餐厅: The Jungle
资讯:

=============食物OK,但有兩點令我決定永不回訪==================1) 找錢時我們核對單上的食物,再cross check 餐牌當天不止叫了饃饃餃子,還有panipuri 和cocktail 等雖然不認得文字,但顯然多了幾道我們從未叫過的菜店員取走收據,再給我們時仍帳目不清再查問,她很緊張地收走餐牌,消失一會兒後給予我們正確的收據沒有道歉,眼神閃縮,我們懷疑是刻意收多了錢,想著顧客不會核兌便可逃之夭夭2) 安排我們坐近街道窗邊位置,但全程窗外有尼泊爾藉人在抽煙也不制止他們   反映後亦沒用,相信當天訂座也挺滿的,只是這樣很影響非吸煙食客的用餐體驗
雖然不認得文字,但顯然多了幾道我們從未叫過的菜

店員取走收據,再給我們時仍帳目不清
再查問,她很緊張地收走餐牌,消失一會兒後給予我們正確的收據

2023-03-15
2023-11-30 100 浏览
去咗佐敦搵朋友食lunch🥰 佢話要帶我食尼泊爾嘢😃 我都係第一次食尼泊爾嘢😎 入到去餐廳佈置到好似一個小森林咁🌲我哋叫咗兩個set lunch已經包咗餐湯🥣 或者沙律🥗 同埋飲品🍹餐廳係意大利菜湯🍅 而沙律有蕃茄同埋burrata cheese🧀 再加上黑醋調味😍Momo 🥟 ($88)第一次食Momo 😍 個樣望落有啲似小籠包😆 我哋叫咗一半蒸同埋一半炸🥰 兩種唔同嘅口感兩款都好好食❤️ 入邊有勁多餡料👍🏻 有豬肉🐷 洋蔥🧅 仲有啲香料🌿 一咬落去啲肉汁必晒出嚟😎 Grill beef steak 🥩 ($126)牛扒好厚身🥰 下面仲配咗薯條🍟 口感好香脆👍🏻 牛扒肉味夠濃😍Chocolate Lava cake🍫 (+$38)朱古力蛋糕好滑好香濃🥰 上面仲配咗雲呢拿雪糕🍦Kheer (+$28)尼泊爾嘅甜品😎 佢係米布甸黎🥰 米味好濃郁😍 有啲似西米露咁😆

Momo 🥟 ($88)

Grill beef steak 🥩 ($126)

Chocolate Lava cake🍫 (+$38)
朱古力蛋糕好滑好香濃🥰 上面仲配咗雲呢拿雪糕🍦

Kheer (+$28)
午餐
朋友鍾意食尼泊爾菜🇳🇵,專登識做約定呢間人氣嘅尼泊爾菜餐廳餐廳環境佈置成熱帶森林🌴,以綠色為主調,擺放咗兩顆高樹,好有氛圍感。❥ Panipuri $68呢款酥炸球係前菜,脆球裡面有粟米片、辣粉、炸蝦條零食等夾埋又薄又脆嘅炸球,好滿足到我嘅零食胃,配上酸汁又好開胃Lunch set 餐湯係忌廉湯,質地較稀,但仍有好香嘅忌廉味沙律係輕芝士配蕃茄,係我好耐冇食過嘅沙律,估唔到呢間有🤩配搭濃稠唔酸嘅醋好好味❥ MOMO lunch set $88餃子可以揀炸或者蒸,我哋揀咗Mix 😂MOMO每隻都好大份,我食第一粒已經有飽肚感🤣裡面豬肉肉質嫩滑,有肉汁滲出餃子皮有筋性,口感煙煙韌韌,但略嫌味道鹽咗少少❥ Nepali Daal Bhaat lunch set $88有少少似尼泊爾傳統嘅三餸飯😂裡面有芥菜、扁豆、牛肉,配上咖喱醬同白飯,特式同健康並重牛肉比較厚實,芥菜以蒜蓉炒得幾香,咖哩汁夾雜薯仔🥔幾好食❥ Coco $48椰子🥥味好香濃,亦有好突出嘅斑蘭味,再配搭少少檸檬汁,令層次好豐富❥ Mixed Berries Smoothie $58以雜莓乳酪配上椰子水,幾特別,味道都幾夾頂層有少少
朋友鍾意食尼泊爾菜🇳🇵,專登識做約定呢間人氣嘅尼泊爾菜餐廳

