿既鮮甜味✨帆立貝肉質厚實 加上三文魚籽一齊食提鮮;北寄貝非常爽甜 (值得一試)2款都伴有翠玉瓜同紅蘿蔔🥩 肉類 (美國牛肉薄燒/沖繩黑豚 每位選一款)+ 美國牛肉薄燒(2卷)當日最有驚喜既係呢道- 薄燒牛肉卷住牛蒡同鹽漬昆布食法創新 食落好juicy又香口 估唔到咁夾 值得一試❤️+ 沖繩黑䐁黑豚肉熟度拿捏得剛好 富有油脂香 同
鐵板 • 壱

位於尖沙咀 敢於創新既日式鐵板燒料理店
主打以新鮮食材及多變既手法炮製創新的菜餚
午市套餐最平$398 就有得食10道菜 性價比極高
裝潢以灰色為設計主軸 設有2間私隱度高既包廂
同時加入園景佈置 整體環境富現代感之餘亦雅致舒適~

✨Selected Course ($398/pp)

🥗 前菜

呢2個都用原殼上碟 賣相唔錯 重點係都有昆布湯底
食完仲可以飲埋湯 真心好飲 係滿滿既鮮甜味✨
帆立貝肉質厚實 加上三文魚籽一齊食提鮮;
北寄貝非常爽甜 (值得一試)2款都伴有翠玉瓜同紅蘿蔔

🥩 肉類 (美國牛肉薄燒/沖繩黑豚 每位選一款)
+ 美國牛肉薄燒(2卷)
當日最有驚喜既係呢道- 薄燒牛肉卷住牛蒡同鹽漬昆布
食法創新 食落好juicy又香口 估唔到咁夾 值得一試❤️
+ 沖繩黑䐁
黑豚肉熟度拿捏得剛好 富有油脂香
同樣可以配上鹽漬昆布一齊食~

🍚 炒飯
+ 簡單加入雞蛋 / 香蔥 / 高菜 炒至粒粒分明
最後放上日本蘭王蛋煎到脆邊流心既太陽蛋
個人幾中意高菜同雞蛋帶黎既多重口感 同時好香口

🥬 炒雜菜

🍲 麵豉湯

🍦甜品
+ 蜜桃雪葩 - 清甜解膩/ 當日原本仲有綠茶雪糕 可惜冇晒
2024-05-18
用餐时段
2024-05-04 766 浏览
無法抵擋的鐵板燒誘惑,位於尖沙咀漆咸圍的一家鐵板燒店「鐵板.壹 」午市最優惠嘅一個套餐,只需要 $ 398 可以享用10道菜,而且環境舒適,坐得舒服,最欣賞師傅經驗老到 ,有別於一般鐵板燒用嘅配料,例如海鮮不是配蒜蓉牛油,而係配上湯、薄燒牛肉包住嘅唔係蒜蓉和香蔥,係昆布漬和牛旁漬,好特別而且好好味👍🏻🌟精選午餐 $ 398 (每位)我們二人前,可以食盡套餐的所有食材,真心推薦性價比高,非常抵食👍🏻▪️沙律煙燻生雞胸沙律,雞肉肉質煙靭,而且鹹香充滿煙燻香味,配合新鮮沙律香草汁,開胃的前菜▪️海苔蟹肉茶碗蒸蒸蛋非常香滑滿雞湯的鮮味,配上蟹肉和新鮮海苔,令味道更加提鮮🌟海鮮每位可選兩款食材,二人前就可以一齊食哂四款精選海鮮▪️銀鱈魚 、比目魚兩款魚魚皮煎得香脆,就如食薯片一樣,銀鱈魚肉質香滑,而比目魚比較有口感,而且仲有蓮藕、小紅蘿蔔和翠玉瓜做伴菜,配上南瓜菠菜忌廉汁,和魚肉的味道非常夾▪️北寄貝、帆立貝兩款貝類上枱都用原殼承載住,賣相一流,帆立貝厚肉肉質鮮嫩,伴上三文魚籽更鮮味,而北寄貝口感香口爽脆,兩款均配上不同蔬菜,最精彩係用上新鮮熬製既昆布湯配合這兩款海鮮,湯底好清甜,真心推薦非常好好食▪️美

🌟精選午餐 $ 398 (每位)

