2024-06-30
究竟呢個 BB 有幾得人驚?聽過呢個 BB 好耐,終於的起心肝第一次嚟。覺得氣氛出奇地唔錯,輕快而唔嘈吵嘅音樂。(佐敦都比較少呢類型嘅酒吧)Cocktail Menu 勁多,插圖都好得意會令你好想研究研究。當日我哋試咗大約5款左右,感覺整體都係偏甜。Love Potion - 有趣嘅紫色泡沫原來係用士多啤梨加火龍果打成,飲落好香薰衣草味,先甜然後下層嘅酸味先湧出嚟。係對愛情都好合理嘅演繹Lonely Apple - 好清新嘅蘋果同柚子味,🍏但一開頭真係好甜,要等啲冰融化咗啲之後先比較易飲。(唔多覺有紫蘇味)Misfit - My favourite of the night, 用咗 Blended Scotch Whisky, Islay Whisky, Ruhbarb Liquer, Fernet-branca, Chocolate Bitters。🥃睇落好癲嘅配方但飲落其實唔會苦,個 smoky 味好出。encore 咗多一杯,嘻Espresso Martini- 感覺個咖啡味唔夠濃厚,淡薄咗少少。☕️Bar Leone 嗰杯會啱我口味啲小食竟然有 Classic Three stu
Cocktail Menu 勁多,插圖都好得意會令你好想研究研究。當日我哋試咗大約5款左右,感覺整體都係偏甜。 Love Potion - 有趣嘅紫色泡沫原來係用士多啤梨加火龍果打成,飲落好香薰衣草味,先甜然後下層嘅酸味先湧出嚟。係對愛情都好合理嘅演繹 Lonely Apple - 好清新嘅蘋果同柚子味,🍏但一開頭真係好甜,要等啲冰融化咗啲之後先比較易飲。(唔多覺有紫蘇味) Misfit - My favourite of the night, 用咗 Blended Scotch Whisky, Islay Whisky, Ruhbarb Liquer, Fernet-branca, Chocolate Bitters。🥃睇落好癲嘅配方但飲落其實唔會苦,個 smoky 味好出。encore 咗多一杯,嘻 Espresso Martini- 感覺個咖啡味唔夠濃厚,淡薄咗少少。☕️Bar Leone 嗰杯會啱我口味啲 小食竟然有 Classic Three stuffed Treasures,估唔估到係乜,即係煎釀三寶 😂 但我哋啲悶蛋都係要返 Cold Cuts & Cheese 同埋 Prawn Tacos 呢啲大路嘢,無嚟新意 lol