餐厅: The Trafalgar Brewing Company
资讯:

2023-07-08 1018 浏览
星期六下午路過,$58茶餐非常抵食, 有pizza, 漢堡包或熱狗可以揀,包一杯飲品。菲藉侍應好nice, 好好笑容。亦有happy hour, 可以坐最出飲吓啤酒。會再來。
2023-03-26 1048 浏览
🍚The Trafalgar Brewing Company📍地址: 旺角染布房街12-14A號依利大廈地下D號呢間餐廳想打食評好耐,但之前真係太忙唔記得左,剛好睇相見到,即刻打返先。純粹約個中間點同朋友吹水小聚一下,朋友想食扒就係openrice搵,見呢間價錢ok又岩食就試下。到達時先發現原來係類似bar, 我地都唔介意就入左去。set的話唔算太多選擇,另外有meun可以揀其他野食。餐湯忘記左係咩,應該正正常常,如果唔係我一定記得肉眼牛扒只係$158, 無特別期望仲諗緊會唔會茶餐廳薄牛扒貨色🤣點知黎到有驚喜,煎得夠香有格紋,又有side dish另外叫左個燴飯,好creamy份量亦大,好食!最後仲有一件蛋糕仔做甜品員工好有禮貌,全程都好舒服,座位唔算多但無趕我地,足足傾左兩三個鐘,可惜下一日返工,如果唔係我地會叫酒飲,所以絕對會再去🙂!
📍地址: 旺角染布房街12-14A號依利大廈地下D號

到達時先發現原來係類似bar, 我地都唔介意就入左去。

set的話唔算太多選擇,另外有meun可以揀其他野食。

餐湯忘記左係咩,應該正正常常,如果唔係我一定記得

另外叫左個燴飯,好creamy份量亦大,好食!

最後仲有一件蛋糕仔做甜品

2023-01-04
酒吧餐廳 下午茶 炸物有驚喜下午茶時間唔多人 可能未到happy hour是三人行叫左豬手 洋蔥圈 fish and chips 仲有牛聊粒各自叫咗一杯野飲(叫左菠羅特飲,藍莓特飲,tiramisu cocktail)炸野有驚喜! 熱辣辣 大大份 豬手幾脆…洋蔥圈同炸魚都好味 反而牛柳粒就麻麻地同朋友慶生 所以叫咗個甜品cheese cake外貌同味道一般 不過整體環境 服務都唔錯雖然地方唔大 但坐喺度傾計談心都幾舒服 又唔會話好侷促好迫所以整體都滿意
酒吧餐廳 下午茶 炸物有驚喜

雖然地方唔大 但坐喺度傾計談心都幾舒服 又唔會話好侷促好迫
所以整體都滿意
庆祝纪念
生日
我地3點去到,好似都未開門咁,不過都可以俾我地係入面坐,都好FREE,不錯。因為未有人,所以我地就睇住餐牌先,小食一睇就睇中想食既 豬手、洋蔥圈、牛粒、FISH AND CHIPS,每樣都有特色。豬手好香脆,不過好似唔夠肥,有點乾身,魚都好似不夠脆,最好食係洋蔥圈,因為夠熱、夠脆同香,都推薦既。最後真係要讚一讚 BARTENDER, 一個人又做埋樓面,又真係好識招呼,整左杯好好味既 TIRAMISU, 真係不錯,好有酒香,好啱食小食同一齊傾下計。朋友飲個杯係SMOOTHIE....都好FRESH ,不錯的選擇,都見好多人飲。推薦再去飲野。
因為夠熱、夠脆同香,都推薦既。

