2023-08-31 47 浏览
船街有林林總總的西式餐廳,每間都各有特色,蠻愛小小的餐館很溫馨,今日來到的是意日fusion,最有吸精就是餐廳內的吧枱可以一睹鐵板燒的過程,為整頓飯增添了不少色彩!1️⃣ Fettucine UniCarboara $258來自北海道的海膽鮮味十足,扁意粉配上海膽汁非常掛汁2️⃣ Chicken karaage $88炸雞球新鮮熱辣辣炸出,搭配的一款醬汁是沙律醬一款是店定特調的芝麻醬,帶點微微麻香個人更愛這味道3️⃣4️⃣Baked Wagyu Beef Cheek $128和牛面頰煮得非常軟腍,汁醬都非常濃厚,附送的脆薄片夾在一起吃👍🏻5️⃣Black Truffle, Unagi & Foie Gras Risotto $208一上枱已經聞到好香既黑松露味,意大利飯配有醬燒鰻魚同鵝肝,整個口感相當豐富

來自北海道的海膽鮮味十足,扁意粉配上海膽汁非常掛汁

2️⃣ Chicken karaage $88

位於灣仔船街的Trattoria Kagawa by Mihara是一間意日fusion小餐館,既有鐵板燒,亦有多款西式餐點提供🇮🇹🇯🇵 餐廳環境摩登時尚,加上師傅的表演,超有氣氛!.Mussels in White Wine Broth $158青口新鮮多汁,配上濃郁的日式白酒醬汁更起提鮮效果!配上白酒作為前菜真的非常chill ~🥂.Fettucine Uni Carbonara $258餐廳所有意粉和醬汁都是100%自家製,誠意十足!Carbonara用上海膽忌廉醬,味道鹹中帶甜,整體偏稠身充滿口感!面頭的北海道海膽份量亦非常鮮甜☺️.Inaniwa Mentaiko Udon同樣用上忌廉醬汁,這款配搭的是明太子和烏冬!餐廳用上軟滑的稻庭烏冬,感覺比煙韌彈牙的讚岐烏冬再適合作fusion菜 (bellofood講經mode)🤣 味道微辣,加上充滿咬口的洋蔥,非常開胃🌶️

.Fettucine Uni Carbonara $258

.Inaniwa Mentaiko Udon
✍️餐點介紹——這次吃的是他們的Weekend Brunch Set $288+10%🌟Starter——◽️Chicken Karaage ◽️French Onion Soup◽️Baked Cheese Beef Tripe in Tomato Sauce◽️Fried Cuttlefish◽️Cauliflower Tempura◽️Mussels in White Wine Broth評論:我覺得他們這個Set CP值很高的原因就在於Starter可以讓你隨便點,只要秉持著吃得完不浪費都可以吃得飽!裡面最愛的就是Cauliflower Tempura,是炸的白西蘭花🥦然後沾上旁邊的馬鈴薯芝士醬,可能因為之前沒吃過這道菜算是讓我蠻驚艷的!芝士的味道不會太濃配上炸白西蘭花微脆的口感,蠻推的!另一個Chicken Karaage也蠻不錯的,吃起來就是日本的唐揚雞,但結合西式元素沾上橄欖油跟炸蒜碎吃又是另一種風味🌟Main Course——◽️Sukiyaki Sirloin Roll +HK$50評論:來這種結合日式的鐵板燒店怎麼能不吃和牛呢😋和牛裡面包著筍、紅蘿蔔🥕還有罪惡的芝士🧀️和牛大概七分熟
✍️餐點介紹——

🌟Starter——
◽️Chicken Karaage
◽️French Onion Soup
◽️Fried Cuttlefish
◽️Cauliflower Tempura
◽️Mussels in White Wine Broth

🌟Main Course——
評論:來這種結合日式的鐵板燒店怎麼能不吃和牛呢😋和牛裡面包著筍、紅蘿蔔🥕還有罪惡的芝士🧀️和牛大概七分熟左右(覺得熟了點)吃起來真的入口即化,油花分佈均勻,但有點可惜芝士有點把牛肉的香味蓋住了,前面吃還挺好吃的吃到後面有點小膩🥲

