2022-07-20 244 浏览
Untitled cafe & bar (已結業)早排朋友話呢間好有良心嘅餐廳就黎結業所以就去咗食佢嘅dinner 我地冇book位 但好彩等一陣就有位啦~Set for two HK$389是日餐湯-粟米湯粟米嘅味道好香濃 而且飲落好creamy唔會覺得有好重嘅味精味~意大利巴馬火腿呢個有啲surprise 佢比咗好多塊巴馬ham 一啖ham 一啖麪包咁食 唔錯~避風塘燒賣HK$68呢個好多人推薦 睇落又好似幾吸引每一個杯都裝住粒燒賣入面有啲避風塘味粉 但食落就覺得避風塘粉同燒賣係分開嘅~如果有多啲椒鹽粉就更加正~松葉蟹膏蟹肉手製闊蛋麵(+$10)我地一直都好期待呢個意粉 因為好鍾意食蟹~蟹肉蟹膏嘅份量好足夠 可以撈曬成碟意粉呢個蟹肉蟹膏食落有少少苦味 但都係係接受範圍之內~可以一試嘅~ 阿根廷紅蝦手製幼蛋麵伴鮮製龍蝦醬(+$18)呢個意粉有好香嘅紅蝦味但配呢隻幼身嘅意粉有啲中式嘅感覺意粉偏乾身 好似食緊炒意粉咁但味道係唔錯嘅~好啦呢間餐廳6月4號已經結業~呢篇就純粹做一個紀錄~
Untitled cafe & bar (已結業)
早排朋友話呢間好有良心嘅餐廳就黎結業
所以就去咗食佢嘅dinner
我地冇book位 但好彩等一陣就有位啦~

Set for two HK$389
是日餐湯-粟米湯
粟米嘅味道好香濃 而且飲落好creamy
唔會覺得有好重嘅味精味~

意大利巴馬火腿
呢個有啲surprise 佢比咗好多塊巴馬ham
一啖ham 一啖麪包咁食 唔錯~

避風塘燒賣HK$68
呢個好多人推薦 睇落又好似幾吸引
每一個杯都裝住粒燒賣
入面有啲避風塘味粉 但食落就覺得避風塘粉同燒賣係分開嘅~
如果有多啲椒鹽粉就更加正~

松葉蟹膏蟹肉手製闊蛋麵(+$10)
我地一直都好期待呢個意粉 因為好鍾意食蟹~
蟹肉蟹膏嘅份量好足夠 可以撈曬成碟意粉
呢個蟹肉蟹膏食落有少少苦味 但都係係接受範圍之內~
可以一試嘅~

阿根廷紅蝦手製幼蛋麵伴鮮製龍蝦醬(+$18)
呢個意粉有好香嘅紅蝦味
但配呢隻幼身嘅意粉有啲中式嘅感覺
意粉偏乾身 好似食緊炒意粉咁
但味道係唔錯嘅~

好啦呢間餐廳6月4號已經結業~
呢篇就純粹做一個紀錄~
2022-06-05 144 浏览
手工意粉今日結業終於去試一試由於最後一日都驚好多人排隊所以避開咗食飯時間先去入到去由於冇位需要我哋坐住吧枱先員工反而係中間嘅位置放飯中見到佢哋喺度食海南雞飯叫咗兩個意粉一個蟹肉呢個肉碎其中一個跟餐有包同湯兩杯凍檸茶湯正正常常味道蟹肉意粉好似係呢度招牌菜跟午餐另外加58蚊蟹肉好好食意粉太煙韌肉碎意粉肉碎好好食意粉冇乜味可能最後一日意粉汁唔夠用掛
手工意粉今日結業終於去試一試

意粉冇乜味

可能最後一日
意粉汁唔夠用掛

2022-04-11 419 浏览
佢嘅招牌係手製蛋麵,係的確幾有質感幾好食~👍 煙煙韌韌咁仲有個打卡避風塘燒賣,擺碟好吸睛,不過燒賣同炸蒜嘅味係分開左,融合唔到Risotto味道正常,黑松露味都算香,不過份量偏少,性價比一般,一個人食都唔會夠飽最敗筆係d飲品,Matcha Latte飲落似係抹茶奶水,極稀同埋係冇味😿 Flat White味道偏淡,拉花上枱已經散左>.<兩個人埋單$350, 但冇咩滿足嘅感覺,亦唔夠飽,試過一次就夠~~~
佢嘅招牌係手製蛋麵,係的確幾有質感幾好食~👍 煙煙韌韌咁

