2024-10-03 4892 浏览
在屯門工業區的Hotel Cozi,其實就在西鐵屯門站旁邊,二樓餐廳The Platter以火車為設計靈感,全日供應半自助餐,口碑不錯,還有露台花園靚景拍照,很適合朋友和家庭聚會。南歐風味的半自助晚餐的主菜,各種肉類、意粉和飯都有,餐湯餐飲甜品都在自助區任取。先點主菜,然後去自助區取食物和飲品吧!這個南歐風味半自助晚餐,賣點有巴馬火腿,現場有廚師即席切片,看到都垂涎欲滴了。巴馬火腿剛好室溫,口感柔軟香甜,細嚼下海鹽鹹香慢慢滲出,配襯哈密瓜、麵包或芝士都很好吃。這裏自助區有芝士供應,最愛吃藍芝士的鹹香,配巴馬火腿吃令香氣在口腔停留更長時間,很享受哦!餐湯有中式青紅蘿蔔豬骨湯,香甜湯清不油膩,很好喝;西湯有蕃茄忌廉湯,蕃茄味道稍淡,忌廉香較突出。主菜有我最喜歡的烤草飼羊架,擺碟漂亮,份量也多,五成熟保留肉汁,入口嫩滑,灑上香草烤過,配埋迷迭香濃汁,又甜又清新,不會有騷味。海鹽烤美國安格斯肉眼,家人要吃全熟的牛扒,新鮮的肉,就是用最簡單的海鹽調味最好,口感仍然爽口,黑松露汁濃香也不會掩蓋牛肉味。雖然主菜也很夠飽,但這裏的冷盤海鮮也要留胃口試一試。凍蝦最新鮮,每隻都爽口鮮甜,即使吃飽了仍然吃得

雖然主菜也很夠飽,但這裏的冷盤海鮮也要留胃口試一試。凍蝦最新鮮,每隻都爽口鮮甜,即使吃飽了仍然吃得下。蜆肉估不到非常好吃,最簡單的白灼仍能保留海水味,超鮮甜。
沙律味道也不錯啊!韓式蘿蔔泡菜,酸辣味道很開胃;沙律螺絲粉,白汁夠香;藜麥是super food,味道淡淡的,吃幾口幫助清腸胃。

最後還要吃甜品。這裏的一口蛋糕都是mousse cake,熱食甜品有窩夫,和中式冰糖紅棗雪梨糖水。吃甜品有第二個胃,超喜歡窩夫,外面烤得脆脆的,裏面軟綿綿口感,很治癒!加楓糖漿又得,取雪糕加在窩夫上吃又得,必吃甜品之一。

吃完大滿足,還可到外面花園拍照,有月亮和繁星燈飾佈置,見到人家一家大小拍照也玩得很高興,我們也來照一個吧!

感覺這次半自助餐吃得舒適,食物選擇適中,不會過量,下次有其他主題的半自助餐,一定再來!
2024-09-26
2024-12-24 0 浏览
🎅🧑‍🎄係聖誕季節,當然要食聖誕大餐啦🍴🥄我哋嚟咗Hotel COZi,享受一場盛大嘅半自助晚餐。一入餐廳,即刻感受到濃厚嘅節日氛圍,燈光璀璨,裝飾華麗,營造出溫馨又歡樂嘅環境🎄餐廳內部寬敞明亮,設有多個家庭友好嘅座位區,家長可以輕鬆咁照顧孩子同時享用美食。酒店仲有專為小朋友設置嘅兒童樂園,包含迷你電動賽車場&遊樂設施,小朋友用餐前後都可以玩得開心👧🏻👶🏻👦🏻自助餐嘅頭盤區好多選擇,有沙律、雜錦凍肉、芝士&新鮮海鮮等等,每位食客都能找到自己喜愛嘅口味。我特別鍾意海鮮拼盤,鮮美的蚌殼&甜美嘅蝦仁🍜🍔🍕🍗🍛主菜選擇更吸引🤩焗原隻新鮮波士頓龍蝦米多,外脆內嫩,味道鮮美。燒和牛肉眼扒伴薯仔餅及四季豆,肉質鮮嫩,搭配松露馬沙拉汁,絕配🤤🤤香煎鵝肝海膽黑松露蘑菇忌廉汁意大利飯,口感豐富😚😚

