2024-04-10 54 浏览
旺角MOKO嘅The Pantry & Chips Republic甜品主食都非常出色,環境仲要非常舒適,連門口外面都擺咗幾張枱凳,坐低飲杯嘢食個甜品都相當寫意。Buttermilk Chicken Salad呢度嘅沙律真係好新鮮!用咗豐富嘅牛油果同雞扒,牛油果仲好高質,入口軟綿,熟度岩岩好,雞扒煎得入味而且嫩口,撈埋溫泉蛋,再加上新鮮羅馬生菜,營養又美味!Maple Bacon Cheese安格斯牛肉,楓葉漿煙肉 & 芝士漢堡牛肉高質,多汁冇渣,煙肉口感香脆,充滿楓糖味,大大份都幾抵食。Calamari Squid Ink Pasta魷魚,Pommery 芥末忌廉汁墨汁意粉 & 蕃茄莎莎賣相幾靚,墨汁意粉掛汁,配有足量魷魚,新鮮好味。Pan Fried Halibut香煎比目魚柳配紅椒蕃茄醬,烤露荀,松子仁,芒果莎莎& 薯茸估唔到比目魚份量咁多,比目魚肉質鮮嫩,同紅椒蕃茄醬好夾,蘆筍嫩口,加上松子仁、薯茸,口感層次豐富。📍The Pantry & Chips Republic 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓436-438號舖

Buttermilk Chicken Salad

Maple Bacon Cheese
安格斯牛肉,楓葉漿煙肉 & 芝士漢堡

Calamari Squid Ink Pasta
魷魚,Pommery 芥末忌廉汁墨汁意粉 & 蕃茄莎莎
賣相幾靚,墨汁意粉掛汁,配有足量魷魚,新鮮好味。

Pan Fried Halibut
香煎比目魚柳配紅椒蕃茄醬,烤露荀,松子仁,芒果莎莎& 薯茸

📍The Pantry & Chips Republic

2024-04-10 46 浏览
The Pantry & Chips Republic (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓436-438號舖。呢間餐廳由佢係elements開我已經好鐘意食佢嘅soufflé pancake 🥞 除左甜食~ 鹹食佢都整得好出色。Meatballs & Nachos ($68)Nachos向來都係無敵小食之一,今次仲要加埋meatballs,有d肉咬下成件事都無咁dry。Uni & Scallop Linguine ($178)奢華嘅海膽放上帶子上面,呢一碟忌廉意粉即刻昇華不少,意大利粉估唔到又煮得幾出色。Iron Grilled Flank Steak ($192)叫左medium,最後出黎都對板,flank steak通常都唔會太靭,跟左唔少即炸粗薯條,食薯條識食一定食粗薯條 🍟。The pantry's pancake ($108)黎到重頭戲soufflé pancakes 🥞 保持到高質水準,可以話係我喺香港食過最好味頭3位 😋。@thepantryhk 。#gpigmk

Meatballs & Nachos ($68)

Uni & Scallop Linguine ($178)

The pantry's pancake ($108)