2022-03-29 286 浏览
第五波疫情殺到埋身,晚市堂食由一月初禁到四月未,又有很多限制出行的措施,這個時刻好多小店都在苦撐,平日熙來攘往的尖沙咀顯得很冷清。今日就光顧了位於漆咸道南的咖啡小店Untitled Cafe & Bar。天氣逐漸回暖,我點了一杯Espresso Coke。濃縮咖啡和可樂的比例剛好,可樂沖淡了咖啡的苦澀味,飲品仍然保留了可樂的甜味。避風塘燒賣賣相好特別,將一粒粒炸燒賣放在Shot杯裏,用木架承托。燒賣調味很夠,十分惹味,也很邪惡。Espresso Coke $42避風塘燒賣 $68

Espresso Coke

Espresso Coke $42
避風塘燒賣 $68
Espresso Coke
2022-03-26 347 浏览
手製幼蛋麵非常出色,彈牙有咬口,煮意粉時間剛剛好。但可能就唔太啱鍾意食港式意粉嘅師兄。龍蝦醬重蝦味,格硬要挑剔就可以多返少少醬令意粉稠身啲食落更順滑更c伏。炸埋個蝦頭你啜抵讚。闊蛋麵都出色但無幼幼食落咁舒服。蟹膏蟹肉落得算慷慨,幾香的。記得趁熱食一凍就腥。幾十蚊lunch set 有呢個質素手工意粉抵到爛,絕對唔差過百幾二百蚊價位。係需要小小耐性等食同埋一碟意粉男仔可能唔夠飽。建議有得揀點都支持下小店,唔係疫情過左得返連鎖/大財團揀。

建議有得揀點都支持下小店,唔係疫情過左得返連鎖/大財團揀。
🍪【#尖沙咀】Untitled Cafe & Bar💥手工意粉Cafe 外賣質素有待改善💥.🍪 尖沙咀 Pici旁的 Untitled Cafe & Bar,同樣主打手工意粉,今日就嚟試下佢嘅外賣(IG post話有晚市外賣menu,但當日只有午市menu🤔)~✧ The threat of pandemic is not stopping intrepid foodies from exploring the many takeaway options! Located next to Pici, Untitled Cafe & Bar is also a place for handmade pasta. ~~~~~~~~~~~~~🍅 茄香羅勒牛肉碎伴手製吸管蛋麵 Bucatini Bolognese $88(4/5)吸管蛋麵係粗身通心粉,中間空心容易掛汁。麵條有咬口且重麥味。肉醬調味天然,頗為清淡,帶出牛肉和蕃茄的鮮味👍🏻✧ Bucatini is like thick macaroni with a hollow center, making it ideal for sopp
🍪【#尖沙咀】Untitled Cafe & Bar
💥手工意粉Cafe 外賣質素有待改善💥
茄香羅勒牛肉碎伴手製吸管蛋麵

✧ Bucatini is like thick macaroni with a hollow center, making it ideal for sopping up spaghetti sauce! The bucatini is chewy and has an authentic taste of wheat. Without much seasoning, the bolognese brings out the genuine taste of minced beef and tomatoes.
🍄黑露野菌意大利飯 Truffle Risotto $116(2.5/5)
黑露野菌意大利飯