❥ Panipuri $68
呢款酥炸球係前菜,脆球裡面有粟米片、辣粉、炸蝦條零食等

夾埋又薄又脆嘅炸球,好滿足到我嘅零食胃,配上酸汁又好開胃

❥ MOMO lunch set $88
餃子可以揀炸或者蒸,我哋揀咗Mix 😂

MOMO每隻都好大份,我食第一粒已經有飽肚感🤣
裡面豬肉肉質嫩滑,有肉汁滲出
餃子皮有筋性,口感煙煙韌韌,但略嫌味道鹽咗少少

有少少似尼泊爾傳統嘅三餸飯😂
裡面有芥菜、扁豆、牛肉,配上咖喱醬同白飯,特式同健康並重

牛肉比較厚實,芥菜以蒜蓉炒得幾香,咖哩汁夾雜薯仔🥔幾好食

❥ Coco $48

❥ Mixed Berries Smoothie $58
以雜莓乳酪配上椰子水,幾特別,味道都幾夾
頂層有少少杏仁粉,撈埋一齊飲更有傳統風味
2023-11-18 862 浏览
裝修非常有心思嘅一間尼泊爾x墨西哥特式小店🇳🇵🇲🇽一入到去真係有種置身喺熱帶叢林嘅感覺. 最重要係lunch set價錢非常合理, $88起有磨菇忌廉餐湯+主菜+特式飲品, 難怪接近兩點餐廳依然半滿☕️🐟 𝕊𝕖𝕒𝕣𝕖𝕕 𝕊𝕠𝕝𝕖 𝔽𝕚𝕤𝕙 𝔽𝕚𝕝𝕝𝕖𝕥條魚煎到兩邊香脆上碟, 都幾大條, 配合墊喺底嘅大量薯蓉, 適合兩個人share🍝 ℂ𝕒𝕣𝕓𝕠𝕟𝕒𝕣𝕒芝士味超級重同超creamy嘅一碟pasta, 煙肉煎到好香, 都係嗰句, 適合兩個人share🍮 𝕂𝕙𝕖𝕖𝕣 口感幾似米布甸嘅一道尼泊爾招牌甜品, 暖暖地再加上淡淡椰香味, 幾啱秋天嘅時候食🍰 ℕ𝕖𝕨 𝕐𝕠𝕣𝕜 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 ℂ𝕒𝕜𝕖芝士餅甜度啱啱好, 擺盤不錯, 配以切片士多啤梨同果醬一齊食無咁膩🍹 𝕄𝕠𝕔𝕜𝕥𝕒𝕚𝕝嗌咗Healthy Yak同Mixed Berries Smoothie. 兩杯嘢賣相唔錯, 前者係益力多溝藍莓同檸檬汁, 酸甜開胃. 後者由mixed berries, yogurt, 杏仁同煉奶製成, 口感層次豐富呢間餐廳性價比都幾高, 絕對有下次.💛個人必食推介: Fish Fillet, Kheer.返食指數: 🥑🥑