真係不錯,好有酒香,好啱食小食同一齊傾下計。

推薦再去飲野。
2022-10-08
庆祝纪念
生日
  • TIRAMISU
回顧番一月中嘅最後晚餐,係禁晚市堂食前嘅狂歡🎉及時行樂同Jason出街撐枱腳,入到酒吧都差唔多滿座,把握時間同朋友聚會娛樂。呢間Bar嘅Set Dinner都幾抵食🤔,經經濟濟每人$200內都有交易,最緊要係氣氛都Okay————————————————👅是日餐湯👉🏻 椰菜花湯配餅乾條,形容吓味道係有椰菜花味嘅忌廉湯😆.👅煙三文魚西柚沙律👉🏻 酸甜開胃嘅西柚沙律,睇返門口菜單先發現煙三文魚游走咗🌊👅炭燒PS級紐西蘭肉眼扒($158)👉🏻 碳燒香味撲鼻🔥,肉味尚可,肉質比較有咬口啲,所以凍咗就會乾鞋啲。另外鍾意每樣菜項有個小兜裝住,啲汁就唔會撈埋一齊👅食肉獸薄餅($148)👍🏻Pizza 熱辣辣又好味,有香腸、煙肉等⋯🥓薄批都有拉絲芝士,批邊似餅乾咁脆,正!👅甜品👉🏻簡單嘅小雲石蛋糕🍰,有莎莉蛋糕嘅影子👅自家啤酒(+$30)👉🏻加$30升級餐飲為指定自家啤酒Golden Mushroom🍻,去到酒吧食點可以唔拎住杯酒㗎?啤酒味道幾淡口,唔太好飲喎———————————————— 🚩總結:唔知幾時先可以去酒吧飲返杯😩———————————————— 🌟注意:加收10%服務費————————

👅是日餐湯
👉🏻 椰菜花湯配餅乾條,形容吓味道係有椰菜花味嘅忌廉湯😆
👅煙三文魚西柚沙律

👅炭燒PS級紐西蘭肉眼扒($158)

👅食肉獸薄餅($148)

👅甜品
👉🏻簡單嘅小雲石蛋糕🍰,有莎莉蛋糕嘅影子

👅自家啤酒(+$30)

🚩總結:唔知幾時先可以去酒吧飲返杯😩
🌟注意:加收10%服務費
————————————————
📍 The Trafalgar Brewing Company
地址:旺角染布房街12-14A號依利大廈地下D號舖
🗺地區:#bem旺角
📥分類:#bem酒吧 #bem西餐
💰人均消費:#bem_101至200蚊
2021-10-03 1247 浏览
今日打完羽毛球,同朋友食西餐就黎左呢間,放著音樂,暗暗地,幾好feel呀。我地4個人叫左5樣野,岩岩好,仲叫左啤酒飲,正。1. Nachos好食既,但係就痴埋左一舊,有啲難分開既2. 牛柳粒好食,好林,但少左啲3. 迷你漢堡有6個,有牛味,大細岩岩好4. Pork rib好香,但細左少少,有連埋fries and salary 都抵食既。5. 芝士fries都唔差,又幾大碟,好香下。最後叫左daught beer, HH價都唔貴。會再黎。

我地4個人叫左5樣野,岩岩好,仲叫左啤酒飲,正。

1. Nachos
好食既,但係就痴埋左一舊,有啲難分開既
2. 牛柳粒
好食,好林,但少左啲
3. 迷你漢堡
有6個,有牛味,大細岩岩好
4. Pork rib
5. 芝士fries
都唔差,又幾大碟,好香下。

最後叫左daught beer, HH價都唔貴。會再黎。

2021-07-18 1214 浏览
✨mushroom soup✨非常concentrated🍄😏好香濃好creamy👍🏻飮一啖湯d菇味已經上哂腦🧠✨buffalo chicken wing✨ 望到都吞左啖口水🤤熱辣辣掛哂汁咁酸酸甜甜勁惹味🌶✨bbq ribs✨🐷大塊到嚇親人🤣豬肉好腍都幾juicy👍🏻bbq醬超級香濃😍✨fish n chips✨ 🐠🍟又係多到嚇親街坊😄略嫌炸漿厚左少少🤏🏻裏面魚柳都幾嫩滑ge✨toffee apple beer✨比想像中好飲喎🍻有蘋果味之餘帶陣陣焦糖香☺️又唔會太甜會想再飲😏

