2023-12-08 135 浏览
Terrace in seaside📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓346&347號舖moko重新裝修左舊food court開左幾間新食肆 行過見到呢間好多人排隊就排埋一份試食野😂雞胸軟骨雞軟骨份量好多 炸得香脆重配沙律菜 可以一齊食韓國螄蚶拌飯好鮮味既配搭 螄蚶肉粒粒飽滿拌飯一早加左韓式辣醬 份外惹味炸大魷魚伴炸醬麵魷魚炸得好酥脆 調味又岩岩好炸醬麵都出色 唔會過咸麵質彈牙 份量重好多柑橘窩夫伴雪糕呢款甜品真係必點性價比極高窩夫焗得好香脆窩夫重配左柑橘肉 糖皮 柑橘汁仲跟埋一球雪糕 冷暖一齊食 好正😋🍊濟州柑橘乳酪呢間餐廳嘅名物 必試用韓國柑橘拆肉 加入乳酪味道酸酸地好夾上面仲有半個柑橘 打卡一流🍍熱情金菠蘿沙冰呢個沙冰嘅造型真係好特別有半個菠蘿放咗喺上面做裝飾🤣入面重有肉食以菠蘿肉用嚟打晒做沙冰 啖啖透心涼
Terrace in seaside

呢個沙冰嘅造型真係好特別
有半個菠蘿放咗喺上面做裝飾
🤣入面重有肉食以
菠蘿肉用嚟打晒做沙冰 啖啖透心涼
自從上次食過之後成日心心念念再去食今次旺角開咗分店咁近我終於可以帶埋屋企人一齊去食🥰餐廳以韓式洋輕食為主裝潢暖木色簡約風座位坐得都幾舒服有好多好靚嘅花花裝飾打卡位都唔少店員服裝好可愛 有頂柑橘帽服務也不錯🍊餐前拌餐有兩款韓式魚糕同粉紅蘿蔔漬物魚糕微辣配黑芝麻 加上 蘿蔔既酸甜 開胃得很🍊酥脆雞胸軟骨$62雞胸軟骨脆香 配埋 蛋沙律當醬咁點泥食依個餐前小食真係不得了 一啖接一啖🍊韓國螄蚶拌飯 $192螄蚶幾大粒配上辣味既炒飯仲可以好韓國咁用紫菜同紫蘇葉包住啲飯嚟食 味道超級有層次🍊炸大魷魚拌炸醬麵$195呢個造型冇令我失望大大隻金黃酥脆嘅魷魚加韓式炸醬麵 每食一啖都好似見到oppa 咁有韓feel🍊濟州柑橘乳酪$68/熱情金菠蘿沙冰$68柑橘同乳酪好fresh 味道微甜而菠蘿沙冰甜甜酸酸有食到菠蘿果肉配埋沙冰好解渴兩杯飲品嘅造型都好吸睛🍊柑橘窩夫雪糕$135一上台就覺得勁靚窩夫熱辣辣有蛋糕嘅口感上面有濟州嘅柑橘果肉🍊配上少少玉桂粉加埋雲呢拿雪糕依間餐廳真係每次食都冇令我失望每一次都好食而家仲要開喺旺角咁方便Good
自從上次食過之後

