2025-05-15 23 浏览
今次這一間《Terrace in seaside》又有新產品推出就要去食吓🤭、每一次都有新創意、佢嘅款式同飲品喺這個夏天食吓都唔錯🤔!開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫$138呢一款窩夫今次配答都幾特別🤭、整份係以開心果碎配埋一粒粒蜜糖、層層叠賣相以滿滿開心果醬同忌廉、夾著窩夫每一層都有忌廉、入口口感夠哂豐富😚窩夫又軟綿綿、尤其是佢嘅開心果醬好濃厚味道又綿滑、又有開心果粒雙重口感味道好正😋!烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $115呢一碟墨汁八爪魚燉飯、賣相烏卒卒上面好豐富八爪魚、入口鮮味口感煙韌加埋沙律醬味道特別、配埋帶點濕潤燉飯好香墨汁味道😋、粒粒口感都幾唔錯!巴馬火腿青醬年糕 $96呢一款青醬年糕賣相睇得吓🤤、佢嘅青醬金黄色沾滿整碟年糕、入口煙韌味道特別都幾好食😋、配埋兩件外脆內腍又有咬口、巴馬火腿賣相都幾靚、入口味道帶點芝士味又有咬口都幾好!很想去濟州的柑橘炸雞 無骨半份 $118呢一款柑橘炸雞份量十足好大碟😯、整份炸雞金黄賣相沾滿柑橘味道、入口啖啖柑橘酸甜味、每一件外脆內腍都好香口又好食😋、配埋兩款醬汁令到整件炸雞別一般的味道!清爽爆汁西柚檸檬梳打 $46初夏青柑柚子梳打 $42呢兩杯梳打
每一次都有新創意、佢嘅款式同飲品喺這個夏天食吓都唔錯🤔!

開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖
窩夫$138

呢一款窩夫今次配答都幾特別🤭

烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $115

巴馬火腿青醬年糕 $96

呢一款青醬年糕賣相睇得吓🤤、
佢嘅青醬金黄色沾滿整碟年糕、入口煙韌味道特別都幾好食😋、
配埋兩件外脆內腍又有咬口、

巴馬火腿賣相都幾靚、入口味道帶點芝士味又有咬口都幾好!

很想去濟州的柑橘炸雞 無骨半份 $118

每一件外脆內腍都好香口又好食😋、配埋兩款醬汁令到整件炸雞
別一般的味道!

清爽爆汁西柚檸檬梳打 $46

初夏青柑柚子梳打 $42
呢兩杯梳打一橙一透明、望見清爽感覺、係夏天飲番杯相當之正🤭
、檸檬梳打通透清爽賣相又有解渴感、青柑柚子味係炎夏冇胃口、又有醒胃止渴之用!
2025-05-13
午餐
2025-04-10 186 浏览
星期日帶媽咪去café chill下👯‍♀️滿足下想去韓國既心haha呢間用濟州柑橘做主題既café真係幾靚🍊元朗分店好闊落 空間感幾好樓底又高落地玻璃窗感受到舒服既太陽光☀️好岩三五知己邊食邊傾計仲有打卡💗📍讓人瘋狂的蜂蜜無骨炸雞半份 HKD108估唔到半份都幾大份仲配埋薯條同沙律🥗炸雞甜甜地幾開胃 雞肉夠嫩滑 無骨好方便❣️薯條係炸得好香脆既啤酒味脆漿薯條 好食💫📍牛油果泡菜牛肉炒飯 HKD128賣相好豐富 半隻牛油果蓋滿成碟炒飯🥑每啖都好足料 泡菜牛肉果仁碎碎好滿足個炒飯炒到好香 粒粒分明😋📍每口都是海鮮味的海鮮煎餅 HKD118滿滿既海鮮但粉漿超薄夠脆 沒有油膩感~食到粒粒魷魚🦑蝦仁🦐同好多好多蔥 口感正正🤤📍士多啤梨蜜糖窩夫🧇HKD122用把刀切開已經feel到個窩夫內脆外軟食落更加有驚喜 好香蛋味~~士多啤梨好甜完全唔酸🍓士多啤梨果醬仲食到粒粒士多啤梨果肉😋下次會再encore!!📍橘子咖啡☕️ HKD58賣相好美 咖啡唔苦仲飲到橘子既清香🍊📍濟州柑橘乳酸梳打 HKD48漸變得好靚 味道好清爽💦柑橘同乳酸balance得好好而且唔太甜~
星期日帶媽咪去café chill下👯‍♀️

