2020-04-12 888 浏览
五星級酒店coffee shop ,一杯iced mocha ,可能會售$60.5 !但一般咖啡館呢?先看看質素吧?!之前也光顧過coffee academics,是赤柱店,食物質素和咖啡都不錯。雖然價錢也不算便宜,但是,咖啡出色,食品味道佳的話,貴一點是沒有問題的!今天到銅鑼灣店,環境和服務還不錯……但………咖啡店,咖啡才是主角!我叫了iced mocha,一點咖啡味都沒有!彷彿在喝一杯iced chocolate!朱古力粉的味道,和奶的味道,完全蓋過了咖啡……我完全喝不到咖啡味!!!$60.5……你覺得值得嗎?
但一般咖啡館呢?
先看看質素吧?!

今天到銅鑼灣店,環境和服務還不錯……但………
咖啡店,咖啡才是主角!
我叫了iced mocha,一點咖啡味都沒有!
彷彿在喝一杯iced chocolate!

$60.5……你覺得值得嗎?

2020-04-12
$60.5 (下午茶)
2020-03-30 1145 浏览
對咖啡的品嚐仍然意猶未盡,去灣仔買完日用品後,總要再來杯咖啡,今次來到coffee academic, 我也曾經光顧過太古分店,仍然不忘它的nutty香,但一場來到灣仔,又來品嚐下咖啡house blend 主要的產地來自ethiopia ,Colombia &Brazil, 我選擇了杯long black , 味道先帶出果酸,飲落都順喉,飲到最尾先出nutty,但同我之前飲的味道已經有不同 ,詢問過店員後,我又學到野啦,原來調配咖啡豆機有關,不過他都有同我講,調配果酸較出可以更飲到多的層次,先會有果酸,後有焦糖感,的確真是不錯lunch time 點個餐可以送埋杯咖啡($45),我點了一份鮮蝦西班牙辣腸長通粉($118),附送了餐湯或沙律,我選擇了個daily soup ,今日是南瓜湯,湯稠香滑,味道香甜,加了幾粒蒜包粒,帶出鹹鹹地的牛油香,正長通粉份量適中,鮮蝦肉都大大隻,爽口彈牙,鮮味就一般,厚切的西班牙辣腸鹹鮮,爽口有嚼頭,而口感有al dente的長通粉 用上saffron cream sauce 去煮,都好creamy,吃起來都好滑溜,水準都晤錯

Long Black

南瓜湯
鮮蝦西班牙辣腸長通粉
2020-03-30
Long Black
南瓜湯
鮮蝦西班牙辣腸長通粉
- 咖啡, 食物質素依然 keep 倒水準, 可惜拉花技巧有待改進. - 今日呢個 avocado chicken sandwiches 係好味! Avocado 新鮮, 蛋白係新鮮炒, 雞肉味道恰到好處! 麵包能夠同以上食物融為一體, 好味 😋 (可惜蛋白太小) 如果花多小小心機喺avocado 嘅裝飾, 我相信會引嚟更多人嚟食! - 餐廳寬躺, 正因如此, waiter, waitress 不能保持同客人有良好溝通速度. - 餐牌殘舊, 令客人唔敢有近距離接觸.
- 餐牌殘舊, 令客人唔敢有近距離接觸.
  • Latte
  • Avocado  Chicken  toaste  with  egg  white
2020-02-27 432 浏览
I am always on the hunt for a good deal but you won’t find one at Coffee Academics.I was recommended by a buddy to go there for their breakfast special. He said if you get there before noon, it will include a complimentary coffee.I ordered their normal special. The food wasn’t seasoned, there wasn’t any sauce on the salad, and the sausage tasted as though it has been frozen too long. They didn’t even bother putting a little pepper on the tomato. The food was average. If you are seeking a hardy B

I ordered their normal special. The food wasn’t seasoned, there wasn’t any sauce on the salad, and the sausage tasted as though it has been frozen too long. They didn’t even bother putting a little pepper on the tomato. The food was average. If you are seeking a hardy British breakfast, take your business to the Flying Pan.

For the coffee, I asked for a flat white but they said I can only get an americano. They even charge you more if you want it cold. That was disappointing.

To top things off, when I got the bill, they went ahead and added in a service charge. That’s strange as there wasn’t any real service.

I had another buddy who went there on the weekend thinking the special was all week. To his surprise, when he got the bill, he realized the special didn’t apply on the weekends. Surprise!