每一次都好食
而家仲要開喺旺角咁方便
Good
2023-12-08 63 浏览
Terrace in seaside 最近分店開得越嚟越多,小編當然都想試試,開張當日大概等了10分鐘左右就可以進去。韓國螄蚶拌飯$192碟上有泡菜炒飯、大量螄蚶及鮮蝦,另外附上紫菜及紫蘇。炒飯偏香辣一點,螄蚶無異味,肉感飽滿,帶一點點鮮鹹味。搞拌之後,口感非常豐富,特別是加上白芝麻後。鮮蝦非常彈牙,完全不霉,係食材之中最清淡。炸大魷魚拌炸醬麵份量超級大,炸魷魚吃起來不油膩,粉漿有點少厚,調味偏鹹,但配上魷魚鹹味沒那麼突出,魷魚頗算彈牙且不煙韌。炸醬麵加上洋蔥之後帶點微甜,麵條帶點筋道,不會煮得過份軟爛。酥脆雞胸軟骨外觀看起來更像炸餃子,小編第一次吃這麼大件的雞軟骨,外脆內多汁,味道主要靠調味料提升味道。濟州柑橘乳酪熱情金菠蘿沙冰外型非常有gimmick😂,有一個大柑橘及大菠蘿。柑橘乳酪味淡淡的,口感比較滑。菠蘿沙冰非常清醒,但甜度不會很搶,很適合解辣。柑橘窩夫拌雪糕建議留肚食甜品,因為份量非常大件,有4大鹹味窩夫,配上厚忌廉及柑橘醬,鹹甜味道,非常惹味。窩夫偏濕軟,但厚身,大概格仔餅size。水果多汁帶微酸,剛好中和雪糕跟忌廉的甜味。Terrace in seaside (MOKO新

韓國螄蚶拌飯$192
炸大魷魚拌炸醬麵
濟州柑橘乳酪
熱情金菠蘿沙冰
柑橘窩夫拌雪糕
Terrace in seaside (MOKO新世紀廣場)
#旺角美食 #太子美食 #新世紀廣場 #moko新世紀廣場 #韓式餐廳 #terraceinseaside #柑橘
#柑橘乳酪 #柑橘窩夫 #打卡 #打卡cafe #foodie #foodiehk #hkfoodie
2023-12-08 60 浏览
呢間以柑橘作主題嘅韓國餐廳遍佈各區嘅港鐵站商場最近發現旺角MOKO都開咗分店環境好寬敞✨韓國螄蚶拌飯向來都好鍾意食螄蚶加上爽口鮮蝦配上微辣嘅韓式嘅拌飯好夾✨炸大魷魚伴炸醬麵大大件嘅魷魚炸得香脆配上煙煙靭靭嘅炸醬麵,非常惹味✨柑橘窩夫伴雪糕濃郁嘅蛋香味可以加上新鮮柑橘同橙汁窩夫口感鬆軟面層加上幼滑忌廉.份外香甜✨酥脆雞胸軟骨雞胸軟骨,炸汁金黃香脆保留裏面嘅肉汁依然豐富✨濟州柑橘乳酪 見到好多人都係揀呢一款嘢飲新鮮橙肉,酸酸甜甜買相非常精緻.味道清新✨熱情金菠蘿沙冰 加入新鮮菠蘿打成沙冰.口感細膩香甜又冰凍.唔會太甜
呢間以柑橘作主題嘅韓國餐廳

加上爽口鮮蝦
配上微辣嘅韓式嘅拌飯好夾

✨炸大魷魚伴炸醬麵
大大件嘅魷魚炸得香脆
配上煙煙靭靭嘅炸醬麵,非常惹味

✨柑橘窩夫伴雪糕
濃郁嘅蛋香味
可以加上新鮮柑橘同橙汁
窩夫口感鬆軟
面層加上幼滑忌廉.份外香甜

✨酥脆雞胸軟骨
雞胸軟骨,炸汁金黃香脆
保留裏面嘅肉汁依然豐富

加入新鮮菠蘿打成沙冰.口感細膩
香甜又冰凍.唔會太甜
2023-11-10
2023-12-06 79 浏览
酥脆雞胸軟骨 卜卜脆,金黃色,望落好吸引,吃落去脆身,而且每一粒有香酥的口感, 可以感受到軟骨嘅獨特滋味。 韓國螄蚶拌飯 滿滿嘅螄蚶加彈牙大蝦,入口螄蚶的鮮甜味道在嘴裡散開,有微微的辣味,很開胃炸大魷魚伴炸醬麵 原隻炸大魷魚,賣相震撼!炸粉唔算太厚,食落好香口一D都唔油膩香醇濃郁搭配Q彈麵條 獨特韓式炸醬口味-柑橘窩夫伴雪糕 賣相好靚,好啱打卡❤️!Waffle好好食呢! 外脆內軟輕身充滿牛油香同蛋香,即使伴以雪糕和柑橘醬亦未變腍,蛋味滿滿,烘烤香味四溢,甜而不膩- 濟州柑橘乳酪 - 熱情金菠蘿沙冰 可愛造型 , 清甜可口