◽️Neptune’s Bounty +HK$50
評論:這個跟Starter的Mussels in White Wine Broth有點像,但多了一塊多利魚和干貝,多利魚處理得蠻不錯的,雖然只有薄鹽和少許黑胡椒加持,味道也是滿足夠,干貝也很大顆吃起來超爽(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),湯汁的部分走清淡路線,喝起來有淡淡的魚味,下次來可以試試看別道!

🫵惟翔碎念✊

難得吃到結合西式&日式的餐廳!不但餐點結合裝潢也結合的蠻好的😂剛進門的前半段感覺是超級典型的高級西餐廳裝潢,然後靠近鐵板那部分又是浮世繪還有一些木質調的感覺ʕ •ᴥ•ʔ給人一次進入兩間餐廳的feel 🫣在香港也比較少鐵板燒料理(有一部分是因為大部分都很貴我吃不起😞)所以能以這個價錢吃到這樣的料理品質算是挺不錯的!

裡面的店員服務都非常親切~會常常來問你餐點的狀況還會跟妳聊天開玩笑😝但可能對英文不太好的人沒那麼友善😅這裡大部分都是外國人店員😂

題外話我們那天有點了一瓶香檳🍾️然後吃的時候下午四點😂整個超好笑,我朋友喝完暈暈的,我就跟他說沒人會相信你下午喝酒只會有人覺得你瘋了🥹🥹但香檳配西餐真的太讚了!所有菜都很下酒,一杯一杯的超快就喝完哈哈哈
惟翔推薦品項:Sukiyaki Sirloin Roll、Cauliflower Tempura
惟翔的總評分:🌕🌕🌕🌗(滿分5分)
2023-08-29 37 浏览
餐廳主打Fusion菜式同鐵板燒,有吧枱可以近距離感受到師傅嘅功架!氣氛浪漫,可以慢慢同女朋友傾吓偈。期間仲有廚藝表現,為今晚呢餐飯添上完美嘅句號,有趣嘅體驗!下次會想試埋個海膽意粉😋Foie Gras On Toast $148鵝肝肥美,油脂豐腴,一咬落去油香喺口腔爆發🤯 多士香脆,非常滿足!Neptune's Bounty $328 海鮮拼盤,多款海鮮一次滿足。全部都好新鮮,師傅現場即席烹調。湯汁比較淡味,有提鮮作用,食落去更加多汁,肉質亦足夠飽滿。Black truffle, unagi & foie gras risotto $208超級邪惡嘅組合,有我至愛嘅鰻魚同鵝肝🤩 全部都煮得啱啱好,肉質香嫩!而意大利飯味道自然,唔造作,食得舒服。Slow-Cooked Duck $98 慢煮鴨肉肉質較滑同軟腍,鴨蛋煙燻過,係特別嘅口味,要視乎個人喜好。

Foie Gras On Toast $148

Neptune's Bounty $328

Slow-Cooked Duck $98
2023-08-29 46 浏览
平時去灣仔行大街多 小巷好少會行一行先發覺有好多正野😳感覺求其入一間都唔會伏去左間門口充滿西式感覺 但其實係一間日式同西式嘅fushion菜💁🏻‍♀️👀餐廳會有鐵板燒嘅出現❣️Seasonal Seafood Carpaccio $148幾乎個個對海鮮都好有興趣就叫左個刺身😙係時令油甘魚~ feel得出油甘魚好新鮮🥹而家呢個時候都食到新鮮嘅刺身已經好難得❣️Baked Wagyu Beef Cheek $128和牛勁嫩口🐂鞋口感完全沒有仲加入左蘑菇雖然帶少鹹 但配薄餅食完全中和🥰❣️Baked Cheese & Beef Tripe in Tomato Sauce $98🤔食個刻見到牛肚嘅出現 心諗我無睇錯(?)原來係真係真 平時都係飲茶見得多😂牛肚完全入曬味 充滿香濃嘅芝士同蕃茄味🧀🍅❣️Fried Cuttlefish $88會先炒好再用鐵板上魷魚爽口得黎帶咬感 好岩做下酒菜🍻切成細細粒 一人一舊可以慢慢食😌❣️Fetucine Uni Carbonara $258一個睇同食都好fushion嘅pasta😎海膽遇上卡邦尼意粉闊條麵口感夠曬煙韌🍝卡邦尼汁汁又好多 唔驚食落會乾爭爭😆😆❣️Fettu
平時去灣仔行大街多 小巷好少會行

