2022-12-18 58 浏览
尖沙咀海港城店韓國特色餐廳,有好多美食選擇傳統韓式飯卷最喜歡經典飯卷,好有韓國風味青醬大蝦意粉大蝦加醬料好入味,意粉充滿美味青醬好吸引蜂蜜牛油炸雞半份炸雞已有韓式年糕又有薯條,炸雞水準好高,香脆外皮,內質柔軟嫩滑又juicy美味,蜂蜜牛油醬汁甜甜哋好吸引水果忌廉三文治 三文治入面有新鮮水果同鮮忌廉,好滑又清新士多啤梨提拉米蘇 士多啤梨 Tiramisu 盒子,入面蛋糕好creamy,夾入好多士多啤梨🍓濟州柑橘乳酸梳打🍹好有柑橘香橙味,梳打清新又鮮甜
尖沙咀海港城店韓國特色餐廳,有好多美食選擇

傳統韓式飯卷
最喜歡經典飯卷,好有韓國風味

青醬大蝦意粉
大蝦加醬料好入味,意粉充滿美味青醬好吸引

水果忌廉三文治
三文治入面有新鮮水果同鮮忌廉,好滑又清新

濟州柑橘乳酸梳打🍹
好有柑橘香橙味,梳打清新又鮮甜

2022-12-17 38 浏览
海港城海運大廈裝修後食市不時都會換新,Terrence in seaside 主打韓式輕食。🍚韓國蜆肉飯 $165😆好韓式,壓扁晒D飯,用上珍珠米粒粒飽滿,小小辣,蜆肉無沙,隻隻肥美鮮甜,👍🏻推🐷燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $228 超級厚一件,肥瘦相間,豬皮有咬口,帶燒肉焦香,好👍🏻,泡菜 唔會太辣同死咸夾埋黑毛豬肉一齊食,絕👍🏻🐔濟州金橘炸雞(半份無骨)$108 酸酸甜甜,有D似西檸雞味,炸得脆卜卜不油膩👍🏻🍊濟州柑橘乳酪 $688成客人枱面都有呢杯野,橙味乳酪唔會太甜。🍠夢幻紫薯牛奶 $48淡淡紫薯味配上全脂奶, rich👍🏻🥪仲夏清甜水果忌廉三文治 $68麵包鬆軟,水果清新,cream 都係唔會太甜。🍓士多啤梨提拉米蘇蛋糕 $68正常提拉米蘇,賣相吸引,打卡一流。

🍚韓國蜆肉飯 $165

🐷燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $228

🐔濟州金橘炸雞(半份無骨)$108
酸酸甜甜,有D似西檸雞味,炸得脆卜卜不油膩👍🏻

🍊濟州柑橘乳酪 $68
8成客人枱面都有呢杯野,橙味乳酪唔會太甜。

🍠夢幻紫薯牛奶 $48
淡淡紫薯味配上全脂奶, rich👍🏻

🥪仲夏清甜水果忌廉三文治 $68
麵包鬆軟,水果清新,cream 都係唔會太甜。

🍓士多啤梨提拉米蘇蛋糕 $68
正常提拉米蘇,賣相吸引,打卡一流。
2K
2022-12-16 31 浏览
📸韓風文青打卡cafe📸-呢間韓國過江龍cafe喺尖沙嘴開咗咁耐 一直都人氣不減 成日都見到靚靚甜品打卡相 我哋當然唔會放過佢😍-🍠夢幻紫薯牛奶 $48一如其名 真係好夢幻😍 成杯紫色嘅飲品 加上一大嚿雲朵同紫薯粉 好靚好IG-able😋 下面嘅牛奶就用咗紫薯泥整 啖啖香甜❤️-🍊濟洲柑橘乳酪 $68又係打卡名物🥰 佢係用咗柑橘果汁同乳酪整成嘅飲品酸酸甜甜咁好清新好開胃😘 仲有半個柑橘殼喺上面 好靚靚🥳-🍓士多啤梨提拉米蘇 $68充滿少女心嘅點止飲品 甜品都好靚🥹 士多啤梨大大粒都幾甜 而且忌廉都好幼滑 唔會太甜 成個甜品仲有三層 所以口感好豐富😙-🍇時令水果忌廉三明治 $68少女心又要爆發啦 係充滿幸福感嘅水果忌廉三文治😍 水果都幾多粒 有士多啤梨同提子 兩款都好甜 不過佢地份量都唔細 因為忌廉嗰層都好厚 所以記住留肚食😙-🦐韓國蜆肉飯 $165飯粒粒粒分明 吸收咗韓式醬汁 上面仲放咗好多芝麻 幾香口😋 蜆肉彈牙好爽口 仲有豆腐卜 呢個飯仲落咗少少辣醬整 會有啲啲辣-🐚海鮮年糕 $128年糕形狀好QQ幾煙韌 份量都唔細 加上大蝦同青口 好豐富😚 醬料係邊西式嘅蕃茄同忌廉口味 清清地 b
📸韓風文青打卡cafe📸
🍠夢幻紫薯牛奶 $48