炸大魷魚伴炸醬麵
原隻炸大魷魚,賣相震撼!
炸粉唔算太厚,食落好香口一D都唔油膩
香醇濃郁搭配Q彈麵條 獨特韓式炸醬口味

-柑橘窩夫伴雪糕
賣相好靚,好啱打卡❤️!
Waffle好好食呢!

- 濟州柑橘乳酪
- 熱情金菠蘿沙冰
可愛造型 , 清甜可口
MOKO 新店優惠,🎉10-12/11 下午3-6點更免費派發濟州柑橘乳酪 200杯🎉每種食物都適合打卡,味道也很合適港人,不會太辣。✨酥脆雞胸軟骨雞胸軟骨外層酥脆,內部保持著嫩滑的口感。每一口咬下去,外酥內脆。✨韓國螄蚶拌飯螄蚶肉質鮮嫩,泡菜米飯的搭配相得益彰。這道菜具有濃郁風味,回味無窮。✨炸大魷魚伴炸醬麵:炸大魷魚油炸至金黃酥脆,搭配著香辣的炸醬麵一起享用。大魷魚肉質鮮嫩,外層酥脆,配上醬麵的香辣味道,令人垂涎欲滴的美食。✨柑橘窩夫伴雪糕柑橘窩夫散發出清新的柑橘香氣,外酥內軟,與口感豐富的雪糕結合在一起,甜蜜和清爽的味覺體驗。✨濟州柑橘乳酪濟州特產的柑橘為主要食材,混合了新鮮的乳酪製成。柑橘的酸甜風味和乳酪的濃郁口感、絕對值得一試。✨熱情金菠蘿沙冰製成涼爽的沙冰。金菠蘿的爽脆口感和獨特的甜味,搭配著冰涼的質地,沙冰是夏日消暑的絕佳選擇。@terrace.in.seaside, #Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假 #belif

每種食物都適合打卡,味道也很合適港人,不會太辣。

✨酥脆雞胸軟骨

✨韓國螄蚶拌飯

✨柑橘窩夫伴雪糕

✨濟州柑橘乳酪

✨熱情金菠蘿沙冰

韓國濟州柑橘小清新cafe🍊🍊店鋪: Terrace in seaside 地址: 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓346&347號舖▫ 韓國螄蚶拌飯 $192蜆肉平時就食得多,但用螄蚶就真係少食,所以幾有驚喜!! 少少辣的螄蚶拌埋韓國泡菜飯一齊食真係好匹配😋 ▫ 炸大魷魚伴炸醬麵 $195魷魚🦑真係好大隻好足料,咬落外脆內煙靭,無咬唔開嘅問題,炸粉醬又唔厚。另外炸醬麵比起我之前係首爾食到既light一點點☺️☺️更好味。▫ 酥脆雞胸軟骨 $62香脆而不油。▫ 柑橘窩夫伴雪糕 $68Highly recommended🧇🍨!! 窩夫表面鋪滿新鮮柑橘及香滑忌廉,配上多甜少酸的濟州柑橘果醬,甜而不膩! 😋😋▫ 濟州柑橘乳酪 $68▫ 熱情金菠蘿沙冰 $68個杯上真係有濟州柑橘🍊同菠蘿🍍係到,好signature,打卡able!! 兩杯酸酸甜甜好開胃☺️ 大人細路都岩飲😋• 整體•食物: 𝟺/𝟻環境: 𝟺/𝟻
韓國濟州柑橘小清新cafe🍊🍊

