餐厅: Twinkle Baker Decor
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-09-08 235 浏览
理論上要提前2日訂,我前一晚先Last minute whatsapp佢地,都成功買到,好好彩.試左Earl Grey、玄米茶兩款,味道都好好,Earl Grey略勝一籌。.Size足夠4個人分,影相又靚,先$98,超值!
Size足夠4個人分,影相又靚,先$98,超值!
2023-05-21
下午茶
Twinkle Baker Décor 又出左新既蛋糕,今次我地就買左一個叫做「芝你辛苦了」既巴斯克奶黃夾心焦香芝士蛋糕個名既意思係 係宜個抗疫時代,辛苦了各位香港人,特別是一班醫護人員呀宜個芝士蛋糕有一個焦香既表層,入面係味道好濃郁既芝士蛋糕,仲有軟滑既奶黃吉士醬流心夾心,芝士控一定要食🥰Twinkle Baker Décor 特別想向醫護獻上最「芝」你心的Burnt Cheesecake,由即日起至4月30日去到Twinkle門市出示醫護及救護員相關證件,就可以有8折抗疫優惠品嚐「芝你辛苦了.巴斯克奶黃夾心焦香芝士蛋糕」,而其他$300或以上正價原個蛋糕都可享有9折優惠。。📍Twinkle Baker Décor @twinklebaker旺角/ 鑽石山/ 康怡AEON/ 銅鑼灣/ 上環/金鐘/尖東 K11 九龍灣德福廣場/ 觀塘APM/ 葵芳新都會/ 元朗Yoho Mall/ 屯門市廣場馬鞍山MOSTown/ 荃灣海之戀/ 荃灣廣場/ 沙田新城市廣場/ 將軍澳PopCorn 。。

生日蛋糕最緊要係可以打到卡啦🎂平時都好鍾意飲鐵觀音奶茶,見到Twinkle Baker Décor同天仁茗茶聯乘推出左呢個天仁鐵觀音配黑糖寒天蛋糕,去到門市仲見到好多其他特色玩味造型嘅蛋糕,夠晒特別呀🥳🔸天仁鐵觀音配黑糖寒天蛋糕(HK$448)最吸睛當然就係佢嘅茶壺造型啦,真係好逼真呀😁茶壺上面仲有金粉點綴呀,茶壺入面係天仁鐵觀音慕絲、海綿蛋糕以及黑糖寒天,慕斯嘅比例佔比較多,陣陣嘅鐵觀音茶味,食落甜度適中🫖海綿蛋糕中間有啲黑糖寒天,更有口感~最特別嘅係茶壺底有塊厚厚嘅brownies,朱古力味都唔會死甜,配埋蛋糕食好新穎呀🤩
天仁鐵觀音配黑糖寒天蛋糕

🔸天仁鐵觀音配黑糖寒天蛋糕(HK$448)
2022-02-07 401 浏览
📍Twinkle Baker Decor 情人節就到啦😛TwinkleBakerDecor 出左個情人節蛋糕 🎂 「Rainbow at Dawn 🌈」蛋糕好粉好靚 成個感覺好夢幻 上面既銀色珠珠好靚 令個蛋糕更加精緻蛋糕內餡係一層一層既黃桃果茸夾心 蛋糕係士多啤梨牛油蛋糕 味道酸酸甜甜 雖然冇左晚市堂食 但都可以買蛋糕返屋企同另一半/屋企人慶祝情人節💕📍Twinkle Baker Decor (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場3期3樓A305A號舖
📍Twinkle Baker Decor

📍Twinkle Baker Decor (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場3期3樓A305A號舖