和牛勁嫩口🐂鞋口感完全沒有
仲加入左蘑菇
雖然帶少鹹 但配薄餅食完全中和🥰
Baked Wagyu Beef Cheek

🤔食個刻見到牛肚嘅出現 心諗我無睇錯(?)
原來係真係真 平時都係飲茶見得多😂

海膽遇上卡邦尼意粉
闊條麵口感夠曬煙韌🍝
卡邦尼汁汁又好多 唔驚食落會乾爭爭😆😆
Fetucine Uni Carbonara

❣️Fettucine Ox Tongue Ragu $168
唔好以為係牛柳粒 其實係牛舌🤭

烏冬夠曬creamy
同卡邦尼一樣都係滿滿嘅忌廉汁💦
最重要係❕烏冬好有彈牙感❕
Inaniwa Mentaiko Udon

❣️Black Truffle, Unagi & Foie Gras Risotto $208
呢個真係omg 有鵝肝🪿鰻魚🐟松露🍄
🥰有曬我鍾意食嘅配料
仲要鰻魚同鵝肝都好大舊 正曬
完全值返曬成個價👍🏼抵抵抵
Risotto加入左黑松露 食落會帶陣陣香味
2023-08-28 32 浏览
位於灣仔哩間日式鐵板菜及西式料理,多元化菜式選擇,而且環境都幾有feel,係附近放工都會過來飲杯食下小食chill下。-Baked Wagyu Beef Cheek | $128Chicken karaage | $88牛面肉煮得非常軟淋,配合埋附送既餅一齊食好夾好好味。-Fettucine UniCarboara|$258濃郁海膽味醬汁,偏Creamy,麵條口感岩岩好,而且每一口都掛滿醬汁,好滿足。-Black Truffle, Unagi & Foie Gras Risotto|$208當中有鰻魚同鵝肝,兩樣味道都唔錯,黑松露好香

Baked Wagyu Beef Cheek | $128
Chicken karaage | $88
牛面肉煮得非常軟淋,配合埋附送既餅一齊食好夾好好味。
Fettucine UniCarboara|$258
當中有鰻魚同鵝肝,兩樣味道都唔錯,黑松露好香
Trattoria Kawaga by Mihara 係一間隱身於灣仔船街嘅意日fusion 餐廳,餐廳裝潢十分有情調,極富古典優雅歐陸味道,而且無論係白天定夜晚入到去見到整齊嘅酒架同酒杯都忍唔住要飲番一杯🥂🍾大推大家嚟哩到慶祝生日紀念日😉😉食到中段仲有主廚表演節目添😎入座後店長推介近日新推出嘅weekend brunch $288/pax 包括all you can eat 嘅starter ,自選主菜及餐飲😍😍完全係超值之選,淨係任食6款前菜都已經回本有凸🤓🤓Starter🍴🐣Chicken Karaage 唐揚炸雞🍗皮脆肉嫩,一客4件份量適宜,附上兩款醬汁,小妹就更愛日式芝麻醬,鹹香十足,加上粒粒芝麻更加添脆感🧅French Onion Soup法式洋蔥湯煮到入口即溶,湯頭十分香甜而無咗洋蔥原有嘅辛辣味,面頭仲放咗芝士麵包🥖嗦滿甜甜可口洋蔥湯😋Baked Cheese Beef Tripe in tomato sauce 🍅焗芝士蕃茄牛肚用上新鮮蕃茄煮成醬,酸甜度剛好,牛肚份量絕不手軟而且好軟稔Cauliflower Tempura 椰菜花天婦羅嘅fusion 菜好成功,炸椰菜花

