招聘中
$19,000-$21,000
$18,000-$21,000
最高可达 $27,000
月薪
搞鬼畫板甜品| $78free flow starter,星期一至日勁抵優惠!最近見到呢間餐廳有勁搞鬼畫板甜品,可以係上面畫畫先食,即刻book位食!❣️估唔到餐廳都做緊好多優惠,基本上星期一到日都有❣️每日8pm後仲有$128/位free flow cocktail,$78 /位任食雞翼薯條等starter!(2個人點3款小食已經回本!)🎨這件蛋糕是我的畫板$98- 每日限量供應!真係成個畫板咁上,可以先畫畫再食,仲有藍莓、玫瑰做deco。- 蛋糕係yogurt moose cake 加脆脆底,甜度適中🍕黃咖哩軟殼蟹比薩 - 軟殼蟹大大隻好多膏,啖啖滋味。薄脆餅底配上厚厚咖喱,味道幾好!🐔避風塘雞翼配薯條$68 ($78/位就可以任食!仲有八爪魚、牛油果脆脆波)- 薯條有薯皮有誠意,雞翼外皮辣得來惹味,正!✨豬軟骨京蔥脆脆卷配薯條及沙律菜$138- 紫菜+wrap卷, 層次豐富,入面大大舊舊豬軟骨難得嘅係都真係有軟骨!個畫板真係好特別,已經bookmark再去!

❣️估唔到餐廳都做緊好多優惠,基本上星期一到日都有

🎨這件蛋糕是我的畫板$98

🍕黃咖哩軟殼蟹比薩
黃咖哩軟殼蟹比薩

避風塘雞翼配薯條

- 薯條有薯皮有誠意,雞翼外皮辣得來惹味,正!

✨豬軟骨京蔥脆脆卷配薯條及沙律菜$138
豬軟骨京蔥脆脆卷配薯條及沙律菜

個畫板真係好特別,已經bookmark再去!

1931 浏览
避風塘雞翼配薯條
豬軟骨京蔥脆脆卷配薯條及沙律菜
- 銅鑼灣|The Old Book Store -▪️啤酒炸魚全日早餐除咗有炸魚🐟,仲有煙肉🥓、薯餅🥔、大啡菇🍄‍🟫、蕃茄🍅、炒蛋🥚等,好豐富▪️咸蛋黃香茅雞翼🐔雞翼裹滿咸蛋黃醬,咸蛋黃味道濃郁,仲保留咗啲咸蛋黃粒粒,夠晒惹味▪️鵪鶉蛋肉鬆比蕯🍕Pizza邊邊好脆,配上鵪鶉蛋、滿滿嘅肉鬆同芝士🧀,食落鹹鹹甜甜,好新穎嘅配搭▪️日式豬軟骨配失傳已久自家製豬油炒飯🐷大大件豬軟骨,煮得非常軟腍又入味,而豬油炒飯都唔會話好油膩嘅感覺▪️提拉米蘇奶蓋巴斯克芝士蛋糕🧀🍰巴斯克芝士蛋糕質地軟滑,中間仲要係流心狀態,而且芝士味道香濃▪️這件蛋糕是我的畫板🎨🍰有得玩又有得食🙆🏻‍♀️ 有一件全白色嘅蛋糕,同埋幾隻顏色嘅cream、糖珠、食用花🌸,可以用嚟喺白色蛋糕面畫畫✍🏻同裝飾。而切開入面係士多啤梨乳酪蛋糕,酸酸甜甜,好清新▪️士多啤梨玄米奶昔🍓🥛士多啤梨奶昔,飲落順滑,而上面嘅玄米茶奶蓋就好清香,兩樣嘢配埋一齊又幾夾▪️白痴戀人☕️面頭有粒棉花糖,仲有唔少朱古力醬🍫,好邪惡😈,但入口唔算太甜The Old Book Store by The So Lonely Club📍銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下1號
- 銅鑼灣|The Old Book Store -