2021-10-01 524 浏览
Had a really good experience with the Twinkle Baker! Ordered it for mid autumn and it took my holiday celebrations up a notch with their returning @twinklebaker x @youngmasterales 「🍺乾吧,爹!」蛋糕! This cool-looking beer cake is infused with homemade salted lemon beer throughout, from the melt-in-your-mouth meringue at the top, to the layers of yuzu and salted lemon beer mousse and salted lemon beer jelly. I love the light and fluffy texture and the bittersweet flavors with a bit of lemony tang! Loved it 😍
中秋🌝要人月兩「臀」圓!除咗食月餅🥮, twinkle baker decor同 Sanrio 蛋黃哥 推出左款可供睇pat嘅月餅,望住蛋黃哥嘅屎忽,唔知大家係會食慾大增定大減?雖然用左🥚蛋黃哥做主題,但唔好以為🥮月餅係奶黃餡呀~正所謂愛蛋黃哥的,又甚可以吃黃黃呢?其實哩盒係 #鐵觀音 茶味🍵 同 #伯爵茶 味☕️嘅月餅!食完盒月餅唔好浪費,因為個盒裡面有個發光裝置💡,可以變做床頭燈,照亮間房,同時比你更有視覺效果欣賞個八月十五🍑

Gudetama 八月十五的月光中秋禮盒
鐵觀音月餅(左)、伯爵茶月餅(右)
Gudetama 八月十五的月光中秋禮盒
鐵觀音月餅(左)、伯爵茶月餅(右)
2021-09-19 217 浏览
中秋佳節除左應節食品,我都想買個靚蛋糕慶祝,見到最新推出左梳乎到月球,主題叫懶懶閒遊遊太空,好得意喎梳乎到月球 6寸 $428懶懶閒的Gudetama 登上月球,暖黃色月球是呂宋芒慕絲蛋糕,呂宋芒芒果味濃,口質幼滑,中間夾著香甜芒果肉,芒果味濃郁,仲食到煙韌軟糯的椰汁麻糬粒,原味海綿蛋糕,唔會太甜,月球表面的隕石坑都造得神似。底層深藍太空船是竹炭牛油忌廉,顏色似足夜空,神秘感大增,內裡香濃的朱古力牛油蛋糕,都幾香,可愛又好食。

梳乎到月球 6寸 $428
懶懶閒的Gudetama 登上月球,

2021-09-19
等候时间
10 分钟 (堂食)
2021-08-19 337 浏览
呢日黎到新城市3期既twinkle baker decor~ 不嬲都想食佢地d cake,特別係係新出既款式,而家既蛋糕出得愈來愈靚,又多款式,真係好難揀!諗左陣最後決定揀窩夫焗芝士蛋糕 Twinings eng. breakfast tea~ 賣相超靚,店員都好用心講解🥰呢隻窩夫唔會太硬,食落脆口真係一流!店內都有好多蛋糕既相,見到呢個西多我都好想試下!一於下次就試試佢!佢仲有好多款cupcake, 望落都好靚,買黎當tea食或者散水餅都唔錯!講番我買左既呢個蛋糕,面頭估佢唔到係花生醬,食落同個cake超夾!仲有d碎左既餅增加個口感!芝士既texture都食到! 食落唔會漏,一啖接一啖真係perfect! 兩個人ko 件cake都好easy!😋

2021-07-18 234 浏览
家人提前幫我酒店內慶生,買咗 Twinkle Baker Decor 最新嘅比比漢堡俾我,好得意呀Twinkle Baker Decor 慶祝比比生日祭,推出2款比比蛋糕,呢款漢堡造型逼真,貓咪樣好可愛。比比漢堡 3.5寸頂層和底層有芒果芝士慕絲,口感幼滑,中間蕃茄是以草莓啫喱而成,有咬口,酸甜醒胃,生菜是綠色牛油忌廉,厚身漢堡扒幾可亂真,香烤杏仁朱古力曲奇夠香脆,芝士是芒果吉士奶凍,夾住鬆軟牛油蛋糕,口感豐富,小朋友見到特別興奮,又靚又好食。記得蛋糕內有不可食用的紙棒,唔好食左呀!