賣相好豐富 半隻牛油果蓋滿成碟炒飯🥑
每啖都好足料 泡菜牛肉果仁碎碎好滿足
個炒飯炒到好香 粒粒分明😋

📍每口都是海鮮味的海鮮煎餅 HKD118
滿滿既海鮮但粉漿超薄夠脆 沒有油膩感~
食到粒粒魷魚🦑蝦仁🦐同好多好多蔥 口感正正🤤

📍士多啤梨蜜糖窩夫🧇HKD122
用把刀切開已經feel到個窩夫內脆外軟
食落更加有驚喜 好香蛋味~~
士多啤梨好甜完全唔酸🍓
士多啤梨果醬仲食到粒粒士多啤梨果肉😋
下次會再encore!!

📍橘子咖啡☕️ HKD58
賣相好美 咖啡唔苦仲飲到橘子既清香🍊

📍濟州柑橘乳酸梳打 HKD48
漸變得好靚 味道好清爽💦
柑橘同乳酸balance得好好而且唔太甜~
2025-03-23
呢間韓式Café歎下午茶 勁chill👯‍♂️多款式又好味 好難搵到間好味真係睇得又食得-🦑烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $125足料好味 大大粒八爪魚而且個墨汁又唔會好咸燉飯好有口感-⛱️巴馬火腿青醬年糕 $116好特別既煮法 用左西式青醬煮既韓式年糕又幾夾 仲感覺冇咁膩tim 仲有大大塊巴馬火腿食🫶🏻-🏝️很想去濟州的柑橘炸雞 $128無骨半份已經好多 個柑橘醬都係好惹味d雞唔乾 好juicy-🧇開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫 $138重頭戲就係呢個窩夫疊起的窩夫好有睇頭開心果醬同nuts就更有口感😘-🍹清爽爆汁西柚檸檬梳打 $48🍹初夏青柑柚子梳打 $42呢排太熱都一定忍唔住飲凍野了呢兩杯就夠哂清爽!-
呢間韓式Café歎下午茶 勁chill👯‍♂️
開心果醬同nuts就更有口感😘
🍹清爽爆汁西柚檸檬梳打 $48
🍹初夏青柑柚子梳打 $42
呢排太熱都一定忍唔住飲凍野了
呢兩杯就夠哂清爽!
今日搵到Yoho一間超靚cafe!木系裝潢配上簡約白同大地灰,門口仲有Terrace in seaside招牌柑橘樹🌳,打卡一流之餘坐得又舒服~即刻試吓佢哋嘅創意料理!🍚烏卒卒墨汁八爪魚燉飯墨汁濃郁掛飯,八爪魚彈牙鮮甜,每啖都充滿海洋香氣!🥓巴馬火腿青醬年糕中西fusion超有驚喜!軟糯年糕配上鹹香火腿,青醬清新解膩~🍗很想去濟州的柑橘炸雞(無骨半份)柑橘醬酸甜開胃,雞肉外脆內嫩,無骨食得超爽!🥞開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫窩夫外脆內軟,開心果醬香濃幼滑,配埋蜜糖甜到入心!🥤清爽爆汁西柚檸檬梳打 & 初夏青柑柚子梳打飲落超清新,解膩一流,顏色仲靚到唔捨得飲!環境靚、食物好,CP值仲超高!Yoho區嘅朋友快啲約埋閨蜜去打卡啦~📍 Terrace in seaside (元朗)元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖

🍚烏卒卒墨汁八爪魚燉飯
墨汁濃郁掛飯,八爪魚彈牙鮮甜,每啖都充滿海洋香氣!