All that the coffee shop has going for it is that it’s quite so you can work or read there. But even then, there are better options as there wifi cuts out every couple of hours, forcing you to log back in. Frustrating.

If you want a good brunch, there are better options. If you want coffee, there are also better options and if you are seeking a place to work, there are better options.

2020-02-02 316 浏览
係灣仔附近食Lunch都食到悶,間唔時都會搵啲新餐廳去試吓。呢間餐廳平時都較為繁忙,午餐時段要book枱先有位置,今次經過都得返啲高枱位置可以坐。Lunch set價格比起周圍食肆算係貴,今次因為同事比較多,所以每款都有得試下。我自己就唔係好叻品嚐咖啡,不過有飲開咖啡嘅同事讚佢呢度啲咖啡都不錯,而我呢杯就係白咖啡啦,賣相好靚。餐湯淡淡地都幾好味。我自己對All Day Breakfast 有種喜愛,呢個個要$158嘅餐就顯得有啲普通,份量不算多,炒蛋和香腸不錯,其他一般,驚喜不大。呢個Impossible素肉漢堡就幾有驚喜,素肉嘅口感同味道食落都真真嘅冇乜分別!整體來說,不過不失!

餐湯淡淡地都幾好味。

整體來說,不過不失!
2019-12-22 278 浏览
我自己其實唔飲咖啡既 但係入到鋪頭都覺得佢個味好香好舒服😍而且你飲咖啡既話呢度既lunch都幾抵食 因為佢會包一個咖啡 但係如果要飲其他野就要加錢啦🙊😂😂·beetroot penne alfredo with lemon basil ricotta $118其實我自己唔係好鍾意beetroot耐何個日既menu另一個我有興趣既餐有蝦 我唔食得 所以就嗌左呢個😂😂比我想像中好食 佢個意粉煮到剛剛好 好有咬口 個汁雖然係重beetroot但係係好味既 唔錯唔錯😎😎·barbequed pork with kimchi korean pizza $128呢個我都覺得好好味😍佢個底好脆 而且個豬都個調味都做得好好 唔會過分乾爭爭 正😍😍·#rbyeat#rby灣仔 #rby銅鑼灣 #rby跑馬地 #rby中環 #rby西營盤 #rby太古 #rby尖沙咀 #rby九龍塘 #rby淺水灣·📍灣仔灣仔道225號駿逸峰地舖📍灣仔莊士敦道35號-45號📍銅鑼灣耀華街38號地舖📍跑馬地奕蔭街17號地舖📍中環德己立街24號地舖📍中環德輔道中4-4A號渣打銀行大廈2樓D號舖📍西環西營盤西源里1-17號地舖
#rbyeat
📍中環德輔道中4-4A號渣打銀行大廈2樓D號舖
📍西環西營盤西源里1-17號地舖
📍太古太古城道28號寧安閣地下505-508號舖
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓Kiosk 1
📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 3樓327號舖
📍九龍塘達之路80號又一城G層Kiosk S3
📍淺水灣海灘道26-30號The Pulse 1樓108號舖
beetroot  pasta
  • kimchi  pizza
2019-09-12 658 浏览
與同事訓練後去銅鑼灣閒逛,下午茶時間大家都開始肚餓,佢提議去呢間咖啡店食,本來去銅鑼灣時代廣場後嗰間分店,但佢比較滿場,比咗個好熱嘅位置,所以我們離開往而家呢間,呢間唔使等位,店員叫我們自己揀,我們坐在店內最內側的二人位,店員只比普通餐牌,熟悉的同事問女店員攞套餐餐牌,女店員先比埋我們!😑落單要行去搵佢落單,第一下我落好,同事要再唸,佢木口木面行開,又要再出去搵佢再落,感覺佢不會太理會客人,不是太細心(亦可能佢要兼顧的範圍太大,理唔切吧!Bake Halibut Fillet($198)賣相ok,但$200份量就太細,魚肉嫩滑,煎過嘅薯仔片好味(厚度剛好,有薯味又唔會太厚入唔到味,蔬菜絲我唔知係乜種類的菜,味道幾濃略甘香!整體好味Cake set($68)king of cocoa:好濃好濃的朱古力蛋榚,又不會太甜,喜歡有蛋糕質感的蛋榚(即係我對慕絲嗰啲,只有滑但無食蛋糕,感覺一般)Long black(跟蛋榚餐)咖啡夠熱,但帶酸味,又不是酸到飲唔到,只是我不喜歡的咖啡味道☕️朋友食Roasted beef Couscous Salad($138)Cake set($68)Banoffe

