2024-11-01 1002 浏览
#chuchu食在葵芳📍 The Pantry Cafe新都會又有新餐廳進駐!以後又多間餐廳可以食!開心!坐得好舒服,用木系裝修!見到廚房都好Pro,分工好好!💡lunch hour都幾full要預時間!—————————————————————❣️ Beef Tenderloin & Onsen Egg Risotto $158Lunch Menu嚟!個飯係意大利飯有半生熟嘅口感,用左白汁去煮,再督穿埋溫泉蛋,啲蛋汁流出嚟,味道好夾!牛柳好有驚喜!好有肉味,係好食嘅!✨lunch set包左餐湯-南瓜湯都好好味!.❣️ Sour Cream Works Chips $55酸忌廉牛油果醬薯條·好出色!酸忌廉牛油果呢個combination 真係冇得頂!薯條炸到好香脆!.❣️ Banoffee Creme Brulee Pancake $119Ricotta 厚班戟,香蕉,拖肥醬,雲尼拿吉士醬&脆焦糖!面頭有層脆卜卜嘅焦糖,有兩層厚身班戟,入口微熱濕潤,夠柔軟,有空氣感!不錯不錯!#chuchu食甜品.❣️ Ultimate Milkshake(Green Mint) $98#chuchu飲
#chuchu食在葵芳
📍 The Pantry Cafe

💡lunch hour都幾full要預時間!

—————————————————————

✨lunch set包左餐湯-南瓜湯都好好味!

❣️ Sour Cream Works Chips $55

不錯不錯!#chuchu食甜品

#chuchu飲品 真係終極邪惡!但打卡真係💯味道都好好!賣相很吸睛,杯側邊放上不少餅乾碎碎,面頭加咗好多甜品,有窩夫、churros、朱古力條、Oreo 餅仲有好多忌廉!窩夫同churros都仲卜卜脆,份量十足!底下嘅mint chocolate都好好飲!好似甜品咁!
❣️ Flat White +$10 (lunch menu)
兔兔拉花好靚!

💬 主食小食甜品飲品都好出色!
不專業評分
👅好味指數: 8.5/10
💰性價比: 8.5/10
👍🏻推薦: 8.5/10
—————————————————————
🏡地址: The Pantry Cafe (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖
👉🏻太子MOKO都有姊妹店!
🕑營業時間: 11:30-22:00
#chuchu食西餐
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

2024-10-30
2024-10-05 2518 浏览
《The Pantry Cafe - 葵芳》星期三,又係食好西既日子😌今次帶左我同事去葵芳食我好喜歡去食梳乎厘pancake 既cafe食brunch🥰之前我一般都係去旺角分店,原來葵芳都開左一間咼,以後星期三既lunch又多一個地方比我選擇啦☺️我哋去既時候剛好仲有lunch menu,每人叫左一個lunch set 再加錢轉呢度最出名既奶昔,套餐可以揀沙律或者餐湯,食完再加多個我最鍾意既梳乎厘pancake就夠曬喉啦🫶🏻💁🏻‍♀️溫泉蛋牛柳粒意大利飯&紅酒燒汁我今次就試左用紅酒汁烹調既牛柳粒配意大利飯,個飯係用左白汁去煮,食得到意大利飯果,我種半生熟既口感,食落creamy 香滑,督穿埋個溫泉蛋等啲蛋汁流出,配埋個白汁意大利飯,味道好夾 個牛柳都唔會煮到爛曬無左口感,咬落有陣陣紅酒香,食落有肉味💁🏻‍♀️薄荷朱古力奶昔凡惠顧lunch set,只需加$25就可以轉餐飲做奶昔😆薄荷朱古力奶昔好濃郁好厚身,食得到粒粒既朱古力碎同朱古力醬,薄荷味都算幾濃厚,可以encore 🫶🏻 💁🏻‍♀️蕃茄燴羊腳肉伴薯茸&酸種麵包同事就揀左燴羊腳仔,由於我唔太好羊肉,不過值得一提係個薯蓉好creamy 好香
《The Pantry Cafe - 葵芳》