🥓巴馬火腿青醬年糕

🍗很想去濟州的柑橘炸雞(無骨半份)
柑橘醬酸甜開胃,雞肉外脆內嫩,無骨食得超爽!

🥞開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫
窩夫外脆內軟,開心果醬香濃幼滑,配埋蜜糖甜到入心!

🥤清爽爆汁西柚檸檬梳打 & 初夏青柑柚子梳打
飲落超清新,解膩一流,顏色仲靚到唔捨得飲!

📍 Terrace in seaside (元朗)
元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
係大西北都有唔少好野食,今日品嚐了一間韓式fusion菜餐廳,係香港感受韓式小清新風格。✔️很想去濟州的柑橘炸雞 🍗柑橘炸雞外脆內嫩,仲要係無骨設計,啖啖肉又juicy 😋咬下去有著微微柑橘香氣,每一口都充滿了柑橘的清新風味。✔️烏卒卒墨汁八爪魚燉飯🐙烏卒卒墨汁配燉煮的八爪魚,完美配搭。烏卒卒墨汁夠晒Creamy,八爪魚鬚彈牙有口感。每一口都帶來濃郁的風味,令人驚艷。✔️巴馬火腿青醬年糕🐷巴馬火腿與青醬,搭配Q彈的年糕,第一次嘗試的美味組合。青醬的清新風味配上Q彈年糕,完全沒有違和感。✔️開心果蜜糖窩夫🧇店內主打,必叫窩夫💘窩夫以開心果和焦糖脆脆為主要配料,窩夫焗至外脆內軟,淋上濃郁開心果醬,加上堅果及焦糖脆脆,超愛超美味🤤✔️清爽爆汁西柚檸檬梳打🥤✔️初夏青柑柚子梳打🥤西柚檸檬及柚子與氣泡水結合,帶來清爽的口感,既解膩又夠清新怡人。坐得舒適,食物創意清新,價錢合理。

✔️很想去濟州的柑橘炸雞 🍗

✔️烏卒卒墨汁八爪魚燉飯🐙

✔️巴馬火腿青醬年糕🐷

✔️開心果蜜糖窩夫🧇

✔️清爽爆汁西柚檸檬梳打🥤
✔️初夏青柑柚子梳打🥤

坐得舒適,食物創意清新,價錢合理。

呢間Cafe環境chill到爆💯,仲有兩款必食招牌菜要同大家分享👇 🐙墨汁八爪魚燉飯一上枱就聞到超香墨魚汁味🖤燉飯煮到啱啱好,creamy得嚟又帶啲咬口~八爪魚咬落去彈牙到,真係好食到舔舔脷👅成碟飯烏卒卒但邪惡度爆燈,打卡一流📸.🍯開心果蜜糖窩夫甜品控注意!呢個窩夫係即叫即製,外脆內軟🥞~淋滿自家製嘅開心果醬,堅果味超濃又唔會太甜,仲有蜜糖同埋脆脆嘅果仁碎🌰,口感層次多到嚇親人😍熱辣辣切開仲有流心效果⋯⋯食完真係幸福到喊啊💚 總括嚟講,Terrace in seaside絕對係元朗搵食嘅隱藏寶藏💎無論係燉飯定窩夫都誠意滿分,仲有靚景陪住你hea👯.💰人均消費:~$300.🍽味道: 4/5🏙環境: 4/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 4/5

🐙墨汁八爪魚燉飯

‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 4/5
2025-05-14 9 浏览
雖然依家只係5月 但已經深深感受到夏日既來臨🥹無時無刻我都好需要一杯梳打!!!🍹柚子檸檬梳打就最fresh又解渴解膩! 上星期Happy Friday一於去Terrace in seaside relax下~一邊食韓式fusion菜 一自plan下weekend去邊度玩🤞🏻😍.明太子奶油年糕係我最愛之一芝士炸豬扒外脆內軟 加上軟心芝士🧀 好邪惡年糕質感係平時食既年糕同烏冬之間 好Q彈 而且掛汁 .烏卒卒墨汁八爪魚🐙燉飯 係韓版risotto 加上蛋黃醬 mix埋墨汁燉飯 增加左味覺層次 食完記得飲返啖水先講嘢🤣 🤟🏻柑橘炸雞配埋香脆薯條 炸雞無骨 啖啖肉 酸酸甜甜既醬汁令人更開胃口💓.最後當然唔少得甜品~開心果蜜糖🧇窩夫有超多開心果粒粒!! 窩夫鬆軟香口 仲有大量蜂蜜脆脆 成份甜品都超夾的🥰就算幾飽都一定食得晒😋