🐟 𝕊𝕖𝕒𝕣𝕖𝕕 𝕊𝕠𝕝𝕖 𝔽𝕚𝕤𝕙 𝔽𝕚𝕝𝕝𝕖𝕥

🍝 ℂ𝕒𝕣𝕓𝕠𝕟𝕒𝕣𝕒

🍮 𝕂𝕙𝕖𝕖𝕣

🍰 ℕ𝕖𝕨 𝕐𝕠𝕣𝕜 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 ℂ𝕒𝕜𝕖

🍹 𝕄𝕠𝕔𝕜𝕥𝕒𝕚𝕝

呢間餐廳性價比都幾高, 絕對有下次
💛個人必食推介: Fish Fillet, Kheer
返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#lunchset ($88)
#HealthyYak ($48)
#MixedBerriesSmoothie ($58)
#Kheer (set +$28)
#NewYorkCheeseCake (set +$38)
@the_junglehk
📍The Jungle (佐敦)
佐敦廟街273-275號寶發大廈地下3號舖
#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #廟街 #佐敦#佐敦美食 #食好西 #DE九龍篇
  • Mixed Berries Smoothie
  • Kheer
適逢Happy Friday,相約了朋友到尖沙咀一帶閒逛,順道到了佐敦一間由尼泊爾人打理的餐廳「The Jungle」品嚐一頓滋味豐盛尼泊爾菜作是日晚餐❗我們一行二人惠顧了以下菜式:1️⃣尼泊爾餃子(煎及蒸) $88尼泊爾餃子提供煎和蒸兩種口感,這道菜的外皮酥脆,內餡豐富,包含了各種蔬菜和香料。煎餃子煎至金黃色,增添了一層香脆的口感,而蒸餃子則更加輕盈和清爽。配上酸辣醬或醋,能提升整體的風味。2️⃣燒烤雞翼 $88雞翼經過烤燒,表面呈現出金黃色和微焦的外觀,內部則保持著多汁嫩滑的質地。燒烤過程中所使用的香料和醬汁使得雞翼充滿了濃郁的味道,3️⃣煎蝦墨西哥卷 $128這道菜以墨西哥卷餅為基礎,內餡則包含了鮮嫩的蝦肉和各種蔬菜。煎至金黃酥脆後,墨西哥卷餅的外皮更加香脆,內部的內餡則散發出誘人的香氣。4️⃣查塔馬里pizza $98這道菜的餅底上面滿佈著豐富的配料,包括各種蔬菜、肉類和香料。這種結合了尼泊爾和意大利風格的pizza,給人一種獨特的口感和味道體驗。5️⃣咖喱魚 $108這道菜以新鮮的魚肉為主要成分,搭配香料豐富的咖喱醬汁烹製而成。咖喱醬汁的香氣濃郁。魚肉在咖喱的烹煮下變得嫩滑多汁,完美地吸收了咖喱

我們一行二人惠顧了以下菜式:

1️⃣尼泊爾餃子(煎及蒸) $88

2️⃣燒烤雞翼 $88

3️⃣煎蝦墨西哥卷 $128

4️⃣查塔馬里pizza $98

5️⃣咖喱魚 $108
這道菜以新鮮的魚肉為主要成分,搭配香料豐富的咖喱醬汁烹製而成。咖喱醬汁的香氣濃郁。魚肉在咖喱的烹煮下變得嫩滑多汁,完美地吸收了咖喱的風味。

6️⃣Healthy Yak $48
Healthy Yak是一款結合益力多、新鮮藍莓、檸檬及姜味汽水的手調飲品,味道清新鮮甜。

7️⃣Tropical Smoothie $58
這款平滑的果汁混合了各種熱帶水果,如芒果、菠蘿和椰子,為食客帶來了豐富的口感和天然的甜味。

2023-11-10
  • Tropical smoothie
2023-11-12 421 浏览
放假很適合ᴄʜɪʟʟ下, 很喜歡去特式的餐廳, 這間餐廳充滿熱帶風情, 恍如走進樹林般、感到格外的寧靜和古樸, 牆上還有繪畫, 半開放式的枱更有渡假感覺, 打卡一流, 喜歡影相的朋友不可錯過✨餐廳食物選擇多, 有沙律、小食、披蕯、烤肉、甜品及特式酒精類飲品🍸我們點了ᴛᴡᴏ sᴇᴛ ʟᴜɴɢʜ sᴛᴀʀᴛɪɴɢ ғʀᴏᴍ 前菜ᴅᴀɪʟʏ sᴏᴜᴘ - 雜菜湯🍵天然鮮味的雜菜湯, 喝起來感覺舒服、非常開胃ᴅᴀɪʟʏ sᴀʟᴀᴅ - 芝士番茄🍅芝士番茄加上了橄欖油、黑醋, 味道酸酸甜甜, 作前菜一流主菜ᴍᴏᴍᴏ (𝟾ᴘᴄs) - ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ🥟賣相跟我們的餃子及小籠包很像, 肉類可以選擇豬肉、雞肉及芝士口味, 另外可選擇蒸及炸選了蒸雞肉ᴍᴏᴍᴏ, 淡淡雞肉及新鮮洋蔥味, 沾醬帶點微辣, 令食物更加增添風味😍ᴅᴀɪʟʏ ᴘɪᴢᴢᴀ - 辣肉腸🍕配料有番茄醬、水牛芝士和片狀胡椒粉餅皮很薄、口感帶脆内軟, 辣肉腸、芝士配料鋪滿一整塊, 滋味十足、味道不錯甜品🍰ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ 上面鋪了一層可可粉、下面是海綿蛋糕底, 淡淡酒香味, 提拉米蘇口感細緻ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ʟᴀᴠᴀ ᴄᴀᴋᴇ 口感較濕潤