• 整體•
食物: 𝟺/𝟻
環境: 𝟺/𝟻
2023-12-02 65 浏览
Terrace in seaside 旺角分店新開幕,見佢其他分店嘅風評都唔錯,就入去試下💞❥韓國螄蚶拌飯 $192螄蚶份量都幾多,口感食落有啲似花甲~拌飯嘅泡菜味,麻油味,紫菜芝麻味平衡得好好😻配上微微辣嘅刺激,真係好香好好味👅包埋紫菜真係超級有韓國嘅感覺🥰❥炸大魷魚拌炸醬麵 $195魷魚真係超大隻🦑炸得好香脆,而且魷魚肉唔會韌👍🏻炸醬麵麵質Q彈~整體味道係甜甜的😚好香和風甜洋蔥味🤤❥酥脆雞胸雞軟骨 $62同外面普通嘅雞軟骨有少少唔同🤣佢有軟骨嘅同時又有食到雞胸肉嘅質感🐔配上沙律蛋一齊食好好味😋❥柑橘窩夫伴雪糕 $135呢個甜品我可以比滿分💯窩夫蛋香味濃郁,配上順滑嘅忌廉~蛋味同奶香味互補得好好😍而且仲有甜甜嘅柑橘同糖漿,超級好味😆❥濟州柑橘乳酪 $68外型超打卡able~上面有個柑橘🍊柑橘同乳酪好match!❥熱情金菠蘿沙冰 $68超可愛嘅菠蘿造型🍍冰冰涼涼超好飲~

❥韓國螄蚶拌飯 $192

螄蚶份量都幾多,口感食落有啲似花甲~
拌飯嘅泡菜味,麻油味,紫菜芝麻味平衡得好好😻
配上微微辣嘅刺激,真係好香好好味👅
包埋紫菜真係超級有韓國嘅感覺🥰

❥炸大魷魚拌炸醬麵 $195

魷魚真係超大隻🦑
炸得好香脆,而且魷魚肉唔會韌👍🏻
炸醬麵麵質Q彈~
整體味道係甜甜的😚
好香和風甜洋蔥味🤤

❥酥脆雞胸雞軟骨 $62

同外面普通嘅雞軟骨有少少唔同🤣
佢有軟骨嘅同時又有食到雞胸肉嘅質感🐔
配上沙律蛋一齊食好好味😋

❥柑橘窩夫伴雪糕 $135

呢個甜品我可以比滿分💯
窩夫蛋香味濃郁,配上順滑嘅忌廉~
蛋味同奶香味互補得好好😍
而且仲有甜甜嘅柑橘同糖漿,超級好味😆

❥濟州柑橘乳酪 $68

外型超打卡able~
上面有個柑橘🍊
柑橘同乳酪好match!

❥熱情金菠蘿沙冰 $68

超可愛嘅菠蘿造型🍍
冰冰涼涼超好飲~
2023-12-01 56 浏览
酥脆雞胸軟骨 雞軟骨經過炸後變得酥脆同埋有微微嘅鹹味😍外層酥脆之餘又爽口😋每一啖都感受到酥脆香氣韓國螄蚶拌飯 韓國係出名食螄蚶拌飯😍食落有種充滿海洋氣味既螄蚶加上豐盛嘅炒飯又鮮又甜 仲有幾隻蝦蝦蝦🦐炸大魷魚伴炸醬麵 🦑超好食既炸魷魚🥹 炸得超香脆惹味😍炸醬麵甜甜地夾雜住肉粒 口感豐富柑橘窩夫伴雪糕 🧇柑橘再配搭奶油既窩夫係超夾絕對能夠滿足對於甜點既渴望🤩Terrace in seaside @terrace.in.seaside📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓346&347號舖#Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假 #belif #美肌