提拉米蘇奶蓋巴斯克芝士蛋糕

▪️這件蛋糕是我的畫板🎨🍰

▪️士多啤梨玄米奶昔🍓🥛

▪️白痴戀人☕️
士多啤梨玄米奶昔、白痴戀人

📍銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下1號舖
  • 這件蛋糕是我的畫板
2024-07-18 1828 浏览
二訪呢間英倫文藝復古風書店cafe✨試過佢地嘅Fusion菜 今次就試下打卡Tea Set🫖.📌Not So Lonely High Tea Set寂寞書店貴婦下午茶 $268賣相精緻 食物款式多元化 人均$150唔洗 銅鑼灣嚟講 CP值超高‼️.1️⃣開心果蕨餅法式海綿小蛋糕: Bouchee好Q軟 忌廉軟滑輕盈 內餡原來冇蕨餅 而係開心果醬 夾埋食存在感偏低 較重蛋奶香🧁.2️⃣咸蛋黃曲奇: 曲奇香脆chewy 混入粒粒咸蛋黃碎 甜中帶鹹香🥚🍪.3️⃣伯爵茶菠蘿費南雪: 口感濕潤鬆軟 唔重牛油感 但偏甜左啲🤏🏻伯爵茶香唔太出☕️比夾心菠蘿醬甜味蓋過🍍頂層忌廉好香滑 奶味濃郁🥛.4️⃣開心果英式鬆餅: 冇乜開心果味 但口感出色🌟暖笠笠 外脆內鬆 濕潤度剛好 唔漿口/乾身👅另配嘅開心果醬稠杰綿滑 果仁香超濃郁 一齊食 超正💚.5️⃣自家製抹茶雪糕: 口感軟滑 抹茶回甘味濃醇 自家製嚟講好高質🍵🍦.6️⃣季節濃茶焦糖布丁: 入口泰茶味超濃回甘香🧋布甸動L動L 超軟綿滑溜 應該加左煉奶 好香甜🍮不過焦糖醬做多左👀.7️⃣粟米墨魚餅: 扎實Q彈 粟米粒香甜 但份量多啲就更好 點啲泰式酸辣醬好夾🦑🌽.8️⃣牛油果煙三文魚脆脆波:
Not So Lonely High Tea Set 寂寞書店貴婦下午茶

開心果蕨餅法式海綿小蛋糕

咸蛋黃曲奇

伯爵茶菠蘿費南雪

開心果英式鬆餅

季節濃茶焦糖布丁

粟米墨魚餅

8️⃣牛油果煙三文魚脆脆波: 外殼薄脆 釀滿蕃茄+煙三文魚+牛油果+泰式醬汁 酸酸地 配搭清爽開胃🍅🍣🥑
牛油果煙三文魚脆脆波

📌Squid Ink Pasta with Salted Egg Yolk Prawn $148

墨汁意粉好爽彈 微微鹹鮮🖤咸蛋黃醬鹹香十足 有別於平時忌廉嘅creamy 沙沙地 掛滿每條意粉 正🧡燒虎蝦好吸睛 大隻爽甜🦐配料仲有彈牙魷魚, 野菌同洋蔥粒 口感相當豐富🦑🍄‍🟫🧅整體又唔算太油膩/重口味 幾好食🤤