🍊濟洲柑橘乳酪 $68

🍓士多啤梨提拉米蘇 $68

🍇時令水果忌廉三明治 $68

🦐韓國蜆肉飯 $165

🐚海鮮年糕 $128
年糕形狀好QQ幾煙韌 份量都唔細 加上大蝦同青口 好豐富😚 醬料係邊西式嘅蕃茄同忌廉口味 清清地 balance番飽肚感

📍Terrace in Seaside
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號舖
  • 士多啤梨提拉米蘇
  • 濟洲柑橘乳酪
  • 水果忌廉三文治
  • 夢幻紫薯牛奶
2022-12-14 40 浏览
🤓同frd去左海港城到覓食,😋見到呢一間環境幾好嘅韓國餐廳‼️就入左嚟食,好正好chill好有驚喜🤩🫶🏻✨韓國蜆肉飯 $165呢個蜆肉飯好有韓國嘅特色,🫠個飯壓到好似薄餅咁,少少辣,啲蜆肉好多,食落好香,啲蝦都煎到脆脆地,幾彈牙😍😍👍🏻✨燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $228個黑毛豬白切肉軟林林,加埋啲生菜一齊食,真係好有韓國嘅風味,好想去返韓國一轉啊✌🏻🤣✨濟州柑橘乳酪 $68乳酪味好出,酸酸地咁好fresh🤣,同時有啲柑橘🍊咬下,唔錯😋💗,有夏日嘅感覺!✨夢幻紫薯牛奶 $48杯紫薯牛奶一望落去就有好夢幻嘅感覺,紫色咁樣好有少女心,啲牛奶好滑,加埋冷淡嘅紫薯味,甜甜地好正🤓💗✨提拉米蘇 $68咖啡味好出,🌟但係唔會太creamy,又甜又苦,控制得啱啱好💗👍🏻༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶

✨韓國蜆肉飯 $165

✨燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $228

✨濟州柑橘乳酪 $68

✨夢幻紫薯牛奶 $48

✨提拉米蘇 $68

2022-12-12 1412 浏览
全港有4間分店,今次去咗海港城分店,dinner時間超級多人🫢都有一條少少長嘅隊,因為佢座位唔算好多,但係上菜都好快,轉枱都算快的。.🍯🍗 蜂蜜牛油炸雞半份 $108好食喎!🤩 食得出好新鮮,即叫即炸,雖然炸皮唔係好薄嗰啲,但係好脆,幾好食!雞肉重好嫩滑,有肉汁又唔乾。蜂蜜味唔會太甜。🐷🍖 韓式豬手半份 $158半份份量岩岩好,唔會太多。我見好多枱都有order🤣豬手皮質好Q彈,雖然好似好肥咁但都唔會好膩。佢重有啲kimchi、青辣椒、蒜片、生菜等,可以夾埋一齊!👍🏻🌿🦐 青醬大蝦意粉 擺碟好美喲🤭成功吸引咗我😂即刻好大隻有成碟意粉咁長,肉質爽口。意粉用咗扁意粉,會煮到好林,不過調味可以再濃啲。🍓🍰 草莓提拉米蘇蛋糕 $68🥛🥪 仲夏清甜菠蘿忌廉三文治 $68不得了,食完咁多嘢仲有兩個甜品😂😂 我原本想食原味tiramisu,不過佢賣曬了。🍊🍹 柑橘乳酪 $68🍍🍹 熱情金菠蘿沙冰 $68兩杯造型都一百分💯,真係有成個橙同菠蘿🤣🤣 兩杯味道都好自然。我個人鍾意菠蘿個杯多啲,佢味道再清新啲。

