2023-04-29 715 浏览
餐廳係地庫,入到去有少少別有洞天嘅感覺,同時面積好大,牆上畫滿壁畫,好多打卡位。Dinner Set $268晚餐價錢由$248-$308不等,套餐包咗前菜、沙律同意大利粉/意大利飯,係簡單嘅3 course menu。🍽當日前菜變咗雜菌忌廉湯,湯既味道幾濃郁,食落無咩蘑菇碎粒,所以口感順滑。🍽沙律幾大碟,沙律菜都新鮮,面頭有幾片parma ham,配上日式麻醬好開胃。😝🍽煙三文魚佐63*溫泉蛋意粉味道唔錯,意大利粉煙韌,煮得剛好,而醬汁夠濃稠同creamy,煙三文魚份量幾多,nice!😋😋四季炸物拼盤 $198炸物拼盤有4款小食,薯條、泰式魚餅、麥樂雞及炸洋蔥圈。薯條係幼身,面頭有啲辣粉更惹味,個人最鐘意泰式魚餅,好爽彈,4款都好啱送酒。另外餐廳wine list都幾多選擇,cocktail好吸引,選擇困難症即刻番黎。😆Omakase $178 (左)/ Pimm's Cup $148(右)🍹Omakase故名思義,由調酒師發板嘅cocktail,店員有先了解想飲咩類型或口味,我揀咗fruity,調酒師就製作咗杯用新鮮士多啤梨加莓既cocktail,同時飲到rum酒嘅甜味,呢杯幾啱我

Dinner Set $268

四季炸物拼盤 $198

🍹Omakase故名思義,由調酒師發板嘅cocktail,店員有先了解想飲咩類型或口味,我揀咗fruity,調酒師就製作咗杯用新鮮士多啤梨加莓既cocktail,同時飲到rum酒嘅甜味,呢杯幾啱我心水。
🍹Pimm's Cup係用新鮮水果加梳打水調配嘅mocktail,賣相唔錯,味道好清新。😊

餐廳環境及食物都唔錯,坐得幾舒服,另外飲品選擇廣泛,賣相精緻。餐廳仲不定時有live show,同朋友嚟飲番杯聽下歌好chill呀!😉
2023-04-26
2023-04-28 24 浏览
聽聞棉登徑呢間餐廳啱啱新裝修好,仲係大叔的愛嘅取景場地之一😍 即刻就同鏡粉朋友仔黎打卡試下啦😉Dinner set ($248) - 頭盤有黑松露忌廉磨菇湯,同埋田園沙律,我地個main course揀左海膽汁配海鮮意大利飯,個汁都幾特別,好creamy,意大利飯個口感都好好🍛安格斯西冷牛扒 ($448) - 個扒都幾大塊,好多肉汁,另外配薯條同雜菜🥩Fish and Chips ($168) - 個炸魚有我手掌咁大,好厚肉,而且唔會炸到乾哂,非常好🐟烤雜菜田園拼盤 ($108) - 食左咁多肉肉同炸野,都係要食返啲菜菜嘅,有瓜有菇有椒🥒🫑🌽另外一人嗌左一杯果汁飲Apple juice ($58) 🍎Orange juice ($58) 🍊

另外一人嗌左一杯果汁飲
Apple juice ($58) 🍎
Orange juice ($58) 🍊
2023-04-28 25 浏览
男朋友搵到間有live band嘅餐廳🧑🏼‍🎤最近仲新裝修好所以我地就去試下喇📍Time Park Lounge喺棉登徑嘅地牢位置都幾隱蔽不過今日係weekday所以冇live band哈哈我地兩個都好餓所以嗌左好多野✅Dinner set💰$248個set包一個黑松露忌廉磨菇湯同一個田園沙律main course就揀左海膽汁配海鮮意大利飯好濃郁嘅creamy海膽汁✅安格斯西冷牛扒💰$448呢個牛扒有少少貴🥩不過都好食嘅仲配左薯條同brussel sprouts✅Fish and Chips💰$168好大塊炸魚🐠炸得好脆不過又唔會話乾哂都幾好✅烤雜菜田園拼盤💰$108另外食返啲菜菜平衡返啲熱氣野都好大碟都好多款式嘅菜菜🥦🌽✅Apple juice💰$58🍎✅Orange juice💰$58🍊
男朋友搵到間有live band嘅餐廳🧑🏼‍🎤