香煎鵝肝海膽黑松露蘑菇忌廉汁意大利飯,口感豐富😚😚
2024-12-23 41 浏览
侄仔是名火車控,知道屯門Hotel Cozi 有火車主題的布置活動,特意訂枱為他慶生。有玩有食,小朋友開心,大人也吃得安心。鵝肝花膠臻選自助晚餐 😍😍先來沙律🥗醒一醒胃 😃😃,有現成的木瓜沙律、薯仔沙,也有大量沙律菜及不同醬汁,可供自由配搭。放點 cold cut ham 到沙律内,也挺不錯的。還有凍蝦、青口,加入沙律內,即成自制大蝦沙律 😂😂😂熱盤以薑蔥炒蟹鉗最為吸睛,隨即取了一件,回去慢慢享用。其次要算是鴨掌時蔬,菜心、西蘭花軟腍無渣有味,好食!是日主角香煎鵝肝,即煎即食,外脆內軟,味道濃郁,加了陳醋吊味解膩,好食!蒜蓉燒生蠔,燒熟的生蠔細細隻,蠔味鮮濃,加上惹味的蒜蓉,好食!精選的熱盆菜式,有魚、有雞、有蟹、有鵝肝,有蔬菜,大滿足!自助餐的重點之一,甜品🍮!😂😂😂,有多款不同的小蛋糕,自己由選配。最吸引的是後排藍莓芝士蛋糕,急不及待的取了一件 😌自選的甜品拼盤,每樣一點點,已經一大碟 😂😂!有最愛的雪糕、水果、窩夫及小蛋糕 😋😋

鵝肝花膠臻選自助晚餐 😍😍

放點 cold cut ham 到沙律内,也挺不錯的。

還有凍蝦、青口,加入沙律內,即成自制大蝦沙律 😂😂😂

熱盤以薑蔥炒蟹鉗最為吸睛,隨即取了一件,回去慢慢享用。

其次要算是鴨掌時蔬,菜心、西蘭花軟腍無渣有味,好食!

精選的熱盆菜式,有魚、有雞、有蟹、有鵝肝,有蔬菜,大滿足!

2024-12-21 0 浏览
「The Platter」— 鵝肝.花膠臻選自助晚餐 🍴今晚去咗 悦品酒店(屯門)自助餐,主題係「鵝肝.花膠臻選」,真係豪華到爆!除咗鵝肝同花膠,仲有大量優質海鮮、刺身、甜品同熱菜,食完真係又滿足又飽到扶牆!😂🍞 香煎鵝肝多士呢個真係全晚嘅亮點之一!鵝肝煎到外脆內滑,嗰陣油香真係令人融化,配埋香脆嘅多士,一啖咬落去,鵝肝即化喺口入面,濃郁到不得了!呢個真係必搶,趁熱食效果更好!🍲 雲腿花膠鵝掌扒翡翠呢道菜真係好滋補又高貴!花膠嫩滑吸晒湯汁,鵝掌煮到淋得黎入口即溶,加埋翠綠嘅青菜,清爽又健康,味道層次好豐富。呢款餸好啱養生又想試豪華菜式嘅朋友!🦀 黑雪花蟹腳蟹腳係自助餐嘅必搶菜!啲蟹腳肉質鮮甜又肥美,啖啖肉,超級新鮮。無論係冷食定配埋檸檬汁都超正,仲可以點雞尾酒醬,味道更醒胃,真係食咗一份又一份!🐟 刺身雜錦:吞拿魚、鯛魚、三文魚刺身靚到無得彈!三文魚肥美得黎唔會太油,吞拿魚鮮嫩有少少嚼勁,而鯛魚口感爽滑,配埋少少芥末同醬油,鮮味即刻爆開!刺身區啲質素令我感覺好驚喜,真係唔輸比日料放題!🐟 清蒸海上鮮清蒸魚保持咗魚肉嘅鮮甜味,蒸得恰到好處,魚肉嫩滑得黎冇腥味,加埋少少豉油同蔥花,味道非常
「The Platter」— 鵝肝.花膠臻選自助晚餐 🍴

