🎄🎊🎉聖誕Buffet第一擊🎉🎊🎄就嚟又到聖誕,又系時侯要同家人、朋友聚多d,食多d大餐🫶,-齊歡渡呢個普天同慶嘅節日話說屯門有間以火車做主題既餐廳,店內有好多火車嘅擺設唔在講,入面部分位置仲佈置到成個火車車廂咁,頗有特色;系鮮紅色車卡入面既車廂中用餐,走上一場遊歷各國既美食之旅,都幾有feel👍🏻火車迷打卡必去👍🏻適逢呢期仲做緊✨牛迷•龍蝦•焗蠔自助晚餐✨,睇落好吸引,等我都帶屋企人梨試吓先😍主角之一既燒澳洲和牛西冷燒到唔嚡唔韌啱啱好;外焦內粉,口感細嫩牛肉味濃👍🏻芝士焗龍蝦系透明烤爐現場即焗,睇住芝士系半殼龍蝦🦞上面慢慢溶化,口水都忍唔住流出梨。焗完之後,爽滑彈牙既龍蝦肉充斥住濃濃芝士香,邪惡非常,不愧系主角之一👍🏻第三個主角— 即燒活生蠔生蠔蠔肉隻隻飽滿白嫩,肥肥白白又滑滑,蠔味好重又痴殼,次次行過我都要拎隻番去食😂冷盤海鮮有:白蝦、青口、翡翠螺、鱈場蟹腳同埋麵包蟹,選擇唔算少刺身方面:有三文魚、吞拿魚、鯛魚、帶子、甜蝦、赤貝以及八爪魚7款,樣樣都好新鮮同好夠凍熱葷有:中、西式靚湯,天婦羅丶爐端燒、中式蒸魚、霸王貴妃雞、瑤柱扒時蔬、美式豬肋骨、紅酒燴澳洲和牛尾丶辣炒龍蝦鉗以及龍蝦
🎄🎊🎉聖誕Buffet第一擊🎉🎊🎄

第三個主角— 即燒活生蠔

熱葷有:中、西式靚湯,天婦羅丶爐端燒、中式蒸魚、霸王貴妃雞、瑤柱扒時蔬、美式豬肋骨、紅酒燴澳洲和牛尾丶辣炒龍蝦鉗以及龍蝦炒飯..選擇豐富

甜品方面:水果、蛋糕甜點既選擇雖然唔算好多,但係味道唔差,其中新鮮熱辣嘅迷你窩夫好搶手,鬆軟厚實又重蛋香,放球雪糕上去一齊食真係好完美😍

最不得了嘅就係雪糕櫃竟然有三大個,一個雪糕櫃入面放滿哂movenpick牌子既雪糕俾你隨便𢳂😍;一個放滿哂Häagen-Dazs既雪糕杯❤️;最後一個就放左CoCo Berry既雪糕杯🤩比你隨便拎;

幾個牌子,多種口味嘅雪糕都可以喺呢度-次食勻哂,兒時願望完全滿足晒💗今餐真係好滿足👍🏻

🚄The Platter

📍屯門建豐街4號悦品度假酒店2樓
2023-12-12 60 浏览
上個weekend同朋友去咗屯門悦品度假酒店以火車主題餐廳The Platter🚂晚餐做緊牛迷•龍蝦•焗蠔自助晚餐,餐廳以火車作設計主題,賓客仿如置身車廂中用餐,啱曬一家大細帶同小朋友一齊嚟!自助餐冷盤款式都幾齊,有麵包蟹、翡翠螺、雪場蟹腳、白蝦同青口等,長腳蟹幾大條好多肉,麵包蟹蟹膏都唔少,而且refill 都幾快🤟另外沙律有韓式泡菜、燒牛肉意大利粉沙,當然仲可以DIY salad🥗,有芝士、票米粒同煙三文魚等等熱盤當然係主打芝士焗龍蝦🦞、即燒生蠔🦪、燒羊架同肉眼扒龍蝦肉質鮮嫩,加芝士焗更香,羊架6至7成熟,肉質軟淋帶有微微羊騷味味👍🏼即燒生蠔唔會燒得太乾,好juicy其他熱食有有美式豬肋骨、鮑片鮮菌炒澳洲和牛肉、韓式辣椒膏炒青口、紅酒燴牛尾同海鮮蟹子炒飯等刺身有三文魚、吞拿魚、八爪魚、甜蝦、鯛魚同赤貝,款式都幾多,旁邊仲有天婦羅炸得幾脆🍤甜品類有窩夫、🍫朱古力噴泉、藍莓芝士蛋糕、泡芙同奶凍等,當然唔少得雪糕🍦有movenpick同Häagen-Dazs😍🎈The Platter (悦品度假酒店‧屯門)🎈屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓

熱盤當然係主打芝士焗龍蝦🦞、即燒生蠔🦪、燒羊架同肉眼扒

🎈The Platter (悦品度假酒店‧屯門)🎈
屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓

2023-11-27 89 浏览
自肋助餐從來都是酒店專有特色供應,雖然現在很多餐廳都有提供,但仍以酒店為主。這次朋友推薦到屯門站旁邊的酒店吃自助晚餐,主打是原價6折,且提供和牛、龍蝦和焗蠔。餐廳本身位於大堂一層,四周都有小火車裝飾和陳列很特色和可愛,絕對是打卡點。餐廳地方小,可展示食物的地方有限,所以品種亦有限,和牛是以串燒展示的,肉質嫩滑,還不錯。焗蠔是需要廚子即場制作的,負責的員工因怕熱力引致蠔汁爆出,往往叫客人離開,但每次問何時可以取,則沒有答案。那麼,其么時候可以取?來了三四次仍沒有,心里很不爽,負責女士亦不提供任何可行服務…😒😒🤔️焗龍蝦,本身是小型的,但味道很一般!唉!主題是龍蝦和焗蠔,味道已一般,廚子還不好好服務,客人吃不爽,對酒店沒好处。
焗龍蝦,本身是小型的,但味道很一般!
估唔到近近地都可以係屯門食吓buffet😌大家食自助餐 會著重既野都唔一樣 有啲人會喉住甜品🍧有啲人又鍾意冷盤🦐不過因為🧸既胃口比較細所以我地都少去食好貴價既buffet🫢今次揀咗間比較平民啲 價錢相宜既 最緊要有雪糕俾佢食😂§呢度環境唔算好大 始終都係細小啲既酒店 所以感覺又唔同雖然佢既模式比較親民 不過都唔好睇少佢有提供既食物😋鱈場蟹腳 麵包蟹🦀翡翠螺等等既海鮮都會提供 仲有唔少得既刺身壽司同埋沙律吧🥗選擇都可以接受適逢今期既主題係【牛迷·龍蝦·生蠔】當然唔少得有燒澳洲和牛西冷 牛味極重🤤再黎就係焗芝士波士頓龍蝦🦞新鮮出爐 好多膏🤭生蠔呢🦪因為我地兩個都唔食所以未能品嘗😆§除咗冷盤同主題食物之外 熱葷既食物都一樣唔差🥘例如紅酒燴安格斯牛肋肉🍷燒羊鞍等等比較意想不到既係我連佢既清蒸魚都覺得好好食 肉質好滑🤣天婦羅同爐端燒都有😌不過略微有啲凍咗蔬菜類都保持到翠綠 唔會overcook 味道突出👍🏼§最後就緊係到甜品喇🍰細心地用一口既設計等大家可以食多幾款唔同既甜品 畢竟去到尾都有7成飽🤰🏻而我就好欣賞佢既DIY窩夫🧇特別脆口 內𥚃又鬆軟🤤雪糕有差不多10款選擇😍搞到🧸每樣都想試😆➷雖則
估唔到近近地都可以係屯門食吓buffet😌