1️⃣Honey Black Tea: 跟餐飲品 蜂蜜清甜 紅茶微甘🍯☕️
Honey Black Tea

2️⃣Pistachio Cheese Topped Coffee +$36(跟餐減-$20): 芝士奶蓋厚身軟滑 鹹香同濃郁開心果味完美平衡🧀💚配搭甘醇牛奶咖啡同香甜煉奶 甜度略高 但味道層次好豐富☕️幾好飲 推介💯
開心果蕨餅法式海綿小蛋糕
咸蛋黃曲奇
開心果英式鬆餅
季節濃茶焦糖布丁
粟米墨魚餅
牛油果煙三文魚脆脆波
Honey Black Tea
今日同姊妹係港島食層架下午茶傾計,揾左間好舒服既Cafe~餐廳採用落地玻璃,光線充足,亦望到街上的車行駛,開揚感十足!裝潢特別,有壁紙及花花裝飾,好有異國風情。寂寞書店貴婦下午茶--Not so lonely High tea set(賣相好靚)下層鹹點:粟米墨魚餅--墨魚餅口感彈牙又唔算油;而且底部有沙律可一起吃更健康牛油果煙三文魚脆脆波--有驚喜,外皮內軟,鹹香既煙三文魚配上清新既牛油果碎碎既混合餡好正。上層甜點:開心果蕨餅法式海綿小蛋糕及開心果英式鬆餅--兩款甜點開心果味都好濃咸蛋黃曲奇--好大塊既曲奇,個漿係用咸蛋黃整所以有陣鹹香味,同一向食開既甜味曲奇有分別伯爵茶菠蘿費南雪--費南雪又名金磚蛋糕,口感好軟屬.加上伯爵茶忌廉及菠蘿粒好好味自家製抺茶雪糕--抺茶味較濃,岩晒抺茶控季節濃茶焦糖布丁--入口即溶,表面有層脆脆既焦糖薄片單點小食:慢煮八爪魚片🐙八爪魚必為很多的小片,肉質嫩口又彈牙,配埋自家製酸汁提鮮;亦配搭埋沙律🥗更健康。套裝包括特式飲品班蘭龍眼冰--甜甜的很潤喉熱帶水果茶--用茶壺裝著,用底下的杯子飲太有儀式感了,當時我真是個貴婦,但不寂寞;有果肉係底有D野咬下幾好。

自家製抺茶雪糕--抺茶味較濃,岩晒抺茶控
季節濃茶焦糖布丁--入口即溶,表面有層脆脆既焦糖薄片

單點小食:慢煮八爪魚片🐙

套裝包括特式飲品
班蘭龍眼冰--甜甜的很潤喉
熱帶水果茶--用茶壺裝著,用底下的杯子飲太有儀式感了,當時我真是個貴婦,但不寂寞;有果肉係底有D野咬下幾好。水果茶酸酸的很開胃🤤
  • 寂寞書店貴婦下午茶
  • 熱帶水果茶
  • 班蘭龍眼冰
The Old Book Store by The So Lonely Club位於銅鑼灣,主打泰式fusion菜🇹🇭 餐廳裝潢走復古風格路線,佈置裝飾很用心,打卡位也很多~💐😛我們平日午餐時間到達,人流不算很多,店員給了我們6人座長枱,所以只有2人的我們坐很舒服~😆這裡除了裝潢很美外,餐具也十分特別!拍照會拍個不停📸我們點了set lunch,套餐包括餐湯/沙律、主菜及飲品✨🤍烤大蝦海鮮椰香喇沙飯 (HKD128)材料挺豐富的,有大蝦、青口及魷魚😛 大蝦頗鮮甜彈牙,而喇沙帶點辣,配合甜甜的椰香很惹味~🤩🤍黃咖喱軟殼蟹麵包 (HKD118)麵包非常厚身,裡面盛著甜甜的黃咖喱~🤤 軟殼蟹份量也十分足夠,炸得剛剛好👍🏻 麵包及軟殼蟹沾上香濃的黃咖喱一起吃太滿足了!!😍 推薦~!!👍🏻餐飲包括Honey Black Tea/Americano/Pandan Iced Tea,或者轉menu上任何飲品可享HKD20折扣😗🤍斑蘭椰奶咖啡 (+HKD34)斑蘭椰奶咖啡的斑蘭味很濃,跟咖啡意外的match,很特別很好喝~💚🤍開心果奶蓋咖啡 (+HKD36)開心果味不是很重,但奶蓋香滑厚身,不錯!😋📍

這裡除了裝潢很美外,餐具也十分特別!拍照會拍個不停📸

餐湯

🤍烤大蝦海鮮椰香喇沙飯 (HKD128)
烤大蝦海鮮椰香喇沙飯

🤍黃咖喱軟殼蟹麵包 (HKD118)
黃咖喱軟殼蟹麵包

🤍斑蘭椰奶咖啡 (+HKD34)