💁🏻‍♀️溫泉蛋牛柳粒意大利飯&紅酒燒汁

💁🏻‍♀️薄荷朱古力奶昔

💁🏻‍♀️蕃茄燴羊腳肉伴薯茸&酸種麵包
同事就揀左燴羊腳仔,由於我唔太好羊肉,不過值得一提係個薯蓉好creamy 好香牛油味,用黎配酸種麵包同肉汁應該會幾好食,個汁帶有陣陣蕃茄既甜味,羊肉食落都唔算臊,可以一試

💁🏻‍♀️焦糖脆脆奶昔

我同事一飲就話好喜歡呢個奶昔,佢個base係雲尼拿既奶昔,再喺上面放左whipped cream 同焦糖脆脆,十分香甜好味,連我都忍唔住偷食兩粒脆脆呀

💁🏻‍♀️Ricotta 厚班戟,抹茶忌廉醬,紅豆,脆米&抹茶蕨餅

梳乎厘pancake我就揀咗我哋兩個都鍾意食嘅抹茶口味,上面層抹茶忌廉醬好濃郁,食落有回甘,味道唔會太甜,配返軟綿綿嘅梳乎厘pancake 真係好合拍,另外佢嘅抹茶蕨餅都十分煙靭好味,幾乎係每次嚟到都必點嘅item
2024-10-02
2024-09-05 4151 浏览
平時放假鍾意同朋友去行葵廣掃街同埋買衫,上兩個星期竟然見到呢間The pantry喺新都會都開!之前喺MOKO食過覺得佢嘅pancake好正😊同行朋友竟然未試過,所以就帶左佢來:🍴Australian Sirloin w/ Roasted Potatoes🥩 $178牛扒份量十足,我地叫咗medium🤪火候控制得剛好🙂‍↕️牛味都算濃郁,配菜有車厘茄、薯仔同埋翠玉瓜,可以中和返牛肉既膩,食多幾舊都唔會有好滯既感覺😋🍴Salmon Tacos🍳 $88有驚喜😍夾餅超級足料🤤佢有三文魚、酸椰菜、蕃茄莎莎、牛油果醬、酸忌廉、生菜同埋是拉差醬🤣啖啖都爆曬餡!口感豐富又清新,加埋sour cream真係好食好多🤪以前菜來講係非常唔錯😌🍴Pull Pork Lasagna Roll🐷 $158推薦❣️呢個千層麵好出色,中間夾住慢煮手撕豬肉、酸椰菜同埋蕃茄汁 🥫芝士超級濃郁🧀 千層麵好有嚼勁🤤整體層次感豐富😙酸酸甜甜,超級開胃!食多幾啖都唔會覺得膩~🍴The Pantry’s Pancake🥞 $108最signature疏乎厘pancake點可以唔食🥰今次就揀左最Basic既味道,配上牛油、糖漿同埋

🍴Salmon Tacos🍳 $88

🍴Pull Pork Lasagna Roll🐷 $158

🍴The Pantry’s Pancake🥞 $108
最signature疏乎厘pancake點可以唔食🥰今次就揀左最Basic既味道,配上牛油、糖漿同埋少量生果🍓疏乎厘班戟富空氣感,入口即化😛 keep到之前既質素!