🍯🍗 蜂蜜牛油炸雞半份 $108

🍊🍹 柑橘乳酪 $68
🍍🍹 熱情金菠蘿沙冰 $68

2022-11-29
2022-12-08 47 浏览
行開海港城突然想食韓國野但又唔想行返厚福街咁遠食,上網揾見到原來海港城都有得食!本身對間餐廳不太大期望,以為都係for打卡餐廳,但估唔到都有意想不到的驚喜🤤🤤蜜糖炸雞肉質鮮嫩,青口配年糕個醬汁都配搭得好好👍🏻👍🏻本身已經好鍾意食年糕。order柑橘乳酸梳打諗住打卡影相用,但飲落原來都唔差,都好好飲🍹五花腩又唔太鞋颯颯。但係最最最估唔到既係有醬油蟹食🦀不過雖然味道唔太差但價錢唔算抵。
五花腩又唔太鞋颯颯。
但係最最最估唔到既係有醬油蟹食🦀
不過雖然味道唔太差但價錢唔算抵。

2022-09-06
  • 濟州柑橘乳酸梳打
2022-12-01 67 浏览
👉🏻蜂蜜牛油炸雞Honey Butter Fried Chicken無骨炸雞半份💲108👉🏻青醬大蝦意粉Pesto Pasta with Prawns💲112👉🏻韓式豬手Pork Knuckle (半份/Half)💲158👉🏻鮮果忌廉三明治 Fresh Fruits Cream Sandwich💲68👉🏻提拉米蘇Tiramisu💲68👉🏻濟州柑橘乳酪Jehu Tangerine Special Yoghurt💲68-went on a friday night and this resto got the longest queue 🤣 yet we took the seat relatively fast 😗 food were served quite fast as well. Taste of honey and butter in the fried chicken balanced nicely with crispy skin on the outside. Pesto could hv added a bit more. Pork Knuckle was sliced

無骨炸雞半份💲108

👉🏻提拉米蘇Tiramisu💲68

went on a friday night and this resto got the longest queue 🤣 yet we took the seat relatively fast 😗 food were served quite fast as well. Taste of honey and butter in the fried chicken balanced nicely with crispy skin on the outside. Pesto could hv added a bit more. Pork Knuckle was sliced way too thick yet kinda fulfilling to hv that haha😆 fresh fruits cream sandwich was quite instagram-able📸 tiramisu wasnt moist enough and could barely taste the amaretto in it :/ the yogurt drink was surprising nice tho!
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Terrace in seaside (Tsim Sha Tsui)
📍OT233, 2/F, Ocean Terminal, Harbour City
🔗#7eating尖沙咀#7eating屯門#7eating九龍灣#7eating韓國菜
2022-11-29 95 浏览
去海運大廈睇完靚靚聖誕燈飾,難得見冇乜人排隊又去呢間韓國餐廳chill下,睇下餐牌,原來每間店都有d吾同,各有特色,想食窩夫就要去其他分店😊 ❣️傳統紫菜飯卷 ~飯卷裏面有青瓜、甘筍、蛋、醃蘿蔔同牛肉,用足料,如果要惹味就最好叫泡菜豬肉飯卷 ❣️韓國蜆肉飯~ 飯壓到Pizza咁上面鋪左蜆肉同蝦,飯用左泡菜汁,食落又吾覺得辣😊 ❣️水果忌廉三明治~入邊夾著士多啤梨同青提,加上cream,餡料脹卜卜,而且唔會太甜好香滑😋
❣️原味提拉米蘇~小盒子賣相精緻~食落去蛋糕濕潤,淡淡咖啡香,味道香濃,啱晒我😋 ❣️蜂蜜牛油無骨炸雞半份 ~件件都被蜂蜜醬包圍,無骨得黎啖啖肉,而且肉質嫩滑,小朋友都啱食😋👍 ❣️醬油蒜頭有骨炸雞(半份)~一上枱就已經忍唔住手拎黎食,甜甜地好好味,保持到外脆內軟,最正就係全部雞都跟埋薯條同年糕止下癮又吾使叫一碟食吾晒,呢度炸雞真係幾出色😍😍 ❣️濟州柑橘乳酪~ 乳酪味好突出甜中帶苦、柑橘個杯帶酸但有乳酪中和,質地較厚身😊❣️熱情金菠蘿沙冰 ~菠蘿沙冰好清甜外型夠出衆😍⭐️兩杯都係餐廳人氣打卡飲品,我就鐘意金菠蘿沙冰😍❤️

