2024-10-18 2861 浏览
慶祝生日一定到花廚啊🩷 有生日慶祝套餐,仲有花🌺同皇冠打卡一流呀!!充滿着花世界🥰🥰 🌹🎂繁花生日套餐 $1388🌸🍰送繁花生日抱抱桶 Blossom Birthday Flower Bucket💐呢個生日桶花,喺可以拎走㗎!同店員講既話,佢就會將桶花pack入袋,方便拎走,放喺鈣屋企多2-3日都無問題🥰有得打卡,有花,有野食,一次過滿足哂R爆頭嘅你🤩 🍄花廚特色菌菇湯(配法包)濃郁香滑,菌菇味十足,法包搭配更添風味,暖心之選~🥗川香和牛肉羽衣甘蒸能量沙律都幾大份嘅沙律!粒粒牛肉,羽衣甘藍脆爽,仲有南瓜粒🎃粟米仔🌽番石榴等等材料,帶少少辣味~好開胃!🐟輕煎金槍魚塔金槍魚魚肉鮮嫩,外皮撒滿黑白芝麻粒,搭配花形狀嘅牛油果🍆精緻可口,令人驚豔!🍖玫瑰鹽烤鵝肝牛柳(150g)擺碟好靚‼️粉嫩嘅牛柳,外皮鹽烤得剛剛好,牛柳入口軟腍入味,放上綿密鵝肝,恰到好處🍗黑松露香草烤三黃雞(半隻)大大隻烤得外皮金黃色嘅三黃雞,雞肉嫩滑👍🏻👍🏻伴碟為蕃茄仔🍅薯仔🥔🍶櫻花蜜桃月光白/瓶熱飲以木盤呈上,放上玻璃瓶,及雪梨透明杯子,甜美清新口感獨特,打卡一流📸📸🌺瑰莓慕絲卷花花車仔呈上,慕絲卷有蠟燭🎂 精緻美味,層次

🌹🎂繁花生日套餐 $1388🌸🍰

有得打卡,有花,有野食,一次過滿足哂R爆頭嘅你🤩

🍄花廚特色菌菇湯(配法包)
濃郁香滑,菌菇味十足,法包搭配更添風味,暖心之選~

🥗川香和牛肉羽衣甘蒸能量沙律

🐟輕煎金槍魚塔

🍖玫瑰鹽烤鵝肝牛柳(150g)

🍗黑松露香草烤三黃雞(半隻)

🍶櫻花蜜桃月光白/瓶

🌺瑰莓慕絲卷
花花車仔呈上,慕絲卷有蠟燭🎂 精緻美味,層次分明,外層一塊塊脆卜卜,裡面慕絲卷帶有驚喜,為生日增添滿足感😋

生日
預訂了Tomacado花廚為朋友慶祝生日🎂繁花生日套餐💐 ($1,388) 套餐附送繁花生日抱抱桶。剛入座就先送上禮物盒,禮物盒內就是繁花桶,還附有汽球及公主頭飾,繁花簇擁拍出美照。花廚特色菌菇湯(配法包),湯面也鋪有裝飾食用花,湯的口感細滑,菇菌味香濃。花廚特式蜂蜜烤南瓜沙律,大大件的蜂蜜烤南瓜,配上牛油果、車厘茄、枝豆、沙律菜,篤穿溫泉蛋,蛋汁拌勻於沙律中,加上脆脆麵包粒,口感豐富,味道微甜並帶蛋黃香!輕煎金槍魚塔,細細件的一口份量,輕輕火炙的金槍魚周邊沾上黑白芝麻,面層鋪上牛油果,健康的一款前菜。玫瑰鹽烤鵝肝牛柳(180g),擺盤同樣以花作點綴,伴碟以紫薯蓉配襯雛菊,粉嫩的牛柳充滿肉汁,鵝肝入口即化。切成小塊的鵝肝,入口不會太過油膩。海鮮意大利麵配鮮番茄醬,意粉份量不多,海鮮反而足夠,有青口、海蝦、蜆及魷魚圈,滿滿的酸甜蕃茄醬味。甜品以插滿鮮花的小圓茶几送上,這次有附送Happy Birthday的頭飾。玫莓慕絲卷,玫瑰及蔓越莓的口味,略嫌兩款口味都不太突出,而且蛋糕體不夠濕潤。跟餐的飲品選了藍蝴蝶🦋及洋甘菊青提茶醉(酒精度6%),另點了焦糖玫瑰路易波士茶 ($62)。藍蝴蝶🦋蝶