@thepantryhk

#gpigmk
2024-04-03
2024-04-09 33 浏览
><一直想encore souffle pancakeCaesar Salad(96)蔬菜新鮮爽脆 份量慷慨可以作餐前小食亦可以緩衝其他餐點帶嚟嘅膩意Iron Grilled Flank Steak(192)老人家唔食生嘢要咗全熟 所以柔韌得嚟幾有肉味配菜烤意大利青瓜玉米筍 爽腍juicyCalamari Squid Ink Pasta(142)烏黑意粉白雪雪魷魚圈醬汁creamy具炒香蒜蓉味The Pantry's Pancake(108)製作需時20-30分鐘 牛油慢慢溶化 澆上甜甜楓糖漿 散發淡淡蛋香梳乎厘pancake介乎空氣感跟實在中間><><><><><><><><><><The Pantry & Chips Republic旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓436-438號舖
一直想encore souffle pancake
Caesar Salad(96)
蔬菜新鮮爽脆 份量慷慨
可以作餐前小食
亦可以緩衝其他餐點帶嚟嘅膩意
Iron Grilled Flank Steak(192)
老人家唔食生嘢要咗全熟
所以柔韌得嚟幾有肉味
配菜烤意大利青瓜玉米筍 爽腍juicy
Calamari Squid Ink Pasta(142)
烏黑意粉白雪雪魷魚圈
醬汁creamy具炒香蒜蓉味
The Pantry's Pancake(108)
製作需時20-30分鐘 牛油慢慢溶化
澆上甜甜楓糖漿 散發淡淡蛋香
梳乎厘pancake介乎空氣感跟實在中間
><><><><><><><><><><
The Pantry & Chips Republic
小吃貨今次轉程約埋朋友仔黎到MOKO新世紀廣場THE PANTRY & CHIPS REPUBLIC食飯飯,聽講呢度既厚班戟係世一🤩🤩估唔到burger 同 意大利飯都咁出色😋😋😋🔸香煎鵝肝安格斯牛肉無花果醬芝士漢堡平時好少食到呢個組合,鵝肝的香濃與安格斯牛肉的多汁完美結合,搭配上甜中帶點微酸的無花果醬,整個漢堡層次分明,口感豐富,鍾意食burger嘅朋友一定唔會失望👍🏻🔸燒龍蝦尾海鮮蕃茄汁意大利飯龍蝦尾烹調得恰到好處,肉質鮮嫩,與番茄汁的酸甜味道相得益彰,令人回味無窮😋😋🔸Pink Strawberry 🍓厚班戟,必食!賣相吸引🤩 厚班戟柔軟而富有彈性,新鮮的士多啤梨與自製的士多啤梨醬相結合,甜而不膩,蛋香滿滿,令人引不住口🤪🤪🔸薄荷朱古力奶昔,薄荷的清新與朱古力的濃郁交織在一起,刺激我味蕾,好好飲😍😍整體嚟講樣樣都幾好食喎!由於趕住去下場😜今次食得有少少趕,下次再黎試多幾款先😚😚📍MOKO 旺角新世紀廣場 4樓 436-438號舗📍THE PANTRY & CHIPS REPUBLIC
小吃貨今次轉程約埋朋友仔黎到MOKO新世紀廣場
聽講呢度既厚班戟係世一🤩🤩
估唔到burger 同 意大利飯都咁出色😋😋😋

🔸香煎鵝肝安格斯牛肉無花果醬芝士漢堡
鍾意食burger嘅朋友一定唔會失望👍🏻

🔸燒龍蝦尾海鮮蕃茄汁意大利飯
龍蝦尾烹調得恰到好處,肉質鮮嫩,
與番茄汁的酸甜味道相得益彰,令人回味無窮😋😋

🔸Pink Strawberry 🍓厚班戟,必食!
賣相吸引🤩 厚班戟柔軟而富有彈性,
新鮮的士多啤梨與自製的士多啤梨醬相結合,
甜而不膩,蛋香滿滿,令人引不住口🤪🤪

整體嚟講樣樣都幾好食喎!由於趕住去下場😜
今次食得有少少趕,下次再黎試多幾款先😚😚

📍MOKO 旺角新世紀廣場 4樓 436-438號舗
📍THE PANTRY & CHIPS REPUBLIC
2024-03-25
  • The  Pantry’s  Pancake
  • 薄荷朱古力奶昔
  • 香煎鵝肝安格斯牛肉無花果醬芝士漢堡
Moko廣場食嘢一直都好多選擇,呢晚同男朋友行旺角就揀咗The Pantry🤪 以前同朋友都食過好幾次,覺得性價比同味道都唔錯我鐘意食墨西哥口味,呢個sour cream works chips好食😍 我哋都鐘意食菜所以叫咗個沙律嚟到賣相比預期更好煎吞拿魚外面香內裡腍,無腥味而且同羽衣甘藍好夾👏🏻酸味嘅沙律醋食落好清新主菜我哋想食一肉一澱粉肉我哋叫咗flat iron steak 要rare份量都幾大,肉外面都煎得好香薯條同配菜都好多,味道唔錯👏🏻澱粉我哋就叫咗個pull pork lasagna roll面頭舖咗芝士,超級香白汁唔係太肥膩,呢樣好好意粉卷入面釀滿蕃茄蓉同豬肩肉絲,好好味😍雖然知道soufflé pancakes係呢度招牌菜但我真係好想食西多士🤣 西多士本身香甜夠奶香味🫶🏻呢個係雜莓口味,用咗好多莓同生果幾清爽嘅感覺焦糖味餅碎加咗多一重口感,好味果然無辜負我期望,仍然係咁抵食同好食睇戲前後有時間嘅話真係一個好選擇