呢款漢堡造型逼真,貓咪樣好可愛。

比比漢堡 3.5寸

記得蛋糕內有不可食用的紙棒,唔好食左呀!
2021-07-18
等候时间
10 分钟 (堂食)
2021-06-10 811 浏览
一年一度既父親節又到啦~~~今年提早同爸爸慶祝, 買個蛋糕俾個驚喜佢睇左好多間蛋糕店, 俾我搵到間有門市, 蛋糕幾特別既蛋糕店丫..呢間Twinkle Baker Decor原來有好多分店, 我就揀左係沙田新城市買喇!!去到見到有超多好靚既蛋糕!! 個個都好吸引丫!!除左蛋糕, 仲有cup cake~~cup cake用黎做散水餅都唔錯~~有得加配accessory, 又係好靚丫店舖既裝飾好cute cute多款靚蛋糕真係覺得花多眼亂~~不過我都係忠終今次既目的, 就係買俾爸爸做父親節蛋糕其他少女款蛋糕就下次先買啦, 哈哈揀左呢款叫Just for醺既父親節蛋糕~~4.5" 原價 $488, 早買有早鳥優惠呢, 可上網訂蛋糕外形好似一個啤酒杯咁, 好靚丫好適合鍾意飲啤酒既爸爸雖然蛋糕話含有酒精成份, 不過可能含量太低, 食落又唔太覺喇~~最頂白色個層係黑啤蛋白霜~內餡就係72%朱古力慕絲, 朱古力雲呢拿黑啤奶凍同朱古力牛油蛋糕~~蛋糕堅好味喎~朱古力慕絲好滑好creamy, 又唔會好甜, 好適合老一輩既口味蛋糕軟硬度剛好, 唔乾又唔濕黑啤奶凍剛好對慕絲同蛋糕產生中和效果, 食完都唔會覺
一年一度既父親節又到啦~~~
今年提早同爸爸慶祝, 買個蛋糕俾個驚喜佢

去到見到有超多好靚既蛋糕!! 個個都好吸引丫!!
除左蛋糕, 仲有cup cake~~
cup cake用黎做散水餅都唔錯~~
有得加配accessory, 又係好靚丫

店舖既裝飾好cute cute

多款靚蛋糕真係覺得花多眼亂~~
不過我都係忠終今次既目的, 就係買俾爸爸做父親節蛋糕

其他少女款蛋糕就下次先買啦, 哈哈

揀左呢款叫Just for醺既父親節蛋糕~~
4.5" 原價 $488, 早買有早鳥優惠呢, 可上網訂

蛋糕外形好似一個啤酒杯咁, 好靚丫

好適合鍾意飲啤酒既爸爸

最頂白色個層係黑啤蛋白霜~
蛋糕堅好味喎~

蛋糕軟硬度剛好, 唔乾又唔濕

黑啤奶凍剛好對慕絲同蛋糕產生中和效果, 食完都唔會覺得膩

爸爸同屋企人都好鍾意呢個蛋糕, 話好靚又好味, 讚口不絕
  • Justfor醺
Twinkle Baker Decor蛋糕一向出眾,賣相精緻又好食,適逢屋企人生日,今期有多款新蛋糕,睇中好可愛既「快『糕』長大系列」,有「長頸鹿高高」同「恐龍仔多多」。兩款蛋糕造型獨特,創意滿分~恐龍仔多多眼大大仲有尾巴,賣相好可愛搞笑,特別聯乘益力多 Hong Kong Yakult Co Ltd,以低糖高纖益力多LT製作益力多味慕絲,減糖高纖新配方更為健康,食落係經典益力多酸甜味,當中仲蘊含活性乳酸菌,有助腸臟蠕動~外層綠色忌廉夠哂柔滑,切開蛋糕後見到慕絲夾雜粒粒乳酪爆珠,咬開係濃郁乳酪味,酸酸甜甜好滋味。而四層原味牛油蛋糕就好鬆軟濕潤,充滿香濃牛油味但又唔會過膩,好岩小朋友。
Twinkle Baker Decor
蛋糕一向出眾,賣相精緻又好食,

適逢屋企人生日,今期有多款新蛋糕,
睇中好可愛既「快『糕』長大系列」,
有「長頸鹿高高」同「恐龍仔多多」。
兩款蛋糕造型獨特,創意滿分~

恐龍仔多多
眼大大仲有尾巴,賣相好可愛搞笑,
以低糖高纖益力多LT製作益力多味慕絲,
減糖高纖新配方更為健康,食落係經典益力多酸甜味,
當中仲蘊含活性乳酸菌,有助腸臟蠕動~

外層綠色忌廉夠哂柔滑,
切開蛋糕後見到慕絲夾雜粒粒乳酪爆珠,
咬開係濃郁乳酪味,酸酸甜甜好滋味。
而四層原味牛油蛋糕就好鬆軟濕潤,
充滿香濃牛油味但又唔會過膩,好岩小朋友。