Cake  set
King  of  cocoa

Long  black

朋友食

Cake set($68)Banoffee
Cappuccino

Cappuccino(跟蛋糕餐)

食物係好味嘅,環境舒服,價錢略貴
店員由始至終都係嗰個cool女店員,又不是特別粗聲粗氣,只是愛理不理(或理唔切)
環境不錯的略貴咖啡店

2019-08-28
King  of  cocoa
2019-06-17 750 浏览
今天難得獨霸女兒一個下午,所以選擇左這間靜中帶旺的coffee shop. 它的位置在灣仔與銅鑼灣之間,容易尋找。簡潔,自然,是這間coffee shop 比我的感覺。絕對是一個可以詳談和數心聲的好去處。Lunch 價錢合理,由$118-178,多款選擇。包咖啡,份量亦不少。唯一可惜Set Lunch 沒有沙律餐和意粉。唯有另外叫!但價錢合理。最後決定Order 左Iberico Ham and Porcini 🍄 spaghettini and Protobelle Caesar Salad and Latte! 意粉的口感,恰到好處, 醬汁適量,份量正常。而沙律的的感覺,材料好清新。最後來一杯Latte咖啡,當堂醒一醒。在這休閒的日子,同自己喜歡嘅人一齊。傾下計,看看外面行人的匆忙,和入面成對比。絕對是一個休閒好去處。
Lunch 價錢合理,由$118-178,多款選擇。
包咖啡,份量亦不少。
2019-04-09 769 浏览
Happy Friday! 這天與同事不約而同想起這間餐廳,尤其餐廳最近推出了 “第二份午餐半價”的優惠,特別抵食😋 灣仔道這間Coffee Academïcs比其他人流較少,加上落地玻璃設計,採納了大量自然光線,望著街外行人如鯽,感到悠閒舒適Lunch set共有5款可以選擇,由pizza、burger到risotto和penne都有,另外亦有soup of the day (creamy mushroom soup)或者是日沙律我點選了「Penne Alfredo, beetroot with lemon  basil ricotta」($118) 紅菜頭是有名的健康食物,營養豐富味道清甜,且蘊含大量維他命及鐵質,見到menu有二話不說即刻就點選了它😋 長通粉上桌賣相精緻、顏色鮮豔漂亮,意粉做到al dente的彈牙效果,保留了意粉該有的煙靱口感;配上軟棉棉的Ricotta芝士和檸檬皮、少量羅勒提味後令整體入口更清新舒服,多吃亦不會感到膩呢另外同事點選了「Prawn Risotto with spinach」 ($138) 因加入了菠菜的緣故,意大利飯顏色翠綠清新,蝦肉份量不少亦爽

Penne Alfredo, beetroot with  lemon  basil  ricotta

另外同事點選了「Prawn Risotto with spinach」 ($138) 因加入了菠菜的緣故,意大利飯顏色翠綠清新,蝦肉份量不少亦爽口彈牙,同事讚不絕口呢
Prawn  Risotto