都好大碟都好多款式嘅菜菜🥦🌽

✅Apple juice💰$58🍎
✅Orange juice💰$58🍊

2023-04-26 33 浏览
吾知大家仲記吾記得呢間人氣餐廳呢?🤭之前因為有偶像黎拍劇集,所以知道左呢間Time park~而最近餐廳裝修左,分左2邊吾同風格,一邊系bar 枱塗鴉牆,一邊系新添加嘅live brand area🥁🎷走向英倫風格,另有一番風味✨夜晚餐廳都有Dinner set 同單點選擇,所以就分別嗌左個煙三文魚佐63*溫泉蛋意粉set,前菜就有份魚蝦蟹多士& 沙律,前菜都算有誠意,比較精緻絕不hea😋另外我地仲嗌左個四季炸物拼盤,有炸魷魚圈、麥樂雞、泰式魚餅、薯條,仲配埋茄汁同黑松露醬😍黎到呢間人氣餐廳,緊系要嗌杯🍹Chill下,仲有Happy Hour價tim,所以我就嗌左杯yilida, 用左🍊🍍溝vodka, 幾fresh 同易入口!

Time Park Lounge 📍尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫來左位於尖沙咀~酒吧西餐廳🍸🥃店內經過內部裝修~非常有氣氛♥️又有格調更設有樂隊現場演奏舞台😆不定時會有live brand 表演🎹叫左Dinner Set 同小食✨飲返杯野~好嘆蒜香炒蝦球意粉🍝$268 跟前菜、沙律~。蒜香炒蝦球意粉用上扁意粉~炒得非常入味蝦球夠彈牙~蒜香味濃~帶點微辣。廚師精選沙律🥗巴馬火腿配上香脆面包糠加上芝麻醬~好醒胃。魚蝦蟹多士配上以魚、蝦、蟹肉所調成醬料😋好香脆。四季炸物拼盤 $198有薯條🍟炸雞件🐓洋蔥圈🧅泰式魚餅夠哂大份~岩哂開心Share 特色飲品。Rainforest $78 用上士多啤梨🍓藍莓🫐橙🍊青檸非常好味😋飲落甜甜地~帶士多啤梨果香
Time Park Lounge
📍尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫

來左位於尖沙咀~酒吧西餐廳🍸🥃

店內經過內部裝修~非常有氣氛♥️又有格調

更設有樂隊現場演奏舞台😆

不定時會有live brand 表演🎹

叫左Dinner Set 同小食✨飲返杯野~好嘆
蒜香炒蝦球意粉🍝$268 跟前菜、沙律~

。蒜香炒蝦球意粉

用上扁意粉~炒得非常入味
蝦球夠彈牙~蒜香味濃~帶點微辣

廚師精選沙律🥗

巴馬火腿配上香脆面包糠
加上芝麻醬~好醒胃

。魚蝦蟹多士

配上以魚、蝦、蟹肉所調成醬料😋好香脆

。四季炸物拼盤 $198
有薯條🍟炸雞件🐓洋蔥圈🧅泰式魚餅
夠哂大份~岩哂開心Share

特色飲品
。Rainforest $78

用上士多啤梨🍓藍莓🫐橙🍊青檸
非常好味😋飲落甜甜地~帶士多啤梨果香
2023-04-23 54 浏览
📍Time Park Lounge 🥩 燒西班牙黑毛豬鞍 $298黑毛豬鞍好大嚿,有足足一隻手掌咁大✋食落更加淋身,肉質係有彈性既,但又唔會靭,本身仲係到諗會唔會靭到咬唔開,結論係唔會既!!!而外皮亦都燒到好脆身,好香口😝🎃有機南瓜意大利飯 $228呢碟就相當健康,用有機南瓜製成,食落每一啖都有香濃既南瓜味🫣配料仲有大量蘑菇🍄,所以食落都幾有口感,有種愈食愈想食既感覺😌同時分量亦都較多,大概同2-3個fd share食就岩岩好啦😆🔥特色海洋蚱物拼盤 $198呢碟有係推介!!!😝即叫即炸,新鮮熱辣辣上碟,遠邊已經聞到香味😇炸物總共有4款,分別有炸魚餅、魷魚、魚塊同薯條🍟款式都幾多,唔會覺得單調,最岩happy Friday同朋友食住傾😝分量都真心唔少架,一定夠曬飽😙🥃 Smoking Vinceee $148鍾意飲酒嘅朋友仔,呢杯酒好啱你!有極重嘅酒香味,而酒精含量亦都非常高🫣🥃裡面放有一大嚿冰,可以保持酒既溫度🤓⭐️好味指數: 7.5/10
📍Time Park Lounge