明太子奶油年糕係我最愛之一
芝士炸豬扒外脆內軟 加上軟心芝士🧀 好邪惡
年糕質感係平時食既年糕同烏冬之間 好Q彈 而且掛汁

烏卒卒墨汁八爪魚🐙燉飯 係韓版risotto

最後當然唔少得甜品~開心果蜜糖🧇窩夫
2025-05-09
2025-05-14 0 浏览
Terrace in Seaside(尖沙咀海港城分店,OT233)是一家韓式西餐咖啡廳,以清新文青風和創意菜式吸引食客。雖然旺場時需等位,但食物質素與環境10分,一試難忘!招牌濟州柑橘乳酪($68)酸甜清爽,杯上整顆柑橘超吸睛,完美打卡。蜜糖士多啤梨窩夫($122)外酥內軟,配新鮮草莓和忌廉,甜而不膩。蜂蜜炸雞(半份$128)外脆內嫩,甜鹹醬汁令人停不了口。海鮮煎餅($138)金黃香脆,滿載蝦仁和魷魚,韓式醬汁提升風味。餐廳以木系裝潢為主,配橘子主題擺設,氣氛輕鬆,適合朋友聚餐或情侶約會。服務快捷,店員戴可愛柑橘帽,增添趣味。整體而言,Terrace in Seaside將韓式fusion菜發揮得淋漓盡致,是尖沙咀必訪的chill食肆!

2025-05-11 4 浏览
開心果窩夫有驚喜除咗有開心果同埋其他果仁之外仲有脆脆啲cream夾埋一齊好好食嗌咗兩杯嘢飲西柚梳打清新韓國橘子乳酪適合打卡牛骨醬炸雞偏甜,但係好好排骨鍋每次都會叫個汁好濃郁好重奶油味
開心果窩夫
開心果窩夫有驚喜
除咗有開心果同埋其他果仁之外
仲有脆脆
啲cream夾埋一齊好好食

嗌咗兩杯嘢飲
西柚梳打清新
韓國橘子乳酪適合打卡

牛骨醬炸雞偏甜,但係好好

排骨鍋每次都會叫個汁好濃郁好重奶油味
開心果窩夫
2025-04-25 0 浏览
自從食過一次之後 就變我地韓國菜既飯堂 每次想食韓國菜都必定諗起哩度 環境闊落 開揚 特別係元朗分店 有落地大玻璃 望住戶外景觀 好chill❤️ 而且服務態度好好 從來都唔會趕客 試過同朋友傾左半日 都唔趕我地走😅首先必點既美食一定係紅蝦意大利飯 (紅蝦可選生或熟) 當然推介生食 好鮮甜 彈牙 👍🏻👍🏻另外海鮮煎餅都好有驚喜 豐富既海鮮配煎到勁脆既煎餅 再加上酸酸的汁料 十分開胃 食到停唔到口 差啲一個人ko左成碟🥹🥹除左主食好推介之外,🧇甜品窩夫都唔可以錯過,外脆內軟 恰到好處 😋😋😋
紅蝦意大利飯
紅蝦意大利飯
terrace.in.seaside係其中經常去飯堂,以韓國濟州主題做藍本,餐廳周圍都有濟州柑打卡元素~ 每季餐廳都會出期間限定menu, 經常換款,真係食極都唔會厭!🔸橘子咖啡有橘子清新香氣,咖啡味唔算好濃~ 🔸濟州柑橘乳酸梳打🔸讓人瘋狂的蜂蜜炸雞 (無骨半份)啖啖肉有蜂蜜香氣🔸牛油果泡菜牛肉炒飯很足料,牛油果加泡菜呢個組合幾特別!🔸每口都是海鮮味的海鮮煎餅海鮮雖然唔係好大粒,但份量好多!每一啖都咬到海鮮~🔸士多啤梨蜜糖窩夫窩夫很脆,內層鬆軟~ 忌廉都好輕身 份量都大,建議3-4人 share