▪️沙律

▪️海苔蟹肉茶碗蒸

🌟海鮮每位可選兩款食材,二人前就可以一齊食哂四款精選海鮮

▪️銀鱈魚 、比目魚

▪️北寄貝、帆立貝

▪️美國牛肉薄燒(2卷)
師傅非常有創意,薄燒牛肉唔係包住香蒜和蔥,而係捲住wasabi昆布漬和牛旁漬,一食落去牛肉口感Juicy鹹香,而兩款漬物清甜又爽脆,兩者味道非常之咁夾

▪️沖繩黑豚
黑豚肉質爽口又彈牙,亦帶一點脂肪,簡單煎完之後配上鹽昆布一齊食,食出黑豚豬肉的鮮味

▪️炒飯、炒什菜 、漬物、麵豉湯
我最喜歡的炒飯出場,用上日本米飯,雞蛋、香蔥、高菜,醬油調味,炒得粒粒分明好有鑊氣,最後仲加上燶邊太陽蛋,蛋黃流進飯粒真係人間美味,仲有炒什菜、漬物和麵豉湯拌炒飯一齊食,夠晒飽肚

▪️雪糕
雪糕有兩款可以選擇,都係我未試過嘅口味,薑汁和黑糖雪糕,薑汁味超級濃和牛奶雪糕味道無敵咁夾,而黑糖味道就是天然的黑蜜味,好清甜
  • 炒飯
  • 海苔蟹肉茶碗蒸
2024-09-21 0 浏览
#商務午膳 #日式鐵板燒午餐 環境舒適,開車來附近有停車場,性價比高位於的尖沙咀漆咸圍,日式鐵板燒餐廳,座位寬敞,服務員服務好,唯獨在樓下可能難搵,因為要按鐘叫開門無論是前菜,主菜及甜品都非常出色,較深刻印象是1.燒扇貝配三文魚子 2.美國牛肉薄燒和牛卷3.蛋炒飯約$600一位,性價比非常高的鐵板燒另外看到wine list 有很多選擇,如果自攜酒水每支$300,打算下次再來事實龍蝦鐵板燒晚餐燒扇貝配三文魚子👍前菜沙律也非常出色👍
#商務午膳 #日式鐵板燒午餐
環境舒適,開車來附近有停車場,性價比高
位於的尖沙咀漆咸圍,日式鐵板燒餐廳,
無論是前菜,主菜及甜品都非常出色,較深刻印象是
1.燒扇貝配三文魚子 2.美國牛肉薄燒和牛卷3.蛋炒飯

前菜
和牛卷
美國牛肉薄燒
2024-09-18 83 浏览
😁性價比高$398鐵板燒🥩系列—▫️餐廳:TeppanIchi 鐵板 • 壱▫️地點:全香港只有1️⃣間分店尖沙咀漆咸圍10-12號1樓A號舖(港鐵尖沙咀/尖東站 P3 出口, 步行約9分鐘)▫️營業時間⏰:星期一至日12:00 - 15:00 & 18:00 - 22:00▫️價錢:~$400+—美味:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵+0.1🇯🇵環境:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵價錢:💰💰💰💰服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳—👧🏻好少食鐵板燒☺️☺️仲要有廚師👨‍🍳喺你面前燒野食😁🫶🏻覺得又係一次新體驗🧡lunch set幾抵食🧡比相像中驚喜同飽❤️❤️佢哋嘅設計都幾日系🔮 2樓設有日本文具及生活小器具的小店舖🌳 4樓設有天台日式小花園可供客人休息—📍商務精選午餐(一人前)$398@▫️前菜1️⃣沙律2️⃣蒸蛋▫️海鮮選2:(銀鱈魚 /北寄貝/帆立貝/比目魚)👧🏻揀咗1️⃣銀鱈魚 外脆內軟🐟仲好香💕燒到金黃色 😁加埋南瓜和菠菜忌廉汁好夾2️⃣帆立貝賣相已經非常吸引‼️ 食落仲要好大粒好鮮甜▫️肉1️⃣美國牛肉薄燒(2卷)或沖繩黑豚👧🏻揀咗薄燒入面包咗好香既wasabi昆布漬和牛旁漬 🤤仲有鹽昆布😁好惹味▫️其他1️⃣漬物2️⃣麵豉湯3️⃣炒飯MVP❤️‍🔥🤤🤤有脆脆荷
😁性價比高$398鐵板燒🥩系列