餐後我點了一杯Flat White,咖啡與牛奶的比例融合得很完美,咖啡頂端覆蓋著的一層細幼奶泡 (Microfoam),入口絲滑軟綿、質感幼細,咖啡味濃郁
Flat  White
Prawn  Risotto
Flat  White
  • Penne Alfredo
  • beetroot with  lemon  basil  ricotta
  • Penne Alfredo
2018-12-20 605 浏览
用左eatigo 個app bk位有50%off 🤣,如果正價就唔會試,價錢比較貴。個喇沙意粉好好味!比平日食既湯喇沙多陣酸味,好開胃無咁漏!不過佢啲蝦有兩種,一隻係無蝦味好實,另一隻係彈牙有蝦味大隻啲既虎蝦,但只得一隻,我寧願佢俾兩隻虎蝦我,都唔要一堆無蝦味又實既蝦。個西班牙海鮮焗班好大陣鐵板既鐵銹味,好彩同埋西班牙肉腸一齊食時被佢既鹹香味蓋到,如果啲飯無咁濕咁爛會好啲。而fiancé點個杯long black 佢都話唔錯。
2018-11-18 1163 浏览
其實本身都比較少飲咖啡通常都係為左提醒去飲或者去配甜品飲下斎啡今次食(飲)完呢間鋪頭先學識咖啡原來都好講究餐廳老闆甚至想將咖啡呢門學問發展到好似紅酒,他朝可以有幾多星既咖啡豆供應商(想發展到好似紅酒飲幾多星酒莊)入到去第一眼留意既唔係咖啡反而係鋪面既裝飾鋪頭內裡花左唔少心思由天花到櫈面都唔放過meal都要做一個Coffee Pairing (recommendation)為左唔同既飯餸搭上左唔同既Coffee韓國炸雞配上來自Mexico Kassandra 既咖啡韓國炸雞本來有少少微辣飲完一口咖啡,再食韓國炸雞辣味會被沖淡甜味會更加突出,同時會嚐到咖啡中既朱古力味南非牛肉燴飯配上巴西既Coanop MicrolotCoanop Microlot入口味道同厚道比Mexico Kassandra既淡同薄每道咖啡同飯餸都要講求調和如果硬是要以味道(飯餸)對味道(咖啡)最後味蕾會追求更霸道的衝擊講返個燴飯比較似印度同香港咖哩中間版香料既味道唔似印度咁豐富同時有少少辣度配上 Coanop Microlot 會更易品嚐到背後的香料龍蝦包配 Ethiopia Sidamo Guji G1龍蝦包配上E
其實本身都比較少飲咖啡
通常都係為左提醒去飲
或者去配甜品飲下斎啡

今次食(飲)完呢間鋪頭
先學識咖啡原來都好講究
餐廳老闆甚至想將咖啡呢門學問
發展到好似紅酒,他朝可以有幾多星既咖啡豆供應商
(想發展到好似紅酒飲幾多星酒莊)

入到去第一眼留意既唔係咖啡
反而係鋪面既裝飾
鋪頭內裡花左唔少心思
由天花到櫈面都唔放過

為左唔同既飯餸搭上左唔同既Coffee

韓國炸雞配上來自Mexico Kassandra 既咖啡
韓國炸雞本來有少少微辣
飲完一口咖啡,再食韓國炸雞辣味會被沖淡
甜味會更加突出,同時會嚐到咖啡中既朱古力味

南非牛肉燴飯配上巴西既Coanop Microlot
每道咖啡同飯餸都要講求調和
如果硬是要以味道(飯餸)對味道(咖啡)
最後味蕾會追求更霸道的衝擊
講返個燴飯比較似印度同香港咖哩中間版
香料既味道唔似印度咁豐富
同時有少少辣度

龍蝦包配 Ethiopia Sidamo Guji G1
龍蝦包配上Ethiopia Sidamo Guji G1會嚐到一點點水果香
及帶上一點酸度

要說最有驚喜的大概是這個
Impossible Meat Burger配上Kenya AA Microlot Kamwangi
重點是Impossible Meat
大概是新一代的"環保"肉
呢個素食原材料打做成漢堡扒
口感及味道比起以往的更加迫真
另外,麵包用上了竹碳麵包,味道更佳

