2024-07-07 141 浏览
位於圓方 three sixty 裏面芒果拿破倫$28Cream 有芒果味是多啤哩拿破倫$28Cream 有是多啤里味中規中矩脆卜卜但係香味唔突出算抵食 外賣反屋襯杯凍咖啡唔錯
位於圓方 three sixty 裏面

外賣反屋襯杯凍咖啡

唔錯
2024-07-07
外卖自取
趁假期約埋班friend喺屋企開party,當然要買d甜品點心招呼朋友。經過圓方呢間Urban Bakery,見到有賣琳琅滿目唔同種類嘅pastry,好似牛角包、車輪酥、蛋糕、曲奇、千層酥、泡芙咁, 每款都有多種口味。法式車輪酥 $32/件店員介紹車輪酥係最新推出嘅產品,暫時有3款口味,見個賣相幾靚我哋每款要咗一件,分別係法國雜莓紫羅蘭、比利時70%榛子朱古力同法國香草。個車輪酥做得好酥脆,食得仲好香牛油味。最驚喜嘅係除咗面層唔同口味嘅朱古力脆皮,車輪酥入面都fill咗唔同口味嘅幼滑忌廉,食起上黎唔會太乾。個人覺得榛子朱古力最好食,朱古力味好香濃,又有香脆榛子果仁。迷你鮮果忌廉泡芙 $168/12件佢呢度嘅party box set就岩哂開party,每個set有12件,size比一般細少少,整齊咁排列喺盒入面感覺就夠哂體面。喺云云嘅款式入面我就揀咗鮮果忌廉泡芙,有芒果同士多啤梨兩款口味,一黃一紅顏色鮮豔,賣相精美。泡芙夠脆身,唔會話淋哂,生果新鮮,忌廉比例適中亦都夠順滑。。。URBAN Bake n Take (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西一號圓方1樓1090號舖 3hreesixty

法式車輪酥 $32/件

迷你鮮果忌廉泡芙 $168/12件

URBAN Bake n Take (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道西一號圓方1樓1090號舖 3hreesixty 內

2023-03-17 791 浏览
老公本身係一個牛角包控,成日行過見到d牛角包都話好吸引! urbanbakeryhk 價錢唔貴仲好多口味選擇! 呢日見到嘅除左原味同杏仁片口味我都買晒番黎!番到屋企焗番熱黎食,滋味加倍芝士法國牛角一大塊芝士群邊,咸香有芝士味流奶法國牛角酥唯一有餡嘅選項,仲要爆餡!香滑唔會太甜焦糖法國牛角酥焦糖表面好惹味,配上原味牛角恰度好處,食到停唔到口朱古力法國牛角酥翻熱至半溶朱古力醬好邪惡~菠蘿法國牛角酥中西合壁,甜甜脆脆菠蘿皮,配合酥香鬆軟牛角

呢日見到嘅除左原味同杏仁片口味我都買晒番黎!

番到屋企焗番熱黎食,滋味加倍

芝士法國牛角
一大塊芝士群邊,咸香有芝士味

流奶法國牛角酥
唯一有餡嘅選項,仲要爆餡!
香滑唔會太甜

焦糖法國牛角酥
焦糖表面好惹味,配上原味牛角恰度好處,食到停唔到口

朱古力法國牛角酥
翻熱至半溶朱古力醬好邪惡~

菠蘿法國牛角酥
中西合壁,甜甜脆脆菠蘿皮,配合酥香鬆軟牛角

2023-03-14
Urban Bakery 的牛角包我其實不止吃過一次, 第一次是出爐後一段時間,雖然只是微溫已經覺得不錯,這次是剛好準備去西九野餐, 剛在圓方的Urban Bakery遇到新鮮出爐的, 還未吃已經聞到牛油酥香, 信我, 吃過一口Urban 的牛角包會有讓人艷絕到。-Urban Bakery 的皇牌法國牛角包, 飽滿的外型同埋帶金黃色澤, 剩睇賣相已可知道外層相當鬆脆, 咬下去完全Feel到個包會係好鬆軟!加上100%來自法國的優質原材料、天然酵母以有法國AOP 認證的Beurre et Crème d'Isigny 牛油,咬下去果陣D酥皮掉到成地都係(≧ω≦)/,而且裡面又充滿彈性,每一口都令人好有驚喜。-除咗有原味, Urban Bakery 的牛角包仲有多款鹹甜口味,流奶、朱古力、芝士、杏仁、焦糖同埋菠蘿等口味, -杏仁牛角包有一片片杏仁在法國牛角包面, 咬落多左層杏仁的香口, 朱古力牛角包朱古力醬鋪得滿滿, 流心牛角包一切開有熱辣辣嘅吉士奶皇流出嚟, 口感同味道都好豐富--特別推介菠蘿法國牛角包同芝士法國牛角包前者鋪上港式菠蘿皮, 食落層次分明,牛油濃香,甜而不膩-後者芝士法國牛