美味:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵+0.1🇯🇵
環境:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵
價錢:💰💰💰💰
服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳

📍商務精選午餐(一人前)
$398@

▫️前菜
1️⃣沙律2️⃣蒸蛋

▫️海鮮
選2:(銀鱈魚 /北寄貝/帆立貝/比目魚)
👧🏻揀咗

MVP❤️‍🔥🤤🤤有脆脆荷包蛋🍳加埋好有鑊氣❤️😍飽晒

▫️甜品
1️⃣雪糕🍧
2024-09-18 0 浏览
位於尖沙咀漆咸道的一座木系日式工作室URBAN HOUSE設有三間超高私隱度餐廳,鐵板燒、高級日式料理、廚師發板😋今次試吓鐵板燒😋餐廳位於1樓,環境寬敞舒適,鐵板師傅一對四 可以清楚看到師傅手勢~午市set lunch亦有三個價錢類別,最經濟嗰款selected course $398+10%,質素完全唔輸比晚市!🫶🏻2樓設有日本文具及生活小器具的小店舖🫶🏻4樓設有天台日式小花園,食飽可以順路逛逛休息<Lunch Menu>SELECTED COURSE $398.沙律、蒸蛋.選2(銀鱈魚 /北寄貝 / 帆立貝/比目魚).美國牛肉薄燒(2卷)或沖繩黑豚.漬物、麵豉湯、炒飯.炒雜菜(轉柚子炒麵每位+$20).雪糕→帆立貝好大粒好厚肉👍🏻魚類有質素香嫩,尤其魚皮煎到好似薯片咁香脆,個人比較喜歡銀鱈魚👍🏻要大力讚賞黑豚,煎到外脆內軟好好食👍🏻炒飯用上蘭王蛋,啲配料都幾豐富👍🏻

🫶🏻2樓設有日本文具及生活小器具的小店舖
🫶🏻4樓設有天台日式小花園,食飽可以順路逛逛休息

<Lunch Menu>
SELECTED COURSE $398
.沙律、蒸蛋
.選2(銀鱈魚 /北寄貝 / 帆立貝/比目魚)
.美國牛肉薄燒(2卷)或沖繩黑豚
.漬物、麵豉湯、炒飯
.炒雜菜
(轉柚子炒麵每位+$20)
.雪糕
要大力讚賞黑豚,煎到外脆內軟好好食👍🏻
炒飯用上蘭王蛋,啲配料都幾豐富👍🏻

鐵板.壹 @teppan_ichi📍尖沙咀漆咸圍10-12號1樓A號舖━尖沙咀竟有一間頗為隱世的鐵板燒 餐廳位於獨棟1樓 寬敞舒適 鐵板師傅一對四 四位賓客都能看到師傅手勢 體驗感超好~餐廳的午市selected course $398 +10% 豐富程度不亞於晚市鐵板燒! 前菜海鮮和牛炒飯甜品樣樣都有 兩個人還能試到四款不同海鮮 超值超值!在餐廳吃完之後 可以到2樓逛逛消食 日式文具鋪精品頗多若喜歡極簡木系風格 來這裡定有收穫~另外4樓是天台花園可以曬曬太陽 與朋友談天休息 坐一個下晝也不是問題!━🥗 沙律▶︎ 煙燻三文魚沙律 菜超爽脆 調味頗濃郁~好味指數:●●●●◯🥚 蒸蛋▶︎ 蟹肉海苔蒸蛋 足料又嫩滑 口感與味道兼具好味指數:●●●●◐━🐟 銀鱈魚▶︎ 銀鱈魚肉質細膩 皮煎到薄脆 調味剛剛好~好味指數:●●●●◯🐟 比目魚▶︎ 比目魚似乎更加多汁 口感同樣很不錯!好味指數:●●●●◯ 🐚 北寄貝 ▶︎ 北寄貝Q彈鮮美 調味雖淡但正好襯托貝的鮮味好味指數:●●●●◐🐚 帆立貝▶︎ 帆立貝外層焦脆 內裡半熟而微有嚼口 搭配三文魚籽與昆布汁 更添鮮甜感好味指數:●●●●◯━🐮 美國牛肉薄燒(2卷

鐵板.壹 @teppan_ichi
📍尖沙咀漆咸圍10-12號1樓A號舖

🥗 沙律
▶︎ 煙燻三文魚沙律 菜超爽脆 調味頗濃郁~

🥚 蒸蛋
▶︎ 蟹肉海苔蒸蛋 足料又嫩滑 口感與味道兼具

🐟 銀鱈魚
▶︎ 銀鱈魚肉質細膩 皮煎到薄脆 調味剛剛好~

🐟 比目魚
▶︎ 比目魚似乎更加多汁 口感同樣很不錯!