食完呢餐都幾抵
除左帶走左飽感
仲有對咖啡既新視覺
哈哈
2018-11-09
2018-11-16 474 浏览
苦澀, 慢慢向著心裏滲…對於咖啡, 從前就是覺得苦、澀, 但接觸多了以後, 就發覺原來單品咖啡是香、醇, 細味品嚐, 會隨著溫度而味道有變化, 早前去到灣仔道的The Coffee Academics 來一個Coffee pairing dinner, 以不同菜式配來自肯亞、墨西哥、巴西的單品咖啡, 很有趣! 當中以韓式甜辣炸雞配Mexico RFA SHG Kassandra Special 來得最明顯! 先喝一口Mexico RFA SHG Kassandra Special, 吃件炸雞, 再喝咖啡, 微妙的化學作用產生了, 對炸雞的食慾很強烈, 彷彿兩者不能分割. 炸雞很香脆, 少少辣很過癮, 而且不屬很油膩一款. 龍蝦包的熱潮其實一直沒有減退, 因為港人太愛吃了, 香草醬波士頓龍蝦包配扭扭薯條又是百吃不厭的! 龍蝦肉實淨, 配上微酸香草醬(有刁草的香味), 帶出海鮮味, 再者, 麵包烘得香脆又有牛油香. 而把這包與Ethiopia Sidamo Guji G1配搭, 更感清新不膩. Impossible Meat Burger中間夾著的 ‘肉’ 就像平時食到的素羊肉
Impossible Meat Burger中間夾著的 ‘肉’ 就像平時食到的素羊肉, 對於極愛吃牛的人士來說, 或許未能全滿足, 但對於不甚愛吃肉的, 則覺得挺不錯, 尤其有蕃茄洋葱醬, 令 ‘肉’ 吃起來更juicy!!
再來, South African Bobotie spiced risotto, 賞心悅目的一道菜, 就看那色彩繽紛, 隨之而來是香味撲鼻, 以南非香料去煮的risotto, 味道接近咖喱但卻較獨特, 是讓人越吃越想再吃. 飯粒圓潤彈牙, 加上有肉碎、提子乾及合桃等, 用料不多, 卻叫人回味.
店方建議以Brazil Coanop Microlot來配搭, 令risotto的辛辣味更突出.
最後, 當然不少得甜品TCA Parfait, 青檸雪葩、水果、食用花, 離不開咖啡的是杯內有espresso啫喱, 所以食材配搭起來就平衡作用. 明明已經很飽, 但拿著它會愛不釋手, 以把它清光為目標.
當晚更接觸到不同的咖啡種類, 例如cold brew及掛耳式瀘包咖啡, 就算屬咖啡初哥的我比平常多喝了幾杯, 身體也是承受得來, 這就在於咖啡豆的品質啊!
而這間位於灣仔道的The Coffee Academics的裝潢跟耀華街的很不同, 但同樣均是有特色.
2018-11-08
  • 韓式炸雞
  • south African Bobotie spiced risotto
  • Impossible Meat Burger
  • 香草醬波士頓龍蝦包配扭扭薯條
The Coffee Academics這家餐廳,我以前也有到過它的分店,文青感覺讓我留下深刻印象。今次就跟身邊的咖啡控好友,來到摩理臣山這家The Coffee Academics分店,除了品嚐這邊全新的a la carte menu之外,她們更為我進行一場Coffee Pairing,讓我學懂欣賞咖啡,也試試以不同咖啡配合不同食物所產生的化學元素。原來除了Wine Pairing之外,Coffee也可以進行Pairing,這個經驗也蠻有趣的。對於我這位並不是一個很認識咖啡的人來說,對於咖啡真的零頭緒。希望今次品嚐過這頓晚餐之後,可以對咖啡認識更多,不要再見到咖啡就避開啦。 Fried Korean Sweet Chilli ChickenMexico RFA SHG Kassandra Special 先點一份韓式酸辣炸雞,酸酸甜甜略帶微辣的炸雞外層香脆可口,中間juicy嫩滑,熱呼呼的炸雞讓人相當喜歡。 這道炸雞配合上Mexico RFA SHG Kassandra Special,兩者一同放在口中,感覺原本酸辣的炸雞辣度減少了,而家還有點點香甜的感覺。本來對咖啡沒

這道炸雞配合上Mexico RFA SHG Kassandra Special,兩者一同放在口中,感覺原本酸辣的炸雞辣度減少了,而家還有點點香甜的感覺。本來對咖啡沒有認識的我,開始發現咖啡的可愛。

Brazil Coanop Microlot

富有南非味道的意大利飯,跟朋友研究過這個飯的味道,有點像印度那種充滿香料的咖哩飯,卻又相對淡味一點,不知是哪來的框架,告訴我這種味道有點像大自然的感覺。提子乾跟牛肉加在飯入面,令飯更為豐富之餘,又不會因吃太多而顯得膩跟滯。食落味道剛剛好的。

這個飯嘛,好友為我配上Brazil Coanop Microlot,淡淡的朱古力味把飯之中的香料味道更突出,令整個飯更為美味。

TCA Lobster Roll
Ethiopia Sidamo Guji G1

這個龍蝦卷不得了,整整一隻龍蝦的肉就放在包之中,波士頓龍蝦肉質爽爽的,而且十分鮮甜。店方還加入香草醬作為調味,香噴噴叫人不能抗拒。旁邊的扭扭薯圈,是新鮮出爐的,鹹香且脆卜卜,誘人無比。