我們點了
ᴛᴡᴏ sᴇᴛ ʟᴜɴɢʜ sᴛᴀʀᴛɪɴɢ ғʀᴏᴍ

前菜
ᴅᴀɪʟʏ sᴏᴜᴘ - 雜菜湯🍵
天然鮮味的雜菜湯, 喝起來感覺舒服、非常開胃

ᴅᴀɪʟʏ sᴀʟᴀᴅ - 芝士番茄🍅
芝士番茄加上了橄欖油、黑醋, 味道酸酸甜甜, 作前菜一流

主菜
ᴍᴏᴍᴏ (𝟾ᴘᴄs) - ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ🥟

ᴅᴀɪʟʏ ᴘɪᴢᴢᴀ - 辣肉腸🍕
配料有番茄醬、水牛芝士和片狀胡椒粉

甜品🍰
ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ

ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ʟᴀᴠᴀ ᴄᴀᴋᴇ
口感較濕潤、朱古力味特濃, 配上七彩朱古力碎及雲呢拿雪糕, 一冷一熱、層次豐富

飲品
ᴡᴇʟᴄᴏᴍᴇ ᴛᴏ ᴛʜᴇ ᴊᴜɴɢʟᴇ ʀᴜᴍ
賣相非常吸引, 用上土著杯, 點起煙熏肉桂、像一根點燃的雪茄插在酒杯內, 非常特別, 用上黑蘭姆酒、苦艾酒、新鮮青檸、百香果、葡萄柚調配, 帶果香清甜味道, 入口冰涼清爽、酒精不算太濃, 非常適合女任飲用, 打卡一流👍🏻

檸檬茶🍋
跟餐已包咖啡、茶及汽水

🌟 sᴇᴛ ʟᴜɴɢʜ不包酒精類飲品🍸

食物即叫即製作, 服務員態度非常親切友善,店員是說英文的, 所以下單都需要用英文溝通, 環境氣氛不錯、性價比高, 非常抵食💕

• Momo
  • Cocktail
想食正宗尼泊爾菜🇳🇵係廟街一帶就有好多選擇今次揀左門口相當IG-able📸一大棵櫻花樹紅粉飛飛💓內在裝潢以木系熱帶風格為主題✨The Jungle✨來一餐5️⃣感滿足的用餐體驗🌴雖然今次窮主婦用餐時間係晚上🌕但聽聞午餐由HK$88起🉐價錢十分可以✅想試下正宗尼泊爾料理的G友值得一試🤝🏻⋯✨The Jungle✨一齊睇下窮煮婦食左咩💁🏻‍♀️🔸香料醬酥炸球🥙$68外殼香脆可口🔥餡料主要材料為薯蓉🥔鷹嘴豆蓉🫘香料水夠地道濃郁👳🏿‍♀️所以會比較濃味同略咸💦🔸酒吧小食拼盤🫔🍗🦑$268中規中矩既小食拼盤🤝送啤酒嘅必備配撘🍻魷魚圈夠彈牙🦑炸芝士條有內餡驚喜🌶️炸鷄翼夠火喉惹味🍗但相對其他地道菜式冇咁抵食😊🔸傳統尼泊爾米飯拼盤🇳🇵🍱$118薑黃飯有淡淡孜然香味🌱拼盤有5️⃣款小菜咸咸香香嘅炒豬肉🐷血腸香口唔算太腥🆗秘製尼泊爾黃豆醬幾特色重口味😂都算係一種體驗水牛肉乾味濃🐃令個飯嘅味道同層次更豐富🔸雞尾酒🍹Welcome to The Jungle 超特色😳送上時附上煙薰木枝🔥酒精不烈👍🏼味道酸酸甜甜🍋邊飲邊散發雨林味道🌴🔸雞尾酒🍹Spice Life Up超驚喜😎 淡淡冧酒香🍹配上自家製莓果糖漿同新鮮青檸汁🍸
想食正宗尼泊爾菜🇳🇵係廟街一帶就有好多選擇