Sour Cream Works Chips

Sesame Tuna  Kale  Salad

我哋都鐘意食菜所以叫咗個沙律
嚟到賣相比預期更好
煎吞拿魚外面香內裡腍,無腥味
而且同羽衣甘藍好夾👏🏻
酸味嘅沙律醋食落好清新

主菜我哋想食一肉一澱粉
肉我哋叫咗flat iron steak 要rare
份量都幾大,肉外面都煎得好香
薯條同配菜都好多,味道唔錯👏🏻

Pull  Pork  Lasagna  Roll

面頭舖咗芝士,超級香
白汁唔係太肥膩,呢樣好好

Pull  Pork  Lasagna  Roll

意粉卷入面釀滿蕃茄蓉同豬肩肉絲,好好味😍

Betty's  French  Toast

雖然知道soufflé pancakes係呢度招牌菜
但我真係好想食西多士🤣
西多士本身香甜夠奶香味🫶🏻
呢個係雜莓口味,用咗好多莓同生果
幾清爽嘅感覺
焦糖味餅碎加咗多一重口感,好味

果然無辜負我期望,仍然係咁抵食同好食
睇戲前後有時間嘅話真係一個好選擇
2024-03-28
Sour Cream Works Chips
Sesame Tuna  Kale  Salad
Betty's  French  Toast
2024-04-06 37 浏览
今日嚟旺角呢邊食嘢,順便行陣街,經過呢間餐廳覺得好啱心水,又有煮食又有甜品,特別係佢哋嘅疏乎厘pancake,見到都有興趣。餐牌嘅選擇真係幾多,搞到我哋都揀左好耐野食。《UNI & Scallop Linguine》$178海膽味都幾重,而且意粉好Creamy,口感幾好,唔會好林!帶子大大粒好正,有半熟感覺!《鵝肝漢堡》$138漢堡唔算好大大個,但係入面嘅配料十足,漢堡扒亦都夠Juicy,包面頭脆脆地,質感軟熟,整體都幾好味。《quesadila》$79好耐冇食過呢種墨西哥薄餅,裏面夾住好多雞肉同埋芝士,仲有幾款醬汁配搭,我自己最鍾意牛油果同cream cheese,真係好好味。《抹茶疏乎厘pancake》$119點可以唔食佢哋大熱嘅pancake!我哋揀咗抹茶味,估唔到有少少回甘嘅感覺,抹茶味好濃郁,好好味,疏乎厘嘅質感都好軟熟,唔會太濕,啱啱好。 總括嚟講,呢間西餐廳嘅選擇豐富,食物幾好環境又唔錯,都幾適合聚餐。

