2024-06-24
今日約咗朋友喺中環行街,朋友係一位素食者,佢推薦呢一間素食餐廳環境佈置得好有特色,裝修以美式復古風為主題,而且食物亦非常有特色,估唔到中環都有呢啲高質嘅素食店!🍔素漢堡扒伴惹味燒烤醬呢個burger係真材實料,入邊塊漢堡扒非常厚身,食落口係好似真嘅漢堡扒。最有特色係佢自家製嘅燒烤醬,加埋一塊大蕃茄同埋沙律菜,非常之夾!另外,好細心幫我哋一開二,每一邊仲有一支竹籤,方便我哋攞起黎食!呢set仲配埋薯角同埋沙律菜,非常欣賞佢嘅薯角,表面非常香脆,入口香口又香甜,每塊都係熱辣辣,好想令人一食再食!🍛焗意大利香草紅甜椒汁雜菜飯伴腰果香草醬呢一個係好西式嘅飯,估唔到用咗意大利飯,粒粒分明,再加上紅汁同香草醬,非常之夾,絕對係健康之選!🦆北京烤片(6件)係仿肉片,估唔到入口又好真,外表好脆,加埋皮同醬,要推薦呢個小食!☕️甘菊椴花薰衣草茶好fresh,而且入口好清新,茶包好足料!🍹檸檬茶估唔到可以沖得同茶餐廳有得揮,而且檸檬亦好大片,加上茶底飲得出係用心之作,推薦!
🍔素漢堡扒伴惹味燒烤醬
🍛焗意大利香草紅甜椒汁雜菜飯伴腰果香草醬
🦆北京烤片(6件)
☕️甘菊椴花薰衣草茶
好fresh,而且入口好清新,茶包好足料!
🍹檸檬茶