❣️熱情金菠蘿沙冰 ~菠蘿沙冰好清甜外型夠出衆😍

⭐️兩杯都係餐廳人氣打卡飲品,我就鐘意金菠蘿沙冰😍❤️

2022-11-28
  • 提拉米蘇
  • 熱情金菠蘿沙冰
  • 水果忌廉三文治
  • 蜂蜜牛油無骨炸雞
2022-11-28 68 浏览
𓂅𝑇𝑒𝑟𝑟𝑎𝑐𝑒 𝑖𝑛 𝑠𝑒𝑎𝑠𝑖𝑑𝑒 𓂃蜂蜜牛油炸雞 炸雞外皮炸得香脆,一咬落去充滿肉汁,同蜂蜜牛油汁好夾!值得一讚嘅係伴碟嘅牛糕煎到外層脆脆地,食落有好香嘅糯米味 𓂃韓式豬手 豬手煮得好腍,好入味,配上生菜/芝麻菜同泡菜包住咁食,無咁膩之餘味道又豐富左,相當唔錯 𓂃韓國蜆肉飯 蜆肉好足料,仲有三隻大蝦,但整體味道略為普通 𓂃柑橘乳酪、金菠蘿沙冰 賣相可愛,味道都唔錯,配濃味嘅主菜都幾適合 𓂃𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 盒子𝑡𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 如果再濕潤少少會更好,甜度適中 𓂃士多啤梨提子忌廉三文治 賣相吸引,但忌廉嘅味道比較淡

𓂅𝑇𝑒𝑟𝑟𝑎𝑐𝑒 𝑖𝑛 𝑠𝑒𝑎𝑠𝑖𝑑𝑒
𓂃蜂蜜牛油炸雞

𓂃韓式豬手

𓂃韓國蜆肉飯
蜆肉好足料,仲有三隻大蝦,但整體味道略為普通

𓂃柑橘乳酪、金菠蘿沙冰
賣相可愛,味道都唔錯,配濃味嘅主菜都幾適合

𓂃𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 盒子
𝑡𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 如果再濕潤少少會更好,甜度適中

𓂃士多啤梨提子忌廉三文治

賣相吸引,但忌廉嘅味道比較淡
2022-11-27 80 浏览
通常太高期望都會失望🫣·🍘傳統紫菜飯卷($72)普普通通.飯粒偏硬.味道偏淡·🫔泡菜煎餅($82)最好食!最推薦!但略咸·🥢韓式卡邦尼年糕($98)唔錯👍🏻年糕煙韌🤤不過醬汁比較膩,2個人都食唔哂😯·🍊濟州柑橘特飲($68)賣相吸引不過好甜🥲·🍓士多啤梨提拉米蘇($68)呢個好難食🥲同提拉米蘇好似無關係🥲定我對提拉米蘇認知有唔同….食哂士多啤梨就算.敗筆係蛋糕質感….勁奇怪·📍Terrace in Seaside尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號鋪
通常太高期望都會失望🫣
🍘傳統紫菜飯卷($72)普普通通.飯粒偏硬.味道偏淡

🫔泡菜煎餅($82)最好食!最推薦!但略咸

🍊濟州柑橘特飲($68)賣相吸引不過好甜🥲

📍Terrace in Seaside
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號鋪
2022-11-27 90 浏览
其實一直都想去試,但成日都好多人排,今次決定排下(排左一個鐘),試下係咪真係出面講到咁好食✨🐾 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜($228)💛💛🖤🖤🖤啲肉好厚好大舊,不過本人覺得係厚身腩肉🤣肉應該係部位問題比較諧。不過包埋生菜同泡菜味道還可以,同出面韓燒一樣。🐾 韓國蜆肉飯($135)💛💛🖤🖤🖤冇咩咁特別~不過好多蜆肉,每啖飯都可以同蜆肉一齊食,飯底就係泡菜炒飯,會建議嗌其他。🐾 濟州柑橘炸雞 (半份無骨)($108)💛💛💛🖤🖤覺得最好食係呢個炸雞,炸粉薄,薯條點埋啲汁幾好食。不過食第二舊時發覺點解個味咁熟悉🤣原來係激似西檸雞🤣所以會叫呢個菜做fancy西檸雞。🐾 濟州柑橘乳酪 ($68)💛💛💛💛🖤幾有特色,大大個柑橘喺杯嘢入面,乳酪唔會杰到飲得好辛苦嗰種,唔錯。🐾 熱情金菠蘿沙冰 ($68) 💛💛💛💛🖤都係好特色,大大個菠蘿喺杯上面。酸酸甜甜,好開胃。💤 鋪頭內位置較少,有啲逼,店員會將紙箱放喺食客附近💤 個人覺得係名過其實,食一次夠整體推薦指數:💛💛🖤🖤🖤