韓國係出名食螄蚶拌飯😍食落有種充滿海洋氣味既螄蚶

柑橘窩夫伴雪糕 🧇
柑橘再配搭奶油既窩夫係超夾
絕對能夠滿足對於甜點既渴望🤩

2023-11-28 55 浏览
好耐無去過Moko,今日行返先知,原來以前food court個位唔同晒,門口果到新開咗Terrace in seaside,睇落好唔錯!!店員個個都戴咗柑橘造型嘅帽好吸睛,餐牌都有柑橘食品,啱曬我口味😋今次叫咗一個小食酥脆雞胸軟骨,兩個主食炸大魷魚拌炸醬麵、韓國螄蚶拌飯,兩杯飲品濟州柑橘乳酪、熱情金菠蘿沙冰,仲有甜品柑橘窩夫伴雪糕。酥脆雞胸軟骨 $62雞胸軟骨比雞軟骨更脆口,味道唔錯,配咗類似他他醬嘅醬,食落都幾清爽炸大魷魚拌炸醬麵 $195魷魚真係好大,口感爽口彈牙而且新鮮,唔會食到雪藏味,炸醬麵都幾好食,洋蔥甜味都好出,麵仲有咬口,唔錯韓國螄蚶拌飯 $192飯係嘅味道酸酸辣辣,加埋螄蚶一齊食好夾。份量好多,辣辣哋好惹味。店員教我哋可以撈勻咗之後用紫菜或者紫蘇包埋一齊食,食落幾好食濟州柑橘乳酪、熱情金菠蘿沙冰 各$68兩杯味道唔錯而且都有頂水果帽係頂做裝飾😂造型特別,好igable~濟州柑橘乳酪,口感好厚身,而且柑橘都重。熱情金菠蘿沙冰,冰打到好綿,唔會突然飲飲下有粒好大嘅冰,唔錯。柑橘窩夫伴雪糕 $135好食,柑橘好甜,窩夫外脆內軟,入面空氣感幾好,食落唔會實的的,配埋個柑橘味糖

酥脆雞胸軟骨 $62

炸大魷魚拌炸醬麵 $195

韓國螄蚶拌飯 $192

濟州柑橘乳酪、熱情金菠蘿沙冰 各$68

柑橘窩夫伴雪糕 $135
好食,柑橘好甜,窩夫外脆內軟,入面空氣感幾好,食落唔會實的的,配埋個柑橘味糖漿一齊食,好好食
  • 柑橘窩夫伴雪糕
2023-11-28 50 浏览
最近知道旺角新世紀開設分店,濟州柑橘🍊 新派韓國餐廳,餐廳仍然以淺木系清新風格,賣相精緻,即刻約左朋友一齊去打卡😍韓國螄蚶拌飯螄蚶其實係貝殼類一種,同蜆肉差不多,但更加鮮甜嫩滑,仲有爽口嘅蝦仁,微微辣嘅拌飯都幾開胃,仲可以用紫蘇葉包著黎食。酥脆雞胸軟骨我都係第一次食酥脆雞胸骨,仲加了七味粉味道不錯。炸大魷魚伴炸醬麵炸大魷魚成隻上非常吸睛,入口酥脆,炸醬麵煙煙韌韌,味道偏甜。柑橘窩夫伴雪糕每層窩夫都搽左滿滿嘅香滑Cream、柑橘蓉嘅jam同柑橘片,味道清新可口,窩夫仲好鬆軟添。濟州柑橘乳酪 & 熱情金菠蘿沙冰 兩杯飲品最岩打卡,濟州柑橘乳酪甜度適中,飲落好清爽,柑橘香甜,而熱情金菠蘿沙冰又有夏日感覺,沙冰仲有菠蘿肉添。