餐牌嘅選擇真係幾多,搞到我哋都揀左好耐野食。

《UNI & Scallop Linguine》$178

《鵝肝漢堡》$138

《quesadila》$79

《抹茶疏乎厘pancake》$119

係旺角區想食出色梳乎厘厚班戟🥞第一時間諗起位於MOKO新世紀廣場既The Pantry & Chips Republic✨絕對係每次必點菜式之一🤟🏻今日試咗另一款大熱甜品窩夫🧇都同樣出色,即刻同大家開心share💋💋Lunch set都幾抵食,包是日餐湯/沙律同埋飲品,有齊意粉、漢堡、沙律、豬鞍等選擇~🔹甘筍湯呈橘紅色既甘筍湯細膩絲滑又香甜,絕對無難聞既草青味。🔹安格斯牛肉、楓糖漿煙肉、芝士漢堡配薯條大大個漢堡好吸晴!安格斯牛肉味道濃郁柔軟,油脂含量豐富,經煎香鎖住肉汁,再配上芝士、楓糖漿煙肉等配料,一啖咬落去特別滿足!伴碟仲有金黃香脆既炸薯條,配茄汁食就更滋味~🔹香煎三文魚、蟹籽伴開心果青醬長通粉第一次試開心果青醬,估唔到係咁出色,味道好清香!長通粉煙韌口感佳,三文魚煎至外脆內嫩,加以蟹籽增添口感!🔹Buttermilk chicken salad份量十足既沙律有齊烤雞扒、牛油果、煙肉、溫泉蛋、羅馬生菜,將溫泉蛋蛋黃拌以同食更出色!特別一讚烤雞扒嫩滑又多汁~🔹士多啤梨窩夫、焦糖薄脆、士多啤梨外脆內軟嘅窩夫食落鬆脆軟熟,充滿濃郁蛋香,夾著滿滿吉士醬,配焦糖薄脆及新鮮士多啤梨粒,帶來層層
🔹甘筍湯
呈橘紅色既甘筍湯細膩絲滑又香甜,絕對無難聞既草青味。
🔹安格斯牛肉、楓糖漿煙肉、芝士漢堡配薯條
🔹香煎三文魚、蟹籽伴開心果青醬長通粉
🔹Buttermilk chicken salad
🔹士多啤梨窩夫、焦糖薄脆、士多啤梨
外脆內軟嘅窩夫食落鬆脆軟熟,充滿濃郁蛋香,夾著滿滿吉士醬,配焦糖薄脆及新鮮士多啤梨粒,帶來層層豐富口感!
🔹Cappuccino、Flat white
餐飲分別揀咗兩杯咖啡,香醇濃厚,奶啡比例剛好,好出色呢!
The Pantry & Chips Republic✨
📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓436-438號舖
2024-03-28
2024-04-04 348 浏览
3月30號近七點鐘入去得幾台客 冇訂位 男侍應 就搵個最窄嘅位畀我哋2位坐 唔知點解啲水一杯杯放定曬喺枱面 點解要咁做呢 劈頭第一句就話90分鐘用餐整食物需時盡早叫 哦 未食嘢已經扣分 叫咗個chicken quesadilla還叫做合格 lasagna pork roll 簡直 可以用災難性嚟形容 好似糊仔 啲cheese都唔知係咪溝咗水淡茂茂 咁稀都唔知想點 肉得dd咁多啦 可能要放大鏡先搵得到 如果十分係滿分得一分 嗰一分係畀個食物嘅熱度 最後叫個 pancake 都只係ok啦
2024-03-30
今天帶國內同事到旺角視察場地,完成工作之後,送她到旺角火車站,乘火車返深圳。看看手錶已經 7 時多了,她跟我說有點餓,有好吃的介紹嗎?反正沒事,就陪她吃晚飯。今次挑了一間西餐廳 Pantry,在旺角新世紀廣場四樓某角落,位置上挺隱世的,但繁忙時間人流不絕。餐廳裝修以木質配貴族藍為主,配上暖色調的燈光,營造出一種溫馨舒適的氛圍。座位間空間感充足,我們點了以下幾款:香煎鵝肝 安格斯牛肉 無花果醬芝士漢堡鵝肝的外皮煎至金黃酥脆,內里卻依舊保持了鵝肝的細嫩與滑順,一口下去,滿口都是濃郁的肝香,讓人回味無窮。配上安上等的安格斯牛肉,外焦里嫩,咬一口便有肉汁溢出,搭配無花果醬這特製調料,更是美味加倍。燒龍蝦尾 海鮮蕃茄汁 意大利飯燒龍蝦尾肉質細嫩,搭配特制的調料燒烤,香氣四溢。配以海鮮蕃茄汁意大利飯,煮得恰到好處的意大利米,一口接一口停不下來。厚班戟新鮮士多啤梨士多啤梨忌廉和醬厚班戟口感細膩,搭配新鮮的士多啤梨更是美味加倍;而士多啤梨忌廉和醬則是將新鮮的水果與奶油完美融合,甜而不膩,令人回味無窮。薄荷朱古力奶昔清涼的薄荷味與濃郁的朱古力味完美融合,每一口都是冰涼與甜蜜的碰撞。同事說很喜歡這家餐廳,
香煎鵝肝 安格斯牛肉 無花果醬芝士漢堡
燒龍蝦尾 海鮮蕃茄汁 意大利飯
厚班戟新鮮士多啤梨士多啤梨忌廉和醬
薄荷朱古力奶昔
同事說很喜歡這家餐廳,深圳的商場比較少這類時尚西餐,這就是我為甚麼挑這家餐廳的原因啊,價錢不貴,也有着跟深圳不同的口味。臨行前她跟我說,下次來深圳的時候,也要帶我吃好的。
2024-03-25
2024-04-02 56 浏览
老實講句間野食物ok ,環境舒適度都可以average ,不過我都夠膽講成間野D員工包括經理都好無禮貌🙄態度極唔有善,句句串X住(總之你問野同落order)都係咁🤨anyway,我都想睇下你哋咁既(pantry) 既態度可以做風山水起😂勁個peninsula la🤣🤣🤣Ps 打把位,永遠都要安排你坐埋D又迫又窄又要曬太陽位置。落order 舉手永遠黑面