整體來講,食物質素不錯😙性價比都高!食物種類多元化,餐廳有室內同室外座位,我地坐左室外,環境開陽光猛☀️枱與枱之間都有足夠嘅空間感👌🏻同朋友仔來聚餐打下卡就岩晒啦👭🏼佢哋嘅Pizza都好吸引,下次來一定要試🍕
2024-07-31
2024-09-02 3723 浏览
前排屋企人食過新都會廣場The Pantry Cafe後, 大讚呢度嘅pancake超正! 今日丫妹考完試就約我去呢度食dinner, 當然主打必食呢度嘅Pancake啦!餐廳座位分兩個section, 兩邊格調都有所不同。餐廳供應數款主食, 例如意粉、意大利飯、PIZZA、Burger等等....而最吸引嘅絕對係呢度嘅甜品。 【Salami】HK158Pizza呈長方形, 餅皮微脆煙韌, 面層佈滿了茄醬、Mozzarella Cheese芝士同埋意大利香腸, 甜酸帶點微辣鹹香。 【Bolognese Fettuccine with Onsen Egg】HK$132闊麵有口感而不太硬, 有大量安格斯牛肉肉醬, 甜酸開胃, 肉味香濃, 配有一隻温泉蛋, 一篤即流出豐富蛋汁, 令整個闊麵口感更黏滑。      Order了兩款口味嘅Ricotta厚班戟, 兩層Pancake於上檯時輕微左右搖擺, 盡顯鬆軟度, 口感軟綿。 【Banoffee Creme Brulee Pancake】HK$119面層Pancake上有層薄脆焦糖, 淋上了雲尼拿吉士醬, 不但沒有覆蓋pancake嘅蛋味, 反

餐廳座位分兩個section, 兩邊格調都有所不同。

【Salami】HK158
Salami

面層Pancake上有層薄脆焦糖, 淋上了雲尼拿吉士醬, 不但沒有覆蓋pancake嘅蛋味, 反而令整體蛋香味更提升, 簡直perfect match! 再有香蕉同埋少少拖肥醬做擺盤, 賣相同味道同樣吸引, 推介!!
Banoffee Creme Brulee Pancake

【Chocolate Banana Pancake】HK$125
Pancake上淋上了朱古力濃醬, 疊上朱古力布甸同埋一球朱古力味雪糕, 不過朱古力味稍為覆蓋了pancake本身嘅蛋香味, 如果喜歡食朱古力嘅朋友必定喜歡, 真係啖啖都係特濃朱古力。
Chocolate Banana Pancake
2024-09-02
Salami
Banoffee Creme Brulee Pancake
Chocolate Banana Pancake
2024-08-31 2952 浏览
The Pantry Cafe 葵芳分店 , 佈置簡約明亮, 以淺木色為主調 ,加上植物綠化, 散發小清新的氣氛, 還享有開揚景觀, 環境舒適寬敞的 cafe。 三文魚Tacos $88香脆的Tacos , 包裹著剛烤好的三文魚,肉質鮮嫩,搭配酸酸的蕃茄莎莎醬, 爽脆的青瓜粒和綿密的牛油果醬,口感豐富而清新, 是滋味開端的小食。Chicken Burrata Fettuccine $142烤過後的雞胸,肉質保持鮮嫩 , 配上醇厚的 Burrata Cheese , 滿滿的奶香 , 令到雞肉更加滑溜吸引 , 濃稠的蕃茄忌廉汁, 酸甜味道, 與煙韌的寬條麵 , 完美搭配,令人食慾大增。白酒藍青口配多士 $79新鮮的藍青口 , 肉質挺身有彈性,浸泡在香濃的白酒醬汁中, 入口鮮味 , 淡淡 醉人的酒香, 搭配的多士, 香脆可口。安格斯牛肉漢堡 $99香噴噴的安格斯牛肉漢堡 , 外脆內嫩, 每一口是牛肉的濃郁鮮香,洋蔥和蘑菇的甜美與濃厚芝士醬,無窮的滋味和層次感 , 麵包鬆軟及富有彈性,令人難以抗。Pantry's Pancake $108厚身的Pancake 外表金黃,輕盈蓬鬆 , 充滿

三文魚Tacos $88

白酒藍青口配多士 $79

安格斯牛肉漢堡 $99

Pantry's Pancake $108
厚身的Pancake 外表金黃,輕盈蓬鬆 , 充滿空氣感 , 滿滿的蛋香及牛油香氣,淋上楓糖糖漿後 , 增添了香甜的味道 , 伴碟的新鮮水果 , 酸酸甜甜 , 好清新的口感 。