今晚去咗 悦品酒店(屯門)自助餐,主題係「鵝肝.花膠臻選」,真係豪華到爆!除咗鵝肝同花膠,仲有大量優質海鮮、刺身甜品同熱菜,食完真係又滿足又飽到扶牆!😂

🍞 香煎鵝肝多士

🍲 雲腿花膠鵝掌扒翡翠

🦀 黑雪花蟹腳

🐟 刺身雜錦:吞拿魚、鯛魚、三文魚

🐟 清蒸海上鮮
清蒸魚保持咗魚肉嘅鮮甜味,蒸得恰到好處,魚肉嫩滑得黎冇腥味,加埋少少豉油同蔥花,味道非常清新,食完覺得好舒服,特別適合食咗幾樣重口味之後嚟清下味蕾。

🥩 燒紐西蘭西冷牛扒
燒牛扒絕對係熱菜區嘅大熱之選!西冷牛扒煎到外層有少少焦香,內裡粉嫩juicy,熟度啱啱好。牛味濃郁又帶少少油香,配埋黑椒汁或者鹽,簡單但好出色,牛扒控一定唔可以錯過!

🍤 金沙蝦
金沙蝦外層炸到香脆,咸蛋黃嘅金沙粉裹得好均勻,鹹香濃郁,蝦肉鮮甜彈牙,咬落去外脆內嫩,口感豐富!呢個真係一件接一件,完全停唔到口!

🍚 蝦仁荷葉飯
荷葉飯有濃濃嘅荷葉香氣,飯粒煮得鬆軟,吸收晒蝦仁嘅鮮甜味。蝦仁份量夠多,粒粒彈牙,成碟飯鹹香味濃,食完好滿足,係一道好有層次嘅主食!

🍲 燉蟲草花鮑魚螺片湯
呢個湯係全晚最滋補嘅選擇!湯底清甜,充滿鮑魚同螺片嘅鮮味,蟲草花嘅香氣好濃郁,飲落去特別暖胃,湯料亦好足,鮑魚螺片都煮得好淋,呢個真係邊飲邊覺得自己健康咗~

🧇 格仔餅
甜品一定要試即烤嘅格仔餅,外脆內軟,仲可以配朱古力醬、奶油或者楓糖漿,仲可以加埋雪糕一齊食,甜到心入面!食完鹹嘢後嚟個甜品,真係perfect收尾!

🍦 Häagen-Dazs 雪糕
甜品區嘅焦點一定係 Häagen-Dazs!幾個經典口味都好吸引,特別鍾意士多啤梨同朱古力味,香濃滑溜,幾球都唔夠,真係食完仲想再加多啲!

🦞 焗芝士波士頓龍蝦
龍蝦係全場焦點,超豪華!波士頓龍蝦肉質鮮甜細嫩,焗芝士香濃得黎唔會搶晒龍蝦味,鹹香味濃,啖啖肉,真係無得輸!呢個一定要搶住食,唔可以錯過!