花廚特色菌菇湯(配法包)

花廚特式蜂蜜烤南瓜沙律,輕煎金槍魚塔
玫瑰鹽烤鵝肝牛柳(180g)
海鮮意大利麵配鮮番茄醬
玫莓慕絲卷
玫莓慕絲卷
藍蝴蝶
藍蝴蝶🦋蝶豆花茶之中加入青檸汁,靛藍色的花茶漸變成紫色,由於蝶豆花本身無味,因此這杯是甜度恰好的青檸梳打。
洋甘菊青提茶醉
洋甘菊青提茶醉以雛菊點綴酒杯,洋甘菊梳打水加入Gin酒及洋甘菊米酒,杯內還有粒巨型青提波波冰,味道帶點茶香及青提香,酒精不會太濃。隨著波波冰的溶化,飲品味道會變淡。

焦糖玫瑰路易波士茶,茶色通透,帶淡淡玫瑰香及焦糖微甜,容易入口。

食物算不上特別好吃,屬合格水平,但整體的慶生體驗及打卡程度,絕對令壽星滿意!是慶祝生日的好地方,令女生一嘗公主般的待遇👸🏻
2024-06-23
花廚特色菌菇湯(配法包)
玫瑰鹽烤鵝肝牛柳(180g)
洋甘菊青提茶醉
✲゚*。 💐靚靚花系慶生餐廳🌸 儀式感max💯呢間餐廳裝修超靚 周圍都係花花😍如果order繁花生日二人套餐餐廳會預備埋鮮花&氣球生日抱抱桶 可以拎走架😙枱上面放左生日花牌餐廳仲好貼心預備埋皇冠比壽星影靚相滿滿儀式感👑環境靚之餘 食物賣相同擺盤都好吸引😍而且味道唔錯 兩款主菜牛柳&三黃雞都好食😋推介大家一試 慶生嘅話記得提早book定位💁🏻‍♀️SOUP▻ 花廚特色菌菇湯(配法包)SALAD▻ 花廚特式蜂蜜烤南瓜沙律APPETIZER▻ 輕煎金槍魚塔MAIN COURSE▻ 玫瑰鹽烤鵝肝牛柳(180g)▻ 黑松露香草烤三黃雞(半隻)DRINK▻ 蔓越苺玫瑰花果茶▻ 櫻花蜜桃月光白生日甜品▻玫莓慕絲卷-✨ 繁花生日套餐 ($1388 for 2)+10% service charge-📍 Tomacado 花廚 @tomacado.hk 銅鑼灣世貿中心2樓06舖Shop L2-06, 2/F, World Trade Centre, 280 Gloucester Road, Causeway Bay-#cafefoodsnap_CausewayBay#cafefoodsnap_celebr
✲゚*。 💐

兩款主菜牛柳&三黃雞都好食😋
推介大家一試
慶生嘅話記得提早book定位💁🏻‍♀️

SOUP
▻ 花廚特色菌菇湯(配法包)

SALAD
▻ 花廚特式蜂蜜烤南瓜沙律

APPETIZER
▻ 輕煎金槍魚塔

MAIN COURSE
▻ 玫瑰鹽烤鵝肝牛柳(180g)
▻ 黑松露香草烤三黃雞(半隻)