Starter🍴
🐣Chicken Karaage

🧅French Onion Soup

Cauliflower Tempura
椰菜花天婦羅嘅fusion 菜好成功,炸椰菜花完全無油膩感,反而上咗薄薄嘅脆漿先炸更可嫁保留椰菜花嘅水份唔會過乾,加上迷你芝士火鍋🫕更滋味

Fried Cuttlerfish🦑
以鐵板上嘅炒墨魚🦑用上洋蔥🧅炒香後再上鐵板加熱,仲做到外脆內軟嘅口感😆

Mussels in White Wine Broth 🍾
一大盤白酒煮青口有數十隻,隻隻夠新鮮開哂口,記得要連埋用咗白酒煮成嘅精華醬汁一齊食😋

Main course 🍴
🐮Sukiyaki Sirloin Roll
壽喜燒和牛薄燒包住芝士、牛蒡同紅蘿蔔絲等,外軟內脆相重口感,壽喜燒牛肉係和食名物再加上西式煮法更特別👍🏻

Smoked Iberico Pork Collar
份量俾得相當慷慨😍伊比利亞豬切成一片片煮至5-7份熟,粉嫩爆汁,加上用上新鮮蕃茄燉煮嘅蔬果一齊食嘅話就唔會咁油膩😉

Dessert 🍴
Tiramisu 🍰
有別於平常用上手指餅嘅Tiramisu ,哩到用上更軟熟嘅蛋糕底,cream cheese 更軟滑奶味濃,重點係唔會好甜👍🏻👍🏻

Homemade Japanese Gelato 🍦
是日gelato 係豆腐味超濃郁,豆香味濃又夠滑😋

Wine 🍾
見氣氛咁好就開咗支Moët & Chando Impérial Champagne ,酸度較甜度高,反而更有清新口感以平衡油膩感😎

2023-08-28 1377 浏览
一年一度生日飯,緊係要千挑萬選搵間靚餐廳❤️ 今次就試下意日(Fusion)菜!灣仔船街小餐館,先未評論食物質素,餐廳環境與氣氛已加分不少,如果遲下天氣涼返D,揀坐戶外簡直是浪漫到不行‼️一入店面已好欣賞店內的別致裝修,加上意日Fusion菜作主打,好啱Feel~先來一個店內主打Fettucine Uni Carbonara,招牌菜當然唔會令人失望,唔同一般的卡邦尼意粉,唔會食到好滯,特別配合了海膽汁,加新鮮海膽上碟,冇諗過海膽可以配搭卡邦尼,好特別,而意粉夠哂爽口彈牙掛汁,令人想一食再食👍🏻另外店員推介的 Sukiyaki Sirloin Roll又係必食,用上牛蒡,芝士,菠菜配合A4和牛,以壽喜燒汁分開燒再roll up,食落去層次好豐富,和牛入口即熔,壽喜燒汁鎖住響肉入面好入味,超讚‼️ 呢度每款和牛都有唔同的煮法,好多選擇~每度菜上枱時店員都會作詳細介紹,品嚐美食同時仲可以了解更多,下次坐Bar枱,仲可以有廚師在面前即場烹調美食,又係另一個享受,另外仲可以預訂房間,好貼心的服務~推介值得一試👍🏻