見外賣盒咁細個都心知不妙,一打開,份量少得可憐😱😩!食完仲要食多個杯麵先夠飽😭!叫人情以何堪呢😟!公道講句,意大利飯忌廉濃郁,不過野菌好細粒😶,松露味唔突出,飯都有啲硬。
✧ The fancy tiny portion is simply 🤯UNACCEPTABLE… I can literally finish the whole plate within minutes! We had no choice but to eat instant noodles after this…How frustrating😫! To be fair, the risotto is beautifully creamy. Yet one cannot even spot a larger piece of mushroom, not to mention a rich truffle flavor. I would as well consider the rice a bit too hard. 😮‍💨
~~~~~~~~~~~~~
🍪 相信堂食會正常啲,但都要重視外賣質素呀!🥺
✧ I feel sorry if my review doesn’t do justice to the food, but it is always the details that matter, regardless of wether it is a takeaway order or a dine-in one.

味道 Taste:🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$102 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:2.5/5
📍 Untitled Cafe & Bar
@untitledcarfehk
茄香羅勒牛肉碎伴手製吸管蛋麵
2022-02-09 796 浏览
小編雖然遊走尖東+紅磡一帶不經不覺接近6年時間,但其實我重未發掘一啲小巷中嘅小店!上個月適逢小妹生日,朋友帶咗我去呢一間位於赫德道食手工製意粉嘅小店試吓!🥰.阿根廷紅蝦手製幼蛋麵伴鮮製龍蝦醬 $146 🦐呢個意粉未食,齋聞嗰陣蝦味係撲鼻而來! 蝦味極濃郁!🤪 而我即刻二話不說先試咗紅蝦,食落鮮味十足,肉質彈牙!蝦頭極多膏!😍 麵就係手製幼蛋麵,每條麵都沾滿醬汁,食落啖啖蝦味!🤤 但同時略嫌覺得質感100分卻蛋味一般!😉 同時覺得個醬過於濃郁,食得慢令個醬更杰身,越食越膩,食得有啲辛苦呢~🥲.以$146呢個價錢食到呢款手工製意粉,份量+味道黎講,只係有啲小細節可以do it better! Overall, CP值不錯!重度蝦愛好者係值得一試呢!🦐.茄香羅勒牛肉拌手製吸管蛋麵 $78 🐮呢個比紅蝦平接近一半,但好味程度不遑多讓嘅肉醬意!🤤♥️ 佢哋嘅肉醬意粉當然都係非一般啦!雖則同樣地材料都係用咗牛肉+茄汁,但食落茄味偏酸,牛味都幾突出!😙 而麵都係手工製,同紅蝦意粉所用嘅麵唔同,呢道係吸管麵!顧名思義麵嘅形狀似飲管,因此佢可以掛到更多更多醬汁⋯ 麵質食落爽爽地,極彈牙!第一次食到呢種口

阿根廷紅蝦手製幼蛋麵伴鮮製龍蝦醬 $146 🦐

茄香羅勒牛肉拌手製吸管蛋麵 $78 🐮

呢個比紅蝦平接近一半,但好味程度不遑多讓嘅肉醬意!🤤♥️ 佢哋嘅肉醬意粉當然都係非一般啦!雖則同樣地材料都係用咗牛肉+茄汁,但食落茄味偏酸,牛味都幾突出!😙 而麵都係手工製,同紅蝦意粉所用嘅麵唔同,呢道係吸管麵!顧名思義麵嘅形狀似飲管,因此佢可以掛到更多更多醬汁⋯ 麵質食落爽爽地,極彈牙!第一次食到呢種口感⋯ 醬汁亦比紅蝦嗰道稀身啲,多啲!再加上酸酸甜甜嘅味道,食落好清爽,唔膩!😘
Lunch set呢個價錢食到呢個質素,小編絕對可以只為咗呢個意粉再去encore! 未食過 嘅朋友,都好值得bookmark 定 去食呢道意粉呢~~ (真心非打手,haha!!)😂