@hotelcozi @the.platter.by.cozi
📍屯門 悦品度假酒店 The Platter
9地址:屯門建豐街4號悅品度假酒店2樓

#悅品度假酒店 #屯門美食 #ThePlatter #香港美食 #香港自助餐#打卡餐廳#相機食先 #屯門好去處#聖誕節活動
#聖誕大餐 #hkfoodie
  • 半自助晚餐
2024-12-20 0 浏览
屯門悅品酒店半自助晚餐波士頓龍蝦搭配香檳忌廉汁與芝士,是一道美食。龍蝦肉質鮮嫩,口感爽滑順,帶有海洋的鮮味,十分新鮮。香檳忌廉汁和芝士增添了細膩的酸甜味,與龍蝦很夾,入口都充滿層次感。芝士味道濃郁很濃奶香味,融化後的芝士與忌廉汁混合,形成絲滑的醬汁,包裹著龍蝦肉,讓人忍不住想要一口接一口,正!海鹽烤美國安格斯肉眼配黑松露汁,安格斯肉眼的肉質極為鮮嫩多汁,肉的纖維分布均勻,咬下去時能感受到肉汁在口中散開,味道濃厚。使用海鹽烤製的肉眼,鹽的香氣恰到好處,提升了肉的天然風味,讓肉的鮮美更加突出。黑松露汁帶來濃郁的香氣,令人難以忘懷。肉眼的肉質與黑松露汁形成鮮明對比,豐富的口感,既有肉的嚼勁,也有醬汁的滑順。自助區還有朱古力噴泉,沙律,和各款小食非常之多選擇,每款食物都有相當高的質素,今餐非常滿足
屯門悅品酒店

半自助晚餐

• 甜品
2024-12-13 797 浏览
筆者上星期五和家人去了屯門的悦品度假酒店吃自助晚餐,十二月的主題為:「鵝肝·花膠」臻選自助晚餐 (Foie Gras & Fish Maw - Luxe Dinner Buffet)筆者於星期五晚上約七時入座,經openrice預先付款及訂座,價錢每位大約為$400。老實說,家人覺得自助晚餐的價錢不算十分便宜,但聖誕佳節,偶然豪一下。。餐廳內有一部分的佈置為聖誕懷舊列車,感覺就像在火車內用餐,燈光明亮,頗為有儀式感。整體來說,熱食大部分新鮮,熱度充足,而且熱食約有十款,份量充足。筆者和家人也頗為滿意。。📌香煎鵝肝多士 - Pan-fried Foie Gras on Toast💬鵝肝多士是即點即製的,確保上桌時仍然是新鮮熱辣。鵝肝煎得頗為滑溜香口。📌雲腿花膠鵝掌扒翡翠 - Braised Fish Maw & Goose Web with Preserved Ham and Seasonal Vegetables📌清蒸海上鮮 - Steamed Catch of the Day📌清酒焗大蜆 - Baked Sea Clam with Sake📌韓式柚子三文魚頭腩 - Korean R

📌韓式柚子三文魚頭腩 - Korean Roasted Fish Head with Pomelo
📌蝦仁荷葉飯 - Shrimp Fried Rice in Lotus Leaf

📌金沙蝦 - Fried Crispy Golden Shrimp with Salted Egg Yolk

📌鮮茄辣肉腸煮花蜆 - Braised Sea Clam with Hot Chorizo and Tomato Sauce
📌露筍三文魚他他 - Salmon Tarter with Asparagus
📌帶子木瓜沙律配咖喱蛋黃醬 - Scallop and Papaya Salad with Curry Mayonnaise
📌星洲黑椒龍蝦鉗 - Singapore Style Fried Lobster Claws with Black Pepper
📌金銀蒜燒生蠔 - Roasted Oyster with Garlic

📌冰鎮海鮮 (鱈場蟹腳、麵包蟹、白蝦、藍青口、翡翠螺等) – Seafood on Ice (Snow Crab Legs, Brown Crabs, Crystal Whelks, Blue Mussels and White Prawns)

📌雜錦刺身 (三文魚、鯛魚、阿根廷赤蝦、魷魚、北寄貝、赤貝、吞拿魚等) – Sashimi (Salmon, Snapper, Argentine Red Prawn, Squid, Surf Clam, Akagai, Tuna and more)
💬冷盤和海鮮的水準也頗為不錯,肉質爽滑,不會有腥味。

📌風味火腿拼盤 - Aria-Dried Meat Platter
📌什錦芝士拼盤 - Assorted Cheeses Platter
📌焗芝士波士頓龍蝦 - Baked Boston Lobster with Cheese