係葵芳都可以食到美味Pancake,shopping完再去食返個大餐。餐廳位於新都會廣場,位置方便,而且環境舒適,充滿小清新感覺。中午時段有多款Set Lunch選擇,價錢由$135起,還奉送湯或沙律,和餐飲。.🐟啤酒粉漿炸魚柳配薯條&他他醬 $142魚肉新鮮嫩滑,炸得外皮香脆,配上他他醬更美味。伴碟還有不少香脆炸粗薯條,十分豐富。.🥩燒西冷牛扒配燒薯仔&燒汁$169牛扒份量十足,牛味香濃富肉汁,肉質嫩滑有嚼勁。伴碟還有美味燒薯仔,和新鮮蔬果。.🌱薄荷朱古力奶昔 +$28🍓士多啤梨奶昔 +$25跟餐有普通咖啡或茶,亦可加錢配特飲。餐廳有多款奶昔口選擇,兩款都各有特色,甜度適中。.🥞Matcha Cream Pancake $119疏乎厘班戟口感鬆軟,配上甘香的抹茶忌廉醬,和紅豆、脆米、抹茶蕨餅,口感層次豐富。

🐟啤酒粉漿炸魚柳配薯條&他他醬 $142

🥩燒西冷牛扒配燒薯仔&燒汁$169

🌱薄荷朱古力奶昔 +$28
🍓士多啤梨奶昔 +$25

🥞Matcha Cream Pancake $119
午餐
The Pantry進駐葵芳新都會廣場一段小時間,估唔到位於廣場5樓都咁有人氣,晚上黃金時段座無虛席,仲有唔少人等位。Cafe走異國小清新路線,主打西餐。今次同朋友只點咗主食一個,留返個胃試多2款小食和好吸引嘅pancake,成餐好豐富!✔️Black Truffle Cheese Chips $59黑松露芝士汁薯條呢個薯條嘅亮點係個醬汁,黑松露醬無論配主食,抑或小食,都係咁夾,與濃稠嘅芝士汁融合,味道香濃!✔️Salmon Tacos (3pcs) $88三文魚玉米餅香脆嘅玉米片充滿胡椒香氣,包裹住烤三文魚粒、酸椰菜、青瓜、蕃茄莎莎、牛油果醬、酸忌廉、羅馬生菜等,用料豐富,口感豐富。✔️Sea Urchin & Scallop Linguine $178海膽帶子扁麵扁麵質感不錯,煙煙韌韌,與忌廉汁一齊攪拌後,醬汁好掛麵。海膽咸香味濃、帶子彈牙。✔️Mekong Mango $35眉宮芒果梳打好重芒果味,感覺清新。✔️Mint Chocolate Milkshake $59薄荷朱古力奶昔薄荷清涼感和朱古力甜蜜味道和諧,奶昔入面仲有朱古力碎片,飲品飽肚。✔️Tiramisu Pancake $122

黑松露芝士汁薯條

✔️Salmon Tacos (3pcs) $88
三文魚玉米餅

海膽帶子扁麵

✔️Mekong Mango $35
眉宮芒果梳打
好重芒果味,感覺清新。

薄荷朱古力奶昔

✔️Tiramisu Pancake $122
提拉米蘇厚班戟
餐廳甜品款式好吸引,真係花多眼亂好難選擇,最後仍然係決定食出名嘅疏乎厘班戟,賣相好精緻,上枱一刻幾驚喜。pancake質感柔軟、輕盈並重,空氣感十足,奶油味突出,配上咖啡粉,和咖啡味糖漿,完美呈現提拉米蘇口味,切開裏面係流心嘅,太正了!
與「Butlery」姊妹店,而「The Pantry」在葵芳同旺角都有分店,裝修以木系為主題,座位寬敞,門口左側似坐係一個小花園用餐,非常有情調🥓意式煙肉蘑菇卡邦尼意粉 $132超讚的卡邦尼意粉配上Parmesan 芝士,每條意粉都掛汁,意粉特別煙韌,煙肉係厚切,好香口🍝慢煮手撕豬肉酸椰菜·香草番茄汁芝士千層面 $150推薦呢款千層面,少有千層面是用豬肉,而且加入酸椰菜整個面唔會帶有油膩感🦐奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬薯條 $64小食推薦炸薯條配上蝦及香蒜蛋黃醬,味道偏酸,加上少量既鹽同蝦鮮味,十分配搭🥰🍵抺茶鮮奶 $50再鮮奶泡上撒上抺茶粉,而且抺茶濃香📍 The Pantry Cafe (葵芳)🗺️ 葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖

🥓意式煙肉蘑菇卡邦尼意粉 $132

🍝慢煮手撕豬肉酸椰菜·香草番茄汁芝士千層面 $150

🦐奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬薯條 $64

🍵抺茶鮮奶 $50
再鮮奶泡上撒上抺茶粉,而且抺茶濃香

📍 The Pantry Cafe (葵芳)
🗺️ 葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖
2024-11-14 0 浏览
靚靚CafeHoneycomb Carmel Milkshake 外表好吸引,重奶味,超香蜂蜜,雖然肥仔,但係好滿足Chicken Mexicana大大隻burger,雞扒嫩,漢堡配搭唔錯,口感都好豐富。Beef Cheek Risotto牛臉額腍身,但係調味炒稍為重咗少少。我自己個人好鍾意個Risotto ,同平時唔同,呢個煮法係硬身少少,冇咁多汁,食落冇咁膩,米飯粒粒分明,口感好正。White Wine Mussels個白汁非常好味,仲配埋兩舊多士,可以點汁,好creamy。Tiramisu Pancakepancake 好食,空氣感好重,亦都超重奶香味,上面仲有啲朱古力粉同埋燕麥。食果陣一定要點埋cream黎食,超快樂🤣質素高、外表精緻、打卡able、價錢合理👍個人十分喜歡
靚靚Cafe

Honeycomb Carmel Milkshake
外表好吸引,重奶味,超香蜂蜜,雖然肥仔,但係好滿足

Chicken Mexicana
大大隻burger,雞扒嫩,漢堡配搭唔錯,口感都好豐富。

Beef Cheek Risotto

White Wine Mussels
個白汁非常好味,仲配埋兩舊多士,可以點汁,好creamy。

Tiramisu Pancake

質素高、外表精緻、打卡able、價錢合理👍個人十分喜歡
2024-11-07
2024-11-14 12 浏览
多年前吃過The Pantry,今次到訪葵芳分店,很期待!意大利飯熟度剛好,原隻烤魷魚口感軟腍。到訪當天幾乎每枱食客都會點這款意大利飯,很受歡迎。牛肉漢堡肉汁滿滿,牛味香濃,加上酸瓜和芝士,層次很豐富,食落很滿足。薯條炸得很香脆,配上酸酸的醬汁,不會油膩。厚班戟充滿蛋香,水果很新鮮,淋上楓葉糖漿後甜度剛好。多年前在其他分店吃過,今次再試水準依舊地好,推薦大家一定要試。甘筍味很清甜,不會有草青味,整體口感十分綿滑。
多年前吃過The Pantry,今次到訪葵芳分店,很期待!