🐾 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜($228)💛💛🖤🖤🖤

🐾 韓國蜆肉飯($135)💛💛🖤🖤🖤

🐾 濟州柑橘炸雞 (半份無骨)($108)💛💛💛🖤🖤

🐾 濟州柑橘乳酪 ($68)💛💛💛💛🖤

🐾 熱情金菠蘿沙冰 ($68) 💛💛💛💛🖤
都係好特色,大大個菠蘿喺杯上面。酸酸甜甜,好開胃。

💤 鋪頭內位置較少,有啲逼,店員會將紙箱放喺食客附近
💤 個人覺得係名過其實,食一次夠

整體推薦指數:
💛💛🖤🖤🖤
2022-11-16 223 浏览
太耐冇去過韓國旅行,上次同朋友一齊去韓國嗰陣食過隻豬手一試難忘,隔咗幾年都仲掛住緊佢我哋就上網search韓式豬手,見到有好多人推薦呢間餐廳,所以就抱住期待嘅心情一試啦~第一次行到海港城呢個位置,餐廳店面好有文青小清新風feel,我都幾鍾意當然我哋必點嘅係韓式豬手啦,因為兩個女仔驚食唔哂所以淨係嗌咗半份,不過今次個豬手就真係令我有少少失望啦,肉質唔夠淋,而且味道都唔算好入味,所以我都唔建議大家試呢個啦~第二樣就點咗去韓國必食嘅炸雞~同樣係點咗半份今次就好滿意呢個炸雞啦,蜂蜜牛油味真係非常好味!!強烈推薦大家食呢個味!!最後埋味食咗個士多啤梨提拉米蘇,同我想像中嘅提拉米蘇好唔同,似係mousse cake多啲,六十幾蚊嚟講真係唔係太高性價比~

韓式豬手
第二樣就點咗去韓國必食嘅炸雞~同樣係點咗半份
2022-11-04
2022-11-15 2119 浏览
這間韓式店位置比較隱蔽,但門口擺設非常吸睛,港女打卡餐廳🍴,不止食物賣相靚,食物水準高,回頭率高💯以韓式食物為主,好岩我胃口,非常開胃😍❥青醬大蝦意粉 🍝 $112大蝦好大隻🦐肉質彈牙鮮味最愛草青味,必點item🌿 橄欖油🫒味好香❥韓式豬手(半隻)$158好大份,最鍾意食豬手皮,女人因物有膠質🤣而豬手韓式調味勁惹味,夾埋蒜片蔬菜一齊食好味道呢😋❥無骨炸雞(半份)$108蜂蜜牛油炸雞 🍗,擺耐左個雞皮都勁脆口蜂蜜牛油味勁好味吖😍好似食緊薯片咁肉質鮮嫩啖啖肉🐥❥濟州柑橘乳酪 🍊$68呢杯必飲既打卡飲品,外形賣相勁靚用新鮮柑橘🍊汁打成既乳酪,香濃飲唔停口❥熱情金菠蘿沙冰 🍍$68又係買相勁得意,未見過咁細個嘅菠蘿BB沙冰勁冰涼,飲落甜甜地好fresh❥仲夏清甜菠蘿忌廉三明治 🥪🍍 $68個cream勁正,個cream打得好creamy厚身食不停口,仲回味緊😍❥士多啤梨提拉米蘇🍓 $68好香草莓🍓味,好正每樣食物都好美味,會再到訪超級推薦✨✨✨✨😋