有時想食吓buffet過下癮 都可以考慮一下😌

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2023-10-29
2023-10-26 175 浏览
係網上見到屯門悅品酒店間餐廳The Platter 有日本鹿兒島牛幾想食。約埋朋友3個人一齊去食牛。點知個侍應話得最後一份,結果三個人食一份牛,成件事好on居。牛都唔夠嘅餐廳都幾得意!侍應都叻仔,話完得一份牛,餐廳唔夠餐都冇半句回應👍🏻
三人點餐得一份牛

侍應都叻仔,話完得一份牛,餐廳唔夠餐都冇半句回應👍🏻
2023-10-24 225 浏览
同朋友慶祝佢轉到份正常工,第一次出糧食餐好!!bookmark 左呢間酒店半自助餐一排,終於有藉口去試,之前食話自助晚餐質素唔錯嘅!!人均三百蚊多少少,我叫左羊架朋友叫左牛扒,訂枱要求坐特式火車位都安排到😆好驚喜羊架有四件,肉質夠厚,唔會太肥,好有羊肉香味,勁開心!!牛扒叫7成熟,肉嫩多汁,朋友話可encore!!dinner semi-buffet 黎講真心好抵食,勁多選擇,有四款海鮮,仲要係入得口,凍蝦夠新鮮爽口彈牙,蜆肉同青口直頭係驚喜,冇沙唔腥!!澳洲草飼肉眼扒肉質唔錯,唔洗點醬都已經夠味,加埋薄荷醬就感覺冇咁滯,本身唔係咁鍾意食太生嘅牛扒,叫咗七成熟,來到切開仲有汁水,火喉控制得好好,伴菜嘅薯蓉點埋啲黑松露汁食,好快就清碟,推介👍四款海鮮都令人喜出望外 蜆冇沙 青口唔腥 凍呀爽口 田螺我冇食😆估唔到會有芝士食雪糕任食 隔離有自助咖啡機同果汁 可以自己調特飲😆

牛扒叫7成熟,肉嫩多汁,朋友話可encore!!

估唔到會有芝士食

雪糕任食 隔離有自助咖啡機同果汁 可以自己調特飲😆
  • 半自助晚餐
2023-10-20 182 浏览
上星期方便近近地屯門悅品酒店自助餐為家人慶祝生日,酒店就近屯門西鐵站及河田輕鐵站都好方便,當日星期五去都唔算多人,環境幾舒服,有一個位置是火車卡位,在入面用餐好特別!🤤最好食芝士焗龍蝦和羊架好食!有hagen-dazs雪糕食🤤其餘食物一般。
芝士焗龍蝦
2023-10-13
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
2023-10-16 174 浏览
今次帶大家到屯門悦品度假酒店食半自助餐半自助餐跟上次全自助餐唔同地方係海鮮方面今次係選擇主食取代任取海鮮(青口、螺及蝦等等)
而我選擇了紐西蘭肉眼牛扒及粉肉醬長通粉配巴馬臣芝士
紐西蘭肉眼牛扒本身牛味惹味、配埋同碟黑椒汁、芥末醬就更加開胃
同碟薯蓉夠滑又唔太膩
不過肉汁再豐富啲就好啲!粉醬長通粉配巴馬臣芝士
呢個味道配搭令人好開胃
芝士食落唔膩又帶出肉香醬香味
而且長通粉夠軟身,完全吸收醬汁香味
凍盤、沙律吧、甜品吧、飲品吧
款式、味道都保持新鮮、款式選擇多我最愛就是沙律吧新鮮蔬菜、爽口的配料
而前菜芝士都很香滑,用來塗麵包一流!甜品方面最中意係藍莓芝士蛋糕
唔太膩又細細件朱古力噴泉係每次必玩!當日係平日星期二,入座率都接近6成而且部份食客都是屯門居民,佢哋都話閒中都會黎食飯!
今次帶大家到屯門悦品度假酒店食半自助餐
自助餐跟上次全自助餐唔同地方係海鮮方面
今次係選擇主食取代任取海鮮(青口、螺及蝦等等)
而我選擇了紐西蘭肉眼牛扒及粉肉醬長通粉配巴馬臣芝士

紐西蘭肉眼牛扒
本身牛味惹味、配埋同碟黑椒汁、芥末醬就更加開胃
同碟薯蓉夠滑又唔太膩
不過肉汁再豐富啲就好啲!

