2024-07-17
【油尖旺區】【Tipsy Tap】好耐之前同大家交代過我有堆義工朋友唔係成日見到,查返先知上次已經講緊係 1am0889 篇嘢,真係年代久遠。不過首領葉先生一樣好客,中意請吓我哋呢啲營營役役嘅小薯飲飲食食,其實我哋做得義工嘅,都冇所謂嘅,葉先生實在係太客氣喇,嘰嘰。今次佢帶我哋嚟飲酒,嘆啲高質素嘅手工啤酒。我哋叫咗 $88 嘅「Koming Pilsner」、$88 嘅「Genesis」同 $118 嘅「SoMad Trek」,都互相呷咗啲,所以都冇分邊個嗰杯喇。佢 menu 寫得好清楚成份,飲落果然都各有特色,感覺好識飲啤酒咁呀。品嘗啤酒之餘,都叫咗啲佐酒小食,就係 $78 嘅「Tipsy 雞翼配藍芝士醬」同埋 $108 嘅「炸邪惡法國卡芒貝爾芝士塊」,前者個芝士醬比我預計中稀,但都可以,後者嘅芝士味都香,但我都係中意藍芝士多啲。埋單價 $440,三位用嘅價錢,多謝葉先生。。。(地址:尖沙咀柯士甸路5號地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover
(地址:尖沙咀柯士甸路5號地舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖沙咀 #佐敦 #紅磡 #1am紅館 #TipsyTap #KomingPilsner #Genesis #SoMadTrek #Tipsy雞翼配藍芝士醬 #炸邪惡法國卡芒貝爾芝士塊 #1am1448 #1ambackup