• 茄香羅勒牛肉拌手製吸管蛋麵
@untitledcafehk 事緣見到社交平台良心裝修佬repost佢地一日得$50營業額😨😨平日返工唔經過附近,就趁放假黎尖沙咀支持下💪🏻💪🏻好彩一黎到已經見到有一炸人企喺門口等緊,不過都係等外賣多,入面坐位仲有位👀所以唔好比門口既人呃到,都可以入去幫襯㗎👻不過就算要等,我相信大家都會等呀🤗男朋友餐牌都冇睇就叫咗杯凍Americano ☕️ 點知餐廳又咁啱整咗杯🤣🤣可以即比錢即拎,比錢先知原來$20杯😨咁平!尖沙咀呢個價錢,係咪要大大力懲罰先!!📍 Untitled Cafe & Bar (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下12A號舖

@untitledcafehk

📍 Untitled Cafe & Bar (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下12A號舖
2022-01-21 185 浏览
𝐒𝐮𝐩𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐒𝐦𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐞𝐬 💛⠀There’s so many 𝘄𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗳𝘂𝗹 𝘀𝗺𝗮𝗹𝗹 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹 𝗲𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗲𝘀 around here, wanted to introduce 𝘰𝘯𝘦 𝘰𝘧 𝘮𝘺 𝘯𝘦𝘸𝘦𝘴𝘵 𝘧𝘪𝘯𝘥𝘴 Untitled Cafe & Bar - they do 𝗮𝗺𝗮𝘇𝗶𝗻𝗴 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗮𝘁 𝗮 𝘃𝗲𝗿𝘆 𝗿𝗲𝗮𝘀𝗼𝗻𝗮𝗯𝗹𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗰𝗲 🍝 hard to believe the bucatini dish I had was under $100 🤯⠀𝔽𝕦𝕟 𝔽𝕒𝕔𝕥 : they’re right next to the TST Pici, and I dare say their pasta is just as good 🤤⠀𝙵𝚘𝚘𝚍 𝚏𝚘𝚛 𝚝𝚑𝚘𝚞𝚐𝚑𝚝 💭 small eateries suffer under dining restrictions the most, not sure how long the dine-in ban at night will last but if
𝐒𝐮𝐩𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐒𝐦𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐞𝐬 💛

𝗕𝘂𝗰𝗮𝘁𝗶𝗻𝗶 𝗕𝗼𝗹𝗼𝗴𝗻𝗲𝘀𝗲

𝙵𝚘𝚘𝚍 𝚏𝚘𝚛 𝚝𝚑𝚘𝚞𝚐𝚑𝚝 💭 small eateries suffer under dining restrictions the most, not sure how long the dine-in ban at night will last but if you’re looking for takeout ideas, 𝙨𝙢𝙖𝙡𝙡 𝙚𝙖𝙩𝙚𝙧𝙞𝙚𝙨 𝙖𝙧𝙚 𝙙𝙚𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙬𝙖𝙮 𝙩𝙤 𝙜𝙤 🙌 #支持小店 💛