粉醬長通粉配巴馬臣芝士
呢個味道配搭令人好開胃
芝士食落唔膩又帶出肉香醬香味
而且長通粉夠軟身,完全吸收醬汁香味

凍盤、沙律吧、甜品吧、飲品吧
款式、味道都保持新鮮、款式選擇多
我最愛就是沙律吧新鮮蔬菜、爽口的配料
而前菜芝士都很香滑,用來塗麵包一流!

甜品方面最中意係藍莓芝士蛋糕
唔太膩又細細件
朱古力噴泉係每次必玩!

當日係平日星期二,入座率都接近6成
而且部份食客都是屯門居民,佢哋都話閒中都會黎食飯!

2023-10-16 137 浏览
今晚同屋企人黎到屯門站隔離既呢間酒店慶生,酒店以火車為主題,一到樓下已經有一個超大既火車頭,而酒店大堂仲裝扮成火車站候車大堂一樣,餐廳裡面仲有火車車卡座位,好特別,真係好似坐住火車食飯咁。自助餐款式都幾多,海鮮冷盤有長腳蟹、麵包蟹、蝦、螺、青口,仲有火腿、沙律菜、芝士,長腳蟹好大條好多肉,味道鮮甜,有濃濃海水味,麵包蟹有好多蟹膏,而蝦、螺、青口質素都唔差。刺身有三文魚、吞拿魚、鯛魚、帶子、八爪魚,款式都算多,而且刺身都好新鮮好肥美,除左刺身,仲有天婦羅,天婦羅外皮粉漿夠薄,炸到鬆脆。熱盤款式都唔少,最驚喜既竟然有芝士焗龍蝦、燒蠔、燒羊架、牛西冷等等,龍蝦肉質鮮甜,彈牙,芝士焗完更香口,羊架肉質軟熟,帶有淡淡羊羶味,燒過既蠔味道更濃郁。另外仲有即叫即整既牛肉麵,牛肉麵湯底濃郁,麵質夠爽口彈牙。非常欣賞呢度既甜品,每一款都係細細件,一口一件,比較易食,而雪糕都有幾款揀,最開心既係除左有我至愛既movenpick薄荷朱古力味雪糕,仲有雲尼拿、朱古力同士多啤梨,movenpick以外,仲有Häagen-Dazs,同一款本地製造既雪糕。飲品都係任飲,有橙汁、紅茶、咖啡同埋茶。基本上自助餐款式全部

飲品都係任飲,有橙汁、紅茶、咖啡同埋茶。基本上自助餐款式全部都好高質,以呢個價錢食到cp值確係非常高,酒店外面仲有好多打卡位,食飯之餘,仲可以周圍影相。
2023-10-16 156 浏览
囡囡月尾生日,趁星期日齊人就一早訂咗呢間位於屯門西鐵站隔離的悅品酒店食自助餐餐廳於八月份推出牛迷▪︎龍蝦•焗蠔自助餐,並提供各款環球及亞洲美食即燒活生蠔生蠔燒過後多了一份鹹鮮味,蠔肉更加鮮美焗芝士波士頓龍蝦波士頓龍蝦開邊以芝士焗製,肉厚彈牙配搭焦香半溶的芝士,鮮甜鹹香台式紅燒牛肉麵紅燒牛肉麵湯汁濃香,配鹵水牛展,肉質軟腍入味什錦刺身有帶子、三文魚、八爪魚、吞拿魚、鯛魚、甜蝦及赤貝,種類非常多,而且新鮮無雪味冰鎮海鮮有鱈場蟹腳、麵包蟹、白蝦、青口及翡翠螺,當中麵包蟹非常多膏鮮甜冷盤亦都好多選擇燒牛肉及燒羊鞍天婦羅、爐端燒及素春卷熱葷美式豬肋骨龍蝦菠菜意大利粉白酒香草忌廉汁燴藍青口蒜香炒鹿兒島和牛粒霸王貴妃雞瑤柱扒時蔬中式蒸魚紅酒燴澳洲和牛尾,真心推薦,牛尾入味又充滿膠質,配搭紅酒汁非常滋味飲品提供咖啡、橙汁、紅茶及檸檬片等基本飲品甜品重點是提供三款品牌雪糕,當中以Mõvenpick的薄荷碎朱古力最合我口味
即燒活生蠔
生蠔燒過後多了一份鹹鮮味,蠔肉更加鮮美