以韓式食物為主,好岩我胃口,非常開胃😍

❥青醬大蝦意粉 🍝 $112
大蝦好大隻🦐肉質彈牙鮮味
最愛草青味,必點item🌿 橄欖油🫒味好香

❥韓式豬手(半隻)$158
好大份,最鍾意食豬手皮,女人因物有膠質🤣
而豬手韓式調味勁惹味,夾埋蒜片蔬菜一齊食
好味道呢😋

❥無骨炸雞(半份)$108
蜂蜜牛油炸雞 🍗,擺耐左個雞皮都勁脆口
蜂蜜牛油味勁好味吖😍好似食緊薯片咁
肉質鮮嫩啖啖肉🐥

❥濟州柑橘乳酪 🍊$68
呢杯必飲既打卡飲品,外形賣相勁靚
用新鮮柑橘🍊汁打成既乳酪,香濃飲唔停口

❥熱情金菠蘿沙冰 🍍$68
又係買相勁得意,未見過咁細個嘅菠蘿BB
沙冰勁冰涼,飲落甜甜地好fresh

❥仲夏清甜菠蘿忌廉三明治 🥪🍍 $68
個cream勁正,個cream打得好creamy厚身
食不停口,仲回味緊😍

❥士多啤梨提拉米蘇🍓 $68
好香草莓🍓味,好正

每樣食物都好美味,會再到訪
超級推薦✨✨✨✨😋
  • 青醬大蝦意粉
  • 熱情金菠蘿沙冰
  • 韓式豬手
  • 濟州柑橘乳酪
2022-11-13 88 浏览
海港城柑橘主題既韓式餐廳餐廳,好多橙色好有朝氣!!7點去到已經好full啦! 水果忌廉三文治,每一日嘅水果都會唔同,今次係我最鍾意既士多啤梨同青提!creamcheese夾住滿滿水果漲卜卜,好豐富,麵包好軟熟,整體又唔算太甜,幾特別我幾鍾意。韓式豬手(半隻),好大份下!每片都好厚身啖啖肉。配埋生菜、蒜、泡菜俾你自己整生菜包! 有韓國既味道!青醬大蝦意粉,開邊大蝦好彈牙肥美,青醬唔會太乾掛晒係意粉上,濃味醬配上鮮蝦,味道岩岩好!蜂蜜牛油無骨炸雞半份,每件雞都被蜂蜜醬包圍,香甜脆卜卜肉質嫩滑。配埋薯條同年糕,薯條點埋蜜糖汁,好惹味。士多啤梨提拉米蘇,一個小盒子咁幾得意,由上至下層分別係cream、士多啤梨 cream同海綿蛋糕士多啤梨cream 偏甜左D,但中間住清甜士多啤梨,都算中和左!濟州柑橘乳酪 & 熱情金菠蘿沙冰 每張枱都叫咁濟,係人氣打卡的飲品。半個橙/菠蘿放上飲品,好在個橙係空心。柑橘個杯帶酸乳酪味濃,smoothie 質地又有柑橘果肉。菠蘿個杯沙冰就清甜D,雖然係實心菠蘿但都好難食到D果肉。整體都幾有特色但位置會有D逼。

士多啤梨提拉米蘇,一個小盒子咁幾得意,
由上至下層分別係cream、士多啤梨 cream同海綿蛋糕

濟州柑橘乳酪 & 熱情金菠蘿沙冰

整體都幾有特色但位置會有D逼。
2022-11-11 128 浏览
今日我好姊妹生日,帶佢嚟海港城呢間韓國餐廳試一試!青醬大蝦意粉($112)大蝦超級吸引🥰青醬好平均地沾滿意粉~仲有沙律添!份量超足夠,女仔小心食唔晒呀🤣傳統紫菜飯卷($72)非常足料😝一啖過,口感味道都極豐富,青瓜、紅蘿蔔嘅爽脆,牛肉嘅咬口,蘿蔔嘅酸味,好食!蜂蜜牛油炸雞($108)蜂蜜醬好足夠,炸雞每一個部份都有蜂蜜牛油味,雞肉好嫩滑多汁!係非常有質素嘅雞😄另外仲有韓式年糕同埋薯條,抵食!熱情金菠蘿沙冰($68)一睇到個賣相已經知道不得了🤣好可愛嘅半個菠蘿擺喺杯上!濟州柑橘乳酪($68)同菠蘿沙冰一樣,柑橘乳酪上面都有個橙😂乳酪唔會好酸,食到有橙肉,真材實料😍提拉米蘇($68)當然唔少得有甜品啦,口感香滑,咖啡味唔會太苦👍🏻
今日我好姊妹生日,帶佢嚟海港城呢間韓國餐廳試一試!

青醬大蝦意粉($112)

傳統紫菜飯卷($72)

蜂蜜牛油炸雞($108)

熱情金菠蘿沙冰($68)
一睇到個賣相已經知道不得了🤣好可愛嘅半個菠蘿擺喺杯上!

濟州柑橘乳酪($68)

提拉米蘇($68)
當然唔少得有甜品啦,口感香滑,咖啡味唔會太苦👍🏻