📌燒紐西蘭西冷牛扒 - Roasted N.Z. Beef Sirloin Steak
📌燒羊鞍 - Roasted Rack of Lamb

💬朋友頗為欣賞燒羊鞍,肉質嫩滑,不會燒得過熟。

📌燉蟲草花鲍魚螺片湯 - Double-boiled Abalone and Sea Whelk Soup with Cordyceps Flower
📌天婦羅 - Tempura
📌爐端燒 - Robatayaki
📌窩夫 - Waffle
📌朱古力噴泉 – Chocolate Fountain
📌多款西餅蛋糕及新鮮生果 – Cakes & Fresh Fruits

📌Häagen Dazs及 Mövenpick雪糕…等
(Häagen-Dazs & Mövenpick ice-cream ...and more)
筆者也頗為欣賞這餐廳提供的雪糕,種類頗為多。Häagen Dazs和本地品牌Coco Berry 是杯裝的,Mövenpick雪糕則是家庭裝,需要自行拿取。

(熱盆會不定時輪流供應 - Hot dishes will rotate from time to time)
2024-12-06
  • 燒羊鞍 - Roasted Rack of Lamb
2024-12-10 751 浏览
今期佢哋出咗鵝肝花膠自助餐, 所以即刻過嚟試吓, 鵝肝多士好正仲要即叫即整, 花膠仲要任食添😍女士們嘅最愛🥰熟食方面佢哋都有好多種每次我都必食佢哋嘅豬仔骨, 今次仲有黃金蝦同胡椒炒蟹,  冷盤都有好多種, 冷盤海鮮都係, ,甜品都有好多款,小朋友見到一定好開心😃餐廳環境好舒服而且室內仲有多個打卡位, 今次有買啲螢光燈造型嘅星星月亮🌙⭐️食完飯之後我都忍唔住打下卡影下相好開心地過咗一晚🥰任食花膠同鵝肝真係乜都抵晒😂

食完飯之後我都忍唔住打下卡影下相好開心地過咗一晚🥰

任食花膠同鵝肝真係乜都抵晒😂
2024-12-08 664 浏览
上個星期日,我哋一家三口去咗屯門 Hotel COZi 酒店食自助餐,酒店最近推出咗The Platter - 海之誘惑🌊全自助午餐,真係好啱鍾意食海鮮既爸爸媽媽😋顧客仲可以帶小朋友去迷你電動賽車場及遊樂區,兒童遊樂區面積都幾大佔半層嘅空間,啱晒小朋友放電之餘,又有勁大個戶外活動花園可以比小朋友去玩放電打卡影相亦都好靚🥰酒店亦有得泊車,一站式體驗家庭樂,渡過咗一個好悠閒嘅假期。✨🌊海之誘惑自助餐有好多滋味選擇✨🔥熱盆仲會不定時輪流供應🤩😋
北寄貝魷魚絲沙律🫧泰式龍蝦魷魚燕窩沙律
金銀蒜蒸扇貝🫧辣酒煮花螺
烤鱸魚配龍蝦蟹肉汁🫧頭抽王煎蝦
白酒香草忌廉汁燴藍青口🫧清酒香蒜煮蜆雜錦刺身🫧三文魚、鯛魚、墨魚、赤貝及吞拿魚🫧日式小食及爐端燒
美式芝士餅🫧黑森林蛋糕🫧日式紅豆和果子🫧朱古力噴泉
🫧多款西餅蛋糕及新鮮生果🫧��Haagen Dazs 及 Movenpick 雪糕我覺得泰式龍蝦魷魚燕窩沙律好好味,而宸宸最愛日式小食和菓子,朱古力噴泉🍫窩夫,而爸爸最愛蒸扇貝同埋辣酒煮花螺😍麵包蟹又好新鮮好味😍加上兩大名牌雪糕食到舔舔脷😋