𝘓𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘚𝘦𝘵
𝚜𝚎𝚛𝚟𝚎𝚍 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎/ 𝚝𝚎𝚊
• 𝗕𝘂𝗰𝗮𝘁𝗶𝗻𝗶 𝗕𝗼𝗹𝗼𝗴𝗻𝗲𝘀𝗲 ($𝟴𝟴) - bucatini was so chewy (a bit like udon) & held the bolognese sauce perfectly 🤤
📍 𝐔𝐧𝐭𝐢𝐭𝐥𝐞𝐝 𝐂𝐚𝐟𝐞 & 𝐁𝐚𝐫
2022-01-07
𝗕𝘂𝗰𝗮𝘁𝗶𝗻𝗶 𝗕𝗼𝗹𝗼𝗴𝗻𝗲𝘀𝗲
  • Bucatini  Bolognese
2021-12-18 588 浏览
係尖沙咀剛過午飯繁忙時間,路過一直想試嘅小店就順便試下啦!店內環境比較簡單唔算高雅,白枱似一般樓上cafe,同餐牌看似用心嘅料理有風格上嘅差異,有落差感⋯店內都仲有客人,但冷氣超級凍,應該本身溫度都調較得偏低⋯Lunch Set同網絡見到嘅餐牌一樣,店員較少,少許忙但態度正常。上餐需時,用心嘅餐點本身就唔預佢似快餐咁快出餐,請耐心等候。個阿根廷紅蝦手製幼蛋麵伴鮮製龍蝦醬擺盤幾吸引,紅蝦彈牙香口,幼蛋麵略嫌蛋味仲可以再出啲,但麵嘅彈性口感都唔錯。醬汁剛好,夠味又唔算重口,麵唔會太乾或太濕⋯Earl Grey幾香,唔會過濃過淡👍🏼只係因為冷氣偏凍,麵同茶好快就吹凍左😅整體黎講不錯,只對冷氣調溫比較失望。
係尖沙咀剛過午飯繁忙時間,路過一直想試嘅小店就順便試下啦!

阿根廷紅蝦手製幼蛋麵伴鮮製龍蝦醬

Earl Grey幾香,唔會過濃過淡👍🏼
只係因為冷氣偏凍,麵同茶好快就吹凍左😅

Earl  Grey

整體黎講不錯,只對冷氣調溫比較失望。

Lunch  Set
2021-10-17
Lunch  Set
2021-11-27 620 浏览
今日同好耐無見既朋友相聚,搵左尖咀呢個中間點。呢間鋪頭真係好細,得三張四人枱,一張二人枱,一張 bar 枱。我地三個人決定叫三個餐,再 share 食。餐湯同餐包(加$22),我對松露無興趣,所以無叫,不知道味道如何。松葉蟹膏蟹肉闊蛋麵 $136辣肉腸管蛋麵 $88黑松露意大利飯 $128蜜糖豬手 $138跟餐可以叫吾同野飲,我叫左杯咖啡其實,所有野食都係比一般好啲,個松露飯個份量可以大 double 都仲得 (係,我知,人地主打手工意粉,吾應該叫飯既)。最好食係個蟹肉意粉,同最後杯咖啡。坐左三個鐘,都無趕我地走,又無不停執野,好有人情味。open kitchen 見到係後生仔主理,算係做得不錯,有板有眼,我都會再幫襯。
今日同好耐無見既朋友相聚,搵左尖咀呢個中間點。

我地三個人決定叫三個餐,再 share 食。

松葉蟹膏蟹肉闊蛋麵 $136

辣肉腸管蛋麵 $88

黑松露意大利飯 $128

蜜糖豬手 $138

跟餐可以叫吾同野飲,我叫左杯咖啡

最好食係個蟹肉意粉,同最後杯咖啡。

坐左三個鐘,都無趕我地走,又無不停執野,好有人情味。

2021-11-27
2021-11-27 437 浏览
尖沙咀咁多特色野食,今次就試試呢間手工意粉🍝好彩早兩日已經book咗位,呢間鋪頭細細,坐位都比較迫同窄,但整體燈光都有氣氛,可以同朋友吹下水🍺飲返杯,佢有唔少本地啤酒選擇,當晚我哋就無試。我地叫咗二人餐,有前菜、湯、兩份主菜,同埋飲品落完單好快就嚟咗前菜同餐湯,兩樣都好有驚喜,覺得係全晚最好食既食物😂個麵包好有香草味🌿配黑醋一齊食好夾,另外,估唔到佢有火腿卷住啲餅乾都好味,啲火腿唔係啲平嘢咁,都算有誠意另外,個餐湯好濃郁二人餐之外,仲叫咗個特色小食–避風塘燒賣,係炸過嘅燒賣,再加避風塘嗰啲蒜片,整體來講冇乜特別唔太好味不過打卡一流主角🍝等咗好耐終於出現,因為呢間鋪頭得兩個人,一位侍應,另一位就係廚師,所以除咗前菜,意粉就會等比較長既時間,晚餐時段都爆滿,其實晚市都應該增添啲人手。講返手工意粉先🍝呢個芝士辣肉腸管蛋麵,味道濃郁,手工意粉嚟講都算好煙韌,整體唔錯黑松露闊蛋麵,一上台黑松露味道濃郁,闊蛋麵好有蛋味,同埋啲醬汁都好夠,但一食落去就有啲凍,可能人手不足,遲咗送到,就扣咗少少分整體來講,呢間都值得一試,嘢食味道平均,環境都算舒服可以坐成晚