🤍開心果奶蓋咖啡 (+HKD36)
開心果味不是很重,但奶蓋香滑厚身,不錯!😋
開心果奶蓋咖啡、斑蘭椰奶咖啡

📍The Old Book Store by The So Lonely Club - 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下1號舖
黃咖喱軟殼蟹麵包
開心果奶蓋咖啡、斑蘭椰奶咖啡
  • 斑蘭椰奶咖啡
4天前 0 浏览
🤑價錢約$100-200🪑餐廳design 玩味十足 有d vintage 感 個餐牌都成本故事書gum➀ 明太子蟹肉野菌意大利麵 $138呢個幾creamy 仲有唔炒蟹肉 明太子唔會辣➁ 日式豬軟骨配失傳已久自家製豬油炒飯 $128豬軟骨幾出色 幾腍 但個飯原來都幾辣 但餐廳無提示係辣🤣

🤑價錢約$100-200

➀ 明太子蟹肉野菌意大利麵 $138
呢個幾creamy 仲有唔炒蟹肉 明太子唔會辣

➁ 日式豬軟骨配失傳已久自家製豬油炒飯 $128
豬軟骨幾出色 幾腍 但個飯原來都幾辣 但餐廳無提示係辣🤣
今次黎到一間非常有特色既cafe食fusion菜佈置仿似罝身英倫復古風舊書店 每個角度都打到靚卡~✿ 蟹肉抹茶白咖哩米通 $118 ✿依個非常有驚喜! 粉紅色既米通蘸青色既蟹肉抹茶白咖哩 抹茶味唔係好出🍵但整個白咖哩偏甜 蟹肉量非常多🦀啖啖肉~得依度先有~一定要試下!😉✿ 照燒鰻魚汁帶子日本扇貝飯 $158 ✿有兩粒大大既扇貝煎得香口 清爽彈牙 個貝殼都好打卡able~飯粒伴隨帶子肉 粒粒飯都有鰻魚汁非常香口🥺✿ 慢煮鴨胸配麵豉醬 $168 ✿慢煮鴨胸極粉嫩! 表皮微微煎香 咬落軟冧 鴨味好香~配菜都有好多款式~ 茄子蘿蔔栗米仔都微微煎過 都好好食🥕✿ Rich PaPa $98 ✿由whisky做base既一款cocktail🍸帶cranberry同檸檬既酸甜好開胃✿ Nanny Laundry $92 ✿依款由gin同rum做base既cocktail相對比較豐富有青蘋果同檸檬既酸甜 好適合飯局飲~

今次黎到一間非常有特色既cafe食fusion菜
佈置仿似罝身英倫復古風舊書店 每個角度都打到靚卡~
蟹肉抹茶白咖哩米通

✿ 蟹肉抹茶白咖哩米通 $118 ✿
依個非常有驚喜! 粉紅色既米通蘸青色既蟹肉抹茶白咖哩
抹茶味唔係好出🍵但整個白咖哩偏甜 蟹肉量非常多🦀啖啖肉~
得依度先有~一定要試下!😉
照燒鰻魚汁帶子日本扇貝飯

✿ 照燒鰻魚汁帶子日本扇貝飯 $158 ✿
飯粒伴隨帶子肉 粒粒飯都有鰻魚汁非常香口🥺
慢煮鴨胸配麵豉醬

✿ 慢煮鴨胸配麵豉醬 $168 ✿
慢煮鴨胸極粉嫩! 表皮微微煎香 咬落軟冧 鴨味好香~
配菜都有好多款式~ 茄子蘿蔔栗米仔都微微煎過 都好好食🥕

✿ Rich PaPa $98 ✿

✿ Nanny Laundry $92 ✿
有青蘋果同檸檬既酸甜 好適合飯局飲~
蟹肉抹茶白咖哩米通
照燒鰻魚汁帶子日本扇貝飯
慢煮鴨胸配麵豉醬
6天前 44 浏览
上星期同朋友聚餐,見到呢間嘅裝修好得意,所以一於就試試佢😊鹹蛋黃雞翼超好食😆鹹蛋黃好惹味,雞翼亦都炸到個皮脆卜卜❤️反而個帶子茶漬飯好淡🤓唔係好推介🫢對比起其他菜式有啲失色個墨汁意大利粉好好食!!食唔停口😢睇黎鹹蛋黃係呢間嘢嘅特色🤣啲牛油果脆球都唔錯,可以試下😇😇
上星期同朋友聚餐,見到呢間嘅裝修好得意,所以一於就試試佢😊