DRINK
▻ 蔓越苺玫瑰花果茶
▻ 櫻花蜜桃月光白

生日甜品
▻玫莓慕絲卷
✨ 繁花生日套餐 ($1388 for 2)
+10% service charge
📍 Tomacado 花廚 @tomacado.hk
銅鑼灣世貿中心2樓06舖
#cafefoodsnap_CausewayBay
#cafefoodsnap_celebration
2024-07-13 11441 浏览
以花為主題,Fusion菜中加入花卉元素,十分夢幻🌸係之前嘅生日就專登預約「繁花生日套餐」嚟慶祝💐充滿儀式感!🍄花廚特色菌菇湯:濃郁嘅湯,充滿菌菇香氣,口感順滑,配搭香脆法包。🥗川香和牛肉羽衣甘藍能量沙律:牛肉有嚼勁,配上清新健康嘅羽衣甘藍,醬汁帶有川味香辣,混合起嚟都幾惹味。🧆輕煎金槍魚塔:金槍魚新鮮滑嫩,上層加上牛油果,增添咗順滑creamy嘅口感。🥩玫瑰鹽烤鵝肝牛柳:賣相精緻華麗,紫薯蓉配花,設計會聯想起長髮公主🤭鵝肝入口即化,牛柳鮮嫩多汁,加上少許玫瑰鹽,令成個鮮味更提升,味道豐富出色,非常令人回味!🤤😍🧡黑松露香草烤三黃雞(半隻):雞肉肉質鮮嫩入味,加入黑松露嘅香氣,綿密清甜嘅南瓜蓉,好好食!🦋藍蝴蝶:蝶豆花飲品加入檸檬汁時,由藍色漸漸變紫色,特別夢幻,十分適合打卡。飲品本身亦酸酸甜甜,清新爽口。🌼洋甘菊青提茶醉(酒精度6%):酒味比預期更香濃,帶水果酸甜味,好清爽怡人。連玻璃杯身都圍住花,真係賞心悅目。🍰生日甜品 - 玫莓慕絲卷:玫瑰同莓果香氣結合,香甜可口,甜而不膩,蛋糕綿密輕盈。通常打卡餐廳食物都一般,不過依間連味道都好好食,每個細節位都做得好用心🥰👍🏻

🍄花廚特色菌菇湯:
濃郁嘅湯,充滿菌菇香氣,口感順滑,配搭香脆法包。

🥗川香和牛肉羽衣甘藍能量沙律:

🧆輕煎金槍魚塔:

🥩玫瑰鹽烤鵝肝牛柳:

🧡黑松露香草烤三黃雞(半隻):

🦋藍蝴蝶:

🌼洋甘菊青提茶醉(酒精度6%):

🍰生日甜品 - 玫莓慕絲卷:
玫瑰同莓果香氣結合,香甜可口,甜而不膩,蛋糕綿密輕盈。

• 藍蝴蝶
  • 洋甘菊青提茶醉
  • 香草烤三黃雞
  • 玫瑰鹽烤鵝肝牛柳
  • 花廚特色菌菇湯
預先book 定左8:00pm 同女朋友食飯。嚟到之後 staff好爽快 又有禮貌咁帶我地入去,坐左喺張好闊嘅枱,每張枱都有一樽乳茄花❤️好有生氣我地叫左個$1088 嘅set , 試下三文魚 頭盤 同埋 蘑菇湯。 蘑菇湯 好濃好軟滑,食得出用心打磨,無渣。易入口🥰三文魚好新鮮,魚嘅鮮味出左嚟。然後再上 薯仔南瓜波,本身以為薯仔好滯,但食落之後就個感覺,仲好林,好易入口之後就上三黃雞,側邊啲粉同埋啲雞擺盤好靚,好有藝術感。以為佢只係普通嘅雞,但係食落去有好香嘅雞味,唔多油,煮食功夫做得好足,呢餐餐滿載而歸總括而言,呢間餐廳又可以打卡,野食都好好食,食得開心,下次一定再嚟