⭐️好味指數: 7.5/10
燒西班牙黑毛豬鞍
特色海洋炸物拼盤
Smoking  Vinceee
【新裝修Live band酒吧餐廳👏🏻🎵】/////呢間餐廳曾經係ViuTV節目“大叔的愛”取景嘅地方😝内部環境裝修過後 地方比之前更加闊落❗️食嘢飲酒可以睇埋Live band wowww🤘🏻.👉🏻黑松露雜菌田園意大利飯套餐($268)👉🏻海膽汁配海鮮意大利飯套餐 ($308)套餐包一款前菜、廚師精選沙律以及主食😗前菜係魚蝦蟹多士 魚 蝦 蟹肉鮮味十足 鹹香偏重但惹味 多士脆身(◐‿◑)沙律比想像中大份 有巴馬火腿 麵包糠配搭新鮮沙律菜 仲有黑醋調味😋意大利飯多汁 濃稠度中等 黑松露野菌散發住濃郁嘅黑松露味 而海膽汁味道適中 加入三文魚子突出到鹹香味道 不過海膽都係配番壽司會更加適合🤓兩款都加入左粒粒洋葱去製作 加分!🔹GIN TONIC ($138)第一次用茶壺斟酒 好可愛😂以Tanqueray No. Ten Gin為主 整體有烏龍茶 青檸酸酸甜甜嘅味道🔸Romantic ($128)用冰整成花嘅形狀好靚🌸以oolong gin做主調 散發接骨木花清新味道 甜甜地易入口~~————📍Time Park Lounge (尖沙咀)尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫
【新裝修Live band酒吧餐廳👏🏻🎵】
/////

👉🏻黑松露雜菌田園意大利飯套餐($268)
👉🏻海膽汁配海鮮意大利飯套餐 ($308)

套餐包一款前菜、廚師精選沙律以及主食😗

🔹GIN TONIC ($138)

🔸Romantic ($128)

————
📍Time Park Lounge (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫
2023-04-16
這家餐廳是大叔之愛的取景餐廳,裡面的位置經過內部裝修增設了live band,得閒飲野也更有feel🎶—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•🔺Dinner Set$288🔸魚蝦蟹多士❅ 脆脆的法包配上拌勻mayo的蟹肉,表面再灑上櫻花蝦,小小一片份量剛好,很開胃🔹風乾火腿沙律火腿鹹香味足,肥瘦比例適中特別喜歡balsamic glaze酸酸的味道,跟火腿很搭而且非常開胃🔸蒜香炒蝦球意粉沒有想過會有這麼多顆蝦球,而且每一隻都蠻大隻的,味道鮮美蒜片炒至金黃色帶出了蒜微辣的香味,就算只是簡單的油和蒜已經很香意粉麵質不錯,不是正統的al dente會帶點硬而是香港喜歡的熟透不過保持煙韌的口感🔺深海魷魚筒$168❅ 原隻魷魚塗上燒汁非常香,原條呈上感覺很滿足魷魚的口感煙韌不軟,魷魚的鮮甜味也是好吃的🔺烤雜菜田園拼盤$108牛油香比較重的烤雜菜,也是令蔬菜變得美味的魔法🍹Pimm’s Cup$108 (HH)水果梳打很大杯,裡面有大量的水果可以吃很棒加入了芭樂syrup所以喝起來是芭樂水果茶的感覺,微甜的吸引你一直喝🍸Romantic$128 (HH)店員推薦的自家烏龍Gin很好
—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•
🔺Dinner Set

🔸魚蝦蟹多士

🔹風乾火腿沙律

火腿鹹香味足,肥瘦比例適中

🔸蒜香炒蝦球意粉

沒有想過會有這麼多顆蝦球,而且每一隻都蠻大隻的,味道鮮美

🔺深海魷魚筒

❅ 原隻魷魚塗上燒汁非常香,原條呈上感覺很滿足
魷魚的口感煙韌不軟,魷魚的鮮甜味也是好吃的

🔺烤雜菜田園拼盤

牛油香比較重的烤雜菜,也是令蔬菜變得美味的魔法

🍹Pimm’s Cup
$108 (HH)

水果梳打很大杯,裡面有大量的水果可以吃很棒

🍸Romantic
$128 (HH)

店員推薦的自家烏龍Gin很好喝喔,真的有淡淡的烏龍茶香,是比較甜的gin
另外加入接骨木花和蜜糖,所以很容易入口,令你不知不覺就會不停喝
重點是超級ig-able的玫瑰冰,一定令女士們很開心