2021-05-14
下午茶
2021-05-10 174 浏览
特別為咗母親節訂咗個蛋糕慶祝🪅果然無揀錯依個人氣no.2嘅蛋糕🎂好食又好睇👍🏻👍🏻我呀媽見到都已經讚不絕口🤩🤩覺得個蛋糕賣相好靚💓蛋糕份量唔算多,三四個人食就啱啱好,一人一塊啦味道方面唔算話好膩,不過食多一定會滯嘅,內餡入面係粒粒白桃果配搭海綿蛋糕,而岀面個層粉紅色就係白桃慕絲,整體唔算太甜,都幾搭🤤👍🏻,另外蛋糕上面一支支嘅係棉花糖,粉紅色係士多啤梨味,白色就原味,都幾特別☺️☺️最緊要今次依個蛋糕,屋企人都幾滿意😙😙

2021-04-16 241 浏览
母親節又就黎到🎉大家諗好訂咩蛋糕未呢🥰最近就試左Twinkle Baker Décor既花漾曼舞💝•依家仲有早鳥優惠🕊️5月2日前預訂或者購買現貨有88折🥰✌🏻可以WhatsApp門市訂購 好方便📲•🌺花漾曼舞🌺蛋糕面有粉紅同粉紫月季花形狀既朱古力🌸🌺💜 加埋水花漾開既霧面糖同鮮忌廉🌊優雅得黎又不失浪漫!💖而蛋糕內層就有焦糖慕絲👅 夾雜住微鹹海鹽焦糖脆珠😙😙再配上焦糖牛油蛋糕🧈以及蘋果蓉夾心🍎焦糖味香濃 口感豐富細膩🤤 上下層再配以原味牛油蛋糕🍰中和整體甜度外面有漸變粉紅色忌廉💗 •蛋糕尺寸: 4.5吋💭

母親節又就黎到🎉

上下層再配以原味牛油蛋糕🍰中和整體甜度
外面有漸變粉紅色忌廉💗

蛋糕尺寸: 4.5吋💭

2021-04-13 171 浏览
成日行過twinkle baker decor都見到個櫥櫃有好多好靚好吸引嘅蛋糕今日買個細細地嘅試吓啦 🌟星與心願 蛋糕上面有3支波板糖 切開係格仔型ga 好靚呀 我用咗一陣時間研究到底個格仔係點整出嚟嘅呢 兩隻色分別係士多啤梨牛油蛋糕 同埋朱古力牛油蛋糕蛋糕每層中間仲有一層榛子醬 一定要連埋嗰一層醬食先更加好味細細地啱晒兩個人食 就嚟母親節 都出咗啲母親節限定蛋糕 買來慶祝一流呀 呢個精靈物語系列都好似幾得意咁喎 好似喜羊羊下次再嚟買第二啲款式試下先

今日買個細細地嘅試吓啦

兩隻色分別係士多啤梨牛油蛋糕 同埋朱古力牛油蛋糕

蛋糕每層中間仲有一層榛子醬 一定要連埋嗰一層醬食先更加好味

呢個精靈物語系列都好似幾得意咁喎 好似喜羊羊

下次再嚟買第二啲款式試下先

💛情意綿綿Happy birthday to me 🥳自己擇個靚蛋糕先🎂,超級少女心💖型狀似扭蛋機😍係一個圓波波入面係細細個好鐘意食嘅士多啤梨味綿花糖,開頭以為得個樣只係糖皮蛋糕,原來晤係糖皮黎架,係士多啤梨味嘅cream 加海綿蛋糕,靚得黎之餘仲好好味添,以造型蛋糕黎講$448 真係好抵👍🏻👍🏻見到呢到仲有好多其他造型好靚嘅蛋糕,下次同朋友慶祝生日呢到係首選😍😍另外仲見到原來有同天仁crossover 嘅cupcake ,好想試呀,下次買黎試下先🤗Twinkle Baker Decor (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場3期3樓A305A號舖
💛情意綿綿

Twinkle Baker Decor (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場3期3樓A305A號舖
情意綿綿