焗芝士波士頓龍蝦

台式紅燒牛肉麵
紅燒牛肉麵湯汁濃香,配鹵水牛展,肉質軟腍入味

什錦刺身

冰鎮海鮮

冷盤亦都好多選擇
燒牛肉及燒羊鞍
天婦羅、爐端燒及素春卷
熱葷
霸王貴妃雞
瑤柱扒時蔬
中式蒸魚

飲品
提供咖啡、橙汁、紅茶及檸檬片等基本飲品

甜品
2023-09-24
  • 紅酒燴澳洲和牛尾
2023-10-15 139 浏览
呢間酒店用火車做主題,我哋被安排入咗車廂度用餐,感覺都幾有特式😆 晚市係半自助晚餐‼️ 最值得一讚係店員好用心服務👍🏻自助海鮮及沙律吧有原味沙律菜,都有半好咗嘅沙律可以選擇~ 海鮮冷盤有蜆、青口、蝦及螺✨是日餐湯有中湯同西湯,味道都唔錯✨原隻新鲜波士頓龍蝦米多龍蝦肉好貼心咁已經切開,再有香濃嘅芝士🧀龍蝦肉質緊實彈牙,仲加咗啲蘑菇及忌廉拌勻,感覺都幾豐富💕龍蝦鉗都好多肉👍🏻烤澳洲草飼肉眼扒配黑松露菌汁肉眼扒牛味好香濃,肉汁豐富,都幾腍💕 店員仲會幫手加唔同醬汁,可以有唔同搭配😆 味道比賣相好😍😍自助吧飲品、甜品、水果、雪糕都係自助~都有唔同種類選擇,仲有好耐冇玩嘅朱古力噴泉🤣有雪糕、窩夫,可以自製吓甜品添😆😆😆

自助海鮮及沙律吧

是日餐湯
有中湯同西湯,味道都唔錯✨

原隻新鲜波士頓龍蝦米多

烤澳洲草飼肉眼扒配黑松露菌汁

自助吧
2023-10-14 146 浏览
因為在OpenRice見到訂座有七折優惠,今晚就和老公一試,地點都幾近地鐵站而且又有免費泊車。【烤澳洲草飼肉眼扒配紅酒汁】優質的牛肉部位,肉質鮮嫩多汁。肉眼扒刷上調味料,如鹽、黑胡椒等,然後在高溫下烤至5成熟。而紅酒汁提供了豐富的香氣和味道。【烤草飼羊架配迷迭香濃汁】羊肉具有鮮美的味道和柔軟的口感,烤至外表金黃酥脆,內部保持多汁。【海鮮】有青口、東風螺和白蝦,店員會確保數量充足給客人。【甜品】雪櫃有幾款輕巧甜品,比較特別是朱古力噴泉,適合小朋友。【餐湯】有中湯和西湯選擇。

烤草飼羊架

【海鮮】有青口、東風螺和白蝦,店員會確保數量充足給客人。

【餐湯】有中湯和西湯選擇。
2023-10-10
2023-10-11 143 浏览
朋友說最近有一間在屯門地鐵站附近的酒店,晚上有質素很高的自助餐,於是今個週末我們便去試一試!以海鮮為主題的自助餐有燒生蠔、芝士龍蝦、椒鹽蟹、凍蝦、翡翠螺、蟹腳等等,林林總總,多不勝數🥰。椒鹽蟹味道十足,蟹肉入晒味,很有大排檔避風塘炒蟹的風味。🦀️腳💯芝士龍蝦也不錯,芝士味濃。凍盤的蟹腳,我最喜歡少少海水味,但蟹腳有肉,我和朋友都吃了很多自助餐也提供各式魚生,非常新鮮,而且每次的份量也不少很多自助餐的沙律沒有太多選擇,還有串燒、羊架、天婦羅等等,多不勝數😇這間相對地多款。甜品也不遜色😇除了食物質素佳,這間餐廳也設計得很有特色,以火車為主題座位,大型火車佈置,值得打卡