🔸雞尾酒🍹Welcome to The Jungle
超特色😳送上時附上煙薰木枝🔥
酒精不烈👍🏼味道酸酸甜甜🍋邊飲邊散發雨林味道🌴

🔸雞尾酒🍹Spice Life Up
超驚喜😎 淡淡冧酒香🍹配上自家製莓果糖漿同新鮮青檸汁🍸酒精唔算太強。絕對適合女性或酒量淺嘅朋友仔

Wanna try some authentic Nepalese cuisine? There are plenty to choose from along Temple Street🇳🇵

The one we choose this time✨The Jungle✨the front door is so ig-able with a cherry blossom tree💓The interior design features the rainforest theme🌴

The restaurant itself also serves lunch and price starting from $88 which is quite value for money🤝🏼This restaurant is really worth trying out for.

🔸Panipuri🥙$68
the shell was deep-fried to perfection🔥
filling was tasty and the broth was flavoursome💦
A perfect way to start off a Friday evening🎉

🔸Bar snack platter🫔🍗🦑$268
A combination of calamari ring, fish finger, chicken wings, mozzarella cheese stick and tortilla chips🍻
Not a bad variety in terms of food offered😊

🔸Krat Traditional Set🇳🇵🍱
Rice was fragrance and tasty💛
5 kind of side dishes that accompanied with the rice were quite eye catching and out of expectation😳

🔸Cocktail🍹Welcome to The Jungle
Not too strong in terms of alcohol with a hint of sourness and sweetness and is served alongside smoked wood makes you feel like you're in the rainforest🌴

🔸Cocktail🍹Spice Life Up
Another surprise by the restaurant. Spiced rum and homemade mixed berries syrup makes it very pleasant to enjoy. It's a recommended drink for the ladies or easy drinkers
2023-10-20
🍵可以訂坐,唔洗排到傻的尼泊爾菜🍵總評一下 🥰食物質素: 7/10由前菜、飲品到食物都滿意,擺盆花了心思,食材新鮮,份量足。😊環境衛生: 7/10裝修別致,有異國風情,頗適合約會聚會。但係地方比較淺窄。不過呢度食物 環境 對得住個價錢嘅😊服務態度: 8/10員工有禮,熱心。😀性價比及餐後滿足感:7/10:7/10 以價錢來講,呢度食物環境水準都非常合理,加上唔洗等位,一入嚟就有得食,good good der!
🍵可以訂坐,唔洗排到傻的尼泊爾菜🍵

Drinks

Panipuri

Cheese fried momo

Chicken Steamed Momo

BBQ chicken wings

總評一下

🥰食物質素: 7/10
由前菜、飲品到食物都滿意,擺盆花了心思,食材新鮮,份量足。

😊環境衛生: 7/10

😊服務態度: 8/10
員工有禮,熱心。

😀性價比及餐後滿足感:7/10:7/10

• Coco
  • momo
  • Momo
2023-10-16 88 浏览
香港比較少有尼泊爾菜食,呢間位於佐敦食街既尼泊爾餐廳,其實之前已經食過lunch今次再encore食dinner。餐廳嘅環境以jungle做主題,入去好似置身於叢林同椰林樹影之中,裝飾品亦帶點尼泊爾特色,有「Namaste」磚塊等等,整體decoration充滿特色同心思Panipuri 係印度/尼泊爾經典街頭地道小食,薄脆球裏面放滿餡料,如馬鈴薯泥、脆片、豆類、香料等等,再加埋微辣/酸嘅醬汁倒落薄脆球中間一齊食,外脆內軟亦酥脆香口,不過比較濃味同佢嘅做法比較地道,未必個個okMomo亦都係當地人常食嘅菜式,我哋今次叫咗蒸,上枱熱辣辣,裏面嘅餡料好Juicy同保留咗肉汁,至於Momo嘅醬汁亦都好重要,個醬汁辣辣地配埋一齊食好惹味呀Mussels 用咗酒、牛油、蕃茄粒同local香料醬汁一齊煮,食落帶點微酸,同平時食開嘅mussel saice有啲唔同,但幾特別同埋夾,青口好大隻啖啖肉,配埋garlic bread一齊食perfect matchBeef curry 用咗粒粒牛肉同薯仔調製而成,咖喱味濃郁,牛肉帶少少香羶味,連埋薄餅一齊食幾好食佢哋嘅Cocktail都好有特色,賣相亦好靚