2023-08-16
庆祝纪念
生日
  • Uni  carbonara
2023-08-28 50 浏览
船街的日與意Trattoria Kagawa by Mihara 位於灣仔船街,外接完全係一間意式餐廳,門面餐牌都會見到意大街菜一般做法分第一道主菜 primo 同第二道主菜 secondo. 但再望入去會見到有日式師傅主理鐵板燒。Mussels in White Wine Broth - 青口選選用藍青口,新鮮肥美。一道簡單但實而不華,味道又香又滑。青口白酒煮成汁 當然唔可以浪費,order 一份新鮮即炸薯條再配汁最好不過。Fettuccine Uni Carbonara - 海膽意粉 一份非常到題的意日料理 ,海膽味道濃郁,意粉亦做到非常掛汁,絕配!Black Truffle, Unagi & Foie Gras Risotto - 黑松露 鰻魚 鵝肝 意大利飯,食料復雜但多變,risotto 亦綿密柔軟 ,再一次將幾樣意大利日本食料融合得天衣無縫Wagyu Sirloin Cutlet - 採用 A4 和牛,肉味豐厚,medium 亦多汁,配上自家製洋蔥汁,味道再上一層次 食意大利菜最後當然要一個 tiramisu 作收尾才叫心滿意足。
船街的日與意
Tiramisu
2023-08-22
  • Wagyu Sirloin Cutlet
2023-08-28 28 浏览
今次跟朋友來了位於灣仔船街的一間餐廳,內有日本鐵板燒及意大利菜,餐廳位置不多,但也有室外位置的,而且餐廳氣氛非常好,還有鐵板燒師傅表演🤪🦪Mussels in White Wine Broth白酒忌廉青口是我們一定要點的菜式,青口非常肥美,配上白酒忌廉汁完全沒有腥味,我們還點了薯條,可以點白酒忌廉汁,簡直一流🫶🏽🍝Fettuccine Uni Carbonara上網看到已經想點這道菜🙈餐廳經理跟我們說他們是用日本海膽的,所以這是剛好最後一批,我們真的有口福了。這是必點招牌菜意粉非常彈牙又掛汁,海膽新鮮又入味,真的不得了😍🍚Black Truffle, Unagi & Foie Gras Risotto鵝肝鰻魚意大利飯,融合咗日本及意大利風味,別具特色。鰻魚比我想像之中嫩滑,配上濃郁嘅醬汁非常出色🤭🥩Wagyu Sirloin Cutlet他們用了A4和牛,配料自家製的洋蔥汁,我們選了四成熟,牛味非常濃郁多汁,配上醬汁味道更加出色😍🍰Tiramisu賣相非常吸引,非常輕身,甜度適中😉🍵Matcha Crème Brûlée抹茶味道第一次吃,感覺沒有一般的甜大了一點茶香,不過我比較喜歡吃原

🦪Mussels in White Wine Broth

🍝Fettuccine Uni Carbonara

🥩Wagyu Sirloin Cutlet

🍰Tiramisu

賣相非常吸引,非常輕身,甜度適中😉

🍵Matcha Crème Brûlée

抹茶味道第一次吃,感覺沒有一般的甜大了一點茶香,不過我比較喜歡吃原味。
2023-08-27 27 浏览
日籍嘅廚師希望用日本嘅地道材料煮出創新嘅意日fusion菜式。🌟Baked Cheese & Beef Tripe in Tomato Sauce $98平時食西餐都好少會見到用牛肚,今次依道菜式仲加入左自家製蕃茄醬、日本嘅流心蛋同埋巴馬臣芝士。牛肚煮到非常入味,酸甜中又有芝士嘅香氣。🌟Seasonal Seafood Carpaccio $148新鮮時令嘅油甘魚,魚肉半透明又充滿光澤,配搭綠色嘅香草醬,令到魚肉更加鮮味。🌟Fettucine Uni Carbonara $258卡邦尼意粉就成日都食,而廚師今次用咗北海道嘅海膽融入傳統嘅闊條麵中,濃厚嘅醬汁中混入海膽嘅鮮甜,麵身掛汁又有咬口。🌟Inaniwa Mentaiko Udon $168日本嘅稻庭烏冬,加入明太子、蘑菇和海帶,醬汁好creamy,烏冬彈牙又有明太子嘅鹹香。除咗以上呢四款特別推介之外,如果大食嘅朋友仲可以試埋以下幾款:Fettucine Ox Tongue Ragu $168 、Black Truffle, Unagi & Foie Gras Risotto $208 、Fried Cuttlefish $88 和