自助餐也提供各式魚生,非常新鮮,而且每次的份量也不少

2023-10-09 124 浏览
二訪The Platter,上次來到酒店餐館,發現以火車做主題🩷,今次帶埋小朋友來一起去晚餐啦。平日的半自助晚餐menu有更新,烤澳洲草飼肉眼扒配紅酒汁,肉質非常鮮嫩彈牙,火喉控制得很好,自家定制紅酒醬汁好香濃呀 ,很好吃🤩香煎豬斧頭扒配蘋果蓉,上菜時好香噴噴喔,豬斧頭扒啖啖肉,份量十足,蘋果蓉汁超香甜🉐,好捧喔。✳️半自助餐另有供應多類食物,自助沙律吧種類好多 -  沙律菜、腰豆、粟米、蕃茄等、亦有提供很多的沙律,可以試試不同口味的選擇。✳️海鮮有螺、青口及凍蝦 ,很肥美新鮮,服務員也勤力去供應✳️另有中及西式湯、薯仔沙律、炸薯條春捲等。✳️甜品超多,芝士蛋糕、朱古力蛋糕、士多啤梨奶凍、啫哩、及雪糕。平台開放戶外打卡場地,好有夢幻感覺。

✳️海鮮有螺、青口及凍蝦 ,很肥美新鮮,服務員也勤力去供應
✳️另有中及西式湯、薯仔沙律、炸薯條春捲等。

平台開放戶外打卡場地,好有夢幻感覺。

九月尾生日屋企人預訂咗屯門西鐵站附近悅品酒店餐廳自助晚餐慶祝悅品酒店設計主題圍繞火車提供各款環球以及亞洲美食刺身刺身提供三文魚、吞拿魚、鯛魚、帶子、甜蝦、赤貝以及八爪魚總共七款選擇全部新鮮高質冷盤普通白蝦、青口以及翡翠螺以外同時提供鱈場蟹腳同埋麵包蟹相對昂貴海鮮即燒活生蠔生蠔經過燒烤蠔肉飽滿白嫩同時柔滑豐潤鐘意生蠔不妨試吓焗芝士波士頓龍蝦波士頓龍蝦肉質緊緻彈嫩配搭大量芝士烤焗焦脆拉絲邪惡同時可以突出龍蝦鮮甜絕對必試燒牛肉/燒羊鞍 燒牛肉選用美國頂級安格斯肉眼肉質軟嫩;燒羊鞍肉質粉嫩柔軟同時脂肪豐腴羶香熱葷熱葷提供天婦羅、爐端燒、素春卷、中式蒸魚、霸王貴妃雞、瑤柱扒時蔬、蒜香炒鹿兒島和牛粒、美式豬肋骨、紅酒燴澳洲和牛尾、白酒香草忌廉汁燴藍青口以及龍蝦菠菜意大利粉超過十款選擇同樣豐富個人重點推薦中式蒸魚以及紅酒燴澳洲和牛尾;中式蒸魚魚肉細緻嫩滑同時魚柳已經完全剔除魚骨同埋細刺非常貼心;和牛牛尾肉質嫩腍油脂甘香同時膠原蛋白豐富配搭紅酒汁燴濃香惹味台式牛肉麵特式台灣牛肉麵湯底濃郁麵條柔韌配搭滷牛展軟腍同時可以自由選擇配料意外驚喜甜品提供三款人氣品牌雪糕建議配搭窩夫同時可以選擇水果以及糕點飲品提
悅品酒店設計主題圍繞火車提供各款環球以及亞洲美食

刺身