信我, 吃過一口Urban 的牛角包會有讓人艷絕到。

Urban Bakery 的皇牌法國牛角包,

朱古力牛角包朱古力醬鋪得滿滿,

特別推介菠蘿法國牛角包同芝士法國牛角包

前者鋪上港式菠蘿皮, 食落層次分明,牛油濃香,甜而不膩

後者芝士法國牛角包, 外型成隻飛碟, 芝士焗得薄而香脆,外脆內軟加上濃郁芝士香,每一口都是幸福滋味!
2023-03-14 254 浏览
買完野順便買Urban bake n Take牛角酥做今晚gathering甜品~皇牌法國牛角酥 $18 x2皇牌原味同埋朱古力都各有兩個捧場客,我係朱古力代表🍫 牛油香氣滿溢,一層層酥包~ 整返熱同配杯朱古力!佢哋話配白酒都ok🤣 甜味同牛油油脂感中和!朱古力法國牛角酥 $22 x2🥐唔算好甜milk-dark chocolate之間~ 少少想似脆皮雪糕既感覺,滿足朱古力胃!如果做到脆皮雪糕個皮就正!芝士法國牛角酥 $22最吸晴既一個 - 芝士片做base,一大個把掌,勁型!外子力讚!始於佢係芝士大fans,佢話濃啲重味芝士就仲好🙊 芝士跟牛角酥的色澤都係黃色系。咬落去會'卡嗞'的清脆聲似食脆片,牛角酥酥脆!芝士唔算太濃,但都好食有牛油芝士香!杏仁法國牛角酥 $22除咗朱古力之外,下一個想食係杏仁。叫定個frd 一定要同我share一人一半😆杏仁都幾多料,但杏仁味比牛油過左少少,不過杏仁有咬口令整體口感up!

皇牌法國牛角酥 $18 x2

朱古力法國牛角酥 $22 x2

如果做到脆皮雪糕個皮就正!

芝士法國牛角酥 $22

杏仁法國牛角酥 $22
2023-03-12 256 浏览
其實urban啲牛角包🥐真係幾好食🤭我認識urban係喺朗豪坊Market Place😂 嗰陣時夜晚經過見到有買一送一,買咗個焦糖牛角包之後就愛上咗佢🤭 屋企人都知我好中意食,所以見到就會大手入貨🤓 今次買咗菠蘿牛角、杏仁法國牛角酥、朱古力法國牛角酥、流奶牛角同普通板🤭 佢同八月堂嘅最大分別應該係呢邊嘅牛角包比較軟,同埋佢大部份嘅餡料都係釀入去牛角包入邊/整係面,佢隔夜焗返都好好食,但八月堂就真係會減分好多,我自己最鍾意食嘅係菠蘿牛角🤭
其實urban啲牛角包🥐真係幾好食🤭

2022-01-02 1166 浏览
之前同朋友去西九野餐,懶人梗係去elements買野食就算😎。見到原來urban bakery有蛋撻所以忍唔住買左黎試🤤。Croissant就買第2件半價所以試埋🤣。🔅牛角酥蛋撻 ($15)Urbarn bakery既撻橢圓形,比bakehouse既撻大隻啲,同埋酥皮厚啲啲。食落滿足感我覺得呢間好啲🤣。同埋我覺得呢隻無咁甜,好似無咁邪惡😎。Bakehouse就香啲,食2隻就會好膩😌。🔅朱古力法國牛角酥 ($19)見佢新鮮焗起所以揀左,croissant好酥脆,朱古力醬幾香唔算好甜。🔅流奶牛角 ($23)呢個一咬中間既奶皇流心即刻流出黎,食得比較狼狽就無影相🤣。中間既奶皇都幾多,又夠香🤤,如果熱食應該仲正。💬大鄉里未試過urban bakery,無特價我就未必會買croissant 😂,但蛋撻唔錯👍🏻,會回購。