鹹蛋黃雞翼超好食😆鹹蛋黃好惹味,雞翼亦都炸到個皮脆卜卜❤️

反而個帶子茶漬飯好淡🤓唔係好推介🫢對比起其他菜式有啲失色

個墨汁意大利粉好好食!!
食唔停口😢睇黎鹹蛋黃係呢間嘢嘅特色🤣

啲牛油果脆球都唔錯,可以試下😇😇
和許久未見的舊識相約在古董書店主題餐廳,映入眼簾是琳瑯滿目的藝術品🖼️和🇬🇧復古英倫風傢俱🪑,餐牌偽裝成醫學書籍🥸奇趣至極,處處藏有巧思💎食物方面主打亞洲融合菜,人氣菜式🇹🇭泰式凍蜆值得一試👌✦ The Old Book Store by The So Lonely Club ✦ ⁣(ʜᴋᴅ 248 pp)🦀 ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ ꜱᴄᴏʀᴇ 7/10 ⁣味道7/10|環境8/10|服務6.5/10|回頭 ✔️⁣⁣✽ 青檸凍的蜆ʜᴋᴅ108 - 好吃😋微酸青檸🍋‍🟩配少量辣味🌶️ 炎炎夏日就靠這個解暑喇🧊✽ 沙嗲雞肉串擔擔飯ʜᴋᴅ138 - 朋友不吃辣而揀選的菜式。醬汁過多導致飯濕糊,有少少油膩,不是我的style😥同樣價位有更好的選擇💦✽ 明太子蟹肉野菌意大利面ʜᴋᴅ138 - 味道中規中矩,是可以想像到的日式風味🇯🇵本來還想試🎨畫板蛋糕,可惜吃不下了🥲=∞=∞=∞=∞=∞=∞=⁣Literally felt like I’m visiting an antique book store 📖 Celebrated my reunion with an old friend here and im

🦀 ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ ꜱᴄᴏʀᴇ 7/10 ⁣

青檸凍的蜆

明太子蟹肉野菌意大利面

本來還想試🎨畫板蛋糕,可惜吃不下了🥲

=∞=∞=∞=∞=∞=∞=⁣

Literally felt like I’m visiting an antique book store 📖 Celebrated my reunion with an old friend here and impressed by their retro decor and antique vibes💖 if you’re visiting, do check out their 🇹🇭 Thai-styled cold sweet & sour clams 🦪 and the shopkeeper’s 🇯🇵 Murakami book collection too!

📍 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下1號舖
☎️ (852) 5922 1882
🕰️ Mon-Thu & Sun 12:00-22:00; Fri-Sat 12:00-22:30

我們的目標是吃遍全世界! ꜰᴏʟʟᴏᴡ ᴘᴜᴜ ᴇᴀᴛꜱ🦀 @sake_krd 一起踏上美食之旅🛫⁣

🔎相同菜系及地區: #KRDcafe #KRD銅鑼灣

=∞=∞=∞=∞=∞=∞=⁣

#香港美食 #銅鑼灣美食 #香港cafe #打卡cafe #亞洲菜 #泰菜 #fusion菜 #文青 #書店
#香港旅行 #タイ料理 #アジア料理 #カフェ #홍콩 #카페
#hkfoodie #foodie #bookstore #antique #retro #cafe #foodart #foodporn #foodie #foodstagram
青檸凍的蜆
2024-09-04 0 浏览
銅鑼灣都有很多餐廳選擇,今日到Tower535 The Old Book Store午餐,覺得幾有特色外,感覺亦很Chill.餐廳餐牌設計像一本故事書,餐廳佈置亦很似一間復古英式的書室,而且餐廳牆身、餐紙巾及盛載食物的器皿都寫上特別的字句。午餐有湯或沙律,主菜,飲品及甜品,今次點了兩款午餐,湯是南瓜湯,飲品點了Lime Soda,甜品是預設的。🍽烤大蝦海鮮椰香喇沙飯 $118蝦很大隻,擺盤吸引,味道也不錯。🍽避風塘軟殼蟹意大利麵$118正常發揮。另外,再加點了一杯班蘭椰奶咖啡,價值52元,價錢較貴,但味道很好。總括來說,整體感覺滿意。
🍽烤大蝦海鮮椰香喇沙飯 $118
蝦很大隻,擺盤吸引,味道也不錯。
🍽避風塘軟殼蟹意大利麵$118
正常發揮。
總括來說,整體感覺滿意。