Ps 打把位,永遠都要安排你坐埋D又迫又窄
又要曬太陽位置。

落order 舉手永遠黑面

2024-04-02
2024-03-30 53 浏览
咁啱今日喺MOKO度行街,所以嚟咗呢一間,早少少嚟就唔使排隊。我哋兩個女仔食,一共叫咗一個扒,一個意麵,一個小食再加一個甜品,份量剛剛好,仲有d飽!1.爆谷蝦球🍤唔會太油,炸得非常脆,仲要有8隻🤣🤣2.蟹肉蟹籽墨汁意粉伴龍蝦湯🍝呢個意粉🍝真係非常值得一試,蟹肉超級多,足料,而且龍蝦湯底汁都非常濃,返屋企唔會話重口同鹹,味道同份量都恰當3.煎肉扒 (七成熟)🥩因為唔太食得生嘢,所以覺得七成熟啱啱好,牛扒醃得非常入味,肉嘅質地都唔會太un4.士多啤梨窩夫🧇食得7788飽當然要黎個甜品啦,窩夫整得非常脆口,值得一試!!(o^^o)

1.爆谷蝦球🍤
唔會太油,炸得非常脆,仲要有8隻🤣🤣
2.蟹肉蟹籽墨汁意粉伴龍蝦湯🍝
3.煎肉扒 (七成熟)🥩
4.士多啤梨窩夫🧇
難得有長老黎幫手湊阿女,我同老公又可以#爸媽chilltime 出街拍下拖啦~ 今次我地去左MOKO行街,行到5,6點開始肚餓就去搵野食🤓見到位於4樓既The Pantry 門面好精緻,佢地主打西餐菜式,就一於黎左呢度撐枱腳💕🍽️Seafood Linguine藍青口,魷魚,蝦肉,珍珠帶子,加上Parmesan cheese,龍蝦汁煮過既意粉條條分明,彈牙而且掛汁,啖啖都有龍蝦濃湯嘅咸鮮味,味道好豐富😋Iron Grilled Flank SteakFlank Steak揀左7成熟,牛扒中心呈好完美既粉紅色😍牛肉薄切但好有口感,肉味香。牛扒伴上既醬汁令人非常難忘😍醬汁有種好獨特既煙燻風味,同牛肉超夾,配牛扒一齊食味道即刻昇華,令人回味無窮😋😋😋PB Choco Banana奶昔既花生醬、朱古力同香蕉味都非常香濃,三款味道都好balance,口感香滑濃稠,非常香甜,好似一杯甜品咁,令人非常滿足😋🫶🏻Pomegranate Lime Soda紅石榴同青檸既味道好清新,配上梳打,入口酸酸甜甜,清爽開胃,甜度洽到好處,唔錯😋Strawberry & Custard Waffle賣相非常精緻😍窩夫