照燒魷魚筒伴墨魚汁意大利飯

酸青瓜雙層安格斯芝士牛肉漢堡

酸忌廉牛油果醬薯條
薯條炸得很香脆,配上酸酸的醬汁,不會油膩。

The Pantry's Pancake

甘筍湯
甘筍味很清甜,不會有草青味,整體口感十分綿滑。

鮮奶咖啡和抹茶鮮奶
The Pantry's Pancake
甘筍湯
鮮奶咖啡和抹茶鮮奶
2024-11-14 0 浏览
The Pantry Cafe (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖The Pantry Cafe位於葵芳新都會廣場5樓,地址係興芳路223號531-540號舖。呢間咖啡廳環境舒適,設計時尚,非常適合同朋友聚會或者約會。最近我去試咗幾樣菜式,以下就同大家分享一下我嘅用餐體驗。### Pulled Pork and Pineapple首先試咗手撕豬肉配菠蘿同洋蔥,呢個組合真係好正!手撕豬肉煮得非常入味,肉質軟嫩,搭配上面嘅菠蘿,帶出一種甜甜酸酸嘅味道,完全唔膩。洋蔥嘅香味亦為整道菜增添咗層次感,真係口感一流,令人一口接一口。### White Wine Mussels接著試咗藍青口配白酒、蒜蓉同忌廉,仲有多士嚟搭配。呢道菜真係好好味,藍青口新鮮,湯底濃郁,蒜蓉同忌廉嘅搭配令湯味更加香濃,飲完之後仲可以用多士嚟沾湯,真係好享受!### Matcha Cream Pancake之後就試咗厚班戟抹茶忌廉,配紅豆同抹茶蕨餅。呢個甜品真係一絕,班戟厚實鬆軟,抹茶忌廉香滑,紅豆嘅清甜同抹茶味完美結合,口感上好豐富。每一口都係享受,特別適合抹茶迷!### Spicy Sunshi
The Pantry Cafe (葵芳)

### Pulled Pork and Pineapple

### White Wine Mussels

### Matcha Cream Pancake

### Spicy Sunshine
最後,安格斯牛肉漢堡配上原片菠蘿同墨西哥辣椒,呢個漢堡真係有驚喜。牛肉煮得剛好,肉質多汁,菠蘿嘅清甜同辣椒嘅香辣令整個漢堡味道層次分明。芝士融化得剛剛好,令整個漢堡更加滑順,真係一個好滿足嘅選擇。

### 熱榛子咖啡
飲品方面,熱榛子咖啡真係一個好選擇,咖啡香濃,帶有榛子嘅香氣,飲落去暖心又暖胃,非常適合搭配甜品

### 總結
整體而言,The Pantry Cafe嘅食物質素非常高,味道各有特色,服務亦相當友善。如果你喺葵芳附近,想搵一個靚靚嘅地方食好嘢,呢度絕對值得一試!我下次一定會再返嚟,試下其他菜式!
🌱 葵芳園林系餐廳-The Pantry Cafe大家有發現葵芳新都會商場頂層一間園林系cafe嗎? 門口放置綠葉植物,有滿滿小清新的感覺。餐廳以淺木色為主調,佈置簡約明亮,部分位置更連接天台花園,環境開陽,非常適合朋友聚餐。🌮 Salmon Tacos $88金黃香脆的墨西哥粟米脆餅,包裹著烤一口三文魚,酸椰菜、青瓜、蕃茄莎莎、綿密的牛油果醬、酸忌廉、羅馬生菜及蜜糖是拉差醬,口感既豐富又清新,色彩繽紛又滋味。🍝 Sea Urchin & Scallop Linguine $178新鮮海膽 • 香煎帶子 • 蟹肉海膽忌廉汁意粉,呈現出粉橙色的夢幻配色,肥美海膽與帶子完美配搭,味道鮮甜滋味。🥩 Beef Sirloin $258西冷排肉質緊緻,充滿濃郁香氣,客人可自選2款醬汁,這次配搭紅酒燒汁及香蒜青醬,個人更推薦充滿香草味的青醬,增添一份清新口感。配菜可薯條或薯蓉2選1 ,選薯條絕對無誤,香脆感可保持到用餐接近尾聲,有驚喜到 !🍍🥞 Pineapple Coconut Pancake $119Ricotta厚班戟輕盈鬆軟,充滿空氣感。以5小時低溫慢烤焦糖菠蘿,配上幼滑椰子醬及牛油酥餅碎
🌱 葵芳園林系餐廳-The Pantry Cafe