蘑菇湯 好濃好軟滑,食得出用心打磨,無渣。易入口🥰

三文魚好新鮮,魚嘅鮮味出左嚟。

香草煙三文魚
三黃雞
  • 香草烤三黃雞
  • 蘑菇湯
2024-10-29 773 浏览
餐廳以花為主題 最近推出全新「一季一花」系列fusion菜✨以少油鹽糖原則 菜式健康好食👩🏻‍🍳環境靚 食物精緻 好啱打卡📸.📌桂花季·雙人套餐 $1088一共有六道菜 以清香桂花入饌 幾特別🌼.〰️湯 SOUP 〰️1️⃣花廚特色菌菇湯牛肝菌, 白玉菇等五種菇菌加入牛奶小火燉煮 香滑creamy 鹹鮮味濃🍄‍🟫🥛附有兩片香脆法包🥖.〰️沙律、頭盤 SALAD & APPETIZER 〰️1️⃣金鎗魚能量沙律金鎗魚沾上芝麻煎 柔韌香口有鮮味🍣塊果仁脆餅幾好食🫓溫泉蛋橙黃溏心 濃稠香滑🍳搭配鷹嘴豆同牛油果 能量滿滿🥑羅馬生菜爽脆清甜🥬加埋火龍果, 煎蘑菇同蘋果油醋汁 豐富清新🍄‍🟫🍎2️⃣風腿, 嫩炸豆腐, 櫻花蝦凱撒沙律凱撒沙律配上鮮味櫻花蝦, 香脆茴香油條同嫩炸豆腐 好特別🦐配埋風乾火腿同巴馬臣芝士 鹹香惹味🥓🧀.〰️主菜 MAIN COURSE〰️1️⃣黑松露香草烤三黃雞(半隻)(配蜂蜜烤南瓜)三黃雞風乾24小時再烤制 雞皮金黃酥脆 肉嫩多汁🐓濃雞味 但松露香唔出👀沾啲辣椒碎 超惹味🌶️南瓜蓉綿密香滑 加入蜂蜜更清甜🎃🍯.〰️主食 STAPLE FOOD〰️1️⃣桂花咖喱豬軟骨配稻花香米豬軟骨肥瘦適中 肉質腍滑 骨位
📌桂花季·雙人套餐 $1088
一共有六道菜 以清香桂花入饌 幾特別🌼
〰️湯 SOUP 〰️
1️⃣花廚特色菌菇湯
〰️沙律、頭盤 SALAD & APPETIZER 〰️
1️⃣金鎗魚能量沙律
2️⃣風腿, 嫩炸豆腐, 櫻花蝦凱撒沙律
〰️主菜 MAIN COURSE〰️
1️⃣黑松露香草烤三黃雞(半隻)(配蜂蜜烤南瓜)
〰️主食 STAPLE FOOD〰️
1️⃣桂花咖喱豬軟骨配稻花香米
豬軟骨肥瘦適中 肉質腍滑 骨位爽嫩🍖配濃郁香甜日式咖喱好夾🍛爽口米飯裹滿醬汁 淡淡桂花清香奶味🍚配搭多款蔬菜 營養更豐富💚
〰️甜品 DESSERT〰️
1️⃣烤蜜薯桂花雪糕
番薯好軟糯 灑上砂糖烤 超香甜🍠雪糕軟滑濃奶香 但冇乜桂花乳酪味🍦雪糕+番薯一啖食 冰火交融 大滿足🧡
〰️飲品 DRINKS〰️
1️⃣南非繽紛水果茶(熱) $68/杯
選用南非國寶茶“路易波士” 甘醇帶薄荷香🇿🇦水果豐富 酸甜濃郁🍹
2️⃣鳳梨石斛花四季春(熱) $62/壺
得杯內兩粒鳳梨果肉 飲落係普通四季春茶 冇乜果香🍍
〰️秋日禮贈:花廚伴手禮〰️
相關食物相片 可參考本人已上傳之影片🎦
之前同閨蜜慶生已經黎過周年慶 👦🏻帶我再訪佢話中意秋季以桂花做主題 桂在此時 珍惜眼前人😇Tomacado 1年4季 都會以當季花卉為主題將餐點與花藝結合 主打健康 自然既生活理念環境佈滿各式鮮花擺設 儀式感滿滿 浪漫之餘 亦予人療癒既感覺🥰今個秋天 以桂花淡香清雅 金黃色澤融入菜餚創作左6道充滿秋日意境既菜餚🌼賣相精緻了得 味道高質 套餐仲送一套香薰套裝 好貼心🥰💥湯 - 花廚特色菌菇湯菌菇味香濃 加左忌廉幾CREAMY口感豐富 😄💥金桂和牛mini脆薯堡馬鈴薯酥焦香脆 中間夾住和牛同菌菇 好濃郁上面加左D桂花 芳香清爽☺️💥前菜 - 牛油果金槍魚能量沙律 🥗 沙律好足料同健康 有海量牛油果 火龍果同蔬菜金槍魚上加上芝麻 增添風味 開胃😊💥主菜 - 桂花照燒菲力牛排擺盤精緻 色彩繽紛好吸睛用上700度高溫香煎 牛排熟度5成岩岩好鎖住菲力牛排既肉汁 牛味香濃配菜豐富 有甘甜板栗南瓜 馬鈴薯 蒜香西蘭花 番茄再加上自家製辣椒麵和桂花照燒醬 好惹味🤤💥主菜 - 桂花咖哩豬軟骨配稻花香米呢個日式咖哩清新濃郁 唔係泰式辣咖哩豬軟骨慢燉至軟熟 入口即化咁咖哩好送飯 仲配埋秋葵 蘆筍 好健康😄💥