餐牌

餐牌

餐湯-南瓜湯

避風塘軟殼蟹意大利麵

Lime Soda

班蘭椰奶咖啡

甜品
2024-09-03 194 浏览
今日同同事想試啲新餐廳,search到呢間就特登走落銅鑼灣試。裝修風格行復古風,但唔會感覺殘舊,座位同座位間唔會太迫,都坐得舒服,而且lunch time 都唔算好多人,唔會太嘈。-見佢個menu有個烤大蝦海鮮椰香喇沙飯,通常喇沙都係配麵,好少係飯,就諗住試吓好唔好味。椰香味幾重,喇沙味啱啱好,唔會話太辣,估唔到配飯食都ok。-大蝦都幾大隻,都烤得啱啱好,唔會過熟同乾,整體嚟講呢個飯幾有驚喜。同埋呢度都幾啱同朋友嚟食飯慢慢吹水。
2024-08-20
2024-09-03 195 浏览
見好多人推介呢間灣仔復古風咖啡店果然裡頭裝修如想像般美✨ 十分適合打卡食物方面以泰式𝚏𝚞𝚜𝚑𝚒𝚘𝚗菜為主🇹🇭味道都唔差,不過想吃無花果多士但無無花果𓂅 烤大蝦海鮮椰香喇沙飯 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟺𝟾見到好多人嚟都會食呢道菜😚 我自己覺得幾好食喇沙味飯底帶少辣,加上椰香十分香口有配上大蝦、魷魚、青口等等嘅海鮮𓂅 提拉米蘇奶蓋巴斯克芝士蛋糕 ᴴᴷᴰ 𝟿𝟾提拉米蘇系列又出動—!巴斯克本身唔太燶但夠熟,上方加了提拉米蘇奶蓋意想不到加了手指餅,如果浸滿𝚎𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘就好𓂅 開心果奶蓋咖啡 ᴴᴷᴰ 𝟻𝟼高質嘅飲品🥰 開心果奶蓋幾濃郁同底下嘅咖啡都好夾,推薦!
見好多人推介呢間灣仔復古風咖啡店
果然裡頭裝修如想像般美✨ 十分適合打卡
食物方面以泰式𝚏𝚞𝚜𝚑𝚒𝚘𝚗菜為主🇹🇭
味道都唔差,不過想吃無花果多士但無無花果

𓂅 烤大蝦海鮮椰香喇沙飯 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟺𝟾
見到好多人嚟都會食呢道菜😚 我自己覺得幾好食
喇沙味飯底帶少辣,加上椰香十分香口
有配上大蝦、魷魚、青口等等嘅海鮮

𓂅 提拉米蘇奶蓋巴斯克芝士蛋糕 ᴴᴷᴰ 𝟿𝟾
提拉米蘇系列又出動—!
巴斯克本身唔太燶但夠熟,上方加了提拉米蘇奶蓋
意想不到加了手指餅,如果浸滿𝚎𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘就好