🌮 Salmon Tacos $88

🥩 Beef Sirloin $258

Ricotta厚班戟輕盈鬆軟,充滿空氣感。以5小時低溫慢烤焦糖菠蘿,配上幼滑椰子醬及牛油酥餅碎,外觀精美,打卡一流。

石榴青檸梳打 $48
鮮橙梳打 $48

🍽 餐廳:The Pantry Cafe
🌐地址: 葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖
2024-11-06
2024-11-13 0 浏览
在葵涌新都會廣場,行完街,見有點肚餓,同朋友兩個人都想坐低休息下傾下計咁,在下午茶時段,見餐廳好舒服又大,最紧要又吾使等位,所以入去試試!侍應安排我地坐有蓋室外,四週環境十分闊落,每張枱距離很遠,正!😁煎牛排配焗蔬菜,仲有薯條,另配有燒肉汁加香蒜青酱. $192口感比較乾,同多肋,還可以雞肉Mozzarella芝士墨西哥餅. $79(配酸忌廉加牛油果醬)好好味,值得推介!😋

煎牛排配焗蔬菜,仲有薯條,另配有燒
肉汁加香蒜青酱. $192
口感比較乾,同多肋,還可以

雞肉Mozzarella芝士墨西哥餅. $79
(配酸忌廉加牛油果醬)
好好味,值得推介!😋

2024-09-28
下午茶
2024-11-09 0 浏览
生日🎂第一餐梗係要食好啲喇😸👍影張全家福先📸甘筍湯🥕🥣粟米沙律🌽🥗燒西冷牛扒配燒薯仔燒汁($169)🐮🥔見到牛扒面嘅網紋燒,就feel 到唔錯。輕鬆就切哂,7成熟啱啱好。照燒魷魚筒半墨魚汁意大利飯($158)🦑諗住魷魚筒🦑燒完會硬同韌,又唔會喎。燒一燒有浸韓國燒魷魚味一樣咁香。脆炸爆谷蝦肉香蒜蛋黃醬($78)🍤味道一流架。加啲檸檬汁🍋,味道更加豐富。Hot Mocha (+$10)🍫☕Ice Cappuccino (+$10)🧊🥤Chocolate Banana Pancakes ($125)🍫🍌 🥞 切pancake當切蛋糕嚟慶祝,朱古力醬流哂出嚟。--The Pantry Cafe葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖
生日🎂第一餐梗係要食好啲喇😸👍
影張全家福先📸

甘筍湯🥕🥣
粟米沙律🌽🥗

燒西冷牛扒配燒薯仔燒汁($169)🐮🥔

見到牛扒面嘅網紋燒,就feel 到唔錯。
輕鬆就切哂,7成熟啱啱好。

照燒魷魚筒半墨魚汁意大利飯($158)🦑

脆炸爆谷蝦肉香蒜蛋黃醬($78)🍤
味道一流架。加啲檸檬汁🍋,味道更加豐富。

Hot Mocha (+$10)🍫☕
Ice Cappuccino (+$10)🧊🥤

切pancake當切蛋糕嚟慶祝,朱古力醬流哂出嚟。

The Pantry Cafe

庆祝纪念
生日
  • ChocolateBananaPancake
  • 脆炸爆谷蝦肉香蒜蛋黃醬
2024-11-09 0 浏览
餐廳有落地玻璃窗口位 幾chill 感覺幾清新又夠光好適合打咭影相不過12點曬住坐坐下都幾熱所以麻煩服務員轉枱去另一邊但畢竟係幫朋友補祝生日 叫咗甜品pancake慶祝帶咗蠟燭少少props影相留念所以又轉返出去窗口位點知我地帶既蠟燭點唔着 搞咗好耐佢哋見到之後 好主動offer蠟燭俾我哋 真係想再一次謝謝佢地既細心同耐性食物都幾好 性價比高
餐廳有落地玻璃窗口位 幾chill

點知我地帶既蠟燭點唔着 搞咗好耐
佢哋見到之後 好主動offer蠟燭俾我哋

真係想再一次謝謝佢地既細心同耐性

食物都幾好 性價比高

Sea  urchine  and  scallop  linguine
Spicy  sunshine  burger
Pineapple  coconut  pancake
2024-11-06
庆祝纪念
生日
Spicy  sunshine  burger
Pineapple  coconut  pancake
  • Sea  Urchine  and Scallop  Linguine