🐚 北寄貝
▶︎ 北寄貝Q彈鮮美 調味雖淡但正好襯托貝的鮮味

🐚 帆立貝
好味指數:●●●●◯

🐮 美國牛肉薄燒(2卷)
▶︎ 美國牛頗為濃味 卷上牛蒡很是新穎 意外地很解膩!

🐮 A4和牛肉眼每位+$150
▶︎ 加錢升級和牛肉眼油花超漂亮 五分熟剛好地juicy又重油香
好味指數:●●●●◐

🍚 漬物、麵豉湯、炒飯
▶︎ 炒飯加入蛋 漬物 蔥等翻炒 最後蓋上流心蘭王簡單 與飯攪拌之下 無法抗拒!

🥬 炒什菜
▶︎ 芽菜 胡蘿蔔 蘑菇等炒在一起 很有鍋氣!

🍨 雪糕
▶︎ 雲呢嗱雪糕口感不錯 雲呢嗱味香濃 作為結尾很nice~

2024-09-12 86 浏览
咁我今次去就係位於一樓嘅鐵板.壹,顧名思義就係食鐵板燒🔥環境上都坐得舒服,成個空間最多招待四位客人,私隱度高,另外亦都好貼近鐵板燒爐嘅位置,可以近距離見到鐵板燒師傅整食物嘅過程咁lunch就有lunch menu,我就揀咗個$398套餐,套餐就有以下10道菜式🔸沙律🔸蒸蛋🔹選2:銀鱈魚/北寄背/帆立貝/比目魚🔹美國牛肉薄燒(2卷)或沖繩黑豚🔸漬物🔸麵豉湯🔸炒飯🔸炒雜菜🔸雪糕(當日係榛子雪糕)整個套餐嘅份量係非常之足夠,而且鐵板燒師傅會睇住客人用餐嘅時間,再控制下一道菜上菜嘅時間,基本上你可以慢慢享用都得⏰咁我當日食成個餐用咗大概一個半鐘整體嘢食味道唔錯嘅👍🏻特別推介銀鱈魚,肉質好嫩滑,鐵板燒完多左份魚油香味;另外北寄背都好爽彈,底下嘅湯都可以飲埋嘅;咁炒飯都係好吸引我,原因係炒飯面有一隻太陽蘭王蛋🍳賣相係幾吸睛,除咗太陽蛋之外,你都可以揀煎蛋炒蛋,師傅會問你想要邊款嘅📸咁我為咗影相靚啲就揀咗太陽蛋以$398再加一嚟講,呢個價錢我覺得合理,如果有時想happy Friday,或者放假想食好啲,咁我覺得呢間餐廳都幾唔錯,不過記得預早訂位‼️

🔸沙律
🔸蒸蛋
🔹選2:銀鱈魚/北寄背/帆立貝/比目魚
🔹美國牛肉薄燒(2卷)或沖繩黑豚
🔸漬物
🔸麵豉湯
🔸炒飯
🔸炒雜菜
🔸雪糕(當日係榛子雪糕)

最近同屋企人慶生就揀咗呢間鐵板燒餐廳,不論係食物、環境定服務都好有水準,性價比仲好高👍🏻🥢午巿套餐 ($398pp) 有成10道菜,非常豐富,一路望住師傅處理烹調食材,一路品嚐美食嘅過程真係好正😆 我最鍾意北寄貝,用上昆布湯底原殼上菜,口感爽滑彈牙食落好鮮甜😋 帆立貝肉質肥厚多汁,口感軟嫩,仲加上三文魚籽🤤 銀鱈魚肉質嫩滑魚油豐富!🐮牛肉薄燒包住鹽漬昆布同牛蒡,非常特別~🐷黑豚肉油脂香濃不膩!連個炒飯都好食,仲加上日本蘭王蛋,蛋香好濃郁🍳Selected Course Menu: - 沙律及蒸蛋- 海鮮4選2:銀鱈魚 / 北寄貝/ 帆立貝/ 比目魚- 肉類2選1:美國牛肉薄燒(2卷)或沖繩黑豚- 漬物、麵豉湯、炒飯、炒雜菜- 甜品雪糕
連個炒飯都好食,仲加上日本蘭王蛋,蛋香好濃郁🍳