✨mushroom soup✨

會想再飲😏
  • 水牛城雞翼
  • bbq  ribs
2021-06-21 865 浏览
Spent a happy Friday night there with nice and reasonably priced food; also, a glass of house beer, San Miguel and Stella respectively. Staff were helpful. Drunken mussels: I love the broth with appetising favour of garlic, onion and parsley. Very fresh Romaine lettuce lay underneath mussels🧄🧅🥬❤️ The broth levelled up the taste of mussles😋Nothing was wasted besides the mussel shellCrispy pork belly: It’s crispy. But the pork belly was a bit too lean to get that crispy. So the rich texture of fatt

Drunken  Mussels

Crispy pork belly: It’s crispy. But the pork belly was a bit too lean to get that crispy. So the rich texture of fatty and lean layers of pork belly was missing
Crispy  Pork  Belly

Chicken quesadillas: I felt healthy eating it coz i could eat pieces of chicken, bell pepper, corns, black beans and cheese altogether in every single bite. But I’d prefer less healthy option with only chicken and cheese
Chicken  Quesadillas
Chicken  Quesadillas

Trafalgar house beer: rather thick and turbid; hence, second round of San Miguel/ Stella was a must
Trafalgar  house  beer

2021-06-18
2020-10-28 1545 浏览
一來到 個侍應知道我地經app有半價 即刻西面。。。。然後唔知點解全程服務態度勁差漏單漏成個set dinner...叫埋單都要叫三次埋單真係得張張仔夾都無夾住。。。早知食茶記 成肚氣最重要最後佢無比半價我地今日睇返張單先留意到講真 你覺得杽價唔想做生意 就咪登記喇痴線
一來到 個侍應知道我地經app有半價 即刻西面。。。。
然後唔知點解全程服務態度勁差
漏單漏成個set dinner...
叫埋單都要叫三次
埋單真係得張張仔夾都無夾住。。。
早知食茶記 成肚氣

最重要最後佢無比半價我地
今日睇返張單先留意到
講真 你覺得杽價唔想做生意 就咪登記喇

痴線
2020-10-25
2020-10-28 1289 浏览
路過旺角想到清吧飲酒兼吃少少東西,這店沒有太嘈雜的音樂,燈光又暗暗的便進內試試。原來有提供正常晚餐set,價錢也很大眾化。廚師沙律算有誠意,有雜菜,青瓜,車厘茄、火腿、蛋、粟米及洋蔥配千島沙律醬,沙律也加入了些酸汁,吃了很開胃。煙三文魚披薩,配有蕃茄醬、煙三文魚、燈籠椒、蕃茄,洋蔥及水牛芝士,賣相不錯很正宗,披薩即叫即焗上枱脹卜卜,三文魚大大片,餅底薄身脆口,可惜有一邊過於燶底吃不了。當晚酒吧只提供Trafalgar House Draught Beer,味道較淡麻麻地,但Happy Hour價就試試無妨。
2020-10-27
2020-09-12 1302 浏览
每月必到的西餐廳,之前次次都掛住食又唔記得影相,門面係酒吧原來佢廚房出品很多美食,自問嘴刁的我們,心思思最少每個月最少來兩次,食物出品水準頗高,穩定,大眾化價錢,性價比高決定寫個食評分享一下,今次又叫左好多Nachos黑椒牛柳粒炸薯皮芝士水牛芝士條炸魚薯條蜜糖雞翼蟹肉天使麵西冷牛扒(必食又唔記得影相)甜品Apple Crumble (又唔記得影相)同場加映當日家父牛一,自帶蛋糕去唔收切餅費,侍應拎蛋糕出嚟時,自動帶領唱生日歌
決定寫個食評分享一下,今次又叫左好多