Seafood Linguine

Iron Grilled Flank Steak

PB Choco Banana

Pomegranate Lime Soda

Strawberry & Custard Waffle
賣相非常精緻😍窩夫既口感好酥軟,吉士醬口感香滑濃厚,入口吉士味好香,食落仲有淡淡雲呢拿香,配士多啤梨同窩夫非常之夾,每一啖都好享受😋😋😋
主菜甜品都好味😋 lunch set抵食這間人氣店位於旺角Moko 商場內 除了主食外 還有不少人氣甜品 疏乎厘和窩夫🔆Chicken & Cheese Quesadilla 鬆軟的餅皮包上雞絲、蔬菜等配料 豐富口感牛油果醬同酸忌廉 好有墨西哥風情🔆Lunch Set 好抵食😃 Maple Glazed Pork豬鞍煎得好香 肉質唔會好硬 用楓糖漿淋上甜甜地好開胃 配菜有芥蘭西蘭花☺️低碳之選 🔆Strawberry & Custard Waffle 🧇 窩夫鋪滿吉士醬和士多啤梨🍓 誠意滿滿 窩夫餅底好鬆軟 配上超多吉士醬 好邪惡😈📍 The Pantry & Chips Republic (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓436-438號舖

主菜甜品都好味😋 lunch set抵食

這間人氣店位於旺角Moko 商場內
除了主食外 還有不少人氣甜品 疏乎厘和窩夫

🔆Chicken & Cheese Quesadilla
鬆軟的餅皮包上雞絲、蔬菜等配料 豐富口感
牛油果醬同酸忌廉 好有墨西哥風情

窩夫鋪滿吉士醬和士多啤梨🍓 誠意滿滿
窩夫餅底好鬆軟 配上超多吉士醬 好邪惡😈

2024-03-27 31 浏览
姐姐最愛甜品,也愛西式餐廳,店子完全合格,食物味道很好,滿滿之快樂。環境舒適下之晚餐,坐在餐廳外,也有很特別之感薯條小吃來說,炸得金黃脆口,不錯。青口世外桃園之感,好足料,有誠意!藍青口配多士,白酒汁甜中帶酒香,藍青口肉滿口感牛肉闊條面口感很好,想不到西式餐廳的味道很入味,特色的醬汁,熱辣辣闊面,拌著油香滿滿之肉醬和半熟流心旦,滋味滿滿。熔岩的肉醬,滿滿的濃濃旦醬,大吃,牛味濃,全新之感覺梳乎厘班戟做出鬆軟厚度及綿滑感,這日本興起的梳乎厘班戟,鬆軟綿滑,配上糖漿、牛油一起吃,更是滿滿的幸福感。隨時隨地都品嘗到幸福滋味,店內甜品多選擇喔,好吸引。店子主理多口味甜品,性價比高小店,空氣感不令人膩之外,帶旦香。飲品方面多選擇,打卡度高,滿滿心思呢

環境舒適下之晚餐,坐在餐廳外,也有很特別之感

薯條

小吃來說,炸得金黃脆口,不錯。

青口

牛肉闊條面

梳乎厘班戟

隨時隨地都品嘗到幸福滋味,店內甜品多選擇喔,好吸引。

飲品方面多選擇,打卡度高,滿滿心思呢
2024-03-21 47 浏览
自從轉左新工之後,好耐都冇同舊同事食飯 難得呢排得閒d 大家約定收工之後要一齊去食pancake😹😹***The Pantry位於係moko四樓,主打疏乎厘厚pancake,有唔同嘅主食、甜品、漢堡同薯條,幾啱小貓幾個朋友聚會。***我地叫左個MO漢堡,有安格斯牛肉、炒洋蔥蘑菇同芝士,牛肉幾juicy,個包又唔會話太乾,配埋黑松露芝士汁薯條,簡直係best combo ever. 另外,我地仲叫左一個新鮮海膽、香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁意粉。雖然份量睇落有啲少,但意粉好creamy,帶子鮮嫩。最後就係重頭戲-抹茶pancake,班戟好鬆軟,食落軟綿綿,仲有大量抹茶忌廉醬,配埋紅豆脆米同蕨餅,好似番左日本咁😹中意焦糖脆脆嘅朋友可以叫番杯milkshake trytry
***
***