🔅牛角酥蛋撻 ($15)

🔅朱古力法國牛角酥 ($19)

🔅流奶牛角 ($23)

2020-06-24 1958 浏览
端午節前夕男朋友黎我屋企食晚飯,佢放工係圓方買左泡芙上我屋企。依家做緊$20兩個泡芙,好抵。本來可以買齊五隻味,分別係雲尼拿忌廉、焦糖咖啡忌廉、好立克忌廉、朱古力榛子忌廉、抹茶忌廉,但可能執錯左,漏左抹茶忌廉,可惜。變左雲尼拿忌廉同焦糖咖啡忌廉有兩個。我自己食左好立克忌廉同焦糖咖啡泡芙,泡芙夾住勁多忌廉,爆餡既感覺好正。忌廉唔會好甜,滑身唔膩,泡芙皮唔會軟晒,唔錯。我鍾意焦糖咖啡忌廉多啲,因為好立克味唔算出。仲有其它蛋糕揀,蛋糕件件都好大件。
依家做緊$20兩個泡芙,好抵。

仲有其它蛋糕揀,蛋糕件件都好大件。
2020-06-24
$10 (宵夜)
2019-04-22 1626 浏览
經過Urban bakery 比佢既甜品廚櫃吸引住由於岩岩先食完午餐所以個肚再無空間食出名牛角包呢啲飽肚食物只係買左2件泡芙因為食甜品係第二個胃同肚黎,所以有空間放甜點泡芙,無空間放鹹點牛角包咖啡控的我一見到咖啡味泡芙即買再買多個脆皮朱古力味咖啡泡芙拿上手已經傳來陣陣咖啡香味泡芙表面似係穌皮咁既口感,仲有啲甜甜地好似燒香左既焦糖穌皮,好脆口泡芙入面既cream充滿住非常香濃的咖啡味道好好味呀一啖咬落去啲cream多到吱晒出黎好似飲緊杯咖啡咁絕不遜色於連鎖泡芙店而朱古力泡芙表面的朱古力好似脆皮咁質感有小小硬,加埋入面既朱古力cream簡直係雙重享受,非常濃郁既朱古力味唔會太甜,食完都唔會覺得好膩可能泡芙皮既做法都有啲似出名牛角包既做法,所以食落有啲鬆脆,我比較喜歡呢種口感個人覺得$15一件的泡芙好似抵食過連鎖泡芙專賣店,因為出面果款泡芙皮比較淋身下次會再試下其他味道同埋菠蘿牛角包🥐
經過Urban bakery 比佢既甜品廚櫃吸引住
由於岩岩先食完午餐
所以個肚再無空間食出名牛角包呢啲飽肚食物
只係買左2件泡芙

咖啡控的我一見到咖啡味泡芙即買
再買多個脆皮朱古力味

咖啡泡芙拿上手已經傳來陣陣咖啡香味
泡芙表面似係穌皮咁既口感,仲有啲甜甜地
好似燒香左既焦糖穌皮,好脆口

泡芙入面既cream充滿住非常香濃的咖啡味道
好好味呀

一啖咬落去啲cream多到吱晒出黎

好似飲緊杯咖啡咁
絕不遜色於連鎖泡芙店
咖啡味泡芙

而朱古力泡芙表面的朱古力好似脆皮咁
質感有小小硬,加埋入面既朱古力cream
簡直係雙重享受,非常濃郁既朱古力味
唔會太甜,食完都唔會覺得好膩

下次會再試下其他味道同埋菠蘿牛角包🥐

朱古力泡芙
2019-04-20
  • 咖啡泡芙
2018-10-11 1154 浏览
一個是朱古力泡芙,一個是焦糖泡芙。($15 each)酥皮鬆脆,入面嘅cream好滑,朱古力唔會過甜而濃郁,而焦糖味比朱古力味甜,同樣cream做得好好,佢地嘅泡芙唔會俾其他連鎖店差。
一個是朱古力泡芙,一個是焦糖泡芙。($15 each)