之前同閨蜜慶生已經黎過

💥蜜桃烏龍思慕雪
粉紅色既SMOOTHIE打卡一流
清甜既水蜜桃配上甘香烏龍茶 好清爽😌

2024-10-25 495 浏览
年初來過一次花廚,金秋時節,適逢好友生日,再次來到這個花花世界。餐廳環境依然優雅,好多打卡位,服務生彬彬有禮。餐牌目不暇給,有荷塘月色的甜品,也有深秋桂花新主題?的咖啡。叫了金槍魚沙律,西冷牛,甜品。送了小蛋糕,好友也好開心。食物不平但有質素。大約一星期之前預訂,安排的座位還可以見到美麗的維多利亞港,九龍的地標,很愜意....人均500元樓下,有點小貴,還是可以接受。很適合喜歡花的人群,閨蜜聚,生日聚。下次會試下HighTea set。
2024-10-25
  • 荷塘月色葡萄烏龍凍
  • 金鎗魚能量沙律
為左慶祝生日,所以book咗餐廳食飯。今日係閒日嘅晏晝,所以又唔算多人。舖頭一入去就係一個花店,已經充滿好多花,行多兩步就會見到每張枱都有花做擺設,裝修好靚,好多細節位,華麗但唔浮誇,好適合影相😍😍😍 (入到去都覺自己係公主)座位方面比較大張舒服,最鍾意係佢有圓枱同卡位設計,人多人少都啱🫶嘢食方面超級適合打卡!影相!味道方面亦都唔錯,佢係多國菜,所以菜式比較多元化。我哋六個人嗌咗個四人餐,然後再加幾度主菜,首先嗌咗兩款唔同嘅湯(蘑菇湯同蕃茄牛肉湯),我試咗蕃茄牛肉湯都算幾好飲,然後前菜嗌咗牛肉塔,時蔬,南瓜沙律同埋帶子南瓜沙律。的確幾好食~ 佢嘅南瓜係特別甜,牛肉塔都幾好,但係因為四人餐,所以所有嘢都係得四份。主菜方面我覺得雞肉的確幾好食,我哋額外再嗌咗個牛扒,牛扒份量唔算好多,每人都有一件咁上下,Pizza都好食,係脆既皮底。由於慶生,所以枱面有一個鮮花寫住Happy birthday,甜品方面佢哋會有架車放生日嘅小蛋糕以及生日頭箍,好適合大家戴上頭箍一齊打卡。店員都好識做,又會教我哋點樣影相,又幫我哋分食物。大推!少女心滿滿!