佢哋嘅Cocktail都好有特色,賣相亦好靚,order咗Welcome to the jungle同Spice Life up,前者係rum所調製而成,充滿passion fruit+grapefruits嘅濃香,後者就飲落比較清新
2023-10-15 59 浏览
第一次光顧,有意外驚喜!非一般的fish fillet!本身對魚柳冇乜好感,但想食不同的肉類,所以點了fish fillet, beef steak and pork dal bhat!魚柳稔身、有獨特的香料、美味好吃!牛肉恰到好處!我本身不吃太生,還叫他們幫忙well done都沒問題!服務不錯!午餐經濟實惠,假日照常,唯一美中不足就是熱飲太細杯太細杯!如能改善這方面就完美了!空間雖不是很大,但三兩知己聚舊午餐聊天的好地方!
第一次光顧,有意外驚喜!
魚柳稔身、有獨特的香料、美味好吃!
空間雖不是很大,但三兩知己聚舊午餐聊天的好地方!
2023-10-13 107 浏览
The Jungle價錢💲: $88/ +$38 steak/ +$28-38 dessert好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.4/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.4/5-一路而來都無食過泥泊爾菜,係佐敦呢條好多餐廳的街到就有間有得食泥泊爾+西式的菜。最想食當然係餃子momo啦!餐廳唔係好大,但森林裝修都幾特別。星期六日都有lunch set,價錢非常合理。-🆗Daily soup.一般雜菜湯,水水的,唔濃味,只係淡淡的番茄蔬菜味道+有d肉粒係入面。-✅✅Fried & steamed Momo. 成餐最好食當然係期待最耐的MOMO! 佢根本就係我地中式的餃子,但包到小籠包形狀咁。8粒可以選擇蒸+煎,2款都好食。全部餡料都係洋葱豬肉,夠味惹味,餡料都係滿滿。蒸的比較濕潤juicy,煎炸的就香口d,外皮好脆,特顯入面餡的細嫩。沾小小酸辣汁味道更開胃刺激。-🆗Grilled beef steak.牛扒望落去煎到剛好,裏面保持到牛肉的紅嫩。但食落去有d乾,肉質有d靭。有d位置比較難咬開。味道上都係淡,沾d肉汁食有味d。薯條係幼薯,加d味粉都ok。-✅Tiramis
The Jungle
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.4/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.4/5

✅Tiramisu.Tiramisu唔係想像一般的tiramisu,而係一舊有d咖啡味的蛋糕。總共有4層,咖啡cream、朱古力海綿蛋糕、cream、原味海綿蛋糕。成舊的感覺都幾鬆軟,甜度可接受

🆗Chocolate lava cake.Chocolate lava cake同港式心太軟唔同,呢個蛋糕比較硬實,好似成舊朱古力磚咁。甜度好高,朱古力味可以更濃厚。加埋雪糕真係超甜,好彩叫左Americano中和下

呢個價錢都算滿意。一定要選擇餃子,一定係最好!其他就一般般啦。如果出餐速度可以快d就好了,店員都係比較chill的一類

#piggyfoodiein佐敦
2023-10-09 60 浏览
Welcome to the JungleElderflower Paloma 叫左兩杯特色既雞尾酒🍹酸酸甜甜幾易入口👍🏻一路食一路飲減低左成餐飯既油膩感------------------------------Momo 尼泊爾菜必定要叫既菜式有幾款餡料可以俾大家揀而且仲可以order一半煎一半蒸兩種製法一次過試晒外皮夠脆👍🏻肉汁亦都唔少------------------------------The Jungle Tacos揀左牛肉餡口味大大塊餅皮入面包左大量牛油果醬同淡忌廉配搭清新而且食落滿足又無咁油膩------------------------------Pepperonis🍕切得細細塊非常方便食👍🏻每塊都有起碼一整片辣肉腸整體唔會太咸餅皮唔會太薄又夠脆☺️------------------------------Tiramus🍰食咩菜式都好應該叫番個甜品作結佢地哩款蛋糕🍰同平時我地食開既感覺唔係好似佢食落喺比較似芝士蛋糕咁有興趣既朋友可以去試下
Welcome to the Jungle

