2019-10-18
今日午飯嚟咗呢度食,本身見門口細細冇乜期望,但店員態度十分殷勤,一個人竟然比四人枱我,一坐低就主動介紹有乜嘢食,感覺良好。佢而家午市有半自助套餐,$58有餐湯、餐包、餐飲、沙律芝士腸仔火腿任拎,雖然選擇唔多,但絕對係有heart之作。芝士有兩三種,連blue cheese都有,salami十分好食,沙律菜都乾乾淨淨,抵讚👍正常食量來講,淨食沙律吧係唔夠飽嘅,所以我加咗$48叫多塊牛扒。本身 有啲驚塊牛扒會又薄又韌,一上菜意然有驚喜。牛扒係厚切,九成熟左右,食落去好稔,又有肉汁,絕對收貨。但餐廳都唔係冇缺點,餐湯比較普通,沙律吧成日冇晒又唔refill,我親眼見好幾個食客特登行出嚟,見冇菜又要返座位等,成件事感覺唔好,亦都令餐廳變得家庭式,唔專業。其實沙律吧咁細,有菜冇菜一眼睇晒,唔應該出現呢個問題,可能係因為全場得兩個侍應,有時見佢地做到踢晒腳。我建議餐廳一係分量放多啲,令到refill次數可以減少,又或者睇緊啲。總括來講,如果我再經過,會考慮再黎,但就唔會特登去。
總括來講,如果我再經過,會考慮再黎,但就唔會特登去。