我哋六個人嗌咗個四人餐,然後再加幾度主菜

店員都好識做,又會教我哋點樣影相,又幫我哋分食物。

大推!少女心滿滿!
蘑菇湯和牛肉湯
Pizza
牛扒
杏仁椰子蛋糕
2024-10-19 964 浏览
每個女生都喜愛超夢幻的生日會如果我要揀一間餐廳 我一定會揀花廚儀式感滿滿 超夢幻既環境沉浸喺花海裏面🌸🌸繁花生日套餐❤️花廚特色菌菇湯(配法包)花廚特式蜂蜜烤南瓜沙律輕煎金槍魚塔和牛鵝肝法瑯鍋飯黑松露香草烤三黃雞(半隻)洋甘菊青提茶醉/杯櫻花蜜桃月光白/瓶贈送生日甜品:玫莓慕絲卷成個套餐只係$1388仲送Blossom Birthday Flower BucketTomacado 花廚 📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心2樓L2-06號舖

每個女生都喜愛超夢幻的生日會
如果我要揀一間餐廳 我一定會揀花廚
儀式感滿滿 超夢幻既環境
沉浸喺花海裏面🌸🌸

繁花生日套餐❤️

花廚特式蜂蜜烤南瓜沙律

輕煎金槍魚塔

和牛鵝肝法瑯鍋飯

黑松露香草烤三黃雞(半隻)
洋甘菊青提茶醉/杯
櫻花蜜桃月光白/瓶

贈送生日甜品:玫莓慕絲卷

Tomacado 花廚
📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心2樓L2-06號舖

2024-10-19 748 浏览
今日同朋友去呢間網紅打卡餐廳食tea set環境同食物不錯 好靚 味道可以 好適合打卡但某位男性服務員(帶眼鏡)態度有待改善客人生日 佢就帶嘲笑語氣Location都易搵 下次會考慮再黎
今日同朋友去呢間網紅打卡餐廳食tea set
環境同食物不錯 好靚 味道可以 好適合打卡
但某位男性服務員(帶眼鏡)態度有待改善
客人生日 佢就帶嘲笑語氣
Location都易搵 下次會考慮再黎
2024-10-02 1555 浏览
適逢朋友生日去了這間花花主題的靚靚餐廳。安排入座後點了生日Menu!每個菜式都很美麗!花了很多時間打卡服務員好熱心 每次拎起相機都會幫忙拍照!最後還有一棵真的鮮花可以拎返屋企
每個菜式都很美麗!花了很多時間打卡

2024-10-02
2024-09-28 1548 浏览
同閨蜜慶祝生日,又開始頭痕啦😂真係要諗吓女仔食咩最開心,今次搵到到一間花花做主題嘅餐廳,我自己嚟到都心心眼😍仲會安排生日驚喜比壽星女😬好期待佢嘅反應😂聽呢度Staff講,主要係女仕嚟多點解嘅?男仔唔鍾意花花咩?😏無論環境服務嘢食總括呢間餐廳我係一定會再嚟🥳🍄‍🟫花廚特色菌菇湯(配法包)香濃的菌菇湯,搭配酥脆法包,完美吸收湯汁,口感豐富🍅蕃茄牛肉湯(配法包)以新鮮蕃茄和嫩牛肉煮成的酸甜湯,搭配法包🫓黑松露牛肉塔黑松露增添獨特風味,搭配香脆餅底,口感香脆🐥黑松露香草烤三黃雞(半隻)香草和黑松露醃製的三黃雞,外脆內嫩, 一啲都唔乾,好味😄🍝海鮮意大利麵配鮮蕃茄醬意大利麵搭配鮮蕃茄醬和新鮮海鮮,味道鮮美,充滿海洋風味🎂櫻花覆盆子歌劇院蛋糕櫻花和覆盆子的精緻蛋糕,層次豐富,甜酸平衡,配埋生日車😂完美結束這頓美餐
同閨蜜慶祝生日,又開始頭痕啦😂
真係要諗吓女仔食咩最開心,
今次搵到到一間花花做主題嘅餐廳,
我自己嚟到都心心眼😍
仲會安排生日驚喜比壽星女😬
好期待佢嘅反應😂
聽呢度Staff講,主要係女仕嚟多
點解嘅?男仔唔鍾意花花咩?😏
無論環境服務嘢食
總括呢間餐廳我係一定會再嚟🥳