Selected Course Menu:
- 沙律及蒸蛋
- 海鮮4選2:銀鱈魚 / 北寄貝/ 帆立貝/ 比目魚
- 肉類2選1:美國牛肉薄燒(2卷)或沖繩黑豚
- 漬物、麵豉湯、炒飯、炒雜菜
- 甜品雪糕

2024-09-08 90 浏览
兩個人 想搵個私隱度高既地方 食個生日飯 傾下計 又想食日式菜鐵板燒 朋友介紹黎到 尖沙咀區 鐵板壹因為book 得早又準時到 所有野都好順利 吾駛等環境:高檔鐵板燒 裝修用心,將水缸放在餐廳內 整體非常特別服務:日式餐廳我最喜歡既就係佢地既服務,鐵板壹 比我想像中更佳,只係我飲完杯水,杯水好快又滿左 讚👍🏻菜式: Set dinner for two, 我本人最鍾意吾駛諗食咩 餐廳員工只係問左我地 要牛 定要豬 輕輕鬆鬆 愉快一晚,完全係物有所值 (環境服務菜式)都掂。

因為book 得早又準時到 所有野都好順利 吾駛等

環境:
高檔鐵板燒 裝修用心,將水缸放在餐廳內 整體非常特別

服務:

菜式:

輕輕鬆鬆 愉快一晚,完全係物有所值 (環境服務菜式)都掂。

海鮮沙律,日本果茄
美國薄燒牛
玻璃紙大蜆舞茸菇清湯
白飯魚仔炒飯
砂糖多士雪糕
最近我去咗尖沙咀的「鐵板.壹」,呢間日式鐵板燒真係令我眼前一亮!不單止擺盤靚,每一道菜嘅味道都令我驚喜,完全係現代融合風格!而家就同你分享下我嘅美食之旅啦!😊✨**Selected Course** Lunch set menu 有大概三種set course,今次揀呢個套餐只需$398,可揀兩款海鮮,一款牛或豚肉,配前菜、飯同甜品,超值又好食,裡面有好多特別嘅菜品,真係每一口都充滿期待!前菜:沙律沙律清新可口,開胃又美味,真係好舒服!🥗蟹肉茶碗蒸呢道茶碗蒸滑到不得了,蟹肉嘅鮮味加上海苔嘅香氣,簡直係完美組合!😍鐵板海鮮- 銀雪魚:魚皮煎到超香脆,肉質鮮嫩,味道真係好正! - 比目魚:外皮金黃酥脆,裡面肉質細膩,搭配南瓜菠菜忌廉汁,真係好味到爆!🤤 - 帆立貝:擺盤靚靚,配上三文魚籽同蟹味噌汁,口感鮮甜,實在令人想再嚐多一口! - 北寄貝:搭配紫菜醬汁,驚喜嘅爽口感,令我一口接一口!👏鐵板肉類- 美國牛肉薄燒卷呢道牛肉薄燒搭配鹽漬海苔,香氣四溢,每口都令人想尖叫! - 沖繩黑豚:油脂香氣四溢,肉質彈牙,簡單煎烤後更顯美味,同樣搭配鹽漬海苔🥓配菜漬物、麵豉湯、蘭王煎蛋配炒飯炒飯

**Selected Course**

前菜:沙律
沙律清新可口,開胃又美味,真係好舒服!🥗

蟹肉茶碗蒸

鐵板海鮮

- 銀雪魚:魚皮煎到超香脆,肉質鮮嫩,味道真係好正!

- 北寄貝:搭配紫菜醬汁,驚喜嘅爽口感,令我一口接一口!👏

鐵板肉類

- 美國牛肉薄燒卷
呢道牛肉薄燒搭配鹽漬海苔,香氣四溢,每口都令人想尖叫!