佢地哩款蛋糕🍰
同平時我地食開既感覺唔係好似

佢食落喺比較似芝士蛋糕咁
有興趣既朋友可以去試下
The Jungle香港少有的尼泊爾燒肉酒吧,充滿森林氣息的燈光與氣氛,現場環境位置不多,勝在熱情款待,亦有戶外少量區域可以坐,配合特色食品飲品,吸引不少人前來打卡食晚飯,當日與朋友二人7時晚飯,人流不算很多,但係越夜越多人。我哋分別點咗一啲特色嘅尼泊爾食物享用,非常飽肚滿足,份量足夠,而且特色飲品非常適合打卡,絕對推介大家前往品嚐。森林國際拼盤這道拼盤真的是物超所值。裡面有香辣雞肉、米片、炸王豆、玉米餅、尼泊爾餃子、番茄醬雞翅和醃蘿蔔,每一樣食材都獨具特色。香辣雞肉帶著微微的辣味,口感鮮嫩多汁。米片酥脆可口,搭配其他配料一起食用更加美味。炸王豆和玉米餅則增添了一種獨特的口感和風味。尼泊爾餃子外皮薄脆,內裡餡料香氣四溢。番茄醬雞翅帶有微微的甜味,搭配醃蘿蔔一起食用更加開胃。霹靂雞翼雞翼非常香脆可口,炸得金黃酥脆,咬下去時發出脆響,肉質保持著嫩滑多汁。配上酒吧特製的霹靂醬,增添微辣風味。墨西哥卷-煎蝦軟綿綿的墨西哥粟米薄餅包裹著鮮脆的煎蝦、混合蔬菜、芝士絲和番茄莎莎醬。每一口都能感受到粟米薄餅的柔軟口感和香甜味道,而煎蝦的鮮嫩和蔬菜的清爽與番茄莎莎醬和牛油果醬的配搭更是完美,濃郁的墨西哥
The Jungle

森林國際拼盤

霹靂雞翼

墨西哥卷-煎蝦
軟綿綿的墨西哥粟米薄餅包裹著鮮脆的煎蝦、混合蔬菜、芝士絲和番茄莎莎醬。每一口都能感受到粟米薄餅的柔軟口感和香甜味道,而煎蝦的鮮嫩和蔬菜的清爽與番茄莎莎醬和牛油果醬的配搭更是完美,濃郁的墨西哥風味🤭💕🥰

尼泊爾米布丁
店員推薦下,米布丁口感綿密細膩,入口即化。甜度剛剛好,灑滿了香氣四溢的椰子粉,絕對是一個完美的結尾

咖喱雞
這道雞肉配小辣咖喱非常美味。雞肉鮮嫩多汁,咖喱的香氣濃郁而不過太辣。配埋夾餅帶嚟無限歡樂!