✨🌊海之誘惑自助餐有好多滋味選擇✨
🫧多款西餅蛋糕及新鮮生果
🫧��Haagen Dazs 及 Movenpick 雪糕
2024-12-01
2024-12-08 534 浏览
一踏入屯門《Hotel Cozi》超級驚喜! 呢間洒店以火車和卡通為主題。再走到2/F《The Platter 》食自助餐,發現直頭有一卡卡列車包箱係度,非常睛。食物方面,必定嘅有:✨️芝士焗龍蝦龍蝦Q彈夾嫩,上面舖滿半溶嘅芝士,十分滋味。至正嘅係每隔十五分鐘厨師就拎一盆龍蝦出來,有心拎係會拎到嘅。✨️麵包蟹很大隻,又新鲜,仲係冇醒味,非常好味✨️烤蠔烤蠔很香口,加左好多蒜頭作調味,重口味人仕一定鐘意。✨️雪糕有多款雪糕, 當中 Movenpick 回本之選,不可不食。仲有好多味道可擇 ~ 朱古力味、士多啤利味、薄荷味其他食品有刺身 |阿根延赤蝦、三文魚、吞拿魚 ~ 即叫即切,味道鮮美。海鮮 |鱈場蟹、螺、蝦 ~ 非常新鮮,補貨不斷,正!飲品 |凍熱檬茶、果汁、咖啡 和 罐裝涼茶 ~ 超多種類、解喝怡晨。甜品 | 桂花糕、茶葉果、慕絲蛋糕 ~ 製作精緻、味覺不錯。

食物方面,必定嘅有:

✨️芝士焗龍蝦

✨️麵包蟹
很大隻,又新鲜,仲係冇醒味,非常好味

✨️烤蠔
烤蠔很香口,加左好多蒜頭作調味,重口味人仕一定鐘意。

✨️雪糕

其他食品有
海鮮 |鱈場蟹、螺、蝦 ~ 非常新鮮,補貨不斷,正!

2024-12-05 699 浏览
呢道主菜係半自助餐嘅一部分,包括烤龍蝦、烤檸檬、花椰菜、青豆、番茄同西蘭花。龍蝦肉質鮮嫩多汁,烤得剛剛好,表面有一層金黃色嘅焦脆,帶出濃郁嘅香味。烤檸檬嘅酸味與龍蝦嘅鮮甜形成絕妙對比,令人食指大動。蔬菜部分提供咗清新嘅口感同平衡嘅營養,特別係西蘭花同花椰菜,既健康又美味。整體嚟講,呢道菜色香味俱全,係一個令人滿意嘅美食體驗。🍽️🦞這間自助餐餐廳提供多款冷盤芝士炸物,真係一大享受!冷盤方面選擇豐富,火腿、意式臘腸同各式煙燻肉類,每一口都係鮮味十足。芝士選擇亦非常豐富,由濃郁嘅藍芝士到口感滑嫩嘅布里芝士,啱晒芝士愛好者。炸物包括酥脆嘅洋蔥圈同香口嘅薯條,每一口都係滿滿嘅香味同酥脆感。整體嚟講,呢個自助餐真係好味道,無論係冷盤芝士定炸物,都令人回味無窮!🥓🧀🍟

2024-11-30 467 浏览
去完Vcity 買衫,喺屯門西鐵站行2分鐘就到 Hotel COZi‧Resort 悦品度假酒店,悅品裝潢喺以火車為主題,由門口至餐廳都喺用上火車裝飾,好多打卡位。我同朋友及契仔去食自助午餐,然後上5/F Play Room玩餐飽,帶同收據就可以用半價比小朋友玩,Play Room 內有遙控動電車。悅品Lunch Buffet有Häagen-Dazs雪糕,今次自助餐主題喺日韓美食又有海鮮等等,凍海鮮有麵包蟹、翡翠螺、紅蝦、藍青口、魚生;熟食有牛扒、串燒、天婦羅、串燒。飲品同甜品都多,真喺花多眼亂。任飲汽水、檸茶、咖啡、罐裝飲品;甜品有朱古力噴泉,迷你窩夫、蛋糕、啫喱同雪糕。