🔸橘子咖啡

有橘子清新香氣,咖啡味唔算好濃~

🔸濟州柑橘乳酸梳打

🔸讓人瘋狂的蜂蜜炸雞 (無骨半份)
啖啖肉有蜂蜜香氣

🔸牛油果泡菜牛肉炒飯
很足料,牛油果加泡菜呢個組合幾特別!

🔸每口都是海鮮味的海鮮煎餅
海鮮雖然唔係好大粒,但份量好多!
每一啖都咬到海鮮~

🔸士多啤梨蜜糖窩夫

窩夫很脆,內層鬆軟~ 忌廉都好輕身
份量都大,建議3-4人 share
2025-03-25
  • 讓人瘋狂的蜂蜜炸雞
去元朗形點行街,商場內有好多食肆,好鍾意韓國菜,去咗Terrace in seaside 食韓式料理,店內裝潢好有度假嘅感覺,有好多打卡位~戶外同室內都令人覺得好chill~讓人瘋狂的蜂蜜炸雞 – 無骨半份黃金色澤蜜糖炸雞,外皮脆卜卜雞肉嫩滑,不太油膩,充滿濃郁雞香味,令人瘋狂,食唔停口。牛油果泡菜牛肉炒飯上枱時已覺得吸晴,味道配搭好夾。海鮮煎餅煎餅材料豐富,食材都好新鮮,每口都是海鮮味,令人回味家鄉。士多啤梨蜜糖窩夫窩夫嘅蛋香撲鼻,口感鬆脆,配搭士多啤梨同蜜糖,甜絲絲嘅味道。橘子咖啡咖啡迷嘅我,飲一口都有橘子味道,加入橘子味道真喺更醒神,so refreshing.濟州柑橘乳酸梳打鮮艷梳打非常打卡able,乳酸嘅酸甜口感好正,柑橘控必定試。
去元朗形點行街,
商場內有好多食肆,
好鍾意韓國菜,
去咗Terrace in seaside 食韓式料理,

店內裝潢好有度假嘅感覺,
有好多打卡位~
戶外同室內都令人覺得好chill~

讓人瘋狂的蜂蜜炸雞 – 無骨半份
黃金色澤蜜糖炸雞
外皮脆卜卜雞肉嫩滑,
不太油膩,充滿濃郁雞香味,
令人瘋狂,食唔停口。

牛油果泡菜牛肉炒飯

令人回味家鄉。

士多啤梨蜜糖窩夫
窩夫嘅蛋香撲鼻,
口感鬆脆,
配搭士多啤梨同蜜糖,
甜絲絲嘅味道。

橘子咖啡
咖啡迷嘅我,飲一口都有橘子味道,
加入橘子味道真喺更醒神,so refreshing.

濟州柑橘乳酸梳打
鮮艷梳打非常打卡able,
乳酸嘅酸甜口感好正,
柑橘控必定試。
  • 蜂蜜炸雞
2025-03-27 258 浏览
位於元朗形點既韓式Cafe<Terrace in seaside>店舖位置比較較多 窗邊採光好啱晒約埋三五知己聚會打卡-橘子咖啡 & 濟州柑橘乳酸梳打濟州主打嘅Cafe 無論係乳酸定係咖啡飲落都有好清新既橘子味道☕️-讓人瘋狂的蜂蜜炸雞食韓國野點少得炸雞無骨炸雞上面淋咗蜜糖 仲配搭咗薯條份量都比較多,唔使驚唔夠食-每口都是海鮮味的海鮮煎餅呢個海鮮煎餅入面食到粒粒分明嘅魷魚蜆肉粉漿唔會太厚岩岩好~-牛油果泡菜牛肉炒飯炒飯上面鋪滿咗滑蛋 再放咗個牛油果泡菜牛肉好惹味 😻-士多啤梨蜜糖窩夫黎Cafe最後當然唔少得甜品啦朋友鍾意食士多啤梨,所以最後揀咗個士多啤梨窩夫士多啤梨好新鮮,雖然鋪滿咗蜜糖同埋cream~但係甜度竟然啱啱好🥞值得一試
位於元朗形點既韓式Cafe

