2023-05-31
☙ 𝗧𝘄𝗶𝗻𝗸𝗶𝗲 𝗖𝗼𝗼𝗸𝗶𝗲𝘀 ❧𝗧𝘄𝗶𝗻𝗸𝗶𝗲一直都係我最愛的烘焙小店之一,幾年前第一次試食的焙茶流心麻糬曲奇好出色,茶味濃又唔會太甜🥰原來𝗧𝘄𝗶𝗻𝗸𝗶𝗲已經三週年,今次仲要極好彩地中咗𝗴𝗶𝘃𝗲𝗮𝘄𝗮𝘆,抽中限定𝗔𝗻𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗮𝗿𝘆 𝗦𝗲𝘁,本身就係𝗳𝗮𝗻𝘀的我真的超~興奮,有機會試到4款大熱產品💗࿐🥐𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗖𝗿𝘂𝗳𝗳𝗶𝗻💫牛角包製成𝗺𝘂𝗳𝗳𝗶𝗻形,牛油味重,酥脆又鬆軟,超喜歡呢個包體🤩流心內餡充滿大量招牌抹茶醬,茶味香濃、帶回甘,食落不膩,係整𝘀𝗲𝘁中最喜樂的一款🥇🥚𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗕𝗿û𝗹é𝗲 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁💫焦糖燉蛋好香𝘃𝗮𝗻𝗶𝗹𝗶𝗮及蛋味,質地滑溜,配上生吐司好夾,加埋面層脆脆的焦糖,口感豐富,第𝟮愛🥈🧊𝗣𝗶𝘀𝘁𝗮𝗰𝗵𝗶𝗼 𝗖𝘂𝗯𝗲 𝗖𝗿𝗼𝗶𝘀𝘀𝗮𝗻𝘁方形牛角包一推出時已經好想試,牛角包包體相對較結實,切開有滿滿的超濃純開心果醬,好滿足💚🍫𝗦’𝗺𝗼𝗿𝗲 𝗕𝗿𝗼𝗼𝗸𝗶𝗲結合咗𝗯𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲同𝗰𝗼𝗼𝗸𝗶𝗲,底層的𝗯𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲朱古力味香濃,質地扎實,配上面頭𝟮粒燒得微焦的棉花糖好夾,但整體略甜,食落都幾滯,建議分𝟮次食🥹✨𝗦𝗲𝗲 𝗺𝗼𝗿𝗲 𝗼𝗻 𝗺𝘆 𝗳𝗼𝗼𝗱𝗶𝗲 𝗜𝗚 @
࿐
🥐𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗖𝗿𝘂𝗳𝗳𝗶𝗻💫
🥚𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗕𝗿û𝗹é𝗲 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁💫
🧊𝗣𝗶𝘀𝘁𝗮𝗰𝗵𝗶𝗼 𝗖𝘂𝗯𝗲 𝗖𝗿𝗼𝗶𝘀𝘀𝗮𝗻𝘁
🍫𝗦’𝗺𝗼𝗿𝗲 𝗕𝗿𝗼𝗼𝗸𝗶𝗲
✨𝗦𝗲𝗲 𝗺𝗼𝗿𝗲 𝗼𝗻 𝗺𝘆 𝗳𝗼𝗼𝗱𝗶𝗲 𝗜𝗚 @𝗷𝗮𝗽𝗷𝗮𝗽𝗲𝗮𝘁𝘆𝗮🧚🏼♀️
👉🏻 https://www.instagram.com/japjapeatya/