悅品裝潢喺以火車為主題,由門口至餐廳都喺
用上火車裝飾,好多打卡位。

我同朋友及契仔去食自助午餐,然後上5/F
Play Room玩餐飽,帶同收據就可以用半價
比小朋友玩,Play Room 內有遙控動電車。

悅品Lunch Buffet有Häagen-Dazs雪糕,
今次自助餐主題喺日韓美食又有海鮮等等,
凍海鮮有麵包蟹、翡翠螺、紅蝦、藍青口、魚生;
熟食有牛扒、串燒、天婦羅、串燒。

飲品同甜品都多,真喺花多眼亂。任飲汽水、
檸茶、咖啡、罐裝飲品;甜品有朱古力噴泉,
迷你窩夫、蛋糕、啫喱同雪糕。

2024-11-29 577 浏览
屯門The Platter 最近做緊「蟹逅之夜・自助晚餐」🦀蟹迷嘅爸爸當然唔放過🤩當晚有好多唔同蟹類嘅菜式🦀包括新加坡胡椒蟹、芝士海鮮焗釀蟹蓋、鱈場蟹腳、麵包蟹、炸天婦羅軟殼蟹等等真係超級正呀😋除左有多款蟹嘅菜式芝士焗龍蝦🦞同蒜蓉燒生蠔🦪都係必食!龍蝦新鮮 肉質彈牙 而生蠔亦非常惹味refill速度亦都好快 每次都見到好多人排隊🤣The Platter 自助晚餐 仲提供左多款食品凍海鮮、刺身🍣、炸物、熟食、甜品🍮、雪糕🍧等等雪糕有齊Haagen Dazs 同Movenpick晉晉勁興奮😆 仲可以自製雞蛋仔 今餐真係食到勁飽呀!
蟹迷嘅爸爸當然唔放過🤩
當晚有好多唔同蟹類嘅菜式🦀
真係超級正呀😋

除左有多款蟹嘅菜式
芝士焗龍蝦🦞同蒜蓉燒生蠔🦪都係必食!
龍蝦新鮮 肉質彈牙 而生蠔亦非常惹味
refill速度亦都好快 每次都見到好多人排隊🤣

The Platter 自助晚餐 仲提供左多款食品
凍海鮮、刺身🍣、炸物、熟食、甜品🍮、雪糕🍧等等
雪糕有齊Haagen Dazs 同Movenpick
晉晉勁興奮😆
仲可以自製雞蛋仔 今餐真係食到勁飽呀!
2024-11-17
2024-11-28 504 浏览
又到咗食蟹季節點可以唔食蟹🦀😋😋即刻同屋企人襯星期六去book番個蟹主題晚市自助餐食至得🫰🏻(週六晚成人$588@,小童$388,另加一,都幾抵食👏🏻👏🏻)之前嚟過細囡已好鍾意呢度嘅卡通佈置(😃職員話酒店呢度仲有迷你電動賽車&遊樂區可以俾小朋友玩添!!)今次亦幸運地同樣被安排坐喺火車主題卡位🚂用餐氣氛就更良好啦!!最最最興奮係是次buffet為🦀蟹做主角!因為我哋全家都好鍾意拆蟹歎蟹呢🥰🥰.想講呢個「蟹逅之夜」蟹迷真係會食得好滿足🤤淨係🦀蟹食材嘅料理都多不勝數!!例如:冷盤嘅✨長腳蟹,✨麵包蟹、前菜嘅✨蟹柳芒果沙律、熟食嘅✨胡椒炒蟹,✨奄仔蟹炒糯米飯,✨百花釀蟹蓋…等等!食蟹都食到夠皮🦀;另外重點推薦必不可錯過人氣嘅✨芝士焗龍蝦🦞(記得掌握出爐時間😂一出就會被秒清呀!!);🧑🏻‍🍳專人即切嘅✨牛扒 及✨羊架🍖🍖食肉獸大愛之選;仲有海量美食如:✨熟食(力推燒豬肋骨🐽、蒸魚🐟、蒜蓉焗蠔🦪)、✨沙律&鮮果🍉🍈、✨刺身、✨冷盤(如 風螺🐚, 青口)、✨甜品( 雪糕🍨,蛋糕🍰,朱古力噴泉🍫, DIY雞蛋仔……)、✨飲品(包裝飲品🧃,橙汁🥤,咖啡☕都有齊)🤗🤗食到勁飽~回本無難度~大家都快啲訂位開
想講呢個「蟹逅之夜」蟹迷真係會食得好滿足🤤淨係🦀蟹食材嘅料理都多不勝數!!例如:冷盤嘅✨長腳蟹,✨麵包蟹、前菜嘅✨蟹柳芒果沙律、熟食嘅✨胡椒炒蟹,✨奄仔蟹炒糯米飯,✨百花釀蟹蓋…等等!食蟹都食到夠皮🦀;另外重點推薦必不可錯過人氣嘅✨芝士焗龍蝦🦞(記得掌握出爐時間😂一出就會被秒清呀!!);🧑🏻‍🍳專人即切嘅✨牛扒 及✨羊架🍖🍖食肉獸大愛之選;仲有海量美食如:✨熟食(力推燒豬肋骨🐽、蒸魚🐟、蒜蓉焗蠔🦪)、✨沙律&鮮果🍉🍈、✨刺身、✨冷盤(如 風螺🐚, 青口)、✨甜品( 雪糕🍨,蛋糕🍰,朱古力噴泉🍫, DIY雞蛋仔……)、✨飲品(包裝飲品🧃,橙汁🥤,咖啡☕都有齊)🤗🤗食到勁飽~回本無難度~大家都快啲訂位開心番晚啦!!