酥脆雞胸軟骨

我都係第一次食酥脆雞胸骨,仲加了七味粉味道不錯。

柑橘窩夫伴雪糕

濟州柑橘乳酪 & 熱情金菠蘿沙冰

Terrace in seaside分店越開越多,最近仲喺旺角MOKO新世紀廣場插旗。對於成日去旺角嘅我,真係福音。之前都喺其他分店食過嘢,價錢幾合理,食物又有特色,繁忙時段座無虛席,仲要排隊。今次旺角呢間分店喺試業階段,未有太多人知道,唔使排隊。店舖呈現小清新風格,尤其用上橙色作點綴,覺得呢間餐廳仲特別多咗好多大型少少嘅仿植物作裝飾,非常精神有活力,又有生命力,感覺上呼應餐廳濟州柑橘主題。今次嚟食服務仲好咗,送埋餐前小食,有酸蘿蔔粒、魚腐皮,醃得幾入味幾開胃。✔️韓國螄蚶拌飯$192螄蚶和大蒜、辣椒粉、醬油、糖等混合醬汁一齊炒,直到螄蚶熟透入晒味。仲有埋彈牙新鮮嘅海蝦肉。加上沾滿醬油嘅飽滿飯粒,呢個飯味道豐富。另外提供紫菜包住飯食,好有韓國風味。✔️炸大魷魚拌炸醬麵$195韓國嘅麵特別大條、渾圓、相對已經較有口感,加埋醬油味濃厚嘅醬汁,唔使過多配料已經好好味,覺得呢個醬汁最好味嘅地方係煮到洋蔥滲透出天然甜甜香。大魷魚外貌炸到好似一朵花咁,炸衣特別鬆脆。✔️酥脆雞胸軟骨$62將雞胸軟骨以條狀均勻地裹上麵粉混合物,炸至金黃色,口感香脆,驚你熱氣仲搭配咗青瓜蛋沙律和沙律菜。✔️柑橘窩夫伴雪糕$13

✔️韓國螄蚶拌飯$192

✔️炸大魷魚拌炸醬麵$195

✔️酥脆雞胸軟骨$62

✔️柑橘窩夫伴雪糕$135
之前喺其他分店食過呢個窩夫,非常好味,今次嚟之前都諗定要encore。淨係外型已經相當吸引,窩夫真材實料沉甸甸,勁香蛋味奶油味,窩夫上嘅柑橘條、柑橘片被糖漿包裹,但係食落仍然有天然果香,一塊塊無經加工嘅柑橘肉清甜到好幸福!

✔️濟州柑橘乳酪$68
呢間店舖嘅signature飲品,最吸睛當然係佢嘅外貌,飲品上有個空心柑橘做點綴,當然乳酪加上店舖主打嘅柑橘係非常配合、甜美!

✔️熱情金菠蘿沙冰$68
呢杯飲品上面都有個小菠蘿做點綴,飲品入邊都加咗菠蘿肉,提升口感,菠蘿汁嘅味道好真實!
朋友約我去moko新開嘅Terrace in seaside,就在三樓動樂園嘅入口位置旁邊。餐廳地方環境超級寬敞,而且裝修得好舒適so chill,而且店員友善嘅服務態度真係值得一讚👍🏻食物方面質素一流👍🏻我哋order咗👇🏻🌸酥脆雞胸軟骨 ,脆薄嘅外皮,一啲都唔油膩,依度嘅炸物必定要食。🌸韓國螄蚶拌飯 ,蝦同螄蚶美鮮味十足拌入微辣嘅飯更可口,也可以用紫菜或紫蘇葉包住嚟食,更有一番風味。🌸炸大魷魚伴炸醬麵 ,炸物不油而香酥不在話下,Q彈嘅麵條加上香濃帶點甜嘅炸醬,真係美味滿足,而且份量超大,值回票價👍🏻🌸我最愛嘅甜品:柑橘窩夫伴雪糕 出場了,窩夫🧇牛油味香濃,經煮過嘅柑橘🍊更香甜,而且配上濃濃牛奶味嘅雪糕🍦真係不得了,依款甜品係我嘅必叫之選。🌸飲品方面唔洗我多講: 濟州柑橘乳酪 和熱情金菠蘿沙冰 嘅品質你不用懷疑,而且非常之吸晴。今餐非常之滿意而且食得開心😃#Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假 #belif #美肌