配菜漬物、麵豉湯、蘭王煎蛋配炒飯
炒飯粒粒分明,再加上流心嘅煎蛋,味道超豐富,真係太完美啦!🍚

甜品:榛子雪糕
最後嘅榛子雪糕清新可口,令人感受到滿滿嘅甜蜜,完美結尾!🍦

「鐵板.壹」嘅現代融合鐵板燒真係讓我驚嘆不已!每道菜不單止靚,味道亦超贊,令我對鐵板燒有咗全新認識。環境優雅、服務周到,真係聚餐或約會嘅好地方!期待下次再嚐試其他創新菜式!💖
在尖沙咀逛街搜到附近這家鐵板燒,午市套餐💰398,看著有海鮮和牛,性價比還蠻高的,就過來試試。🥗前菜:沙律|蒸蛋煙薰雞肉入口即化,沙律酸酸甜甜好開胃。海苔蟹肉蒸蛋太鮮美,雞蛋嫩滑細膩,熱乎乎好暖胃🦞海鮮主菜:銀鱈魚/北寄貝/ 帆立貝/比目魚 自選2只放了鹽吃起來無比清甜,太新鮮了,食材都是現吃現準備,保證💯口感🥩肉類主菜:美國牛肉薄燒或沖繩黑豚 2選1這恐怕是我今年吃的最特別的牛肉了,中間夾著漬物和海帶提鮮,口感層次豐富,肉質鮮嫩多汁,很有創意的組合🍳主食:味增湯丨炒飯|炒什菜|漬物太陽蛋炒飯真的好好吃,米飯炒的顆粒分明,流心蛋黃攪拌均勻吃,這口感太美妙了!搭配開胃漬物和炒蔬菜,再來碗濃郁味增湯,超級豐盛🍦甜品:日本桃雪糕好特別的桃子口味!吃完鐵板燒來個雪糕,清清爽爽超綿密的口感chao多驚喜的一頓!

🥗前菜:沙律|蒸蛋
🦞海鮮主菜:銀鱈魚/北寄貝/ 帆立貝/比目魚 自選2
🥩肉類主菜:美國牛肉薄燒或沖繩黑豚 2選1
🍳主食:味增湯丨炒飯|炒什菜|漬物
🍦甜品:日本桃雪糕
好特別的桃子口味!吃完鐵板燒來個雪糕,清清爽爽超綿密的口感

chao多驚喜的一頓!

2024-05-23 275 浏览
妹妹正日生日,同妹妹食午餐同佢慶祝🎉。之前問過妹妹想食乜,佢話佢未試過食鐵板燒,所以就揾到呢間抵食又高質嘅鐵板燒。我地揀左$398一人前(連加一$438)。妹妹大讚超好食👍🏻,食物吾錯,服務又好。我訂枱時已講妹妹生日,所以送上甜品時已寫好妹妹的名字,仲有2件蛋糕仔送给她。前菜煙燻雞肉沙律 ,入口嫩滑。我要美國牛肉薄燒,妹妹要沖繩黑豚肉, 配上檸檬鹽,好特別好fresh。另外我要比目魚,妹妹要銀雪魚,平時食魚唔食皮嘅我,廚師將佢煎到特別香脆,我都引吾住食哂。海苔蒸蛋,蘭王雞蛋炒飯,撄花蝦湯,漬物,炒什菜,到最後嘅甜品伯爵茶雪糕,樣樣都好好味。最後妹妹話比到一個美好的生日回憶佢。
2024-05-22
用餐时段
庆祝纪念
生日
2024-05-02 390 浏览
Lunch Set🍴($398)尖沙咀呢間鐵板燒既午餐性價比高😏 環境闊落又可近隔離望到師傅煮野食☺️ 套餐有沙律、蒸蛋🥗 魚類試左: 銀鱈魚、比目魚、北寄貝、帆立貝🐟 肉類有牛肉薄燒/沖繩黑豚🐽 最尾仲有麵豉湯、炒飯、炒什菜同雪糕🍦魚類相當出色🐟 銀鱈魚同比目魚既魚皮非常脆身👍🏻 魚質滑✌🏻 擺碟好靚😍 北寄貝有驚喜🤗 鮮味十足😋 帆立貝就好厚好有咬口🤤 牛肉薄燒5秒內煮完🤣 夠哂軟淋😏 黑豚有咬口又唔韌👌🏻 好滿足😚
Lunch Set🍴($398)