Welcome to the Jungle
非常適合打卡嘅特色雞尾酒,除咗送出嚟嘅時候特登點着咗煙,營造咗濃厚嘅氣氛,酒味與果味相得益彰,配小食真係好正。

Elderflower Paloma
店員話呢款啱晒打卡,粉紅色嘅特飲酸酸地,啱晒咁熱嘅時候開胃飲,冰涼開胃舒適!
2023-09-28
  • 尼泊爾餃子
#chuchu食在佐敦📍 The Jungle成日食嚟食去都係西餐日本野,所以想食啲特別啲嘅菜!搵左間尼泊爾加墨西哥菜🙈 一去到門口就已經好似入咗叢林咁,好有渡假feel,燈光暗暗地💡Staff 主要都係講英文,不過餐牌都有簡單中文嘅~—————————————————————❣️ BAR SNACK PLATTER $268有3色粟米片、炸魷魚圈、炸雞翼、炸魚手指、墨西哥芝士卷!全部都好好食!熱辣辣,炸到脆卜卜!仲配左3種醬,番茄莎莎醬、他他醬和香辣蛋黃醬,🐷最鐘意香辣蛋黃醬,辣辣哋好惹味!.❣️Chili Clams Spaghetti $138雖然都係蒜香白酒蜆肉意粉,不過同平時嘅有啲唔一樣!顔色係偏紅嘅,望落好似好辣咁,不過唔算話好辣的,好惹味!仲好多蜆肉添!.❣️THE JUNGLE TACOS- Cajun Chicken $128一份有三個taco,有豬牛雞,🐷就揀左雞肉,餡有牛油果醬、酸忌廉、燒牛肉、椰菜等等,一路食啲汁多到漏,好正!個酸忌廉超重奶味!餅皮口感煙煙韌韌,好豐富!.❣️ Coco $48 嗌Mocktail,用左椰子水、斑斕汁、檸檬汁、薑啤(冇酒精的🤣)成杯綠綠哋
#chuchu食在佐敦
📍 The Jungle

💡Staff 主要都係講英文,不過餐牌都有簡單中文嘅~
❣️ BAR SNACK PLATTER $268

❣️Chili Clams Spaghetti $138

❣️ Coco $48
嗌Mocktail,用左椰子水、斑斕汁、檸檬汁、薑啤(冇酒精的🤣)成杯綠綠哋,好似好伏咁,不過係好好飲的!好有tropical嘅感覺!

❣️ Healthy Yak $48
都係mocktail,用左益力多、藍莓、檸檬汁同Dry Ginger Ale!酸酸甜甜,好開胃!

❣️Kheer $68
尼泊爾招牌甜品,米布甸!緊係要食下特色野!上枱嘅時侯暖暖哋,口感似食緊甜嘅糊,有少少椰香味幾得意!面頭有啲石榴粒,酸酸甜甜中和左個米布甸!#chuchu食甜品

💬第一次食好有驚喜!嘢食好食,飲品好飲!#chuchu推介 一定會回頭想試埋佢個MOMO🙈

不專業評分
👅好味指數: 8.5/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8.5/10
—————————————————————
🏡地址: The Jungle (佐敦)
佐敦廟街273-275號寶發大廈地下3號舖
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
2023-10-04
🙂 又有朋友要離開香港好一段時間,依晚約埋一齊食pre-farewell飯,揀咗平時少食啲嘅🇳🇵尼泊爾菜 😌🍽 香料醬酥炸球 😋😋😋😋炸球細細粒,有8件,內裡有香料,倒入清涼湯汁,方便入口,微酸開胃。☺️🫔 墨西哥辣椒奶酪卷 😋😋😋😋卷物外表好似中式小春卷,大細如一隻食指 ☝🏻內裡主要係芝士,口感軟糯,有7條。辣椒🌶️醬汁都係唔辣,微微帶有刺激感,酸酸地咁~🍽 墨西哥粟米脆片 😋😋😋😋依碟nachos份量符合價錢,屬於係大碟,係雙色粟米脆片,配料有芝士🧀、🍅蕃茄莎莎醬、牛油果醬🥑、酸奶油、墨西哥辣椒🌶️ & 橄欖🫒。味道好豐富,但唔會衝突~🥘 “The Jungle” Curry - 咖哩雞 😋😋😋😋 咖哩嘅香料味濃、唔會好辣~ 雞件部位各有一啲,肉質算嫩而唔會乾柴,仲有雜菜同薯仔。另附有四塊軟墨西哥粟米薄餅配咖哩食,唔使額外叫,幾好 😙晚餐 💵💵💵 約港幣$130/人💁🏻‍♀️ 餐廳地方唔大,夜晚嚟講店內環境較黑 😆 小編同朋友各自都揀咗cocktail🍸同啤酒🍻,埋單每人大約$200~🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

🍽 香料醬酥炸球 😋😋😋😋

🫔 墨西哥辣椒奶酪卷 😋😋😋😋