2024-11-26 605 浏览
大閘蟹季節🦀食蟹啦🦀今次主題系蟹逅之夜✨食到好多蟹料理🦀每人仲再送大閘蟹1️⃣隻🦀大閘蟹都爆哂流心既金🌕蟹膏架💫蟹迷一定唔好錯過呀🙌🏻自助餐其他餐點仲🈶凍盤海鮮❄️青口🌊蟹腳🦀蝦🦐翡翠螺🐚熟食類別🈶燒生蠔🦪芝士焗龍蝦🦞蒸魚🐟串燒🍡天婦羅🍤芝士焗釀蟹蓋🥘魚生類🈶三文魚🐠鯛魚🐠等等😋呢個自助餐其中優點之一就系🌀所有食品都系源源不絕甘補給👍🏻真系可以食到最後一秒👅真系食到回本😆
大閘蟹季節🦀食蟹啦

2024-11-25 603 浏览
同男朋友去左屯門食semi buffet🍽️,酒店鄰近地鐵站,十分方便!餐廳以火車為設計主題,係車廂中用餐,感覺幾得意,整體環境氣氛服務都唔錯。揀完main就可以出去拎野食野飲!平時鍾意食既冷盤,有凍蝦、青口、翡翠螺,我幾中意凍蝦,夠哂鮮甜。另外仲有薯仔沙律、冷麵、通粉等。熱湯有蕃茄忌廉湯同埋青紅蘿蔔豬骨湯,我都飲左兩碗,幾入味。波斯頓龍蝦配香檳忌廉汁及芝士 $408龍蝦上鋪滿芝士,焗到金黃色,外貌非常吸引!龍蝦肉質結實、爽口彈牙,仲有滿滿既蝦膏,令味道昇華。海鹽烤美國安格斯肉眼配紅酒汁 $308肉眼扒我地叫作五成熟,油花豐富,牛肉味道濃郁,保持肉汁。我幾中意個紅酒汁,提升整體層次。最後留肚食甜品,雪糕、 蛋撻、蛋糕仔、朱古力噴泉等等,食到好飽好滿足呀。

波斯頓龍蝦配香檳忌廉汁及芝士 $408

海鹽烤美國安格斯肉眼配紅酒汁 $308