—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•—•
2023-04-20 73 浏览
Time park lounge 尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫Basement, Minden House, 13-15 Minden Avenue, Tsim Sha Tsui在地庫的一間酒吧餐廳, 成個佈置很多打卡位, 好似大的酒櫃同牆身畫等等, 且更是電視劇的取景地, 很多粉也會為明星來打卡及感受一下。酒吧餐廳氣氛一流是賣點之一, 指定時間更有live band。$68 雜菌忌廉湯,下雨天很冷,要了個熱湯,喝下的每一口都有菇醉同菌香呢海鮮菜式$128 白酒忌廉青口,青口都算大隻,隻隻都開口吸索了白酒同忌廉的香。Cocktail 及酒類定價比較進取,我點了杯iced americans coffee ,因食緊藥,還是乖乖喝沒酒精飲品。劇集fans 會很開心, 劇集熱潮過了, 當日來餐廳打卡朝聖的人不算多, 可以好好享受一下食物同環境裝修
Time park lounge

尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫

2023-04-14 62 浏览
餐廳環境寧靜,牆上嘅壁畫有特別,比我舒適嘅感覺,行入少少,會見到擺放左唔同既樂器,原來餐廳定時會有live Band表演,可以邊感受音樂,邊感受美食,感覺不錯😊魚蝦蟹多士色澤和酥脆的外皮好吸引。每一啖都感受到海鮮的鮮甜同脆脆的口感,特別是蟹肉味好突出,酥脆的外層和鮮甜的蟹魚蝦肉讓我回味無窮煙三文魚佐63度溫泉蛋意粉煙三文魚的鹹香味和蛋黃汁的濃稠口感與意粉融合,再加上忌廉汁既柔軟奶味,好味到令我停唔到口海膽汁配海鮮意大利飯這是另一道主菜,海膽汁夾住意大利飯味道獨特而豐富,海鮮也非常鮮甜,每一口都感受到海鮮嘅鮮甜French Earl Grey和Pimi's Cup無酒精飲品French Earl Grey的茶香味十分濃郁,讓我感到非常陶醉,而Pimi's Cup則是一種清爽的水果雞尾酒,感受到新鮮水果融入喺梳打入邊

魚蝦蟹多士

煙三文魚佐63度溫泉蛋意粉

海膽汁配海鮮意大利飯

2023-04-11
我一直想试试尖沙咀的Time Park Lounge,听说这里是大叔的爱的拍摄场地,而且餐厅装修精美,环境宽敞,有live band表演。 所以我就趁着星期六的晚上,和朋友一起来到这里享受一顿美味的西餐。 我们点了四道菜,分别是Tp脆香鸡翼,柚子醋鲍鱼仔,黑松露杂菌意大利饭和蒜香炒虾球意粉。 每一道菜都让我们惊艳不已,味道和卖相都一流。 Tp脆香鸡翼是餐厅的招牌小食,鸡翼炸得香脆可口,肉质嫩滑多汁,配上特制的甜辣酱,非常开胃。 柚子醋鲍鱼仔是一道清新的前菜,鲍鱼仔用柚子醋浸泡过,吃起来酸甜爽口,肉质弹牙有嚼劲,还有蜜瓜晶球增添层次感。 主菜方面,我们选了黑松露杂菌意大利饭和蒜香炒虾球意粉。 黑松露杂菌意大利饭是我最喜欢的一道菜,意大利饭煮得刚刚好,不会太干也不会太湿,每一粒米都沾满了黑松露的香气和忌廉汁的浓郁。 杂菌也很新鲜多汁,增加了口感和风味。 蒜香炒虾球意粉也很不错,意粉弹牙香滑,虾球又大又弹牙,蒜香味道恰到好处,不会太辣也不会太淡。 整体而言,我们对Time Park Lounge的西餐非常满意,份量足够,价钱合理,服务态度亲切。 这里不仅适合约会或聚会,也适合来欣赏live

整体而言,我们对Time Park Lounge的西餐非常满意,份量足够,价钱合理,服务态度亲切。 这里不仅适合约会或聚会,也适合来欣赏live band的表演和打卡拍照。 我们下次一定会再来试试其他的菜式和饮品。
2023-04-08 47 浏览
最近到訪了一家位於尖沙咀的酒吧餐廳。這家餐廳重新裝修後,還增加了live brand,環境更加美觀,整個餐廳散發出歐美復古風。Dinner SetStater: 魚蝦蟹多士魚蝦蟹醬淡淡海鮮香味,多士非常酥脆Salad: 西班牙火腿沙律火腿切片薄而且香氣十足,加上新鮮的沙律菜,口感非常清爽🍃Main: 煙三文魚佐63*溫泉蛋意粉意粉的麵條煮得剛好,加上綿密的醬汁,温泉蛋和煙三文魚,讓這道菜色成為整個晚餐中我最喜歡的一道👍🏻👍🏻👍🏻至於飲品,我點了Rainforest粉紅色的草莓奶打卡飲品🍓 非常清爽,口感帶有淡淡的草莓香氣小食炸雞,酥脆可口