配上Ethiopia Sidamo Guji G1的咖啡,竟然把龍蝦的鮮味突顯出來,使它更為鮮甜美味。

Impossible Meat Burger
Kenya AA Microlot Kamwangi

Impossible Meat是近年大熱的素食,其質感絕對能媲美真正的漢堡扒,它全由植物製成,可丁點不覺得它有「寡口」的感覺,食落更感到Juicy可口。再者,Impossible Meat相比起真正的漢堡扒,因吃多了而滯的機會大減。這是我第二次接觸以Impossible Meat製成的漢堡包,漢堡包的配菜十分豐富,味道十分討好。

配合Kenya AA Microlot Kamwangi這杯咖啡,帶有陣陣的果香,在品嚐漢堡包的時候,添加點點香甜的感覺。

TCA Parfait / Acai Bowl
Citrus Rooibos Iced Tea

芭菲是為這頓晚餐的甜品,入面加入Espresso啫喱,沒想過這樣子的Espresso減少了澀味,反而多了一番清甜的味道。啫喱上加入水果,入口時多了一份鮮果的香甜味道,這個甜品十分得我心呢。

Citrus Rooibos Iced Tea是全晚唯一一杯沒有咖啡元素的飲品,就好像用來清除口腔中那香香的咖啡味,換來的是清新的感覺。在這邊,這頓Coffee Pairing Dinner亦畫上了圓滿的句號。

原來,咖啡可以如此有趣、如此多樣化。感謝好友讓我享受今晚的美食跟咖啡。
  • TCA Parfait / Acai Bowl
  • Impossible Meat Burger
  • TCA Lobster Roll
  • South African Bobotie Spiced Risotto
  • Fried Korean Sweet Chilli Chicken
2018-11-06 605 浏览
咖啡是我生命中不可缺少的飲品,沒有咖啡的一天就像沒有靈魂﹗尤其喜歡精品咖啡,有著不同層次的味道與氣味﹗知道 The Coffee Academics 推出全新精研菜單,重點推介單一產地咖啡系列和純素食品(用全素植物蛋),我怎能錯過呢﹗好開心又多一個吃素食的地方啊﹗  終於一試 Impossible 素肉漢堡,Impossible Meat其實就像素羊肉的口感,搭配以蕃茄醬汁及洋蔥等,酸酸甜甜的,讓素肉口感顯得juicy又美味,搭配一絕﹗以Kenya AA Microlot Kamwangi 作coffee pairing,跟wine pairing一樣,味道上會有微妙的變化啊﹗ 香草醬波士頓龍蝦包配扭扭薯條,原隻龍蝦,配上Bakehouse Bread Elements製作的面包,既有牛油香又不油膩,加上甜酸沙律醬,讓龍蝦顯得更新鮮爽彈。  最讓人停不到口的,是韓式甜辣炸雞,香口美味,外層醬汁黏黏的,辣勁十足﹗點杯 Mexico RFA SHG Kassandra Special,真的有減辣作用,讓我可繼續吃多幾件呢﹗南非牛肉燴意大利飯,點到即止的咖喱辣,香濃非常,再加上乾果作配料,加

南非牛肉燴意大利飯,點到即止的咖喱辣,香濃非常,再加上乾果作配料,加強了整體口感,越吃越想吃。

最後,是看到都心動的TCA 芭菲,底層啫喱是用特濃咖啡製成,咖啡味濃淡得宜,上層佈滿新鮮水果,有點像在喝水果茶似的,夠特別。

臨走見到有新推出的掛耳式咖啡濾包套裝,一盒有8款單品咖啡﹗原價HK$198 (11月30日前以HK$148購買),或HK$20一包, 即刻帶佢地回家。

2018-11-06
2018-07-31 638 浏览
If you’re looking for a place to post on your ig for that perfect grid and lighting then look no further, find the coffee academic at wanchai! There is another branch in causeway bay but that place is always crowded, so just walk another 5 mins to get here (this place is just behind Times Square!!).My friend and I each got a skimmed flat white and a cappuccino. There was not a lot of people on a Saturday so if you need a place to work on your stuff then here’s the right place. The staff were qui

My friend and I each got a skimmed flat white and a cappuccino. There was not a lot of people on a Saturday so if you need a place to work on your stuff then here’s the right place. The staff were quite nice and they were in no hurry to push us customers out unlike any other place.

Will definitely come back!