🌟Fettucine Uni Carbonara $258

🌟Inaniwa Mentaiko Udon $168

除咗以上呢四款特別推介之外,如果大食嘅朋友仲可以試埋以下幾款:Fettucine Ox Tongue Ragu $168 、Black Truffle, Unagi & Foie Gras Risotto $208 、Fried Cuttlefish $88 和 Baked Wagyu Beef Cheek $128。
2023-08-24 30 浏览
近排去咗灣仔食意日fusion菜,餐廳設有室內外位置,更有吧枱,可以欣賞師傅表演,而且裝修設計好有叢林感覺,好有氣氛Baked Cheese &Beef Tripe in Tomato Sauce$98牛肚好有嚼勁配上蕃茄醬汁味道酸酸甜甜好開胃,將雞蛋攪拌再一齊食,味道更加順滑,用麵包沾上醬汁味道一流Fried Cuttlefish$88墨魚好有咬口,用鐵板上食落熱辣辣,醬汁味道香甜Fettucine Uni Carbonara$258海膽味道鮮甜,意粉配上醬汁食落夠Juicy又香滑Black Truffle,Unagi & Foie Gras Risotto$208菇菌味道好濃郁,配上軟滑鵝肝、鮮味鰻魚,意大利飯更惹味Sparking Water$68

Fried Cuttlefish$88
墨魚好有咬口,用鐵板上食落熱辣辣,醬汁味道香甜

Fettucine Uni Carbonara$258
海膽味道鮮甜,意粉配上醬汁食落夠Juicy又香滑

菇菌味道好濃郁,配上軟滑鵝肝、鮮味鰻魚,意大利飯更惹味

Sparking Water$68
前排收工同朋友去左灣仔一間意日Fusion餐廳食Dinner✨餐廳主打自家製手工意大利粉,亦有廚師係吧枱位整鐵板燒🔥大家可以近距離欣賞廚師烹煮表演👨🏻‍🍳餐廳有室內外位置,坐底飲杯野都唔錯架,今次叫左幾款野食味道都有驚喜!_Fried Cuttlefish $88鐵板形式上菜上枱熱辣辣,墨魚爽口彈牙,醬汁甜甜地好惹味Baked Cheese Beef Tripe in Tomato Sauce $98必點之選! 牛肚切成絲 加入蕃茄醬燉得入味,中間仲有隻太陽蛋,配麵包沾汁十分香口🍳Black Truffie, Unagi & Foie Gras Risotto $208本身想試燒蠔果款 Risotto不過賣曬,呢款加入鵝肝及鰻魚同樣滋味,Risotto粒粒分明,菇菌醬汁好入味,值得一試Fettucine Uni Carbonara $258見倒好多人叫! 北海道産海膽香甜軟滑,海膽醬汁好濃郁,每條寬條麵都好掛汁
_
Fried Cuttlefish $88
鐵板形式上菜上枱熱辣辣,墨魚爽口彈牙,醬汁甜甜地好惹味
Fettucine Uni Carbonara $258
2023-08-24 15 浏览
環境氣氛非常舒服,好適合同朋友傾偈暢敘,而且老闆仲喺馬爾代夫請咗個好似識得玩雜技嘅鐵板燒師傅😂,令到現場所有客人情緒高漲,非常興奮!👍🏻👍🏻台上1分鐘台下10年功👍🏻👍🏻師父仲非常好笑容,令人感覺好親切♥️環境舒服,食物有質素,仲有得睇師父表演⋯推介😎🔥 Fetucine Uni Carbonara~$258(海膽味嘅Carbonara真係第一次食,非常creamy,用北海道馬糞海膽,每一條意粉都充滿海膽醬,而且意粉非常有咬口,讚!)🔥Baked Wagyu Beef Cheek~$128(烤和牛面肉,面上有芝士同蘑菇配脆片送酒傾計係絕配,讚!)🔥 Chateau Bonnet Rouge紅酒~78(易入口,有層次感,抵飲)🔥 Tiramisu~$88(店員推介,賣相一流👍🏻如果大件少少就更好😜)
👍🏻👍🏻台上1分鐘台下10年功👍🏻👍🏻
師父仲非常好笑容,令人感覺好親切♥️