飲落都有好清新既橘子味道☕️

-讓人瘋狂的蜂蜜炸雞
食韓國野點少得炸雞
無骨炸雞上面淋咗蜜糖 仲配搭咗薯條
份量都比較多,唔使驚唔夠食

-每口都是海鮮味的海鮮煎餅
呢個海鮮煎餅入面食到粒粒分明嘅魷魚蜆肉
粉漿唔會太厚岩岩好~

-牛油果泡菜牛肉炒飯
炒飯上面鋪滿咗滑蛋 再放咗個牛油果
泡菜牛肉好惹味 😻

-士多啤梨蜜糖窩夫
黎Cafe最後當然唔少得甜品
朋友鍾意食士多啤梨,所以最後揀咗個士多啤梨窩夫
士多啤梨好新鮮,雖然鋪滿咗蜜糖同埋cream~
但係甜度竟然啱啱好🥞值得一試

2025-03-25
午餐
2025-03-25 199 浏览
Terrace in seaside (形點 I) (元朗)元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖-讓人瘋狂的蜂蜜炸雞 – 無骨半份呢個炸雞真係好好味,外脆內嫩,再加上蜂蜜,甜甜咸咸,食到你停唔到! -牛油果泡菜牛肉炒飯牛油果同泡菜配合,炒飯粒粒分明仲有牛肉添!味道豐富,食落去非常順口。每口都是海鮮味的海鮮煎餅呢個煎餅真係海鮮味十足,每一啖都可以食到新鮮海鮮,例如蝦同魷魚,充料又超級開胃!-士多啤梨蜜糖窩夫窩夫外脆內軟,上面鋪滿士多啤梨,藍莓,Cream,同蜜糖,甜得啱啱好,食完仲想再來一份!-橘子咖啡橘子味道配咖啡,清新又特別,飲完感覺好舒服!-濟州柑橘乳酸梳打呢個梳打飲品帶有濃濃的柑橘香氣,口感清爽,十分解渴!
讓人瘋狂的蜂蜜炸雞 – 無骨半份
牛油果泡菜牛肉炒飯

每口都是海鮮味的海鮮煎餅
橘子咖啡
橘子味道配咖啡,清新又特別,飲完感覺好舒服!
濟州柑橘乳酸梳打
呢個梳打飲品帶有濃濃的柑橘香氣,口感清爽,十分解渴!
2025-03-22 308 浏览
🍊呢晚係yoho行完街後就黎番之前食過唔錯嘅韓式cafe食晚餐~ 最印象深刻佢份大大份waffle, 所以呢次黎都好想再食😋我哋嗌咗半份無骨嘅蜂蜜炸雞, 豬生話雞肉外脆內軟, 雞肉好juicy, 🍯蜂蜜味好足夠, 配埋芝士醬一齊食仲邪惡! 炸雞旁仲有薯條, 炸得剛剛好🤗 另外再嗌咗牛油果泡菜牛肉炒飯同海鮮煎餅~ 泡菜牛肉炒飯上面仲鋪滿香蔥滑蛋, 炒飯配泡菜超惹味~ 海鮮煎餅食到好多蜆肉 😌 配埋秘製醬汁一齊食好鮮味啊!最後當然嗌埋士多啤梨蜜糖窩夫啦~ 窩夫即嗌即製作, 好鬆軟, 而且窩夫上有爆多士多啤梨醬汁同生果, 夠哂juicy! 酸酸甜甜嘅感覺唔會覺得好飽😄飲品嗌咗橘子咖啡同濟州柑橘乳酸梳打, 好有濟州風味🧡📌 Terrace in seaside元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
🍊

飲品嗌咗橘子咖啡同濟州柑橘乳酸梳打, 好有濟州風味🧡

📌 Terrace in seaside