今餐非常之滿意而且食得開心😃

(*˘︶˘*).。.Terrace in seaside:*♡是旺角Moko新韓式餐廳Terrace in Seaside 啊~雖然餐廳顯然唔係係海邊,但餐廳整個紛圍都好舒適悠閒,木系色調Less is more, 檯與檯之間又好寬敞,加埋餐廳主打的濟洲橘子加持,食個Lunch 都好似番左韓國咁。--首要大推的當然係濟州柑橘乳酪,酸香微甜帶清新。不喜歡橘子類也十分推薦熱情金菠蘿沙冰,好清爽啊~-主菜十分推薦韓國螄蚶拌飯,整體微辣開胃,螄蚶帶煙韌,飯底帶點點泡菜香辣,夾紫蘇葉同紫菜都好一流。-想食惹味一點可以Order 炸大魷魚伴炸醬麵炸魷魚真係好惹味,卜卜脆,炸醬麵滿滿炸醬香,麵底都好煙韌有𡁻頭。--小食十分推薦酥脆雞胸軟骨,食到停唔到口。-最後必須要大推柑橘窩夫伴雪糕,窩夫有蛋香,而且每層都填滿橘子醬,配搭的雪糕也清新滑溜,一冷一熱,雙重溫度,盡是滿滿的橘子香。Terrace in seaside   旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓#Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假

雖然餐廳顯然唔係係海邊,
但餐廳整個紛圍都好舒適悠閒,

木系色調Less is more, 檯與檯之間又好寬敞,

加埋餐廳主打的濟洲橘子加持,
食個Lunch 都好似番左韓國咁。
首要大推的當然係濟州柑橘乳酪,
酸香微甜帶清新。

不喜歡橘子類也十分推薦熱情金菠蘿沙冰,

好清爽啊~
主菜十分推薦韓國螄蚶拌飯,

整體微辣開胃,螄蚶帶煙韌,

飯底帶點點泡菜香辣,
夾紫蘇葉同紫菜都好一流。
想食惹味一點可以Order 炸大魷魚伴炸醬麵

炸魷魚真係好惹味,卜卜脆,

炸醬麵滿滿炸醬香,麵底都好煙韌有𡁻頭。

小食十分推薦酥脆雞胸軟骨,食到停唔到口。
最後必須要大推柑橘窩夫伴雪糕,

窩夫有蛋香,而且每層都填滿橘子醬,

配搭的雪糕也清新滑溜,

一冷一熱,雙重溫度,盡是滿滿的橘子香。

Terrace in seaside
 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓

🌸酥脆雞胸軟骨|$62炸到脆卜卜既雞胸軟骨配上有洋蔥粒既清爽沙律,比平時食普通既雞軟骨更加有口感🌸韓國螄蚶拌飯|$192拌飯以一個預先拌好左既形式上菜,調味都系韓式辣醬風味唔會太辣,螄蚶既數量都幾多,咬落煙煙韌韌,幾隻螄蚶配一啖飯都得~🌸炸大魷魚伴炸醬麵|$195大魷魚有兩隻,炸粉裹得比較厚少少所以食落會好脆口,式下炸醬麵軟度煮得恰到好處,炸醬甜甜地非常濃郁🌸柑橘窩夫伴雪糕|$135值得一試既甜品~窩夫既厚度系平時食到既兩倍,邊邊位微脆,中間好似蛋糕咁鬆軟。搭配左好多cream同埋每層都有兩块既糖漬柑橘,淋埋微酸既柑橘醬好match好開胃,想食就記得留定肚啦!🌸濟洲柑橘乳酪|$68飲得出加入既系新鮮橙汁,唔會太甜🌸熱情金菠蘿沙冰|$68面頭個菠蘿以為系裝飾得個殼,點知佢系實心架,有成舊菠蘿肉可以食,沙冰好清新
🌸酥脆雞胸軟骨|$62

🌸韓國螄蚶拌飯|$192

🌸炸大魷魚伴炸醬麵|$195

🌸柑橘窩夫伴雪糕|$135

🌸濟洲柑橘乳酪|$68
飲得出加入既系新鮮橙汁,唔會太甜

🌸熱情金菠蘿沙冰|$68