環境舒服,食物有質素,仲有得睇師父表演⋯推介😎

🔥 Fetucine Uni Carbonara~$258

🔥Baked Wagyu Beef Cheek~$128
(烤和牛面肉,面上有芝士同蘑菇配脆片送酒傾計係絕配,讚!)

🔥 Chateau Bonnet Rouge紅酒~78
(易入口,有層次感,抵飲)

🔥 Tiramisu~$88
(店員推介,賣相一流👍🏻如果大件少少就更好😜)
  • Uni  carbonara
2023-08-24 23 浏览
🚩Trattoria Kagawa by Mihara側都有好多食肆,不過依間餐廳絕對係最吸睛!餐廳用左綠色同木調做主題,好似入左森林咁🌴 Staff門都好nice,會時不時走過黎同食客傾計🥹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈Baked Cheese & Beef Tripe in Tomato Sauce $98西餐入面真係好少見到牛肚,用蕃茄焗牛肚真係特別之巔🍅不過味道又唔錯喎,牛肚夠淋,麵包鬆軟記得要大大羹汁放上包面,好開胃🌈Seasonal Seafood Carpaccio $148油甘魚油份十足,無筋配搭西式嘅青醬,有種獨特嘅融洽感🌈Fried Cuttlefish $88墨魚肉厚,夠Q彈醬汁味唔會太濃遮蓋墨魚嘅鮮味🦑🌈Baked Wagyu Beef Cheek $128和牛牛頰肉充滿膠質嘅感覺,牛肉口感軟糯味濃脆餅好神奇,佢嘅脆度可以keep好耐推薦‼️🌈Fettucine Uni Carbonara $258Signature當然要叫啦!海膽粉量好多,一啲都冇手軟醬汁掛身,鮮甜,好似一啖啖海膽食落肚咁寬麵有筋道,咬埋好有質感🤤🌈Inaniwa Mentaiko Udon $1
🚩Trattoria Kagawa by Mihara

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
西餐入面真係好少見到牛肚,用蕃茄焗牛肚真係特別之巔🍅
不過味道又唔錯喎,牛肚夠淋,麵包鬆軟
記得要大大羹汁放上包面,好開胃

油甘魚油份十足,無筋
配搭西式嘅青醬,有種獨特嘅融洽感

🌈Fried Cuttlefish $88
墨魚肉厚,夠Q彈
醬汁味唔會太濃遮蓋墨魚嘅鮮味🦑

🌈Baked Wagyu Beef Cheek $128
和牛牛頰肉充滿膠質嘅感覺,牛肉口感軟糯味濃
脆餅好神奇,佢嘅脆度可以keep好耐
推薦‼️

🌈Fettucine Uni Carbonara $258
Signature當然要叫啦!
海膽粉量好多,一啲都冇手軟
醬汁掛身,鮮甜,好似一啖啖海膽食落肚咁
寬麵有筋道,咬埋好有質感🤤

🌈Inaniwa Mentaiko Udon $168
絕對不會出錯的組合~~
醬汁夠多,烏冬又軟身,所以真係極速清曬

🌈Fettucine Ox Tongue Ragu $168
牛舌係非常淋身的~~
沒有多餘嘅調味,對比其他菜或就平淡左啲

🌈Black Truffle, Unagi & Foie Gras Risotto $208
鵝肝超厚身,岩岩好熟,充滿油脂嘅狀態
Risotto每粒米都包滿醬汁,好creamy
不過略厭鰻魚比較多刺,其他都好不錯~