尖沙咀咁多特色野食,今次就試試呢間手工意粉🍝

我地叫咗二人餐,有前菜、湯、兩份主菜,同埋飲品

另外,個餐湯好濃郁

餐前麵包配黑醋–火腿卷餅乾
黑松露忌廉蘑菇湯
芝士辣肉腸管蛋麵
2021-11-08 2466 浏览
咁同得廢老出黎緊係要迫下佢地食黃店之前睇過介紹係尖沙咀既手工意粉除左大路pici同小小虫既attic仲有間叫做untitled cafe & bar本身我就唔知係邊係去到門口先知原來就開係pici格離門口白雪雪唔係有目的咁黎根本唔知佢係食咩岩岩好仲有一張檯淨唔洗等餐廳好細座位就好少只得三四張四人檯同埋一張bar檯係迫既不過未算坐得辛苦仲有個開放式廚房一眼睇晒餐廳就只得兩位職員廚師侍應收銀都係一腳踢就唔知係咩原因等左陣都無比menu我地我自己見到附近有疊menu就拎過黎睇假期一樣有lunch menu手工意粉由最平78蚊起唔同意粉再加唔同價錢單點menu其實都係差唔多就無咩話特別d既要單點先叫到跟餐有special以外野飲一杯凍飲加兩蚊先黎左麵包同湯咁其實我就無order到既但見都黎左就照食個包軟淋都OK不過個湯就有少凍最後係無收到銀兩既凍伯爵茶熱檸茶老母食齋所以其實食意粉就幾好總有幾款係素食加三十蚊既黑松露闊蛋麵上菜會有少少菜色介紹松露味勁香闊條麵比較硬身口感一流我自己就覺得好食過格離pici不過pici就抵在有埋前菜同甜品我自己就揀左加六十八既阿根廷紅蝦幼蛋麵佢賣相幾好雖然阿根廷同西
咁同得廢老出黎緊係要迫下佢地食黃店

不過仲有可以改善既空間
2021-10-01
黑松露手製闊蛋麵
2021-11-06 520 浏览
星期六的中午,來到尖沙咀,專誠來到品嘗手工意粉。餐廳非常細少,只有10多個位,但客人不多,無需等位,walk in 入内立刻可以就坐。點了辣肉腸彎管蛋麵和黑松靈濶蛋麵,小食則點了避風塘炸燒賣。西餐廳有炸燒賣供應,是奇怪的。魚肉燒賣先炸過, 再佐以爆香的蒜片,十分香口。雖說是避風塘口味 ,不過辣味全然來自鋪在表面的一小片辣椒,怕辣的食客只需避開這片辣椒便可。不過其實即使加了辣椒片,辣味也只是點到即止,比譚仔「實小辣」更易入口。主角意粉上場,也沒令人失望。macaroni有咬口,不會太淋,佐以微辣的肉腸和芝士,風味十分溫和,不會太辣或太重口味,十分好吃,不消一會已經全面清碟。以為肉腸麵很好吃?吃過太太的濶蛋麵後我才後悔。手工濶蛋麵彈牙,蛋味濃厚,完全是技術性擊倒坊間一般的機制品。這個口味太好吃,非現成買回來的貨可比。加上松靈吊味,感覺實在太幸福。如果每個人心中都有一個沈佳宜,這個麵就是我心目中那些年的女孩。「翠X」的價錢,一流西餐意粉的水準(而且侍應小姐頗漂亮),還要是座落於尖沙咀鬧市,真奇怪客人怎可能這樣少?
星期六的中午,來到尖沙咀,專誠來到品嘗手工意粉。

點了辣肉腸彎管蛋麵和黑松靈濶蛋麵,小食則點了避風塘炸燒賣。
避風塘炸燒賣

芝士辣肉腸彎管蛋麵
黑松露濶蛋麵

2021-11-06
芝士辣肉腸彎管蛋麵
黑松露濶蛋麵
尖沙咀餐廳咩類型都有琳琅滿目真係好難試得曬,今日一試好少去嘅Cafe,都幾有驚喜值得分享下💯最值一提嘅就係舖仔細細,開放式廚房一眼望曬但係服務態度一樣好好,最重要嘅係食物製作好有心思👍🏻👍🏻一定要推薦嘅當然係佢嘅手工意粉,手造嘅質地真係出面食唔到,彈牙得嚟冇粉感,食到廚師嘅心意👍🏻不過相映之下味道方面稍淡,同埋紅汁可以調甜啲,而家偏酸,唔知係咪用鮮茄嘅關係呢。始終紅汁都係用罐茄同茄膏調出嚟會順滑啲賣相有特色,全部放成一個長長嘅橢圓形,話靚唔算好靚但就係呢啲細位就睇得出有花過心思囉總括嚟講好滿足,值得再去呀💛

總括嚟講好滿足,值得再去呀💛