𓂅 開心果奶蓋咖啡 ᴴᴷᴰ 𝟻𝟼
高質嘅飲品🥰 開心果奶蓋幾濃郁
同底下嘅咖啡都好夾,推薦!
2024-08-25
  • 烤大蝦海鮮椰香喇沙飯
2024-09-01 254 浏览
✲゚*。 ☕銅鑼灣特色英倫復古cafe📚呢間cafe 叫The Old Book Store好似真係入左一間英倫復古書店 裝修幾特別🫶🏻Weekday lunch set幾抵食 有湯+主菜+飲品推介三重芝士溶岩流心蛋厚切麵包配澳洲牛肉漢堡扒😙多士超厚身 切開之後入面有大量芝士流出嚟🧀仲有大大塊牛肉漢堡另外個避風塘軟殼蟹意大利麵係泰式Fusion菜式🦀食落都幾辣🌶️甜品我叫左個泰式奶茶味布甸茶味夠香濃😋另外一件蛋糕白雪雪 係士多啤梨乳酪蛋糕🍰提供左唔同可食用嘅材料比大家發揮創意裝飾件蛋糕幾得意😆-✨ 三重芝士溶岩流心蛋厚切麵包配澳洲牛肉漢堡扒 ($108)✨ 避風塘軟殼蟹意大利麵 ($118)✨ 這件蛋糕是我的畫板 ($98)✨ 季節濃茶焦糖布丁 ($68)✨ 開心果奶蓋咖啡 ($56)-📍 The Old Book Store @theoldbookstore.hk銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下1號舖
✲゚*。 ☕

另外一件蛋糕白雪雪 係士多啤梨乳酪蛋糕🍰
提供左唔同可食用嘅材料
比大家發揮創意裝飾件蛋糕
幾得意😆
✨ 避風塘軟殼蟹意大利麵 ($118)
✨ 這件蛋糕是我的畫板 ($98)
✨ 季節濃茶焦糖布丁 ($68)
✨ 開心果奶蓋咖啡 ($56)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下1號舖
2024-08-27 278 浏览
平日放假約朋友想食個long lunch,未嚟過,一於試吓。我覺得呢間餐廳好啱女士們,裝修靚,有打卡位,坐低咗都忍唔住影一輪相先至捨得叫嘢食。Set lunch好抵食,包頭盤,是日例湯或者係沙律,主菜有5個選擇,都好大路嘅,唔難揀。我哋揀咗「避風塘軟殼蟹意大利麵」同埋「香煎迷你三文魚扒藜麥沙律配檸檬欖油」,個意大利粉係用鹹蛋黃煮嘅,香口同埋都幾辣🌶️,個三文魚扒就正正常常,都煎得幾香,加上藜麥就比較開胃。除咗免費餐飲之外仲有甜品,埋單每位都唔使$130 ,真係性價比高👏🏻

2024-08-27
  • 避風塘軟殼蟹意大利麵
༺ The Old Book Store by The So Lonely Club ༻餐廳以英倫復古書店為背景裝修,復古玩味風重,而且又不少打卡位🐘🎈餐廳主打實泰式Fusion菜式,而且有午市套餐好抵食😆🪄︎︎◝✩ 𝙁𝙤𝙤𝙙 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬 ⤵➳ 三重芝士溶岩流心蛋厚切麵包配澳洲牛肉漢堡扒($108)Lunch set勁抵,一個價錢包主菜、前菜及飲品😆 厚切麵包包住海量芝士,好邪惡又帶芝士奶香!澳洲牛肉漢堡扒都好軟淋,重牛味及牛脂香🥳$108真係好抵食呀!!➳ 黃金咸蛋黃虎蝦野菌墨汁意大利麵($148)鹹蛋黃味好濃郁又惹味,鹹香好突出💛仲有鹹蛋黃粒粒!意粉有菇菌及魷魚等配菜,好豐富🥰墨汁意大利麵好掛汁好食!超推介✨➳ 香蕉朱古力奶昔($58)➳ 龍眼果肉梳打沙冰($46)兩杯飲品都不錯🤤 香蕉朱古力奶昔甜甜的,重香蕉甜味😚 龍眼果肉梳打沙冰好fresh, 仲有好多龍眼果肉,好適合夏天😆
三重芝士溶岩流心蛋厚切麵包配澳洲牛肉漢堡扒

🪄︎︎◝✩ 𝙁𝙤𝙤𝙙 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬 ⤵
➳ 三重芝士溶岩流心蛋厚切麵包配澳洲牛肉漢堡扒($108)

➳ 黃金咸蛋黃虎蝦野菌墨汁意大利麵($148)

➳ 香蕉朱古力奶昔($58)
➳ 龍眼果肉梳打沙冰($46)
  • 黃金咸蛋黃虎蝦野菌墨汁意大利麵
  • 三重芝士溶岩流心蛋厚切麵包配澳洲牛肉漢堡扒