Dinner Set

Stater: 魚蝦蟹多士
魚蝦蟹醬淡淡海鮮香味,多士非常酥脆

Salad: 西班牙火腿沙律
火腿切片薄而且香氣十足,加上新鮮的沙律菜,口感非常清爽🍃

Main: 煙三文魚佐63*溫泉蛋意粉

至於飲品,我點了Rainforest
粉紅色的草莓奶打卡飲品🍓 非常清爽,口感帶有淡淡的草莓香氣

小食炸雞,酥脆可口
2023-04-06 27 浏览
一間好有氣氛嘅外國風餐廳,野食嘅味道亦非常美味。廚師精選沙律係巴馬火腿蟹子沙律配黑醋。味道清爽開胃,加上蟹子令人有爽口嘅感覺。魚蝦蟹多士味道濃郁,有啲似他他醬,少少creamy 帶啲蝦鮮味,成舊食落仲係好脆口。Seasonal starter係蚌肉,少少爽口嘅質感,味道鮮而唔腥,幾吸引蒜香蝦球炒意粉外表睇落就好吸引。蒜香味好濃。加上黑椒粉嘅香味更加刺激味蕾,食落非常惹味,而且配有六隻好彈牙嘅大蝦,好抵食。煙三文魚佐63度温泉蛋意粉值得分享下,佢嘅味道會比較溫柔,意粉配上溫泉蛋令口感更加滑溜, 但又唔會搶走本身白汁嘅味道。而且配上三文魚,味道同口感都多左層次,所以同樣推介。Pimm's cup味道酸酸甜甜而且感覺好fresh ,入面仲有好多唔同嘅水果,好易入口個個都啱飲。
一間好有氣氛嘅外國風餐廳,野食嘅味道亦非常美味。

2023-03-30 581 浏览
呢間係🚇尖沙咀嘅 Time Park 係一間裝修幾有😎品味嘅酒吧餐廳🍴,唔怪之得連之前大熱🔥劇集大叔的愛📺都有係度取景喇!入面環境都幾有☺️氣氛,不過可能我哋🕕六點幾來到太早冇乜人😂。佢哋之前仲重新🛠️裝修咗部份內部環境🖼️,同埋增加咗🎸 live brand 添!呢度有多款🍽️ set dinner,有包沙律🥗同埋前菜,其實都幾💰抵食。作為酒吧餐廳,當然有唔少款式嘅酒🍷,亦都有多款 cocktails 🍸 同埋 mocktails 🍹!沙律🥗份量比我想像中大,用料🥬新鮮,上面仲有脆多士粒同埋🐖 Parma ham ,好有🥰誠意。前菜有幾款揀,我揀咗呢個🐟魚🦐蝦🦀蟹多士🍞,香脆嘅法包🥖片上面有滿滿嘅特色🐟魚🦐蝦🦀蟹醬,入口啖啖咸香好鮮味🤤。海膽汁配🦑海鮮🇮🇹意大利飯🍚幾高質,海膽味夠濃👍加上三文魚子咸香鮮味十足😋。呢度嘅🇲🇽墨西哥🌽粟米片都幾與眾不同,大大塊好香脆😍,上面有唔少芝士🧀,配埋個醬食幾開胃。個餐可以加🍮甜品,有多款🇭🇰香港製造罐頭🥫蛋糕可以揀,而且質素唔錯幾有🤩驚喜!黑糖伯爵茶☕️慕絲蛋糕🍰嘅黑糖 mochi 味道好香甜濃郁又軟腍,伯爵茶☕️味出眾得來又好平衡🥰!

2023-03-30 62 浏览
呢度地方好大,我坐咗入內廳,意想不到影影下相見到相中人原來識嘅🤣好邪呀~ 朋友同佢自己啲朋友傾緊正經野,所以我都唔敢打擾,whatsapp 偷偷問候兩句🤫之後佢地傾完朋友先睇琴我個msg, 過黎寒宣咗幾句,先知佢地其中一個係呢度嘅老闆黎😆撇除識嘅因素,餐廳野食真心超好食,炸雞翼外層脆脆不是一般硬脆,係簿脆!入面多汁啖啖肉,襯黑啤一流💯前菜同沙津都好開胃,海鮮好爽口彈牙。扁意粉同意大利飯都夠乾身唔會太濕好入味,唯一可惜就係甜品賣晒😭😭😭😭