🍄‍🟫花廚特色菌菇湯(配法包)
香濃的菌菇湯,搭配酥脆法包,完美吸收湯汁,口感豐富

🍅蕃茄牛肉湯(配法包)
以新鮮蕃茄和嫩牛肉煮成的酸甜湯,搭配法包

🫓黑松露牛肉塔
黑松露增添獨特風味,搭配香脆餅底,口感香脆

🐥黑松露香草烤三黃雞(半隻)
香草和黑松露醃製的三黃雞,外脆內嫩, 一啲都唔乾,好味😄

🍝海鮮意大利麵配鮮蕃茄醬
意大利麵搭配鮮蕃茄醬和新鮮海鮮,味道鮮美,充滿海洋風味

🎂櫻花覆盆子歌劇院蛋糕
2024-09-28
下午茶
2024-09-27 1619 浏览
🐢🍯生日又要搵地方食飯. 主人家偶爾經過呢間餐廳門口,俾佢花花世界吸住左,所以就係被選中既餐廳😁一行3人指派坐近門口位置,不過正因為近門口,所以都唔會太嘈,坐得舒適自在。餐牌每樣食物圖片都好精美,實在有太多野想試,不過因為朋友生日,職員就介紹左個生日2人套餐,仲有紮花同汽球送返俾生日主角,very nice.雖然是2人餐,不過基本都會食飽飽,我地除左個set, 另外加多一個餐湯,一杯飲品,同兩件甜品。頭盤有磨菇湯,非常濃郁磨菇味,巧香呀。 前菜有吞拿魚牛油果,同埋南瓜沙律,份沙律仲幾有份量,無論size同埋入面餡料。之後主菜有半隻三黃雞,雞肉算嫩滑,同牛柳鵝肝, 牛柳好腍加埋鵝肝,口感豐富。 餐送甜品就係慕絲蛋糕,另外我地再叫招牌提子烏龍凍,同一個椰子蛋糕。3款都好味。 朋友生日仲有小熊公仔同你唱生日歌,有皇冠俾壽星帶住影相打卡,非常貼身。第一次嚟幫襯,對餐廳無論環境,服務,食物水準,同埋食物擺設都好滿意I will be back😁

I will be back😁

荷塘月色葡萄烏龍凍
杏仁巧克力椰香蛋糕
玫瑰慕絲卷
2024-09-12 1946 浏览
今次揀左花廚呢間餐廳同好朋友慶祝生日🎂餐廳有生日menu選擇,我地揀左其中一個生日menu,裡面仲包一份生日禮盒,係一個鮮花禮盒💕呢間餐廳環境好舒服,而且佈置都好靚,好多花花💕食物都好味,而且好精緻。特別係我地叫左一個碟豆花既飲品,外觀十分吸引,係啲冰入面有花花,仲會變色,我覺得呢個飲品好特別👍🏻餐廳既員工既服務都好好,特別安排一個生日驚喜比我朋友,仲借左個happy birthday 頭飾我地打卡影相📸️今次揀左呢間餐廳同朋友慶祝,朋友都好開心👍🏻