黑椒牛柳粒
炸薯皮芝士
水牛芝士條
炸魚薯條
蜜糖雞翼
西冷牛扒(必食
又唔記得影相)
甜品Apple Crumble (又唔記得影相)
同場加映
炸芝士條
Fish  and  chips
  • 烤新西蘭肉眼扒
2020-09-07 855 浏览
返工不知時日過,轉眼又到9月,成條街都好多人,堂食到10點,係時候搵下野食。呢排夜晚入座率好高下,所以都經openrice訂座,店員都安排左個幾滿意嘅位。Set Dinner都幾吸引,價錢實惠。不過好似散叫彈性啲德國原隻豬手$140好吸引,見到menu相片都好靚,有埋豬骨可以見到。雖然好鹹,但係脆皮搭救,咁既價錢,都冇咩好挑剔。Carbonara$87芝士同蛋正,意粉夠濃味,洋蔥同埋火腿都夠多,男朋友話好食過貓cafe喎🤭至於狗圈屎腸呢,好睇唔好食😅

Set Dinner都幾吸引,價錢實惠。不過好似散叫彈性啲

至於狗圈屎腸呢,好睇唔好食😅

2020-09-03 682 浏览
間嘢喺公司附近,之前夜晚黎過一次架啦,都覺得啲野食唔錯👍🏻不過夜晚多數啲人都黎飲酒嘅😺所以佢嘅裝修都偏暗,特別有情調啊!我同同事差唔多12點黎到,佢啱啱開門,開頭只有我地“包場”😹😹每張檯都放左個set lunch餐牌,而我呢個就喺 蘆筍菠菜意大利飯,呢個set有湯或者三文魚沙律、主食、飲品、甜品一件🥰👍🏻😋價錢只係$54,唔洗加一,真係幾抵👍🏻碗意大利飯好多蘆筍同菠菜,落足料!而且食落唔會太膩,飯上面仲鋪滿芝士😻係一個滿足嘅午餐啊👍🏻👍🏻

蘆筍菠菜意大利飯
2020-09-03
蘆筍菠菜意大利飯
2020-08-02 389 浏览
每次夜晚去旺角去拍拖 買嘢 睇戲 我哋都去黎坐下 飲野 食飯 呢到氣氛很不錯 除咗係細啲 啲位窄啲之外 其他都無咩 waiter waitress 都好helpful 會recommend你 有咩酒啱 你今晚食物 你想飲whisky又可recommand你邊款 送你order 奯既食物 我覺得旺角既bar黎講呢間食得很不錯 而且重點係 佢好近東鐵 有時飲完未到尾班車 仲可以趕車 好近! 希望呢種店可以做下去 香港人好大壓力 希望可開心或失意時也可以黎坐吓 飲返杯

2020-07-30 325 浏览
前菜要左炸芝士條有六條,食指嘅長度。拉到絲嘅芝士。恨食好耐但太貴都冇機會食。有兩個醬,一個係辣辣地嘅蕃茄醬,夾埋芝士一齊食好似食pizza咁,味道好夾。另外一個係甜嘅草莓醬,有果肉,食落酸酸地。同芝士又係另一種嘅夾,甜中帶咸咁,幾得意。另外要左嗰豬手($140)之前食過一次覺得唔錯,可能係轉左手,今次食有啲失望。 切好左比你,方便食用。佢冇咗平時豬手應該有嘅酸菜所以食落有啲膩。豬手實在太過咸,如果送酒嘅話可能啱啱好,但我地冇叫就咁食就有啲頂唔順。甜品就要左homamade chocolate cake($52),以為又蛋糕又雪糕會扺食啲,點知蛋糕似嘉頓嘅片裝朱古力蛋糕,雲呢拿味重過朱古力味;雪糕係雲呢拿味都香嘅,但感覺都係雀巢貨色。環境較暗,但幾有feel,仲去左中環酒吧咁,但由於佢係open bar坐喺出面嘅人食煙,啲煙係會飄入室內,感覺上就唔係咁好啦。 值得一讚嘅係侍應服務態度好,夠熱情。另外要左杯baileys milkshake ,酒味有啲淡,太多冰,一般。